Halsfluss

Fy vilken natt. Har aldrig haft sådan smärta tidigare. Aldrig. Blev inte många timmars sömn inte. Vid 8 gick jag upp. Sedan fick mats hjälpa mig att ringa till läkare. Min hals var så svullen att jag knappt kunde prata,huvudvärk,sprängningar i öronen och illamående. Slutade iallafall med att pappa fick hämta mig hela vägen från lidingö och skjutsa mig till läkare. Fick till slut pencillin då läkaren konstaterat att det var halsfluss med början till varböld. Ha en trevlig nyårsafton,jag spenderar min nerbäddad.


Sjuk igen...

Jag fattar inte. För några veckor sedan (innan jul) blev jag sjuk med svullna grejer i halsen som hade vita prickar. Jag gick till läkaren och fick dystert gå hem utan pencillin då halsprovet visade att det var virus :/ Som tur var gick svullnaden i halsen och de vita prickarna bort relativt fort.

I måndags kände jag att jag "hade något i kroppen" men körde ändå träning eftersom jag inte var säker. På tisdagen kändes det också bra och jag spelade matchen.

Imorse när jag vaknade hade jag skita ont i halsen och åter igen var svullnaden och de vita prickarna där. Suck. Har knaprat alvedon och ipren hela dagen. :/ Har haft frossa, ont i kroppen, ont i halsen....
Från 16 idag har jag sovit Zzzz.. (dvs 90 min)  Dessutom sov jag över 9 timmar i natt. Jag behövde hur som helst sova.

För att återgå till gårdagens match mot Skövde. Det blev förlust med 2 bollar. 2 bollar. Vi ledde i slutet men stressade sönder oss själva rakt igenom. Riktigt tungt. Har pga detta väntat med att skriva om matchen. Men idag så. Skövde är ett riktigt bra lag och det är kul att möta dem när det är jämt. Desvärre förlorar vi och det känns tungt som bly =(



Gippe - fullt koncentrerad


AC hoppar högt


Haha! Roligaste bilden. Sista som går i första halvlek. Lollo i målet har dirigerat muren åt höger, vänster, höger,vänster. Alla flyttade med små små steg och till och med skytten skrattade.


Mitt enda mål. blä.


Johanna!!!

Ha det bra!!!


Min vinst


Idag hämtade jag ut min vinst som jag vann hos Johanna Ahlm.
Jag trodde verkligen inte att jag skulle få ett sådant stort paket :)
Jag blev verkligen jätte glad.
Tack snälla!


Ny inredning

Äntligen har det hänt lite i min lägenhet. I går fick jag hjälp av pappa och AC att hämta min fotölj på MIO i Täby Centrum. Har varit spänd på att se hur den ser ut. Har en röd soffa i samma modell och tanken var en fotölj i samma tyg. Tyvärr hade det tyget gått ur sortimentet och jag var tvungen att hitta ett annat alternativ.



Sedan tillkom en liten julsak också. Hade nämligen köpt en söt liten råtta (julråtta) på Koffert på HUmlegårdsgatan. AC och jag gjorde stan i måndags och det blev mitt byte :))





Jag såg råttan redan innan jul och nu var det 50% på alla julsaker så jag kunde inte låta bli. Så enkelt var det.


Matchdag

Mitt mellan jul och nyår är det då dags för seriematch. Ikväll möter vi Skövde i Nacka Bollhall kl 19.00. Pang. Det kommer bli extremt tufft, då Skövde är ett riktigt bra lag. Men är alla på topp så ska vi absolut kunna ge de en match. Läs mer inför matchen här.



Så maka er ner till NackaBollhall så ska vi göra allt för att bjuda på bra mellandagshandboll :)

Matchen mot Skövde är den första mot de i år. Den 6.e januari 2010 möter vi de sedan borta.

Heja, heja, heja!!!

Film*2

Dagen startade i filmens tecken med slutet av "Maria Larssons eviga ögonblick". En svensk film med Mikael Persbrandt i huvudrollen. Jag gillar svensk film och skulle nog ge den en 4.

Vid 15.00 var vi på plats på scheelegatan för att spela innebandy med Mats innebandylag (och fler utomstående). Vi var hela 16 personer och delade upp oss i tre lag, och körde 5min-matcher. Hur kul som helst. Bra träning och väldigt kul! (Blir eventuellt ny innebandymatch på söndag med samma gäng).





Direkt efter dusch bar det av till Kungshallen för mat. Libanesiskt är favoriten och denna gång blev det lammkorvar. Smask. Älskar deras hummus. Det praktiska med Kungshallen är att man kan välja på flera olika rätter. Perfekt om man är många som vill ha olika smak.

Vid 18.30 var det bio på Sveavägen. Vi mötte upp Lina på Hötorget och sedan blev det filmen "The imaginarium of dr Parnassus". Jag skulle nog ge den en 4-. Häftiga scener även om fantasy inte är min genre när det gäller film.




 

Kvällen avslutades hemma hos AC med fika och Robinsson på TV4Play.


Uppdatering

Nu har det varit väldigt dåligt med uppdatering här, jag vet, men hinns liksom inte med. Ska bättra mig.

Dagen är iallafall planerad till punkt och pricka. Det blir en lugn morgon där vi ska avsluta filmen "Maria Larssons eviga ögonblick".

Vid 14.45 ska jag, Mats,Pelle och AC in till stan och köra innebandy med deras innebandygäng :) Kul. Körde det sista egna fyspasset igår (400m intervaller) så det får helt enkelt bli lite extra träning :) Direkt efter innebandyn ska vi se bio "Luftslottet som sprängdes". Har velat se den väldigt länge.

Vad kvällen har att erbjuda vet jag inte ännu. Vi får helt enkelt se. :)


Julafton

Julafton var lika mysig och trevlig om den ska vara. Familjen firar alltid julafton hos mormor ♥ Det var det traditionella med julmat, julfika och Kalle Anka. Jag älskar verkligen julen. Självklart var alla sötnosar med. Ebba och Gonzo skötte sig bra även om Ebba var lite bråkig mot kusinens vovve Liston. Ebba är så van att få regera helt själv och det märks. Hon tycker Rudboda är hennes place. :)

.................

Jag och Ebba på julafton

AC och Ebba hos mormor


GOD JUL...



TA HAND OM ER!!!


Ägna en tanke...

Såhär i juletider är det många vi måste tänka på. Jag skänker en extra omtanke till alla djur som har det svårt. Det är oftast människor man tänker på i första hand vilket jag tycker är synd. Jag har valt att skänka pengar (månadsvis) till Djurensrätt (50:-) och Orangutanger (75:-). Det har jag gjort i några år nu.

När vi kommer till jul brukar jag skänka lite extra. I år går mina gåvor till Djurensrätt (100:- extra) och Hundstallet (200:- i form av ett vårddygn)

Angående vårddygn:
Avgiften för ett vårddygn (för närvarande 200kr) motsvarar snittkostnaden för att ha en hund uppstallad i ett dygn under vistelsen på Hundstallet. Då har vi räknat ut ett medelvärde av veterinärvård, omsorg, foder, hyra etc. Vårddygnsavgiften öronmärks till en specifik hund som just nu vistas eller tidigare har vistats på Hundstallet. Detta innebär att du som bidragsgivare kan få information om just ”din” hund via vår hemsida eller genom att ringa till Hundstallet.

Jag skänkte "ett vårddygn" till Hundstallet för ett tag sedan (närmare bestämt i mars 2009). 

 
Har du skänkt en omtanke eller pengar till djuren? Om inte, gör det. Människor skänker alla pengar till, men djuren glömmer de flesta bort tyvärr :(


Spelsugen?

Har ni någon gång spelat poker? Har ni någon gång spelat poker på internet? Inte jag heller. Men funderar på att testa någon gång. Det skulle vara roligt.

Vill ge er ett litet tips!

Vill du veta mer om Casino  och Poker ? Cardlover är Sveriges största poker community och erbjuder de bästa poker bonus och rakeback erbjudandena. Registrera dig och få tillgång till exklusiva poker turneringar och mycket annat. Du kan även spela gratis turneringar och få chans att vinna riktiga pengar, även kallade Freerolls.

 


Snälla hjälp!

Gå in på Djurensrätts hemsida och skriv på mot Pälsfarmarna. Ta ditt ansvar!!

Skriv under HÄR.


Bild lånad från Djurens Rätt.

Skriv gärna en kommentar om du skrivit under.

SNÄLLA! Vi måste göra det tilsammans!


Min almanacka

Äntligen ska ni få skåda min almanacka som jag köpte via hemsidan TryckDig.


Framsidan - mig i action
Tyvärr kom "Emmas almanacka" inte att se ut som på dataskärmen när jag beställde almanackan..men,men.


Första uppslaget med mina sötnosar :)


Andra uppslaget. Självklart en knasig handbollsbild :) Och så en vacker bild på Gonzo.


Sahär ser kalendern ut.

Jag blev väldigt nöjd med almanackan och vet att jag kommer trivas med den hela året :)


Två dagar kvar

Så är det två arbetsdagar kvar innan det blir lite julsemester. Ska bli alldeles underbart skönt. Ska verkligen njuta av jul och nyår.

Vill bjuda er på en lite rolig bild:


Den här bilden tog pappa innan jag och AC skulle ut och springa pyramidintervaller en söndag. Självklart var Ebba och Gonzo med på bild. Om ni tittar noga på Gonzo ser ni att han har något djävulskap i sig. Vad kan man tänka?
Jo det vet vi som var där. Sekunden efter att bilden togs bet Gonzo tag i Ebba med näbben, den lilla rackaren.

Gonzo och dess art är känd för att inte tycka om andra husdjur. Jo tack!


Den här bilden är tagen liiite innan Gonzo börjar sitt anfall.

Tack och hej leverpastej!


Jag vann.

Jag tror det är dags för mig att köpa en lott. :-D I morse när jag kikade in på Johanna Ahlms blogg fick jag en glad överraskning. Jag hade vunnit hennes tävling. Jipi. Jag vann ett kit med återhämtningsdryck. Kan det bli bättre? Jag tror inte det. Tack snälla Johanna.

Herman


Igår när vi kom hem till M mötte den här synen oss. Herman hade bubblat över totalt. För att förklara hur allt började med Herman kommer här en liten förklaring:

I fredags var vi hemma hos J och R. När vi skulle gå fick vi en sk. Herman med oss. Herman är en surdeg som kan växa och bli större och större om man dagligen rör runt i degen samt på tredje dagen tillsätter mjöl etc. Eftersom vi var hos mig på lördagen hade han inte fått den här omvårdnaden sedan lördag fm. Dessutom var bunken ganska liten, så när han växte blev det gaanska trångt. =)

Hur som helst lyckades vi få tillbaka det mesta i bunken samt snygga till bunken.

I morse hade Herman åter igen vuxit sig stor. Än är det inte över alltså. (Sorg eller glädje?)

Tanken är att man ska dela ut Herman till sina vänner när han blir större och större, samt att man tillslut ska baka något av honom. (Detta har ännu inte skett av våran Herman). Är det någon som är intresserad av en Herman får ni mer än gärna skicka en liten kommentar ;) (Han bråkar inte, skriker inte...jag lovar).
Som J sa "En Herman tar man inte, en Herman får man". Jo tack :)


Muppskuru


Ni som har varit på våra hemmamatcher kanske har sett att den här bilden kommit upp på väggen? Det är ett så kallat ful-foto där alla får göra så fula miner som möjligt. Haha. Jag vet inte vem vi ska utse till bästa-grimaserare :) Ullis kanske?

Skriv gärna vem ni röstar på ;)

Ful, fulare, fulast!


Viktig vinst

Det blev tillslut en vinst mot Önnered i Nacka Bollhall. Vi gjorde inte vår bästa match men blev 2 poäng rikare, vilket var väldigt viktigt. Inte minst var det skönt att vinna och få lite julefrid. :) Nu ska jag bara njuta av att få vara lite ledig. Självklart har vi egna fyspass att fylla mellandagarna med men eftersom jag är ledig från jobbet blir det lite annorlunda. :) Vinsten blev iallafall 42-29. Alldeles för mycket insläppta mål, men skönt att se hur vi producerar framåt.


Gippe i en skön bild :)

3/4
Man kan säga att min hals blev lite massakerad :/

1/4
Natti i högform...som vanligt ;)

Nu sitter jag hemma hos M och ska snart få middag. Mums. Är hungrig som en varg efter kvällens match.

Fler bilder kommer då pappa har framkallat bilderna :)

4:e advent



Idag är det redan fjärde advent.

 

 

 

Tänk att det är julafton nästa vecka. Jag kan inte förstår det.

Idag är det seriematch mot Önnered och jag tror det kan vara pga. det som julafton känns lite längre bort. Vinner vi matchen idag kommer det verkligen infinna sig en julfrid :) Annars...



Nu har jag fått upp mina ljusbollar runt spegeln i hallen. Tycker det blev riktigt mysigt, speciellt när det blir mörkt.

Amaryllisen håller också på att slå ut och nya hyacinter är inköpta till de små grupperna :)

Gud vad jag längtar till julen. Då ska jag verkligen göra sådant som jag inte hinner med annars.

En "åka-pulka"-kväll är redan inplanerad nu på söndag. Gissa om vi kommer åka. Som barn på nytt. Men vad är det man säger. "Vi har barnasinnet kvar" och det tycker iallafall jag är bra :D

Nu laddning...

Träning och städning

Den här dagen har verkligen sprungit iväg. Sånt gillar jag inte. Först var det matchförberedande träning i Nacka 10.30-12.00. Det var en riktigt bra träning.För mig kändes det kanon eftersom det i princip var första träningen på flera veckor som jag kände mig pigg i kropp och knopp :) Härlig känsla som jag hoppas stannar kvar till imorgon då vi möter Önnered.

Efter snabb dusch begav sig jag och AC till mormor för att hjälpa till att städa. Vi började klockan 14.30 och var klara några timmar senare. Det var avtorkning av ytor, dammsugning och tvättning av golv.Det är en tradition som jag och AC har infört. Varje år, innan jul, hjälper vi till att städa hos mormor. ♥

Nu sitter jag hos päronen och inväntar middag. Är riktigt hungrig.

Idag kom min almanacka från Tryckdig som jag lovar att visa bild på senare.


Crazy 1, Crazy 2.

Nu är det lugn kväll men laddning inför morgondagens match!


Fredagsmys

Min fredag ska spenderas utan träning. Jag ska bara ligga i soffan och slöa mig. Inget annat. Imorgon är det förmiddagsträning med handboll i Nacka Bollhall och vi ska förbereda oss inför söndagens drabbning mot Önnered.
På lördag,efter handbollsträningen, ska jag och AC till mormor och städa hela huset. Vi hjälper alltid mormor med detta inför jul. Känns riktigt bra att man kan hjälpa till :)

Nu drar jag snart från jobbet. Ska till stan och inhandla de sista julklapparna :)


Jag har blivit med tomte

Lagom till jul får jag hem en liten tomtenisse. Tänka sig. Han kommer passa alldeles utmärkt i min soffa. Jag klickade hem honom på Tradera för 161 kr. Har tyckt att de är ganska söta och därför är jag glad att han flyttar in hos mig :)


Den lilla krabaten är 40 cm hög.

Ibland kan jag tycka att det är lite läskigt att handla på Tradera eftersom man aldrig vet vem den som säljer är. Många blir lurade att betala in summan och sedan ser man inte röken av objektet. Har faktiskt hänt mig en gång. Som tur är finns bedömningsverktyg om säljaren och oftast kan man se om säljaren sålt många objekt och fått mycket dåliga bedömningar. Jag tittar alltid sådant innan jag lägger ett bud.

Föredrar dock hellre Tradera än Blocket.
Vad tycker du?


Sushi

Nu blir det sushi med syster yster och kanske lite bonde söker fru samtidigt.vilken bra kväll :-P

Torsdag

Så har vi äntligen kommit till slutet av veckan. Dagen har egentligen inte så mycket annorlunda att bjuda på. Vanligen jobb som gäller för att sedan bege sig till Nacka och kvällens träning (handboll + löppass). På söndag är det match igen. Det har ju varit ett uppehåll nu eftersom damlandslaget haft VM i Kina, så det ska bli riktigt kul att spela match igen. Pricken över i:et är väl att det är hemmamatch. Vi möter Önnered och jag hoppas verkligen det kommer mycket publik som kan hejja fram oss. Heja Ingela & Co :)

Jag tänkte jag skulle ge er lite lästips på bra bloggar som jag själv följer:

Triquetra
En mycket trevlig blogg. Alexandra skriver om sitt liv som bland annat innehåller det lilla krulltrollet Stella (en bedårande liten svart pudel). Mycket härliga bilder :)

Sandra
En rolig och alltid uppdaterad blogg. Här kan man läsa om lite allt möjligt från mode till film.


Emelie

Trevlig blogg där Emelie skriver om livet med sina små gojjor Isildur och Mitire. Älskar att läsa om deras bus eftersom jag själv har Gonzo. Här inspireras man dessutom tätt som tätt av handgjorda kort. Har själv beställt ett födelsedagskort från Emelie till syster och jag blev mer än nöjd. Så duktig!

Skuru handboll
Här skriver Natti och Emelie i vårt lag om livet som elitseriespelare i handboll :) Man får följa det som händer inom laget samt höra ett och annat roligt som hänt på träningen :)

Jag kikar förstås in på endel andra bloggar också, men idag är det dessa bloggar som får lite extra :)

Vet ni vad jag önskar mig just nu? Jo, sovmorgon.

 


Bra julklapp som kom lägligt

Jag lovar att jag inte ska tjata om min utslitna kropp, men jag måste berätta om en mycket tacksam julklapp vi fick av vår fystränare ikväll. Vi kör verkligen mördarfys på onsdagar efter handbollen. Det började likadant ikväll, men julklappen kom lägligt om ni frågar mig. Efter att ha kört ett varv (med 6 övningar) med 2min 30sek/övningar samlade han gruppen. Julklappen var VILA. Vi körde alltså bara ett varv. Det känns väldigt skönt samtidigt som det dåliga samvetet skriker. Men imorgon är det träning igen och efter handbollen ska jag och AC köra korta intervaller. Så jag tror inte kvällens kortare fys gör oss sämre. Tvärtom, behövde vi kanske det (?)



Ikväll ska jag somna tidigare och försöka få sova mina timmar!


Ny klocka

Jag har köpt en julklapp till mig själv, som jag verkligen hoppas kommer komma till mig innan jul :) Jag har nämligen klickat hem en vit klocka från Smalslips. Hittade adressen via en blogg där bloggerskan dessutom nämnde en rabattkod på 30%, nämligen ordet BLOGG.

Snow (OBS! klicka vidare för mer detaljerad bild)

Det blev en  v i t  klocka. Stilrent och klassiskt ;) Som det mesta jag köper ;)

Kostade 378kr med postförskott. Perfekt. Känner att jag behöver en ny klocka. Åh vad jag längtar tills den dimper ner i brevlådan. :D Hoppas, hoppas att det går fort :)

Vad tycker ni? Det fanns andra starkare färger såsom blå, gul. röd, orange etc.


Julmys

Jag räknar verkligen dagarna till jul. Ska bli underbart mysigt att få fira jul och mellandagar med familjen. Jobbar fram till den 23:e december sedan är jag ledig from. 24:e december. Jag ska verkligen försöka njuta mellan skinkan och glöggen ;) Utan att stressa ska jag försöka göra sådant man aldrig hinner annars.

[  ] Ha glöggmys med Skånela-vänner :)

[  ] Gå på bio

[  ] Bli barn på nytt - genom att åka pulka och dricka varm choklad

[  ] Shoppa

[  ] Mysa framför TV´n med en bra film

[  ] Bjuda hem familjen på julfika

Det finns verkligen mycket man kan hitta på. Speciellt vill jag mysa med mycket tända ljus. Vintern är mörk, men med tända ljus kan man verkligen mysa till det. Det är lite det jag saknar när vår och sommar kommer.

Nu är det julemyyyyyyyyyyys *sjunger som i reklamen för fredagsmys*


Kvällens träning

Jag sitter här och äter sill. Jo ni läste rätt. Jag äter skärgårdssill och senapssill. Jätte jätte gott. Vuxenpoäng? Absolut. Men jag har varit vuxen i 7 år nu så det borde vara självklart med vuxenpoäng för mig nu ;)

Hur som helst är jag hungrig som en varg med tanke på kvällens träning. AC och jag var i hallen redan klockan 17 för att köra ett av veckans löppass. Vi körde långa intervaller. Förutsättningarna kunde ha varit betydligt bättre. Att springa på en löparbana som är total igensnöad är väl si sådär, men går man in med rätt inställning går det kanon :) Vi gjorde det kanon. Varför inte liksom?

Klockan 18.30 hade vi träningmatch mot Spårvägen. Tyvärr hade de inte det bästa laget med, men det var iallafall en genomkörare. Jag känner verkligen inte att jag är i matchform. Därför hoppas jag det blir mycket matchspel på de träningarna som är kvar denna veckan. På söndag spelar vi mot Önnered och då ska jag tappe 17 vara på G. Känner mig jätte peppad och taggad redan nu =)



Guuud vad jag gillar handboll :)


Kaos

Snön vräker ner och har gjort så hela dagen. Funderar på om den kommunala trafiken kommer gå som den ska. *fnul fnul* På hösten faller löven och på vintern faller snön. Något överraskande? Nä, men strul blir det.

Men jag hoppas verkligen att allt flyter på som det ska. Har verkligen inte tid att komma försent till Nacka.

Jag Zzzzzzomnar snart.


Smärtsamt

Gud vad trött jag var i morse. Herre min gud. Hade jag fått sova vidare istället för att höra klockan ringa klockan 5.00 hade jag varit överlycklig. Men tyvärr är det bara tisdag idag och det dröjer till jag får sova lite längre på morgonen :/ Bara att kliva upp och låtsas att man är pigg.

Har träningsvärk i lår och axlar. Det måste tyda på att gårdagens tunga gympass gav bra effekt :) Härligt!

För er som har intresse ser min vecka ut såhär:

Måndag: Jobb + tandläkaren + gym + handboll
Tisdag: Jobb + löpning + hoppkoordination + träningsmatch mot Spårvägen
Onsdag: Jobb + handboll + Mariusfys
Torsdag: Jobb + handboll + löpning
Fredag: Jobb + fredagsmys
Lördag: Förmiddagsträning 10.30-12.00
Söndag: Match mot Önnered klockan 16.00

Jag fick reda på att et är jag som ska vara matchprofil på söndag. Det innebär att det kommer vara fotografi och lite information om mig i matchprogrammet samt att man ropas in sist på inspringet. Har man tur (läs: väldig otur) berättar speakern något fräckt/pinsamt/roligt som ingen på läktaren visste om.

Det är en fullspäckad vecka, men jag ska försöka njuta.

Nu när snön har kommit har det faktiskt infunnit sig lite julmys.



*Emma sjunger jullåtar*


Tandläkarbesök

Så har jag varit hos tandläkaren för det här året.Det är alltid lite pirrigt inte minst pga. att man kan bli ruinerad. Jag hade bokat tid kl 14.20 och besöket gick galant. Hade inte ett hål men köpte själv flourtabletter och tandtråd för att bli ännu bättre. Jag hoppas dessutom att det har kak-,glass- och godisförbudet som jag och ac har på vardagarna ska förbättra tänderna:-D Hur som helst blev jag 450 kr fattigare men glad att jag slapp laga något hål. Hann dessutom tidigare till träningen för att köra det tunga gympasset. Kunde nästan inte trycka ifrån efter alla tunga lyft,men så blev det. Nu är jag på väg till m. Ha en bra kväll.

10 dagar kvar till julafton

...och äntligen kommer det lite snö...
Blev jätte glad närjag tittade ut i morse och såg att det kommit snö (som låg kvar på marken dessutom). Det behövs lite snö nu när mörkret faller alldeles för tidigt. Sedan nalkas det faktiskt mot jul och ingen riktig jul utan att det ligger vitt på marken.

Tror inte veckan kunde börjat bättre. Men nu gäller det att fokusera. Många träningspass i vanlig ordning och dessutom match mot Önnered på söndag. Äntligen match! Ska bli riktigt kul. Utöver handboll mån-tor + lördag (och match söndag) ska vi lägga in 2 löppass, 1 hoppkoordination och 1 gympass + Mariusfysen. Så det gäller att äta och sova ordentligt om återhämtningen ska bli maximal :)

FOKUUUUUUUUUUUUS!


Glad lucia!

Lucia har spenderats på bästa sätt. Började dagen med att julklappsshoppa i Barkarby outlet och IKEA. Jag och M åkte dit gemensamt sedan mötte vi upp la familia. Fick endel saker köpte och självklart inhandlades de underbart goda brända mandlarna :) Mums vad goda dem är. Jag köpte faktiskt även ett par mörka jeans från Hilfiger för 700kr. Jätte fina. Så dem kommer användas en massa. Gillar Hilfigers jeansmodeller.

Vid 14-tiden var jag och Ac inne på Götgatan och julshoppade. Klockan 16 hade nämligen Lina julkonsert i Andreaskyrkan, men eftersom vi var så tidigt ute passade vi på att handla endel. Det blev väldigt bra julklappar, bland annat till pappa, mamma och mormor ♥

Pricken över i:et så fikade jag och AC på café innan klockan blev 15.45 och vi mötte upp M för att gemensamt gå upp till kyrkan. Konserten var väldigt stämningfull och mysig. Synd att det inte kommit lite snö.




Bästa gänget :)

Kvällen avslutades med ett löppass, pyramidintervaller. Ett ganska skönt löppass även om man fick kämpa enormt på 6 min och 8 min intervaller. Phu. Skönt att man har en syster att kämpa med :)

Kvällen är ung ;)


Träning, julgransförsäljning och Nackamatch.

Den här dagen har varit väldigt bra hittills. Jag ska inte klaga :) Började dagen med träning i Nacka Bollhall klockan 10.30-12.00. En bra träning som Helena höll i. Känner fortfarande att min kropp inte är 110% bra efter att jag var sjuk. Men ju fler pass jag får i kroppen desto bättre.

Direkt efter träningen var det dags för julgransförsäljning i Nacka (ICA MAXI) och vi skulle vara där 12-15. Men eftersom träningen höll på till klockan 12, gjorde vi oss klara så fort som möjligt och gick sedan ner och löste av Emma, Lina och Wallin :) AC,Gippe, Lollo och jag hade redan en plan angående försäljningen av granar. Vi delade upp oss två och två och jobbade i skift. Lollo och jag började med rast för att få i oss lunch efter träningen. Andra rasten värmde vi oss med kaffe och mumsade bulle. Gott :)


Kaffe och kardemummabulle satt ganska fint kan jag meddela...

Det var väl mycket att ta i om jag säger att det var roligt att sälja granar. Kallt var det, men roligt på sitt sätt eftersom vi bland annat lattjade lite med borstar och annat vi kom åt :)


Lollo, Ac och Gippe känner sig stolta :)
Det blev väl 15 julgranar iallafall, minst.


Den gärspningen talar väl sitt tydliga språk, Gippe ;)

Klockan 15 begav vi oss tillbaka till Nacka Bollhall för att hejja fram Nacka när de mötte GT/Söder (någonting). Det blev en ganska enkel seger och några av de våra deltoog och skötte sig mycket bra. Hejja!!

Enkel seger :)

Kvällens ska spenderas med lugn och ro. Vi ska titta på TV och se slutet av filmen "Änglar och demoner". Såg de första 40 min i onsdags men nu ska vi äntligen se slutet :) Spännande.


Konstig uppstigning




Min fredagskväll

Eftermiddagen spenderades på ett mycket trevlig möte med alla kommunens paramedicinare (läs sjukgymnaster och arbetsterapeuter). I slutet av mötet kom en arbetsterapeut som nyligen fått barn. Vi hade bjudit in henne på glöggfika samt köpt en liten leksak till hennes lille :) Mycket trevligt var det.

Direkt efter jobbet åkte jag raka spåret till Lidingö Centrum för att uträtta ett julklappsinköp till min kära syster. Jag både tror och hoppas att hon kommer bli nöjd med julklappen.

Vid 17 var jag och AC ombytta och klara för löpning på Lidingövallen. Långa intervaller (400m*8, 200m*8, 100m*8) som kändes oförskämt bra med tanke på hur jag kännt mig i kroppen idag. :/ Glad blev jag. Förhoppningsvis börjar kroppen vakna till liv efter fyra dagar som sjuk.

Nu hittade jag en bedårande bild på Ebba som jag bara måste bjuda er på :)


*flygplansöron*


Bio - "9"

Det blev bio igår efter tester och alternativt gym i 1h. 20.10 möttes vi upp utanför Sergeloch bokade biljetter till filmen "9". Filmen om trasdockorna. Eftersom jag och Ac kom direkt från träning blev det Kungshallarna och libanesisk mat. Älskar hommos. Mätta och belåtna såg vi sedan filmen. Det var en animerad film som egentligen var ganska "våldsam" för att handla om trasdockor ;)



När den lilla trasdockan 9 kommer till liv, vaknar han upp i en post-apokalyptisk värld. Han lyckas hitta sina gelikar, som gömmer sig från fruktansvärda maskiner som hotar dem. 9 övertalar till slut de övriga om att de för att överleva måste ta reda på varför maskinerna vill förgöra dem, istället för att fortsätta att leva undangömda och i rädsla.

SF Bio: 9
Filmen får en 3+ av mig. Det första intrycket var att trasdockorna var riktigt söta. Åh vad söta. Filmen är 1h 19min lång vilket egentligen är en ganska lagom lång film. Man får mycket spänning och specialeffekter i filmen. Relativt våldsam för att handla om trasdockor men spännande :D

Extra plus för trasdockorna som var tvillingar ;) Huuur söta som helst.


Haha. Vem är nu den lilla pojken?


AC är kääääär :)


Mina polare :)

Det var en bra kväll, men idag är jag förbaskat trött. Tur att det är helg :)


Torsdag

Så har vi kommit mot slutet av veckan. Alltid lika trevlig när det börjar närma sig helg :) Gårdagens tester gick väl sådär, men kan egentligen inte ha för höga krav med tanke på att jag varit sjuk :/ Men jag har inställningen 110% och då är jag nöjd.

Dagen spenderas inte direkt som sjukgymnast. Inte lika mycket iallafall. Idag har vi nämligen festlig nobellunch här. Jätte trevligt och uppskattat. Men för att dra ihop en lunch för 50 personer behövs det många armar :)


Ser fram emot kvällen. Ska nämligen se bio ikväll kl 21.20. Ska se filmen "9" som handlar om en ursöt trasdocka. Men innan jag ska få slå mig ner i en mysig och mörk biosalong ska jag ha gjort ytterligare tre fystester, nämligen spänst, snabbhet och 5km på löparbana. Pust. Stonk.Stön.

Men jag ska köra järnet. Inte tänka så mycket utan bara tuta och köra. Har jag gett allt kan jag vara nöjd. Så är det. Punkt. Slut.


Nya Emma

Godmorgon godmorgon.
Idag känner jag mig pigg som en nötkärna - eller var det nötskrika *haha* Ikväll är det träning för mig som gäller. "Tyvärr" (måste jag säga) är det tester vilket bara innebär pest och pina men varför skulle jag låtsas vara sjuk för att jag inte vill göra testerna? Gör man testerna får man en utvärdering av sig individuella fysträning. Man vet vad man ska jobba med i framtiden.

Det blir alltså tester från 17-18.30 (även tester imorgon).

Men nu till något mycket roligare!! Idag klockan 13.30 kommer det 25st 5-åringar hit till jobbet och sjunger luciasånger. Tralla la la. Natten går tunga.... Staffan stalledräng och allt vad de heter :) Ska iallafall bli riktigt mysigt och de äldre älskar det.

(Kommer ni ihåg vårt luciatåg med laget förra säsongen? Check it out)



Yipp tapp tipp tapp...


Klättrar på väggarna

Herregud. Nu börjar jag få krupp. Sitter hemma och klättrar i princip på väggarna. Usch vad jag hatar arr inte vara på träningarna :( Men tyvärr måste jag vila. Imorgon hoppas jag dock kunna vara med på träningen, då är det tester. Snacka om fullt ös medvetslös :p

Direkt efter jobbet mötte jag upp mamma för att göra ett ärende. Vi träffades vid svampen för att kika in på två affärer. En av affärerna var Lagerhaus och den andra kan jag inte nämna (tror jag). Det handlar nämligen om julklappar :) Det gäller att inte blogga bort sig såhär inför jul.


Nä jag är inte klok, jag vet :)

Snälla lite kommentarer vore inte helt fel. Måste muntras upp här hemma :(


Jag vann!!!

Yes yes yes!!!!!!!!!!!!!!!! Jag vann en tävling hos charlotte! Inte vilken tävling som helst heller utan jag vann matcheckar för 500kr. Underbart. Kan inte bli bättre tror jag :) Dagen startade på bästa möjliga sätt.

Hipp hurra! Hipp hurra!

Jag ska nog fortsätta delta i en massa tävlingar. Verkar ha tuern på min sida :)


Dilemma

Nu har jag inte tränat på 3 dagar. Lite smått panik hos fröken Emma. Svider fortfarande i halsen och vänster sida är något svullen. :/ Känner mig mer försiktig med tanke på att halsen såg ut som den gjorde i söndags. Har aldrig varit så svullen och varig tidigare. :( Var totalt säker på att jag fått halsfluss :(

Dilemmat då?
Ikväll är det eget pass först innan det blir träningsmatch mot stadslagstjejerna.
Imorgon och på torsdag är det tester. Maxtester med bla. beep och 5km utomhus.

Jag älskar att spela match och skulle hemskt gärna vilja vara med ikväll. Problemet är; vad händer om jag chansar och är med ikväll och halsen blir sämre? Är jag med i kväll och blir sämre är det dock inget att göra utan bara att springa och köra järnet under testerna imorgon. Att komma på onsdag/torsdag och säga "-Nä, fick ont i halsen igen efter matchen" är aldrig okej.

Men frågan är. Ska jag chansa eller inte?

Måste ringa tränaren snart och diskutera. Verkar inte vara tillräckligt vuxen för att ta eget ansvar (och tänka själv) här :/


Svensk förlust

Har precis sett slutet av gruppspelsmatchen i VM (handboll såklart) mellan Sverige och Frankrike. Tyvärr blev det förlust efter en väldigt spännande match. Suck. Verkar som att det var lite svajjigt fram och tillbaka hela matchen.



Imorgon är det dock ny match. Har ingen direkt koll på hur läget ser ut inför morgondagens match, men antagligen måste de vinna för att gå vidare (?)

Johanna Ahlm har en blogg där hon skriver från Kina.

Imorgon hoppas jag också kunna smita ifrån (läs:ta sen fikarast) och se slutet av Sveriges match. Hoppas hoppas att de vinner. Skulle vara kul att följa dem längre in i tuneringen.


Måndag

Så var det ny vecka IGEN. Känner mig besviken över helgen eftersom jag mått så dåligt :( Redan i fredags kände jag mig trött och hängig. Somnade vid 22.30, helt utslagen. Sedan blev ju lördagen som den blev också. Hade verkligen sett fram emot att gå i Täby Centrum...men slutade med att jag satt 4h i en kall bil :/ Men får skylla mig själv. Egentligen skulle jag inte ens ha följt med. Som tur var blev kvällen desto bättre. Vid 20 kände jag mig betydligt bättre (bortsett från halsont) och kunde vara med och titta på Robinsson Karibien.

Söndagen blev också helt omplanerad. Tanken var att jag skulle ut till Nacka och dela ut matchenslirarepris, hem och julbaka för att sedan ha glöggmys ed C och L på kvällen. Tyvärr blev allt inställt. AC fick trampa iväg till Nacka själv medan jag låg hemma och sov. :( Dagen spenderades istället hos farbror doktorn (inget pencillin dock, trots en mycket ful hals med variga slemproppar i tonsillerna) och hos mormor med familjen. Vi åt julkorv och tittade på Sveriges match mot Brasilien. :D Vinst!! Härligt!!

Det blev en okej helg. Men den kunde också ha varit bättre på lördagen :/ Ja,ja..man ska inte gråta över spilld mjölk....

Kände mig iallafall så pass mig att jag gav mig iväg till jobbet klockan 6.19.
Tyvärr ingen träning ikväll. Men jag hoppas kunna vara redo på onsdag eller torsdag...kanske imorgon....kanske. Men jag ska inte börja för tidigt. Läkaren ryggade nästan tillbaka när han såg mig hals och han hotade med hjärtmuskelinflammation om jag började träna för tidigt. Känner att det är bättre att jag vilar ordentligt så att jag kan vara med och köra järnet i slutet av veckan.


Lugn söndagskväll

Kvällen gick i soffans tecken. Det positiva är att jag känner mig betydligt piggare nu. Har i och för sig tagit en Ipren (som inhandlades på ICA) men ändå. Tog ett varmt bad när jag kom hem, vilket gjorde bra för själen. Har myst med "Astrids jul" och fika. Riktigt mysigt och adventskänslan infann sig direkt.



Nu rullar TV-programmet "Filip och Fredrik" samtidigt som jag och AC sitter framför varsin dator. Tänkte bjuda på lite bilder:


Vem är AC och vem är jag?


Vem är AC och vem är jag?

Kom igen. Säg säg säg. Vem är jag och vem är min kära enäggstvilling?
:D


Farbror doktorn

Sådär nu har jag varit hos farbror doktorn. Det var en ful hals, men efter halsprov fick jag reda på att det var virus och inte bakterie. Jag måste med andra ord vänta tills kroppen själv läker ut skiten. Usch. Har inte mått så här dåligt på länge. Halsont, illamående, ont i kroppen och huvudvärk. Låter som influensa (?) Kan iallafall säga att det inte blir träning för mig imorgon :/ Blä. Hatar att stå över träningar, men när kroppen säger till går det inte att chansa. Suck. Suck.

Har iallafall tittat på Sveriges match mot Brasilien. Efter mycket om och men blev det tillslut vinst, men det var skakigt. Inte så bra spel, men spännande :) Viktig vinst iallafall.

Vi har ätit julkorv, rödkol och hemmagjord potatismos. Riktig gott. Mums. Det är verkligen julstämning.

Nä, nu ska jag vänta tills vi åker hemåt och då ska jag lägga mig i ett hett bad. Måste dessvärre också in på ICA och köpa Ipren. Den här skiten måste ur kroppen fort som sjutton.


Visst är Gonzo söt på den här bilden?


Sjuk

Det blev ingen bra dag, på ett sätt. Hade feber på morgonen men gav mig iallafall iväg med familjen till Täby. Det var ingen rolig historia. Orkade gå drygt en timme sedan orkade jag inte längre. Slutade med att jag satt i en kall bil dryga 4h. Brrr. Direkt när jag kom hem la jag mig i ett varmt bad. Hua, både inte bra. Illamående, halsont, ont i magen. Usch vad dåligt jag mådde.
Nu på kvällen har det blivit bättre. Lyckades faktiskt få i mig lite taco, även om det känns lite i magen.

Nu är det Robinsson Karibien.

Hoppas ni andra mår prima :)

Lite dåligt med kommentarer på sistone...=/


Julklappsshopping

Idag är det dags att handla julklappar. Vi ska till Täby Centrum. Jag hoppas kunna hitta de flesta julklappar idag, men har även nästa söndag på mig. Vill inte hamna i den här julstressen som oftast kommer ångande.



Vi får se hur det går...


Amaryllis med kruka

Innan jag gick från jobbet plockade jag med mig lite grönmossa. Har nämligen köpt en röd amaryllis av Natalie  (Natti) i laget. Hon sålde sådana genom klassen för framtida klassresa, och eftersom jag ändå skulle ha en amaryllis köpte jag den naturligtvis av henne :) Så direkt när jag kom hem har jag pyntat till den med mossan samt dekorerat den med två söta julkulor. (Julkulorna köpte jag i 16-pack för 50:- på Hemtex.) 
Blomman står också i en nyinköpt kruka från Åhléns. (Jag älskar Åhléns).


Den röda lyktan har jag köpt på IKEA.


Små julkulor i olika mönster...

Jag tycker det blev fint. Lite lagom pyntat :) Det är fint med en grå kruka och sedan lite färgsprackande detaljer tycker jag :)

Vad tycker ni?


Fredag

Så är fredagen äntligen kommen, sjung hopp fadderalla lej :) Känns som att det kommer bli en bra helg.

Fredag: Jobb + löppass på hemmaplan + Ebbavakt med TV-mys

Lördag: Julklappsshopping

Söndag: 9.30 Dela ut matchenslirarepris i Nacka (JSM) + Julbak + Glöggmys kl 18.

Det är egentligen lördagen som är minst planerad. Men det är inte många dagar jag har på mig att handla julklappar, därför gäller det att vara effektiv. Gah. Vill inte hamna i någon julstress inte.

Nu jobb sedan helg.


Gym + sushi

Träffade Gippe och AC vid Ropsten för vidare transport till Lidingövallen och dagen träningspass. Det gympasset gick bra. Kunde tyvärr inte köra frivändningar och bänkpress eftersom min (konstigt nog) vänstra axel krånglar. Mm. Körde endel rehab för axeln och jag hoppas verkligen att det blir bättre. Som tur är stör det mig inte på handbollsplanen eftersom jag skjuter med höger, men på gymmet är det en irritation.
Hade dessutom med mig gummibandet till jobbet idag för att köra lite.

Efter dusch begav sig jag och AC till en ny sushirestaurang där vi köpte med oss sushi och kycklingspett. Jätte gott. Vi åt det medan vi tittade på "Bonde söker fru". Haha, Roger är ett stycke för sig. Vad ska man säga?


Ny renoverat och allt :)


AC fastnade på bild :)

Det är skönt med en lång kväll - en vardagskväll. Hehe. Imorgon är det dessutom fredag och det känns alldeles utmärkt. Fullt upp hela helgen med julshopping, dela ut matchenslirarepris på JSM i Nacka, baka till jul och glöggmys :) Låter ganska bra tycker jag! :D

Imorgon är det ett löppass efter jobbet och sedan Ebbavakt.


The evening

Snart är det dags för mig att lämna kneget och bege mig till Lidingövallen för ett tungt gympass. Ska förhoppningsvis kunna köra det tillsammans med Gippe. Annars har jag AC till hjälp, men hon ska ut och springa mördar-intervaller. Stackarn. Hur som helst ska det bli skönt att få lite kväll. Efter träning och dusch ska jag och AC testa ett nytt sushiställe som ligger där AC bor. Ska bli spännande :) Sedan ska vi bara ta det lugnt innan jag ska dra hem till mig och göra lite nytta.

- Tvätta en maskin
- Diska upp lite
- Sätta min amaryllis i kruka
- Göra iordning belysningen på balkongräcket

Har lite att stå i, samtidigt som jag känner att jag måste ta det lite lugnt. Skulle vilja beta av de sista avsnitten på "Bonde söker fru" :) Jo jag tycker det är kul att titta på det programmet :)

Bye bye äppelpaj


Paranormal activity

Igår efter träningen gjorde jag och AC oss iordning för bio. 20.50 började filmen och det var skräckisen "Paranormal Activity" vi skulle se. Mötte upp A,M och S vid Sergelbiografen för att köpa biljetter. Egentligen hade det varit bäst att boka biljetter innan, men eftersom vi inte visste antal som skulle med köpte vi på plats. Det blev plusstolar eftersom det var de ända platserna där vi kunde sitta lagom samlade samt i bra höjd.

Filmen då?
Jag har faktiskt aldrig sett en skräckis på bio tidigare. Det var annorlunda. Samtidigt som man hoppade högt vid flera tillfällen var det inte lika läskigt som att sitta hemma och titta. Filmen i sig skulle max få en 2-. Jag gillar skräckisar men tyckte inte den här var tillräckligt med story kring. Handlade bara om ett par som letade spöken hemma i huset genom att använda en nattkamera.


Såhär såg det ut mestandels av filmen.

Hade jag däremot sett filmen hemma hade den nog fått högre poäng. Då hade det nog varit mycket läskigare. När man sitter i en biosalong med massa människor omkring sig blir det inte den här fasansfulla känslan (nackhåren reser sig). Jag skulle nog inte rekommendera denna som biofilm, men däremot som hemmafilm.

Har du sett filmen?

 


Välkommen kylan!

I morse när jag klev utanför dörren kände jag direkt att det bet till i kinderna. Brrr. Samtidigt som det är lite jobbigt att kylan kommer känns det skönt. Att ha flera plusgrader i decembermånad är inte normalt. Den första riktiga snön har inte ens kommit.

Igår när jag sprang mina långa intervaller (400m*8st, 200m*8st,100m*8st) innan träningen var det glashalt på vissa ställen på löparbanan. Men det gick bra att köra ändå. Det blir värre när snön kommer.
Hoppkoordinationsprogrammet och sedan handboll. Slut 20.00 och raka spåret hem och laga mat. :) Kan inte påstå att jag har "kväll" på tisdagarna. Det är verkligen hem,laga mat, sova.

Är lite avis på Anna-Carin som köpt en mini-PC. Vill också ha en.





Men eftersom jag har en fåtöj som snart ska levereras från MIO, känner jag inte riktigt för ytterligare en utgift såhär innan jul. Kanske att jag köper en som försenad julklapp till mig själv ;) Det är väldigt praktiskt när man är ute och åker iallafall.

Ikväll blir det träning (handboll + gym) och sedan BIO med filmen/skräckisen "Paranormal Activity". Gulp.

Have a nice day my dears!


Wishpot

Har ni hört talas om wishpot? Det hade inte jag heller förrän jag fick ett tips om sidan. Det är en sida där du kan lägga upp "saker som du önskar dig" i juklapp eller födelsedagspresent. Praktiskt. Låter man sina nära och kära få tillgång till sidan vet de exakt vad de ska köpa till dig för att du ska bli nöjd. Kan inte bli bättre.



Gå in här och bli medlem.

Julklappsdax snart. Har faktiskt bara köpt en ynka julklapp. Illa (?)
Men på lördag bär det av till Täby Centrum för att försöka hitta det mesta i julklappsväg.

Min önskelista:
-
-
-
-

Hehe. Vet faktiskt inte riktigt vad jag önskar mig.


Emma klättermus?

Kroppen är faktiskt ganska pigg med tanke på gårdagens träning, som i princip kom som en chock efter en veckas deg. Jag hoppas jag känner mig lika pigg i kväll. :) Kvällens träning är nämligen långa intervaller (+hoppkoordination om tid finns) samt handboll 90 minuter. Samtidigt som kvällarna försvinner och man pinar sig fysiskt varje kväll är det skönt att vara tillbaka till träningen igen :) En vecka är det jag max klarar av utan att klättra på väggarna :D

Snart drar VM i handboll (damer såklart) igång. Klockan 12.00 på lördag är det avkast för Sveriges första match. Funderar på om jag ska spela in den matchen, eftersom jag inte kommer kunna titta live. Mm. Jag tror de kommer krossa första matchen. *håller tummarna* Men man vet aldrig hur det går. En öppningmatch är en öppningsmatch, precis som en seriepremiär i elitserien ;)




Nu är det jobb som gäller innan det blir träning och sedan sängen.
HAHA!


RSS 2.0