TV-kväll

I-landsproblemet är ett faktum. Ikväll är det alldeles för många bra tv-program samma tid, eller vad säger ni om det här:

20.00
Det okända TV4+
Drömmen om Italien TV4
Anna Anka söker asistent TV3

21.00
Leila bakar TV4+
Efterlyst TV3

Jag tror det blir Det okända och Leila bakar. Absolut favoriter.

Vad ska ni se på dumburken?


Dag nr 6

Dagarna rullar på och det känns egentligen inte som att jag har så mycket att skriva om just nu. Jag ligger mest hemma och längtar efter att få springa, hoppa, spela handboll. I natt har jag sovit hos mamma och pappa. Positivt är iallafall att jag vaknade i morse och kände mig lite bättre. Jag har inte alls lika ont i kroppen idag, även om illamående och värk kring ögonen is still there. Förkylningen och hosta har också blivit bättre. Så jag ska inte vara så bitter. :) Det har slagit mig flera gånger "tänk om det är svininfluensan jag fått". Jag är faktiskt den enda i familjen som inte tagit vaccinet. Dessutom stämmer många av symtomen. Gulp.


plötslig feber
(hög kroppstemperatur på 38 ° C eller över)
Vaknade av frossa och feber i fredags. När jag tog tempen i helgen hade jag 38grader jämfört med mitt normala kring 36grader.

- en plötslig hosta.
Har hostat mycket. Nästan som torrhosta. Men har varit förkyld och haft ont i halsen också vilket gjort att jag inte bara hostat torrt.


Andra vanliga symptom vid svininfluensan kan vara:

- huvudvärk
Har haft enorm huvudvärk. Har nästan varit det jobbigaste. Värktatabletter har knappt hjälpt och det har kännts som att huvudet skulle explodera.

- trötthet
Trots att jag sovit 10 timmar på natten har jag kunnat vandra från sängen till soffan och fortsätta sova timme efter timme. Helt slut.

 - muskelvärk
Egentligen inte så mycket mukelvärk, utan mer öm i huden.

- ledvärk 
Kanske lite iom febern.

- diarré och orolig mage (ev. kräkningar)
Inte alls.

- halsont
Japp, har haft ont i halsen.

- rinnande näsa
Jag har varit förkyld och täppt i näsan.

- nysningar
Jag har nyst mycket...


- aptitlöshet
Eftersom jag haft problem med illamående har jag absolut haft aptitlöshet. Jag har inte alls ätit mycket på dagarna och mest varit sugen på salt.


Vad tror ni? Kan det vara svis jag råkat ut för?


Påsken på intåg







Den söta tuppen med ljuskärran har jag fått från min kära syster! Visst är den söt? Hade ljuset tänt igår kväll och det var jättegulligt. Jag är så glad och nöjd.

....


Måndag

Inget jobb idag. Har inte tränat på hundra år sedan känns det som. När jag var hos sjukgymnasten i torsdags var låret sämre igen. Det hela berodde på att jag felbeslastat låret när jag gått fel. Musklerna som finns på lårets insida har jag haft svårt att hitta, och därför har jag fått jobba dubbelt upp med lårets andra muskler. Därför fick jag alltså mer ont i låret. :/

Det blev ordinerad vila från sjukgymnasten och komiskt nog kom influensan ganska lägligt i fredags. Jag har legat som en klubbad säl. Ibland har jag kännt mig lite piggare (som nu tex) men ibland har jag inte orkat någonting.

Det känns som att sjukdomar och elände förföljer mig :( Varför?
Jag hade halsfluss, lårskadan, influensan....blä!!

Nu rullar Saltön här hemma. Ibland är tv´n ganska bra att ha!!

Kul att så många deltar i min bloggtävling!!!!

Har du inte tävlat än? Gör det här.


Premiärmilen och Ebbas födelsedag

Så är helgens sista dag här. Jag kände mig väl inte bättre idag heller, men med magnecyl lyckas man iallafall uträtta något. Det var med nöd och näppe som jag (tillsammans med pappa och AC) orkade åka med och ta emot Mats efter att han sprungit Premiärmilen på Norra Djurgården. Pappa hade som tur var bilen annars hade jag aldrig orkat. Var inne på blomsteraffären Gullvivan innan och köpte en stor röd ros till Mats ♥

Eftermiddagen/kvällen spenderades hos mamma och pappa. Världens bästa Ebba fyller 6 år idag och det blev presentöppning, skönsång och tårta! Ebba älskar att öppna presenter. Hon ska öppna alla presenter på en gång och svansen går som en propeller :)





Jag behöver nog inte beskriva röran av allt skräp i köket efter att Ebba öppnat paketen :)


Fin och god tårta :)

Gonzo och Ebba är precis som syskon. De tjivas och är avundsjuka på varandra. Gonzo försöker hela tiden få all uppmärksamhet med idag är det faktiskt Ebbas dag!

Två som hittat varandra fullt ut är iallafall Mats och Gonzo :) Eller vad säger ni om den här bilden?


Gonz(a) ♥ Mats

Nä,nu vill jag att ni deltar i bloggtävlingen som jag har tillsammans med Tefrossa


Tävling med Tefrossa

Just nu är det lite eländigt med skada och sjukdom. Men jag är inte den personen som drunknar och går ner mig för det. Istället ska jag och Tefrossa starta en glädjande tävling :) Lite av en vårtävling kan man säga.

Tefrossa är en webbutik som har många underbara teér i lösvikt och massa tillbehör i god kvalité.
Bland annat finns 160 olika tesorter att välja på och det finns tekannor, tesilar, brickor, burkar och mycket annat.

Jag har glädjen att lotta ut två av Tefrossas produkter. Eftersom så många som möjligt ska kunna delta gör vi det enkelt. Det ni kan vinna är följande:




Urläcker bricka och teburk. Härliga pastellprickar!! Riktigt vårigt!!



1. Gå in på Tefrossa och leta fram den tesorten du helst av allt skulle vilja ha i ditt skafferi? Skriv ner tesorten som kommentar.

2. Glöm inte att fylla i namn och e-mail.

Jag vore innerligt tacksam om ni ville länka till tävlingen!!!!


Om cirka 2 veckor drar jag en lycklig vinnare!!!!!!!!

Tefrossa


Lite bättre

Inga nyheter. Sov 9 1/2h i natt och fortsatte sedan sova mitt på dagen. Fattar inte att det går att sova så mycket. Men kroppen behöver väl det till att läka lårskadan och influensan :/ Känner mig lite bättre nu iallafall :) Jag lyckas alltid bli sjuk de gånger man har en ledig helg eller har något annat roligt på G. :( Idag skulle jag ha följt med till Bromma för att fira M, men icke.

Ja,ja...det blev iallafall en bra dag med tanke på att jag blir bättre och bättre.

Imorgon ska Mats springa "Premiärmilen" på Djurgården. Jag hoppas verkligen att jag kan vara där när han kommer i mål. Men som sagt, det känns redan bättre nu...så jag hoppas!!!


Jag gillar den här bilden :) Hehe! Titta vad sött Ebba ligger nede på mattan.

Nä, lugn kväll blir det. Ska kurera mig ordentligt.


Sjuk igen....

Vaknade i natt av värk i vänster lår, frossa och illamående. Fy. Klev upp och tog två magnecyl för att huvudtaget kunna sova vidare. Allt känns tungt. Känns som att allt kommer på löpande band. Sjukdom, skada, sjukdom. Tror inte att frossan och illamåendet har något med benet att göra egentligen, men det var liksom droppen. Har varit hemma hela dagen, och bara sovit och sovit. Har legat på soffan och svettats som en gris. Inte kul. Det är först nu (efter två magnecyl) som jag känner mig så pass bra att jag kan skriva lite på datorn samt betala lite räkningar. Inge kul.

Jag hoppas jag känner mig bättre ikväll och imorgon.

Suck!


Middag med syrran!!

Snart blir det middag med världens bästa syster!
Jag var hos sjukgymnasten och kom hem i bra tid tack vare att pappa skjutsade mig ♥

Det gick bra hos sjukgymnasten, men dess värre en liten tråkigare nyhet som jag inte kommer ta upp här idag :( Ska istället ha en bra kväll med Anna-Carin och bara tänka positiva tankar.



Just nu är middagen inne i ugnen! Det är en av mina favoriträtter med lax. Det är enkelt men väldigt gott. Det är grönsaksmix i botten och lax ovanpå. Röran högst upp är bara en blandning av cremefraiche, italiensk salladskrydda och fetaost. Bara in i ugnen på 200 grader, 20-25 minuter.

Testa, det är jätte gott!!!!


Fullt upp idag :)

Så är det redan torsdag och veckan har rusat iväg! Yeah!

Min dag har full gas:

Jobb 7.00-14.30
Till sjukgymnast (Bosön) för bassängträning 16.00
Bjuda över AC på middag

Har lite mer värk i låret idag :/ Aj!

Nu blir det jobba som gäller.
Jag lovar att ni ska få se min middag ikväll ;p



Kvällen

Ikväll ska jag ut till Nacka igen. Känns konstigt att inte ha varit där på hela veckan. Men eftersom vi åkte ur slutspelet i söndags blev det några dagar med egen träning (måndag och tisdag). Men ikväll ska vi som sagt ha möte med laget. Vi kommer antagligen få reda på hur det ser ut kommande veckor och månader. Jag som älskar att planera gillar att få information om framtiden. Klart är iallafall att det kommer bli en lååång försäsong.
Men jag har alltid gillat försäsongen. Den är tung, men givande. Det är då man förbereder sig över det som komma skall (säsong 10/11), vilket är en riktig morot!


Bra morot.

Just nu längtar jag efter att kunna:

- Springa till bussen utan att se ut som en gorilla.
- Ta en härlig joggingtur i vårsolen.
- Kunna gå i trappor obehindrat, utan ett litet hoppsa-steg varje gång.
- Kunna vara med på en massa roliga upptåg med vänner såsom minihandboll/innebandy etc.
- Köra benövningar på gymmet, och då menar jag inte mina mesiga rehabövningar.
...

Listan kan bli lång. Men jag väljer att avsluta där. Jag ska inte se det från den negativa sidan, utan måste försöka blicka framåt och kämpa på. Har man aldrig varit skadad tidigare (bortsett från stukade fötter och överansträngda axlar) känns det hopplöst, men jag måste tänka på att jag trots allt har fått en ganska lätt skada. Det kunde ha varit betydligt värre, såsom korsbandskada och annat.

Blicken framåt -->

 


Flykten från hönsgården.

Gårdagen var riktigt bra ska jag säga! Direkt efter jobbet mötte jag upp AC för träning på "Vallen". Det blev i vanlig ordning cykling och rehab. Har dock stegrat ett par övningar vilket känns skönt. Det går långsamt framåt.

Efter träning och dusch blev det snabbt hem till AC för att möta upp Mats och Richi. Vi hade nämligen bestämt att vi skulle göra egen pizza och äppelpaj. Mums. Sedan blev det såklart film också! Den här kvällen bjöds det på animerade filmen "Flykten från hönsgården". En riktigt rolig film i Emma-humor! Haha! Fick oss många skratt där.



4 av 5

Jag bara älskar sådana här animerade filmer.

Filmen handlar om ett gäng höns som lever ett tufft liv på en hönsgård som mer liknar ett fängelse. En av hönorna - Ginger, har tröttnat på att hönsen får halsarna avhuggna om de inte lägger ägg, så hon gör många försök att rymma, men blir alltid infångad av Mr Tweedy, bonden. Men en kväll dyker en tupp vid namn Rocky upp från skyn, han fullkomligt flyger in i inhägnaden och ger Ginger en idé.

Se den!


Jag vann hos Charlotte!

Ännu en gång har jag vunnit en bloggtävling, och denna gång i Charlottes trevliga blogg :) Tävlingen gick ut på att beskriva ett av sina favorit badställen. Mitt blev självklart Köpingsvik på Öland där mormor har stuga!

Och jag vann!!!!
Jag vann boken Havsbad. Gud så trevligt.



Lagom till våren får jag den här boken i brevlådan. Kan inte bli bättre :) Jipi. Blev jätteglad när jag fick vinnarmailet :) Kika in hos Charlotte och läs hennes blogg. Där ploppar det dessutom tävlingar titt som tätt :)

Tack och adjö!


Ebba snart födelsedagsbarn!

På söndag fyller ,världens bästaste av de bästa, år...nämligen Ebba!!!! Jag kan inte fatta att hjärtat redan fyller 6 år. Var har åren tagit vägen? Det var inte längre sedan skruttan var ett litet skrynkelmonster som kom hem till oss från Dalarna.
Födelsedagen ska iallafall firas med presenter och tårta. Eftersom Ebba är en speciell hund som älskar att själv riva upp paket ska hon få mycket att öppna!!!!


Tänk att snurpan en gång var såhär liten....


Man kan ju inte begripa det!

Men älskad är hon!!!


Gårdagens pain

Som jag skrev var det sjukgymnastbesök på Bosön som gällde för mig igår kl 15.30. Gick 14 från jobbet, och jag kan åter igen rosa min chef för den förståelsen hon visar. *tack* Jag vet att det väntar smärta varje gång jag går till Britta :) Men egentligen är det inget negativt med det. Jag vet att den smärtan i längden kommer att göra att mitt lår repar sig bättre. Framförallt är det stretchövningarna som smärtar. Fy fasen säger jag bara. När man inte reglerar stretching själv är det fruktansvärt. Men jag ligger verkligen på britsen och försöker tänka att "det här är bra, det kommer ge resultat, bara håll ut".

Träningen på Bosön gick galant. Vi började med att jobba med knäextention (knästräckning) liggande på rygg med 2kg vikt om vristen. När jag gjorde knästräckningarna hade vi även kopplat på TNS (dvs. elektrisk stimulering) på de tre musklerna på framsida lår. Det är framförallt för att jag lättare ska hitta musklerna. Muskeln på insida (m. vastus medialis) hittar jag knappt, därför är elektrisk stimulering väldigt bra.
Har TNS-apparat på jobbet som jag ska låna hem. Då kan jag även köra med el-stimulering de passen jag inte är på Bosön!! (Tipp topp!) Men att 2kg är så tungt är skrämmande. Herregud 2kg! Det är ju så lätt för mitt starka ben. Ja,ja...ska väl egentligeninte tänka så. Läget är som det är - bara att köra på!

Efter styrka blev det bassängträning. Jag fick låna flytväst och springa i vattnet. Tog ett tag innan jag kom på tekniken, men sedan gick det riktigt bra! Riktigt konditionspass ska tilläggas!  Men sedan kom det jobbigaste, nämligen simning med simfötter. Jag fick två flythantlar att ha i händerna så att jag kunde koncentrera mig enbart på benen. Det blev magliggande och ryggliggande. Den mjölksyran är inte rolig ska jag säga. Gah. Och flåset....! Men det var grymt skönt att få köra på. Cykling kan också vara jobbigt, men det här tog ändå priset!
Det komiska är att det är jobbigast för mitt friska/starka ben. Det beror nämligen på att jag har lättare att koppla på dessa musklerna, medan jag måste kämpa betydligt mer för att få vänsterbenet att jobba. Men det kändes bättre och bättre hela tiden. Var totalt slutkörd efteråt vilket kändes så bra!

Är grymt nöjd med besöket!!!
Brtta är grym sjukgymnast!!! Så är det!

På torsdag är det nytt besök för bassängträning!!!!!!!
Jihaaaaa!


Back to work

Idag är jag på jobbet! Har varit sjukskriven 2 veckor för låret (egentligen 4 veckor enligt läkare, men jag känner bäst själv), men det känns jätteskönt att vara tillbaka. Har längtat efter mina russin.

Tyvärr blev det ingen vinst igår mot Eslöv. Säsongen är över och det känns tomt.Tycker dock tjejerna spelade riktigt bra stundtals. Tyvärr fattades det lite när det behövdes som mest. Två slarviga anfall och tjong så får man två mål i häcken. Men så är det med sport. Känns iallafall riktigt tungt. :( Att säsongen slutar redan i mars är ju pyton.

Jag tränar vidare i min lilla skade-bubbla. Har tränat 10 dagar i sträck nu. Längtar tills jag får börja löpträna. Simningen igår gick galant. Simmade 1.1km i bassäng samt lite annat. Ska vidare till sjukgymnasten på Bosön idag för bassängträning. Ska även passa på att fråga henne om det är ok att köra ett cykel och rehabpass efteråt utan att det blir för mycket.

Annars rullar vi på. Ska snart ha en tävling här tillsammans med Tefrossa. 

Tefrossa


Ni kommer väl ihåg när vi testade teer?

Ha en bra dag kära läsare!


Min söndag

Idag är det söndag, dagen innan arbete. Det känns både jobbigt men också otroligt skönt att börja jobba igen! Jag har längtat efter mina russin ska ni veta. De ger en glädje, och det är däörför jag gillar att jobba med det  jag gör.

Min söndag är ganska planerad. Nästan i minsta detalj :)
Idag ska jag och Mats åka till Eriksdalsbadet. Jag ska känna på att jobba lite med benet i vatten. Jag ska försöka simma men även trampa och jobba med benet så mycket det går. Det är praktiskt att träna i vatten eftersom det ger ett mostånd som är behagligare på något sätt. På måndag ska jag ju till Bosön och träna bassäng och då kändes det bra att ha testat det lite själv innan. :)

Den största och viktigaste händelsen idag är slutspelsmatchen mot Eslöv 3:5. Det känns åt helsike att inte kunna vara med och spela men läget är som det är och jag ska heja fram mitt lag idag. 15.30 smäller det i Nacka Bollhall. Jag hoppas att fler i publiken öppnar hålet nedanför näsan och ger laget stöd. Det räcker inte med att Ingela och hejarklacken bara skriker och hörs! Alla måste hjälpa till!!!! Det finns inget annat än vinst idag, det finns inte!

Kvällen kommer spenderas hos AC. Vi ska se filmen "Toysory 2" eftersom "Toystory 3" snart kommer ut på bio.

Förresten, har varit lite dålig med att recensera filmer. Såg senast filmen "PS Den sista sommaren" igår. Ska bli bättre, jag lovar.

Nu blir det frukost. Är hungrig som en gnu i vanlig ordning!!!!

Så är det.....

fredagsmyyyyys!
Dagen har bland annat spenderats med att hjälpa Mats att skriva in flera nya filmer i hans samling. Det tar sin lilla tid kan jag säga. Eftermiddagen har spenderats på gymmet. Körde cykling 2ggr 20 min samt min rehab. Kände att jag borde köra lite lugnare idag. När jag inte kan träna handboll och löpning blir träningen betydligt enformigare och eftersom jag tränar varje dag skulle jag se ut som en muskelknutta om jag körde överkroppsstyrka 7 dagar i veckan. Haha!  Imorgon blir det däremot cykling, rehab och överkroppsstyrka. Då är det nämligen gemensamträning i Nacka kl 10.30-12.00.


Jag och Gonzo myyyser



Just nu myser vi hos mamma och pappa. Vi har ätit gott och snart blir det fika. TV´n är på och vi har sett "Så ska det låta" med EMD och något tjejband. Riktigt bra faktiskt!!

Lite kommentarer tack? Många som kikar in men sällan någon som kommenterar. Ingen fara, ni kan vara anonyma ;) Bara jag får lite roliga kommentarer :)

Fredag

Dagarna rullar på trots att jag är sjukskriven. Men nu ska jag iallafall börja jobba på måndag vilket känns bra. Skönt att komma in i rutiner igen. Var hos en sjukgymnast i Åkersberga igår och gjorde åter igen ett ultraljud på låret. Det är egentligen samma ultraljud som jag gjorde på Huddinge Sjukhus, men skillnaden är att sjukgymnasten ser det på ett annat sätt. Han ser det inte bara "som en blödning" utan försöker mer titta efter storlek etc. Han konstaterade en väldigt stor blödning i låret, 2cm djup och hela framsida lår + lite bak till. Nu är det cirkulationsträning och massage som gäller. Laser skulle också vara bra sa han. Jag får helt enkelt cykla järnet (som jag redan gör), simma, gå så mycket det går och be syrran om massage i massor. Får jag bort svullnaden kan jag börja använda muskeln mer och mer. Nu gör svullnaden på låret att musklerna inte får plats när jag kontraherar den och det hämmar såklart. :/ Skönt att jag kan köra lite styrkeövningar för låret iallafall.

Igår var jag i Nacka och körde min träning. Jag kommer dyka upp på alla kollektiva träningar. Trots att jag skulle kunna köra på Lidingö vill jag vara med och köra med laget. Det är i sådana här tillfällen (när man är skadad) som man förstår hur roligt det är med en lagsport och inte med individuell sport. Jag tycker jag harvar på gymmet själv ändå.

I eftermiddag blir det träning på Lidingövallen igen. :) Ökade cyklingen igår med 3ggr 25 min! Det känner mina vader idag kan jag säga (trots att jag stretchade). Börjar känna mig lite trött på cykling kan jag säga...längtar efter att få springa intervaller. Det positiva är väl att jag kommer bli bra lagom till att snön försvinner :) Då ska det springas kan jag säga. Jag vet, syrgasmask nästa, men iallafall :)

Ha en underbar dag!


Brödbakning

Så är det onsdag. Fick ett ryck i morse och började åter igen baka filmjölks/sirapsbröd. Den här gången kom dock Mats på den briljanta idén att använda filmjölk hallon/blåbär istället för vanlig filmjölk naturell :) Vi får se hur det smakar. Han hävdade bestämt att "kan man ändra de olika ingredienserna såsom solrosfrön, aprikoser, hasselnötter etc kan man väl lika väl ändra lite på filmjölket" Jag ska erkänna att jag känner mig lite småskeptisk, men samtidigt ska det bli spännande att se hur det smakar.

Ingredienser: 

7dl vetemjöl
4dl grahamsmjöl
2dl grovt rågmjöl
1dl solrosfrön
1dl hasselnötter
1 1/2dl aprikoser
1tsk salt
1 1/2tsk bikarbonat
1l filmjölk
2dl mörk sirap

Blanda i mjölet, salt, och alla nötter/frön etc.

Blanda sedan bikarbonat, filmjölk och sirapen i en separat bunke.

Blanda sedan ihop ingredienserna till en tjock smet.

Smöra och mjöla två brödformar. Fördela sedan smeten i brödformarna. Strö lite vete mjöl på bröden innan de åker in i ugnen i 90 min på 175 grader.

Linda in bröden i handdukar och låt de vila innan ni mumsar av dem.





Har ni inget för er och vill ha lite härligt och hembakt bröd.
Kör på!
Det bästa med det här brödet är att man bara blandar allt sedan sköter den sig själv i ugnen i 90 min. Man slipper allt vad jäsning heter eftersom det är bikarbonat i degen :)

Lycka till!



Förlust

Har varit hemma hos mamma och pappa ikväll. De bjöd upp oss på våfflor. Efter att ha mumsat två våfflor (lasagne innan) kände jag mig bara helt tvärmätt. Vi såg kvartsfinal 2 mellan Skuru - Eslöv på datorn och blev besvikna :( Förlust igen. Nu måste vi vinna de återstående tre matcherna för att komma till semifinal. Nästa match är på söndag klockan 16 i Nacka Bollhall. Jag hoppas verkligen att hela laget lyfter sig!

Kom igen tjejer!!

Imorgon är det ännu en dag som står till förfogande.
Hoppas det blir en bra sådan.

Rehaben går annars vidare.
Cyklade idag 2ggr 25 min, körde rehabövningar från sjukgymnast på Bosön samt överkroppsstyrka/mage/rygg.

Imorgon é en annan dag...


Bilder på Ebba


Fin hon är!!


Lite extra gott när man är hos syrran :)



Det är jättemysigt att ha Ebba hos sig. Hon är så snäll och skötsam :) Till och med när han som skulle reparera tvättmaskinen var här skötte hon sig exemplariskt. Det är inte för intet man är stolt över henne.


Tidningen Mitt i

Idag kom tidningen "Mitt i" i brevlådan. Förra veckan blev jag och AC intervjuade av en reporter samt fotograferad. Det var lite inför slutspelet där jag tyvärr inte kan vara med. Men de ville ändå att jag skulle vara med i reportaget. Resultatet:



Helt okej bild, med tanke på att man ligger på ett hårt stengolv och tittar rakt upp :) Sedan stämmer inte alla uppgifter mellan AC och mig, men jag har full förståelse för att det blir virrigt med ett tvilingpar.

Ikväll spelar mitt älskade lag kvartsfinal 2 mot Eslöv, nere i Skåne. Klockan 19.30 smäller det och då sitter jag, mamma, pappa och Mats framför datorn. De sänder nämligen via en speciell hemsida där man får se vem som gör mål, passar, får utvisningar etc. Fy fasen vad jag kommer vara nervös!

Må bästa lag vinna och må Skuru vara det!!!!!!!


Måndag - jaha!

Godmorgon.
Så har veckan börjat rulla igång och jag är hemma fortfarande. :/ Det tråkigaste är att man inte kan göra något på dagarna. Det kliar i kroppen. Det enda jag har planerat är ett sjukgymnastbesök klockan 14.00. Ska bli intressant att se vad hon säger om benet. Jag har verkligen varit ambitiös. Samtidigt har jag hört att man inte får vara ambitiös-dum :) Men hur lätt är det när man varit van skutta runt när som helst.



Vad är en dag på gymmet?
Alldeles, alldeles....underbar :) ;)


Promenadbilder

Här kommer de utlovade bilderna:


Ståtlig som bara den


Två systrar på promenad


Härligt härligt



Hjärtat

Det har som sagt varit en väldigt bra söndag. Jag har hunnit med mycket och varit med underbara människor och djur. ♥ Älskar er allesammans!


Rehab

Cykeln är för tillfället min bästa vän. Jag cyklar på som aldrig förr. Fredag, lördag och söndag har jag varit på gymmet. Det har blivit cykling med stegring av cykeltid, vilket känns positivt. *tummen upp* Rörligheten i benet blir också bättre. Problemet nu är väl snarare svagheten i låret. Ja,ja...jag tar en dag i taget och kör detjag ska. Blev glad när jag lyckades köra bänkpress på mer kilo än jag brukar :) Alltid skönt att förbättra sig.

Det var jag, ac och en äldre tant på gymmet.
För min del blev det 2*20min cykling
Bänkpress 4reps 4 set
Mage
Efter som jag kört gym både tisdag, fredag, lördag och söndag blev det mindre styrka idag. Herregud, jag kan ju inte köra tung styrka 4ggr i veckan. Gör jag det kommer jag se ut som en upp och nervänd flaska - vilket inte låter särskilt inspirerande.

Senare kommer ni få se bilder från promenaden jag och AC tog med Ebba ♥ Vackert, soligt väder vilket var bra förutsättningar :)Uppdatering kommer.


Ishockey på Trekanten


Marcus och AC knyter grillorna :)


Full fart på gänget.


Jag satt mest som en handikappad och åt äpple.


Tuffa Richi.


Coola Mats.

Det var skönt att vara ute i friska luften. Nu blir det en lugn och skön lördagskväll hos Richi. Ska bli skönt att bara slå sig ner i soffan och ta det lugnt. Eventuellt ser vi Melodifestivalen på TV, och garanterat blir det en film.

Ha en bra kväll allesammans.
En kommentar skadar ju inte...om ni har tid :)


En dag på is - utan grillor

Idag ska ett kompisgäng ut och åka skridskor/spela hockey på sjön Trekanten som ligger i Liljeholmen. Det känns så jäkla trist att jag inte kan vara med. Usch. Jag som aldrig varit skadad tidigare har aldrig varit i den här situationen. För mig har det alltid varit "japp, nu kör vi", men det går ju inte nu. Istället får jag bara titta vilket är riktigt trist. :( Samtidigt måste jag ut och få lite sol på nosen. Man kan inte bara sitta inne.

Innan ska jag köra ett pass på Vallen. Ska cykla för att få igång cirkulationen i låret. Blödningen som blivit är väldigt stor och enda sättet att bli bra och få igång rörligheten är att få bort svullnaden. Det kommer bli en smärtsam process, men jag hade inte väntat mig något annat. På måndag ska jag till sjukgymnasten på Bosön igen. Det hon gör är nog så smärtsamt, men för mig får det gärna göra dubbelt så ont...bara jag blir bra snabbt.


Syskonkärlek ♥

Jag lovar att bilder kommer då de andra agerar Bambi på isen...


Tjejmiddag

Ikväll har jag haft tjejmiddag. Alltid lika trevligt att träffas. Tyvärr saknas Malin pga. USA-resa, men så fort hon kommer tillbaka blir det till att ordna ännu en tjejmiddag så att hon får vara med :)

Tjejerna kom vid 18-tiden och det blev middag, efterrätt, massa prat och skratt, Galenpanna, godis och massa annat galet! En underbart lyckad fredagskväll kan jag intyga iallafall.


Dukning


AC kelar med min skalis :)


Jag är galen i Galenpanna ;)



Galen-syster som hade väldigt svårt för Batman :)


Efterrätten var underbar :)


Jag mumsar god efterrätt.

Det här var iallafall en superkväll. Kan inte bli annat med det här sällskapet :)

Tack tjejer!!!


Förlust

Igår blev det förlust i den första kvartsfinalen. Att sitta på läktaren är en pers. Jag vet inte om jag höll mig som jag skulle, men jag får fnatt på läktaren. På banan är det betydligt lättare att hålla sig lugn eftersom man kan agera. Gah. Att inte spela är verkligen riktigt tungt. Att inte få spela ett slutspel är ännu tyngre.
NVP skrev en artikel om det här.
Det blev tillslut en förlust med 21-27.
Tyvärr missades tre straffar, och passningskvalitén höll inte måttet. :/
Men jag är säker på att alla tar sig samman till den andra kvartsfinalen som spelas i Eslöv på tisdag. Jag kommer iallafall sitta hemma och bita ner naglarna. :/



Blä. Men bara att bryta ihop och komma igen.

Heja Skuru!


Dagen med stort D.

Ikväll är det dagen med stort D. Ikväll är det nämligen dags för kvartsfinal nummer ett mot Eslöv. Den här säsongen spelas kvartsfinalerna i bäst av fem matcher. Eftersom vi kom högre upp i serien än vad Eslöv gjorde får vi en hemmamatch mer om kvartsfinalen går till fem matcher. Det bästa vore dock förstås att vi gick och vann de första tre matcherna.

Det smäller till i Nacka Bollhall klockan 19.00 ikväll. Be there. Jag hoppas och tror att det kommer bli fullspäckat med folk på läktaren och att vår klack skriker så de blir hesa :)



......


Alice i underlandet

Ikväll har jag och min kära syster varit på bio. Vi har sett "Alice i underlandet" med 3D. Det var lagom muppigt att sätta sig i biosalongen med stora mörka brillor. AC och jag skrattade åt varandra :)
Innan vi gick på bio åt vi sushi på Kungsgatan. Sushi är verkligen så gott. Lax och avokado - ja tack! :D



Jag gillade filmen från börjar till slut. Många härliga och häftiga 3D upplevelser och riktigt bra skådespelare. Jag gillar den här typen av film. Den är lagom lång också (1h 48 min).
Se den! Ni kommer inte bli besvikna.
Det enda negativa med filmen är väl att SF tar så förgrymmat betalt. 125:- Dessutom spelar det ingen roll om du har egna 3D-glasögon eller inte. Du måste ändå betala 25:- extra. Morr.

Nu blir jag ännu mer sugen på att se Avatar i 3D.


En ny dag, med nya tag!

Godmorgon allesammans!
Hoppas inte ni slutar läsa trots mitt svaga bloggande. Ska bli betydligt bättre, jag lovar!
Var på träningen igår. Lyfte lite vikter samt deltog på analys av Eslöv och handbollsträningen.
Efter gymmet kom en reporter och en fotograf från tidningen "Mitt i" på besök och intervjuade/fotade AC och mig. Det vinklades utifrån kommande slutspel och skulle publiceras både i Nacka och på Lidingö.

Idag ska jag till sjukgymnasten klockan 15.30.

Nu ska jag bjuda er på lite bilder för att bli lite gladare :)


Är hon inte söt? Den här älsklingen kan man inte få nog av :)





Inte så många ord!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Har inte hänt så mycket på sistone. Såg filmen "United 93" i söndags. Var hos sjukgymnasten samt hos mormor i går. Har inte så mycket ord att yttra. Avvaktar lite. Kan inte skriva så mycket. Men jag hoppas ni kikar in igen för snart kanske en gladare Emma börjar skriva. :)


Frågetecken

Idag kanske jag får svar på något som jag funderat över ett par dagar.

Jag hoppas på en positiv dom...


Söndag med bullar

Idag har jag fått hjälp av pappa med att få upp lite grejer i lägenheten. En rad med krokar i sovrummet, en ljuslist i köket och två tavelkrokar. *tack* Man är alltid lite extra glad när det händer något i lägenheten. Det är så sällan som man kan göra något i lägenheten. :/

Nu håller jag på att baka kanelbullar. Jag måste alltid ha något att göra, annars får jag krupp. Idag ska jag använda mina nya formar som jag köpte hos Klara färdiga. Jag gav bort en varsin förpackning till mamma och mormor men behöv de lila med vita prickar och de rosa-rutiga.


Såhär tråkiga såg bullarna ut innan de penslades med ägg och fick pärlsocker på sig.


Bullarna när de är alldeles nygräddade...

Det blev en bulle med iskall mjölk framför TV´n. Mums. Det är verkligen nostalgiskt och otroligt gott. Njuter som bara den. Eftersom mamma och mormor inte kunde komma hit och fika blir det jag som knatar upp med nybakta bullar till dem. Det blir fika.

Ikväll kommer Mats hit efter att ha varit hela helgen i Strängnäs. Då blir det film och bullar :)
Men nu ska jag vila lite. Det är jobbigt att baka bullar :)


Linneladan

Idag har jag, mamma, pappa och mormor tagit en rutt till Linneladan i Penningby. Vi åkte på förmiddagen, och efter att ha åkt lite fel på vägen kom vi äntligen fram. Linneladan är en butik som säljer möbler, porslin, dukar etc. Ett populärt ställe trots att det ligger lite off.




Ebba fick också lufta sig, men skällde mest på hästarna :)

Jag kom hem med två saker. En påskduk och en liten söt sköldpadda som både kan användas som dörrtopp och prydnad. Jag kommer definitivt använda den som prydnad. Han kommer få en hedersam plats i vardagsrummet. Jag föll för honom direkt när jag såg honom ♥





Skalman och min nya duk (vit och gul-rutig) som jag också köpte. Jag är nöjd med mina köp.

Nu till den stora frågan!!!

Vad ska min bruna sköldpadda heta??


Buzzador - Youth code LÓréal Paris Dermo Expertise

Igår kom ett paket med posten. Det var en buzzadorkampanj där jag kommer testa ansiktscreme.

Youth Code är en ansiktscreme som är utvecklad för att förbättra återhämtningskapaciteten i huden. Den har en anti-rynk innovation för en synbart yngre hud.


Paktet innehöll följande.

Så nu blir det buzzning som gäller.

Vill du bli buzzador och helt gratis, utan en massa skräppost och annat, få hem produkter att testa? Skriv en kommentar så värvar jag dig :)


Sena matchbilder

Här kommer bilder från onsdagens match mot Rimbo. Bättre sent än aldrig.


Riktigt bra bild på Ullis!


Bodil gör sig stoooor!


Lina hoppar :) Knorrar :) Och gör mål :) Grymt!


Emma hoppar, hon också :)


Jag och Emma med våra maskotar. Filippa och Hedda.
Blev kass på bilden men bjuder väl på det :) Haha!


Suddig men bra bild. Action :)

Fler bilder?


Info

Hann inte skriva igår kväll. Kom inte till Mats förrän klockan var 21.15. Pendeltåget gick inte mellan Västerhaning - Nynäshamn, så det blev buss istället vilket tar några minuter extra. Men gårdagens träning gick bra. Siktet var inställt på försvar vilket är väldigt bra. Det blev intensitet och endel smällar. Sånt gillar vi. Det ska vara tuff nivå på träning också, bara det inte blir något fult.

Efter träningen kom NVP (Nacka Värmdö Posten) och intervjuade + fotograferade mig och AC. Egentligen skulle Bodil också vara med, men eftersom hon inte var på träningen igår tog de bara mig och AC. De intervjuade oss om kommande slutspel. Antar att de ville ha några "gamla" som varit med de senast (läs 3) gångerna vi mött Eslöv i kvartsfinal. Kände mig lagom snygg för fotografering efter 90 min handbollsträning. Men, men, då har man något att skylla på iallafall. Efter detta körde jag och AC gympass.

Skönt med fredag idag. Ska hem till päronen och mysa. På lördag 10.45 är det samling i Nacka för vidare biltransport till Eskilstuna och slutspelsläger.




Gullnos

Här kommer lite fina bilder på Ebblan ♥

Ser ni den bedårande mulen som flyter ut :)

Jag skulle kunna pussa sönder henne...



Ser ni lejonklon? Man blir nästan liiite rädd ;)

Ebba är av rasen sharpei. En ganska ovanlig ras. Envis men otroligt personlig. Älskar främlingar, främst karlar :) Älskar att sättasig ner i knät och få massage av syrrorna (flickorna). Ebba är verkligen grymt underbar. Gud vad jag älskar henne!!!!


Snart Nacka

Nu blir det mycket handboll på min blogg. Väldigt mycket handboll. Inte konstigt med tanke på att slutspelet drar igång nästa vecka. Shit vad taggad jag är - bara vid tanken.
Eftersom vi kom 4:a i serien kommer vi få den (eventuella) femte och avgörande matchen på hemmaplan. I år är det nämligen nytt att man spelar bäst av fem matcher även i kvartsfinalerna. Kul tycker jag!

Vi har den första kvartsfinalen i Nacka Bollhall
Torsdagen den 11 mars

BOKA IN det datumet redan nu! Skriv in det i era mobiler och almenackor!
Vi ska ha fullsatt nästa torsdag!!


Vinst mot Rimbo

Det blev vinst i gårdagens match mot Norrtäljelaget Rimbo. Det blev dock inte den utklassningen vi hade i seriepremiären vilket inte var så konstigt. Under en säsong  i elitserien blir ett lag mycket bättre, ochdet märks med Rimbo tycker jag. I första matchen stod de nästan och skakade (vem gjorde inte det i sin första elitseriematch) men igår satte de in näsan betydligt mer. Tyvärr spelade vi inte det försvarsspelet vi hoppades på. Vi kopplade inte på djävulshornen helt enkelt. Ändå vinner vi matchen med 45 - 28. Gjorda mål är ju mer än godkänt medan 28 mål mot Rimbo är betydligt sämre :/ Nä, nu gäller det att tagga till ordentligt till slutspelet (vilket jag tvivlar på att någon har svårt med). Vi möter Eslöv i kvartsfinalen. Tredje året i rad. De senaste två åren har Eslöv knipit semifinalen, men i år ska de tappe f-n inte göra det. Tredje gången gillt!!!!

Igår på matchen fick jag och Emma Hawia en varsin maskot. Jag fick ta hand om Filippa och Emma Hedda. De var jätte bra maskotar!! Alla maskotar från F-00 har verkligen varit duktiga! Sånt gillar vi!



Kvartsfinaler:
Skövde - Kärra
Sävehof - Heid
Lugi - Kroppskultur
Skuru - Eslöv

Det ska bli otroligt kul och peppande att åka på slutspelsläger!! Ser verkligen fram emot det. Vi ska ha bra träningar, kul socialt och bara tagga järnet. Idag får vi antagligen programet för helgen, om Åke skickat ut det.


Vill ha från Klara!

Jag läser Klaras blogg titt som tätt och kan inte låta bli att kika in i hennes webbutik. Jag blir lika inspirerad varje gång och vill genast sätta igång och baka. Tyvärr finns ju inte alltid tid till detta. Dessutom ska man ju mumsa upp det man bakar också. :) Hade jag haft liite mer tid hade jag bakat kladdkakemuffins och tagit med till helgens slutspelsläger i Eskilstuna. Kanske, kanske orkar fixa detta på fredag efter jobbet (?)

Hur som helst finns det numera otroligt fina muffinsformar hos Klara. Rutigt mönster vilket bara är för fint! Kanske iallafall klickar hem några förpackningar så att jag blir tvungen att baka :D


60st formar för 39:- är ju som hittat!
Ljusrosa var jättesöta!


Röda formar är ju så fint!


Lite fräcka formar i lila får åka hem till mig.
60st kostar 39:-

Fräck färg tycker jag :)

Dessa tre förpackningar stoppar jag ner i korgen. Sedan hoppas jag de åker i ilfart till mig :)
En förpackning, kanske två kommer jag ge bort. Till vem? Det får ni se.

Puss och kram


Matchdag

Ikväll är det dags för den sista seriematchen för den här säsongen. Det känns lite overkligt tycker jag. Jag kan inte begripa att det redan gått ett helt seriespel. Tycker inte det var länge sedan vi var på läger i Danmark. Men ikväll möter vi Rimbo, ett lag som vi utklassade totalt i seriepremiären, men som blivit bättre sedan sist. Vad beträffar vår form är det bara att kämpa på! Trägen vinner! Veckans träningar har sett riktigt bra ut och jag hoppas verkligen vi kan visa var skåpet ska stå ikväll.

19.00 är ni välkomna till Nacka Bollhall!




I övrigt ska vi ha ett slutspelsläger i helgen. Vi kommer befinna oss i Eskilstuna. Jag är övertygad om att det lägret kommer peppa upp oss och göra oss ännu bättre! Jag tycker det känns bra att åka iväg lördag till söndag. Vi kommer kunna slipa till spelet ytterligare samt ha olika möten för att svetsas samman ytterligare.

Go go go!


Back to NB

Igår var en lång dag i Nacka Bollhall. Vi hade först handbollsträning där fokus var på intensitet i försvarsspelet. För att spela ett bra försvarsspel krävs attityd och engagemang. Det är detta vi saknat de sista matcherna. Eftersom vårat spel bygger på snabba kontringar krävs ett bra försvarsspel. Det blir extremt tydligt hur lätta mål man kan få om man gör det man ska i försvarsspelet. Men jag tycker det såg bra ut!!! Vi ska jobba vidare i veckan och verkligen få det att stämma!!!

Efter handbollsträningen körde jag, AC och Natti ett intervallpass. Det bästa hade varit att köra intervallerna inomhus på handbollsplanen. Men vad gör man om det inte finns utrymme? Jo man snörar på sig löparskorna och klär på sig en massa varma kläder. Vi körde löpningen på fotbollsplanen. Trots att fästet inte var det bästa blev vi slutkörda, vilket med all sannolikhet var målet!

19.00 hade jag och AC ett 2h samtal med elitkommitén. Vi var inte klara förrän strax innan 21, men som tur var va Monika så snäll att hon skjutsade hem oss. Tack snälla för det. Det blev till att värma mat när jag kom hem. Vid 22.15 slocknade jag som ett barn och var lika trött i morse när klockan ringde 5.30. 7h sömn. Blä.

Ikväll är det hoppkoordinationspass innan träningen. Ingen fys innan match men eftersom hoppasset är mer åt rehab är det helt ok.




Perfect stranger

Igår blev det som sagt en lugn kväll i soffan efter diverse upptåg. Vi velade mellan att gå och hyra en film eller att se något från AC´s dator. Det blev det sistnämda vilket inte minst berodde på att vädret hotade utanför. Halt och regnigt är ingen vidare kombination :( :/ Vi valde tillsista att se filmen "Perfect stranger" som är en thriller.



Rowena 'Ro' Price är en journalist i New York som undersöker mordet på en barndomsvän. Spåren leder till mångmiljonären Harrison Hill, chef för en mäktig reklambyrå. I sin sökan efter bevis hamnar hon i en värld av onlinedating.

Egentligen är det en ganska bra film. Men väldigt ofta krånglar de till händelserna och gör det otydligt varför endel saker händer. Man får liksom aldrig veta varför han eller hon gjorde som de gjorde.

Betyg 2 av 5


RSS 2.0