Emma bakar...





 

 


Vad mysigt det är att baka och känna bulldoften sprida sig i lägenheten :)

Utmanad

Åsa utmanade mig på sin blogg och jag antar självklart den.

1. Gå in i din dator, i 5:e mappen.
2. Lägg ut den 5:e bilden i bloggen och berätta om bilden.
3. Utmana 5 nya bloggare.
4. Skriv meddelande i de 5 personernas blogg så de vet om inlägget



Haha, vilken klockren bild jag fick fram. Bilden är tagen på försommaren 2008. Det är AC och Lina som står och grillar i regent med paraplyet i högsta hugg. Man kan faktiskt grilla fas det regnar ute :)

Jag utmanar följande:

Kannor och karaffer

Fyra årstider

Emelie/Johanna

Det får räcka med dem tre. Nu hoppas jag att alla antar utmaningen. Det blir så mycket roligare då :)

Dagen F



Lördag - ingen morgonträning - men en lugn dag eftersom det blir 20-årsmiddag i Kungsängen ikväll. Det verkar bli en hel del människor. Ska möta upp Gippe och åka gemensamt. Kan inte påsta att jag har full koll på Kungsängens geografi men Ella hade skrivit en bra vägbeskrivning på facebook :)

Dagen ska tillbringas hos syster. Jag ska baka kanelbullar och kanske bjuder vi upp någon på varma bullar med iskall mjölk. Jag ♥ det! Ebba ska naturligtvis med. Mamma och pappa ska till IKEA så jag funderar på att skicka efter lite grejer därifrån. Vi får se.

Igår satt jag med IKEA Home Planner. Räknade lite på vad allt kommer att kosta. Jag tror jag kommer kunna göra om köket snart. Gud vad jag längtar. åhhh.


Bye bye Carl-Jan



Fy vad trist att Carl-Jan åkte ur Let´s dance. Hela hans personlighet lyfter programmet. Vem ska nu vifta på handlederna? Jag tycker Niklas Wahlgren var otroligt bra. Den jag däremot tycker kunde åkt ut var tanten-med-stora-håret. Hon är lite rolig ibland men inte som Carl-Jan.

Vem tycker ni skulle åkt ut?

Dagens shopping

Lidingö Centrum är litet man har mycket fina saker:









Är nöjd med mina inköp. Lite kul att jag hittade de där godisburkarna. JAVA tebutik har verkligen speciella grejer. Sedan tycker jag om skjortan från Boomerang.

Vinnare utsedd

Äntligen är det dags att avsluta tävlingen där jag lottade ut ett par hörlurar.

*trummvirvlar*



Maila mig på [email protected] och berätta vad du har för adress etc så att jag kan skicka iväg din vinst!

Shopping

Nu är jag hos mormor och morfar ♥ Det är verkligen mysigt att åka hit och bara sitta och prata. Som på "gamla tider" drack vi varm choklad med vispgrädde. Gott som bara den. En semla till det gjorde inte saken sämre. Idag är det faktiskt fredag och jag och AC får enligt överenskommelse äta sött :)



Innan vi for iväg hit strök jag hela högen med kläder. *klapp på axeln*

I Lidingö Centrum hittade både jag och AC saker som vi köpte. Skönt att ha inhandlat Ellas present också. Egentligen inget speciellt men jag hade iallafall blivit glad. :) Jag älskar butiken Tehuset JAVA och Butik Grön. Det var även där jag shoppade loss idag. Det blev en röd/vitrutig skjorta från Boomerang och ett par BjörnBorgtrosor sedan handlade jag lite smått på JAVA. (Bilder kommer).

På bussen till mormor och morfar såg AC och jag något som fick oss att skratta. Man brukar ofta säga sådan matte sådan hund och det fick vi verkligen bekräftat idag. Eller vad säger ni om den här bilden?


Jag syftar naturligtvis på frisyren :)

Bilder på min shopping kommer.

Nytt rekord

Godmorgon!
Typiskt att jag inte kunde sova längre än 7.30 när jag har semester och sovmorgon. Men och andra sidan kommer dagen bli väldigt lång. Vi vann över Avesta/Brovallen igår. 50-22 You name it! På damhandboll kan man läsa att det tydligen aldrig har gjorts så många mål i en elitseriematch. Kul att vi kan skrivas in i historieböckerna *smile* Det var iallafall många i laget som var duktiga. Det kändes nästan som att alla kunde göra vad dem ville och de gångerna vi tryckte i första eller andrafas kontring blev det mål.

Ett plus att vi körde på hela matchen både försvar- och anfallsmässigt. I halvtid gick vi in och diskuterade matchensmål. Vi skulle göra 50 mål och bara släppa in 7 i andra halvleken. Tyvärr släpte vi in 9 i andra men gjorde ju otroliga 50 mål totalt.




Semester i dag - helt välförtjänst efter segern. Vore värre om det varit förlust.

Dagen ska tillbringas hos mormor och morfar ♥ Dem bästa! Men innan jag åker dit ska lite ärenden fixas. Bland annat måste jag stryka. Högen i badrummet bara växer *gah* Sedan ska AC och jag fara till Lidingö C och inhandla en present till Ella. Men dagen kommer defenitivt tillbringas i lugnan ro. Kanske någon film och mys.

JAg ska äntligen ta ut vinnaren av hörlurarna. Håll utkik så drar jag en vinnare idag.

1/2 dag

4h 30 min sedan bär det av mot Nacka Bollhall. Jipi! Ledigheten på fredag gör inte saken sämre. Det känns nästan som att jag också har "lite" sportlov :) Det blir iallafall lite längre ledighet än vad man är van vid. Bussen går kl 14.00 från Nacka. Innan dess ska jag försöka hinna handla en födelsedagspresent till Ella (i laget). På lördag blir det nämligen middag och då ska hon firas :) Har dock inte kommit på vad jag ska ge ännu, men det löser sig.

Skuru vs. Avesta/Brovallen
4:an
vs. 12:an

Låter kanske som en enkel match på pappret. Men jag vet av egen erfarenhet vad som kan hända om man ställer in skorna. *gulp* Den känslan avstår jag gärna. Urk! Nä, här gäller det att vara på tårna om vi ska komma hem med 2 poäng. Bortamatch är alltid bortamatch, och elitseriematch är alltid elitseriematch!
*taggtrådssmörgås till kaffet*



Har tyvärr ingen dator med mig till resan mot Dalarna. Kändes inte som att det var nödvändigt att "bryta" ryggen för knappt 3h på en buss. Ni får helt enkelt gå in på Damhandboll om ni är nyfikna på resultatet :)

ADL - status nästa............

Det okända-kväll

"Det okända" är verkligen läskigt. Hur  kan mediet veta allt? Jag är så fundersam. AC är hos mig och jag har lagat en väldigt god middag. Jag hittade receptet på Arlas hemsida.


Man behöver:
- Chorizo
- Köttfärs
- Rödlök
- Keldas tomat sås
- Bönor

Väldigt simpel rätt. Stek lök, korv och köttfärs i en stor stekpanna. När det tagit färg är det bara att hälla i keldas tomatsås och bönorna. Låt det koka upp och servera det sedan till tortillachips med chilismak.



Det är lite kul att testa nya recept. Det här är absolut något jag kommer skriva ner i min receptbok. Chipsen gjorde verkligen sitt. Ris och pasta kan vara ganska tråkigt i det långa loppet.

För övrigt gick träningen ok. Matchförberedande och ganska lugn träning. Det var ingen fys idag så vi kom hem i bra tid. För en gångs skull gick kommunala trafiken utan problem. Man blir alltid lika glad. Nu sitter vi och dricker te med kardemumma skorpor. Mysigt.

Snart dags för Efterlyst.

Intressanta frågor

Nu ska ni få veta mycket om mig. Jag ska nämligen besvara dessa frågor.

1. Var du ett lugnt eller busigt barn?


Jag var väldigt busigt barn. På förskolan var jag nog bland de värsta.

2. Vad föredrar du, sol -eller snösemester?


Solsemester utan tvekan. Att någon gång bara få ligga och glassa är verkligen lyx för mig.

3. Vad tror du att du gör om 5 år?


Jag tycker inte om att prata framtid...jag lever i nuet.

4. Hur ofta läser du böcker av egen vilja?


Oj jag har nog lite av skov. Ibland kan jag läsa flera böcker i följd, sedan kan det komma perioder då jag inte tittar åt en bok. Det mesta beror nog på om jag har tid eller inte.

5. Vilken kändis hade du helst blivit sedd med?


Oj svårt fråga. Zlatan kanske..

6. Hur är du klädd just nu?


I mina arbetskläder. Birkenstocktofflor, sköna byxor, fleecetröja.

7. Hade du någon favoritsyssla som barn?


Fotboll med kompisarna, eller långboll.

8. Har du åkt ambulans?

Nop


9. Vilken är din favoritalkoholdrink?


Dricker inte alkohol - tycker helt enkelt inte om det

10. Vilket språk tycker du är det vackraste att lyssna på?


Franska

11. Har du varit på någon musikfestival någongång?


Ja men det var så länge sedan....

12. Har du gjort något denna månad som du är stolt över?


Jag har hållt mig vad gäller "inte-äta-godis-måndag-till-torsdag"

13. Vad är det mest konstiga du har fått som present?


Jag får inga konstiga presenter

14. Är du trevlig mot telefonförsäljare?


Ja, så länge som möjligt iallafall

15. Vilken film såg du senast på bio?


Revolutionary road

16. Kan du nämna tre skånska ord?


Rullebö och en massa andra grötiga ord

17. När känner du dig som snyggast?


När jag är nyduschad och nysminkad

18. Har du någon extrainkomst utöver det du jobbar med/pluggar till?


Nä, när skulle jag hinna med det. På natten i såfall.

19. Vilket practical joke/hyss som du har gjort tyckte du blev mest lyckat?


Haha, håller inte på med sådant

20. Vilken låt lyssnade du på senast/just nu?

Jag och Maria lyssnade på Leif Christerz slagdänga "Jag måste ringa Carina" Den har snurrat runt i våra skallar hela veckan. *gah*

Låna gärna frågorna och länka härifrån!


Mitt i veckan

Onsdag är här och efter dagens arbete återstår bara en halvdags jobb i denna veckan. Känns väldigt lyxigt tycker jag. Därför var det lite lättare att vakna i morse. Men trött var jag.

Jag har precis avslutat ett litet köp på Tradera. Jag lyckades nämligen köpa en väldigt söt tavla med guldram för endast 5kr. Tavlan är ca 20*20cm och ska få sin plats ovanför mitt nattduksbord.

Tavla med Ängel

Ganska dålig bild. Men tavlan föreställer en ängel och en massa flygande kaffekoppar. Jätte söt.
Pastellfärgerna kommer bli jätte fina i mitt sovrum. Nu väntar jag bara på att få reda på fraktkostnaden.

Ikväll blir det "Det okända"-kväll hos mig. Frågan är vad jag ska bjuda syrran på till middag. Skulle vilja göra något nytt. Lite tips är alltid välkomnat :)

Världens bästa lagledare

Äntligen hemma efter kvällens träning. Handbollen skiljde sig lite från i vanliga fall. Vi hade nämligen träning tillsammans med u-truppen. Eftersom det är sportlov är inte alla i u-truppen hemma...så vi kör tillsammmans idag. Kul med lite nya ansikten.

V ä r l d e n s    b ä s t a    l a g l e d a r e    måste vi i Skuru IK ha. Tror inte det är någon tvekan om den saken. När det var kanelbullens dag kom Elisabeth med en korg med nygräddade kanelbullar och mjölk. Idag var det semlans dag och då kommer hon ner med hembakta semlor och mjölk. Underbart! Tack snälla Elisabeth! Jag har sagt det förrut och jag säger det igen - Elisabeths konditori?


Bild lånad från Anna-Carin

2 semlor - men är det semlans dag så är det.

Nu blir det kycklingwok och pasta. Gott!

Vill påminna er om min tävling här.


Viktoria <3 Daniel

Det blir giftemål försommaren 2010. Tänka sig. Jag kan inte påstå att jag är särskilt involverad i det hela och bryr mig egentligen inte. Men det är klart att det ändå är lite speciellt - inte minst eftersom hon ska gifta sig med en "vanlig" kille.

Rojalist? Då är det dags att anteckna två möjliga bröllopsd

Kommer ni följa bröllopet när det sänds på TV?

Semlansdag..

Godmorgon!
Jag känner mig pigg idag vilket är till fördel. Sov dock inge bra inatt utan vaknade upp minst 10ggr och trodde att klockan hade ringt. Är man stressad då? Men nu sitter jag iallafall på jobbet. Har skrivit endel journaler och snart blir det väl fika.

Jag tror inte någon har missat att det är  f e t t i s d a g e n  idag. Man måste äta en semla. AC och mitt löfte om snaskfria dagar måndag till torsdag gör uppehåll för en semla idag. Herregud, inte ska min mage lida för att jag inte får äta gott idag. Nä, man måste få göra ett undantag idag :)


12 februari 1771 (fettisdagen) avled den svenske konungen Adolf Fredrik (Gustav III:s far). Detta skall ha skett efter att han förätit sig på bland annat semlor.

En semla, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller hetvägg, är en slags bulle eller bakelse av ljust vetebröd med söt fyllning. Ordet semla var från början endast beteckningen på själva den ljusa vetebullen, utan fyllning. I Skåne och i andra delar av södra Sverige samt i de svenskspråkiga delarna av Finland kallas semla för fastlagsbulle.

Sådär, lite fakta om semlan måste man ju ha.
Hur många semlor äter du idag?

Tack Emelie

Nu kära läsare vill jag ha betyg på vad ni tycker om headern? Men först vill jag tacka Emelie för att hon hjälpte mig (otekniska jag) med att få upp headern på bloggen. Jag gillar färgerna eftersom det faktiskt är vår snart. Lite fina färger är aldrig fel. Tusen tack Emelie!

Fler bilder o annat

Lax och ris är mums mums. Har börjat tycka om fisk på äldre dar - vuxenpoäng? Träningen idag var bra. Tycker det var bra fart och intensitet och alla hade huvudet på rätt plats. Grymt! Döl, AC och jag hann köra hoppstyrkan innan vilket alltid är till fördel eftersom man kommer hem i bra tid.

Eftersom många ville se fler bilder från matchen mot Skånela kommer ett par här:


Om blickar kunde döda...


Mia skjuter sitt kluriga skott..


Natti - alltid full fart!

Sådär, lite fler bilder iallafall. Vilken är din favorit? Jag gillar den med Philens blick =)
Det är pappa som har tagit bilderna. Han är väldigt duktig!

Nu sitter jag och slötittar på något program på 5:an. Handlar om Bert Karlsson som är på Mallorca. Jag gillar Bert, han är rolig och speciell. Skara Sommarland är ju coolt *blink*

Jag vill rekommendera er Visine om ni har torra och röda ögon.



Väldigt skönt för ögonen måste jag säga. Jag blir jätte torr i ögonen.

Kom igen och tävla i min tävling....

Bild i NVP

Läste precis om vår match i Nacka Värmdö Posten. Läs här om ni vill. Stod väl inte så mycket, men bilden var ganska rolig. Det är från "det sista som går". Matchen är slut och Skånela ska lägga det sista frikastet.

/Global/Nyhetsbilder/2009_09/SkuruRQ-6.gif
Mia, jag, Gippe, Johanna, Lina och Natti.

Etta på att tycka att Lina ser roligast ut :) *mohaa* Själv ser det ut som att jag somnat.

Men det här bjuder vi på tjejer!

hehehe!

T-shirt

Det har kommit in kommentarer om fler bilder, så när jag kommer hem ikväll ska jag absolut lägga upp fler bilder från matchen..eller så tar jag tid på lunchen och lägger upp fler bilder. Jag har ju faktiskt min bärbara dator med mig. Kul att få lite respons här på bloggen, mer av det tack ;)

Hittade lite roliga t-shirts på TopShop. Nu är det faktiskt vår snart (jo det är snart dax) och då är det alltid lite kul med roliga t-shirtar under en luvtröja :)

Tee and Cake Ms Whippy TeeSweet And Sour Smurf Tee
Sweet and Sour Peter Pan TeeOscar The Grouch Tee

Vad tycker ni om dessa t-shirtar...något att klicka hem kanske?

Tröga måndag

Så är man på jobbet - den kommunala trafiken gick i tid *kors i taket* Nä, jag är inte bitter....bara lite eftersom måndagar är lite tröga. Men eftersom det är kort vecka för min del ska jag inte klaga. Veckan ser ut som följande:

Måndag: Jobb och handboll + egen fys
Tisdag: Jobb och handboll
Onsdag: Jobb och handboll + egen fys + "Det okända-kväll" hos mig
Torsdag: 1/2 jobbdag och match mot AvestaBrovallen borta
Fredag: LEDIG!! Till mormor och morfar ♥ egen fys (?)
Lördag: Middag hos Ella
Söndag: Till mormor och morfar samt semelbak med C & L

Ja ni ser, mycket kul som händer. Den här veckan är det ju faktiskt sportlov för dem som  går i skolan. Måste säga att man känner sig lite gammal när man konstaterar att 98% av alla i laget har sportlov - men inte jag :)

Fortsätt tävla hos mig. HÄR!

Ha en bra dag kära läsare.....

Matchbilder


Ullis alias UllaBulla ;)


Tremuppar på bänken


Flygande Gippe


Egobild


Matchenslirare Sara fick en blender =)

Fler bilder om ni vill? Jag har många jag kan lägga upp!

Ebba - princess


2 underbara poäng

Det blev en klar seger mot Skånela. Vi spelade ganska stabilt och tryckte på nästan hela matchen. Ska jag vara ärlig var det inte någon rolig match, men väldigt viktig eftersom alla vet att Skånela kan skrälla när som helst. Så i och med detta behåller vi fjärdeplatsen i serien. Skönt!

Klubb

MVOFGIPdiff

1.

IK Sävehof

19

19

0

0

654

442

38

212

2.

Skövde HF

19

13

1

5

562

476

27

86

3.

IVH Västerås

18

12

2

4

497

428

26

69

4.

Skuru IK

18

12

0

6

555

503

24

52

5.

Lugi HF

18

9

4

5

483

455

22

28

6.

Team Eslöv IK

18

9

0

9

462

449

18

13

7.

BK Heid

18

8

0

10

444

436

16

8

8.

Spårvägens HF

18

8

0

10

452

455

16

-3

9.

HF Kroppskultur Dam

18

5

3

10

465

507

13

-42

10.

Önnereds HK

18

5

1

12

480

525

11

-45

11.

Skånela IF

18

2

1

15

380

548

5

-168

12.

AvestaBrovallen

18

1

0

17

397

607

2

-210


Jag tycker det var ett lagarbete i dag. Alla bidrog på något sätt. Nu blickar vi framåt mot bortamatchen mot AvestaBrovallen på torsdag. Där gäller det verkligen att vara på tårna eftersom erfarenheten säger att domarna brukar dömma lite si och så där. Men fullt fokus på vårt spel och full fart framåt - då jeklar.

Har ätit mormors kalops och den var bedårande god kan jag säga ♥ Sedan ska vi fira med semla. Imorgon börjar de fyra dagarna utan sött. Bäst att passa på med andra ord :)

Bilder från matchen lär dyka upp!

Match

Godmorgon!
Sov som en princessa inatt. Underbart. Att få sova ut har verkligen blivit en helglyx. Tog en promenad med Ebba på morgonen. Det har visst blivit vinterland igen. Suck. Vad hände med gårdagens dagsmeja? Snart är det månades mars iallafall och då måste vi få se lite mer vår i luften. *längtar*

Idag har jag fukl fokus på matchen mot Skånela. Vi spelar hemma i Nacka Bollhall kl 16.00. Hoppas det kommer mycket folk. Ungdomslagen med Ingela & Co kan man iallafall lita på. Deras stöd är otroligt viktigt för oss. Tack! Vi möter ett Skånela idag som haft bra matcher på sistone. Vi måste verkligen gå in med full inställning eftersom Skånela är ett lag som aldrig ger sig. Nu jäklar....

Som ni kanske märker är min header borta. Det beror på att jag håller på att göra en ny. Lite problem har dock upstått. Någon som vet om man ska spara sin header i GIF eller JPG? När jag sparar den som JPG får jag nämligen inte upp den då jag sparar den i stilmallen. Suck! Snälla, vet någon detta så skriv gärna och hjälp mig.


Ebba i vinterland. Kanske skulle vinterrocken åkt på idag?

Ska göra mig iordning nu, sedan ska laget gemensamt åka till Telegraf och fylla på magarna med god mat :) Hoppas det blir brunchen, den är underbar!


Lördagen

Det gick jätte bra att få hem mitt avlastningsbord från Länna Möbler. Vi hittade inte riktigt butiken direkt men så är du när man rör sig i områden man inte brukar. Det finns verkligen mycket fina möbler. Jag ville plocka med mig en massa möbler....och jag kan nog säga direkt att det kommer flytta hem endel Englesson-möbler hos mig :)

Antar att ni vill se hur min nya möbel såg ut in real life :)


Här står den i vardagsrummet. Helt tom på saker...


Lite mer inrett. Här med lampan som tidigare stod i fönstret. Sedan till höger en ljusvas med ett stort vitt blockljus i.

Ännu är jag inte säker men jag tror jag ska ha bruna flätade korgar nere på hyllan. Vet inte vilka som har de bästa korgarna. Bruka Design eller IKEA? Dyrt, billigt. Vi får helt enkelt se, men jag vet iallafall att korgarna ska vara bruna. Tror det behövs något som bryter av allt det vita.

Vi hittade en zoo-affär i Länna. Därför shoppade jag loss endel där också. Pappa handlade till Ebba och jag till Gonzo.


En leksak, två stora fröstänger, torkade ärtor och torkade morötter.


Jag tror leksaken föll i gos smak. Nu är den i buren iallafall och ska förhoppningsvis få honom sysselsatt :)

Dags för Melodifestivalen!


Rösta!

Gå gärna in här och rösta på min blogg :)

Back

Nu är jag åter hos AC. Att Gippe hade bil gjorde resan från träningen betydligt lättare. Varför har man inte körkort? Varma koppen med kantarellsmak och en mörk smörgås med nutella mättar just nu min kurrande mage. Gott! Eftersom det är "okej-att-äta-godis-dag" idag så måste man faktiskt passa på.

Ikväll blir det hemmakväll med familjen. Eventuellt taggtrådssoppa eftersom det är match imorgon mot min fd. klubb Skånela. Melodifestivalen står faktiskt (trot eller ej) på tv-schemat. Har för mig att det var ganska roliga artister.

Snart kommer mamma och pappa hit med Ebba ♥ AC ska vara hundvakt medan vi åker och köper mttt bord. Gud vad jag längtar.

Lite trevlig bloggläsning?

A mouse in a house

Hemma hos Klara

Linas blogg

Trevlig läsning mina vänner!
Ikväll/eftermiddag kommer jag glatt visa bilder på min nya möbel.

Tidig lördag

Godmorgon.
Hoppas ni har sovit bra, för det har jag :) Tidigt ringde klockan dock. Idag är det träning 9-10.30 och det kommer att fokuseras väldigt mycket på morgondagens match. I går kom ett sms från Gippe. "Jag har bil" och det kändes bara så otroligt skönt. Trots att man åker vid ungefär samma tid om man åker kommunalt blir det mycket lättare om man får bilskjuts. (I promise)

Efter träningen ska mamma, pappa och jag åka ut till Länna Möbler och hämta mitt avlasningsbord. *jipi* Jag ser verkligen fram emot att få det på plats. Det kommer göra så otroligt mycket för vardagsrummet. Bilder kommer så klart då det är på plats. Sedan skulle lite tips från duktiga inredningsbloggar inte vara helt fel :)

Nä, nu kan jag inte sitta här vid frukostbordet länge. Dags att göra så iordning för träningen.


Vad säger ni om den här tuffingen?
Raggarbrud eller knuttebrud?
What ever - otroligt söt.


Mums, fika är min melodi :)

Ikväll får man träffa älsklingarna också!
Puss på dem :)

Utmaningen

Jag har blivit utmanad av Emelie och Döl.

Gör så här:
- Länka till den som utmanat.
- berätta 7 sanningar om dig själv
- Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg
- Skriv meddelande i de sju personernas blogg så de vet om inlägget!

Här kommer mina svar:

- Jag är höjdrädd och darrar i benen om jag står på tre meters höjd.
- Jag får dåligt samvete om jag äter mycket sött.
- Jag älskar att träna och kommer aldrig sluta träna i livet
- Jag blir irriterad över besserwissar
- Ett liv utan djur skulle aldrig fungera för mig
- Jag älskar inredning - framförallt lantligt klassisk stil
- På jobbet brukar jag busa tillsammans med M

Jag utmanar:

Åsa

Dampen

Emelie/Johanna

Mia

Klara

Alexandra

Jessica




Återträff

Det var galettrevligt att träffa Nadia! Gud vilka minnen vi har - helt galet. Kan man låta bli att skratta i hennes närhet (?) Vi träffades iallafall vid Willys och shoppade loss i vanlig gammal vana ;) Det blev för ovanlighetensskull taco till middag och marrängsvisch till efterrätt. Har kikat på Let´s dance samtidigt som vi har pratat som attan. Träningsvärk i käkarna imorgon kanske?


Nadia o AC ♥


3 galna tokar...


Galet. Men NAdia var grymt snygg i sina googles :)

Har blivit utmanad av två personer som har bloggar. Därför ska jag ta och anta dessa om ett tag. Jag är trött som tröttast och ser faktiskt fram emot att krypa ner i sängen. Imorgon kommer klockan ringa tidigt eftersom det är lördagsträning kl 9 i vanlig ordning. Men jag kommer vara taggad. Dagen före match - viktig träning. Nu ska alla visa att vi är på tårna!

Min shopping

Tjingling!
Är hemma hos mig nu. Vad fort det gick att jobba idag. Direkt efter jobbet gjorde jag lite inköp på Apoteket i Mörby Centrum. Sedan drog jag en sväng förbi Åhléns och lyckades köpa ljus och en jätte fin korg.


Listerin och Visine. Mina ögon behöver verkligen det dem kan få. Jag förstår inte hur det kan vara dubbelt så dyrt med Systine jämfört med Visine. Någon som har ett bra svar?


Min fina rosa korg och så sex ljusstenar.

Korgen ska jag ha på toaletten och ljusen ska jag tända vid något speciellt tillfälle. Dem ser faktiskt ganska verkligen ut och det var därför jag köpte dem. Kanske måste köpa något fint fat att ha ljusen på.

Kändes bra att shoppa lite. De gör om på Åhléns i Mörby Centrum så det var lite kaos.

Snart dags att träffa Nadia vid Willys..

Varför tävlar ni inte?

Det var inte många uppmuntrande ord man fick, men jag är glad iallafall.

Mumsade faktiskt en semla efter lunchen. Jag tror inte alla förstår hur lyxigt det är att ha ett eget kök som lagar mat. Fräscht och otroligt välsmakande. Att man dessutom bjuds på efterrätt titt som tätt gör ju inte saken sämre :) Jag ser fram emot att tiden tickar iväg. Efter jobbet ska kag iväg och handla lite grejer på apoteket. Kanske snokar jag in på Åhléns också. Gillar tyvärr inte deras nya vårkollektion vad gäller heminredning...men alltid kul att kika lite.

Ska bli spännande att se AC´s loftsäng ikväll. Den kommer säkert bli jätte fin och vill ni se bilder ikväll kan ni alltid kika in här :) Jag är iallafall jätte nyfiken.

Ha en trevlig fredag. Glöm inte att tävla om goodiebagen. Tycker ni har varit lite dåliga på det faktiskt!

HÄR!

Goodluck!


Mitt i drömmen

I morse spelade Cornelis Wreswik för fulla muggar - "Jag är en gammal trubbadur..." och jag kände bara nej. Men så kommer man upp och det känns genast mycket bättre. Det är trots allt fredag och ikväll ska jag träffa Nadia. Var det två år sedan tro? Hon har nämligen pluggat utomlands, men kommer hem nu för lite paus.

Ingen tydlig träningsvärk efter gårdagens klättring. Kanske att man är lite trött i underarmarna. Det är grym träning iallafall och absolut något man skulle kunna samla ihop laget på. *funderar* Det värsta med alla dessa aktiviteter som man vill stoppa in är dess värre tiden...

Jag har klarat mig  a l l d e l e s   u t m ä r k t   måndag till torsdag vad gäller att inte äta godis. *lite snälla kommentarer kanske?*  Ni som känner mig vet att det nästan kan räknas till en bragd. "Socker-Emma" har besegrat sockersuget. Men idag är det som sagt fredag och sockret ska flöda.

Igår fick jag hem lite varuprover från Systane. Det är faktiskt något jag behöver. Mina ögon är ofta trötta och torra. Så i morse droppade jag i lite i ögonen och kan nog påstå att jag känner mig lite mer "vaken" :)

SYSTANE ÖGONDROPPAR

Dags att jobba....

Klättring i Sickla

Dagens huvudaktivitet :) Direkt efter träningen åkte AC, Gippe och jag iväg till Dieselverkstaden i Sickla (Nacka). Där hade de nämligen drop-in klättring med instruktör från 19-21. Jätte kul! Eftersom jag är väldigt höjdrädd kändes det nästan som en terapi *hiih* Samtidigt är det inte den här typen av höjdrädsla som är värst. Här får man nästan mer en kick av att vara högt upp. Vi var de ända som kom på drop-in så fick fick lyxen att ha två instruktörer på tre personer :) Det var riktigt kul att klättra och som mest var vi uppe på 14m. Scary! Tycker alla klarade sig bra.


Söta skor och selen ingick i priset på 150kr


Jag klättrar mot höga höjder till vänster :)


Gippe på G.


AC går nästan ner i spagat.


Sist av allt klättrade vi utan sele (på lägre väggar). Inte lika kul men bra om man vill fila på tekniken vilket jag tror att alla behöver. Man kan säga att vi gick därifrån med dubbelt så stora underarmar :) haha! Här ser ni mig in action :)

Riktigt kul var det iallafall. Funderar på att gå kursen så att man kan säkra åt varandra. Kostar 330kr vilket inte är så farligt. Nu dags för sängen. Herregud vad slut jag är :)

Stor flytt

Jaha, hela förmiddagens tid har gått till att flytta från ett kontor till ett annat. Lite smått kaotiskt då alla skrivbord, bokhyllor etc ska byta plats. Det blev dessutom lite diskussioner kring placering av alla möbler, men nu börjar det iallafall likna ett kontor :) Det kommer bli i slutändan, även om det känns lite främmande just nu. Som våg (horoskopet) gillar man sina gamla rutiner. But that´s life!

Känns inte som jag varit sjukgymnast idag...men bytet av kontor var nödvändigt och möblerna kan faktiskt inte flyttas av sig själv..tyvärr :/

Försvunnen hund

För att liva upp vardagen lite :)

Ljusa tider

Är det inte underbart att komma till jobbet 7.15 och märka att det är ljust ute? Man blir så glad. Kände mig som en påse nötter i morse. Herregud vad trött jag var. Men känner att det börjar ordna till sig uppe i rotsystemet nu. Piggare iallafall :) Vi går trots att mot slutet av veckan.

Ikväll händer det grejer. Först ska AC, jag och Döl köra ett bålpass innan träningen. Och efter 90 min handboll ska jag, Gippe, AC, (Bodan?) åka iväg till Sickla och klättra på klättervägg. Hur kul är inte det? Dem har visst drop-in tider mellan 18-21 på torsdagar. Jag ska tamme sablar övervinna min höjdrädsla.



Dag 4 utan godis och annat som är hejdlöst gott. Igår fick jag lov att motså en muffins med philladelphiaost, en semla och så vetebullar. *starkt jobbat* På fredag däremot ska det bli moff. Ska träffa en gammal handbollspolare, och vi ska mumsa loss som på gamla dar. Marängsvisch står högst på önskelistan. Gud vad gott det ska bli.

Glöm inte att tävla i min bästa tävling där du kan vinna produkter från Klockargårds för 500:- TÄVLA HÄR!

Fler besökare till din blogg?
Bli medlem här.




Intervaller = slut i rutan

Efterlyst rullar på TV´n. Vad lever vi i för samhälle. Folk blir ju dödade och våltagna var stans. Vågar man gå ut ens? Tur att man bär fickkniv och tårgasspray *blink*
Om ni undrar hur mötet på eftermiddagen gick sätter jag bara tummen upp. Tiden gick fort och vi fick bla. besök av ett hjälpmedelsföretag som berättade om fallprevention. Han visade färgglada antihalksocker och en väldigt fin trosa med inbyggd höftskydd. Riktiga mammatrosor, rosa med en liten rosa ros framtill. Sött!

Efter kvällens träning är jag helt slut. Av någon anledning har onsdagsträningarna blivit lite av "fullt-ös-medvetslös-träningar". Inte så bra att det är så just denna dag då ett löppass oftast är inplanerat där av mig :) Jag vet att man kan lägga löppass andra dagar men med tanke på att det är totalt cirka sex fyspass som ska in på en vecka gäller det att planera så att man inte kör ett 800m-intervallpass dagen innan match.
Det var iallafall jag, Gippe och AC som snörade på oss löparskor och drog på trikåbyxorna direkt efter handbollen. Intervaller på löparbanan.....60s maxlöp - 20 s vila. 20 lååånga gånger. Jag är slut, men vad bra vi var. *klapp på axlarna*

På vägen in slank jag in och köpte sushi. Mums!



Jag ser fram emot morgondagen. På kvällen ska nämligen Gippe, jag och AC göra något väldigt läskigt (enligt mig iallafall). Hjälp. Vad har jag gett mig in på?


Snart är det mitt!

Jipi! Nu har jag tingat ett avlastningsbord Stockholm hos Länna Möbler. Jag mailade dem och på lördag ska jag hämta avlastningsbordet är det tänk, dvs efter morgonträningen! Blir pumpad på 3400:- men det är det helt klart värt. :)
Jag lovar att visa bild när bordet är på plats :)

Glad jag är!!

Inga semlor för lilla mig!

Hej i morgondiset.
Vad hände med den här veckan? Redan onsdag och en lite annorlunda dag om man ser till rutinerna. Ska nämligen iväg på möte hela eftermiddagen. Lite jobbigt men kul att träffa de andra sjukgymnasterna och arbetsterapeuterna :) Vi ska bland annat se över sommarsemestrarna och jag är lite nervös. I sommar har vi (som det ser ut nu) tre veckor ledigt från handbollen, dvs med egenträning. Dessa veckor  m å s t e  jag få min semester. Får jag inte min semester där....är det då meningen att jag ska ta ledigt tre veckor och sitta hemma i lägenheten för att sedan åka på kollektiva träningar på kvällen? No shit! Får jag inte semester dessa veckor blir det helt enkelt ingen semester för min del. Hur kul är det att vara låst och inte kunna åka iväg när man har semester (?)
Men jag ska inte gnälla eftersom jag förhoppningsvis får ta semester dessa veckor.

Idag bjuds det på semlor på jobbet. Tur att jag befinner mig på möte hela eftermiddagen. Hur skulle det annars gå med "inte-äta-godis-projektet"?


Jag kan för tillfället inte bete mig som Ture Sventon :)

Ha en bra dag!

Min kväll!

Hipp hurra! Mätt som en omelett :) Handbollen gick bra. Hallen har börjat få upp temperaturen - ingen ishall längre. hihi! Gymmet efteråt gick också utan problem. Svordomar och svett kunde dock ses *haha* Effektivitet gillar jag, men man känner sig som en uppumpad michellingubbe efteråt.

Tänk att Natti ska spela i a-landslaget som 17-åring. Grymt! Herre min gud! Hon förtjänar det - heeelt klart!

Min "inte-äta-godis-och-annat-gott-projekt" rullar verkligen på. Idag motstod jag en kärleksmums. *stolt* Kan Emma motså en kärleksmums? Kan det stämma? Är du sjuk? Nä, jag är bara bestämd på att jag  i n t e  kommer förlora mot syrran. Fortsättning följer.....


Man kan faktiskt äta sådant som är gott...men som inte är onyttigt. Ikväll blir det efterrätt med keso päron/äpple/vanilj och banan + apelsin. Tänk vad jag kan fixa :) Efterrätten serveras i min fina Jelly Bean skål :)

Tjinkgeling och tack för alla uppmuntrande kommentarer angående det tidigare inlägget :)

Shoppinghumör

Nu ska ni få höra vad jag har fnulat på under min lunchrast. Jo, jag har hamnat i shopping- och inredningstankar. Det är nämligen så att jag blir irriterad på min själv då det inte händer så mycket i lyan just nu. Därför har jag bestämt mig för att beställa avlastningsbordet Stockholm. Den ska placeras i vardagsrummet.



Eftersom den kostar runt dryga 3400:- måste jag verkligen kolla upp det billigaste stället att inhandla den på. Just nu ligger LännasMöbler bäst till. Men jag har även mailat Englesson & Company i Djursholm. Får se hur mycket den kostar där. Man får ju inte vara dum och köpa en billigare möbel längre bort..för bensinen kostar faktiskt en slant också :)

Dessutom har jag lagt ett bud på Tradera. Det gäller en "liten" tavla som jag tror kommer passa alldeles utmärkt ovanför mitt sängbord. Hoppas innerligt att jag får den. Än ligger den bara på 5kr, men budgivningen går ut först den 23 februari. Suck! Tavlan föreställer en ängel som har en massa flygande koppar omkring sig. Jätte söt. Pastellfärger, vilket passar alldeles utmärkt i mitt sovrum.

Håller ni tummarna för mina planer?

Tack GratisBio!

Jipi! Nu har jag lyckats skrapa ihop över 1000 poäng på GratisBio. Vet ni vad det innebär? Jo att jag kan kvittera ut ett presentkort på 300:-. Wow! Det var inte länge sedan jag blev medlem där, men ändå har det gått så fort. Jag har gjort det mesta gratis dvs. besökt hemsidor osv.



Har ni också lust att bli medlem kan ni bli det här. Då får ni nämligen lite gratispoäng! Inte helt fel =)

Gratisbio är helt klart en av de bästa sidorna som du tjänar på att gå med i. Poängen bara rullar in och innan man vet ordet av har man biohecken i handen, eller presentkortet. Jesus! Gå med!

Keso keso keso - tack Arla

Godmorgon!
Tisdagen är här - det vill säga dag nummer 2 utan godis och gott. Jag ska klara det! Har jag klarat en dag kan jag klara det hur länge som helst. Jag har hittat mina favoriter bland icke-godis-hyllan:




Den senare smarrade jag i mig på väg till träningen tillsammans med en mörk smörgås *haha* Men jag sa som sagt att frukt skulle bli mitt leverne *blink* Jag kommer iallafall rekommendera er den här keson. Smakar faktiskt riktigt bra. Funderar på att köpa den andra sorten idag. Kan tänka mig att den är annu godare. Någon som smakat?

Dagen som följer har inga direkt nyheter. Efter jobbet blir det 90 min handboll och gym på det. Ska bli skönt att lägga på lite vikter och köra överkropp. Jiha! Som ni såg tog jag ut vinnaren i smyckestävlingen ( www.lindassmycken.se )Jag tycker det var speciellt att det blev en kille som vann. :)

Nu ska jag titta på mina geléhjärtan ett tag ♥

Tävling avgjord

41 deltog i tävlingen - där en vacker fotlänk och en vacker ring stod som pris.

Det är Syster Yster som hjälpte mig att dra vinnaren.

Och vinnaren är..............................

DANNE

Han skrev att hans kära skulle få fotlänken och ringen. Synd att tävlingen inte slutade innan Alla hjärtans Dag, men och andr sidan kan det vara kul att överraska en vardag också :)

Jag vill tacka Lindas smycken så innerligt för att hon sponsrat med priset till denna tävling. Vill ni ha smycken av bra klass ska ni kika in hos Linda.

Maila mig Danne. Jag behöver sin adress så att Linda kan skicka smyckena till dig :)

Projekt "inte-godis"

Hej i kylan. Sitter hemma hos syster yster nu. Blev hembjuden på middag vilket man sällan tackar nej till :) Är totalt slutkörd efter kvällens träning med handboll och 800m intervaller (sex jäkla stycken). Från en ganska varm hall - till iskall kyla utomhus. Men ni som spelar handboll eller av annan anledning måste köra fys vet hur jädrans skönt det är när man är klar *klapp på axeln*

Jag och AC har inspirerats av några i laget. Inspirationen gäller inte-äta-godis-dagar. Ni som känner mig tänker "det kommer aldrig gå" men samtidigt vet ni nog hur envis jag är. Har jag bestämt mig för något - då blir det så. Vårt lilla projekt går ut på att inte äta godis, kakor eller annat smask på måndag, tisdag, onsdag eller torsdag. Vi har dock sträckt oss så kort att vi helt enkelt får äta godis fredag-söndag. Idag på jobbet har jag gått som på nålar. Ingen liten kaka till kaffet. Inget litet geléhjärta - trots att jag har en hel ask som jag fått av M :( Kommer jag överleva?

Dags för mat och efter det blir det faktiskt fruktsmoothi. Behöver jag tillägga hur mycket frukt jag ätit idag på jobbet?



Följ min godiskamp =) Gärna lite uppmuntrade ord Tack :)

Match bilder


Jag och Natti försvarar oss *hihi*


Måndag...

Hoppas helgen har varit bra för eran del. Själv kan jag väl inte klaga efter 2 viktiga poäng och härlig söndag? Kan inte påstå att jag känner mig särskilt utsövd och uppladdad men jag brukar piggna till i mitten av veckan :)

Blickar man framåt har veckan endel att bjuda på. Förutom jobb och handboll blir det faktiskt annat sportande i veckan. På torsdag efter träningen ska nämligen AC, jag och Gippe iväg och klättra på klättervägg. Jiha! Jag har bestämt mig för att trotsa min höjdskräck. Man måste ta tag i problemet - brottas med det (lät väl bra?). Jag hoppas iallafall att det ska bli kul, adrenalinpåslag om inte annat.

På fredag ska jag träffa Nadia!! En vän från Skånela-tiden. Tänk hur kul vi hade. Nadia har pluggat utomlands en tid nu, men ska vara hemma ett halvår nu. Ska bli riktigt kul att träffas!

Kan behöva lite  h j ä l p  från er nu. Det är nämligen så att jag behöver middagstips till veckan. Vad passar till qinoa?

Vill passa på att bjuda er på lite leende en måndag som denna...


Jag vet den här var lite rå, men vaddå.
Till er som inte är så involverade i sjukvården kan jag berätta att hunden hämtat en rollator. hihi! Gillar Lindströms bilder. Man får alltid ett leende på läpparna. Hitta fler roliga bilder här.


 Kika in på länken till vänster om du vill se dagens Lindström.

Auktionsverket

Söndagskvällen börjar gå mot sitt slut. Det har varit en bra dag. Har hunnit med mycket och det har varit ganska avkopplande. Jag sitter och slötittar på lite möbler som Metropol har ute. Metropol är ett auktionshus som säljer antika möbler. Just nu kikar jag efter en gustaviansk byrå som inte är bredare än 85cm. De flesta äldre byråer är oftast över 100cm breda, och därför blev jag väldigt glad när jag hittade en byrå med lagom bredd. Nu ligger priset på 500:- och jag har planer på att lägga ett bud. Imorgon vid 17-tiden avslutas auktionen och jag står gärna som vinnare. :)

Jag vill verkligen göra iordning min stora hall. Den behöver vitmålas först och främst. Men eftersom jag har andra projekt igång måste jag dessvärre prioritera bort detta just nu. Typiskt. Som om inte det vore nog har jag dessutom hittat en jätte fin hatthylla/klädhängare med lantlig stil, hos Mio.


En av alla fina byråer som finns på marknaden...

Hade jag haft mer tid och pengar hade jag definitivt fixat hallen snarast.





Träning - check!

Phua! Löpningen gick galant. Fortfarande ligger lite is kvar på gångvägarna, men för det mesta var det barmark :) Det värsta med den där rundan är att det är ganska mcket uppförsbackar. Kallt var det iallafall. Brr. Det blev 20 minuter bålstabilitet också. Jätte bra! Tog sedan bussen till mormor och morfar.

Har som ni säkert ser startat igång ännu en bloggtävling. Det här priset går inte av för hacker. Man kan nämligen vinna en goodiebag för 500kr. Det är Klockargårdens som står för priset. Delta och länka gärna!

Ses!


Tävling med Klockargårdens



Nu drar jag igång en riktig dundertävling. Det är Klockargårdens som sponsrar detta maffiga pris. Tävlingen håller på i cirka 2 veckor och sedan kommer en vinnare tas ut. Sätt igång och tävla nu. Ni får självklart länka och låna bilden. Jag är bara tacksam för det :) Passa även på att lägg till mig på Bloglovin´

Tack till Klockargårdens som sponsrar!
Kika gärna in hos dem och kika bland deras fina produkter!

Ebba/Gonzo

Söndag och sovmorgon. Perfekt. Sov till 9.30 och det kändes att det var behövligt. Känner lite smärta här och var. Men det är värt varendra skrapsår eller blåmärke - gårdagens 2 poäng var så viktiga! Idag bilr det en ganska lugn dag. Ac och jag ska springa ut lite - ta en  l ö p r u n d a   till Vallen. Det blir antagligen lite b å l s t ab l i t e t  också. Sedan ett jetplan till solarieöarna :) Ljusterapi om inte annat *hihi* 14.00 ska vi till mormor och morfar ♥ Det är alltid lika trevligt, mysigt, härligt...ja ni vet. Kvällen kommer nog tillbringas på ett lika lugnt sätt som de flesta söndagskvällar.

Var ute på längre promenad med Ebba idag. Hon var riktigt duktig när en hund skällde ut henne i skogen. Hon ignorerade hunden - även om den stora raggen inte gick att undgå :)


Vet inte om det syns så bra på den här bilden, men raggen var där kan jag meddela....

Idag har dessutom Gonzo fått hela buren städad. Nu sitter han nyduschad och mumsar äpple i buren.

Visst ser han ganska nöjd ut?

Dags att göra lite nytta idag......

2 viktiga poäng!

Yes det blev seger mot Kroppskultur. Det var verkligen viktiga poäng för våran del. Nu är vi klara för slutspel. Vi har med andra ord nått vårt första mål med den här säsongen. Det kändes som att vi hade matchen från början till slut. Blev lite "besviken" på Kroppskultur. Hade förväntat mig mer av dem. Men vi är iallafall klara för slutspel vilket innebär att vi har nått vårt första mål med den här säsongen. Känns riktigt bra.


Nu sitter vi på ett regionaltåg på väg mot Herrljunga där vi ska byta tåg till X2000 mot sköna Stockholm. Känns underbart härligt med 2 poäng och jag njuter. yum yum! Segerns sötma!! hehe!

Trött Emma säger hejdå!


Avslutar dessutom med en ganska talande bild. Trötta skurutjejer :)

Mot Uddevalla

Äntligen sitter man på X2000 mot Skövde. Det blir två byten innan vi är framme i Uddevalla. Gah! Ska man sova eller titta på film så ska man göra det nu. Jag funderar på att kolla på Madagaskar 2.

Ska bli kul med match idag. Det kommer antagligen bli mycket folk och högljutt. Jag är taggad till tänderna...grrr....

Nu blir det filmtajm :)

Paket nummer 2

Nu är jag hemma hos peronen ♥ och alla djur ♥. Mysigt att få ha alla runt omkring sig. Vi har ätit middag precis. Jätte trevligt. Gonzo blir alltid full i sjutton när vi kommer hem. Jag tror han blir uppspelt.

Öppnade min vinst från Charlotte också :) Inte nog med att jag fick godiset och boken..med i paketet låg även de två senaste Allas-tidningarna. Jipi! Jag tror det blir tidning och godis ikväll..hihi! mums!


Mitt paket och en nyfiken Gonzo...vad annars?


Titta på min vinst :)

Imorgon är det tidig morgon. Men jag ska njuta av kvällen så gott det går. 20.00 blir det Let´s dance. Jag får väl fortsätta hejja på Granhyttans chef =) haha! Han kan verkligen vara underhållande, bjuder på sig själv...det gillar jag!

Vad hittar ni på?

Paket i brevlådan

Idag fick jag hem mitt fina tyghjärta. Jag vann en bloggtävling hos Maria, och tyghjärtat har fått ett fint ställe att hänga på. Det första stället jag tänkte på när jag tävlade om hjärtat var faktiskt skänken. Den blev jätte fin där.


Jag ♥ paket :)


Jag vet, den (än så länge) lilla Aloe Veran ser riktigt töntig ut i den stora krukan, men jag ville faktiskt mest visa er det fina hjärtat. Det var perfekt i storlek och tyget var jätte mjukt och fint!

Som om inte ett paket var nog....i brevlådan låg dessutom en avi från Allers. Jag vann ju faktiskt en tävling hos Charlotte också. En bok och 2 påsar m&m´s. Innan jag går hem till personen ska jag hämta ut det paketet på posten :) Jipi! Man kan säga att det är lilla Alla ♥ Dag :) Trevligt trevligt.

Har ni vägarna förbi på min sida får ni gärna tycka till om hjärtat :)

Shopping - tips!

Eftersom det är fredag och alla ♥ dag tänkte jag bjuda er på lite shoppingtips:

Kika in hos Mixin och hitta dina favoritprylar till dagen för det stora hjärtat!


39:- för vacker lykta...


15:- för litet zinkhjärta....
 

229:- kostar ett set om tre askar...


25:- för en mysig badbomb...

Jag gillar Mixins utbud. Verkligen fina saker! Heminredning och presenter finns för alla. Ser man utifrån möbler kan jag rekommendra deras vackra pallar. Lantlig stil - vilket jag älskar.



Otursdag?

Tjingeling. Ni har väl inte missat att den är fredagen den 13:e idag? *hjälp* Jag tog faktiskt risken att promenera från Mörby Centrum idag och med tanke på all is som ligger på trottoarerna är jag glad att jag undkom benbrott. Kanske lyckas hålla mig ifrån otur idag? Läste Metro i lugn och ro och kan bara skratta åt de patetiska människorna som orkar skicka in debattinlägg om laktospruttande barn. Mycket arbetslöshet (?)

Gårdagen var iallafall mycket trevlig. Direkt efter träningen (med handboll och gym) hade jag nämligen bjudit hem Gippe och AC på middag. Det blev min favoriträtt taco (tortillas). Yummi! Gott och väldigt enkelt att göra. Me like. Vi tittade även igenom vår tidigare match mot Kroppskultur och analyserade både oss själva, men framförallt dem. Det ända jag vet är att Kroppskultur har blivit betydligt bättre jämfört med då vi mötte dem. Förhoppningsvis har vi också toppat till spelet. Ska iallafall bli kul att möta dem på lördag. Har hört att det ska bli mycket publik vilket alltid är inspirerande :)

Ikväll blir det en lugn hemmakväll hos peronen. Blir nog tidig läggdags med tanke på att vi ska ta tåget från T-centralen redan kl. 8. Var tog helgens sovmorgon vägen?



Hej då från godisgrisen Emma


Jag vann!

Jipi! Jag tror snart det är dags för mig att börja köpa trisslotter :) Idag fick jag nämligen reda på att jag vann hos Charlotte. Tror ni jag är överlycklig nu? Jag vann en bok och godis. 



Ni kan ju gissa vem som kommer ligga i soffan hela söndagen och mumsa m&m-kulor samt läsa boken "Hitta hem till dig själv". Lyckliga jag! Jag har deltagit i alla Charlottes fredagstävlingar. Nu gav det resultat och jag är så glad!

Nä, glad i hågen ska jag nu bege mig till träningen :) mohaa!

Torsdag

Gårdagens kväll blev väldigt trevlig och mysig. God sparrissoppa  med härligt bröd :) Jag tror jag skulle kunna överleva på soppa som mat.  Y u m m i !  Blev lite senare läggdags igår, men jag överlever nog den här dagen iallafall. Blir en betydligt lugnare dag idag. Ska skriva en massa journal nu på morgonen innan jag går upp på avdelningarna.

Även ikväll blir det träning innan handbollen. Idag står gym på scemat och "the real gang" med Döl, AC och jag ska köra ihop. Vi börjar bli en riktig kärna *mohaa*

Igår och idag har vi födelsebarn (observera barn) i laget.
Igår fyllde  D ö l  år och idag fyller  E l o f  år.



Det "värsta" med födelsedagar är att födelsedagsbarnen kommer med tårta. Jag undrar hur det kommer gå med vikten i vårt lag *blink* Skämt och sido är det jätte trevligt med bakverk efter träningen. Igår hade Döl med sig kokosbollar. Hon blev förstås mulad med kokosboll i ansiktet eftersom hon fyllde år. Nice. Självklart tog Döl chansen och mulade tillbaka.




Ses och hörs..



Fler besökare

Nu har jag äntligen hittat ett sätt som gör att jag kan få fler besökare till min blogg :) Det är väldigt enkelt. Bara att gå in här och följa instruktionerna. Jag har precis blivit medlem.




Det ända man behöver göra är att trycka upp några länkar, vänta på koden. Det blir lite Domino effekt kan man säga :) Toppen om man vill ha många besökare alltså.

Testa! Vem vill inte ha fler läsare?

Nya skor

Vårt lag har Adidas som huvudsponsor. Jag blev jätte glad när vi gick från Nke till Adidas. För det första tycker jag Adidas har mycket bättre löp- och inomhusskor och för det andra är deras träningskläder mycket snyggare. Tror det är många i laget som håller med mig :)

Fick nya handbollsskor i början av säsongen. Tyvärr har de inte riktigt hållt utan gått sönder framme vid tån. Egentligen är det inte så konstigt eftersom skon vi har nu är en volleybollsko. Därför lämnade vi in skorna igår efter träningen. Måste verkligen ge en guldstjärna ill våra lagledare. Till kvällens träning stod nämligen de gamla samt ett par nya skor till oss :) Hur många lag har sådana lagledare (?) Tack så hemskt mycket. Det blev inte en likadan sko, utan en sko som är mer anpassad till oss handbollsspelare.


Fräcka skor va?

Det är flera i laget som kommer ha dessa skor. Känns lite bättre. Annars skulle man springa omkring själv med dessa färgklickar. hehe! Det känns iallafall bra att det ingår grön färg i skon eftersom våra matchkläder är grön/vita :)

Vad tycker ni om mina nya handbollsskor?

Lång kväll med paket

Nu sitter jag hemma hos AC. Vi har tittat på "Det okända". Alltid lika scary. Inte varje kväll man hinner hem i då här bra tid. Men för det första körde vi snabbhet innan handbollen och för det andra hade Gippe bil ikväll. Skönt. Vi åkte in till Superstore i Torsvik innan vi åkte hem. Så jag hann både shoppa till morgondagen (då Gippe och AC ska äta middag hos mig) samtidigt som jag gjorde lite fynd :) Jag lämnade av mina varor hos mig innan jag promenerade hem till AC efteråt. Glädjande nog hittade jag en avi från Roliga prylar





1 pkt bakelseljus, 2 pkt plåster (ala bacon/ägg), 2 mini-nintendo mobilsmycken, 2 bakelse lipgloss, 1 pkt tuggummi.

Jag är jätte glad! Älskar sådana här småprylar. Tycker ni ska kika in på den här webbsidan. Man kan hitta leksaker, presenter och heminredning.

Snart ska jag visa en bild på mina nya handbollsskor!!!

Planering...

Godmorgon, vaknade med huvudvärk men kände mig genast piggare efter promenaden från t-banan till jobbet. Phu! Lite kaffe på jobbet gjorde också sitt. Vet inte om jag spänner mig för den här dagen. Har ganska mycket att göra idag. Bland annat är det vårdplanering för en boende kl 10 samtidigt som allt det "vanliga" ska göras vad gäller träning och hjälpmedel. Men jag älskar mitt jobb! Jag stortrivs verkligen! Kan se fram emot en lite lugnare eftermiddag.

Vill se något roligt kan jag rekomendera att ni kikar in här. En liten pojke efter ett tandläkarbesök. Blev tipsad via Metro. Varför inte förlänga livet med lite skratt? hihi!

Ser fram emot ikväll. AC har bjudit hem mig på "Det okända-kväll" Det innebär att vi måste hinna hem till kl 20.00 då "Det okända" sänds på TV4+.

Det okändas medium hjälper människor med oförklarliga fenomen. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Jessicka Karlsson och Tommy Bengtsson trodde att det bara var gamla hus som blev hemsökta. Men när de flyttade in i sin 70-talsvilla i Kumla fick de lära sig att så inte var fallet. Skuggor uppenbarar sig, dottern säger på lekis att det spökar hemma och Tommy som är mycket skeptisk till övernaturliga fenomen ser en dam nere i källaren. När Jessicka får ett rapp över halsen som lämnar ett rött märke efter sig börjar situationen kännas hotfull. Mediet Camilla Öhrnberg försöker ta reda på vem som hemsöker familjen.

See you!!

Tävling på G

Har precis satt i mig middag ala Gippe (Gippe känn dig hedrad). Först steker jag kyckling och saltar/pepprar. Sedan häller jag på matlagningsgrädde och kryddar med chilipulver och curry. Mumma! Couscous till det smakade riktigt bra efter tre pass i kväll. Döl, AC och jag hann med ett gympass innan handbollen. Sedan körde jag, AC, Natti och Gippe hoppkoordinationen direkt efter handbollen. Den går ganska fort att köra och går ut på att stärka musklerna kring framförallt knäleden. Bra träning att förebygga knäskador med. Rehab :)

Idag har jag mailat Klockargårdens som jag ska ha en bloggtävling med. Dem har mycket fina produkter som ni snart ska få tävla om. Vad - det får ni se när tävlingen dyker upp. 

Förstår ni hur mycket jag längtar till sommaren? Öland, landet, picknik.....


Oj vad längtan är stor....


 

Presenttips

Nu närmar vi oss Alla ♥ Dag med stormsteg. Jag är själv i den kluriga positionen att jag inte vet vad jag ska ge till mina nära och kära. Jag vet att man inte ska ge för givandets skull, men samtidigt känner jag att det visar att man faktiskt bryr sig. Man behöver inte ge något för flera hundralappar. Det räcker med något som visar att man tänkt till.

Hos Roliga Prylar hittar du mycket roliga presenter, leksaker och heminredningsprylar.



Här kommer mina presenttips från dem:



Freudian Slippers skulle mina Syster Anna-Carin få.



Söta små bakelseljus skulle min mamma få :)


Den här roliga USB-dansmattan skulle vara kockren till pappa.


Magiska masken skulle Gonzo älska att hoppa efter.


Den flygande mjukisgrisen skulle nog få Ebba att hoppa högt. Men hon hade nog gillat den också. Frågan är hur länge den hade fått se ut som en gris *hehe*

Vad skulle du plocka ut och ge till din kära?


Tack Inga-Lill!

Igår var det tidig läggdags.  Märker att det blir lite skillnad nu på morgonen.  :)   *s m y g   g ä s p*

Nu har jag alltså avslutat en av mina två bloggtävlingar. Jag vill därmed tacka Inga-Lill på http://www.finasmycken.nu/ för att vi haft det här samarbetet. Tittar ni under "Mina samarbeten" hittar ni Inga-Lills hemsida där. Bara att kika in när ni vill. Varför inte unna sig ett smycke själv, eller köpa ett smycke lagom till Alla ♥ Dag (?)



Men fortsätt tävla om fotlänken och ringen här.
Vinnaren av dessa två vackra smycken dras nästa måndag.

Dagen som följer har såklart jobb och träning att bjuda på. Efter jobbet ska jag snabba mig, för kl 16.30 (tidigare om det går) ska jag vara i hallen och gymma med Döl. Vi ska gå igenom frivändningar igen och köra ett av veckans gympass. Måste poängtera att Döl sköter sig  a l l d e l e s   u t m ä rk t  på frivändningsfronten ;) Frivändning är en väldigt teknisk gren inom styrketräning. Inte alla som har så bra teknik från början. Great job :)

Jag vill ha kaffe......*hjälp*


Vinnaren!

Idag är dagen då jag ska ta ut den lycklige vinnaren, nämligen den som vinner det fina smycket från http://www.finasmycken.nu/ Jag vill att du som vann mailar mig ditt namn och adress till [email protected] Jag kommer skicka vidare dina uppgifter till Inga-Lill så att hon kan skicka vinsten till dig.

Och den lycklige vinnaren är.................

THERESE

Du vinner detta vackra smycke!


Bored food

Här är jag. Jag sitter faktisk hemma och äter. Det är sant. Brukar aldrig komma hem så här tidigt på kvällen, men idag var jag så tidig till träningen att jag, G och AC hann köra ett av veckans snabbhetspass. Hann även med extra bål vilket alltid är till fördel. Jag vet, i och med AC´s problem med ryggen, hur viktigt det är med en stark bål. Man kan aldrig bli för stark i ryggen. Som handbollsspelare kan man flyga som en vante ibland. Ja, ni förstår...

Har kokat ihop världens tråkigaste middag. Laxbullar med couscous. Tänkte dock förgylla kvällen med lite hemmagjord blåbärs- och hallonsmoothi. Yummi! Det är iallafall något som man kan mumsa på med gott samvete.

Vet ni vad? Ikväll tar jag ut vinnaren i smyckestävlingen!!!
Da-da-da-daaaaa.....
Återkommer då jag har fixat min smoooothi...hihi!


Vem är vem?




Nu är det upp till er. Vem är Ac och vem är jag? Klurigt.

Tvillingsyrran ♥

.......

Så är veckans längsta dag här igen. Antar att den här måndagen har ganska lite att bjuda på. Ska jobba till 15.30 sedan raka spåret till träningen. Jag nästan hoppas att det blir en sådan där "gristräning" ikväll. Mycket spring och blodsmak i munnen. Efter träningen blir det snabbhetsträning och eventuellt hinner jag lägga in ett extra bålpass innan träningen.

Helgen har annars varit bra. Fredagen bjöd på trevligt sällskap och bio med middag. Resten av helgen var ganska lugnt. Sovmorgon både lördag och söndag behövdes verkligen och jag känner att den här veckan kommer bli bra :)

Ikväll kommer jag ta ut den lycklige vinnaren av smycken från http://www.finasmycken.nu/
Vill du ha chansen att vinna får du allt ta och snabba dig. Tävla här.


Hahahha!

Bilder från den jävla matchen


Natti lurar Sävehofsmålvakt.


Gippe scorar från M6


Jag skjuter och grimaserar illa.


Ullis sätter straffen säkert.


Jag bjuder på den här..


Petra i målet gjorde elitseriedebut.

Kommentera gärna bilderna!

Vinst iallafall

Det blev en liten glädje i allt elände. När jag kikade in på mina kommentarer såg jag nämligen att jag vunnit i Hjärter dam med 4 barn´s bloggtävling :) Så lite glädje avslutade helgen med iallafall.

Blogg mariaottosson :Hjärter dam med 4 barn, VINN ETT HJÄRTA

Det var ett stort tyghjärta som jag tror kommer passa utmärkt att hänga på sovrummets handtag. Längtar tills det kommer hem i brevlådan.

Passa på att tävla i mina två bloggtävlingar. Länkar finns på startsidan av bloggen. Delta gärna i båda. Imorgon drar jag en vinnare, nämligen smycket från www.finasmycken.nu.
Tävla tävla...

Tomhet

Matchen mot Sävehof kl 16.00.
..................
Matchen avslutades.....

Här sitter jag tom som ett urdrucket glas.Kan inte få ur mig så många ord om matchen just nu, men kan iallafall säga att vi tillåter Sävehof att göra som de vill hela matchen. Illa! Orkar inte skriva mer....

Det ända positiva den här dagen var lunchen på Telegraf. Vi fick äta brunchen med korvar, lax av olika slag, ugnsbakade rotfrukter med gorgonzola, rödbetor, oliver, kyckling med sallad, potatis med dijonsenap och dill, olika patéer, såser, joser, smoothi...you name it! Dessutom fanns det varm mat med äggröra, revbensspjäll, bacon, korvar. Herregud. Som om inte det var nog avslutade vi med kaffe och dessert. Hade man inte haft match hade jag ätit av allt: kladdkaka, tiramiso, wienerbröd, småkakor, äppelkaka med vaniljsås. Istället delade AC, Sara och jag på en tiramiso :)

Nu ska jag kvällssörja....fälla några tårar och sedan gå vidare.
Bilder från matchen kommer snart..


Matchdag

Godmorgon godmorgon.
Imorse var det verkligen en trevlig och god morgon bortsett fraån det här gråa och urtrista vädret. Snön är helt borta och det är geggigt och skitigt. Samtidigt ligger dimman tät även idag. Som tur är ska jag inte vara ute i dag. Det var skönt med morgonpromenad men det räckte med det.
Klockan 16 är det åter dags för match. Vi tar emot Sävehof i Bollhallen. Ska bli spännande och inspirerande. Men vi måste göra en mycket bättre match än vad vi gjorde i Ligacupen. Då spelade vi lamt.

Som vanligt är lunchen på Telegraf en del av uppladdningen. Får se vad de bjuder på för smaskigt idag. Vi ska samlas 12.45 i bollhallen och åka gemensamt till Telegraf.

Har egentligen inget mer att skriva. Fokus ligger på matchen sedan får vi se vad som händer efter matchen.

Heja heja heja heja Skuru.

Eller vad tycker ni om låten som några killar skrev till vårt lag? Texten...

"Skuru i från Nacka, bästa handbollslag. Nu ska guldet hämtas, hämtas in till stan"

*leende*

Film

Det blev en film. Det blev en svensk deckare och det blev Irene Huss - Guldkalven. Innan filmtjam blev det middag. Gjorde en av favoriträtterna - K y c k l i n g w o k    m e d    k o k o s m j ö l k. Enkelt men väldigt gott. Den här gången blev det väldigt starkt men det behövdes nu när det snoras lite här och var. Rensar med andra ord.

Irene Huss - Guldkalven

Gonzo lever rövare. Han har snaskat kaka när vi fikade. Här finns det en som tar för sig kan jag säga. När han har tagit en kakbit får ingen komma i närheten. Gör man det får man nästan skylla sig själv.

Imorgon är det åter match. Vi möter serieledarna Sävehof. Jag hoppasoch tror att publiken hjälper och stöttar oss. Det brukar alltid vara härligtdrag i Nacka Bollhall och för det kan vi bara tacka våra två kära hejaklacksledare för och deras klackanhängare såklart :) Heja Skuru!

Lördagsshopping

Jag fortsatte mitt shoppande idag. M,P AC och jag åkte nämligen till Barkarby. Egentligen var det tänkt att jag skulle köpa min golvlampa på Mio, men eftersom tiden rann iväg och det inte är någon brådska får det vänta till en annan helg. Jag kom dock hem med lite annat i inredningsväg nämligen blommor. Plantagen i Barkarby måste vara den största och bästa plantagen av alla i hela Stockholm. Det blev en drös med blommor och krukor. Äntligen har mitt sovrum fått två krukor med ljusrosa höstglöd i. Vackert :)


Jag gillade den ganska diskreta krukan..


Dessa vackra vårlökar köpte jag också på plantagen tillsammans med de små söta krukorna .)
Visst var de fina? Jag har placerat dem på min tv-bänk i varadagsrummet. Lite vårkäsnlor kanske?

Jag lovade dessutom att visa er gårdagens skörd. Min stickade kofta från H&M samt mina muffinsformar från Lagerhause.



Ikväll ska jag och AC vara hund och fågelvakt. Barnvakt kan man säga. Vi ska laga mat och ha det allmänt lugnt. Ingen kan väl ungå att förstå att det är Melodifestivalen ikväll. Men jag tror inte det blir att titta på det. Förhoppningsvis hittar jag någon bra deckare att mysa med ikväll. hihi! Vi får se.




Shopping, middag och bio

Gårdagens eftermiddag/kväll blev väldigt lyckad måste jag säga. Direkt efter jobbet möttes syster och jag upp i stan. Vi strosade runt lite vid Östermalmstorg och Sergel. Det blev faktisk lite shopping för min del. Bland annat 100st muffinsformar på Lagerhouse (med bakelsemotiv) och en stickad tröja på H&M. (Bilder kommer). Nu jäklar ska det bakas muffins hos mig :)

Vid 18-tiden träffade vi L och C. Det blev god middags buffé på Bamboo City (Kungsgatan). Smarrig sushi, kinamat och gott efterrättsbord med massa glas och friterade bananer. Tror inte jag behöver äta på några dygn nu =) Trevligt hade vi iallafall....som vanligt! Tror vi satt där i några timmar (två timmar iallafall).



Fullmatade mötte vi upp två vänner till C och kikade på biofilmen "Revolutionary Road" med Leonardo Dicaprio. Tung film där det inte hände så mycket faktiskt. Men den hade tydligen fått bra recensioner. Men så brukar det väl vara med tyngre filmer?



Var så där lagom trött när man kom hem och somnade som en stock.
Lyckad Fredag!

Lagerhouse

Antagligen slinker jag in på Lagerhouse vid Östermalmstorg och shoppar loss lite efter jobbet :) Moha! Har hittat deras hemsida här men tycker inte riktigt alla deras produkter framkommer. Många bloggar tävlar ut delar av deras fruktserie. Eftersom jag är i behova v en bricka kanske det vore något?


Jobb och bio

Äntligen är fredagen här, vad jag har längtat. Tycker veckan har lunkat på i ovaligt bra tempo vilket jag inte gråter floder över. Den här helgen se jag fram emot. Fick reda på att lördagsträningen blev inställd. Istället ska man lägga in ett eget tempopass. Jag gillar lördagsträningar eftersom man relativt tidigt har klarat av två pass. Men att få sova  ut en lördag är inte heller så fel :) Eftersom man tränar så pass mycket och samtidigt jobbar heltid och har hushålle (vad gammaldags det lät) blir man minst sagt ganska sliten efter en vecka.

Idag är det vanlig arbetsdag sedan ska jag och AC på bio med L,C och 2 av C´s vänner. Vi vet ännu inte vad det blir för film, men jag ska kika in lite på SF och se vad som finns. Jag är inte så kräsen vad gäller film. Vi får se vad det blir när fem viljor ska  styra :) haha! Såg att en film hade biopremiär ikväll. Antagligen fullbokad (?)



Naturligtvis måste vi äta någonstans också. Därför blir det middag - men var? Det får vi helt enkelt se. Det finns ju endel restauranter att välja på i Stockholm. Den som lever får se.

Jobbet kallar............

Jag lever...

Jag lever om än lite mör i kroppen. Men jag ska inte klaga så mycket. När har man inte ont som elitseriespelare? Det är mer ett undantag om man inte har ont. Men det är så när man ofta tränar 6 dagar i veckan. Kroppen tar stryk. Jag vill inte ens veta hur min kropp kommer må om 20 år. Gahh! 

Jag och Döl körde iallafall gym innan vi spelade match mot juniorkillarna. Det blev inte så mycket ben med tanke på tröttheten i kroppen, men frivändningar var iallafall givet. Sedan blev det triceps, axlar, mage sneda och raka, bålstabilitet och gummibandsträning. Matchen mot juniorkillarna gick bra om man ser från andra delen av matchen. Totalt spelade vi 60 min och resultatet blev 34-33 till killarna. Lite surt att vi inte kunde få lika..men vi ska se till det positiva.

Resan hem gick galant. Tror aldrig jag har sprungit så fort från hallen och ner till busstationen...men jag hann med, även ifall busschaffören stängde dörren framför näsan på mig innan jag lyckades få honom att öppna. (Nackas chafförer är inte kända för att öppna dörrar för ressenärer som kommer liiiite sent).



Björnkramar!!

Skriv på för djuren!



Snälla kära läsare
. Jag har skrivit om den aktuella debatten om hur levande gäss plockas på fjädrar/dun. Gräskligt och man blir helt gråtfärdig. Vore därför enormt glad om alla som läser detta kunde göra mig en tjänst.

Gå in här och skriv på så att företagen som säljer detta dun förstår att det inte är okej!

När du gjort det får du gärna skriva en komentar.....

Dun


Är det jag som är Emma?

Av förklarliga skäl blev det inget bloggande igår kväll. Var helt utmattad av trötthet (kanske mer av seghet i och försig) efter de nästan 4h långa handbollspasset. Först hade vi 80min handboll med laget. Väldigt bra träning där alla var på tårna. Framförallt smällde vi på bakåt. :) Härligt att se!

Efter vårt pass fick vi stoppa i oss lite smörgås (som Björken så duktigt gjort) och sedan körde vi på från 18.15-20.45. Det var en ledare från Carlshamn, Lasse Ohlsson, som höll i träningen. Med över 100 personer på läktaren körde vi sedan mycket pass- och skotteknik. Det var intensivt stundtals men sett över alla timmarna var det mest huvudet som behövde kopplas på. Förhoppninsvis var vi en bra träningstrupp och jag hoppas ungdomstränarna fick lite tips på nya övningar. Men det kändes som sagt att man levde efteråt. Lite ömmande axel och tunga vader. *heeh* Men vad kan man förvänta sig egentligen? Nerjogg och stretch var verkligen behövligt efteråt!!

Eftersom min gamla handbollstränre ,från Lidingötiden, var med och arrangerade allt fick jag träffa honom också. Kul. Det var länge sedan och jag kan bara se tillbaka på den tiden som väldigt rolig!!!! *vilka minnen*

Slocknade i sängen 22.30 och var väl så där lagom pigg 5.30 i morse. Funderar på att ta en powenap vid lunch.

Zzzzzz.................


Klara färdiga

Innan det är dags att avsluta min lunch ska jag ger lite tips på bra bloggar:

Anna-Carin min allra käraste syster. Spelar liksom jag elithandboll i Skuru IK.

Mia en av mina lagkamrater som bloggar om skola, handboll och livet helt enkelt :)

Hemma hos Klara är en, för mig, väldigt inspirationsrik blogg. Mycket lantlig inredning. Klara har dessutom en väldigt trevlig webshop dit jag mer än gärna snokar runt lite och drömmer :)

Duracellmamman en trevlig blogg jag ofta läser. Är dessutom med i hennes "träningsprojekt" vilket känns kul.

Molnboanna en tävlingsblogg dit jag alltid styr kosan. Vem vill inte tävla? Här dyker alltid de nya bloggtävlingarna upp. Det är alltid dit jag vänder mig först då mina tävlingar ska få deltagare :) Nu ligger två tävlingar uppe där.

Lite av det goda. Naturligtvis finns det många fler bloggar, men det här var ett litet axplock.

Tävla för guds skull i mina tävlingar. NU!


Emma - mailat

Sådär nu har jag slängt iväg ett argt och hotfullt mail till handläggarna på Q-park. Okej, hotfullt var det naturligtvis inte, men jag skrev vad jag tyckte och la fram mina punkter. Satt i telefonkö i 10 minuter innan jag la ner det och skickade ett mail istället. Nu hoppas jag på ett snabbt svar så att jag kan gå vidare. Det här irriterar mig faktiskt lite.
Snart dags för lunchen! Den här förmiddagen har verkligen varit fullspäckad. Men jag ska inte klaga. Det är kul när det är mycket, bara man inte stressar. AC och jag kom fram till att man stressar/skyndar sig mest hela tiden. På väg till träningen, för att hinna i tid och efter träningen, för att hinna med bussen. Det är inte bra.

Läste ni Metro´s Elvisserie i morse? Som hundägare tyckte jag den var ganska roig :) mohaa!!


Ser ni inte vad det står? Kika in här istället och kika efter den 4:e februari.

Ikväll missar jag många bra program på TV.
Efterlyst, Made in Sweden och Det okända. Suck!
*börja grina*


Information

Emma gick och la sig kl 21.30
Emma vaknade av väckarklockan 5.30

Imorse var jag pigg
. Gud så skönt. Det är klart att man vaknar upp trött, men efter lite kaffe, en smörgås och youhurt med musli kändes det ganska bra. Jag kände verkligen att jag var tvungen att gå till sängs tidigt i går kväll med tanke på kvällens träning. 3 1/2h  - 4h handboll! Yeahhh!!

Tur att B kommer fixa smörgåsar till oss mellan träningarna. Kommer nog vara rejält hungrig. Får se till att äta ordentligt innan träningen också. Jag överlever nog, men jag inser att man måste vara pigg för att orka fokusera så länge.

Förresten hoppas jag att ni märker att det hänt lite på bloggen. Har nämligen ändrat stilen på text och rubrik. Vad tycker ni? Mer lättläst? Jag tycker det känns behagligare att läsa mina inlägg nu! Gärna lite feedback tack :)


Hehe..vad gör AC på den här bilden? Nr 6 alltså, min syster :)


Argbigga

Ikväll blir det samma middag. Skönt att slippa handla samtidigt som salladen var riktigt mättande. Mitt humör svängdes rejält då jag kom hem och läste brevet från Q-park på min överklagan angående en p-bot. Det är nämligen så att det ingår en p-plats i min bostadsrätt. Eftersom jag är billös har jag ibland lånat ut platsen till en bekant. Jag har alltså lånat...inte hyrt ut platsen. Och när jag läser i bostadsrättens stadgar läser jag att "man får inte hyra ut p-platsen utan styrelsens godkännande". Men hyra ut betyder faktiskt att man tar betalt. Grr. Ni kan ju gissa hur förbannad jag är över detta, och hur förbannad jag kommer vara på den K'rringen som får ta emot mitt samtal imorgon. Då ska jag nämligen säga dem sanningens ord. Grr! Kyl ner mig. Hjälp! Men oj vad arg jag blev :)

Träningen gick bra. Det var inte alls lika mycket spring på kvällens träning även ifall uppvärmningen var tuff. Men det rosar jag bara eftersom man kommer igång på ett helt annat sätt. Slutet av träningen var lugnare vilket passade utmärkt eftersom jag och AC snörade på löparskorna och gav oss ut på 5km snabbdistans. Phu! Att man kan bli så trött.

Nu sitter jag här med en kopp vinbärste. Mmmm..
Varför tävlar ni inte i mina tävlingar? Kör i vind!!!!


Tips från coachen!

Brrrr...vintern har kommit tillbaka. Hoppas den ger sig iväg snart....

Godisgrisen Emma är självklart medlem hos Gratisgodis. En tacksam sida där man enkelt tjänar godis genom att besöka hemsidor, delta i tävlingar etc. Ett enkelt sätt om man vill få lite gratis godis i brevlådan titt som tätt. Har själv fått hem 3 ordrar med ungefär 20 godisar per order :)

Bli medlem här.



Sedan tänkte jag höra vad ni tycker om dessa smycken...


Den här fotlänken kan du köpa hos Lindas smycken för 59:- Oförskämt billigt tycker iallafall jag. Vad fint det vore med ett sådant här smycke kring fotleden, en varm sommardag :)


69:- för en härlig ring. Jag gillar den gröna pärlan i mitten.

Ni har väl inte missat Lindas och min tävling?
Gå in här och tävla med en gång.

Dags för kaffe i strupen - hur ska jag annars överleva den här dagen?

Jag gjorde det igen..

Efter en mördarträning som idag kände jag bara för något väldigt nyttig och något väldigt gott. Därför blev det pastasallad med tonfisk. babyspenat, gul paprika, avokado och gröna oliver. Mums vad gott det var. Det var jag värd efter 90 min spring och sedan 100m intervaller på det. Gött! Trodde det skulle vara kallare ute nu på kvällen men det var faktiskt inte så farligt. Lite tö skulle dock inte skada för min skull. Nu vill jag ha vår och värme!

Idag har jag bestämt mig! Jag ska inte köpa en endaste produkt som innehåller dun. Har ni sett vad de gör? De plockar gässen levande från dun. Jag blir så jävla förbannad när jag ser sådant att jag nästan skulle kunna...... (Inte så hårda ord på min blogg). Jag vet att ni förstår vad jag menar. Hade Blondinbella varit smart och djurvän (vilket hon absolut inte är - har hon bevisat x-antal gånger tidigare) hade hon skrivit om det här fasansfulla djurplågeriet på sin blogg. Men hon kränger väl bara på sin sin fula pälsmössa och pälsväst och går ner till Stureplan och tar en drink?
Nä, dax att det tas på allvar det här med djurplågeri!!!!
Kommer du sluta köpa produkter som innehåller dun?

Usch vad jag brusade upp! Men kände att jag behövde det.
Rädda djuren från dessa hemska människor!

Godnatt!

Det börjar närma sig

Arbetsdagen börjar sakta men säkert rulla mot sitt slut. Ska väl åka runt 15.30. Den här träningsveckan kommer inte riktigt se ut som alla andra veckor. På onsdag har vi som spelar på 9M dubbla handbollspass. Första har vi nämligen handbollspass med laget och efteråt ska handbollsförbundet ha ett träningsseminarium där de ska visa oika övningar praktiskt. Vi ska alltså visa praktiskt hur det hela går till. Hoppas min axel håller för det...

På torsdagens träning är det matchpass mot juniorkillarna. Tyvärr börjar vi inte träna förrän 18.30 vilket innebär sen hemgång. Gör i och försig inte så mycket eftersom det är fredag dagen därpå. Dessutom kan man lägga in ett av sina fyspass innan matchpasset.

Idag har det varit lite segt på jobbet. M är sjuk och jag sitter lite ensam på kontoret. Tur att man är och springer på huset för det mesta. Annars hade det blivit olidligt.

Nu måste jag tjata lite om min två tävlingar som är i gång.
Tävling nr 1 - tävla här
Tävling nr 2 - tävla här

I båda tävlingarna kan du vinna smycken. Så passa på...in och tävla med er. För att så många som möjligt ska kunna delta har jag skippat allt som heter länkning. Bara att gå in och kommentera med andra ord. Sedan är det självklart så att ni får låna bilderna och länka....men det är inget måste!

Ericsson Globe

Godmorgon - idag ska jag inte vara så grinig över att det är måndag. Idag vaknade jag nämligen pigg. Vad mer kan man begära? Filmkvällen med L oh AC var trevlig. Vi mumsade och tittade på filmen "Dumpad". Speciell film kan tilläggas *moaah* Hann dessutom se lite av handbollfinalen (VM herrar) där Frankrike gick vinnande. Grattis. Tycker det  hade varit roligare om Kroatien vann. Tänk vilken uppståndelse det hade blivit. VM hölls ju i Kroatien.

Läste i morgontidningen att Globen äntligen fått sitt namn. Ericsson Globe. Fyndigt va? Nästan så att jag hade kunnat komma på det själv. Nästan. Tycker förslaget Champinjon hade varit lite roligare. Varför ska allt vara så strikt?



Golfbollen kanske också hade funkat? Jag tycker alla arenor tar sponsorernas namn för att ha råd. Hur kul är det egentligen? Titta bara på damhandbollen i Sverige (elitserien).
Bombardier Arena - Västerås handboll
FofSparbankarena - Lugi
Hörde dessutom att alla elitseriematcher from 2010 bara får spelas i en hall som har läktare på båda sidorna. Kan det stämma? Det kanske inte är så konstigt att alla bygger hallar som egentligen inte kan bekostas själva (?), vilket medför att sponsorer går in och betalar ifall arenan får deras namn.
Vad ska hända med "lilla" Nacka Bollhall?

Scan bollhall? Nja inte direkt va?
ByggOle bollhall? Krångligt..

Ja,ja..den som lever får se..




Fotlänk och ring

Nu startar jag den andra tävlingen på kort tid. Den här gången är det Lindas smycken som står för priset. Inte illa ska sägas. Du som vinner har nämligen chansen att vinna både en ring och en fotlänk.



Jag är själv helt förtjust i de här smyckena. Tänk vad fint att ha den röda ringen och den röda fotlänken på sommaren.

Men kör i gång och tävla. Självklart får ni länka till tävlingen! Det är jag bara tacksam för!

Klapp på axeln

Idag har Emma varit riktigt duktig. Jag har nämligen dammsugit och tvättat alla golven i lyan. Gud vad fräscht det känns. Undertiden har jag hunnit köra två tvättar samt en minitvätt för mina mysiga (not) knäskydd. Som om inte det vore nog har jag och AC bakat. I julklapp finns jag nämligen bakboken "Konditorns bästa..." och då är det extra kul att testa lite olika bakverk. Idag blev det blåbärsformar. Ett enkelt och underbart recept.

Man gör bara en deg av vetemjöl, socker, havregryn och smör. Sedan trycker man ut degen (tunt) i aluminiumformar. In i ugnen 15 minuter och sedan är de klara. Eftersom det hade varit ganska tråkigt med bara deg innehåller naturligtvis receptet tillbehör. Blåbär och vanlijkräm ska nämligen vara på toppen. 


Visst blev de fina? Gyllenbruna - precis så som det ska vara :) *smile* Ser verkligen fram emot att smaka på de här små godingarna. Totalt blev det 17 stycken. Jag tror inte jag skulle må som bra om jag moffade i mig alla, därför ska mormor och morfar få några stycken. 

Kl 14 ska hela familjen till mormor och morfar. Det blir mat där, alltid lika mysigt ♥ 

Senare kommer L och C hem till mig. Ska bli kul att träffas igen. Vi har börjat med våra söndagsträffar *hehe* Varför sitta och deppa en söndagskväll när man kan ha bästa vännerna på besök? 

See you!!!!!!! 

Min morgon

Det var riktigt skönt att komma hem i bra tid igår. Hann faktiskt titta på Wallanderfilmen Afrikanen som gick på TV4+. Bra film, men det var lite knepigt att komma in i filmen när det hade gått ungefär 15 min. Nu tror jag att jag har sett alla de nya Wallanderfilmerna. Men jag har ännu inte sett den som går på bio, Hämden.

Att få sova ut i morse var hur skönt som helst. Egentligen är jag aldrig någon som ligger och drar mig till 11 på morgonen. Men bara känslan av att få gå upp när man vill....så skönt.

Ska ta en promenad med Ebba snart. Hon går här och vankar fram och tillbaka. Får bli en lång promenad så man kan rensa tankarna lite. Det känns ganska behövligt.


En trött men promenadsugen lady =)

Gonzo har varit lite "I gasen" här på morgonkulan. (Som om det var något ovanligt?)


Gonzo har en förmåga att alltid invadera smörgåsarna. Här mumsar han på ägg och kaviar. Är han inte speciell så säg. Ögat talarsitt tydliga språk. Visst är han söt?

Promenaddags....

RSS 2.0