Rivstart

Snacka om slutkörd. :-P Efter en vecka med endast 2 kollektiva pass som var alternativa var kroppen riktigt mör efter kvällens dubbla pass.Först var det 90 min handboll och sedan löpning. Korta 20s intervaller med vändning efter 10s och sedan 10s vila.Detta slet vi med i 25 min.Det är pest,pina och ett rent helvete.Men vi kämpade på och gjorde det bra.Heja oss.Klapp på axeln. Nu är det bara 5 fyspass kvar den här veckan.Yeah! Nu åker jag pendeltåg, och om jag sluter ögonen kommer jag nog somna. God natt.

Adventsfika, innebandy och fotboll.

Om lördagen var bra, kan jag meddela att söndagen var i samma klass :) Att starta en dag med sovmorgon är  i n t e  överskattat. Det ger än verkligen kraft för hela dagen. 1:a advent dessutom.

Klockan 13 var vi hos päronen och hade adventsmys. Jätte trevligt. Ebba var i sitt esse. Sprang omkring och lekte, sötnosen. Det blev först och främst smörgåstårta innan det var fika med glögg,saffransbullar, pepparkakor och chokladtårta. Kan meddela att vi sedan rullade iväg mot Liljeholmen :)


Säg inte att det är äckligt. :)

Två matcher med facit: 1 vinst, 1 förlust! Alltid kul att titta på match :D M gjorde två snygga mål - en högt i klykan och en lågt :) Great.

Tror ingen av er hade lyckats undkomma snacket om den stora  matchen mellan Barcelona och Real Madrid? 19.00 var det matchstart och egentligen hade vi tänkt hoppa den matchen. Men i sista sekund blev vi hembjudna till P. Mycket trevligt. Vi åt Farsta Strans macka (som sallad i pizzabröd) och såg Zzzlatan göra ett grymt viktigt 1-0 mål efter att ha kommit in efter drygt halva matchen. Hur skönt är inte det?

Klockan 22 var det natti natti efter en helg fullspäckad med trevliga händelser...


Improvisationsteater

Gårdagens eftermiddag/kväll var verkligen sååå bra. AC och jag åkte in tidigare för att äta lite mat. Det blev middag på tacobar. Numera finns det en ännu större tacotallrik vilket passar perfekt för oss som äter lite mer ;) Vid 18 mötte vi upp M vid Åhléns City för att ta oss vidare till Odenplan där Improvisationsteatern skulle äga rum.


Min favoriträtt :)



När man kom fick alla en liten påse med några chokladbitar i som man skulle spara till föreställningen. Klockan 19 startade föreställningen och höll på till 21.30. Jag tror aldrig jag har skrattat så mycket. Herregud. Vred mig av skratt och jag rekommenderar verkligen. Ni måste gå och se den här föreställningen. Allt är improviserat av tre olika skådisar. Musiken är också improviserad. Det blir galet kul. De sjunger låtar som improviseras här och nu. Dem var sjukt duktiga och jag begriper inte hur man kan få den röda tråden genom hela föreställningen.

Efter föreställningen var det lite standup comedy. Men inga ståuppkomiker som man särskilt roliga...tyvärr. Dessutom känns det som att de aldrig skulle kunna bräcka improvisationsteatern. Därför var det inte alls många som skrattade. Mm.

Efter detta for vi hem till AC och fikade med ost och kex. Gott gott.

Det var en lång dag - jätte bra på många olika sätt.


Advent

Hela dagen har jag varit hemma och pysslat för att plocka upp alla adventssaker som ska upp lagom till imorgon. Har varit iväg (tack vare pappa) och inhandlat tre julstjärnor också. Två stora och en liten plutt :)

Här kommer lite smakprov på vad som hänt hos mig idag :)


Tavlan ovanför avlastningsbordet har kommit upp *tack pappa* och den röda lyktan är klar att använda :)


Självklart en adventskalender så att man kan räkna ner till jul =)


Hyacint och gris = mysigt. Det röda skenet ser man tyvärr inte på detta fotografiet :/


Julstjärnan är nyinköpt idag.

Är jätte nöjd med inredningen nu. Det blir någon speciell känsla när man börjar pynta inför advent och jul.

Nu ska jag dra mig in mot stan för att äta med syster yster och för att senare möta upp M och gå på improvisationsteater. Ska bli riktigt kul och trevligt :)


Tjejmiddag

Guud vilken trevlig kväll, i vanlig ordning ska tilläggas. Ebba skötte sig också såklart :)  Vi åt räkor, kex och ost. Gott gott. Till detta serverades iskall cola :) Såå gott :) Skrattade och tjattrade. Kan inte fatta att vi gick i samma klass för så länge sedan (läs from 6:an i högstadiet).


Jag och älsklingen..


Ebba fick något ryck och började bädda....


...funderade...


...och la sig till rätta.

Efter maten tittade vi lite på IDOL och såg Marietta åka ut med huvudet före. Bye bye.

Efter det spelade vi spelet "Absolut överens". Hhaha. Ibland skrattar man åt ens svar. Kul. AC och jag var faktiskt på lag - kanske lite fuskigt (?) Vi tänkte byta spelpartner men hann bara spela ett spel. Man pratar och flabbar så mycket emellan spelet att det går ganska sakta :) Men vad spelar det för roll?




Syskonkärlek ♥


Innan de kom bakade jag kokosbollar och la de i fina små formar från Lagerhause.

Det bjöds naturligtvis på godis denna afton. Såklart!



sedan fick jag också en riktig puss av Ebba..



Kvällen gick, och alldeles för fort...


...vi skålade i kaffe...



...och AC tröttnade på kokosbollarna...



Sötnosarna

Nu är jag hemma hos AC och förbereder tjejmiddagen. Har varit hemma hos mamma och pappa för att bla. hämta ostarna och Ebba. Ikväll har vi nämligen kidnappat Ebba :) Hon får inte sova här, men vara med så länge tjejmiddagen är i gång :) Nu ska jag göra lite chokladbollar som jag sedan ska lägga i mycket små formar :) Trevligt att bjuda på chokladbollar så :)


Världens raraste Ebba ♥


Världens sötaste Gonzo ♥

ÄLSKAR ER!


Min dag

7-15.30 Jobba


16.00 Möta upp Natti i stan och hämta amarylisarna som jag och AC köpte genom henne


16.10 Åka hem till päronen och hämta ostar till tjejmiddagen samt lilla Ebblan ♥


17.00 En snabb sväng hem till mig för att hämta spelet "Absolut överens".


17.05 Gå med allt till AC där tjejmiddagen ska äga rum


17.20 Knåda ihop kokosbollar som vi ska ha mot kvällen


18.00 TJEJKVÄLLEN KAN BÖRJA!


Nekad vaccin

I dag tänkte jag vara effektiv och ta svininfluensavaccinet. Därför begav jag mig till Enebybergs vårdcentral på morgonen. Men när jag kom dit stod det "Det nya vaccinet är slut" på en stor lapp. Bara att vända på klacken med andra ord :( Men så tänkte jag vara lite smart och gå förbi Mörby Vårdcentral eftersom jag ändå hade vägarna förbi. I kassan på vårdcentralen möts jag dock av en snäsig kärring som säger att "här vaccineras bara riskgrupper". Jag hade tagit det bra om det inte vore för kärringens sätt att säga det på.



Hur som helst blir det inget vaccin för mig den här veckan. Dumt med tanke på att det är nu, under den träningslediga veckan, som jag hade kunnat ta lite feber utan att missa handboll/fyspass. Men vad ska man göra?

Orka orka orka.

Varför får endel, som  inte är riskgrupper, ta vaccinet på endel vårdcentraler? Jag blir helt förvirrad. Gah. Gah. Gah. Har inte heller tid att springa omkring i stan för att försöka få vaccinet. Ikväll är det nämligen tjejmiddag hos AC och vi har endel att förbereda.


Badminton och sushi i Heron

Klockan 16 var jag i Bergshamra för att bli upphämtad av Marcus och AC. Vi åkte till Enskede rackethall för att spela badminton. Marcus hade bokat en bana från 17 till 18. Marcus hade eget racket men jag och AC fick hyra racket. Perfekt. 140kr för 1h´s badminton är inte heller dyrt om man delar på flera. Vi spelade lite småmatcher och fick tips från M. Det gäller verkligen att vara teknisk och taktiskt. Att gå på kraft samt springa omkring som en skållad råtta (Läs:det gjorde ac och jag till en början) är ingen bra taktik :) Svettigt som bara den vilket var skönt eftersom veckan innehållt mycket vila. Phu.

Efter dusch bestämde vi oss för att åka till Heron City i Skärholmen och äta. Där kan man nämligen sitta tillsammans trots att man väljer olika maträtter. Jag tog sushi - lax och avokaobitar. Hur gott som helst. Mums.


AC äter myyycket wasabi ;)

Sist av allt handlade vi på Willys. Imorgon är det tjejkväll hemma hos AC tillsammans med tjejkompisar vi gått i högstadiet med :) Ska bli jätte trevligt. Skönt att handla lite tunga saker som tex läsk.

Cioa!


Badminton

Veckan i träningsväg är mer än slapp, allt för att vi ska få återhämta oss lite efter att ha tränat dubbla pass 5dagar i veckan + match sedan i somras. Vi ska lägga in två alternativa pass den här veckan. Ett pass är redan avklarat, nämligen 45 min laserdome :) Det andra passet ska jag lägga in idag. Klockan 16 ska jag,Marcus och AC spela badminton i Enskede. Kul. Badminton är faktiskt riktigt jobbigt och väldigt bra om man vill träna fotarbetet.

Efter träningen ska vi åka hem och fixa mat. Blir antagligen något färdiglagat. Sushi är jag riktigt sugen på, så varför inte det? Nu när man inte tränar som en tok kan jag förstå folk som bara äter något lätt på kvällen. Men jag tror ändå det är viktigt att äta två riktiga måltider per dag för att verkligen återhämta sig den här veckan :)

Får se om det aksnke blir en film också. Imorgon får jag förhoppningsvis lite sovmorgon eftersom jag ska försöka ta svinvaccinet. Jag vill ju inte se ut som figuren nedan:

Emma Petersson
Söt eller ful?


2012

Så har man äntligen sett filmen 2012 på bio. Alla möttes upp vid Sergelbiografen runt 16.30 för att hämta ut biljetterna samt för att få i sig en bit mat. Det blev Pizza Hut. Hur gott som helst. Var över ett år sedan jag åt där, men kan bara rosa deras pizzor. Vi tog alla en varsin pizza och delade på dem så att man fick smaka av alla. Älskar deras Bea Lovers med bea och ruccola. Mums.

Filmen får 3- av mig. Jag gillade de häftiga scenerna, men tyckte mindre om det amerikanska snyftisarna som haglade tätt. Att filmen var väldigt förutsägbar drar också ner betyget. Men jag är glad att jag såg filmen på bio eftersom det ger en helt annan effekt. De andra gav filmen allt från 2:or till 3:or, men inga 4:or eller 5:or här inte. Jag måste dock säga att den var spännade med tanke på att de 2h och 38 min gick relativt fort.



Mayaindianerna förutspådde för hundratals år sedan att jorden ska drabbas av stora naturkatastrofer och slutligen gå under år 2012. När de gamla sägnerna blir verklighet och människorna står inför världens ände kämpar Jackson Curtis inte bara för att rädda sin familj, utan hela mänskligheten. Det blir en omöjlig kamp mot klockan och hopplösa odds. Men Jackson vägrar ge upp trots att allt hopp verkar vara ute.

Efter filmen besökte vi café Avenyn på Kungsgatan för lite latte och prat. Trevligt trevligt. Vid 21.30 rullade vi hemåt, trötta men belåtna. Jag skulle nog rekommendera filmen för dig som ska se den på bio, men kanske inte för dig som ska se den hemma. Det är effekterna som var pricken över i:et :D


3:e dagen utan sött

Ni som känner mig vet vilken godisgris jag är. (Nej, jag har inte fått svinis). Jag äter godis eller kakor i princip varje dag. Nu den här veckan när det inte är mer träning än två alternativa pass kom jag och AC överens om att  I N T E  äta något sött på hela arbetsveckan. Det har gått galant. Jag har inte ätit så mycket som en karamell och inte en kaksmula *klapp på axeln* Kan skvallra om att AC faktiskt råkade äta några pepparkakor i början av veckan, men då fick hon höra *haha*

Dag 3 är jag alltså inne på :)
Kan rabbla upp massa tillfällen då jag varit nära att ta en kaka eller karamell. Tex. till eftermiddagsfikat eller efter lunchen. Men icke. Har jag bestämt mig för något så är jag så pass envis att jag genomför det. En av mina styrkor ;) *yepp*


Emma + socker = sant!

Det som är bra när man inte ätit sött på någon dag är att suget faktiskt försvinner automatiskt. Man känner inte för att ta en kaka eller godisbit. Därför ska det bli spännade att se vad man kan mumsa på ikväll, när jag ska gå på bio. Ska se filmen "2012" tillsammans med endel människor. Trevligt trevligt. Innan vi träffas för att äta en bit mat ska jag dock smita in och inhandla min första julklapp. :) Lovar att ge ett litet betyg på filmen senare. Bland experterna har den som sagt blivit ganska hårt risad, så vi får se.


(T)WINS



Den här bilden kunde man se i söndagens Sportblad (Aftonbladet). Som jag skrivit tidigare (här) var Aftonbladets reporter på en träning för att intervjua samt ta kort på alla våra tvillingar :) Det här är resultatet ;) Kan inte påstå att man ser mänsklig ut, men samtidigt är det en ganska rolig bild. Endel dubelhakor hit och dit, men det bjuder vi på :) Inte varje dag man får vara med i Sportbladet *ahha*

Ska försöka få tag i de andra bilderna de tog. Vi tog nämligen vanliga bilder också där man stod med sin tvilling. Skulle vara kul att ha tycker jag.

Aftonbladet eller Expressen?
Aftonbladet såklart, för deras reportage var mycket större ;) blink.


Lite shopping och lite film

Igår blev det stan med syster. Vi möttes upp vid Humlegårdsgatan och besökte bla. affärerna Gåvan, Hans Mikael, Indiska och Koffert. Hans Mikael har en ljus och en mörk inredningsdel. Gissa vilken del Emma gillade mest? Japp, den ljusa delen. När man går in i deras butik vill man ha mycket. De har så mycket fint. Bland annat såg jag en lampfot i mässing för 1100:- Väldigt saftigt pris. Samtidigt skulle den passa perfekt i mitt vardagsrum, på mitt lilla runda sideboard. Gah.

Hur som helst blev det ett köp i julens tecken, nämligen en ljuslykta.


Den fanns i två olika storlekar. Jag tog den lite större.

Dessutom har hon som designat den gjort liknande ljuslyktor, men med tomtegubbar och julbockar. Jag gillade pepparkaksgubbarna eftersom resten av julsakerna oftast är röda. Sedan tycker jag dem var väldigt söta också.

På "Lilla soffbutiken" köpte jag dessutom ett vitt ljusfat från SIA. Det hade kostat 90kr, men var nu nedsatt 50%. Så 45kr fick jag betala. Ett jätte fint, lite mindre fat, med runda fötter på :)

Vid 17-tiden mötte jag upp M och vi åkte hemåt. Filmkvällen med "Änglar och demoner" blev åter igen framflyttad. Istället tittade vi på ungdomsserien "Kråkguldet". En jätte mysig serie som gick på TV när min mamma var yngre. Jag kan verkligen rekommendera den som film nu när det börjar närma sig jul. Serien utspelar sig nämligen i december med julspel, julmarknad och allt vad det innebär :)

Kråkguldet


Stadens stank och stör

Eftermiddagen tickar på. Den här dagen har verkligen gått fort. Direkt efter jobbet ska jag bege mig till Humlegårdsgatan för att kika i lite inredningsbutiker. Gåvan och Hans Mikael är några av favoriterna. Jag är med 100% säker på att alla butiker har fått igång julskyltning så kanske att jag hittar något av intresse?

Vid 17.30 tänker jag pysa vidare för en riktigt trevlig kväll i filmens tecken.
Eller vad säger ni om filmen "Änglar och demoner"?



Måste dessutom uppdatera er om två filmer jag såg på tåget ner till Eslöv.
"The unborn" och "Johan Falk - operation näktergal"
"The unborn" är en skräckis och "Johan Falk - operation näktergal" en thriller/deckare.
Skräckisen får nog det högsta betyget om jag ska välja. På något sätt har jag lite svårt att se Jakob Eklund som polis. För mig är han pappan i kastrullresan. Haha.

Skulle hur som helst rekommendera filmen "The unborn".

Snart är det tisdagsmyyyyyyyyyyyyys ;)


Veckan förändras

Planerna stökas om och veckan byggs på med mer och mer händelser:

Måndag: Jobb + laserdome och middag med laget inne i stan

Tisdag: Jobb + shopping i stan med syster

Onsdag: Jobb + Bio (ska se filmen 2012)

Torsdag: Jobb + alternativt pass (vilket?) + middag med vänner

Fredag: Jobb + Tjejmiddag hos AC

Lördag:   Fram med julstakar samt fixa alla julblommor + städa
Improvisationsteater på em

Söndag: Adventsfika hos päronen
Innebandy på em

Jag kan nog konstatera att den här dagen kommer bli den lugnaste.

Sedan avslutar jag med en favoritbild på världens sötaste hund.


Sharpein med dess orginella mule. Nästan som en vätskefylld påse ovanför nosen. Jag älskar den.


Laserdome och middag

Gårdagens aktivitet bjöd på många leenden och skratt. Vid 17.40 hade vi bestämt träff på Markvardsgatan där Laserdome Stockholm låg. Bodil,AC,Lollo och jag var där ganska tidigt så vi besökte Gyllene Fågeln för en latte. Latten var väl en minus etta, men sällskapet desto bättre ;)

Vi delade upp oss i tre lag och kom överens om att de två sämsta lagen skulle få äran att fixa kommande lagfest :) Mitt lag (de blåe) bestod av Emma Hawia, Emma Henrysson, Emma Jonsson, Bodil och jag. Lag Emma skulle man kunna säga. Vi kom två i första omgången, tätt efter de röda. Summa summarum kan konstateras att de gula var sämst och vi efter dem. Det blir med andra  ord vi och de gula som får fixa partystämningen vid nästa lagfest :)

Direkt efter dusch (ja, man svettades som en gris) åkte nästan alla vidare för att äta. Det blev Kungshallen. Där bland alla mäniskor såg vi Linda Rosing alias fet och svullen överläpp. Fy bubblan vad det ser hemskt ut. Man tror inte att det är sant. Hur kan man vilja se ut så? I profil såg hon inte klok ut. Oh my god. Vi hade lite kul åt det ett tag innan hon och pojkvänner försvann bakom någon pelare. 

 


Ser ut som att AC försöker efterlikna Linda Rosing :)

Efter maten fortsatte endel till Café60 men jag kände verkligen hur trött jag var efter nattens korta sömn. Därför blev det raka vägen hem :)

(Trist att vi inte tog några kort då vi hade laserdomeutrustningen på, men det kanske kommer blir laserdometillfällen?)


Min vecka

Ledig vecka. Det vill säga ledig vecka från  t r ä n i n g  (bara 2 alternativa pass denna veckan). Min vecka ser ut som nedan. Ganska så fullmatad redan.

Måndag: Jobb + laserdome och middag med laget inne i stan

Tisdag: Jobb + middag med syster

Onsdag: Jobb + Bio (ska se filmen 2012)

Torsdag: Jobb + alternativt pass (vilket?)

Fredag: Tjemiddag hos AC

Lördag: Improvisationsteater på em

Söndag: Adventsfika hos päronen

Ser fram emot den här veckan, absolut. Känns bra att få tänka bort handbollen lite. Det är vid sådan här vecka som man kommer på sig med att missa ganska mycket av andra aktiviteter. Men jag är övertygad om att jag kommer längta efter handbollen när veckan lider mot sitt slut. :)


4 1/2 h orolig sömn

Var inte så kaxig när jag vaknade av klockan i morse. Fy f-n. Känner mig som en zombie. 4 1/2h sömn är inget att skryta med. Sitter på jobbet nu och drar mig verkligen för att starta dagen. Ögonen svider och huvudet känns bara som jag-vet.inte-vad. Egentligen hade jag behövt krypa ner  i sängen och bara sova.

Det enda som verkligen håller mig uppe idag är kvällen.

Klockan 18.00 ska i princip hela laget spela Laserdome samt äta middag tillsammans inne i stan. Tror det stärker. Förlusten igår var inte rolig. Känns som att vi slarvar bort en seger. 27-27 och känslan är att det är vår match. Men sport är som det är. Allt kan hända. Tur är väl det på sätt och vis. Kanske därför man gillar det så mycket?

Ikväll ska vi spela Laserdome på Markvardsgatan. Ett helt nytt ställe för mig, då jag senast spelade på Surbrummsgatan. Här ska det tydligen vara två plan vilket låter lite roligare. Vi har dessutom delat upp lagen och ryktet säger att det kommer bli ett grymt Emma-lag ;)
Bilder kommer ikväll.



Nu ska jag gå in i min bubbla och försöka göra något bra av den här dagen.
Suck suck suck!



Tågresa mot Skåne

Nu sitter hela laget på x2000 mot skåne.Idag möter vi Eslöv klockan 15.30 och det kommer bli tufft.Idag kommer det lag som kämpar mest vinna.Jag hoppas verkligen det är vi. Igår gjorde vi en riktigt bra träning och jag hoppas verkligen att vi tar fram allt vi har.

På centralen såg vi ett jätte stort pepparkakshus.Det doftade verkligen gott.Där hade jag mer än gärna bo :-D




Snart ska jag och ac sätta på filmen the unborn.hjälp.Det gäller att sysselsätta sig dessa 4h :-P
Alla i laget har olika saker för sig. Endel tittar på film medan andra sover.


Ullis och Lollo pysslar med allt möjligt :)

Sedan måste jag bara visa en vilöd från igår, då jag, Mats och AC träffade Björne på tunnelbanan :)


Björne sa att snigel var hemma och att Hugo var hemma i svininfluensa:/ Sööööt

Bye bye äppelpaj :)


Gårdagens spelkväll

Gårdagens spelkväll var väldigt trevlig. Var väldigt trevligt att träffa C och L eftersom det var ett tag sedan jag såg dem. Vi startade kvällen med mat. Det blev färdigmat eftersom vi inte hade så gott om tid. För min del blev det thaimat. Jätte gott. Älskar det. Efter maten började vi spela spel. Först blev det det nya spelet "Absolut Överens". Ett spel jag verkligen rekommenderar. Roligt, inte inst med tanke på att man lär sig hur sin kompis tänker. Ac och jag var i lag och det gick hyffsat. Ibland märks det att man är tvilling :)




AC är på G



Mutti und Vati snart :)

Vi spelade även ett annat spel där man skulle gestikulera och försöka visa den andra vad man menar för ord. riktigt kul!! Kan summera kvällen som riktigt trevlig och rolig.

Adjöö!

Ikväll - spelkväll!

"Snart är det fredagsmyyyys....." Uttjatad? Japp. Så in i bängen. Men det spelar ingen roll. Fredagar är hur bra som helst. Dessutom är jag övertygad om att den här fredagen kommer bli både trevlig, rolig och mysig ;)

Klockan 18 är det spelkväll hemma hos mig. Innan dess ska jag hinna köpa spelet "Absolut överens" på Åhléns samt inhandla lite snacks och läsk.


Spelet kostar 400:- på Åhléns men eftersom jag har kvar 250:-presentkort från Gratisbio behöver jag bara betala 150:- från "egen ficka". Inte illa! Kan ju passa på att be er gå med i Gratisbio  genom mig. Då får ni nämligen 50 välkomnspoäng :D

Mycket glädjande är att Ebba kommer vara hemma under kvällen. Den underbara lilla sötnosen ♥

Förra gången vi hade spelkväll (den 19 september) var det mycket trevligt. Då spelade vi Rappakalja och Med andra ord.


Vilket lag vann?


Japp, då kör vi!

Må den här dagen gå fort! Så kan helgen komma..


Fönstergluttare



Jag kikar ofta in på bloggen Prinsessan af Salängen. Hon har nämligen också en sharpei, och han heter Bilbo. Det är så mysigt att läsa samt se bilder av ännu en underbar sharpei. Jag säger bara - har ni  i n t e  myst med en sharpei så har ni missat något.

Senast bjöd hon på en underbar bild av Bilbo. Det är en bild när han sitter på en pall och glutta ut genom fönstret. Huuur fin och söt som helst. Det måste vara en speciell nyfikenhet över rasen. Ebba älskar nämligen också att titta ut genom fönstret.  F ö n s t e r g l u t t a r e.

Bilden ovan är från landet. Hon är underbar Ebba. Jag älskar henne otroligt mycket. Grym personlighet och bara alldeles, alldeles ubderbar (läses med sagoröst) ;)

Ebba - världens underbaraste hundflicka :)


Egna julklappar?

När det är jul ska man såklart köpa julklappar till sina nära och kära. Men varför inte köpa några julklappar till sig själv? ;) Det är väl en jätte bra idé *nickar instämmande*

Hjärtljusstake för levande ljus - 4 ljus
300:- på Alvashus


179:- på Fridas Gård.

Hängen "Christmas"
79:- hos Mixin

Jobbigt att alla tre saker är i tre olika webbutiker. Känns inte vidare kul att betala fraktkostnad på alla webbutiker. Får se om jag slår till. Känner väl att de två översta lockar mest :)


Nya skor - tack!

Ingen uppdatering igår. Men nu kan jag berätta om gårdagen. Träningen var en pina såklart, och då syftar jag till löpningen. Jag,Ac och Gippe sprang intervallerna tillsammans och det suger verkligen i kroppen. Blev väldigt glad när jag såg att mina nya löparskor kommit :) När jag sprang intervallerna kändes det nämligen som att springa med mockasiner. (Inget ont om mockasiner - blink).  


Mina fiiina löparskor - rosa!

Handbollspasset var också ganska slitigt. Endel fys både i måndagens och gårdagens pass. Men det kan vi ha! På söndag möter vi Eslöv och då ska vi tamme 17 vara på hugget. Grr.

Ikväll kommer Aftonbladet till träningen för att göra ett reportage om alla tvillingar :) 5:e gången gillt. Jag tror vi börjar få kläm på vad vi ska svara på frågorna "Hur känns det att ha så många tvillingar i laget?" eller "Vad finns det för fördelar med att spela med sin tvilling?" Haha! På söndag kommer det förresten vara et tvillingpar extra på banan. Eslöv har nämligen tvillingarna Maria och Anna Olsson. Crazy :)

Tviiiii---ling...

 


Twins igen

Pigg och piggelin. Kan inte bli bättre. Träningsvärk i ryggen efter gårdagens alternativa gym, men sådär lagom mycket träningsvärk tycker jag. Ikväll blir det tyngre. Då ska jag köra långa intervaller + hoppkoordination innan handbollen. Tänkte hinna med hoppkoordinationen eftersom Aftonbladet sport kommer på onsdag kl 16.30. De ska för ovanlighetens skull (läs. i ordningen efter NVP,Sportnytt,Expressen och Mitt i) skriva om alla våra tvillingpar. Men ska inte klaga. Det är positivt med all publicitet. :)


Här kramar vi varandra - tvillingkraaaaam :)

Återkommer med uppdatering :)


Handboll och gym

Så är man påväg hem efter dubbla pass i nacka bollhall.Känner mig trött men ändå inte så trött jag var under min förkylning. Igår på matchen fick Gippe en armbåge över ögonbrynet och fick sy tre stygn.Idag såg det ut som om någon hade gett henne en rak snyting.Ena ögat var helt svullet och blått.Tyvärr har jag ingen bild.:-(Idag var hon bara med på de övningar som inte krävde kroppskontakt. Nä nu ska jag ha kväll.

Bli medlem i gratisbio

Det finns massa hemsidor som lovar guld och gröna skogar. Men det finns också hemsidor som verkligen står för vad de skriver. Tack Gratisbio! Jag blev medlem för några år sedan men trodde aldrig att det skulle ge mig så otroligt mycket tillbaka. Totalt har jag fått 700kr i presentkort. 700kr!!! Jag har i princip gjort nada. Värvat någon medlem här och besökt någon hemsida där. Det är väldigt simpelt, men otroligt givande i plånboken.

Bli medlem här!
Du kommer aldrig ångra dig...



Kom igen och bli medlem. Ni komer aldrig att ångra er!


Söndagar - jorå.

Så är helgen över och veckan har börjat. Dags att kliva in i vardagsbubblan igen. Den här helgen har verkligen varit lång och innehållsrik. Sånt gillar vi. Vet inte om det var lördagsmatchen som gjorde det (?) Hur som helst har jag faktiskt shoppat lite i helgen. Redan i fredags kikade jag in på Lagerhaus vid svampen och handlade lite.


Iskuber ala mormors löständer föll jag för pladask.
Hundben att göra pepparkakor eller hundgodis med.
Fina småformar att göra knäck eller servera chokladbollar i.

Igår åkte jag till MIO (i Täby) tillsammans med familjen. Jag har länge vetat att jag ska köpa en fotölj till min nuvarande soffa. Tyvärr tar man inte tag i saker pga. framförallt tid. Men igår blev det äntligen av. Jag beställde en oxfordsoffa i vitt med randigt mönster. Ränderna är i ljusare guld. Låter inte som att det är en diskret soffa, men den var faktiskt det. Den kommer passa väldigt bra till min röda oxfordsoffa.

På Mio passade jag även på att köpa två sittpuffar. Perfekt när man får hem folk till lyan. Tyvärr hade de inga gråa plädar, men det får inhandlas på IKEA istället. Kommer lägga en pläd på varje puff, för att få ner den klarröda färgen. Jag rekommenderar er verkligen att kika på de här sittpuffarna. Väldigt enkla i designen samtidgit som de är bekväma samt kan gömma mycket förvaring. 290:- styck är inte alls farligt.


(Hoppas inte bilden blev för mörk?)

På mIO hittade jag dessutom två jäte söta jullyktor. 39:- styck.


Gillade framförallt den vänstra lyktan med snögubben :)

Känns bra att det händer lite inredningsmässigt i lägenheten. Nu ska jag bara få upp några tavlor och invänta fotöljen. Tyvärr är det lång tid innan jag får fotöljen, men man vet inte, ibland kommer fotöljen tidigare än beräknat. Lovar att niska få se bild när den är levererad.

Trevlig måndag!


Matchbilder


Gippe!

Jag efter en kontring..


AC hoppar och hänger...


Emma H


Johanna!


Lina H

Jag slänger mig in...

 

Fler matchbilder kommer kanske...eller?


Pink-match

Igår gjorde vi en pissmatch mot Kärra. Vi förlorade. Fy fan vad dåligt. Jag mår verkligen dåligt efter förluster. Det är verkligen en pina. Kärra var duktiga, det skrev jag redan innan, men eftersom vi spelade uselt känns det inte rättvist. Domarna var väl "sisådär" om man ska utrrycka sig milt. Men samtidigt är vi alla mänskliga och jag vet inte om det dömmer sin första elitsäsong. Det blev totalt 11 utvisningar! 11 stycken! Helt sjukt. Det var inte fula tag någonstans. Spelar man i högsta serien vill iallafall jag att det ska vara hög nivå. Hade vi varit rädda för kroppskontakt och hårda tag hade vi valt att spela basket. Suck.

Gårdagskvällen var hur som helst mycket bra tack vare vissa saker. Ibland är det bra att inte tänka på dåliga matcher, samtidigt som man måste analysera dem. Suck - dubbelsuck.

Idag är det söndag och jag ska inte göra mycket. Umgås med mina kära och försöka tänka så lite som möjligt på matchen.





Bilder tagna av Carl Lundborg från Nacka Värmdö Posten.

Tack för idag - nu deppar jag liiiite till!♠


Snart slutar jag

Dagen rullar mot sitt slut. Ska bli skönt med helg. Har varit trött i inledningen av veckan, men tycker jag ändå känner mig piggare idag. Imorgon väntar en viktig match mot Kärra och i kväll kommer det bli väldigt lugnt. TV, mat och soffa = uppladdning. 20.00 är det IDOL på TV.

Har redan börjat spåna på julklappar. Känner att jag vill vara ute i god så att man slipper julstressen.

Har redan kommit på en ypperlig julklapp som både mamma,pappa och mormor kommer ha bra användning av. Perfekt. Kan inte säga vad med tanke på att de kan läsa, men jag är mycket nöjd med den julklappsidén.

Apropå bloggar. Vi är några i laget som bloggar. Så varför inte lite trevlig fredagsläsning i Skurus tecken?



Anna-Carins blogg
Emma Henrysons blogg
Emelie och Nattis blogg (för NackaVärmdöPosten)'

Trevlig läsning!

Nu tar jag helg om 20 minuter, men innan det ska jag ta en klunk kaffe :)


Vi ser det snöar....


Bilden är jätte dålig. Ingen skärpa eller någonting. Men snöade gjorde det iallfall i morse när jag gick ut från tunnelbanan och skulle gå till jobbet. Jag var glad att jag hade bra skor,jacka + vantar. Brr.

Igår efter träningen åkte jag hem till mamma och pappa för att äta. Eftersom jag och AC körde bålstabilitet 20 min innan träningen kom man hem i bra tid. Avslutade bara träningen med videoanalys, så klockan 19.55 mumsade jag middag hos päronen. Ebba och Gonzo är ju bara för underbara. Jag ♥ dem.


Gonzo gör sig till på diskmaskinens bestickställ. Klia lite här och klia lite där. 

 
Och här tror jag bestämt att det luktar något gott (?)


De här pennorna kliar verkligen sååå mycket...


Mums vad sugen jag är :)

Jag skulle kunna lägga upp massa bilder till för jag får aldrig nog av mina små sötnosar. ♥ Ebba tiggde isterband när jag åt. Hon har verkligen fått bra aptit sedan vi börjat ge henne AloeVera i maten. Hon har blivit en riktig liten mysbjörn.

Gonzo visslade så det stod härliga till. Försökte gång på gång säga "hallå" (men mamma tror han försöker säga hejdå) Hur härlig som helst. Just nu har han dessutom en massa pennor som kliar och då är det extra skönt att bli kliad i nacken. :)

Älsklingarna!


Almanacka 2010

Snart är det dags att beställa en ny almanacka för år 2010. Tänk vad snabbt tiden går.

Jag har tidigare designat min almanacka på PersonligAlmanacka och jag har verkligen varit nöjd med den. Den har bra storlek, man kan designa den själv både invändigt och utvändigt och jag gillar att det är spiralrygg.
Priset på 275:- är helt ok. Att det finns anteckningssidor längst bak är jätte bra :)



Kommande 2010 tänker jag dock testa en annan almanacka. Även den här gången kommer jag designa almanacka själv, nämligen på hemsidan TryckDig. Fördelen med den här hemsidan är att man faktiskt kan sätta in personliga fotografier som framsida samt som sidor i början av almanackan. Då blir den verkligen personlig, enligt mig. Priset ökar dock över 300:- men med tanke på hur mycket man använder den kan det faktiskt vara värt det. Även denna almanacka har spiralrygg och gummisnodd. me like. Dessutom finns det både anteckningssidor OCH kontaktsidor i slutet av almanackan.


Jag ska designa och beställa almanackan när jag är hemma så att jag kan använda de bästa bilderna jag har. Det kommer bli bilder på Gonzo, Ebba och lite handbollsbilder. :)


Frisbeegolf

Jag har kastat vanlig frisbee några gånger. Ganska många gånger faktiskt. Men jag hade tidigare aldrig testat att spela frisbeegolf. Aldrig. Det är en sport som kan verka vara ganska udda. Det sköna med sporten är att det är billigt, roligt samt att den ger dig motion och frisk luft. Kan man begära mer? ;)

För några veckor sedan testade jag frisbeegolf tillsammans med Mats och hans kompis. Vi var i Rudans frilufsområde och testade. Där har de en jätte fin 18-hålsbana för frisbeegolf. Hur fin som helst. Vi hann bara med cirka 6 hål, men det gav verkligen mersmak. Problemet är ju att man tyvärr inte har så mycket tid över till annan aktivitet än handbollen. Men samtidigt gäller det att ta sig tid.

Hur som blev jag väldigt glad när jag fick en försenad födelsedagspresent från M. :)
Två jätte fina frisbees :) Jipi! Nu kan vi vara mycket mer flexibla eftersom vi slipper låna diskar från någon.


Det är två olika typer av diskar. En driver och en mid-range.
En driver är svårare att kontrollera men kastar man rätt flyger den riktigt långt.
En mid-range däremot är mer lättkontrollerad samtidigt som den inte flyger lika långt.

Har faktiskt kollat upp att det ska finnas endel korgar runt Bosön. Tyvärr har de ingen riktig bana i närheten av ön, men bara att träna kast på korgar är ju kul :)


Bild från när vi kastade frisbee i Rudan.


Fråga för guds skull inte vad jag gör i granen. Hehe.

Jag vill absolut bli bättre i frisbeegolf. Ser fram emot vår/sommar när man kan köra 18 hål utan att frysa ihjäl. Underbart. Rekommenderar er verkligen att testa det som sport. Hur kul som helst.

Har du spelat frisbeegolf någon gång?


Atschoo!

Det är onsdag redan. Jag är glad att förkylningen börjar ge med sig. Igår morse var första gången på en hel vecka som jag kände mig någonlunda pigg i kroppen och huvudet. Skön känsla. Verkar vara en långdragen förkylning som går. Hör dessutom oftare om personer som har svininfluensan. Endel ska man dock ta med en nypa salt. Det kan lika gärna vara en vanlig förkylning. Nu kostar det 300kr om man vill få svar på ifall det är svininfluensa man har. Vill man veta?

Nöff

Jag ska fortsätta fundera över om jag ska ta vaccinet eller ej.

Ikväll är det Mariusfys. Har kört tuff fys nu måndag,tisdag och det ska bli skönt när veckan avslutas lite lugnare. På lördag har vi faktiskt en riktigt viktig match mot Kärra (från Göteborg). De har visat riktigt bra form i årets elitserie och som nykomlingar har de verkligen överraskat. Tycker det är kul när nykomlingar kommer upp och överraskar. Men vi ska verkligen göra allt för att låta 2 poäng stanna i Nacka Bollhall :)

På lördagens match ska dessutom jinglarna invigas. Här kommer några exempel:



Nathalie Hagman - "Do you feel, like I feel, Nathalieeee, Nathalieee...." *klockren tycker jag*


Emma Henryson - (Radiosporten) "Tha tha tha tha tha MÅL" *riktig skön faktiskt*


Johanna Westberg - "I am the one and only....." *kaxigt - det gillar vi*


Även målvakterna har en jingel. Vi får e om det blir något mål för dem i årets elitserie. Min jingel tänkte jag vara lite hemlighetsfull med. För övrigt får ni komma och hejja på lördag klockan 15.00. Förhoppningsvis kommer hela lagets jinglar spelas upp. Vore otroligt kul om alla fick göra mål :) *hoppas*


Klapp på axeln

Nu sitter jag och åker kommunalt.Det är bra att ha gratis internet i mobilen.Man kan verkligen fördriva tiden.Dagens träning är iallafall klar.Vid 17.30 körde jag och systrarna Wallter långa intervaller på löparbanan.Fy vad man mår pyton när man kör dem.Man är grymt nöjd när de är över.Tror man tränar sig psykiskt också.Man måste verkligen tänka positivt när man springer runt runt runt och alla som står vid sidan av undrar hur man är funtad :-)haha.

Handbollsträningen gick också bra.Har fullt fokus på en ny fint.Men måste nog göra den 300 gånger till innan den fungerar ok.Nu är jag totalt slutkörd i vaderna och skulle behöva benmassage.hehe.Ac och jag har iallafall bestämt att vi ska ge oss själva en massagebehandling den veckan vi är lediga från handbollen..Ska bli helt underbart.Längtar.Nä ska byta tåg nu.

Hjärtskärande



Jag bara ♥ den här bilden.
Bilden är tagen i somras när jag och AC ska in till stan och gå på Gröna Lund. Vi är på landet och ska ta bussen. Det hjärtskärande i denna bild är tösen längst ner till vänster. Jag kan precis se den lilla tankebubblan "Men, hallå, får inte jag följa med?" Gud vad jag älskar den tösen. Hon är så klok så klok.

Ebba är inte som alla andra hundar.

Så är det bara. Punkt slut.


Svininfluensan

"Att ta eller inte ta det är frågan"
Förra veckan kunde vi på jobbet ta vaccin mot svininfluensan, men eftersom jag var sjuk då blev det inte av. Ända sedan jag fick rda på att man kunde ta vaccinet  har jag funderat. Ska jag, ska jag inte?

Man har dagligen läst om människor som blivit smittade...men då har de haft  riskfaktorer såsom astma,diabetes, övervikt etc. Därför har jag kännt mig ganska lugn.

MEN

så läste jag idag att både ett barn och en 60-åring ligger allvarligt sjuka i svininfluensa...OCH de har inte haft några av dessa riskfaktorer. De skrämmer mig!

Vad tycker ni. Ska jag ta vaccinet eller ej?

Gristryne

Oavsett svininfluensan gillar jag grisar otroligt mycket. Tycker dem är extremt söta djur och skulle inte dra mig för att köpa en minigris istället för en hund. Sån är jag. :)


Tidig julklapp

Tror ni man blir glad när Bostadsrättsföreningens nyhetsbrev dimper  ner i brevlådan och berättar att man kommer slippa betala Decemberhyran? Dryga 3000:- rakt ner i julklappskassan. Tackar :) Hur skönt som helst. Som om inte det vore nog kommer vi få ytterligare kosing i reparationsfonden. Jag har inte ens rört min reparationsfond sedan jag flyttade in, och inte tantan som bodde innan mig heller. Dags att börja göra det kanske? Behöver faktiskt både ny spis och diskmaskin.

Något att fixa till helgen kanske? :D





Bullfest - med fisk

Så är tisdagen här. Gårdagskvällen var bra. Körde löpningen helt alene, men det gick bra. Gäller bara att gå ut och springa, inte tänka så mycket :) Det blev (som planerat) de korta intervallerna. De är verkligen pyton att springa fram och tillbaka, fram och tillbaka i 25 minuter. Men det ger effekt - och det känns hur bra som helst. När jag kom hem blev det laxbullar med citronsås och ris. Jag gillar fiskbullar :D Mums.



Jag hoppas att den här dagen också ska bli bra. Den har iallafall alla förutsättningar för att bli bra :)

Måste ta och ringa min bank idag. Ska fixa ett Allkort VISA. Min syster (Anna-Carin) har ett sådant kort och fördelen är bland annat att man (om än väldigt lite) får bonus för det man handlar för. Det är väldigt lite i bonus, men varför inte liksom? AC har fått ihop ca 300kr och det är bra med tanke på att man bara drar kortet! Så det måste jag göra idag. To do.

Annars håller jag tummarna för Gippe, Natti, AC och Linneá som är på "landslagsgrej". Men jag vet att de sköter sig :D Ikväll är det sen träning. Go for it.


Dax för träning

Nu ska jag snart bege mig från jobbet och åka till Nacka (mitt andra hem) för träning. Det är handboll och löpning som står på schemat. 90 min handboll och intervallöpning. Jag hoppas verkligen några fler ska springa ikväll. Inte roligt att springa själv. Samtidigt vet jag att det bara är att ta tjuren vid horna. Jag har förökt lägga upp träningen lite tuffare i början av veckan.

Måndag: Handboll + intervallträning (korta intervaller löpning)

Tisdag: Handboll + intervallträning (långa intervaller löpning)

Onsdag: Handboll + Mariusfys

Torsdag: Handboll + hoppkoordination

Fredag: Vila

Lördag: Elitseriematch Skuru vs. Kärra

Söndag: Vila

Känns lite lyxigt med två vilodagar, men tror jag behöver det.

Träna bör man - annars dör man (?)


Det goda köket

Igår var jag och Mats på "Det goda köket". En av tre mässor som gick på Älvsjömässan i helgen. (Båtmässan och Hälsomässan var också där) M hade fått gratisbiljetter så vi bestämde oss för att gå. :) Det var väldigt länge sedan jag gick på mässa, men det gav verkligen mersmak. Man fick testa smoothi,chips,bröd,kex, olivolja, (vin för dem som dricker det), pizza, glass och massa annat. Eller vad säger ni om Glenn Strömbergs pizza och glass? Inte illa ska jag säga :p



Tiden gick väldigt fort där inne och totalt gick vi dryga 2h. Swisch! Köpte med mig havtornsmarmelad och en citron/senapsdressing ala Melker Andersson. Köpte dessutom detta till världens bästa syster också. <3 Ni visste väl att havtorn är den mest c-vitaminrika "frukten"?

Testade strutskött för första gången i mitt liv. Smakade faktiskt inte speciellt konstigt.

Stod länge och doftade på teer. De hade hur mycket tesorter som helst. Lakrits,polka,söderte,after eight, lingon/grädd, blåbär, lakrits/viol....allt i rött,svart eller grönt te. Hade jag varit mer tedrickare hade jag absolut köpt på mig lite. En kopp varm te är faktiskt riktigt gott, speciellt i de här kyliga tiderna. Brr.

Avslutade eftermiddagen/kvällen med att se innebandymatch i Liljeholmen. Sedan åkte vi hem och delade på en pizza :) medan vi tittade på filmen Coctail från 1988 :)

Summering: Mycket bra helg!



Lagest i Sickla

Gårdagens lagfest blev väldigt lyckad. Vi samlades vid Dieselverkstaden i Sickla och gick sedan gemensamt upp till en lokal i närheten. En lokal med väldigt fin utsikt, 8tr upp :) Vi skålade in lagfesten och hade en tävling två och två.
Vilka städer?
Live it = Boden
Clever village = Visby
Jag var med Helena och hon var grym :) Okej, jag kunde trosa och några andra ganska simpla städer, men Helena tog de svåra :)

Middagen åt vi på en italiensk pastarestaurant. Jätte god mat. Efterrätten Tiramisu var inte heller att kasta i sjön :) Jättegott verkligen. Det var hur som helst jätte trevligt.

Fortsättningen av kvällen var lika rolig. Vi delades in i lag om 4-5 personer. Alla lag fick ett stafli, penslar, målarduk och oljefärger. Temat var "vad vi skulle vilja se om vi tittade ut genom fönstret i omklädningsrummet". Alla lag (förutom tränare/lagledare) hade samma tema. Titta och njut av några (inte alla) tavlor:

 





Efter att ha haft den sista tävlingen/leken. Sk norsk kareoke (där en person får musik i öronen, bindel för ögat och hörselskydd och sedan ska sjunga så att de andra förstår vilken låt det är) var det utgång eller hemgång.


Skoköp och träning

Jag har traskat omkring i trasiga sneakers hela hösten, men idag köpte jag äntligen ett par höststövlar. Äntligen. Är sådär petig med skor och tycker sällan att jag passar i några, men köpte faktiskt ett par idag när jag,AC,mamma och mormor var i Lidingö Centrum. Kors i taket.

Vid 15 åkte jag och AC till Lidingövallen för att köra ett av helgens pass. De har nämligen löparbana på Lidingövallen. Långa intervaller - jo tack. Hyperventilering. Host, Stön, Förbaskat. Men otroligt skönt efteråt.

Nu är det dags att åka hem och duscha. Ikväll (kl 18) väntar lagfest i Sickla, Nacka. Diselverkstaden. Där blir det middag och lekar med hela 29 peroner. Trevligt.

Bilder kommer förhopningsvis dyka upp imorgon.


Gårdagen

Det blev verkligen en lugn kväll igår. En riktigt trevlig och lugn kväll hemma hos päronen. Vi åt middag och tittade på TV. Pussade Ebba och Gonzo. Och Mats blev återförenad med Gonzo. Nu var de riktiga vänner :) Gonzo hade visst glömt att han flög på Mats förra gången. Men bra med dem som inte är långsinta.



Visst är dem söta ihop? =)


Klockan 15.00 i P4

Vet ni vad det är för dag idag?
Fredag?
Gustav Adolfsdagen?

Jorå, det stämmer. Men visste ni att det var kladdkakansdag i dag? Jag hade inte den blekaste. Det finns snart dagar till allting. Semlansdag/barnensdag/kvinnansdag/kanelbullensdag...

 

Idag ska ni lyssna på Radio P4 klockan 15.00 för då kommer Emelie och Johanna Westberg i vårat lag att delta i radio - programmet Chillaming. De ska nämligen vara gäster hos "den arge snickaren" och delta i en baktävling där. Vem bakar den godaste kladdkakan? Jag tror stenhårt på Emelie och Johanna. Alla tvllingar bakar som gudinnor...det är sant! Håller tummarna hur som helst. 


Skurus bakmästarinnor?

Jag kommer inte kunna lyssna på radioprogrammet men kommer nog leta reda på det via nätet och lyssna i efterhand.Kul som bara den. Hahaha! Emelie har redan lovat att det blir kladdis till hela laget om de vinner tävlingen. Sånt gillar vi skarpt :)

 


Fredag

...som jag har längtat...

Min kropp behöver VILA!

Idag är det träningsledigt och jag ska försöka njuta som bara den. Först ska jag dock klara av 8h´s arbetsdag. Men har dagen bara börjat rullar det på ganska bra. Tyvärr är ju inte Maria här idag. Hon är på utbildning hela dagen - trist. Men jag får leka själv ;) För övrigt har förkylningen inte velat släppa än. Värst är det på morgonen. Då är det som att kroppenrensat hela natten och bara vill få ur sig allt. Gah.

För övrigt ser jag fram emot den här helgen. Har gått in med inställningen att det ska bli en lugn helg där ja ska försöka återhämta mig efter förkylning och lite timmars sömn i veckan...men i ärlighetens namn vet jag inte hur mycket det kommer bli av den varan, lugn alltså. :/

Fredag:
Hemmakväll med idol? Slöa i soffan. ---> Sånt gillar vi.

Lördag: Löpträning fm (långa intervaller på Nacka IP)
Lagfest i Sickla med middag

Söndag: Styrketräning fm
Matmässa på em

Full rulle - rulle...


Fina fisken

Yeha! Jag lever trots få timmars sömn. Jag har averkat en 8h arbetsdag, 90 min handboll med fart och ett alternativt gympass. *klapp på axeln* Jag är otroligt trött men glad att jag klarat dagen som jag gjort.

När jag om hem tillagade jag en jätte god middag. Ett tips. Snabb och god. Tummen upp.

Du behöver:
- lax ca 400g
- 2dl creme fraiche
- 1 msk honung
1/2 buljongtärning (hönsbuljong)
1 lime (skal + saft)

Skär upp laxen i mindre bitar och salta.

Koka upp creme fraiche, honung, buljong och limen i en kastrull.

Lägg i laxen och låt den koka ett par minuter till den är klar.

Servera med fullkornspasta.


Ser inte mycket ut men smakar sååå gott :)

Sedan ska jag bjuda en rolig bild. (Hoppas AC inte blir arg)


Innan onsdagens match strövade vi runt i Nordstan. På H&M tyckte AC att hon hade hittat en riktigt trevlig vinterjacka. Starl färg - vilket behövs i dessa tider (?)

Vad tycker ni om bilden?


Blicken framåt och lite högt

Besvikelsen ligger fortfarande som en dimma framför mig. Suck. Inte gör vädret att man mår bättre heller. Alldeles nyss flög stora snöflingor utanför fönsterrutan. Vinter - kallt - kyligt.

På ett sätt skulle jag vilja vara en person som kunde släppa förluster relativt snabbt. Samtidigt känns det "bra" att förlusterna svider länge eftersom den hemska känslan gör att man gör allt för att vinna. Jag hoppas dock att det kommer kännas bra efter kvällens träning. Känslan tynger verkligen. 



Jag måste bli mer positiv idag. *tänker* Kanske ska fnula på lite positiva saker då:

- Det är redan torsdag idag. En arbetsdag till sedan väntar helgen
- Ikväll är det handbollsträning och jag ska ge allt trots extrem trötthet
- Förhoppningsvis får jag träffa dem jag älskar idag ♥
- Det är inte minusgrader iallafall
- Än finns några löv kvar på träden
- Jag trivs enormt bra på min arbetsplats, både med kollegor och boenden 

Tänk positivt...


Zombie

Gårdagens match var katastrof.Vi har kan betydligt bättre och kan bara konstatera att sävehof var mycket bättre än oss igår.Vi plocka fram det vi kan en sådan här match.Försvarsspelet fanns inte på kartan,och redan där handlar mycket om inställning och vilja.Nä det känns tungt,riktigt tungt.Nu är det inte match förrän nästa lördag och jag hoppas verkligen vi får spela mycket match på träning.Idag är jag arg och tvär.Tur att det finns annat än handboll ibland.

Inte nog med att vi var hemma sent vid T-centralen (00.00), somnade inte förrän klockan var 00.50 och sedan ringde klockan igen 5.40 (tog lite sovmorgon). Mindre än 5h sömn - jipi. Ska man skratta eller gråta? På detta tillkommer dessutom ett handbollspass och ett gympass idag. Böl. Jag hoppas bara jag kan bli av med min förkylning nu. Envis j*vel. Suck.

Go Natt


x2000

Påväg mot Göteborg. Inte mycket som händer inte. Men ibland ärdet bra attman har ipod, mobil ochdator. Försökte få AC att titta på Wallanderfilmen "Prästen" med mig men icke. Hon sa att "den ska vi spara till hemresan". Jaha. Bara att le och se glad ut då.

Typiskt att jag inte har min dator med mig. Där har jag nämligen endel bra filmer. Bland annat: "Änglar och demoner", "Allt flyter", "Igor" och endel till. Men icke. Har inte datorn med mig.

Bjuder på lite bilder istället:


Jag ska mumsa bullar och AC busar!


Bra bild - tagen av NVP (Nacka Värmdö Posten)


Årets lagbild

Sådär, lite bilder blev det iallafall :)


Matchdag

Idag är det matchdag. Vi åker x2000 tåget till Göteborg för att möta Sävehof klockan 17.45 i Partillebohallen. Det kommer verkligen bli en värdemätare.

   

Jag hoppas speciellt att vi visar upp ett bra försvarsspel. Det kan verkligen vara nyckeln. Samtidigt vet vi att Sävehof ärett riktigt bra lag med många bra spelare. Men vad är inte vi? Jag tror det laget som visar upp bästmålvaktsspel och försvarsspel kommer att vinna *hehe*

Har sovit över hos Ac inatt. Nu grejjar hon med frukost medan jag sitter här och lökar. :)

Jag kommer vara toktaggad till matchen ikväll!

Må bästa lag vinna!


Läslus

Jag ska väl lämna den här dumburken snart innan ögonen blir till TV-rutor :) Tvättmaskinen går som sjutton och jag har faktiskt orkat stryka lite tvätt vilket iallafall jag tycker är ett gott tecken. Skulle behöva sätta upp dörrarna till bokhyllan som jag köpte på IKEA i helgen. Men tror inte jag orkar göra det nu. Har en känsla av att jag inte kommer avsluta det då och då känns det ganska onödigt. Det kommer sluta med att det bara blir en dörr som är upp och att alla kartonger ligger hullerombuller i vardagsrummet.


Kanske ska ta mig an denna boken? Ha faktiskt längtat efter att börja läsa den.

Problemet är att jag verkligen vill känna att jag har tid att sträckläsa den. Den tiden tror jag dock inte finns.

Nä, med Milow spelandes i bakgrunden ska jag försöka göra lite nytta. Iallafall lite.


Sjuk dag 2

Jag är hemma idag med. Det är lite bättre och jag har faktist en röst att använda även om jag låter som en man. Haha. Kände att jag behövde dessa två dagar. Dessutom skulle jag nog inte vara så poppis om jag kom till jobbet och smittade de gamle. Svininfluensan har ju verkligen gjort att det blir i princip kaos när man kommer och snyter eller hostar sig. Atjo!


Emmas bästa vän - datorn :)

Gårdagskvällen spenderades i soffan. Kände mig som en riktig soffpotatis - suck! Det blev film för hela slanten. Har ni sett filmen "Pojken i randig pyjamas"? Den var faktiskt riktigt bra. Sorglig men väldigt bra. Tycker absolut att den väcker endel tankar.





Jag skulle ge filmen en 3+ av 5 möjliga.

Passa på att se den, jag rekommenderar den.

...


Tyst som en mus

Jaha, så sitter man hemma en måndag när man egentligen skulle vara på jobbet :/ Kände av förkylningen i helgen, men visste inte att det skulle slå mot stämbanden. Jag kan inte forma ett ord. Nästan komiskt. Jag kan bara viska (vilket man absolut inte ska göra) och snorig är jag också. Hur kul är det att snora Edvinssenap :/ hehe.

Sov till 10.30 vilket nog säger att min kropp är rätt trött.Suck. Det värsta är att vi har match på onsdag, men jag ska tappe 17 bli frisk till dess. Jag ska sova, slappa och kurera mig ordentligt här hemma.

AC, liksom jag är Buzzadormedlem. Det inebär att du titt som tätt får hem olika produkter i brevlådan. Du får testa dessa prosukter samt föra information om prosukterna vidare till vänner och bekanta.
AC fick senast testa produkten Visibly clear.



Jätte trevlig prosukt. Används dagligen som asniktstvätt eller mer sällan som ansiktsmask. Har små korn som masserar ansiktet och tar bort orenheter på djupet. Efter att man tvättat sig känns det fräscht och det huden känns mjuk och len. Rekommenderar verkligen denna produkten.

Köp den. Finns både på Apoteket och Åhléns.


Lördagens innebandy

Lördagen och hela helgen har verkligen varit kanon. Började lördagen med att åka iväg till IKEA för lite shopping. En snabbis in på Björn Borg blev det också.

Klockan 15 var det innebandy som gällde. Vi hade dragit ihop ett gäng på 10 personer och bokat en hall på Lidingö i 2h. Vi delade upp oss i två lag och körde 4 personer per lag, med en avbytare. Hur kul som helst. Pappa hade fixat klubbor till mig och AC. Kan säg att mitt lag vann bäst av tre matcher. Känns inte sådär jätte fel *blink*


Mats,Ulrika,Maria,AC och Ante. Bra lag :)


David,Lollo,Camilla,Per och mina ben :) Bästa laget :)

Det var väldigt jämna lag. Men till slut drog vi det längsta stråetäven om Mats ville köra sista målet vinner. Men icke. We are the best. :)


Jag och AC värmer bänkarna :)

Efter dusch blev det pizza ala Bodal. Hur gott som helst. Vi var hemma hos AC hela kvällen och tittade på två filmer. Bla en skräckis "REC" och en annan mycket bra film "Knowing". Gillade den andra filmen mest även om jag var nära att somna många gånger :)

För övrigt avslutade jag och AC kvällen med lite tango:



Ett,två,tre....

Söndagen då?
Hade ett gympass tillsammans med Natti,Linnea och Ac klockan 12 vid Zinkendamm. Marius (vår fystränare) ska vara med ett pass för att se hur alla gör gymövningarna. Det tog dryga 90 min att köra och kändes riktigt bra. Bra att få diskutera och fråga om olika övningar om man missat det tidigare. Perfekt.

Söndagskvällen blir lugn - TV helt enkelt!

RSS 2.0