Usel-uslare-uslast

Jag känner mig som en riktig looser. Usch! Vi spelade som krattor och det blev en klar förlust mot Lugi! Herregud. Nu kan allt bara bli bättre, vilket i och för sig kan vara skönt. Men vi spelade inte bra. Jag tycker det kändes som att vi inte fick till det kollektiva anfallsspelet i andra halvlek. Det blev lite för snabba avslut och alldeles för mycket missade avslut. Det vi kan göra nu är att ta nya tag, hem och träna järnet, sedan har vi en tuff match hemma mot Sävehof.

Nu sitter vi på tåget hem mot sköna Stockholm. Hör dock skåningar snattra här in till......tyst tack. Just nu är det bara mina tangenter som får snattra. Idag känner jag bara hur glad jag är att A-L Pihl är med. Det var länge sedan jag skrattade så här mycket. Hehe! Sköna kommentarer hela tiden.

Skönt att komma hem innan 22 ikväll.
Blä!! Nu ska jag plåga mig själv med en brownie och en kaffe. Fy vad jag inte är värd det.
Jag tror jag gjorde den sämsta matchen på flera år. Hick!

(P i n a    p i n a   p i n a)

En av favoriterna..


Tågresa

Godmorgon, antar att de flesta som läser det här precis har stigit upp. Kanske sitter ni vid fruskotbordet med en kopp kaffe? Själv sitter jag iallafall på ett X2000 tåg på väg mot Lund. Var smått chockad när jag vaknade pigg i morse. Vad hände? Viktig match idag. Ska bli kul att spela ännu en match i Lugis stora arena. Vi får väl se hur mycket publik det kommer. Har en känsla för att det kan bli omöjligt att ens fylla en halv läktare?

Klockan 15 smäller det iallafall. Då blåser domarna igång matchen mellan Skuru och Lugi.
Må bästa lag vinna (klyschigaste klyschigast).



Snart ska vi analysera Lugi ännu mer och eventuellt blir det en film efter det.

See you!!!

Pastasallad

Imorgon far vi till Lund för match. Vi ska ha lunch med oss och det blev självklart pastasallad, vad annars (?) Direkt efter jobbet smet jag in på ICA och handlade till min pastasallad. Eftersom AC ska på middag med jobbet gjorde jag självklart sallad till henne också :) Det blev alltså en sallad ala Emma.

Pasta
Avokade
Blandsallad
Tomat
Gul paprika
Fetaost och oliver
Ägg
Bacon


Det kommer bli en bra lunch. Funderade på att köpa en färdig sallad men tanken tvärvände lika fort som den dök upp. Hur som helst hade jag Gonzo till min hjälp. Ni förstår nog vad jag menar. Hann var faktiskt mer i vägen och irriterade. hihi!


Lunchlådan var extra rolig att knäppa på med näbben...


....för att inte tala om äggen innan skalet var avskalat.

Ni ser vilken liten krabat han är. Han ska vara med jämt.
Nu kommer snart släktingar....see see!!

Alla Hjärtans Dag

Alla hjärtans Dag


Vad passar inte bättre på alla hjärtans dag än ett hjärta?
120:- för detta vackra smycke. Kedja och hängsmycke ingår.


100:- för det här tuffa smycket. I hjärtat finns 24kar guld.


Det här smycket var riktigt fint. Vad säger ni om kedjan? Fräck va?


Dagen F :)

FREDAG....fredag. Helgen är   v ä l k o m m e n . Vaknade dock sådär lagom trött. Men vad kan man egentligen begöra efter en hel vecka med jobb och träning? Allt är i sin ordning med andra ord :) haha! Idag ska jag jobba hela dagen, sedan hem till mor och far :) Vi får besök av släktingar vilket alltid är trevligt. Bävar för lördagens tiiiidiga morgon. Herregud, när ska man få sova ut (?) Zzzz.....

Jag hoppas iallafall att ni tävlar på min tävling....gå in HÄR.
Det är en simpel tävling där allt jag begär är att du ska gå in på www.finasmycken.nu  och hitta ditt favoritsmycke.
Gör det och du har chansen att vinna ett mycket vackert och stiltfullt halsband :)

LYCKA TILL!

Middag ala G

Tjolahopp! Precis hemkommen från Gippe. Hon bjöd på middag och fika direkt efter träningen. Suveränt :) Riktigt gott måste jag säga. Vi fixade ihop kyckling och pasta. Såsen var väldigt god, men hur kunde den smaka kantarell (?) Vi kanske är mästerkockar? Kantarellsås utan kantareller - b e l i e v e    m e  :) mohaa!!! Dessutom blev det fika med minisemlor efter maten. Yummi! Semlor är jag verkligen svag för (har jag märkt). Pricken över i:t var filmen Råttatoui. Hur söt är inte den där råttan? Jag ♥ honom.


Gippes gudomligt goda semlor.

Annars gick träningen galant. Blev dock lite suprised när en Pihlen var med på träningen. Hon har tidigare varit med som målvaktstränare, men idag var det andra bud.Eftersom Bodils knä inte vill vara med för tillfället måste vi kalla in en andra målvakt tillsammans med Sara. För att inte ha spelat boll på väldigt länge såg det grymt bra ut. Verkligen. Imponerad. Men handbollsrörelserna sitter väl i ryggmärgen efter 26 år i elitserien? hehe!

Ska avsluta inlägget med två bilder på mina hjärta.



Godnatt!


Gott skratt

Idag har jag skrattat. :) Jag kan tacka min kära arbetskamrat och den här hemsidan för det. Endel serier är bara för klockrena och kikar du in på topp 10 garanterar jag att du kommer le. Jag bjuder på några av mina favoriter.

Strip
Jag vet att det är hemskt. Jätte hemskt. Men idag kunde jag inte låta bli att skratta åt det.

Strip
Haha! Skrattade högt då jag kikade närmare på gubbarnas fullmulade munnar. Mums?

Strip
Jag vet...men....hahahaha!!

Strip
Lite rolig...

Ja ni ser. Min humor - hög eller låg nivå? Kika in på den här sidan om du skulle känna dig nere..

I´m alive..

Trevligt att ha syster yster på besök igår kväll. Det sista vi gjorde var att analysera vår hemmamatch mot Lugi! Vi vann den med 32-31, men det var på håret. På lördag måste vi vara mycket mer bestämda i andra halvlek. Vi kan inte heller spela på ett resultat. Men jag tycker vi har blivit myckte bättre på att köra på även i andra halvlek.

Imorse kände jag av gårdagens hoppstyrka *gah*  T r ä n i n g s v ä r k .  Får vara noga med uppvärmningen ikväll så ska det nog gå att springa. :) Ikväll har vi drygt 1h handboll och sedan ska vi titta tillsammans på Lugimatchen. Analytiker - någon man skulle bli kanske?

Har för övrigt ingen lunch med mig idag men ser fram emot kökets tomatsoppa med basilika och cremefraiche samt hallonpannkaka med sylt och vispgrädde. 30 spänn. Nästan gratis! .

Förresten, vilket kök skulle du föredra?



Jag vet vilken som är min favorit...

Sushi till andlighet

Jaha, så har man tränat klart för dagen. Hann köra ett pass innan handbollen vilket var perfekt eftersom G hade bil idag. Hur skönt är inte det? Vi valde dock att hoppa av på vägen och köpa sushi. Stamkunder? Vi hann iallafall hem lagom till Det okända. Har verkligen fastnat för det programmet :)

Ni kanske undrar hur renoveringen i omklädningsrummet går? Det har stannat av lite. Vi måste nämligen komma överens i vilken färg allt ska vara. Vi diskuterar ljusgråa pelare och svart skurumärke. Sedan har vi funderat på svarta ramar till porträttfotografierna. Ganska tufft. Jag tycker vi borde ha lite Skuru färger men alla håller inte med :/


Så här såg det ut innan vi tog tag i penslarna.

Har ni sett det nya programmet "Made in Sweden"? Tycker det är helt okej. Ikväll skulle någon hoppa av och Leila Bagge skulle gråta. Wow! Det kallar jag bra TV. Spänning och tårar. *ler*

Men kom igen...tävla hos mig här!!


Shoppingsugen

Jag som sa att jag inte skulle hansla så mycket den här månaden har plötsligt kommit på en massa grejer jag skulle behöva (såklart). Är det inte ganska typiskt? Det värsta är att det finns så otroligt många inredingsbutiker på nätet. Man lockas till att handla och det är väl det som är meningen också? Tänkte tipsa er lite om bra butiker:

Fridas Gård - inredningsbutik med lantlig stil. Mycket fina möbler.

Cosas - en butik med ganska varierad inredning. Stor utbud av varor. Man kan egentligen hitta allt möjligt här.

Mixin - inredning och presenter. Mycket fint. Har många produkter i zink. Här kan man fynda på veckans vara.

A mouse in a house - mycket vit inredning, vilket jag älskar ♥ Har dessutom en blogg med väldigt mycket fina bilder.

Jag skulle nog kunna rabbla upp fler mysiga butiker på nätet. Men det är dessa jag besöker varje vecka. Tänk om man skulle inhandla något till sig själv iallafall. Eller också får det helt enkelt bli senare i månaden. Det är så bra när man inreder en ny lägenhet....man måste nämligen inreda. *hihi* Vad ska hända när lägenheten är färdiginredd? Eller blir lägenheter någonsin färdiginredda?



Det okända

I Gamla stan i Stockholm ligger medeltidskrogen Sjätte tunnan. När restaurangchefen Sofi Wardau började på restaurangen fick hon höra att den var hemsökt, något som hon först avfärdade som ett skämt. Men snart blev hon tvungen att ändra uppfattning. Ölfat som exploderar, träbord som välts omkull och kranar som börjar rinna utan att någon är i närheten är några av fenomenen som personalen märkt av. Caroline Giertz och mediet Terry Evans beger sig till Gamla stan för att försöka ta reda på vad som händer på restaurangen.

Diskutera i forumet. Foto: Daniel Ohlsson/TV4.

Hehe! Ett av mina favoritprogram är åter i rutan. Jipi!! Vet inte varför jag dras till sådant, men det övernaturliga känns intressant och spännande. Kan dock inte sluta tänka på om mediet fuskar. För hur i hellskotta kan han eller hon pricka in all fakta så korrekt? Jag tänker alltid att "det måste vara uppgjort innan". Men det vette fanken :) Har två favoriter i "Det okända", nämligen Jörgen och Evens. Jag tycker dem bygger upp det hela på ett spännande sätt, man får som en historia berättad. De andra medierna plockar mest fakta hit och dit - man missar liksom helheten.

H a r    d u    n å g o n    f a v o r i t    a v    d e s s a     m ed i u m ?


Morgontävling..

Oj vad fort den här veckan har gått. Ibland rinner dagarna iväg. Antar att det beror på att jag egentligen inte har någon jätte längtan efter helg. Ibland känner man bara så, och det är klart att det är då det går som fortast. T y p i s k t . Helgen har jag faktiskt redan börjat planera. Lördagen är Lund för hela slanten. Vi möter Lugi klockan 15.00 och kommer vara förberedda och laddade till tänderna. Jag är faktiskt väldig glad över att vi åker tåg. Vi åker kl 8.20 och tillbaka i Stockholm kl 21.40. Har jag något att klaga på? Ja, tåg är inte det bekvämaste i sittkomfort - men det är bara för att jag vill ha två bussäten att sitta på. *haha*

Som ni vet handlade jag nyligen ett grått tyghjärta, med God Jul broderat. Tyvärr fick den åka ner i jullådan direkt eftersom det är januari. Trist. Men så kikade jag in på Mölnboannas tävlingsblogg och hittade en trevlig tävling. Här kan man vinna ett vitt tyghjärta.

Blogg mariaottosson :Hjärter dam med 4 barn, VINN ETT HJÄRTA

Tävla här om du vill :)

Fullsmockat

Kul att fler och fler deltar i min nya tävling. Fortsätt¨och sprid gärna tävlingen vidare.

Gah vad trött jag var då jag kom hem efter kvällens träning. Det blev en lång träning idag eftersom jag hann till hallen tidigt. Hann faktiskt köra både hoppkoordination och gym innan *klapp på axeln* Som om inte det vore nog la jag in ett extra bålpass. Oj, hur ska jag belöna mig själv? hihi!

Känns som att jag har stått i köket hela kvällen. Hade nämligen flera köttbitar som jag stekte upp. Så det blev både middag och matlåda * 2. Jätte bra!! Till middagen serverades ris och beasås. yummi! Det var faktiskt riktigt gott. En halvtomat fick följa med i magen också. Men det var mest för att. *hehe*

Usch vad kvällen gick fort pga. matlagningen. Men jag kunde iallafall glädjas åt att pappa och Ebba kom på besök ♥ Blev ganska paff eftersom det var oväntat så här på kvällen. Men Ebba blev iallafall helt tossig och hade visst varit på och nosat på någon gubbe i hissen. Hon älskar verkligen alla främmande människor hon nosar på. Men det är vi bara tacksamma över. :)


Linsoperation (?)

Jag har kommit närmre en laseroperation av mina ögon. Äntligen. AC bokade en tid till mig samtidigt som hon bokade en tid till sig själv. Så i maj månad ska vi på förundersökning. Hoppas innerligt att jag kan operera ögonen. Hatar det mesta som heter linser och glasögon nu. Gah! Känns som att jag är rosa i ögonen hela tiden. Suck! Men nu är jag som sagt ett steg närmare.

Memira Logo

Egentligen hade jag velat operera på studs, men eftersom man måste vara linsfri 5 dagar innan både operation och undersökning går det ju inte med tanke på att jag måste ha linser på handbollsplan.

I maj är vi ledig i 2 veckor och då ska jag passa på.

Längtar till maj..........

Gutenmorgen

En godmorgon - faktiskt väldigt god. Har vaknat på rätt ben idag, eller var det sida (?) :)
Känns kul att ha dragit igång en ny tävling. Så kör i vind och tävla nu. Har dessutom ännu en tävling på G.

L a r s    W i n n e r b ä c k  - bra låtar. Kan numera inte gå till jobbet utan hans musik i öronen. Man blir glad även ifall låtarna inte är de gladaste. Jag kommer väl tröttna snart antar jag. Precis som jag har gjort med Jason Mraz (?)

Kan glädjen bero på att jag får min lön idag? Inte vet jag, men jag tror inte det. Jag ska nämligen inte shoppa den här månaden eftersom jag måste spara pengar både till laseroperation av ögonen och till mitt kök. Men det är klart. Skulle jag hitta något jag verkligen vill ha....*hihi*

Nu tycker jag du ska kolla inlägget nedanför.....

Ny tävling

Hej kära läsare.
Dags att dra igång en tävling. Den här gången är det www.finasmycken.nu som sponsrar med det väldigt vackra priset i form av ett halsband. Jag gillar det väldigt mycket måste jag säga.



Visst är det ett vackert halsband? Jag kan verkligen tänka mig hur vackert det bli på sommaren. Åhh...vem vill inte ha det här halsbandet runt sin hals?? Tycker ni ska sätta igång och tävla nu!!

Thomas Ryde

Nu sitter jag här med min lax. Gott! Ugnsbakad lax, ris och romsås. Simpelt men väldigt gott. Det blir lätt pasta till alla middagar, men idag kände jag för ris. Lite variation förgyller livet - eller hur var det?



Kvällens träning var lite utöver det vanliga. Thomas Ryde var där och höll i träningen, kul att höra en annan stämma. Vi gick igenom juggespelet mer noggrant och det såg riktigt bra ut i slutet. Snacka om att nöta spel, men det ger resultat. Träningen gick riktigt fort vilket jag antar beror på att det var kul :) Jag hann faktiskt till hallen tidigare idag och körde ett gympass (överkropp) tillsammans med Döl och AC. Bra jobbat! Tror till och med att jag kan köra dubbla fyspass imorgon. Ett före och ett efter handbollen :)

Såg att det nya programmet Advokaterna börjar idag kl 21.00. Tror jag ska kika på det. Jag älskar dokumentärer. Just nu kikar jag lite halvt på inredningsprogrammet "Simon and Thomas". Roliga gubbar/killar *haha*

Nu ska jag fila lite på min tävlingsbanner.....

Tävling på G!

Snart tänkte jag ha en tävling här på bloggen. Vad säger ni om det? Eftersom det snart är ♥ Alla Hjärtans Dag passar det ju alldeles utmärkt med ett vackert Hjärtesmycke från Inga-Lills smycken.
Inga-Lill säljer mycket fina smycken, och jag är lyckligt lottad som får lotta ut ett sådant.
Kika in hos Inga-Lill här.

Jag lägger upp tävlingen senare i veckan, för er som vill tävla.

Här kommer lite favoriter ur Inga-Lills smyckesbutik.


Ett alldeles underbart smycke. Inte sant?
Äkta sötvattenspärlor, snäckskalspärlor....vacker cakert.


Hur fint vore det inte att ha denna fotlänk runt vristen i sommar?


Vackra ringar. Nu 20% rabatt. In och fynda!

Välkomna in!!

Veckans tröga....

Godmorgon!
Måndag och en ny vecka har startat. Ingen idé att reflektera mer över det. Det bästa är nog att köra på. Veckan som kommer är väl inte så speciell. Det händer dock lite på handbollsfronten. I kväll kommer nämligen Thomas Ryde ner och ska hålla i handbollspasset. För er med mindre handbollskunskap kan jag berätta att Ryde varit tränare för Danmarkslaget Viborg. Ett grymt bra lag. Nu är han inte tränare för något handbollslag, men hur bra är det inte att kunna ha honom som tränare en träning? Vi skulle visst gå igenom juggespelet. Spännande.

Kan lite buttert berätta att jag inte får lön förrän imorgon. Mmh. De flesta fick sin lön innan helgen, men inte jag. Fördel eler nackdel? Hade hur som helst ingen tid att göra av med pengarna. Men in helgen.....?

Hoppas alla får en bra start på veckan!!!

Vi vann!!!

Yes vi vann mot Spårvägen i Stockholmsderbyt. Yes yes yes!!! Härligt måste jag säga. Det kanske inte var något skönspel men vi vann och ligger nu trea i serien med samma poäng som Västerås. 

Matchens spelare i Skuru Anna-Carin Pettersson mot Spårvägen

Nathalie Hagman mot Spårvägen
 
Direkt efter matchen åkte L, C, AC och jag och handlade. Vi firade med taco och semla. ♥ Så nu sitter vi här och tittar på TV - och har det allmänt trevligt. 2 poäng - i love it! I vanliga fall tänker man inte på att man faktiskt hinner ses efter en match. Men det här blir ju ett ypperligt slut på veckan :)



  

Klubb

MVOFGIPdiff

1.

IK Sävehof

14

14

0

0

476

310

28

166

2.

Skövde HF

14

10

1

3

417

354

21

63

3.

Skuru IK

14

10

0

4

426

378

20

48

4.

IVH Västerås

14

9

2

3

369

325

20

44

5.

Lugi HF

14

6

3

5

360

358

15

2

6.

Spårvägens HF

14

7

0

7

355

349

14

6

7.

Team Eslöv IK

14

7

0

7

354

351

14

3

8.

BK Heid

14

5

0

9

345

349

10

-4

9.

HF Kroppskultur Dam

14

4

2

8

358

385

10

-27

10.

Önnereds HK

14

4

1

9

379

401

9

-22

11.

Skånela IF

14

2

1

11

302

415

5

-113

12.

AvestaBrovallen

14

1

0

13

300

466

2

-166



Nu ska jag umgååååås!:)

Derby

Idag är det söndag och matchdag. Vi möter Spårvägen som också kommer från Stockholm vilket innebär att det kommer bli ett derby. Det är alltid lite speciellt vid derby eftersom det inte bara blir en kamp om placeringen i Sverige utan även i Stockholm. Matchen börjar kl16 i Nacka Bollhall om du vill kolla.

Jag bävar lite för att publiken ska stanna hemma i TV-sofforna och tittapå Sveriges herrar istället. Det ända som kan få dem att lyfta sina tunga rumpor från soffan är väl att Sverige inte spelade någon jätte bra handboll igår.

Vi ska samlas kl 12.45 för att gemensamt åka till restaurangen Telegraf som ligger jätte fint nere vid vattnet. De sponsrar oss med mat inför varje hemma match. Kanske därför det hittills blivit 6 av 6 hemmavinster (?) Nerå, men de är iallafall jätte bra mat. Så vi är väldigt tacksamma att de vill sponsra oss.

                               

DERBY!!!!!GAHHHHH!!!!!!!!!

Dags att göra sig iordning för avresa till Nacka. Laddad som tusan!!!

Gonzo - den snälla

Ikväll har Gonzo varit väldigt snäll. Han brukar ha sina trotstimmar någon gång på eftermiddagen, men idag har han varit snäll morgon till kväll. Han visslar gökvalsen hela tiden samtidigt som han lägger sig på rygg och leker.

Han har fått jornötter och torkade bananer. Det älskar han! Men kommer man i närheten av godbiten hotar han med  näbben. Tänk att en sådan lite fågel kan vara så stöddig :) haha!



Gonzo den snälla!!!!

Äntligen

Äntligen kom mitt paket från Hansons magasin. Vad jag har längtat. Jag beställde tre saker från dem i mellandagarna och först idag fick jag hem sakerna. Jag är hur som helst nöjd med sakerna.

Klicka för att förstora bildenKlicka för att förstora bilden

2 kuddfodral med broderat "God Jul" och ett ljusgrått tyghjärta broderat med "God Jul".

Dagen har tillbringats hos mormor och morfar ♥ Det var såklart väldigt mysigt och trevligt. Oftast hinner man max träffas en gång i veckan. Vardagen rullar ju på och helgerna går oftast allt för fort.

Ikväll spelar Sveriges handbollsherrar mot Frankrike i VM. Självklart ska man kolla.
Vad gör du ikväll?

Lördagen

Fy bubblan vilket väder det är ute. Slask och blåsigt samtidigt som fåglarna visslade i buskarna. Skönt med morgonpromenad iallafall.  Rosiga kinder.

Lördagen då inget är planerat. Hur konsigt låter inte det? I min värld låter det konsigt. Jag har lite planerat, men inte som det brukar se ut med träning...osv osv. Jag soc ganska länge i morse (för att  vara mig) och antar att jag behövde det. Nu känner jag mig iallafall utvilad och pigg.

Jag har varit ute efter en byrå till hallen väldigt länge nu. Äntligen tror jag att jag hittat den jag vill ha. Det är en byrå i gustaviansk stil. Mycket pengar - men värd sitt pris.


Säg gärna vad ni tycker. Jag gillar den väldigt mycket. Den har en perfekt bredd förmin hall. Det finns inte många byråer som har en bredd på ca 80 cm. Så jag funderar faktisktpå att slå till :)

Bye Blondinbella

Ikvällens Let´s dance var det Blondinbella som fick ta sina danskläder och åka hem till Nils. Jag tror jag sörjer med hela Sveriges fjortisar? NOT. Men hon trodde nog att hon skulle gå hela vägen. Men allt blir inte som man tänkt sig.



Kvällens skratt (förutom då Karl-Jan dansade) fick jag när David påpekade för Blondinbella att det inte var uttagningen till Fröken Sverige då hon med storleende berättade för alla TV-tittare hur viktigt det är med den glada inställningen. David är verkligen klockren. haha! Tror inte många programledare hade vågat skämta på det sättet.

Annars tycker jag Wahlgren gör det väldigt bra. Men visst var det lite väl stram hållning? Som att han dansade med en soppkvast längst med ryggen. Lite mjuk i lederna kan man väl få vara?

Nä, slutpratat om Let´s dance....

Imorgon...............

Myspys

Nu är jag hemma hos mormor och morfar ♥ Kan det bli mysigare?
Vi har ätit semla som jag köpte på konditoriet. Det blev kall mjölk för min del medan mormor åt sin med varmmjölk eller den rätta benämningen "hetvägg". Jag tycker det blir lite för mycket svampkonsistens för min smak. Men just nu skulle jag kunna äta semla varje dag. När är den rätta semeldagen förresten?



Hade även köpt 25 röda tulipaner. Jätte fina! Självklart blev både mormor och morfar glada. :)

Ebba lever loppan här. Hon hoppar upp i sängen och kastar sig på rygg. Busungen. Skäller ut alla efter noter gör hon också. Här är det Ebba som bestämmer - det märks.



Nu ska jag avsluta det här meddelandet.....

Trevlig fredag på er alla!!

Tävling idag

En av mina favoritbloggar har en tävling just nu, och självklart vill jag vara med och tävla :)





Vill du också ha cansen att vinna får du helt enkelt kika in här.

Nedräkning

4 1/2 h kvar innan det blir helg. Längtar verkligen till att få ledighet. Jag har kommit överens med mig själv att jag ska göra så lite som möjligt den här helgen - ta igen mig helt enkelt. Var länge sedan jag var så slut i kroppen. Men i morse var jag betydligt piggare än igår. Skönt!

Gjord världens godaste tomatsoppa igår. Världens simplaste också ska ni veta.



1. Hacka en gul lök och fräs den tills den blir mjuk och glansig.
2. Ha i 1 1/2 msk vetemjöl - vispa runt.
3. Höll i 6 dl vatten, 1000g passerade tomater och 1 biljongtärning.
4. Låt koka upp och puttra 5-10 minuter.
5. Ha i en burk creme fraiche i slutet och få soppan varm.

Super gott! Enkelt! You name it.

Dessutom stekte jag faktiskt köttfärs i kryddor som jag hade i soppan. Ett bröd till soppan är också gott. Hade kännts lite "nu-ska-vi-banta" om det bara hade blivit soppa.

Har ni ätit några semlor än?

Tårtkalas för Bodan

Här har ni Emma - dagens tröttaste bloggare, antagligen. Men det struntar jag i just nu, jag fokuserar på det roliga. Imorgon ska jag bara jobba halvdag sedan ska jag till mormor och morfar ♥ Jag känner på mig att den här helgen kommer bli lugn men otroligt skön.

Kvällens träning var lite speciell. Vi sjöng för Bodan två gånger och när träningen var slut låste vi in oss i omklädningsrummet och släckte ner. Sedan tände vi ljusen på tårtan. Då Bodil öppnade dörren sjöng vi "Happy bithday to you..." i lite gospelkänsla. Härligt.


Bodil läser upp info från året då hon föddes. Året var 1979.


Fin och farligt god tårta. Systrarna Westbergs mor är ohyggligt duktig på att baka. "Konditori Westberg" nästa?

Döl, AC och jag gymmade med munnarna fulla av tårta. Det gick galant. Nu är veckans alla fyspass avklarade. Antagligen därför man känner sig så trött. Men nu är det två dagar vila. Kroppen skriker efter lite vila nu.

Kollar handbollsherrarnas match mot Kroatien nu. Bra match! Jag är imponerade av Sveriges unga målvakter. Vilken generationsväxling. Sweden here we come!!

Möte

Nu går jag på möte - myror i brallan säger jag bara..

Early in the morning!

Äntligen på jobbet. Pju! Hur kan man vara så trött på morgonen? Ändå är jag inte en person som sover till elva om jag får. Jag nöjer mig med 9-tiden. Men att klockan ringer 5.30 varje morgon känns inte medmänskligt. Tortyr skulle jag kalla det.

Idag är en speciell dag. Allas vår kära Bodil fyller år!!



HIPP HIPP HURRA FÖR BODIL IDAG!!!

Har skickat iväg ett sms på morgonkulan. Kanske inte så kul att få ett sms 6.40 på morgonen men fyller man år så gör man :) Här ska gratuleras. :) hihi!
Det blir väl sång på träningen ikväll också!!

Bodil Norrbom

Kramar i massor till Bodan!

Här sitter en som är slut.

Här sitter jag och känner mig som en påse bly med marschmallowsben (Ni fattar nog?) Jag är totalt slut, men har återhämtat mig lite efter 2h 30 min träning. Det blev bål 30 min, handboll 90min och intervallöpning i intensiva 30 min. På handbollen sprang vi konstant (övningen Barcelona) i över 40 minuter. MEN, tänk vad grymma vi kommer bli. Vi kommer verkligen bli bra på att tänka när huvudena är som potatismos :) Great!
Efter träningen köpte AC och jag med oss kinamat. Hur gått är inte det på en skala?



Vi har mysat till det lite extra. Tittar på Made in Sweden. Ganska bra faktiskt, kul. Gillar Anders Bagge - en riktigt snäll prick. Nu är jag iallafall mätt!

Längtar verkligen till helgen nu! Då ska jag äntligen få träffa de små pluttarna. ♥ Tänk att man kan längta så mycket efter dem. Pratade med mamma i telefonen och hörde Gonzo vissla i bakgrunden. Suget efter honom ökade kan jag lova.

Jag fick hem lite pyssel i brevlådan i dag. Jipi! Vad kul!!!' Kostade bara porto och så fick man en massa fina scrapbookinggrejer. Här ska pysslas.


Färgade papper, stämpelstans, klistermärken, fina plastblommor, glitter och massa annat fint.

Vet inte vad jag ska skriva mer. Lite kommentarer av er vore kul!

ps. Vet var jag ska ringa nu ifall jag hamnar i knipa med mystiska gubbar i bil utan däck hihi ds

Planer för kvällen

Tiden går och snart är det dags att bege sig mot kvällens huvudmål - träningen. AC och jag har planerat att köra bålstabilitet innan träningen och löppass med intervaller efter träningen. Bäh, jag bävar alltid över löpträningen eftersom jag vet att det kommer bli pest (vääldigt jobbigt). Samtidigt är det alltid så enormt skönt efteråt.

Jag undrar hur handbollen är ikväll. Får helt enkelt vänta och se. Ska planera in tid att kika på Spårvägens senaste match också. Analysera sina motståndare är nämligen något vi alltid gör i Skuru. Man ska ha stenkoll på vad spelaren man möter har för specialiteter :)

Efter träningen beräknas jag få sova-över-sällskap. Det är systeryster. Vi ska äta middag tillsammans och kika TV! Mycket trevligt. Hoppas bara det inte blir för sent ikväll med tanke på löpträningen efteråt. Det brukar ofta ta lite tid.
Sedan vet man ju aldrig vad som händer på vägen hem efter träningen. (Läs tidigare inlägg). Moahh....



Fy vad söt den här apan var :)

Isgata

Idag hade jag kunnat nöra på mig skridskorna (om jag hade några) och hunnit till jobbet mycket tidigare än vanligt. Det är rent livsfarligt att gå på gångvägarna. Undra hur många brutna lårhalsar och fötter akuten får in i dag. Gulp! (Hemska tanke!). Jag är glad att jag klarade mig till jobbet.

Redan onsdag - var tog måndag och tisdag vägen? Hoppas verkligen att det snart är fredag, så att jag kan få ledighet. Halvdagen på fredag satt perfekt. Möte hela torsdagseftermiddagen blir dock jobbig. Hur ska jag kunna sitta still från 12 till 16? Några tips tack!



Jag älskar Elvis-serierna.
Tack Metro - man får sig alltid ett skratt varje morgon.

Ha en bra dag - det ska jag ha!

Poliser och drogpåverkad karl i bil!

Ni kommer inte tro mig när jag berättar om kvällens händelse. Fick skjuts av G´s pappa från Nacka och hem. När vi har lämnat av AC i Bodal ser vi en vit volvo komma gasande på två trasiga däck och det bara ryker kolsvart rök runt bilen. Herregud, vad är det som händer? G ringde polisen och berättade vad som hände. För när G´s pappa tutade på karln i bilen vevade han bara ner rutan och tittade med tom blick. Dessutom fick vi ingen respons utan gubben i bilen gasade vidare upp mot backen samtidigt som ett av de trasiga däcken ramlade av.

Kan ni tänka er synen? En vit bil kommer rullande uppför krönet, och han kör på fälgarna på vänster däcken. Dessutom hade karln blod i pannan. Antagligen hade han kört över en refug och slagit huvudet i ratten - därav blodet.

Som sagt fortsatte karln åka med bilen, men vi åkte efter samtidigt som G höll poliserna informerade. Vi förökte stoppa honom men han vägrade kliva ur bilen och sa att han bara skulle åka till Preem macken.

Han fick fortsätta och då han kom till macken klev han bara ur och glodde på bilen ett tag. Han fortsätte sedan gå iväg och lagom tills dess kom poliserna med blålysen. Vittnesuppgifter tog dem iallafall.

Vi vet inte men jag tycker det verkar som att han var drogpåverkad. Vem fortsätter annars köra på trasiga däck? Han hade verkligen maxgas i också. Oj oj oj!

I´m back!

Jag har återfått blogglusten. Fick nämligen godkänt av chefen att gå halvdag på fredag.hihi Känns genast mycket lättare. På torsdag har vi dessutom möte hela eftermiddagen så det kommer nog gå ganska snabbt iallafall. Har vi inte har någon morgonträning på lördag är ju bara ett under. Men ibland kan det kännas skönt att bara känna att man kan ta en lördag och inte planera så mycket. Annars lever man ganska mycket efter almanackan.

Jag vill köpa scrapbookingprylar från Panduro, men vet inte om det är där jag ska lägga pengarna. Har ju en massa annat dit pengarna måste gå tex. köket och ögonoperationen med laser. Tänk om man kunde vinna på lotto *haha* Bara vinna en miljon eller nåt.


Inte på humör

Känner mig inte på blogghumör idag.
Men kan berätta att dagen nog kommer vara ganska vanlig :) Och ni som läser min blogg vet att det innebär jobb och träning. Det blir inte roligare än så :)

Livräddare

Alla ska ha rätt att leva.
Det tyckte också jag och mina arbetskamrater då vi hittade den här kaktusen nere i jordkällaren på jobbet. Den har sticka mig flera gånger då vi bar upp den, men den förstod helt enkelt inte ditt bästa.

Den fick liter vis med vatten och blev så småningom starkare och starkare, det kallar jag styrka.


Före:


Efter:


Som ni ser var vi tvugna att kapa lite av kaktusen. Men oj vad den växer.
Det här är ett kort taget innan jul. Nu är den mycket finare till och med.

Ett viktigt och intressant inlägg?
*ler*

Det händer grejer...

Måndagen har jag lyckats genomlida. Det gick ganska smärtfritt egentligen, men man måste ju klaga lite på denna tunga dag (?) Full fräs på träningen ikväll. Mycket spring och fokus på rullespel. Efteråt gav Ac och jag oss iväg på 400m intervaller. En snöbeklädd löparbana kunde inte stoppa oss - absolut inte. Möjligtvis 20 minusgrader och storm :) Det gick iallafall väldigt bra, och väääldigt skönt efteråt. Kände mig sliten innan träningen, men det är väl så det ska kännas efter match (konstigt annars).

Jag vill rosa flera i laget.
När jag kom till träningen hade flera varit duktiga och kommit tidigare för att måla klart samt städa golvet i omklädningsrummet. Hipp hurra. Det var verkligen som dag och natt.
En ny lag skrevs även ner i och med denna städningen:
"Inga klistriga bollar på golvet"

(Ännu får ni dock inte se bilder från omklädningsrummet - men den som väntar på något gott.....)



Tungt nu

Usch vad tung jag känner mig i kroppen. Värker lite här och var (vilket i och försig inte är så konstigt efter match) och tung som en säck potatis. Hoppas kvällens träning är lite lugnare.

Apropå vårat omklädningsrumsprojekt vet jag att det finns några tappra som ska till hallen tidigare och måla. Bra där. Vi blir ju tvungna att duscha i de andra omklädningsrummen nu när renoveringen är i full gång. Lite jobbigt. Men samtidigt är det värt besväret med tanke på hur fint det kommer bli i omklädningsrummet efteråt.
Vi har inte bestämt vilken färg vi ska ha på pelarna ännu. Jag ställer mig på den gröna sidan.
Vi har bestämt att vi ska måla flera skurumärken på väggarna. Det kommer verkligen bli såå fint. Jag ser verkligen fram emot att visa vrt verk i bilder. Nyfikna antar jag?

Får se när renoveringen blir klar. Jag har en liten fundering och tanke: Jag tror vi trodde projektet skulle vara mindre än det var. Men what ever. Vi gör det tillsammans och vi gör det grymt bra.

Skuru IK Damer A 2008-2009

Ny dag

Ibland känner jag bara blää inför en ny vecka. Starten är alltid jätte jobbig. Vilken människa är pigg kl 5.30 på morgon? Inte jag iallafall. Jag har suttit och planerat veckans träning. Det är endel pass som ska in. Det brukar fungera alldeles utmärkt. Bara att snöra på skorna efter handbollsträningen.

Egentigen ska jag inte börja tänka "fredag" ännu, men jag kan inte riktigt låta bli. I helgen som kommer har vi vila både fredag och lördag. Jag funderar faktiskt på att gå halvdag på fredag så att jag kan åka till mormor och morfar ♥ Sedan får vi se vad helgen har att erbjuda. Skulle vara trevligt att träffa C och L.

Lika som bär.

Lika som bär.

Lika som bär.

Fy f-n för tung morgon. Tur att man har bra arbetskamrater. Phu!
Nä, dax att jobba....

Förlust

Det blev förlust med 1 boll i matchen mot IVH. Järvla skit. En ganska konstig match där domaren stod i centrum i första halvlek. De radades upp utvisningar och straffar. Min åsikt är att det är kasst att domarna ska behöva kompensera i sitt dömmande. Men det är klart, hur enkelt är det att vara domare?
Sedan tycker jag det är synd att det ska finnas osportsligaspelare....med...inget sagt - är nog det bästa.

Men vi deppar inte ihop för det här. Vi blickar redan fram emot söndagens match mot Spåret. Då ska vi spela bättre och göra det vi är bäst på. Det blev liteplockepinnhandboll idag.


Efter matchen åt vi gemensam middag. Sedan kunde vi naturligtvis inte hoppa över att stanna på Godisstoppet. Antar att 99% av de som åkt bil till Västerås har besökt detta gigantiska godisparadis :) hehe!
Tack snälla pappa som kom och hämtade i Järva.

Imorgon väntar jobb och träning. Som vanligt.

Matchdag

Idag är det matchdag. Laddad till tusen kan jag lova. Förra matchen vann vi, men nu är det ny match. I fredags kikade jag på videon från förra matchen. Det är mycket vi kan göra bättre, framförallt i kontringarna och i anfallsspelet. Vi ska samlas i Nacka kl 13.45 och gemensamt åka buss till Västerås.
Nacka spelar hemmamatch kl 13.00 så AC och jag tänkte vara i bollhallen då och kika. Det är nämligen två av "våra" spelare som ska spela. Så vi ska helt enkelt vara där och hejja!!!

Några i laget skulle dessutom försöka komma dit ännu tidigare för att måla lite i omklädningsrummet.

       VS.         


Matchen börjar kl 17 och jag hoppas att mångaav er håller tummarna om ni inte är däroch hejjar.

På återseende...

Sista stjärnorna på slottet

Vad tråkigt att sista delen av "Stjärnorna på slottet" gick i kväll. Det är verkligen ett roligt, trevligt och händelserikt program. Sedan är det såklart så att   deltagarna gör programmet. I år var det bra deltagare. Gott och blandat.

Kristina Schollin - personen i programmet som inte lyckades bråka med någon en endaste gång. Hon var bara allmänt glad och trevlig..hela tiden. Hon gick med på allt från fiolspelande till allsång.

Loffe Karlsson - en glad prick som kallade Dellert för allt från prinskorv till sockerbit. Många roliga kommentarer från den munnen. Han verkar så ärligt glad och rolig. Sådant gillar jag

Staffan Scheja - en person som växte i mina ögon. Från en ganska tråkig, stel och stoneface-liknande pianist blev han efter redan första programmet genast en person jag började gilla. Han verkadeså trevlig och bra. En ganska vanlig människa jämfört med alla de andra "jag-vill-ha-publicitet"-människorna. 

Kerstin Dellert - en, i mina ögon, väldigt speciell kvinna. Den deltagaren som verkar ha varit där för att skapa mest rubriker. Allt från kattmössa till servettmössa. Jösses. Sedan en massa egoistiska handlingar mot de andra deltagarna. Vad är det egentligen förmänniska? Primadonna? Diva?

Jonas Gardell - den deltagaren som jag har både ros och ris om. Hans handling på Schejas dag blir jag bara arg på. Usch vilken egoist. Men sedan kan jag inte låta bli att tycka att han verkar ganska klok. Han kan det han pratar om och verkar påläst. Men en riktig bråkstake kan tyckas.

Har ni följt detta program?




Renoveringen!

Hela lördagen har jag i princip tillbringat i Nacka Bollhall. Först var det träning 9.45-11.00 med matchförberedande tänk inför morgondagen. Ganska lugn träning.
Direkt efteråt plockade vi iordning lite i omklädningsrummet (inför renoveringen) efter att vi duschat. Sedan begav vi oss till Forum Nacka för lunch. De har lunchställe där man kan äta tillsammans oberoende av vad man äter. De flesta åt dock thai. Jag tog currymarinerade kycklingspett med ris och jordnötssås. Mumma kan jag säga.


Kul att nästan alla följde med och lunchade. Vi tog upp stor del av lunchstället. =)

Sedan började jobbet. Jag tror vi var 11 stycken som målade och städade. Full lagmaskin vill jag lova - full intensitet. Typiskt att jordfelsbrytaren lyckades mörkerlägga omklädningsrummet i ca 20 minuter. Men stoppade det oss? Hehe..nerå..alla målade på i mörkret. Bra där. Första lagret färg är alltså gjort, men vi måste måla en gång till innan det är klart. Tack vare Ella som betalade sin "tårta" (pga. ex. försening till träning) fick vi ta fikapaus med jätte god bulle :)


Kylskåpet borttransporteras innan målningen. Johanna, Elof och AC laddade till tusen :)




Sedan började alla måla......


Jag kunde också måla...


Natti var i målartagen :)


Vighet var en fördel idag.
Lina, Gippe och AC visade prov på det..


Full aktivitet....


Jag, AC och Lina hade kul...
Hur fick Lina färg i hela ansiktet?


Glädjande avslutning.
AC hoppar högt.

Som ni förstår har vi endl kvar i omklädningsrummet innan jag kan visa före och efterbilder. Men vi är iallafall ett steg i rätt riktning. Och jag tycker vi kan klappa oss själva på axlarna...


Hemma

Direkt efter jobbet möttes AC och jag upp på Lidingövallen och solade. Lyckades somna x-antal gånger samt att jag lyckades få ett somningsryck *tror ni förstår* Är hemma hos peronen nu. Ebba blev i vanlig ordning totalt överlycklig då vi kom hem hit. Gonzo trudilutta på :) Ikväll är det åter igen dags för Let´s dance. Vem åker ut ikväll?
Jag vet faktiskt inte vem det blir....men Blondinbella låg pyrt till hörde jag.


Imorgon lyckades vi förhandla oss till lite sovmorgon. Handbollen börjar 9.45 till 11.15. Från början var det tänkt att vi skulle köra någon fys innan (klockan 9) men eftersom alla kunde lägga in det passet i veckan blir det bara handboll imorgon.
Efter handbollen ska omklädningsrummet få sig en genomkörare. Golv och allt ska rengöras. Väggarna ska målas vita. Sedan ska det snyggas upp med finare soptunna, ny klocka, bättre hållare till shampoo etc, dörrmatta. Vi ska äta lunch tillsammans efter träningen och då tänkte vi gå till Nacka Forum.
AC och jag är i fotogruppen. Vi ska rama in alla porträtt foton i gröna ramar. Sedan funderar jag på om man ska rama in lagfotot i en A4-ram. Det kommer bli så fint så.

Jag lovar att visa före- och efterbilder.
Nyfikna?


House Doctor

Jag bara älskar House Doctors inredning. När jag kikade igenom deras katalog på nätet hade jag kunnat plocka fram massa produkter som skulle passa perfekt hemma hos mig. Jag har börjat förstå att danskarna verkligen ha bra smak vad gäller inredning. Lantligt, klassiskt och stilrent - helt i min melodi =)

Bokskåp
Housedoctors bokhylla med dörrrar. Jag som nyligen köpt bokhylla kan ipsa er om att IKEAs Liatorpserie är slående lik. 8500:- hos House Doctor - 3000:- hos IKEA. Spara eller slösa? Samtidigt kikade jag in på Nordljus och hittade samma vitrinskåp för 6000:- Mmmm.


Jag blir helt såld på alla deras vackra flaskor. Hos Syster Lycklig kostar olika flaskor 99:-/st.

Har du någon favorit i inredningsväg?





Drömmar

A-S läste ett horoskop för mig i går (Aftonbladet). Det stod att jag skulle drömma intressanta drömmar i natt. Det speciella med detta var att jag de senaste dagarna haft riktigt tydliga drömmar, vilket jag antar beror på att jag många mornar vaknat i en dröm. Men hur som helst. Vet inte om jag kan klassa dagens dröm som intressant. hehe!

Drömma något om ett marsvin med mjuk bäversvans. Det var en tjej som hade marsvinet, men som inte kunde ta hand om det. Jag fick såklart dåligt samvete om jag inte hjälpte det lilla livet.



Intressant dröm? Jag vet inte jag. Kanske behöver ett djur komma i rätta händer - kanske i mina? Nja, är inte så mycket för horoskop faktiskt. Men så kan man ju inte låta bli att fundera då någon läser upp ett för en.

Nu sitter jag iallfall på jobbet. Det tjuter något alarm här - röklucka öppen. Men några skulle komma hit och åtgärda detta. Känns som att jag har tinnitus just nu. Gahh!

Hjärta

Imorgon får jag äntligen träffa mina hjärtan...


Gossen med oranga kortbyxor och illgrön kavaj..


Flickan med mysigt tryne (mule)..

Åhhh..ska bli trevligt med middag hos peronen....

Utsatt ikväll

Kvällens träning gick bra (har jag sagt att det gått dåligt någon gång?) Hann köra corepasset innan vi gick på boll vilket var väldigt skönt. Kom hem 30 min tidigare än vad jag brukar göra, och det är ju alltid skönt.

Kände mig lite utsatt på träningen. Det började illa. M råkade nämligen knuffa till min youghurt då jag kom in med den i hallen. Jag fick youghurt över hela mig (shorts och tröja). Just idag var jag extra glad att vi har träningskläder. Bara ut och byta med andra ord. Stackars M, det var ju inte direkt meningen.
Sedan (under en övning) höll U på att skjuta huvudet av mig. Hon skulle dra en boll till M6 och passen kom i huvudhöjd. Tur att min relexförmåga var okej. U skjuter som en hästsparkar, så jag var glad att det var en pass och inte ett skott.
Nu sitter jag iallafall hemma - still alive :)



Min bästa möbel hittills - soffan =)
haha!

see you!


Tävling!





Jag deltar i en tävling där man har chansen att vinna dessa fina saker. Gottegrisen Emma anmälde sig såklart direkt :)

Gör det ni med..gå in här.

Vi räknar ner..

Vad skönt det är att torsdagen redan är här. Trodde aldrig den här veckan skulle ta slut. Men efter måndagen brukar det rulla på ganska bra tycker jag. Träningen hittills har gått galant. Trevligt att tisdagens middag blev lyckad. God mat, tända ljus. Perfekt middag. Ikväll blir det mer inriktning mot söndags bortamatch mot Västerås. Tills lördagsträningen ska vi ha kollat igenom hemmamatchen mot Västerås. Det blir antagligen min "fredagsfilm". hehe!

Läste i gårdagens tidning att Mojje måste hoppa av Let´s dance pga. hjärtinfarkt. Usch. Är lite skeptisk till att han fick genomföra sin dans trots att han ramlade ihop efter genrepet. Men,men...man kan vara efterklok när man har facit i hand.
Endel kommenterade den roliga parkeringsbilden i tidigare inlägg. Och varför inte lätta upp denna kalla torsdagsmorgon med ännu en rolig bild?



Vilket smarthuvud gjorde denna skylt. Räck upp en hand NU!

Yes....yes...

Slut i kroppen men mätt och nöjd. Bra sammanfattning av hur jag känner mig nu. Träningen gick bra. Jag har verkligen positiva tankar om träningarna. Övningarna är nya, inspirerande och intensiva. Inget ont om de äldre övningarna, men det är så bra - nytt år och nya övningar =) 5km löpning efter handbollen sög, men Ac och jag gjorde det bra. Slit från början till slut.

Jag hämtade mitt paket från posten idag. haha! Jag trodde det var prylarna från Hansons magasin, men ack så fel jag hade. Det var nämligen en äldre beställning. haha! Oj vad jag shoppar mycket - det slog mig nu =) Men jag blev jätte glad iallafall. Se vidare får ni se vad det var....


Ett ganska stort paket....


och mitt älskade lusthus (zinkhus) Mooahaha! Fint va?


Två ljus i huset och det blev hur mysigt som helst..

Säg gärna vad ni tycker. Jag älskar den. Nu har den fått plats på mitt tv-bord. Den gjorde sig riktigt bra där. Alltid när jag kommer hem tänder jag en massa ljus. Det blir så mycket trevligare då. Vardagslyx helt enkelt.

Hade ingen lust att laga mat då jag kom hem men var illa tvungen *mmm* Efterrätten var desto mumsigare...och nyttig.


Keso med mango och ett glas med ett söndersmaschat granatäpple.

Nä, vad långt inlägget blev....=)


Smart parkering?

Innovativt, minst sagt...

Varor att hämta ut!

Igår då jag kom hem från träningen och middagen med laget fick jag en glad överraskning. En avi! Vad jag har längtat efter att paketet skulle komma. Jag har nämligen reahandlat lite på nätet.
Det tråkiga är att det bara är julsaker, så det blir bara att lägga ner dem bland julgrejerna..men ändå.

Ikväll lovar jag att ni får se vad det är i paketet.
Spännande va?

Jag inhandlade mina prylar på Hansonsmagasin.
Dem har väldigt fina saker. Eller vad säger ni om dessa?

Klicka för att förstora bilden
Stolsdynor från Holmén och Kollén. Nästa köp kanske? Jag ska nämligen ha ett vitt stolsöverdrag på min gustavianska stol. (Den stlen som jag ska ha i min hall då den fixas)

Klicka för att förstora bilden
Bestickfodral. Även detta är något jag skulle behöva eftersom mina antika finbestick bara ligger i bestiklådan numera.

Klicka för att förstora bilden
Fin WC-skylt. Inte ens det har jag.

Nä, dags att sluta tänka ett tag på shopping =)



Mitt i en dröm

Vad jobbigt det är att väckas mitt i en dröm. Usch! Ögonen har gått i kors på mig hela morgonen. Det känns som att man aldrig kommer bli pigg idag. Gah! Förhoppningsvis får jag väl i mig lite kaffe snart när M kommer.

Jag har blivit tokig på den här jämkningen. Herregud. Ibland önskar man bara att man hade någon personlig ekonomiansvarig människa som gjorde allt sådant åt en. Suck. Men jämkningen är iallafall skickad i måndags - så jag väntar på besked nu. Jag är så där larvigt orolig över att få kvarskatt.
När får man reda på år 2008´s skatteåterbäring?

Förresten, är ni medvetna om att Robinsson börjar snart?
Kikade igenom deltagarna och fann en Lidingöbo :) Ingen jag känner igen dock.



Det verkar finnas många "annorlunda" deltagare i år.
Kanske roligare att titta då?

Ska du följa Robinsson i år?

Lagmiddag

Vad annorlunda det känns att komma hem på kvällen och inte ha tränat i över 2h =) Kvällens pass var nämligen bara gym för min del. Det var gemensamt fyspass, men eftersom jag och Ac skulle instruera Döl i gymmet - blev det inget löppass just idag. Passet gick hur som helst riktigt bra.

Efteråt åkte vi gemensamt i bilar till Skurustugan. Där hade våra duktiga ledare dukat fint med tända ljus och lagat en dundergod asiatisk köttgryta. Mums! Stor guldstjärna till er alla.
Efteråt - efterrätt med blåbärspaj och vaniljsås.....eller vaniljsås med blåbärspaj för endel =) haha!
Det var hur som helst jätte trevlig och jag tar tillbaka allt jag sagt om Skurustugan som icke trevlig. Tack vare duktiga ledare blev det verkligen mysigt där inne :)

Lite möte hade vi också. Det känns bra i laget och vi är alla laddade inför söndages match mot Västerås.
Då j*vlar. Käka taggtråd.

Annars är det nog dags att krypa till kojs.
Imorgon väntar en ny dag med betydligt tuffare träning :)

Glad

Ibland känner jag bara att jag är tacksam över att få jobba med något så meningsfullt...

Golden bagge

Någon av er som såg Guldbaggegalan? Jag var faktiskt hemma när den gick på TV, men valde bort den mot en dokumentär om siamesiskatvillingar. Man får ändå läsa om allt i morgonens tidning.
Att "Låt den rätte komma in" fick fem guldbaggar var väl ingen skräll. Men att kalla den skräckis tycker jag är att ta i en aning. Skräckis...nja....inte om man har sett amerikanska skräckisar. :)

Efter att filmen "Maria Larssons eviga ögonblick" fick så många baggar måste man ju bara se den. Komiskt nog känner jag inte ens igen namnet på filmen. Mmm...

Ikväll blir det inte handboll (observera inte!). Å har bestämt att vi ska köra ett gemensamt fyspass och sedan äta gemensam middag i vår kära Skurustuga :) Nice. AC och jag ska instruera E i gymmet.
"Tvillingarna Peterssons gym"  *Ni som ser följer våra hemmamatcher förstår* Därför körde vi ett av löppassen igår efter träningen. De mycket jobbiga 90/30 intervallerna. Jag tror jag drack 1 liter vatten på vägen hem. *herregud*


Jag skulle gärna vilja veta vem som tillverkade denna gräsliga bagge..

Nä, inte tid att sitta här längre....

Siamesiskt värre!

Kvällens pass gick galant. Handbollen var riktigt intensivt vilket jag alltid ger pluspoäng till =) Jag och Anna rulade på en övning och som pris fick vi + några andra lyssna på de som förlorade. De sjöng "Calecutta" falsk, men det gjorde ingenting..för dansen vägde upp det hela :) haha!

Kvällarna går så fort. Man hinner inte hem förrän det är läggdags. För 7h 30 min sömn måste jag bara ha. Hur ska jag annars orka jobba och träna?

Sitter och tittar på en dokumentär om siamesiskatvillingar. Det ser lite roligt ut, men jag beundrar verkligen dem. Tänk att leva med en annan så nära. Tänk hur det blir om man bråkar och bara vill gå därifrån..det går ju helt enkelt inte praktiskt. Men deras samarbete är helt fantastiskt. Tänk om AC och jag skulle födas siamesiskt...hemsk tanke!!

Imorgon är de en lite annorlunda kväll som väntar...jag berättar mer om det imorgon!!!


Perfekt syn

Fick ett samtal från syster yster i morse. Hon hade kollat upp lite angående laseroperationer för ögonen. Både hon och jag har dålig syn på långt håll. Väldigt irriterande då glasögon inte är min grej och linserna inte alltid sitter bekvämt. Framförallt om man har haft linserna ett längre tag..är skav och irritation i ögonen verkligen pest.
I Sverige kostar operation av båda ögonen ca 25.000kr, men AC hade visst hittat en sida där man kan boka en resa (via dem) till Istanbul torsdag-söndag. 16.000kr betalar du för operation och allt som behövs för att klara resan. Herregud, vilket pris. Semester och ögonoperation i ett. Givet.
Perfekt syn heter hemsidan, besök den här.
AC, mamma och jag funderar på att åka i sommar (på semestern) och göra operationen.
Men vad ska jag få 16.000kr ifrån?
Spara helt enkelt.

Detta ingår för 16.000kr:
  • Lasik eller Lasek ögonlaser på båda ögonen
  • Flyg tur och retur till Istanbul
  • Transfers till och från flygplatsen
  • Tre nätter på ett 4-stjärnigt hotell nära mottagningen
  • Frukostbuffé på hotellet
  • För- och efterundersökning av ögonen
  • Ögondroppar för användande efter behandling
  • Patientförsäkring och två års fria kontroller på ögonkliniken
  • En högt uppskattad guidad tur runt historiska Istanbul
  • Pengarna-tillbaka-garanti
  • 5 års garanti
Det här bara måste jag göra...



 

Morgonblåst (?)

Måndagen är kommen, sjung (inte) hopp fallera. Det som gjorde det mycket lättare att stiga upp var dock vetskapen av att M är tillbaka på jobbet. Nu blir det mycket roligare =) hihi!

Annars tycker jag helgen var till belåtenhet. Det har varit en lugn helg med mycket tid för sådant man annars inte hinner med. Det var riktigt kul att se juniorerna spela. Jag tror det kommer gå bra för dem i finalsteget.

Det har blivit lite ändrade planer i veckan. På tisdag blir det nämligen ingen handboll, utan gemensam löpning och middag i Skurustugan. Trevligt tycker jag. Sedan är väl inte Skurustugan särskilt trevlig som lokal, men..vi får helt enkelt väga upp det genom att ha det riktigt trevligt *hehe*

Nu ska jag försöka jobba mig igenom den här dagen...suck!

Juste, lite bilder från JSM kommer här:


Anna in action!


Natti i kontring

Pappa tog massa bilder som de matade in i datorn direkt hos de som satt på läktaren och mixtrade med storbilden. De skulle låta bilderna rulla, men jag vet inte om de fungerade.

Firande <3

Det gick bra att dela ut matchenslirare i Nacka Bollhall. Skuru mötte Eslöv och hade inga som helst problem att vinna matchen. Ullis fick pris som matchenslirare. Det fanns andra som var duktiga såklart. Natti och Emelie kämpade på bra hela matchen. I Eslöv var det desto svårare att plocka ut en lirare.

Efteråt åkte vi till Blomsterlandet i Nacka. Jag köpte två blommor och ett paket blandade tulpaner.


Kommer faktiskt inte ihåg vad blomman hette, men det kommer att komma vita blommor..


Det blev en knippe tulpaner också...

Nu är vi hos mormor och morfar - mormor ska såklart firas. Vi har ätit gott, Ebba och Gonzo lever rövare. Det är som det ska vara med andra ord :) Mormor fick en sodastream av AC och mig. Jätte praktiskt. Jag funderar på att också köpa en sådan. Det är ju perfekt, eftersom man slipper kånka hem flera liter läsk om man ska ha folk hemma. Egentligen är jag ingen som dricker läsk (gör det nästan aldrig) men man kan faktiskt bara göra bubbelvatten. Det är det godaste nästan.

Pappa tog foton på Skuru vs Eslöv, men raderade dem. Så vill ni eventuellt hitta några bilder får ni nästan kika in på Skurus hemsida. Om de lägger upp bilderna vill säga.

Glädjande är iallafall att juniorerna går vidare till Finalsteget. Grattis! Sedan får vi se var finalsteget går. Man kan ju alltid hoppas på att det går i Stockholmsområdet.

Tjing tjing!

Tidig morgon

Irriterande att man vaknar vid 8, när man för en gångs skull hade chansen att sova lite längre. Jag försökte verkligen somna om men insåg att det var omöjligt.

Ännu en dag ute i Nacka  Bollhall. Jag är väldigt tacksam att pappa också ska dit, för då får vi nämligen skjuts. Slipper knata ner till Lidingöbanan. Pappa ska fotografera under Skurus match. Antagligen kommer det upp lite bilder här i kväll. Våra duktiga fjun (läs juniorer) som krossar allt motstånd i JSM steg 4. Jihuuu!

När vi är i Nacka tänkte jag höra med pappa om vi kanske kan stanna till vid Plantagen. Skulle verkligen behöva nya blommor. Julstjärnorna sjunger på sista versen och mina vita höstglöd är för länge sedan uttorkade.
Skulle behöva en begonia, en achalea (vet inte hur det stavas) och två andra blommor. Vi får se vad jag kommer hem med.

Efteråt ska vi iallafall till mormor och morfar ♥ Vi ska fira mormors födelsedag som var i fredags!!!!
Jag lovar att berätta vad AC och jag ska ge till mormor. Värsta bra presenten! *hehe*

Teaser1

See you!

Ben & Jerry

"Stjärnorna på slottet" måste vara en av de mest underhållande tv-programmen. Haha! Det är verkligen komiskt hur endel beter  sig. Eller vads äger ni om Dellerts utspel? Det känns som att avundsjukan lyser igenom på många av deltagarna. De som verkar "normala" är väl Scholin, Loffe och Scheja...men de andra...vad ska man säga?
Egentligen kan jag nästan tycka att det var rätt åt Gardell (att Dellert "förstörde" hans dag) med tanke på hur han betedde sig mot Scheja. Elak ska elakt ha...

Jag har förgyllt kvällen med Ben & Jerry.




Jag har absolut hittat min favorit. Nämligen chokladglassen med browniebitar i. Mums! Kan man sluta äta den glassen? Tyvärr är det inte den billigaste glassen i frysdisken. Men hur ofta köper man glass? 
 
Såg att Wallanders Byfånen gick på TV4+ kl 22.15.

Imorgon till Nacka Bollhall kl. 10.30. Ska dela ut matchenslirare pris!

Nacka Bollhall

Nacka Bollhall - mitt andra (läs första) hem. Träningen kl 9 i morse var riktigt bra. 90 min handboll med intensitet, riktigt kul. Nya övningar i dag med - uppskattas! Det var lite motigt att gå ut och köra 100m intervaller efteråt, men M, AC och jag tog tjuren vid horna. Kändes helt okej med tanke på det snöiga underlaget. Vi kommer bli grymt snabba och uthålliga.

Efter lite dusch åt Bodil, Mia, AC och jag lunch i Forum. Riktigt god thaimat faktiskt.



Kl 14 spelade juniorerna sin första match i steg 4, mot Arbrå. De vann enkelt men kunde nog ha krossat ännu mer om det inte var för de här förbaskade hockeybytena. Herregud, det är ju faktiskt så hög nivå på laget att man måste kunna spela med det bästa laget. Ja,ja..de vann iallafall och det var huvudsaken. Mia tog ut matchenslirare som blev Natti i denna match - lekstuga på 9M helt enkelt. Emelie och Anna var också duktiga. Lite svårt i sådana matcher där alla kan "göra vad de vill". Heja Skuru!



Imorgon ska man åter till Nacka. Ac och jag ska dela ut matchenslirare pris kl 10.30. Eventuellt följer pappa med, eftersom han ska fota lite. Vi får la se, annars kan man ju åka tuben..det brukar man ju vara både van och bra på =)


Min favoriträtt

Hemma hos mamma och pappa nu. Har stått och skurit grönsaker till tacon (min favvo) och blir lika chockad varje gång jag börjar gråta av rödlöken. Mmmhhrr..
Efter jobbet sprang jag in på ICA och köpte det som Ebba "kräver", nämligen ett tuggben. Det blev inte Lovans djurcenter eftersom jag inte orkade hoppa av bussen på hemvägen. Men om jag visste att bussen hade varit 10 min försenad hade jag ju kunnat hoppa av. Men, jag tror nog ICA´s tuggben passar utmärkt dem med :)

Ikväll startar Let´s dance. Ryktet säger att Morgan Allsing inte ska vara så het. *hehe* Inte vet jag. Egentligen tycker jag det är synd att någon ska åka ut första programmet...för alla borde ha chansen att visa hur de utvecklas åtminstone. Eller vad tycker ni??


Vem är vem av mig och min twin?
GISSA!

Tror jag ska avlasta mamma lite nu. Gonzo är faktiskt mest en belastning när det kommer till köksdon. Faktiskt. Det ända positiva är att han kan bli stillasittande vid tomaterna. Dem älskar han nämligen (läs: kärnorna i tomaterna). Och majsen förstås. Nä, dags att duka och göra iordning för lite middag =)


Yummi!

På mitt jobb måste vi ha världens bästa kök. Deras mat är så fantastiskt god att man kan äta tills magen står i fyra hörn. Vi som personal har dessutom fördelen att få äta till förmånliga priser. Ni skulle bara veta vad vi fick idag. Det var kotlett med örter och klyftpotatis + sallad. Underbart gott. Yummi! Jag hoppas verkligen att jag ska bli mätt till middagen ikväll :) Inte nog med den goda maten, till efterrätt serverar hon vaniljpanacotta med blåbärssås.

SÅÅÅÅ GOTT!!

Nog babblat om vår underbara lunch....

Halva dagen återstår. Bara att köra på.
Solen skiner, och här sitter jag...

Världens bästa mormor!

Underbart att fredagen är här. Yes! Ska bli otroligt skönt med helg nu. Inga sovmornar med tanke på tidig träning lördag (kl.9 i nacka) samt matchenslirareuttagning 10.30 på söndag, men helg är alltid helg. 
Jag har redan lördagen spikad. Först träning med boll kl 9 till 10.30 och sedan ut och köra 100m intervaller. Efter det ska Bodil, Mia, AC och jag äta lunch tillsammans. Mycket trevligt. Klockan 14 spelar juniorerna sin första match i JSM steg 4. Vi ska naturligtvis vara där och hejja! Jag tror mig dock veta att de kommer krossa hur som helst, men alltid kul att kolla. 

Men innan lördagen kommer är det ju faktiskt fredag. En hel arbetsdag väntar.  Efter jobbet ska jag dra till solarieöarna en sväng, sedan hem på middag hos mor och far :) *hhi*
Måste in på Lovans djurcenter också, eftersom Ebba numera förväntar sig något smaskigt ben då jag kommer hem =) 

 ♥ GRATTIS
till världens bästa mormor som fyller år idag! ♥
Hipp hipp hurra!



Ikväll ska ni väl se på Let´s dance?

Tjingeling!


Träning och renovering

Godkväll!
Ännu en kväll har kommit. Jag har ätit middag och sitter nu med en väldigt god efterrätt, nämligen banan och mango med keso. =) Efter kvällens dubbla pass med handboll (mkt fart och intensitet) och gym kände jag mig faktiskt ganska trött, därför tyckte jag att jag var värd efterrätt *gott*



Vi har startat projekt renovera-omklädningsrummet. Malin och Ullis är huvudansvariga i projektet men har delat ut uppgifter till endel *hehe* Bl.a är AC och jag med i fotogruppen. Projektet startar nästa lördag efter vår morgonträning. Vi har höga planer ska ni veta. Bland annat detta:

- Måla omklädningsrummet
- Tavlor till de individuella fotona som varje spelare har ovanför sina sittplatser.
- Anslagstavla på dörrens insida
- Ännu en stor spegel
- Dekoration av vår (nu) fula sopptunna.
- Bättre hållare till shampoo etc i duschen

Jag lovar att göra en jämförelse med bild före och efter, den dagen vi genomför renoveringen :)
Håll ut!!!!

Kram

Ni måste testa!

I metro läste jag om sidan Nanok. Där kanman gå in och låta en ande (genom att ställa en massa frågor) luska ut vad för person/figur du tänker på. Jätte skumt. När jag läste om det i tidningen tänkte jag, ähh..jag kommer säkert kunna få anden att inte luska ut vad jag tänker på. Men icke sa nicke. Det gick verkligen inte.
Jag tänkte på Stellan Skarsgård och han klarade det på ca 15 frågor.

Testa själv här.

Skriv gärna tillbaka här om ni lyckades lura anden, jag gjor de det inte.
Vore egentligen ett helt mirakel om man lyckades.


Emma vs. minusgrader

Långkalsonger, lång undertröja och varm stickad tröja, riktigt varma vinterskor..här kylan har du. Det ända jag frös om i morse var ansiktet. Stickad ansiktsmask nästa (?)

Vad spännande den här dagen kommer bli...Not! Men vardagar ska nog inte vara så spännande. Bättre att helgerna blir kanon =) Det är så man måste tänka när man jobbar heltid. haha!
Ikväll efter handbollen ska jag och AC gymma. Har faktiskt inte kollat vad det blir för gym, men det hade varit skönt att blanda både överkropp och ben. Frivändningar kanske? Ni kan ju gissa vem som är glad över att slippa springa ute i kylan ikväll. Brr! Det får vänta till på lördag då det är 100m intervaller. Moaahh...

Ska se om jag ska dra igång någon ny tävling snart!
Vad vill ni vinna liksom? Behöve lite tips!

Förfrusen

Äntligen har jag fått i min lite mat efter träningen. Pasta med pesto och bacon, Jätte gott och jätte enkelt.

Kvällens handbollspass var inriktat på fys i form av fotarbete och medicinboll (nästan 40 min). Kul med nya övningar. Sådant gillar vi lite äldre *blink* Efter handbollen snörade AC och jag på oss löparskorna. 5km löpning skulle köras. B som hade sprungit redan 26.30 sa att vädret var perfekt. Vi klev ont anade ut och det räckte med 10 sekunder ute i kylan för att luftstrupen skulle krampa och lungan bli "stor som en pingisboll". *ironiskt* Närå, men det var helt klart iskallt. Dock bara att koppla bort, här skulle springas. Det var två stelfrusna tvillingar som kom tillbaka till hallen efter löpningen. Ni anar inte hur skönt det var att stå i en skållande dusch :) hhaha!

Nu sitter jag och trycker lite toffifee - yummi!

Jag längtar tills jag får krypa ner under täcken. Men först ska jag göra mig iordning.

Imorgon är det redan torsdag! Jihaha!!

Bortskämd

Det är helt sjukt hur bortskämd man blir då man har varit ledig från jobbet. Helt plötsligt är man här igen och man har liksom inga andra alternativ. Det är här jag ska vara 7.30-16, ingen annanstans.
Tro inte att jag ogillar mitt jobb, a b s o l u t   i n t e , men man inser hur fritt man har det då man är ledig.
Onsdagar är (med måndagar) den lugnaste dagen på jobbet, om inget oplanerat inträffar vill säga. Tror det var bra för mig med en mjukstart på det nya arbetsåret :) *hihi*

Handboll i 90min
Löpning 5km

Fy för snö. Den kunde ha kommit till julafton, annars kan det vara.
Nu blir det bara jobbigt att pulsa omkring i snö under en halvmil. Men tro inte att snön hindrar mig från att jobba järnet, tvärtom. Jag ska springa så snön smälter under fötterna på mig :) *hahaha*





Dubbla känslor

Nu sitter jag på jobbet. Suck! Varför ska alltid första arbetsdagen vara så tung? Det är tufft att vakna 5.30 varje morgon samtidigt som jag trivs så bra på jobbet. Det jobbigaste med att jobba är nog att ta sig fram kommunalt. Hade jag haft körkort och bil hade det blivit betydligt lättare.

Idag blir det alltså jobb för hela slanten, och jag bävar redan för vad jag ska äta ikväll efter träningen...
Någon som har något bra tips på mat som går fort att laga?

Segersötman biter sig fortfarande kvar, vilket jag är tacksam för.
Det mest patetiska är att läsa vad Eslövs ena tränare förklarar förlusten på i Skånskan.
Jag säger ingenting så har jag inget sagt.
Jag vet bara att vi spelade  g r y m  handboll i första halvlek......
Kul att både L, C, F, S, H var där och kollade.

Nu ska jag göra lite nytta!!

Dagens matchbilder


Ullis med mongoarm. Helt sjukt ju. Ullis, har du inga leder i kroppen?
Grymt jobb idag iallafall!


Grymma Anna. Elitseriedebut med underbaart försvarsspel -lyckades få skottpengar på en person - och tre viktiga mål framåt.


Jo, det är jag. MMhhrff...


Vera och Johanna dansar - schottis?


Natti på genombrott. Stryptag?


Emelie - balanserar på linjen.
Emelie släpte inte en jäkel förbi sig idag. Så härligt och kul att se!!


Tack pappa för den här bilden.
Den skildrar verkligen vår match!
Skurus glädje....
och Karners bekymmer....

Jag säger det igen!
Jag ♥ att vinna!


Underbar vinst!

Jag ♥ att vinna!!
Att få vinna med ett lag är dessutom ännu bättre.
Att göra det tillsammans.

Vi slog Eslöv med 27-23
Som mest ledde vi med 11 bollar. Vi jobbade tillsammans bakåt, vilket var grunden till segern.
Sedan måste jag bara rosa Bodil. Friläge efter friläge tog hon - lekstuga (?)
 Att vi spelade sämre i andra halvlek får vi helt enkelt bortse ifrån, med tanke på att vi vann.
Nu ska jag bara suga på den här karamellen ett tag.
Enormt viktig seger - och hur skön är den inte?

Man kan också säga att vi hade en sjunde spelare (nej det var inte domaren). Det var nämligen våran enormt positiva och energigivande hejarklack som får stå som sjunde spelare. Vilket drag. Ni är bara för underbara.
TACK för allt stöd, det ärsåå mycket roligareoch inspirerande med skön publik.

Hahahaha!

Nu känns det myyycket lättare att gå och jobba imorgon!!!

Bilder på G!



Dagen D

Godmorgon, natten har varit si sådär. Sov inte speciellt bra. Men känner mig utvilad, så jag ska väl inte klaga?

Kl 14 är det match mot Eslöv.
Vi har gått igenom vårat anfalls- och försvarsspel för att veta hur vi på bästa sätt ska kunna få stopp på dem.
Jag hoppas verkligen det kommer mycket folk till hallen. Röd dag - borde vara perfekt dag för lite handboll, eller?

                          

Nu ska jag göra iordning mig. Kl 11 ska vi äta lunch på Telegraf. Kan det bli bättre uppladdning (?)
Nä, håll tummarna, om ni inte kommer till hallen förstås :)

KRAM!!!!!!!

Du bara måste...

bli medlem på GratisBio.
Jag är själv medlem och kan garantera alla som blir medlemmar att ni inte kommer ångra er en sekund.
När du har blivit medlem kan du samla enkla poäng genom att delta i tävlingar, ta del av erbjudanden.

När du samlat tillräckligt med poäng kan du ta ut poängen i presentkort.
Helt fantastiskt.

Så kom igen och bli medlem här.


Dagen som var

Här sitter jag nu efter att ha fått ut mycket av dagen. Jag och AC mötte upp C och L inne i stan kl 11.30. Vi bestämde att vi skulle äta lunch och sedan titta på bio. Det blev filmen "Livet från andra sidan". En bra film, dock lite trälig i mitten. Men slutet var bra och jag rekommenderar den. Man skrattade flera gånger...


Lunch åt vi på Bamboo City, där vi åt buffé. Väldigt gott måste jag säga, men man blir i vanlig ordning allt för fort mätt. Vi hann inte direkt gå i affären, men vi slank in en snabbis på Stockhome (eller vad det heter) som ligger på Kungsgatan. Jag hittade en liten rosa plastkorg som jag köpte. Den ska jag ha i städskåpet och lägga de få verktyg jag har tex. skruvmejsel etc. Man vill ju ha ordning på grejerna.


Me eating food...

Kl 16 var AC och jag i hallen och hann köra ett bålpass innan handbollen.

Nu sitter jag med en ansiktsmask och försöker ta det lugnt..imorgon viktig match mot Eslöv.

Staden

Idag blir det lunch och  bio i staden :) Ska möta upp L och C vid 11.30, sedan får vi se om det blir mat före eller efter bion. Vi har inte bestämt vilken bio vi ska gå på ännu, vi blir lite begränsade eftersom vi måste tänka på att AC och jag har träning kl 17 i Nacka. Men någon bra film borde vi hitta.

Det svider lite att ledigheten börjar gå mot sitt slut. Imorgon har vi maatch kl 14 mot Eslöv, hemma i trevliga Nacka Bollhall. Klart du ska dit och kolla. Vi förlorade mot Eslöv i bortamatchen men f-n vad vi ska ge dem en match. Är vi med i början så. Inget mes heller. Grrr. Kvällens träning blir matchförberedande. Tagga!


Sommar - Öland - Alvaret

My hearts





Jag gillar de här fotona.
Ebba ser riktigt mallig ut och Gonzo kikar in i sin holk.

Dem är verkligen mina sötnosar ♥

Lägenheten - inredning

Jag har fotat inredningen i min lägenhet. Kul att se hur det växer fram undan för undan. Det tar sin tid, men ombonat blir det. Man vill att det ska fortare men det tar nog tid att få det som man vill ha det.

Pappa och AC var på IKEA idag och jag skickade med en liten lista på grejer jag ville ha hem.

Batterier (till min dvd-dosa)
Rundkudde (till sängens huvudända)
Förlängningssladd (så min skrivbordslampa fungerar)


 
Före                                                Efter

Grisen fick helt enkelt flytta på sig...


Min Maileg gris som jag fick av AC i julklapp. Jätte söt.



Mitt vardagsrum börjar bli ombonat..jipi...lite mer böcker så...

Emmas pyssel

Jag samlar på guldtior. Jo det är faktiskt sant. Så fort jag handlar och får en guldtia tillbaka sparar jag den. En arbetskamrat berättade nämligen att det är ett jätte bra sätt att spara semesterpengar på. Det blir inga stora summor, men en liten handkassa. Kul grej iallafall.
Jag har fått ihop ganska många tior men har bara samlat dem i en låda vid sängen. Därför tog jag tag i saken att fixa en liten egentillverkad sparbössa.


En helt vanlig teförpackning blev....


..till en mycket trevligare sparbössa.


Så nu kan jag spara vidare på mina guldtior.

Sparar ni på någonting?

Söndag

Godmorgon!
Att vakna upp till en träningsledig dag kan faktiskt kännas riktigt skönt. Man vaknar upp och tar det ganska lugnt. Tar Ebba på promenad. Äter frukost i lugn och ro. Behagligt.

Idag har jag inte planerat så mycket. Det ända jag vet just nu är att vi ska till mormor och morfar kl 14. ♥ Ska bli jätte mysigt.

Imorgon är jag ledig. L kommer hem sent ikväll så vi har bestämt att det blir lunch och bio inne i stan imorgon. Igår fick vi reda på att träningen i Nacka är kl 17 och inte kl 15 som det stod till en början. Det är nog positivt att träningen var lite senare. Då slipper man stressa.

Vi har inte bestämt vad det blir för bio imorgon. Men just nu går bla.


 

Vi får se vad det blir för något. Det är synd att jag inte sett Madagaskar 1, för tvåan är bra har jag hört. Man skrattar nog endel i den filmen.

Vill ha!

Fick hem Ellos katalogen i brevlådan idag. Kul! Även ifall jag har dåliga vippar av deras stolar kan jag inte låta bli att vilja ha lite av deras inredning. Speciellt deras badrumsprodukter lockar. Just nu har jag en badrumsmatta av märket Himla (rosa med söta knoppar på hela badrumsmattan), men eftersom den behövs tvättas ibland tänkte jag att det kunde vara trevligt med en badrumsmatta att byta ut med. Vad tycker ni om denna, bara 99:-.
 
Jag gillar prickarna. De är trevligt tycker jag! Det finns också i andra färger, bla. blå och grön. Kanske något jag klickar hem nästa månad eller nåt. Jag gillar den iallafall. 
 
Annars har jag läst senaste "Allt i hemmet" där de skriver väldigt mycket om Inredas prylar.

Kakburk i emaljerad plåt, Ljusrosa
En härlig kakburk som finns i flera storleker och färger. Den gillar jag. 75kr var inte farligt.

Stjärnor på slottet - hhaha! Loffe Carlsson och Gardell rular...



Trippel

Väckning klockan 8 i morse eftersom det var träning ute i Nacka klockan 10.30. Måste säga att jag är evigt tacksam att det var träning 10.30 och inte klockan 9. AC och jag kom dock väldigt tidigt och hann köra corepasset innan träningen. Skönt. Efter handbollspasset (som var väldigt bra övningar i) blev det gym med frivändningar, knäböj och baksida lår. Så idag har jag varit duktig på träningsfronten.

Jag belönade mig själv genom att åka iväg till Karlaplan (Fältöversten) och shoppa lite. AC var också med och shoppade loss. Jag hittade inte kakburken i glas på Åhléns men hörde med personalen, och den var slut för tillfället. *typiskt*
Men jag köpte iallafall min glasskål som jag ska ha i bokhyllan. Typiskt nog hittade jag inga lampor, men jag får låna AC´s röda ljusslinga så länge.

Dagens inköp:

En glasskål från Åhléns
Ett par Björn Borgtrosor från MQ.



In action! Mysigt va?

Nu är jag hos AC. Mamma och pappa ska hit och fika snart. Trevligt. Då kommer förstås Ebba med (Inte Gonzo - han är hemma) och hon kommer garanterat bli glad. Pluttan. ♥

Känns skönt att det är träningsledigt imorgon. Jag ska verkligen ta det lugnt - kroppen behöver det.


Tack vännerna!

Huur trevligt som helst!! God middag med ypperligt sällskap. Vi pratade om gamla minnen vilket såklart innebar mycket skratt. Sedan tittade vi på Mamma Mia - gud vilken härlig film. Man sjunger med fast att man inte kan texten. Tur att man inte skäms för sina vänner *haha* Men det värsta var väl efteråt. Då sjöng vi Sing-a-long så hela lägenheten vibrerade *nästan*. Hahaha! Hoppas för guds skull ingen granne hörde oss...då kanske AC blir vräkt :)



Mamma Mia filmen fick stanna kvar hos AC, så nu sjunger vi väl Mamma Mia låtar hela helgen hehe!
Nerå, dags att gå och lägga sig..imorgon träning 10.30!

kram

Middag - förberedelser



Nu sitter jag hos AC. Kan tyvärr inte visa några bilder från mina inköp eftersom det inte blev några. Varken Åhléns i Mörby Centrum eller Åhléns City hade nämligen min glasburk. Trist.

AC och jag möttes iallafall upp vid Ropsten och handlade till middagen ikväll.
Både M och F kommer vilket känns hur kul som helst! Super trevligt. För ovanlighetens skull (läs: som vanligt) blir det taco. Min favoriträtt nummer ett. Jag har faktiskt guccat ihop guacemolen. 2 stora vitlöksklyftor i - det kommer ånga vitlök om oss. *guaaacc* Men det bjuder jag på för det är såå gott med vitlök.

F slutar kl 18 och sedan tar det 45 min att komma hit, så vid 18 ska bli börja göra iordning maten.

Ser fram emot den här kvällen!!!
Vad hittar ni på ikväll?

Räknar ner..

Jag har tagit mig drygt halvvägs igenom denna arbetsdag. Känns verkligen konstigt att jobba idag. Känslan är att "nä, det är inte en vanlig dag idag", men det är ju faktiskt det.

Ska se om jag kan gå hem lite tidigare idag. Isåfall ska jag kika in på Åhléns i Mörby Centrum. Förhoppningsvis har de lite REA där. Bokrea kanske (?) Jag behöver ju faktiskt fylla på i mina nya bokhyllor.
Jag är på jakt efter en glasburk som de sålde på Åhléns. En rund glasburk med glaslock, ungefär som till skorpor. Om den finns så tänkte jag faktiskt slå till på den. Sedan ska jag leta efter en ljusslinga. Det är så fint att lägga en sljusslinga i en glasburk och ha som lite mysbelysning. :)


En sådan här burk, men ungefär dubbelt så hög.

Jag lovar att visa er resultatet om jag får med mig allt hem.
Något måste jag iallafall hitta.

Morgonkyla

Godmorgon alla pigga människor. Ligger ni kvar under era varma duntäcken (?) så sov lite åt mig. Det var faktiskt ganska tungt att kliva upp i morse. Men tack vare starkt kaffe och god smörgås överlevde jag. Buss 221 hade inga avgångar idag, vilket jag naturligtvis inte hade lagt märket till. Därför blev det Lidingöbanan, och den gick senare vilket innebar att ja fick stå ute i minusgrader och vänta vääääldigt länge :)

Idag blir det alltså jobb och sedan middag hos AC med Fia och Maria. Jipii! F slutar inte jobba förrän 18 därför ska AC oh jag se till att ha middagen klar till 19 :) Ser verkligen fram emot kvällen.

Undra när mitt lusthus och mina kuddar+tyghjärta kommer på posten =) Avier brukar ju komma på fredagar så man kan ju alltid hoppas.

Klicka för att förstora bildenKlicka för att förstora bilden
Snart är ni mina :) mohaaa!

Shrek 2

Imorgon är det slut på det roliga, imorgon är det jobb som gäller. Jag tog ingen semesterdag eftersom jag måste spara på dem. Under ett år ska de räcka till både semester och handbollsresor.
Hur som helst är det jobb imorgon och det kommer nog bli lite tungt när klockan ringer imorgon kl5.30. Är hos AC nu och tittar på Shrek 2. Den är verkligen rolig. Bebisarna är ju skitsöta. Till film måste man ju bara ha något att mumsa på. Vad sägs om en stor kopp Kusmi tea?



Imorgon efter jobbet blir det middag och filmkväll hos AC. Fia kommer och det kommer bli så trevligt. Hörde med F om Maria också kunde följa med, får se om det blir så.
Vad sägs om Mamma Mia? Har inte sett den, ska bli kul!

Övrigt har mycket hänt i lyan på någon dag.
- Två IKEA-bokhyllor är uppsatta
- DVD´n är inprogrammerad
- Min gustavianska stol är färdigmålad
- Mina två tavlor har äntligen kommit upp på väggen.

Jag är sååå nöjd!!

IKEA-bokhyllor

Heminredning är verkligen kul. Det kan vara lite jobbigt innan man fått iordning, men när allt står klart och man känner sig nöjd känns det så bra. Idag har dagen rullat på allt för fort. Direkt på förmiddagen började jag sätta ihop min andra IKEA-bokhylla. Pust! Det var verkligen kämpigt. Men efter någon timme stod den klar och jag måste säga att det gick förvånadsvärt bra för att vara mig. Men jag läste verkligen alla instruktioner noga och då gick det :)


*ursäkta den dåliga bilden*

Två nya IKEA bokhyllor i vardagsrummet. Jätte nöjd är jag!! Dessutom fick jag upp min stor tavla.
Nu kommer jag önska mig böcker heeela tiden. Men det kommer nog ta tid att fylla bokhyllorna iallafall =) hehe!
Jag funderar på att ha någon slags mysbelysning i bokhyllan. Någon som har tip så är allt välkommet!

Snart blir det träning.
100m intervaller och core! Me like.
Tror att gårdagens 1km intervaller kommer kännas, Men det är ju så det ska vara.

Hörs!


Nyårsafton

Herregud vad trevligt vi hade det. 11 personer blev vi. Vi hade knytis och AC och jag tog med oss bröd och ost. Annars var det bakpotatis med världens godaste röror. :) Mums!!! Tyvärr blir man ju mätt som en plätt ganska fort. Mmmhrrf.. Men det var iallafall väldigt trevligt  och vi pratade , skrattade och jag vet inte vad.

Vid 12-slaget begav vi oss med bilar till Hög-a där vi skålade in det nya året. Tackar vet jag Bubbliz :)
Egentligen är det ganska sjukt hur mycket pengar som far i luften vid nyår.
Fint men kanske lite väl påkostat totalt sett.

År 2009 startade lika trevligt som 2008 slutade. Vi åkte hem till M och spelade spel. Klockan gick och tillslut blev vi så trötta att ögonen gick i kors. Herregud. Skrattar gör man ju dessutom ännu mer då man är trött.
Spelet handlade om film, och det finns väl ingen som är så dålig på det mer än jag?
En fråga kunde jag iallafall; Det är Beppe Wolgers som spelar Pippis pappa :) *hhaahaha*




RSS 2.0