Böda Sand

Strax efter 10 rullade Mats, jag och pappa iväg mot Böda Sand. Det hade planerats innan sommaren, för även förra året var vu uppe i Böda och spelade discgolf.
AC och Arto svek oss och tog bussen in till Kalmar istället. :/ Illa! ;)

Innan vi åkte till Böda stannade vi till vid Vedborm för att hälsa på Susanne. Linda och hennes kille hade åkt hem tidigt på morgonen så tyvärr fick vi inte träffa deras söta vovve. Men det var trevligt att träffa Susanne även om det var en kort stund.


Jag kastar ut. Väldigt lummiga banor som ni ser.


Ta i för kung och fosterland,

Mats vann såklart (mutter mutter) men jag och pappa var honom hack i häl. Tyvärr gick det bra i början, men sämre mot slutet. Gah. Sedan fick vi leta ett tag efter en disc och det slutade med massa myggbett och endel rivsår. Aitsch!


Sedan ittade vi en liten groda. Prins tänkte jag och försökte mig på en kyss. Mats också verkar det som.

Direkt efter discgolfen trvade vi vidare mot äventyrsgolfen. Pappa ville inte spela, men Mats och jag körde såklart. Det är roligare att altenea mellan "vanlig" minigolf och äventyrsgolf.


Jag satsar på spiiiik :)


I ♥ Böda

Innan vi gick hem tog vi oss en kortare sväng ner till den otroligt vackra sandstranden som sträcker sig kilometerlång. Hade det inte varit för klockan och för det lite disiga vädret hade vi nog stannat och solat lite. Men det blev bara doppa fötterna och sedan vända igen. Riktigt skönt i vattnet ska tilläggas.

Hemma tog vi en sväng till Thaivagnen och avslutade kvällen med "Sommaren med Ernst". Jag sitter på nålar när jag ser det programmet. Han "smeker in strömmingarna med senap" och vette allt vad han gör. Brrrr. Vad tycker du om den karln? Fy bubblan säger jag. Jag funderar mer och mer om det är något PR-trick eller om han verkligen är sådär.






Hårt pass och marknad

Vaknade 7.30 i morse. Typiskt. Samtidigt är jag glad eftersom jag faktiskt satt klockan på 8.00 eftersom jag, AC och Arto skulle köra dubbla fyspass innan Borgholms marknad. Det är såå varmt tidigt på morgonen. Jag sprang iväg kl. 9.30 medan AC och Arto cyklade in. För min del blev det intervallträning i form av 2,5min-intervaller med 1min 15sek vila eller ner till 65% av max pulsen. Kändes ganska bra idag. Värmen var jobbig men absolut inte olidlig. Kommer inte dra mig för att springa samma pass en annan dag. Fördelen är att man "bara" har solen i nacken och inte rakt i ansiktet.
Vid gymmet mötte jag upp AC och Arto, sedan körde vi på där. Kämpa kämpa.


Nerå, AC e inte oseriös när hon bär flipflop på gymmet. Stackarn får knappt köra några benövningar och därav skorna :P


Åhh så kör vi..


Vatten är viktigt att dricka :) Jag har förresten min nya träningströja på mig här. Köpte en svart och en blå :)


Chins! Gah vad jobbigt det är. Känner sig som uppblåst i musklerna efter den här övningen.

Det var skönta att ha kört två fyspass innan klockan blivit 12.00. Man har så mycket friare dag då.

Borgholms marknad stod på schemat. Det är samma grejer varje år, men gå ska man alltid. Det är ju tradition varje sommar. Alltid kommer man hem med något. Själv kom jag hem med fryspåsar och plastfolie...sådär lagom kul egentligen. Men bra att ha är det faktiskt.

När man kom hem var man totalt slut. Jag slängde mig i en solstol och har latat mig endel nu.

Ikväll ska vi upp till Ärleklinta och grilla med alla kusiner. Ska bli väldigt trevligt!!

Lite kommentarer av er få som läser vore ju trevligt ;) Man får absolut vara anonym...så ni vet :)


Het dag!

Har precis duschat klart efter att ha kört ytterligare träningspass. Jag, Mats och AC körde ett cykelpass och efter det blev det ett MAQ-program vid en fotbollsplan. Perfekt att kunna köra MAQen där.

Dagen har annars varit mycket bra. Jag har absolut ingen anledning att gnälla :) Det har varit ytterligare en dag med strålande sol. Har vandrat fram och tillbaka mellan sol och skugga. Det här är Ölands-sommar på hög nivå.

Det har egentligen inte hänt så mycket. Jo, har shoppat lite träningskläder och ett par skor, men inget annat.

Vid 15-tiden åkte hela familjen upp till pappas syster för middag. Så trevligt.
Johannas (kusin) vovve Sacky var där och Ebba fick verkligen tillfälle att träna sin sociala sida.


Jag, AC och Ebba. Ebba ser ut som en kines på det här kortet. Sötisen!

Innan middagen tog jag, AC och Arto ett bad i deras pool. AC-stackarn får ju inte bada eftersom hon fortfarande ha operationssår som inte är läkta. Badar man finns nämligen rinsken att det kommer bakterier rakt in i leden och operation uppstår. Inte så bra.


Johannas vovsing tränar i poolen. Duktig pojke!

Missade "Allsång på Skansen" och Måns första omgång. Hur skötte han sig tro?



Möndag

Så började semstern på riktigt. Och som den började. Sovmorgon. Klarblå himmel hela dagen. Dubbla träningspass (med löpning till Borgholm och gym där). Minigolf på kvällen.

För att förklara lite mer om hela dagen börjar vi från början.

Efter en mycket god frukost med gott bröd från konditoriet, som intogs utomhus såklart, sprang jag och Arto iväg mot Borgholm. Dagens pass var ett långdistanspass. Trots att vi inte kom iväg förrän innan lunch var det ganska skönt att springa. Varmt men inte olidligt. I Borgholm finns ett gym som vi har kört på alla somrar. Där körde jag ett av de 5 gumpassen vi ska köra på en 10dagars-period. Kändes riktigt bra. Varje gympass är "lagom" långt.

Efter träningen mötte jag upp Mats, mamma och mormor för en kortare runda i Borgholm. Mats besökte bla. "Systemit" och så kikade vi i endel inredningsbutiker.

Har också spenderat endel i solen. Man kan ju inte låta bli när vädret är så härligt.

Ikväll stod AC och Arto för middagen:


Två glada kockar!


En väldigt god pyttipanna :)

Mätta och belåtna gick pappa, AC, R2, jag och Mats till en av de tre minigolfbanor som finns på en liten area här i köpingsvik. Perfekta förutsättningar för att minigolfa i, även om myggorna jäklades i slutet.







Vilken bra avslutning på kvällen det blev. Lagom myggbitna och trötta har vi nu förflyttat oss inomhus.

Snart är det läggdags, för snart börjar en ny dag!







Gräddhyllan

Idag har det varit en dag i solen tecken. Redan på morgonen var det klarblå himmel. Det är sådana här dagar man längtar efter när man är på Öland. Mats och jag gick iväg till konditoriet och köpte färska frallor. Så underbart gott! Att mormor dessutom hade gjort inlagd gurka var bara så gott. Inlagd gurka gör verkligen att jag tänker direkt på morfar när han levde. Han skulle alltid ha leverpastej och inlagd gurka på smörgåsen ♥

Största delen av dagen spenderades faktiskt i vågrättläge. Att ligga eller sitta i solen med en tidning eller bra bok är bara så bra! Det kallat jag semester.

Innan middag gick Arto, AC, jag och Mats ner till Tältvaruhuset. Det är mest skit där, men solglasögon säljer de bra och billigt. Kom hem med två par, som egentligen inte kostade någonting. Hellre flera billiga solglasögon än ett par dyra.


Efter middagen tog jag, AC och Arto en cykeltur vid gräddhyllan. Jätteskönt att känna solens strålar som fortfarande värmer..




AC kelar med korna!


Arto badsugen?

Känns att man fått ordentligt med sol på sig idag när man känner sig trött redan runt 20-snåret :)

Imorgon är en ny dag som startar med träning. Återkommer mer om det imorgon...


Träning & Borgholm

Vad skönt det är att vakna upp och vara utvilad. Det är verkligen en skön känsla man har på semestern. Man känner sig pigg! Därav kände både Arto och jag att det var bäst att ta träningen på förmiddagen. På träningschemat stod ett löppass på 40 min (80% puls) och MAQ. Löpningen var ganska tung idag. Men tror det beror på att det var på morgonen vi sprang. Det var iallafall skönt när man kunde skjuta träningen åt sidan resten av dagen.


Gonzo och smakade på bigaråerna...





Innan vi åkte till Borgholm skulle naturligtvis flaggan hissas :)

Efter dusch gjorde hela familjen sig iordning för att åka till Borgholm. Blev lite småshopping
men inget speciellt. Tyvärr kom regnet och välde ner. Som tur var satt vi på Italienska Glassbaren då :) Men oj vad det kändes som höst när regnet och blåsten tog fart. Var är den underbara sommaren? Jag hoppas den kommer snart!

När vi kom hem från Borgholm bestämde Mats, jag och AC att vi skulle testa Langos-vagnen som ligger relativt nära stugan. De hade väldigt många varianter på Langos. Jag valde en med vitlök, röd lök, creme fraiche, rom och räkor. Satt som en smäck kan jag säga. Smask. Har ni testat efterrätt ala Langos? Doppade i kanel och socker smakade det grymt gott. Tänk fattiga riddare. Mmm.

Den här dagen har verkligen passerat snabbt. För snabbt! Men om solen väljer att visa sig kan man ligga och sola lite. Bara ta det lugnt, och då blir dagarna längre.

Återkommer!








Har du inte jobb?

Jag har lite information som kanske passar några av mina läsare? Om inte, kan ni bara hoppa över detta inlägg.

På sprays hemsida kan hitta lediga jobb. Jag har aldrig sökt jobb på deras sida, men bara genom ett kort besök märker man hur lättanvänd sidan är.

Inte minst när man på ett mycket enkelt sätt kan få hjälp med karriärscoaching.

Har du inget jobb? Eller har du ett jobb, men söker ett annat? In och kika på Sprays hemsida.


GLAD MIDSOMMAR!



Startade midsommarfirandet med att fara upp till Målartorp och fira med släkt. Vädret var med oss. Det blåste lite men mest hela tiden var solen framme och värmde. Man vet ju aldrig hur det är med midsommarvädret, men vi kunde iallafall sitta ute vilket kändes väldigt skönt!!


ALLA KUSINER!!

Tänk vad många kusiner vi är. Det tänker man inte på förrän man samlar hela skaran :)

Efter det underbara fikat tog vi en sväng förbi Borgholm innan vi styrde kosan hemåt. Hann med att klippa gräset innan midsommarmaten intogs med god aptit. Jag gillar den typen av mat, men av någon konstig anledning blir man mätt så otroligt snabbt. Lite matjesill och ägghalvor sedan är jag mätt.

Den här dagen har verkligen gått all världens väg. Swisch! Var trevligt att träffa Ölandssläkten igen!

Nu ser jag fram emot sommaren 2011 på Öland!


Öland here we come!

Hemma efter en hel arbetsdag som passerade väldigt bra. Lagom mycket att göra, lagom skönt att vara inomhus när det har regnat hela dagen och lagom bra trött. Blev väldigt sent igår kväll men när man vet att man ska kämpa sig igenom dagen för att sedan få semester kopplar kroppen bort tröttheten.

Mamma, pappa, mormor, Gonzo och Ebba är redan på Öland. De kom ner strax efter 16. Var skönt att ringa och höra att de kommit ner som de skulle.

Vi ska åka runt 18, så har precis packat ner mina sista saker. Förstår inte hur jag kan ha med mig så mycket grejer, men så är det iallafall. Innan vi åker mot Öland ska vi plocka upp AC och Arto :) Jag hoppas inte de har med sig för mycket packning de också :)



Öland - here we come!


Sista arbetsdagen...

...sedan har jag tre veckors semester. Känns inte helt fel ska jag säga. Tyvärr ger inte dagens väder några sommar- och semesterkänslor. Men jag hoppas det fina vädret startar from midsommar och framåt.

Jobbar heldag idag. Har inte den förmånen som endel jobb har att bara jobba halvdag.

Hur som helst hann jag packa det mesta i morse, men måste hem och dona med det sista innan vi rullar iväg mot Öland och Köpingsvik. Ska bli så mysigt.

Återkommer senare..


Handbollsbild

Jag bad Anna-Carin gör en sådan där snygg bild där man ändrar lager i photoshop. Hon fick välja vilken bild hon ville och valde denna:



Jag vet inte ja...

:)


Trevligt kvällsbesök!

Yeha! Hemkommen efter träning i Nacka! Kändes riktigt bra i kroppen ikväll :) Körde MAQ, styrkelyft, handbollsfys och cirkelträning. Har varit pigg hela dagen vilket också bidrog till att träningen blev bra! Sedan körde vi cirkelbanan utomhus och det var så otroligt skönt att komma ut och få luft :)

När jag kom hem från träningen runt 20-tiden fick jag en positiv överraskning!
Pappa och Ebba var där. Så mysigt!





Ebba såg en jättesöt bil/minilasbil som hon ville åka med :) Men hon fick inte plats..haha!

Eftersom Ebba har fått vara med på två bilder måste ju bara den andra sötnosen få vara med, nämligen Gonzo. När Mats och jag var uppe hos mamma och pappa igår kväll tog jag endel bilder på raringen.


Är han inte snygg när han spänner upp sig i sin färgranna kavaj? :)


Endel tar sig friheten att dricka direkt ur kannan. Men det är så det är hemma hos Petersson. Inget konstigt med det liksom :)

Nu ska Mats och jag se slutet på filmen "Trassel". Hann inte se klart igår då klockan hann bli över 22.30.

Zzz...





Min städdag

Det är konstigt att vakna upp alldeles själv i lägenheten. Sov till 8 ungefär och tittade ut genom fönstret. Min första tanke va: "Stackars de som spelar Eken Cup". De hade soligt igår, men idag är det gräsligt tråkigt regnväder. Kan bara tänka mig vilken lera det kommer bli på planerna, och hur kallt det kommer bli för spelarna. Men jag håller tummarna för Nacka och hoppas att de vinner. Det kommer med all säkerhet bli Spårvägen - Nacka i finalen. Känns riktigt trist att inte kunna titta. Klart man skulle kunna åka dit, men måste säga att vädret gör att jag känner hur mycket det tar emot. Nä håller tummarna hemma istället.

Har varit riktigt duktig så här långt. Har tvättat alla golv, kört två tvättmaskiner, städat i min garderob, diskat upp all diskoch donat runt. Det är sådana här dagarn man behöver ibland. Att bara få dona runt och känna att det är lite ordning i lägenheten. Det är precis den känslan jag har nu. Därför slår jag ner rumpan i soffan :)



Får se när Mats kommer hem från landet. Tror ingen känner större lust att vara kvar särskilt länge med tanke på vädret, men vi får se. De har ju mycket att dona med. Igår sydde mamma och mormor gardiner till lillstugan och Mats har satt upp ytterligare tavlor med fina bilder i. :)



Känns bra att vi har jobbat på så mycket under våren. Riktigt trevligt att ha ett litet eget tillhåll.

Nä, nu ska jag slappa vidare här hemma och se om jag kan locka över familjen på tidig middag ikväll :)


Fullspäckad lördag

Idag har det varit full rulle från början till slut. Dagen började med träning ute i Nacka. Vi var egentligen inte så många som kunde delta men träningen blev riktigt bra. Det var handboll i nästan två timmar bortsett från 15 min där vi bara jobbade med bålen. Erik (tränare) satte upp datorn och startade igång en träningsvideo där det var flera muskelpaket som körde bålträning. Vi körde efter träningsvideon och jag kan lova att det brann ordentligt i magmusklerna :) Beach 2011 here we come ;) Hehe! Det var hur som helst skönt att ha tränat på förmiddagen.

Direkt efter dusch åkte vi ett gäng till Sicklas Stadium och fixade löparskor. Tyvärr fanns det inga skor att prova men vi fick iallafall skriva ner artikelnumret. Kändes lite surt att de inte hade skor faktiskt. Men vad ska man göra?

Jag, Linnea och AC tog sedan en liten titt i endel affärer. Sedan kom Arto och vi åt lunch samt fikade tillsammans!


Linnea och AC...


Arto och jag larvar oss...

Tänk vad trött man blir efter att gå runt lite i shoppingcenter. Lika roligt som det är att gå runt lika skönt är det att komma hem. Att bara få komma hem och duscha. Jag testade chinos av alla de sorter och märken, men inte ett ända par passade. Är det någon som har snygga chinos? Snälla var har ni köpt dem? Jag behöver verkligen tips!

Nu sitter jag och min älskade syster hemma hos mig. Vi har ätit en mycket god middag:


Rökt lax, avokado, sallad, tomat, creme fraiche med rödlök.

Lite senare ska vi se filmen "Black Swan" som sägs vara riktigt bra. Sorglig men bra.

Tänk vilken bra lördag det blev. Men saknar mitt ♥ Mats!


Fredag here we go

När jag vaknade i morse kände jag mig pigg. Konstig känsla. Tycker aldrig man känner sig pigg nuförtiden. Men plötsligt händer det och den känslan får hänga med hela dagen. Förra fredagen var jag tröttmössa och somnade redan vid 18-tiden och vaknade upp runt 19.30. Galet. Men veckorna späckas verkligen med jobb och träning. Det är liksom lite mycket ibland. Men idag är en bättre dag och det ska jag ta vara på.

Efter jobbet blir det först thaimassage vid Mariatorget, och om jag orkar och inte känner mig allt för ofräsh (som man ofta gör när man blivit inoljad på hela kroppen) kanske jag tar en tripp på stan. Affärerna stänger först 19 och jag borde vara klar med massagen vid 17.00 så det finns ju lite tid att slå ihjäl.



Hemma kommer det bli den traditionella fredagsmysen, dock utan mys och endast med alla dammråttor :P Ska se vilken film jag ska se. Ikväll är ju inte Talang 2011 på TV :( Det som är så roligt att titta på!

Snart är lunchrasten slut och jag ska jobba några timmar till innan det är dags för helg.


Imorgon startar helgen...

Gokväll!
Idag har dagen gått riktigt fort. På något sätt tycker jag att veckans dagar går fortare och fortare för varje dag. Visst är det positivt? Det innebär ju faktiskt att morgondagen kommer speeda på riktigt bra :)

Tyvärr känner jag mig lite si och så inför helgen. Mats ska nämligen upp till landet fredag till söndag. Jag har tagit beslut att inte åka upp efter lördagens träning. Det blev alldeles för mycket åkande för att det skulle kännas bra. Så vad ska jag hitta på imorgon? Jag kommer garanterat vara väldigt trött :) Min kropp är ganska mör just nu. Därför känner jag mig väldigt glad över att jag bokat in thaimassage imorgon efter jobbet (klockan 16.00).


En bild från Eken cup - 2 år sedan. Iskallt!

Lägger in bilden ovan med tanke på att det faktiskt är Eken Cup i helgen. Tyvärr kommer vi inte vara med och spela :( Jättetrist! Det enda jag kan trösta mig med är att det antagligen kommer att vara regn hela helgen. Så bilden ovan kanske kommer bli en repris, men denna gång för Nackatjejerna? Brrr.

Däremot är det lördagsträning, och efter det ska ganska många från laget till Sickla och Stadium för att prova ut löparskor. Kanske att man fortsätter på en liten shoppingrunda? ;)

Nä, klockan har slagit alldeles för mycket för mig :P

Låt se vad helgen har att erbjuda. Just nu är det ganska oplanerat, men det är ju också ganska skönt!


Löpning med Mats

Vad gott det är att äta när man har tränat. Mmm. Sitter och smäller i mig en mycket god middag. Direkt efter jobbet åkte jag hem. När Mats kom hem tog vi och snörade på oss löparskorna och drog iväg på en löprunda. Jag körde på puls (80% av max) men hade lite problem då det var ganska mycket terräng. Men det var hur som helst ett skönt pass. I slutet av löppasset började det regna och det slog mig hur mycket sommar det doftade. Sommarregn!


Köttet i stekpannan...


Dagens middag:
Köttbit med keso, grillsås, avokado, tomat.

Det slår mig vad skönt det är att ha en "ledig" dag i veckan från kollektivträning. Man får liksom lufta lite samtidigt som man naturligtvis inte ligger på latsidan utan faktiskt kör ett av sina egna pass. Det är skönt.

Har varit otroligt slut i dag på jobbet vilket inte är konstigt med tanke på vilken tid det blev läggdax igår. Ikväll blir det dock trycka kudden i ansiktet tidigt. Men inte det lättaste med tanke på hur ljust det är ute.

Måste också visa er en kompis jag lärt känna den tiden jag arbetat med Kristina (också sjukgymnast). Hon har nämligen en golden som heter Charlie. En urmysig vovve som är hur härlig som helst. Han är med på jobbet, men inte hela tiden. Här kommer en bild på sötnosen iallafall:


Är han inte söt?

Nu ska jag ha en bra hemmakväll!!!


Tisdag

Godmorgon!
Vaknade utan klockan i morse med. Konstigt med tanke på att det blev ganska sent igår. Vi hade nämligen träning 17-19.15 och sedan grillning vid Skurustugan. Styrelsen hade årsmöte och efter det var det grillning. Det var riktigt gott! Men ganska sent för att vara en vardag. Jag är väldigt kinkig med mina timmars sömn. Igår kom jag inte i säng förrän 23.30. Upp 6.45 i morse. Som tur var kunde jag ta lite sovmorgon i morse, för i vanliga fall ringer ju klockan redan 6.00.


Muppar jag vet, men jag bjuder på den här bilden :)


Förhoppningsvis hinner jag blogga ikväll då vi inte har någon kollektiv träning :)
Dock ska jag träna på egen hand - löpning!



Söndag = träningsdag

Söndagen börjar lida mot sitt slut och så mina krafter. Eller riktigt så är det i och försig inte, för jag känner mig ganska pigg iallafall.

Vaknade runt 8 i morse och efter frukosten gav jag mig i väg på dagens första pass - löpning. Jag var verkligen tvungen att springa iväg eftersom åskmolnen hopade sig rejält. När jag hade sprungit ca 30 min började det ösregna och åska + blixtra. Sprang sista biten på vägen och när det blixtrade till var man inte så kaxig :P Herregud vad läskigt att vädrets makter kan bete sig så. Var ganska glad att jag kom levande hem och så tyckte nog mamma också. Hon såg riktigt lättad ut när jag öppnade dörren :)

Härligt nog sprack himlen upp efter åskan och vi kunde fika utomhus under äppelträdet. Underbart.

Vid 15.09 tog jag och Mats bussen hem mot Lidingö. Åker man hela vägen hem tar det totalt 2h 19min. Shit. Ingen kort resa där inte. Men är man två och allt klaffar känns det ändå helt ok.
Jag åkte till Lidingövallen direkt och mötte upp AC och Arto. På gymmet körde jag knäböj, bänkpress, MAQ och lite annat smått och gott.


Tre muppar tränar styrketräning!

Kände mig ändå relativt pigg i kroppen. Konstigt med tanke på att det var det 11 passet på 7 dagar. Vilodag i fredags, men annars har det bara rullat på. Imorgon börjar veckan igen, och jag ser verkligen fram emot det.

Jag kan sammanfatta helgen som: solig, mycket kommunaltrafik, träning i massor och fortsatt renovering av Undantaget (Lillstugan på landet). Nästa helg blir det inget landet :( Men snart är det ju faktiskt semester och då väntar Öland och landet ♥

Tjingeling!!


Äntligen landet

Så var jag äntligen uppe på landet. Blev en ganska tråkig fredag. Jag är verkligen ingen människa som gillar att vara ensam. Men det var så det blev eftersom alla (självklart) ville åka upp till landet. Men eftersom jag hade lördagsträning hade jag inte så mycket att välja på.

Träningen idag var bra. Vi körde först 1h utomhusträning med bland annat löpskolning och snabbhet. Sedan gick vi in och körde handboll. Handbollsfysen är verkligen dödens. Men det är självklart otroligt bra!! Jag gillar handbollsfys. Dock spelar min puls mig ett spratt. Läste att pulsen kan bli för hög om man har järnbrist. Dags att kolla blodvärdet igen?

När jag kom upp till Norrtälje hämtade Mats mig med bil. :) Vi åkte en reva till Rusta där jag köpte ett jätteben till Ebba. Gissa om hon blev glad!



Ikväll har vi grillat och ätit jättegott. Det är så otroligt härligt och rogivande att vara här på landet. Jag njuter bara.


Gonzo är lika söt som vanlig. Man bara smälter ju.

Ska kika på en film som går på tv nu. Imorgon är en ny dag. Har två träningspass ska ska  göras. Ett löppass på fm och ett gympass på kvällen. Here we go.


Gräsänka

Så är det fredag och arbetsdagen är snart slut. Min kropp är verkligen så trött och huvudet likaså. Fredagen kommer som en skänk från ovan. Haha! Dagens höjdpunkt har varit helkroppsmassagen jag fick från sjukgymnasten Kristina. Hon har nämligen gått en taktil massageutbildning och måste ta ett x-antal patienter innan hon blir examinerad. Självklart tackar man ja!! Och så skönt det var. Jag kände verkligen hur kroppen slappnade av och fick kraft. Härligt. Känns inte sämre av att jag bokat in en thaimassage (djup behandling) på nästa fredag :) Yes!

Efter jobbet åker hela familjen till landet - alla utom jag :( Eftersom vi har träning kl 10-12 måste jag stanna hemma ikväll och åka upp först imorgon efter träningen. Det är så det är.

Ikväll ska jag nog mysa upp mig i soffan med en bra film och massa smågodis. Skulle det inte vara så fruktansvärt varmt hade jag nog tagit en liten runda på stan. Men vette katten om jag orkar det. Vi får se.

Skönt med helg iallafall!

Go o glá kexchoklá


Träningen just nu!



Sorry för usel uppdatering, men jag har inte riktigt haft tid eller ork att blogga
. Ska dock bli bättring :) Lovar! Träningarna är väldigt jobbiga och långa. Vi kör två timmarspass med både handboll och fys, varje träningspass. Men jag klagar inte utan konstaterar bara. Vi kör skiten ur oss, peppar varandra och jag är övertygad om att vi kommer bli grymt explosiva och starka!!Känns väldigt bra varje pass nu!!

Veckans träning
Måndag: Eget löppass
Tisdag: Handbollsfys och styrkepass
Onsdag: 2h handboll (spel)
Torsdag: Handbollsfys + styrkepass
Fredag: Vila
Lördag: Handbollsfys + styrkepass
Söndag: Löppass och explosivt gympass (egen träning)

Det är så skönt att känna sig stark! Jag gillar denn känslan :)

Varje pass (nästan) har vi kört MAQ-övningar som ökar styrka och rörlighet. Efter det har vi kört coreövningar (stärker bålen) och jag tror jag kan tala för hela laget när jag säger att vi blivit starkare under tiden vi kört. Jag känner iallafall att när vi kör coren i 2min+ känner jag mig mindre trött nu jämfört med första gången vi körde. Skön känsla som jag tar med mig!!!


Efter kvällens träning fick vi skjuts av "Taxi Lollo" till Slussen. Tick tack! AC var med och bara tittade på träningen. Stackaren fick knata iväg till träningen trots att hon opererade menisken igår. Aja, tur att Lollo hade bil iallafall.

På Slussen köpte vi glass.



Gott och socmmarkänslan ökade ytterligare :)

Ha det bra. Jag återkommer med uppdatering. Lovar. Kika in och kommentera gärna lite.


Födelsedagsfirande

Idag har vi firat Mats ytterligare en gång :) och den här gången firade vi tillsammans med hans familj. Vi bjöd upp alla att komma hit till Vätö och tillslut blev vi totalt 12 personer. Det är så mysigt att kunna bjuda upp till landet där man kan sitta ute. I morse var det dock lite si och så med vädret...men efter att förmiddagen gick blev det bättre och bättre. Tack gode gud :)


Jag gjorde en tårta. Digestivebotten, kondenseradmjölk, banan, grädde och gelehallen + krossade daimchoklad.

Vi började fika. Tyvärr blir man ju nästan mätt efter en bulle. Men jag kämpade på med en chokladboll också. Sedan tårta på det såklart :)





Tänk vad soligt väder kan göra. Vi satt i solen och småpratade och hade det allmänt trevligt.

Sedan var det dags för middag och vi grillade korvar med gott tillbehör :) Smask!





Ebba och Gonzo var båda i extas. De älskar när de får träffa nya människor. Gonzo kör sitt "partytrick" med att stoppa ner hela kroppen i en avlångt glas och dricka läsk. Haha! Den lilla clownen. ♥
Ebba fick ett tuggben när AC och Arto hade varit och handlat. Hon blev jätteglad och sprang omkring med det. Mallig såklart.


Mats, Ebba och jag!

Nu blir det fortsatt mysig kväll med film i soffan. Det har varit en väldigt lyckad dag.

♥ mina nära & kära!


Njutbart

♥Det är fredag och dagarna på landet är super. Vädret är kanon. Sällskapet är kanon. Renoveringen går bra. Jag har tränat löpning. Sommarkänslorna bara sprudlar. Jag är nöjd helt enkelt.

Dagen har spenderats endel i solstolen men också endel arbete. Vid lunchtid tog jag tag i panelen i lillstugan. Jag målade allt i ett sträck, och det blev riktigt fint. Nu har vi slipat/målat golvet, målat panelen och fått in säng + sängbord. Det är riktigt mysigt och i natt sov vi vår första natt. Sov som en stock vilket får ses som ett gott betyg :) Inte för att jag brukar sova dåligt men iallafall. Det enda som oroade mig var en mellanstor spindel som sågs klättra på väggen (relativt nära min säng). Men jag tog mitt förnuft till fånga och valde att strunta i den. Ska dock säga att jag blev lite fundersam när den lilla varelsen helt plötsligt hade försvunnit. Hjälp. Men som sagt. Hur farlig är en spindel egentligen?

Ebba njuter naturligtvis här på landet:



...och Gonzo likaså. Han sitter ute i sin bur dagarna i ända. Badar och solar.



Jag och Gonzo har spenderat en tid i mysets tecken. Han älskar att sitta och mysa. Sitta och bara vissla. :) Goingen! Klockan 21.00 är det nattedax för Gonzo så strax är det dags för honom att kliva in i buren.

Ja, en mysig dag har det iallafall varit. På eftermiddagen var jag och Mats inne i Norrtälje och hämtade AC och Arto samt handlade till Mats födelsedagsfirande på söndag. Så nu är alla samlade!!!


Helgstart

Godmorgon!
Igår var det träning på Hellasgården. Vi träffades vid 18 och körde snabbhet/kroppsstyrka/ultimatefrisbeeintervaller och 5km. Kändes som ett bra pass, helt klart! På löpningen skulle vi ligga på 80% av max. Ni som testat vet att det faktiskt inte är särskilt hög puls. Det är inte alls ala flåsa-högt. Det är egentligen en ganska behaglig löpning, så helgens löppass kommer ganraterat kännas behagliga :)

Eftersom Mats var på AW igår kom jag hem till en tom lägenhet. Men det gjorde inte så mycket eftersom jag hade lite småpyssel. Bland annat paketinslagning. Mats fyller år idag!!!! Pussar och kramar i massor!!!



Så på söndag ska hans föräldrar o syster komma på fika och middag. Ska bli mycket trevligt och mysigt. Idag när vi åker upp till landet med brumbrum blir det därför storhandling i Norrtälje.

Ska verkligen njuta av den här minisemestern. Va med familjen, va i solen, renovera lillstugan, gosa med Ebba och Gonzo, träna (mycket löpning), gå skogspromenader.......

Njuta helt enkelt!!


RSS 2.0