Annorlunda dag

Dagen fokus låg på "flytthjälp". AC och jag rullade in mot centralen men det blev ändrade planer ganska omgående eftersom jag fick sms om att det inte behövdes hjälp. Därför styrde vi kosan på Östermalmstorg för shopping av morsdag present. :) Det var lite kaos inne på kungsgatan eftersom det var en parad av gamla bilar och motorcyklar. Jätte kul att titta på. Många som körde hade dessutom klätt ut sig i tillhörande kläder. Jätte häftigt.

Det blev hur som helst ett morsdagpaket från Lush. Deras tvålar och badbomber är bara för ljuvliga. Men att stå och arbeta i den starka doften skulle göra mig galen. Gah.

Efter lite shopping blev det gym på Lidingövallen. Har fortfarande känning efter veckans benfys. Därför blev det mest fokus på överkropp och bål. Pju.
 
Raka vägen åkte vi sedan till C och L för grillning och fotboll. Man ska verkligen ta tillvara på dessa härliga och soliga dagar. Tillslut blev vi iallafall fyra aktiva på fotbollsplanen och vi spelade två mot två. Svettigt och jobbigt - men framförallt kul!! Det måste vi göra om :)

Nu är jag hemma  hosmor :) hihi. Grattis på morsdag ♥




Rädd syrra..


Räddningen efter 90 min fotboll i solgass...


5 kamp på Grönan

Godmorgon.
Tänkte jag skulle berätta lite om besökte på Grönan igår. Det blev senare än beräknat, men alla var hur som helst på Grönan runt 20.20. När vi kom till Karlaplan för att ta bussen till Grönan blev vi smått snopna. Pga. Sthlm Marathon var nämligen all busstrafik inställd. Typiskt. Som tur var tog det inte så lång tid att promenera.

Vi köpte Gröna kortet och ett 5-kampshäfte.
I ett sådant häfte ingår 5st "spel", 2st åk samt 1 matkupong på 60:-.
199:- kostade häftet. Bra pris.

Hur som helst började vi med mat. Alla var väldigt hungriga. Därför var det ganska typiskt att vi lyckades ställa oss i den kassan där världes långsammaste tjej tog betalt. Vi stod 25 min i en kö på 5 personer. Helt sanslöst. Tackar vet jag McDonald´s. Haha. Kanske skulle Grönan värva några av deras personal?


L & jag.



5-kampen var väldigt rolig även om jag var ganska kass. Vi körde basket, häxträffen, poängplanket, vattenpistol och Kentuckey Derby.

1:a Christian
2:a Lina
3:a AC
4:a Jag

Blääää vad dålig jag var *haha* Men huvudsaken var att det var kul, och det var det verkligen!!!

Idag blir det flyttning. Ska hjälpa fd. tränare att flytta. Ska ta på mig behagliga kläder som jag kan svettas i =)

Härlig dag - jiha!

Runt 10 bar det iväg till Lidingö Centrum. Vädret är bara för underbart idag. Det blev ett besök på Lidingö konditori och inhandling av fyra bakelser. Sedan vidare till min älskade mormor och min älskade morfar ♥ Innan fikat hann jag ta ett långt löppass i skogen. Det var jätte skönt att springa i skogen med tanke på all skugga. Hade jag sprungit i solen hade jag nog svettats bort. Har även hunnit med att få lite sol på näsan. Skönt.


Princessbakelse - gott som attan.

Syrenerna blommor som vackrast nu. Och doften är inte sämre ska sägas.



Nu ska vi äta lite lunch. Jordgubbar ska också intas.
Det märks att det snart är sommar - eller att det är sommar menar jag :)

Lördag

Solen skiner och det är riktigt skönt ute. Vaknade åter av att jag tagit av mig mina sovglasögon i sömnen. Som tur var verkar ögonen vara som de ska. Men jag blev lite nervös ett tag.

Idag kommer det bli en lång dag. Har en 5-kamp inplanerad ikväll tillsammans med C och L. Ska besöka mormor och morfar och hinna med ett gympass innan det. Men eftersom klockan bara är 8.45 ska det nog hinnas med. Måste försöka ta vara på det underbara vädret också. Få lite sol på näsan.


Världens raraste Ebba ♥
Hon är på landet nu med mamma och pappa. Hon har det sååå bra. Hon älskar att vara på landet. Det blir alltid så glädjeskutt direkt när hon kommer upp.

Nu ska jag göra mig iordning..

Tyvärr

Förlust för KASAM mot Vällingby. Trist, och orättvist. Känns inte som att Kasam skulle ha förlorat. Men så är det med sporten. Kanske en tjusning - inte vet jag. Matchen började kl 20.00 och eftersom vi satt/stod stilla nästan hela tiden blev det riktigt kyligt i slutet. Brr. Som om inte det vore nog höll knott och mygg på att äta upp oss. Men vad gör man inte för en fotbollsmatch (?) Kul var det iallafall.

Jag tror garanterat Kasam kom närmare en seger. Alla kämpade på bra.



Imorgon väntar sol - det blir vi glada av =)

Pluuten <3 Amalia

Gud vad skönt det var att ge sig iväg på ett snabbdistanspass. Jihu. Det var så otroligt skönt att trycka på i löpningen och bara "dö". Haha. Värmen gjorde inte så mycket eftersom vindarna fortfarande är ganska svala.

Idag fick jag ett sms från Hugos (fd. Plutten) ägare. Hon hade tagit en bild på Hugo och Amalia. Dem är verkligen rar tillsammans. Ljusblå och ljuslila. Sött.


Åhh..jag tycker de är så bedårande och jag blir nästan lite tårögd när jag ser Plutten. Vill bara ha honom på axlen och pussa om honom. Saknar honom såklart. Som tur är vet jag att han har det otroligt bra nu. Det gör gott att veta.

Nu drar jag och systra snart iväg t ill Ropsten. Där ska vi möta upp J och tillsammans ska vi ta oss till Vällingby där Kasam ska spela. J och jag har slagit vad om en stooor godispåse. Jag lägger såklart min röst på att Kasam vinner medan J tror att Vällingby vinner. Det kommer bli tufft men jag tror ändå att Kasam drar det längsta stråt.

Ha en trevlig kväll - det kommer jag ha!

Inreda.com

På lunchen åkte jag och två arbetskamrater till Inredas lokaler på Lidingö. De har nämligen gått i konkurrs och sålde ut allt för 50%. Tyvärr hade de inget speciellt. Det var väldigt utplockat och jag kom därifrån tomhänt. Nu hoppas jag verkligen att Inreda startar upp igen, och då bara som webbutik. Jag har köpt prylar därifrån flera gånger.

.

Synd att man inte var där tidigare.
M...mmm...men jag trot min plånok är tacksam =) haha!

Tar tillbaka allt

Godmorgon, en tung morgon för mig. Trött som bara den, vilket jag helt och hållet får skylla mig själv för. Sömn 22.30-5.10 är för lite. Iallafall för mig. Zzzz...Men jag ska överleva den här dagen med. Fredag underlättar ju en aning.

Ser fram emot att heja fram FC KASAM ikväll. Matchen börjar inte förrän 20.00 ute i Vällingby, men då hinner jag hem efter jobbet vilket känns skönt. Ska no ge mig  ut på ett långdistanspass också. Har satt nästa vecka som en start för "fysen". Eftersom jag gjort laeroperation på båda ögonen får man egentligen inte träna på 2 veckor (det har gått en vecka och tre dagar idag) men med låg puls under löpningen har jag fått godkänt.
 

(Bild från sommarens 5-kamp på Liseberg)

På lördag smäller det. Dags att ladda inför 5-kampen på Gröna Lund.
Vem tror ni tar hem segern i år?
Jag måste naturligtvis hålla på mig själv :)

Fysmöte, middag och fika!

Kom precis hem från staden. Direkt efter jobbet åkte jag in till stan för att träffa lagets fystränare. Vi gick igenom lite inför sommarens fys. Jag känner mig riktigt taggad. Jag ska köra stenhårt hela sommaren i vanlig ordning.

Direkt efter det mötte jag och syster upp C och L för middag. Vi gick till en restaurang på Drottninggatan. Det blev en köttbit med pommes. Väldigt gott. Direkt efter det begav vi oss till ett fik och intog god latte :) Latte är inte överskattat. Yummi. Tyvärr är vädret verkligen tråkigt. Regn och sådär lagom kyligt. Gah. Det känns inte lovande inför morgondagen, men de har faktiskt lovat strålande sol. :) *hoppas*

På kvällen fick jag ett mms från Pluttens (numera Hugo) nuvarande matte. Än en gång har jag insett hur rätt det var att han kom till henne och hennes andra undulater. Tror inte han kan få det bättre än han har det nu.


Med på bild är dock inte Hugos fästmö Amalia :) En lilafärgad undulat med svarta och vita inslag. Kan inte bli bättre. Blått och lila passar ju bra ihop *blink*

Imorgon är det fredag. Skönt. Heldag på jobbet och sedan hem. Hinner förhoppningsvis iväg på en långdistansrunda imorgon innan vi åker iväg och hejjar på FC KASAM!!

Sov sött.

Torsdag

Redan torsdag - den här veckan rullade på ganska bra iallafall. Nu har både jag och min syster opererat vår närsynthet med laser. (Novius ögonklinik. Rekommenderas)Det känns fortfarande overkligt. Jag är fortfarande röd i ögonen, men det försvinner långsamt. "Blödningen" låg ovanför iris och nu rinner det sakta men säkert bort - men tyvärr nedåt vilket innebär att det syns. Men det är värt. Börjar känna mig helt i ögat nu. Första dagarna gick man med någon slags spänningskänsla i ögonen, som att de jobbade dubbel så mycket som de måste. Men allt eftersom lär sig ögat att slappna av. Nu känns det bara bra. Var även torr i ögonen på mornar samt kvällar, men igår kändes det inte alls torrt - så jag är glad :)

Jag vill sminka mina ögon!!!
Men 2 veckor till ska jag gå utan smink, och det stör mig lite. Men bara lite.

Idag ska jag träffa lagets fystränare kl 17 på Bolero. Vi ska lägga upp sommaren träna-tills-du-dör-pass. Spännande. Men jag är taggad. Jag gillar när det kommer lite annorlunda intervaller och gymövningar. Man behöver lite ombyte ibland. Så det så.

På lördag blir det Gröna Lund och 5-kamp. Jipiiiii!


Spagetthi - bolognese (?)

Jag var faktiskt väldigt effektiv idag efter jobbet. Jag for nämligen raka spåret till gymmet. Blev väldigt mycket ben och eftersom jag körde ensam blir det mycket mer effektivt med tiden då man vilar mindre. Avslutade med att cykla som en tok så svetten rann :) Skönt! Kändes som att jag gick hem med krokiga ben - helt slut.

Idag har jag åter igen gjort en god gärning för djuren. Jag skänker ju pengar varje månad till Orangutanger i Borneo samt till Djurens Rätt. När jag läste om hur hemskt de danska grisarna behandlas blev jag bara så fruktansvärt arg. Jag tycker det är så bra att det finns en organisation som stödjer djuren. Gick in och skänkte 100kr till dem i morse. Inte så mycket pengar, men många bäckar små. Jag försöker iallafall. Gå in på Djurens Rätt och ge din gåva.


Det skär i ♥ att veta hur de behandlas....

Nu tittar jag på polisprogrammet Cops. Reality TV. Spänning. Repris.


Ev. kampanj *hoppas*

Som jag skrivit flertalet gånger är jag medlem på Buzzador. Ett medlemskap som bara innebär det positiva för oss som medlemmar. Man får nämligen titt som tätt förfrågan om att delta i olika kampanjer. Kampanjerna går ut på att testa någon produkt och sedan föra informationen om detta vidare till människor i sin närhet (arbetskamrater, vänner, släkt).

Jag har fått äran att vara med i kampanjer som att testa en wippies, få erbjudande från Demand via mobilen, testa pälsprodukter till Ebba (min hunden), få lyssna gratis på ljudböcker via mobilen och senast föra informationen vidare via Ystad-Haparanda kampanjen. Man blir lika uppspelt varje gång man får en förfrågan om kampanj :)

Idag fick jag en förfrågan om en kampanj gällande läsk med naturliga fruktkötter i:


Orangina - som ska lanseras i Sverige snart.

Jag har anmält mig till kampanjen och hoppas nu innerligt att jag får delta. Har många i min närhet som dricker läsk så det skulle vara ett ypperligt tillfällle att låta alla smaka och testa.

H å l l e r    t u m m a r n a !

Vill du bli medlem i Buzzzador får du mer än gärna bli det via mig.
Gå in här och glöm inte att skriva in Handbollen16 som den som värvat dig.
TAck!

Trrrrevligt + (Ben&Jerry)

Kvällen igår blev väldigt trevlig. Vi träffades hos AC och gjorde superdupergoda hamburgare. Efter löpningen tog nämligen jag och AC oss från mig till henne - mha hennes cykel Hjördis. Relativt platt däck när vi skjutsade, men vi kom fram till slut :) Den bästa efterrätten (?) Ben & Jerry. Det blev:



Ja ni förstår att kvällen slutade i matkoma *ahha*

Vi hade även lite teprovning eftersom AC fått hem flera sorter av KOBB´s te. Hon är (liksom mig) Buzzadormedlem och titt som tätt får man lite roliga smakprov. Vi smakade champagnete och lingonte. Helt ok, men ingen världsnyhet kanske.

Idag ska jag jobba, hålla tummarna för AC´s laseroperation, träna på gymmet och titta på TV. That´s my day :) haha!

Idag är det blåst ute. Höll nästan på att blåsa bort imorse.

Kvällen

Nu har jag och Ac varit ute på långlunk. Det nya ordet för långdistanslöpning. Betydligt svalare idag ska tilläggas. Skönt var det iallafall. Vi hade tur med vädret. Sista 5 min började det nämligen regna.Ska spendera kvällen med C och L. Såå trevligt. Hade planerat grillning hos AC men med tanke på vädret blidde det inte så. Istället ska vi göra hamburgare hos AC och smaska ben & jerry. Slurp. Det kommer garanterat bli en bra kväll med tanke på sällskapet :)

Nu ska jag hoppa in i duschen, varm dusch tack!



Jag älskar Ben & Jerry.
Vilken smak ska vi välja till kvällen???

Tisdagen

Tisdag - och det närmar sig helg - en dag mindre snart. Yes. Jag räknar verkligen ner.

Har på morgonen haft besök av en arbetsterapeut som jobbar i kommunen. Vi har haft förflyttningsutbildningar tillsammans och har förberett inför det som ska gå av stapeln om två veckor. Eftersom jag är ensam paramedicinare här på Klingsta är det alltid trevligt att träffa andra.

Jobb till 16.30 - i vanlig ordning. Sedan ska jaghem och springa långdistans med AC. De lovade åska och regn, men det hoppas jag kommer senare till kvällen. Hjälp. Vem vill få en blixt i huvudet (?) Not me.

Nä, hade inge kul att berätta just nu!

Äntligen - ny människa

Jag känner mig som en annan människa. Jag har varit ute med syster och sprungit långdistans. Hur skönt som helst. Låg puls i 55 minuter. Sol och lite ljumna vindar. Svetten lackade, men det var otroligt skönt.

Nu är jag hemma hos syster. Hon håller på att dona ihop en smoothi ute i köket.

Vi tittar på Färjan. Andra gången för min del. Sjukt vad det finns för papetiska människor. Herregud, endel växer inte upp. Eller är det möjligtvis alkoholen som gör människor helt sjuka? Gah. Är det konstigt att en tjej per resa blir våldtagen?

Nä, nu ska jag fortsätta titta på detta underbara program :)


Glädjande besked

Som ni kunde läsa i tidigare inlägg blev min cykel Hjördis inlåst i fel cykelförråd förra sommaren( samt AC´s cykel Bettan). Jag ställde ner cykeln i förrådets koridor eftersom jag (då) inte visste att man kunde öppna våningens cykelförråd med dörrnyckeln. Det hela slutade med att någon på våning XX låste in Hjördis i deras förråd. Panik. Hon har stått där hela vintern, men nu när våren och sommaren kommit har jag kännt mer och mer panik över att hon ska förbli inlåst.

Men så skrev jag en lapp vid cykelförrådet där jag skrev något liknande med att:
"De två cyklarna utan namn tillhör mig E. Petersson Våning XX, lght XX. Jag skulle vara tacksam om ni ville ställa ut dem i korridoren så hämtar jag dem i veckan"

I går fick jag en lapp i brevlådan. Jipi! Cyklarna var befriade.


Jag och Hjördis

Tyvärr var Hjördis inte körduglig eftersom backdäcket var totalt platt. Det skulle inte förvåna mig om de andra cyklarna varit elaka med henne. Mobbing kallas det. *grr* Hur som helst är hon nu fri och jag ser verkligen fram emot att få ut henne på cykeltur. Men jag tror inte jag ska berätta om helgens bravader för då blir hon nog livrädd.

Hjördis ♥

Tidigt

Jaha, så var man på kontoret kl 6.45 och uppe med tuppen kl 5.15. Herregud. Men det är bara att vänja sig eftersom det är så mina mornar kommer att se ut framöver. Jag är glad så länge det är ljust ute. Tack. I morse kändes det riktigt tungt att kliva upp. Suck. Vet inte varför, men känslan var där. Hoppas det går över.

Ikväll ska jag och AC ut och springa. Vi ska springa långt och ligga på en väldigt låg puls. Efter laseroperationen får man inte komma upp hög puls på två veckor, därför blir det lugnt.

Jag längtar redan till helgen. Då händer det grejer.

Fredag: KASAM har match. Heja heja!
Lördag: Gröna Lund på kvällen (om vädret tillåter)
Söndag: Hjälpa min fd. tränare att flytta.

Snälla, kan det inte bara bli helg..........

Inredning

Sorry för dålig uppdatering idag, men det har inte hänt så mycket. Har kommit hem från landet och varit hos mormor och morfar. Tänkte visa er hur lampan ser ut när de kommit på plats i min hall :) Vilken skillnad. Som natt och dag. Tänk vad lite inredning kan göra för hemtrevnaden ;)



Jag blev jätte nöjd. Byrån köpte jag för ett tag sedan hos Prylboden. Ett riktigt kap.

Kommentera gärna :)

Hej svej.


Däckexplosition och långpromenad - tillslut

Idag har det trots vädret blivit en dag med mycket aktivitet utomhus, tillslut. Mitt på dagen cyklade jag och Ac iväg med en varsin cykel. Vi tog skogsvägen och körde i ganska mycket terräng. Eftersom cykeldäcken var nypumpade gick det ganska bra. Vi klättrade upp i ett älgtorn och kikade runt vid en liten sjö. Jätte mysigt. Allt gick som smort tills vi entrade badplatsen. Jag for ner i högt tempo och tryckte i bromsen ordentligt. Slirade till ordentligt och höll nästa på att åka av cykeln. *hjälp*



När vi skulle åka iväg från badplatsen och hemmåt märkte jag att bakdäcken till cykeln inte rullade. Konstigt. Då tittade jag till ordentligt och märkte att slangen i däcken höll på att explodera. Herregud. 2km hemifrån. Suck. Bara att ta tjuren vid horna. Gick 500m med bakdäcket bromsande i  marken, sedan gick det inte längre. Vi var helt enkelt tvugna att lyfta cykeln upp så att vi kunde få cykeln framåt. Suck och dubbelsuck. 1,5km hemifrån.

AC fick nog och sprakade till däcket lätt sedan när vi började gå igen smällde det till i en riktigt stor explosion. PANG! Vi hoppade högt och tittade oss omkring ifall någon annan människa var i närheten. Som tur var inte. Haha!


Tre däck och två cyklar.....oh my god.

Rsterande 1,5km gick iallafall hyffsat fort. Ett träningspass kan man säga :) Svetten lackade. Gah.

Det var verkligen dagens händelse. Haha. AC och jag skrattade endel. Både under resans gång och efteråt.

Nu på kvällen har jag, mamma, pappa och Ebba varit på en 60 min promenad. Men oj, det är nästan jobbigare att gå, än att springa. Kanske har med vanan att göra? Nu väntar TV och lite fika. Är riktigt kaffesugen. Slurp.

Kaos - "nästan"

Godmorgon, eller goddag kanske passar bättre. Här är det full renovering och handlingskraft. Idag har hela familjen nämligen rivit bort golvet i köket. Vi har rivit upp klickgolvet och fått fram det ursprungliga trägolvet. Hur fint som helst. Ebba gillade inte alls när det blev kaos i köket. Hon blev så till sig att hon hämtade en pipleksak och började ruska om, precis som att "kom hit istället - lek med mig". Men nu är det iallafall klart. Passade ganska bra med en sådan aktivitet eftersom vädret har varit dåligt idag.

Det finns stora planer för landets kök. Kul. Jag börjar också drömma mig bort om hur jag vill göra mitt kök hemma. Jag ska börja spara pengar direkt nu...för det nya köket ska jag ha. :) Spara, spara, spara! Det gick ju åt minst sagt mycket pengar till laseroperationen. Men det var värt allt, absolut!


Pluttiluttan! ♥

Nä, nu ska jag försöka få med syrran på en cykelrunda. Det är så trevligt att cykla omkring och se sig omkring. Vädret är fortfarande grådassigt men vad göra? Bara låtsas som att solen skiner och vara glad.

See you!

Rainman slash Kim Peek

Har precis tittat klart på en dokumentär om en utvecklingsstördman med savant. Savant innebär att en person har en utveklingsstörning men ändå har en extraordinär förmåga inom ett snävt område. De flesta med detta syndromet har även autism.
Har ni sett filmen Rain Man vet ni att huvudrollen har detta syndrom.
Jag älskar dokumentärer och har därför tagit mig tid att titta på en dokumentär om Kim Peek som är förlagan till huvudrollen i Rain Man. Det är skrämmande att han kan samla all information som han läser. Helt sjukt. Han kunde svara på allt. Tex. "Vilken veckodag var det den 21 april 1912" Man kan inte förstå att det är möjligt.


Kim Peek alias Rainman



Jag blir så fascinerade av sådana här dokumentärer och kan sitta och titta länge. Men nu ska jag vara lite social.

Shopping (Norrtälje)

Det var ganska pasande att åka in till Norrtälje idag med tanke på vädret. Molnigt och trist. Då kan man alltid förgylla dagen med lite shopping *hihi* Vi åkte in vid 11-tiden och gick stan igenom. Egentligen finns det inte så många affärer som lockar, men en affär är speciell över alla de andra. Affären Lantstil. Den har inte en sak som jag inte skulle kunna ta med mig hem. Jag kom därifrån 700kr fattigare, men en lampa rikare. Jag köpte nämligen en lampfot och en lampkjol, naturligtvis var allt vitt :) (Bilder kommer när sakerna är på plats hemma) Lampan ska jag ha i hallen, på byrån. Det kommer bli jätte fint. I affären bredvid köpte jag en stolsdyna som jag ska ha på stolen i vardagsrummet. Vit den också - skräll? Sista shoppingen gjorde jag faktiskt på Åhléns. Jag kom ut med en blå/vit randig plastmatta som ska få sin plats i hallen. Fin fint.

Det var ganska mycket shopping idag - intensivt om inte annat. Det brukar vara så när man vet vad man vill ha :)

Ebba fick en massa godis av pappa från Djurbutiken. Så nu är det gnäll och gny här hemma. Hon vill bara ha mera hela tiden :) Precis som en unge ♥

Vi hämtade AC vid Norrtälje busstation efter att vi handlat mat. Så nu är hela familjen här. Synd att vädret är som det är. Kanske ska börja titta på filmen Despereaux (filmen om den söta musen).

Men som sagt, bilder på mina inhandlade saker kommer..i promise.

Norrtälje

Idag bär det av till stadens stank och stör. Vi ska göra Norrtälje, vilket i och försig kommer gå ganska fort. Norrtälje är ingen stor stad men har faktiskt blivit större sedan de större kedjorna Åhléns, Kappahl och Lindex kom dit. Det finns egentligen bara en stor shoppinggata som vi brukar gå på. Sedan måste man förstås kika in på djuraffären också och köpa något till sötnosarna :)

Idag har AC sitt sista handbollspass på Bosön. Direkt efteråt får hon skjuts till Tekniska Högskolan och åker sedan buss till Norrtälje där vi plockar upp henne. Hennes vecka kan ni läsa om här.

Mina ögon mår bara bättre och bättre. Det röda blir mer och mer rosa, vilket också innebär att det ser ut som att ögat är mer rött. Men det försvinner undan för undan. Huvudsaken är att det inte känns.


Dagens öga - oförändrat från igår (?)

Det värsta är att andra ser mina ögon. De som inte vet att jag gjort en laseroperation tror väl att jag fått två knytnävar i ögat :) haha. Men de får tro hur mycket de vill.

Igår läste jag om de olika operationerna på nätet. Jag gjort inLasik för 35 000:- vilket egentligen är väldigt mycket pengar. Men det var den operationen läkaren sa att jag skulle göra eftersom jag var så närsynt. Sedan finns det en laseroperation som heter Lasik/Elsa som är mycket billigare men också mycket mer smärtsam. Den kostar runt 22-25 000kr, men man kan ha ont i ögonen samt vara mycket ljuskänslig flera dagar efter operationen. Jag gick faktiskt till jobbet dagen efter min operation och det kändes enormt skönt! För mig var det värt varenda krona och jag skulle kunna göra om operationen. Det var inte det minsta obehagligt.

Vill passa på att rekommendera Novius ögonklinik. Proffsiga och trevliga rakt igenom. Man har samma läkare hela tiden och det är ingen väntetid. Man kan ringa direkt till läkarens mobiltelefon dygnet efter operationen ifall det skulle vara något akut. Det kändes helt klart tryggt att operera sig där.

Husdjur på landet



Dagens öga

Efter sms från syster, som ville se hur jag ser ut idag i ögat. Här kommer Dagens öga :)



Suddigt foto, men men.
Ögat är egentligen oförändrat. Kanske att det röda försvunnit en aning, men det går långsamt.

Godmorgon

Regn, eller vad sa meterologerna? Här är det iallafall klarblå himmel och sol. Varmt är det också trots att klockan just passerat 8. Det kan nog bli en härlig dag idag :) Ska nog försöka få lite sol på näsan. Har fått instruktioner om att hela tiden ha solglasögon när jag sitter i solen. Så får väl ha det då. 

Det är ett himla droppande med ögondroppar hela dagarna. 3-4 droppar av tre olika ögondroppar. Det gäller att inte glömma. Vanliga smörjande ögondroppar ska användas 30 dagar efter operationen vilket beror på att det tar ett tag innan ögonen anpassar tårflödet. Jag är fortfarande röd i ögonen (ala blåmärken) men ser att det försvinner mer och mer. 

Igår när jag skulle gå och lägga mig drog jag ur hårtoffsen och skulle precis ta av mig glasögonen då jag kom på att jag faktiskt inte är i behov av glasögon. Hahaha!  Skönt. Det är flera gånger per dygn som jag kommer på mig själv:
"Nu ska vi åka - dags att sätta i linserna" Nej, just....
"Dags att sova, av med glasögonen" Nej just...
Hela tiden händer detta och jag blir lika glad varje gång jag kommer på att jag inte behöver dem....jipiiii!!

pa170007_1161094649.jpg

Vingklippning

Nu är jag på landet. Skönt. Gonzos vingklippning gick bra. Jag åkte Lidingöbana och buss. Förra året klippte vi Gonzo på Roslagstulls veterinären och därför valde vi att göra det på samma ställe i år. Resan till veterinären gick galant. Jag hade Gonzo i den lilla färdburen och sedan en fleecefilt runt. Han knorrade lite men gav inte ifrån sig så mycket visslande. Gonzo fick en massa komplimanger i väntrummet. Många tyckte att hans färger var fina och busvisslingarna fick flera på fall :) Gonzo var där emot inte lika glad efter vingklippningen. Han la sig på rygg, men så fort vi kom in i bilen blev han glad och visslade gökvalsen.

Vi får verkligen tänka på att vingklippningen endast sker en gång per år, samt att det är för att Gonzo ska kunna vara ute med oss och inte bara sitta ute i buren. Inte lika kul.

Gonzo var iallafall jätte duktig. ♥



Och visst är det värt lite vingklippning när man får mumsa lökchips på kvällsqvisten:


Återbesök

Hej kära vänner.
Nu har jag varit på ett snabbt återbesök hos dr. Lenis. Det gick alldeles utmärkt. Allt var som det skulle och det konstaterades att jag numera ser 150%. Mer än perfekt alltså =) När jag hade glasögon/linser såg jag 100% och efter laseroperationen ser jag alltså mycket bättre. Han trodde även att det skulle bli ytterligare bättre eftersom ögat var en aning svullet fortfarande. Yes vad skönt. Det värsta är att jag känner inget i ögat, men de som tittar på mig ser ögon som ser ganska så groteska ut :)

Så här ser dagens öga ut:



Jämför man med gårdagen ser det betydligare bättre ut. Nu är det iallafall vitt på ögonvitan och inte helrosa.

Just nu är jag hemma hos mig. Ska packa lite grejer till landet och sedan gå hem till mamma och pappa. Runt 15 ska jag åka kommunalt till veterinären med Gonzo. Är lite nervös över att Gonzo ska börja vissla gökvalsen vitt och brett. Då tror väl folk att det är jag - tokig som få.

Men jag återkommer efter detta så ska ni få höra hur det gick =)

Nya morgontider

Det var fantastiskt att vkna upp i morse och se. Cyklopet gjorde tydliga märken i ansiktet men jag hoppas de försvann på väg ner till tåget. Hade inte alls samma "värkade" känsla i morse, utan känner mer av torrhet i ögonen. Som tur var har jag ju ögondroppar som ska droppas i efter schema. Sedan har jag ju även kortison och antibiotika. Det kommer bli ett himla droppande hela dagarna. Jag har tre olika flaskor och från varje flaska ska jag droppa 3-4 droppar per dag. Ja ni förstår nog :) haha! Har precis varit inne på toaletten och droppat :)

Jo, eftersom jag måste gå 15.30 varje dag pga. träningarna i Nacka har jag fått ändrade arbetstider. Jag ska vara på jobbet 7.00 varje morgon *suck* Men that´s it! Detta innebär att klockan ringer 5.15 varje morgon. I morse åkte jag Lidingöbanan kl 5.58 och klev in på kontoret 6.50. Nä, jag är ingen morgonmänniska. Men ska det fungera med handbollen får jag helt enkelt börja blir det *hehe*

Annars är Anna-Carin fortfarande på landslagsläger på Bosön. Läs mer om hennes bravader här.

Jag är såå glad att operationen gick bra. Idag kl 11.45 är det återbesök hos läkaren som opererade.
16.00 ska jag till Roslagstulls veterinären och vingklippa Gonzo. Men det är faktiskt för hans eget bäst.
Sedan blir det landet!!!! Snälla - låt oss få varmare väder.

Vilken dröm!

Jag ser, jag ser ju för tusan utan glasögon eller linser. Det är helt otroligt. Men jag ska början från början och berätta.(Jag opererade mig med inLasik)

Jag infann mig på Noviusögonklinik strax innan kl14.30. Efter ett tag fick jag en lugnande samt en smärtlindrande tablett. Jag trodde faktiskt att man kunde välja om man ville ha den lugnande tabletten - men det verkade inte så. Efter 30 min fick jag  följa med in på ett rum. Jag fick skyddskläder på överdelen samt en urful mössa på skallen. Mössan var egentligen som ett sådant där skoskydd, ja ni vet en sådan där blå tossa.  Sedan fick jag smärtlindrande ögondroppar och ögatkändes lite stelt och konstigt.

När de hade börjat verka var det då dax. Jag var faktiskt lugn som en filbunke - så den lugnande tabletten måste ha gett bra verkan :) haha!

Operationen var uppdelad i två moment.

Moment 1:
Jag fick ligga i en stol ala tandläkare. De spände upp en grej på ögat så att jag inte kunde blinka och jag fick hela tiden smärtlindrande ögondroppar. Sedan satte det något på ögat så att det blev som ett vakum. Det spände lite i ögat men kändes helt okej. Efter detta var det en maskin som tryckte till ögat så att lasern kunde rista bort linsen.Detta tog 30 sekunder. båda ögonen fick jag små kupor över ögonen (så att det inte skulle bli torrt) och fick sedan åka rullstol till nästa rum *haha jo det är sant*

Moment 2:
Jag fick ligga på en brits, sedan fick jag spänna upp ögat igen så att jag inte kunde blinka. Hela tiden skulle jag titta på en grön lampa. Sedan började läkaren pilla på linsen och vek den sedan åt sidan så att lasern kunde börja jobba. När lasernvar på ögat såg man som vitt som spred sig kring en svart prick. Helkonstigt. När det var klart la han på linsen igen. Det kändes inte ont alls utan jag kände bara att någon rörde i ögat.

Det känns helt underbart att ha gjort operationen.

Efter operationen fick jag vänta i 15 min innan läkaren tittade på ögat igen. Allt var bra och jag fick ögondroppar, kortisondroppar och antibiotikadroppar att ha i ögonen.

Imorgon ska jag på återbesök hos läkaren och han ska titta att allt är okej.

Jag åkte faktiskt tunnelbana hem men kan ångra att jag gjorde det eftersom jag var enormt ljuskänslig (kunde knappt öppna ögonen), hade värk i ögonen samt att det kändes som att någon hade lassat in 2dl smågrus i varje öga. *aj* Men jag ska inte klaga, jag är så glad att jag kan se. Jag såg nämligen bra direkt efter operationen bortsett från en lätt dimma. Som tur var hade jag mamma som mötte upp min vid Karlaplan så att vi kunde åka tillsammans.

Jag har fått ett par fula glasögon som ska användas nattetid. Man får nämligen inte klia eller trycka på ögat, och därför måste dessa användas. De ska användas några veckor (tror jag)


Haha, men jag bjuder på det....Zzzz...

Det finns faktiskt sådant man inte får göra efter operationen. Ex ska man inte sminka sig på ett par veckor. Inte mascara eller eyeliner iallafall. Sedan ska man helt inte sola på 6 månader. Träning ska man hålla upp i 2 veckor vilket passar perfekt eftersom jag inte vilat våra 2 träningslediga veckor.

Ögat har som blåmärken, som stora ringar upptill *läskigt*


Röd som ett lingon i ögat, men det försvinner undan för undan...


Ser lite läskigt ut :)


Info om Plutten

Kvinnan som tog hand om Plutten har hela tiden informerat om hur det går. Hittills har det gått kanon och han leker och trivs med sina nya vänner. Hon smsade och berättade att de "duschat och ätit frukost","varit ute en stund ur buren, men sedan velat gå in till kompisarna igen". Det känns verkligen hur bra som helst. Vi vet att han har det bra, med två nya undulatvänner.

Det känns som esten som fallit från bröstet - en lättnad!


Snart dax

Hjälp, snart är det dags. Först lunxh och sedan till Skeppargatan och operation...Tack för alla tummar ni håller. Jag lovar att berätta utförligt om allt.

Operationsdag

Godmorgon.
I dag  är det dags för mig att operera ögonen vid Novius ögonklinik på Östermalm. Jag är lite nervös, men tror faktiskt det är ett friskhetstecken. Jag hoppas det iallafall. Just nu är jag på jobbet, men jag jobbar bara till 13. Operationen går av stapeln kl 14.30. Jag hoppas ni håller tummarna. I papprena står det att man ska räkna med att det hela tar 2h inkl. samtal, operation och efterkoll.

Imorse vaknade jag upp med svidande ögon. Typiskt. Vet inte om ögonen protesterar på något sätt. Uppenbarligen. Sov väl inte jätte bra i morse. Tydliga drömmar och många uppvakningar. *men jag ska inte klaga*

Jag vet iallafall att kontot kommer tämmas på hela 35 000 kr idag. Tungt samtidigt som jag har väntat på det här. Att slippa glasögon och linser är nästan en dröm. Inte minst med tanke på att jag haft problem då jag använt linser. Svidande, röda och kliande ögon är pest. Fråga mig. =)

Nä, nu ska jag försöka jobba - och inte tänka allt för mycket på operationen.

Städnoja?

Direkt efter jobbet åkte jag hem och lagade lite lättare mat. Eftersom det inte var träning idag kände jag att räckte. Medan brödet var i ugnen tog jag fram dammsugaren och golvmoppen. Kunde klappa mig själv på axeln när alla golv var dammsugna och tvättade. Det kändes faktiskt riktigt bra för jag har verkligen kännt att det var behövligt. Phu.


 
Mätt och känslan av att vara duktig gick jag hem till mamma och pappa. Vi fikade och jag gosade med Gonzo och Ebba :) Städnojan var fortfarande hög och det slutade med att jag städade ur hela Gonzos bur; pinnar, galler etc. Så ikväll blir det myspys för Gonzo :)

Har precis varit ute med Ebba. Vädret är verkligen trist, och det är rent ut sagt svinkallt. Men Ebba gjorde det hon skulle och nu ligger hon i sin säng - nöjd och belåten.

Haaaaa....imorgon operation!

Måndag - 1 dag kvar

Jag börjar faktiskt få lite fjärilar i magen. Imorgon är det faktiskt dags för mig att operera ögonen med laser. Hjälp. Jag har inte riktigt förstått det ännu. Men jag hoppas verkligen att det ska gå bra. *gulp*



Jag vaknade i morse och tankarna gick direkt till Plutten och hur han hade det. Jag hade en klump i magen innan vi träffade den kommande ägaren men när vi åkte därifrån kändes det bara bra för Plutten. Han har två underbara undulatkompisar nu. Men så blir man lite självisk för en stund och tänker att  jag vill ha honom här hos mig. Men man kan inte tänka så egoistiskt. Han var så glad när han träffade andra undulater.

Plutten ♥ Snövit?

Jag ska faktiskt ta och maila henne nu och höra hur natten och morgonen var :)

Kram på er!


Kaffekombinationer

Jag och syster yster har kombinerat olika kaffedrinkar ikväll. I helgen fick jag en "kaffebok" av mamma och direkt när jag kikade i den inspirerades jag och blev sugen. Därför gjorde vi tre av bokens drinkar idag.



En urtrevlig bok. Rekommenderar er verkligen att köpa den.


6st nötcreme inhandlades tidigare idag eftersom det var ingredienser till en av drinkarna.



Drink nr 1
Nuts about you

1 NESCAFÈ Espresso
1msk Nötcreme
1,5dl mjölk

Tillaga Espresson. Låt nötcremen smälta ordentligt och häll sedan på den varma skummande mjölken.



God kaffedrink. Söt och tydlig smak av nötcreme. Gott med en varm dryck.



Drink nr 2
After eight cappucino

1 NESCAFÈ Espresso
1 After eight
1,5 dl mjölk

Skumma mjölken och häll i en kopp. Tillaga espresson och tillsätt en after eight. Rör runt så att after eighten smälter. Häll sedan after eight röran på den skummade mjölken.

Helt okej drink, men ganska tråkig eftersom det mest smakar mint. Hade nog varit godare med en varm mjölk i drinken.


Drink nr 3
Stracciatella

4-8 kulor vaniljglass
2dl mjölk
8 isbitar
4 NESCAFÈ Espresso
4 rutor mörk choklad

Tillaga espresson. Häll ner den i en mixer tillsammans med resten av ingredienserna och mixa till en krämig konsistens. Häll upp i ett glas och servera genast.



Min favorit drink, helt klart. Jag älskar den. Smakar sött men alldeles lagom sött. God när den var kall. Jag tycker verkligen att ni ska testa den.


Så var det med dessa kaffedrinkar. Mumma!!

TESTA KÄRA VÄNNER!

Dubbla känslor

Jag ringde till den finska kvinnan och vi åkte till Tensta för att träffa henne. Hon var hur trevlig som helst och vi följde med henne upp till lägenheten där hon hade sina två undulater. Hon hade en vit hona som hette Snövit och en grön hane som hette Mårtensson. De hade rena rama paradiset hos henne. En jätte stor bur med mat/vatten/fröstång/gurka/färska blommor/färska blad/värmelampa och en massa pinnar i olika storlekar. Plutten kommer garanterat ha det kanon där.

Plutten var till en början ganska blyg men tillslut lyckades vi locka in honom i buren tillsammans med de andra undulaterna. Först blev det lite kiv mellan Mårtensson och Plutten men det var mest för att visa hiarkin i buren, för sedan gick det galant. Jag är hur lycklig som helst. Det kunde inte bli bättre helt enkelt.


Sista bilden på Plutten innan det bar iväg.
Men vi har bytt telefonnummer och mailadress med Pluttens nya ägare, så att vi kan hålla kontakten. Det känns verkligen hur bra som helst.


Visst ser det mysigt ut? Pool längst ner i buren också.

Hon kommer låta honom flyga utanför buren. Vi berättade att han gillade och var i behov av det. Hon verkar toppen, verkligen!!! Det här var det bästa som kunde hända just nu!

Pussa på Plutten ♥


Hemma igen

Nu är jag hemma från landet. Lite segt att åka därifrån med tanke på vädret. Det var soligt och varmt! Men vi kommer dit redan på onsdag igen, så det känns helt okej iallafall. Måndag till onsdag är det full rulle med linsoperation, återbesök hos läkaren och veterinärbesök...så jag antar att dagarna kommer rulla på. :)

Har försökt ringa Pluttens ev. nya ägare idag. Vi tänkte åka dit idag, men eftersom hon inte har svarat ka nske det inte blir så. Mm...jag hoppas hon svarar snart så vi eventuellt kan träffas. *håller tummarna*

Klockan 14 var vi hos mormor och morfar. Mysigt som vanligt. Behöver inte säga så mycket mer. :)

Nä ska försöka ringa S igen.

Nästa säsong

Känns lite konstigt att skriva om nästa säsong - det känns så avlägset eftersom flera månaders fysträning ska genomlidas innan man kan se ljuset i tunneln. Men jag ser verkligen fram emot säsongen. Det är den man har i tankarna när man sliter i gym och på löpbanan. Man svettas och svär och har säsongen i tankarna.

Inför kommande säsong är det två personer som slutar. Mia Lundberg byter till Spårvägen och Ellinore Karlsson slutar med handboll. Det känns självklart jätte trist eftersom båda två har gett laget otroligt mycket. Men så är det.

Hittills har vi bara fått ett nyförvärv i en målvakt. Louise Eriksson blir en av våra malvakter vilket känns jätte kul! Hon är en jätte trevlig tjej och en väldigt duktig målvakt med vinnarskalle. Jag har spelat med Lolla i Skånela, och därför känns det extra kul att få spela tillsammans igen.



NVP kan ni läsa om vad som står inför nästa säsong.




Jag vill spela handboll.........

Rabarberpaj

Hej! Att vakna upp på landet är wonderful =) Det är skönt att bara kunna öppna dörren och vara ute i naturen. Ebba är nog den som är mest tossig. 6.30 i morse vaknade jag av att hon tryckte upp mulen i ansiktet på mig. Hon tittade med sina mandelformade ögon och skulle bara ut. Som tur var gick mamma upp tidigast och Ebba fick sin vilja igenom.

Idag har jag klippt hela gräsmattan samt vår gräsmatta som hyrs ut. Det tog någon timme. Jag var tacksam att det var sol :) Men det är ganska skönt att klippa gräsmattan. Det blir så bra resultat!


Mitt på dagen bestämde vi oss för att göra rabarberpaj. Vi har massa rabarber nere i trädgården. De är fortfarande späda men desto godare. Gonzo var väldigt behjälplig (not) och var med både när pajdegen gjordes, när vaniljvispen skulle vispas samt när pajen skulle ätas upp (såklart).


Mums - gott med smör och vetemjöl...


Att åka elvisp är bättre än karusell på Grönan...


Tagen på bar gärning....men visst är det gott med vaniljvisp.Det spelar liksom ingen roll om man är människa eller papegoja :)

Det är full rulle med Gonzo. Han har varit ut hela dagen (i buren) och han har solat sig. Nu ville han dock in lagom till fikat och det var väl minst sagt perfekt för hans del. Allt sött smakar gott.

Igår köpte vi lite fikon, galiamelon och kiwi som han har fått i matskålarna idag. Han är lite kittslig med frukt. Färska fikon verkade iallafall falla grabben i smaken. Han är en riktig finsmakare.

Landet

Jag älskar landet
Att komma upp till landet är någon slags medicin som man kan ta om man är stressad. Det brukar passa alldeles utmärkt när det är fredag. Så är det. Då har man jobbat hela veckan och behöver komma ner i varv. :)






Juste, jag har bokat tid för Gonzos vingklippning. På onsdag kl 16 ska han klippas. Men det är bara för hans fördel eftersom han kan vara ute hela sommaren då. Onödigt att riskera att han flyger iväg. Han är ju världens härligaste fågel. Han får alltid ha kvar flygfjädrarna på höst/vinter och på det sättet bygger han muskler den tiden.


...


Jag är väldigt glad nu. Synundersökningen gick galant. Det tog cirka 30 min och jag fick godkänt att operera ögonen med laser. Det kommer kosta 35 000:- men det kommer vara värt varenda korvöre :) Haha. Jag fick också veta att jag är gravt närsynt. Roligt att veta - not. Glasbottnar - hehe. Men snart är alltså linser och glasögon ett minne blott. På tisdag nästa vecka har jag fått tid 14.30. Brr. Nu känner jag mig inte alls nervös, men på tisdag morgon kommer jag nog ha myror i brallan :) Gah. 

Tack för att ni höll tummarna!

Min syster - AC ska också operera ögonen, men först en vecka senare. 

Direkt efter synundersökningen åkte AC och jag till gymmet. Körde aktivt i 60 min sedan vidare till mormor och morfar ♥ Där bjöd jag på mina praliner. Hur gott som helst till nybryggt kaffe :) Det är alltid så mysigt hos mormor och morfar. Mormor brassade pannkakor så det stod härliga till och vi åt det med nykokt hallonsylt. Kan det bli bättre?

Nä, den här dagen har varit kalas!!! Verkligen.

Nu sitter jag i bilen på väg upp till landet. Nu hoppas jag på värma och sol hela helgen!
 

Dagen D

Godmorgon godmorgon!
I natt har jag bara drömt om praliner =) hehe. Jag har ätit praliner och jag har tillverkat praliner :)

Praliner som dessert eller till kaffet blir garanterat uppskattat.
Idag är den stora dagen. Idag får jag antagligen reda på ifall det är fritt fram att operera mina ögon med laser. Jag och AC ska iväg snart. Vi ska åka till Skeppargatan på Östermalm. Där har de nämligen en klinik. Jag ber och hoppas att de ska säga att det är okej att operera. Går allt som det ska kan jag få operationstid redan nu på onsdag. Men jag ska inte ta ut något i förskott. Då blir jag bara besviken. Men de här linserna och ögonen hatar jag nästan för tillfället.

Mot ögonkliniken och ett nytt liv? *blink*




Kvällen - pralinkurs

Nu är jag hemma igen efter pralinkursen. Det var riktigt trevligt! Jag rekommenderar er verkligen att gå en sådan här kurs tillsammans med vän/pojkvän/kollega. Den här kursen gick egentligen inte ut på att lära sig så mycket, utan mer på att alla skulle få göra praliner. Men det finns även kurser som är 3h där man kan lära sig mer.

Direkt efter jobbet åkte jag och M hem till A-S. Vi åt middag och jag fick smaka på världens godaste kålpudding. Mums! Sedan busade vi med A-S´s hund. Gud så rar han är :)


Rocky :)

Vi mötte upp A i Solna och åkte tillsammans till Upplands Väsby. Kursen höll till i Ulrikas villa. Jätte trevligt. Vi var totalt 7 personer, vilket jag tycker var alldeles lagom. Vi blev uppdelade två och två, och fick instruktioner efter hand.

Vi gjorde praliner och tryfflar. Vi lärde oss temperera och gjuta choklad. Det var en alldeles lagom stor kurs med tanke på att det är första gången jag gör det. Efteråt fick vi pralinerna och tryfflarna i fina presentpåsar. Mums. Jag och AC har redan smakat på en varsin av varje sort - och de smakade mumma. I pralinerna fick man välja fyllning och jag och A-S valde hallonsmak. Godare än kaffe och whiskey.

Lite bilder:





Fjärilformadepraliner och kardemummatryfflar. Så gott!
Nu ska jag sova. Imorgon är jag ledig och ska göra synundersökningen inför eventuell laseroperation. Ska nog vara pigg då. 9.30 ska jag vara där, så det blir sovmorgon iallafall :)

Jag är jätte nöjd med kvällens pralinkurs och vi funderar på att gå den längre kursen framöver...

Kvällen

Mötet drog ut på tiden och eftersom min arbetsplats ligger 10 min gångavstånd från Mörby Centrum tar det lite tid. Det var hur som helst ett trevligt möte (som alltid) och de bjöds på lunch :)

Nu sitter jag här på jobbet. Jag och M ska hem till A-S snart och äta middag. Mums. Sedan ska vi åka så att vi kommer i lagom tid till pralinkursen i Upplands Väsby. Det ska verkligen bli kul!!! Jag lovar att ta lite bilder och berätta om hur det var. Jag har ganska höga förväntningar, så vi får se om de blir uppfyllda.

Nu är det snart dags att bege sig...

Pralinkurs

Godmorgon!
Så har vi äntligen kommit till torsdagen, den 5:e dagen om  h e l t  linsfri. Ögonen känns helt okej. Börjar bli lite smått nervös inför morgondagens synundersökning. Blir det operation eller inte på onsdag? *gah*

Idag ska jag ha ett lunchmöte kl 12.00 men de andra sjukgymnasterna och arbetsterapeuterna i kommunen. Har endel att göra klart innan lunch med andra ord. Alltid trevligt och bra att kunna prata med kollegor om det är något speciellt man vill ta upp.

Ikväll ska jag och tre arbetskamrater på Pralinkurs. Jipi! Pralinen börjar kl 19.00 i Upplands Väsby och som tur är har vi bil. Skönt. Jag vann en bloggtävling i december (läs om det här) och har inte använt den. Men eftersom det är roligare att gå tillsammans med någon gav jag en smartbox till en av mina arbetskamrater (i födelsedagspresent). Så vi har bokat in en kurs idag och det ska bli jätte trevligt.

Är du också sugen? Gå in på IDÈRIKAS hemsida och boka.


(Bilder lånade från Iderikas hemsida)

Tjingeling på er.

Juste jag måste ringa veterinären också!

Sagan om Plutten

Det ser ut att kunna bli ett riktigt bra slut i sagan om Plutten. Tyvärr har ingen ägare ringt, men idag ringde åter igen den finska kvinnan till mig. Jag tror vi pratade i över 15 minuter. Hon verkar vara en helt fantastiskt människa - en sann djurvän och sådana värdesätter jag otroligt högt. Verkligen.

Hon berätade bla. att hon alltid tagit hand om undulater som behövt avlivas eller som personer tröttnat på. Hon har inte alls brytt sig om ålder på fågeln utan helt enkelt velat ge fågeln ett värdigt slut. Helt fantastiskt människa. Tänk om det fanns fler sådana människor! Hon hade en stor bur, med grönska i samt uv-lampa. Hon duschar undulaterna ofta och de trivs verkligen. Åh..jag skulle kunna berätta mycket mer. :)

Vi kom iallafall överens om att jag skulle höra med pappa ifall han kunde vara behjälplig att skjutsa AC, mig och Plutten till henne nästa vecka. Då kunde vi testa att släppa ut Plutten med hennes undulater. På så sätt ser vi direkt om det fungerar. Så jag skulle ringa på måndag - sedan får vi se hur det slutar.

Lite bilder på Plutten när han äter melon:
(Lånat från http://annacarinpetersson.blogg.se/)





Han älskade verkligen melon och fick smaska rejält. Gosingen.

Jag tror och hoppas att det här ska sluta gott.
Håll tummarna!

3 gullsnuttar

Jag har alltid haft djur och jag har växt upp med djur. När jag var liten cyklade jag och min syster omkring med hinkar och plockade upp paddor på vägen. Sedan gick vi och släppte ut dem i en damm uppe i skogen. Flera gånger hittade jag små näbbmöss som var påkörda längst med vägen och sedan grävde jag ner dem i skogen och gjorde ett gravkors. Jag tror det blev tre gravar uppe i skogen. Jag har verkligen alltid älskat djur och skulle aldrig kunna leva utan djur.


Ebba ♥
Världens raraste och snällaste hund.


Gonzo ♥
En riktig illbatting men otroligt söt och kelen


Plutten ♥
Underbar pippi som älskar sällskap

Jag vet att många av er som läser min blogg också är djurägare. Visst är det härligt!!!

Middle day

Mitt i veckan - onsdag. Skönt. Är ledig fredag pga. synundersökning, så den här veckan kommer nog kännas ganska behaglig. Imorgon ska jag och ett par arbetskamrater på pralinkurs i Upplands Väsby. 19-20.30 ska vi göra praliner så det står härliga till. Man får dessutom ta med sig 12 praliner i en vacker presentask. Blir dem riktigt goda funderar jag på att ge mormor och morfar dessa ♥

Idag ska jag jobba som en gnu, sedan hem och köra ett intervallpass med syster yster. Idag är det de "sköna" intervallerna. 4min intervaller 4 set, nedjogg 10min, 2 min intervaller 4 set. Egentligen är det bara 2 min intervallerna som är sköna. 4 min intervallerna dör man av. Men bara att vänja sig - i sommar blir det 4 min intervaller så det skriker om det.
Annars är jag lite besviken på era svar angående Plutten.
Jag behöver verkligen lite åsikter.

Idag lät jag Plutten vara fri i lägenheten. Han får alltså flyga helt fritt men har tillgång till buren där han kan äta och dricka. Jag hade inte hjärta att låta honom vara inlåst. Buren vi har är faktiskt inte tillräckligt stor.



Nytt till hemmet?

Om jag hade pengar *trallla tralla tralla*
Det finns så otroligt mycket fint som jag skulle vilja ha till min lägenhet.

Ascaso DREAM ljusblå

7000kr för en espressomaskin.

Roberts Radio R250 Green Pastel

2000kr för ljuv musik från Roberts Radio

Sil-Pin Silikonkavel White

500kr för en kavel

Dualit Soft touch 2-skivor Röd

1140kr så man kan rosta bröd

Åhhh vad mycket jag vill ha. Ge mig lite kosing.

Pluttens annons

Som jag skrev tidigare idag hade annonsen på "hittad undulat" kommit in i alla Mitt i tidningar.



Jag hade faktiskt inga förväntningar alls. Men jag har blivit glatt överraskad.

Imorse ringde en finsk kvinna och sa att hon kunde ta hand om undulaten ifall ägaren inte ringde eller att jag inte kunde ta hand om honom. Samtalet bröts innan jag hann fråga lite väsentliga saker och eftersom numret var dolt kunde jag inte ringa upp.......

Mitt på dagen ringde en 11-årig tjej och trodde att undulaten var hennes. Hennes undulat försvann i januari 2009, från Bagarmossen. Jag förstod ganska snart att det inte var hennes undulat jag hade hittat. Tjejen visade även en bild via en internetsida och där såg jag att det inte var Plutten. Tyvärr.

På eftermiddagen fick jag ett sms från en "jonas" som skrev att han kunde tänka sig att ta hand om fågeln ifall jag inte kunde hitta ägaren. Vet egentligen inte mer än att han vill ta hand om undulaten. Fler undulater?

För Ac och mig känns det viktigt att Plutten har möjlighet att flyga fritt några timmar per dag. Han behöver det. Det märker vi.

När jag var på gymmet ringde den finska kvinnan igen. Nu hann vi prata mer och hon berättade bla. att hon hade fler undulater. Hon verkade en sann djurvän. Jag sa att jag skulle höra av mig om några dagar. Än har säkert alla inte läst tidningen.

AC och jag har mer och mer insett att Plutten kanske behöver ett annat hem än det vi har.
Varför?
Jo, under säsongen kommer jag inte vara hemma förrän 20-tiden på kvällarna. När det är vinter betyder det att Plutten får sitta i bur hela dagen. Alldeles förlänge enligt mig. Dessutom är det mörkt på vintern och Plutten kommer aldrig få komma ut och flyga då det är ljust i lägenheten.

Jag är såå glad att flera hört av sig. Jag blir glad när jag märker att det finns många djurvänner i detta avlånga land.

Snälla läsare. Vad skulle ni gjort? Jag behöver lite tankar från er!!

Du måste bli medlem här.



Igår blev jag medlem på Gratisnöje via min syster. Idag har jag 53 poäng. Wow. Att få poäng genom att logga in eller besöka hemsidor är simpelt. Därför tycker jag du ska bli medlem. Bli medlem via mig är du snäll.

Bli medlem här!

Skriv gärna i kommentarerna om ni blivit medlem via mig :) Alltid kul att veta!

Som sagt, det är helt gratis och otroligt enkelt!

Plutten - lite kändis

Tjingeling på er!
En glad och relativt pigg Emma. Huvudvärken gnoler lite, men jag har bara mig själv att skylla eftersom jag hoppade över kaffet kl 5.30 i morse. Jag röker inte, jag dricker inte alkohol - men jag dricker kaffe. Hemskt att man ska behöva få huvudvärk för att man inte får sitt kaffe. *gah* Whatever.

Idag kommer tidningen Mitt i ut till alla hushåll. Mamma berättade att det stod en liten notis om Plutten. Jag har inte läst det själv. Men vad jag förstår kommer notisen stå i alla Mitt i tidningar. Jätte bra eftersom vi inte vet varifrån Plutten kommer. Han kanske har flygit jätte långt innan han damp ner i Solna. Så vårt sista hopp är idag.
S k a   P l u t t e n  å t e r f ö r e n a s   m e d   s i n    ä g a r e?

Ringer ingen idag får vi nog dra slutsatsen att Plutten tillhör familjen Petersson. ♥



Annars ser det ut att bli en bra dag. Efter jobbet ska jag och Ac åka och gymma på Vallen. Kvällen är fortfarande oplanerad. Men vi får se om det förblir så.

Igår fick jag ett tråkigt samtal (handbollsmässigt). Känns väldigt trist måste jag säga. Mer information kommer då det bli offentligt. Ännu är det inte helt 100, men antagligen. :(

Grytbitar

Direkt efter jobbet begav jag mig hemåt med matkassen full. Bjöd syster yster på middag. Men innan det var dags för mat körde AC och jag ett intervallpass. 60s jobba och 20s vila 22 set. Det kändes faktiskt riktigt bra idag. Vädret var superbt :) Svalt vilket är perfekt när man kör jobbiga intervaller. AC och jag kör intervallerna på en skogsrunda med plan terräng. Jätte bra eftersom man annars kan få akut mjölksyra ifall man löper i mycket terräng.

Vad blev det för middag då? Jag stekte ihop korv och grytbitar samt tilsatte vattenskastanjer och vattengroddar. Det fick sedan koka upp med matlagningsgrädde och sedan kryddade jag. Mums! Till detta serverades nudlar. 3 av 5 stjärnor.

Lite Plutten - info:
När jag tvättade händerna idag kom Plutten flygande och satte sig på handen. Han visade att han ville bada. Så jag lät vattnet rinna och kupade händerna. Han satte sig i handen och började skvätta. Hihi. Är han rar eller inte?


Med överallt. Ursäkta den usla bilden :)

Nä...dags att kika lite TV =)

Gratisbio

1518 poäng! Hur svårt kan det vara? Jag kan faktiskt plocka ut ett presentkort på 500:- nu, men har bestämt mig för att avvakta tills jag får ihop till 2000 poäng. Då kan jag nämligen plocka ut ett presentkort på 700:- GratisBio är den bästa sidan om ni frågar mig. Jag har aldrig tjänat så lätta poäng tidigare.

Vill du bli medlem (klart du vill)? Så får du mer än gärna bli medlem via mig. Då får du nämligen en startpoäng på 75. Inte illa. Klicka här och bli medlem.



Nä dags att gå och plocka hem dagens poäng från GratisBio!

Ny vecka (pust)

Veckan har börjat. Känns faktiskt ganska tungt. Egentligen borde det inte göra det med tanke på att jag är ledig på fredag. Men så är det. Bara att försöka tänka positivt.

Idag är den linsfria-dagen nummero 2. 5 dagar ska man vara linsfri innan man gör undersökningen inför kommande laseroperation. Jag är nervös. Tänk om jag inte får operera ögonen. Tänk om jag måste operera in en lins i ögat. Då måste man vänta 4-6 veckor på att speciallinsen ska levereras. Orkar inte det. Jag vill operera mig direkt. Just nu "hatar" jag mina ögon. Det kommer vara värt varenda öre.

Det är alltså på fredag förmiddag jag ska till Skeppargatan för att se ifall jag kan operera ögonen.



Idag händer nog inget speciellt. Har iallafall inte planerat något.

Vi får helt enkelt se.

Nu jobba...*tungt*

Staden

Mötte upp L och C inne i stan. Det blev sushirestaurang direkt eftersom både Ac och jag höll på att hungra ihjäl :) Kungsgatan hade en sushirestaurang som var helt okej.


Jag och bästa L




AC och Christian i sina snygga (läs fula) badmössor

Det blev även ett besök på den italienska glassbaren i Gallerian. Mums. Tog två stora kulor hallon och panacotta. Men man blir så fruktansvärt mätt. Vi rullade hur som helst vidare. Blev ett besök på Åhléns City samt lite andra affären. Blev inte så mycket shopping för min del dock. Blev två ansiktsmaskar på Kicks dock. En med choklad och en annan med mer värmande effekt. Herregud, det luktar verkligen choklad i hela mitt ansikte. Haha.

Nu har jag fått AC till mig för lite film. Blev Irene Huss deckare med filmen Nattrond. Älskar som sagt svenska deckare - om ni inte redan märkt det.

Plutten är just nu ganska självständig. Han sitter på stolen här i vardagsrummet och flöjtar. Gud vad jag tycker om den parveln.

De luxe

Nyduschad och klar efter ett långdistanspass. Var riktigt skönt att ge sig iväg idag. Vädret började precis lätta när jag och Ac begav oss och sedan blev det bara soligare och soligare. Nu sitter jag alltså här och har precis satt i mig lite smoothi. Gjorde en "de luxe" idag :)

 

Smoothin innehöll vaniljyoughurt, frysta jordgubbar, lite vaniljsocker och belgisk choklad. Ja, det var chokladen som deluxade till det hela. Den blev faktiskt oförskämt god. Mums.

Ska göra mig iordning ytterligare. Sedan ska jag och syster ta och träffa C och L. Vi har inte bestämt vad vi ska hitta på ännu, men det brukar lösa sig. Trevligt sällskap räcker egentligen ;)

(Denna veckan är det jag som har vårdnaden om Plutten och eftersom Ac ska på landslagsläger nästa vecka blir det jag som har honom 2 veckor. Ska bli bra)

Handbollsfest

Vilken stämning det var i Globen igår. 15.00 träffades vi för att få biljetter till matcherna. Nadia och Ac hämtade ut sina VIP-biljetter. Eftersom matchen inte började förrän 16.15 gick Nadia, AC, jag och Mia iväg till en hamburgerstuga och intog lite mat. Mätta och belåtna efteråt ska tilläggas :)

Det var över 10 000 människor som såg damernas final och hela 14 000 människor som såg herrarnas final. Det var skillnad på stämning mellan matcherna eftersom  Guif och Alingsås hade hejarklackar på kortsidorna.



Vi lyckades hamna i övre delen av Guif-klacken =) haha! Men som tur var satt vi inte där de värsta gormade.

Lyckades tippa rätt i en av matcherna. Den lättaste. Tycker ändå det var kul att  Alingsås gick och vann, samtidigt som ett domslut gjorde att de fick lite fördel i slutet. 
 
Mellan dam och herrmatchen gick jag, Bodil och Elof iväg för  att få något i magen. Till slut blev det ICA som blev inköpsställe. Vi köpte baguett, italiensk salami, mjuk ost och basilika och satte oss i en liten park. Väldigt gott måste jag säga.

Har varit en riktig handbollsfest. Jag hade mycket hellre stått på planen, än suttit på läktaren...

Tidig promenad

I morse tog jag Ebba på en promenad i "skogen" vid vattnet. Det doftar verkligen sommarregn. Man kastas tillbaka till sommar på Öland och landet *scwosh* Åh vad jag längtar till sommaren på Öland och landet.


Lummigt...


En morgontrött men nyfiken Ebba.

Under promenaden träffade vi vå goldens som Ebba gillar. Hon går faktiskt inte ihop med så många hundar, men dessa två grabbarna gillar hon skarpt. Raggen reste hon högt, men när hon märkte att de va snälla nosade de bara på varandra. :) Hann även med att få en morrande mops i faggorna. Men Ebba ignorerade den totalt och situationen räddades upp av att den gamla tanten (ägaren till mosen) kom springande och tog tillbaka den i koppel .) Haha.

Ebba är bäst ♥

Shopping

Lördag - en fullmatad lördag. Pappa och jag åkte iväg redan vid 9.40 för att hämta en byrå som jag reserverat på Antikboden. Jag har länge letat efter en byrå som ska vara lagom bred för att passa in i min hall. Blev så glad när jag hittade den med perfekta mått. 1200kr var också som hittat :)


Nyckelskåpet ligger på byrån. Mycket vitt :)

Direkt efter att jag varit hemma med byrån åkte AC och jag till Lidingövallen för att gymma. Skönt. Nu sitter jag hemma hos AC och jag vi bege oss till Globen om ca 1h. 16.00 spelas damfinalen mellan Sävehof och Skövde. 19.00 spelas herrfinalen mellan Alingsås och Guif.
Jag tippar Sävehof och Guif som vinnare i de båda finalerna. Vad tror du?

Nä, dags att hoppa in i duschen. Ska möta upp Nadia i Ropsten för att gemensam åka iväg till Globen :)


Plutten

Jag är hemma nu men ska snart bege mig till mamma och pappa för en god middag och trevlig kväll. Plutten kvittrar och busvisslar när man kommer hem från jobbet. Man känner mig minst sagt välkommen. Eftersom det är ett helsike att få in honom i buren har jag valt att inte ta ut honom. Jag ska ju strax bege mig. Det är en lite arg Plutt nu. Han vill ut och envisas med att hacka på gallret.



Direkt efter jobbet slank jag in på Zoobutiken i Mörby Centrum. Jag köpte fröstänger till Gonzo och Plutten. Ebba fick ett tuggben såklart. Ingen svartsjuka får förekomma ikväll *blink* Sedan köpte jag "sandpapprade" pinnar som Plutten ska få ha i sin bur. Bra för klorna - så att de slipas.

Nä dags att bege sig - Plutten vill ut =)

Törstig?

Jag har faktiskt aldrig testat de nya dryckerna från Vitamin Well men såg att man kunde vinna en kartong i Muppsans blogg. Därför skriver jag nu om detta här.



Tävla hos Muppsan du med :)

Fredag (hela veckan?)

Äntligen veckans sista arbetsdag. Jihu. Ingen M idag :( Trist. Men jag överlever nog iallafall. Har mycket att göra. Hoppas verkligen att den här dagen susar iväg. Har precis skickat iväg ett sms till pappa angående hämtningen av min byrå i Västertorp. Jag har tittar runt på en massa ställen för att hitta en byrå till hallen. J a g   h i t t a d e   d e n . Perfekt storlek och precis den modellen jag ville ha - gustavianskt/lantligt. :) Får se om pappa kan hjälpa mig idag. Igår kom nämligen mitt nyckelskåp på posten. Så jag har endel att fixa med hemma :)

Träffade E.A på bussen imorse och fick tillbaka min Magnus Uggla skiva *hehe* Blev samtal och lite tankar över att samla alla tjejer och grilla när det blir lite varmare! Trevligt trevligt!



Tyvärr har ingen hört av sig angående Plutten, vilket känns jobbigt. Han är en underbart rar fågel så jag förstår inte varför man inte bryr sig. Stor personlighet. I morse satt han på min youh´ghurtsskål och mumsade musli för full kareta. haha.

Fredag - klockan är 7.40 - jobbet kallar!

Nostalgi

Det måste ha varit de mest dubbel-känsliga-intervallerna jag någonsin sprungit. Vääldigt jobbigt men samtidigt en riktigt bra känsla. Det var nämligen upplagt såhär: Man springer 4min intervaller i 4 set, med 2 min vila mellan seten. Efter detta gör man en nedjogg på 10 min, sedan kör man på med 2min intervaller i 4 set med 1 min vila mellan seten. Grymt jobbigt men känslan då man sprang 2 min intervallerna var positiv eftersom man jämförde med de sega 4min intervallerna.

Kvällens fokus var på Nadia och Lidingö SK´s match i Gångsätrahallen. 19.40 var matchstarten och Nallen, AC och jag var bänkade. Nallen kom upp en snabbis till mig innan vi gick ner till hallen tillsammans.

Vilken nostalgi. Hur många matcher har man inte spelat i den hallen?


Gångsätrahallen - mitt andra hem för endel år sedan :)

Nadia gjorde en bra match. Hon kämpade och krigade - som hon alltid gör. Det blev lika, men kunde ha slutat med en förlust efter en somartabbe :) *hehe* Men Helena S räddade situationen genom att skjuta ett skott rakt i krysset. Heja Lidingö :) Många nunor som man kände igen ska sägas...både på plan och på läktaren.


Matchbild med min (läs usla) kamera.

Det var iallafall riktigt skoj att prata en massa med Nadia och Nallen. Oj vad vi hade kunnat prata i ett par timmar till.

Nä, dags att sova.


Handboll - jodå.

Sittande på jobbet - en dag full med aktivitet. Så som det ska vara med andra ord. Vädret är på vår sida idag också. Strålande sol redan på morgonen - vad kan gå fel?

Efter jobbet ska jag och AC träna. Vi får se vad det blir för något. Det är AC som har koll på vilka pass det är eftersom hon har pratat med Rickard Nilsson (som är delaktig i landslaget). 19.20 spelar Nadia match med Lidingö SK (min ursprungsklubb). Det är sommarserien som har dragit igång och jag ska dit och titta!!! Kul!! Nadia har inte lovat bra handboll från sin sida, men jag vet vad hon kan. Vi spelade faktiskt flera år tillsammans i Skånela.



Nä, kaffe tack.


Förresten. Plutten sov som en stock i natt. Kunde inte låta bli att ta ut honom i morse....men herregud vad svårt det är att fång in honom sedan. Sprang som en tossing runt i lägenheten med buren i högsta hugg *haha* Hoppas inga såg mig. De måste trottatt jag var helt knasig. Men jag bjuder nog på det i så fall.


Efter jobbet måste jag hem och släppa ut Plutten så att han får flyga fritt i lägenheten medan jag och AC är och tränar :)


Thai/filmkväll

Godkväll, lite update efter kvällens filmkväll. Det började dock med att jag blev lite stressad över att jag inte skulle vara hemma då C och L kom hem till mig. Det blev nämligen så att jag hämtade Ebba hos mormor och morfar. Hon var i vanlig ordning duktig. Men detta skällande då bussen åker fram *suck*


Vilken raring hon är :)

Det hela slutade bra. Jag hann i tid tack vare L och C som hämtade mig med bilen :) hihi.

Thaimaten inhandlades nere vid AGA och den får mycket bra betyg. Tog kycklingspett med jordnötssås och ris. Gott.

Sedan var det dags för film och AC + C fick chansen att välja film nere på ICA. Det tog (typ) 1h och efter mycket om och men blev det filmen "stepbrother". Mycket skratt ska sägas....OCH...mycket "fula" ord. Hade jag räknat ordet f*ck i filmen hade jag garanterat kommit upp i tvåsiffrigt :) Varför blir det alltid dessa filmer *haha*

Plutten är alltså hos mig nu. Han har varit med hela kvällen. Tar små flygturer ibland. Ut till köket och tillbaka - myror i fjädrarna antar jag :) haha! Söt är han iallafall...och envis.


Plutten ♥ Daimtårta = sant.

Lovade er en bild från vår dukning på vårlunchen. Here it´s :)


Fin dukning tycker jag, väldigt nöjd måste jag säga *blink*


Kvällen väntar..

Jag vet att jag har tjatat om hur trött jag är. Men så är det just nu. Vårlunchen var otroligt lyckad med god mat och underhållning. Hela 2h höll vi på totalt sätt. Man förbereder länge och sedan är det över ganska fort. Vi hade blockat fina vårbuketter och satt på de dukade borden. Det var väldigt fint. Jag hade min kamera med mig, så ni kan faktiskt få se hur dukningen såg ut. Tulpaner, påsklijor och gullvivor. *mm*

Snart slutar jag. Jag ska höra med AC hur vi ska organisera upp allt med Plutten och Ebba. Ebba ska nämligen hämtas hos mormor och morfar, och Plutten ska flyttas från AC´s lya till min.
Den som lever får se.



Ikväll blir det antagligen thaimat. Jag älskar det ♥

Mitt på dagen kom det världens hagelskur. Herregud. Vilket väder. Jag hoppas verkligen att jag har vädergudarna med mig då jag går hem :)

Fulla bullar..

Imorse var det fullt ös. Beövde som sagt inte gå upp tidigare, trots att jag skulle lämna Ebba hos mormor och morfar. Det gick hur som helst bra. Max tre personer klev på bussen under hela resan.Så det var lugnt. Ebba gjorde sina behov inn na vi kom fram.

Idag  är det vårlunch på jobbet och alla måste hjälpa till. Vi har hålllt på helamorgonen med att bära stolar och bord. Phu. Måste jobba vidare... hard work :)

Utpumpad

En utpumpad Emma - suck. Intervallträning tar på krafterna vill jag lova. Jag och AC körde 90sek arbete och 30 sek vila - total tid blev 30 minuter. Den trötthetskänslan som infann sig var enorm. Direkt efteråt tog vi bussen till Lidingövallens gym. Det blev både ben och överkroppsstyrka. Ett bra pass. Det tog på krafter - och det var skönt att avsluta med att cykla ner.

Har ätit mat hos mamma och pappa. Gott. Man påminns av hur bra man hade det då man bodde hemma. Maten stårpå bordet och egentligen är det oförskämt lyxigt. Men jag säger bara "passa på". Numera får man själv ställa sig vid spisen när man kommer hem från träning eller jobb.

Morgondagen är planerad. Det blev ingen bio utan vi bestämde att vi skulle hyra film istället och äta tillsammans. Trevligt. Jag har tipsat om thaien nere vid AGA. Stora portioner och otroligt god  mat. Vilken film det blir? Vet ej, men någon som har förslag?

Förresten, jag har lagt ett bud på ett vägg ord via Tradera. Hoppas jag vinner det.


Väggord "Home sweet home" SVART
Imorgon slipper jag faktiskt  åka tidigare än i vanliga fall. Det går nämligen inte. Jag kommer ta första bussen till mormor och morfar. Bussen innan går mitt i natten. Men jag ska snabba mig till jobbet!

Förberedelser

Hemma från jobbet nu och jag förbereder mig för kvällens träning. Löpning och gym. Det gäller att få allt att klaffa eftersom vi ska springa på ett ställe och gymma på ett annat. Det blir busstur mellan de båda ställena. Att springa hemifrån till gymmet var inte aktuellt med tanke på alla backar dit. Inge bra eftersom vi ska springa intervaller.

Ikväll ska jag sova hos mamma och pappa eftersom jag ska åka med Ebba till mormor och morfar imorgon. Har inte ens orkat ta reda på när jag måste åka. Men jag måste kolla upp det mordentligt ikväll. Ska vara på jobbet kl 7.30. I vanliga fall går jag upp 5.30 pch åker till jobbet 6.30. Imorgon bittit ska jag hinna åka en bussresa på 15min till mormor och morfar - gå med Ebba - och sedan hinna klaffa en buss som går till Ropsten. Ahh. Tidig morgon kan jag hur som helst räkna med. :) Men det kommer gå bra.


Ebbas mule - man vill ju bara pussa den :) hihi.

Tog en banan på vägen hem, men tror inte det blir mer innan träningen. Då kommer garanterat håll infinna sig.

Får helt enkelt träna som ett as och sedan mumsa mat hos mamma och pappa ♥

Stort tack!

Först och främst vill jag passa på att tacka alla som länkat vidare angående Pluttens öde. Om ni bara visste vad glad jag är. Tack och kram till:
Dee
Karin
Emelie
Sandra

Har jag missat någon? Jag hoppas inte det. Alla skriver i olika inlägg.

Plutten mår annars bra. Han sover hos syster nu eftersom jag bland annat ska åka med Ebba till och från mormor och morfar i veckan. Delad vårdnad. *hihi* Han är en riktig buse. Plutten flyger nämligen alltid i väg när man ska sätta in honom i buren. Han Har blivit riktigt morsk. Plutten ♥

T i i i i i r s d a g   alltså. Efter jobbet ska jag och AC köra ett löppass och ett gympass. AC måste nämligen fortsätta fysa eftersom hon ska med på ett landslagsläger i maj. Självklart måste jag stötta henne :) Smile. Hur kul är det att köra själv? Ska bli skönt att springa av sig - intervaller *gah*


Jag och AC?? Vad hände?

Busstur

Direkt efter jobbet åkte jag iväg till mormor och morfar för att hämta Ebba ♥ Bussresan hem gick utan problem. Något skall här och var pga. att ett par hundar gick förbi utanför, men annars var Ebba duktig. En stress infann sig dock eftersom jag skulle lämna in gårdagens film på ICA före kl 18. *gah* Jag hann i princip kasta in (nä inte riktigt men nästan) Ebba hos mig och springa ner till ICA - och jag hann innan 18 :) Phu. Ebba fick godis som belöning när jag kom upp igen. Duktig tjej.


Lite i gasen....men det gick bra.

Det var faktiskt länge sedan Ebba åkte buss. Hon har turen att alltid åka bil med pappa. Det lilla lyxosten.

Vi gick lång promenad innan vi hoppade på bussen. En nöjd Ebba.

Plutten blir kändis

Tidigare har jag skrivit om arbetet med att försöka återförena Plutten med sin ägare. Hittills har det gått dåligt trots annons på Blocket, annons på olika hemsidor, bloggande, samtal till Polisen etc. Men idag tändes ett litet ljus. Förra veckan skrev jag nämligen en insändare till Mitt i - tidningen i Solna angående att min syster hittade Plutten på Lövgatan. Idag hade jag ett intalat samtal på min Eurovoice. Det var en reporter från tidningen Mitt-i-Solna som berättade att de eventuellt skulle göra ett reportage om Plutten. Det är dock inte klart att det blir ett reportage eftersom hon skulle prata med sig chef. I sämsta fall blir det en liten notis, men bättre än ingenting.

Min förhoppning nu är att ägaren är en gammal människa som inte har haft tillgång till internet. När gratis tidningen Mitt-i dimper ner i brevlådan nästa vecka kanske hon/han får upp ögonen för den lilla parveln (?) Det vore ett mirakel i så fall. Gud vad jag hoppas!!!! Vi har verkligen gjort vårt yttersta för honom - ska det lyckas hela vägen?

Just nu känner jag mig så glad. Hoppas verkligen.. ♥



Som jag skrivit tidigare får ni mer än gärna skriva om Plutten på era bloggar. Det är bara bra ifall fler får reda på att han är borta.... Tack på förhand.

Måndag

Godmorgon.
Ny vecka och ny tag. Det kommer bli lite tyngre vecka med tanke på att det är fem arbetsdagar. Men det ska nog gå bra. Har endel trevliga grejer som händer på jobbet i veckan. Bland annat ska vi ha vårlunch på onsdagen. Eftersom vädergudarna inte verkar vara med oss blir det nog lunch inomhus, men det kommer bli trevligt med grillning och trevlig underhållning. Nice. Vårlunchen är naturligtvis för våra boende. :)

I dag efter jobbet måste jag till mormor och morfar och hämta Ebba. Pappa åker nämligen iväg till Finland med jobbet och kommer vara borta tills på torsdag. Detta innebär att Ebba måste hämtas och lämnas varje dag. Idag är det mitt uppdrag :) Hon ska alltså åka buss. Det brukar gå alldeles utmärkt så länge ingen annan hund kliver på. hehe.

Tror för övrigt inte att den här dagen kommer ha så värst mycket att bjuda på. Men måndagar kan vara rätt sega, så de gör inget att det blir en seg-dag :) Ska dock försöka boka in en middag med Nadia samt att träffa C och L i veckan :D

Tjingeling!

Film

Det blev en ganska typisk söndagskväll med film och fruktsallad. En bra sådan kväll. Hyrde filmen "Den krossade tanghästen" med Irene Huss. En svenska deckare som kände lite sådär lagom.

Plutten var riktigt i gasen då det var dags för fruktsallad. Han flög till skålen och mumsade för fulla muggar. Söt. Han älskar att äta ur munnen på en, vilken jag antar beror på att hans tidigare ägare matat honom så. Han är verkligen en rar fågel.


Herren på frukskålen :)

Efter att jag och AC sett Alingsås slå ut Hammarby i den avgörande semifinalen knatade vi hem till mig. Jag hämtade ut mitt paket från Alvas Hus och blev glad och nöjd med mina köp.


Den här griffeltavlan ska hänga i hallen. Det finns även plats för en ljuslykta. Mys.


&-tecknet gjorde sig väldigt bra på avlastningsbordet. Fin fint.

Det var mina köp det.

Jag är trött - helt sjukt egentligen med tanke på att klockan bara är 21.20. Men jag ska nog försöka somna iallafall. Imorgon ringer klockan 5.30. Som alla andra vardagar. Gäsp.

Hemma

Hemma från landet. Har varit en bra helg. Tänk vad mycket en extra dag kan göra. Är just nu hos syster och tittar på handboll på TV. Hammarby och Alingsås möts i en avgörande match för vem som kommer till finalen i Globen. Just nu ser det mörkt ut för Hammarby - men de har vänt det förrut. Jag undrar varför Alingsåspubliken buar när Pihlfalk får bollen (?)

Efter matchen ska jag ta mig hemåt. Måste hämta ut mitt paket från Alvas Hus. Jipi. Ska bli kul att packa upp varorna. Bilder kommer.

Nu är Plutten här hos syster. Hn sköter sig alldeles utmärkt, men jag börjar bli lite orolig över att ingen vill kännas vid honom. Det var faktiskt i onsdag som han kom till oss. Vi har hört av oss till polisen, internetsidor, blocket, tidningen Mitt i. Vad mer ska vi göra? Vi har till och med bett bloggläsare skriva om den lilla parveln. Hu. Kan inte bara någon ringa.


Sedan måste jag naturligtvis visa bilden på en hårt arbetande Emma :) Me. Tunga grenar fram och tillbaka, fram och tillbaka. Men så blev det fint också :)


Färdig

Löpningen var hur jobbig som helst :) Men det är så det ska vara. Ac och jag har en jätte bra runda i skogen där vi springer intervaller. Perfekt med mjukare underlag och skugga. Tog lite bilder efter löpningen.


Än är det ganska grått ute här. Men det beror nog mest på att åkrarna inte har något grönt än. Men vädret har iallafall varit bra idag. Näsan är tomatröd men skönt att få lite färg iallafall.

AC har satt in ett fult kort på min på sin blogg. Men det bjuder jag på. In och kika vettja. Tryck här.

Träd-fällar-dag

Hej. Vaknade redan kl 7 i morse. Kan ha berott på att det blev väldigt tidig sänggång igår kväll. Var totalt slut. Dagen har än så länge bara inneburit jobb =) Men så underbart att få vara ute i solen och arbeta. Hela familjen har klippt träd samt fällt ett stort träd. Att kånka tunga grenar har varit rena rama styrketränngen ska jag säga. Jag la mig i solen ett tag och höll på att somna.

Senare idag ska AC och jag ge oss ut på ett löppass. De underbara och omtalade 15 s intervallerna hägrar. Gah. Ska springa i skogen vilket känns skönt. Måste ändå säga att det känns väldigt lugnt nu med fysen. Ett pass per dag är faktiskt helt okej. Nästa vecka är det "vila" och vi har ingen kollektiv träning. Konstigt.

Åh nu ska jag fortsätta gå ut och njuta av det här fantastiska vädret.

Tjingeling.
ps. bilder kommer..i promise.

Sol + lathet = rött

Dagen har varit otroligt slapp men välbehövlig. Den gången på dagen jag gjorde något ansträngande var under löppasset. Det var 1km-intervaller och jag var minst sagt helt färdig efteråt. Gah. Att man kan bli så trött. Helt utpumpad. Men kan ha berott på att jag suttit i solen hela dagen. Kanske. Det var iallafall otroligt skönt efteråt.


En skogspromenad med Ebba.

Har ätit gott med familjen ikväll. Nu är jag totalt genomtrött. Antar att det är pga. solen, luften och träningen. Jag kommer somna tidigt ikväll. Skulle nog kunna somna nu om jag fick :)

Kom ihåg att ni mer än gärna får hjälpa till att sprida budskapet om Plutten.
Emelie har redan varit rar och lagt ut det på sin blogg. Gör det du med.


Lite bilder

Natten har varit bra. Men Ebba är verkligen som en unge på julafton. I morse försökte hon få upp hela familjen kl 6 eftersom hon ville ut i trädgården och busa. Hon fick ett stort tuggben av AC och mig igår - och hon älskar verkligen att springa omkring med det. Ligga och bita på det och i nästa sekund bli jagad. Haha! Det är strålande sol och klar blå himmel. Tyvärr lite kyligt i luften än så länge. Men solen tar verkligen.

AC och jag ska avverka ett av helgens löppass idag. Det blir antagligen de underbara (not) 1km intervallerna.

Plutten mår bra. Vi börjar misstänka att hans ägare haft en hund, för så fort han ser Ebba kvittrar han och blir så glad. Ebba däremot undrar vad det är för filur som kommit in i familjen.


Ebba är verkligen bra på att bli fotograferad och hon poserar verkligen =)


Posing ;)


Fina violer...

Det här kommer bli en bra dag. Ikväll ska vi grilla och bara mysa. Jag älskar landet.


RSS 2.0