Tester dag 1

Dagens första fystester är avklarade. Ska nog vara nöjd eftersom jag förbättrade det mesta jämfört med förra gången. Men då var jag skadad och konstigt vore det väl om jag INTE hade förbättrat mig? Aja, jag har väldigt svårt att vara nöjd, så mycket kan jag konstatera.

Vi körde beep, knäböj, bänkpress och chins.

Imorgon är det spänst, snabbhet och 5km.

Jag ska ladda för fulla muggar :)

Nu blir det Johan Falk film för hela slanten med bästa Mats ♥


Höstvecka

Nu är det verkligen höst ute. Vita moln när man andas ut, och riktigt kyligt på morgonen. Brr. Det ändå riktigt mysiga på hösten är att man kan börja tända ljus på kvällarna samt ta på sig de mysiga koftorna som legat och vilat hela vår/sommaren.

Lyckades försova mig till 6.15 imorse. Jag som annars går upp 5.30 fick smått panik, men lyckades ta bussen 6.33 och "bara" vara 20 min försenad till jobbet. Bra jobbat (?) Ingen frukost dock - men det finns på jobbet ;)

Den här veckan ser väldigt annorlunda ut, handbollsmässigt.
Igår hade vi handboll i vanlig ordning där jag körde hoppkoordinationspass efteråt. Idag och imorgon är det tester (Hate it - men något som måste göras).
På torsdag klockan 12.00 åker vi iväg på matchläger. Vi kommer möta Skövde på torsdag kväll, ha träning på fredag morgon, spela mot Skövde fredag kväll och sedan spela tunering i Uddevalla lördag-söndag.
Vi ska möta IVH, Kungälv och Kroppskultur. Kul!! Har bara spelat en träningsmatch hittills (mot Boltons a-pojkar) men nu till helgen kommer det verkligen sättas prov på vårt spel.

Aja, ska jobbar vidare nu!
Dricka mycket vatten också....*klunk klulnk*


Innebandy & Nadiaträff

Innebandy 12-14, Bodal bollhall. Tyvärr var vi bara 8st. Flera hoppade av i sista sekunden pga. fylleslag på lördagskvällen :p Inte helt okej om ni frågar mig, men men. Har man lovat att infinna sig en tid på söndag så ska man vara där också. Stor eloge till Susanne som bara sovit några timmar men som dök upp iallfall.

Säger bara en sak: Mitt lag vann! Check!






AC e cool!!


Jag - ganska trött :)

Efter innebandyn duschade jag och AC innan vi gick raka vägen till Nadia för sista träffen innan hon åker tillbaka till Ungern för att fortsätta plugget :/
Nadia bjöd på jättegod mat med efterrätt. Riktigt lyxigt att komma till dukat bord. Vi snattrade och snattrade. Så många minnen som väcks och en massa skvaller såklart ;)

Nadia klippte mig också! :) Nä, inte i page och inte i snaggat. Hon toppade bara håret och klippte upp det. Jättefint blev det iallafall! Så nöjd!


Kycklingwok med ris och sallad. Yum yum!!




Efterrätt Flan - en sorts pudding som man intar med fruktcoctail. Jättegott!

Det var en helt suverän träff med Nadia. Man blir alltid så glad av att träffa henne :)

Hann förbi Willys innan jag åkte hem.
Nu stundar söndagsmyys!


Shopping och kräftskiva

Lördagen var verkligen tipp topp. Började morgonen med att gå på promenad med Ebba och AC. AC ringde och frågade om jag ville följa med på promenad och jag bangade inte att få ännu ett tillfälle att pussa på Ebba :)

Vid 10-tiden befann sig jag, mamma och AC i Lidingö Centrum för att shoppa lite. Centrumet är inte stort men de har H&M och Butik Grön och det räcker för att jag ska gå lös ;)
Köpte en skinnväska på Butik Grön, en väska med axelrem. Den kostade lite men jag försvarar mig med att jag inte äger en sådan väska :p

Annars blev det två härliga tröjor från H&M:


Ser grå ut men går mer åt brunt..


Älskar denna typ av tröjor och har kanske alldeles för många :p

Klockan 18 var det iallafall kräftskiva i Västerhaninge hemma hos Tess och Mattias. Massa nya människor som jag aldrig träffat. Var väl runt 22 personer. Det var iallafall väldigt bra arrangerat med lekar och sånger.

Det var ölhävartävling - drick en öl, snurra 10 varv runt en kon och spring en sträcka. Herregud! Haha! Den synen skulle man filma. FOlk sprang och krockade med varandra. Helgalet men roligt att se från sidan.

Potatisjakten - man har toapappersrullar som "glasögon" och ska leta potatis på en viss yta. Haha! Det första jag gjorde var att krocka med Mats. Galen syn kan tänkas!

Det var iallafall en väldigt trevlig kräftskiva.
Tack Tess och Mattias!!!

Var hemma runt 1 och sov till 9 i morse. 8 timmars sömn. Perfekt.
Nu laddar vi inför Innebandy klockan 12.00. Tyvärr har endel dragit sig ur pga fest igår. Illa. Endel kan visst inte kontrollera sitt drickande :/ Vet man att man ska upp och träna klockan 12.00 borde man kunna kontrollera sig, eller så prioriterar man festandet helt enkelt.

Kram!


Smörgåstårta hos päronen

Fredagskvällen spenderades med de jag älskar. Kan det bli bättre?



Mamma hade gjort smörgåstårta och det smakade alldeles underbart gott :) Det kändes lite som ett avslut på sommaren. Igår var det så himla kallt i luften och man kände att hösten är på intågande, tyvärr.


Mmmm. Njuter.

Det blev en väldigt trevlig och mysig kväll. Mats och jag gick en promenad med Ebba där hon gjorde det hon skulle. Även då märkte vi hur kyligt det var och att sommarkvällen var som bortblåst. Vi konstaterade också att det kommer krävas mycket kläder ikväll när vi ska sitta ute och ha kräftskiva.

Kvällen avslutades med filmen "Firmafesten" som verkligen gjorde att vi for tillbaka i tidsrymden. Haha! Lasseberghagen och Stella Skarsgård som unga...och en firmafest som slutar som de flesta svenska firmafesterna (?) Hahaha! Okej och väldigt rolig film iallafall. Kanske en 2+

Idag väntar shopping, hämta mormor och kräftskiva.
Ser verkligen fram emot den här dagen!!!


Freitag - wonderbar!

Så var äntligen fredagen här. Sitter och har lunch just nu. Har varit på mitt vanliga arbete på förmiddagen men befinner mig nu på ett annat boende. Som jag förklarat tidigare vikarierar jag för en annan sjukgymnast medan hon har semester. Vi har gått in för varandra med andra ord. Idag är det sista gången vilket känns väldigt skönt. Det är alltid skönare att slippa flänga runt på olika boenden. Skulle ex aldrig klara av att vara på två olika ställen på en dag. Som tur var har vi fått taxikvitton så att vi kan åka mellan. Känns lite lyxigt men framförallt praktiskt. Hade aldrig fungerat att åka kommunalt då det skulle förloras alldeles för mycket tid.

Efter jobbet tänker jag möta upp min Mats ♥. Vi tänkte handla till kräftskivan på lördag. Värdparet bjuder på bröd,paj, efterrätt, medan alla tar med sig egna kräftor och dricka. Jag och Mats tänkte vara lite lata och köpa färdigskalade kräftor, alltså kräftstjärtar,men även ett paket kräftor. Det var jag som propsade på att vi faktiskt måste ha kräftor och inte bara stjärtar. Det hör faktiskt till att man ska sitta och slurpa :) Det är ju lite mysigt att sitta där och plocka! Hur som helst verkar det vara väldigt förberett och proffsigt. Lekar och grejer, sådant som ska finnas med på en kräftskiva!

Gud vad underbart det ska bli med helg!

Älskar helger, tralla tralla la la la....


Jag älskar helger!

Helger är så bra. Mycket bra. På helgen brukar jag alltid planera in sådant jag aldrig hinner på vardagarna. Den här helgen har jag verkligen sett fram emot ett tag. Det är mycket trevligt som händer.

Fredag:
Middag hos päronen. Smörgåstårta. Mums. Sedan får jag kela och pussa på Ebba och Gonzo. *smack* Det kommer verkligen bli mysigt. Skönt att inte behöva tänka på en morgondag med tidig uppstigning.

Lördag:
Härlig sovmorgron. Ska verkligen försöka sova längre än till åtta :) På förmiddagen ska jag och AC shoppa lite inne i stan. Har egentligen inget jag behöver, men alltid hittar man väl något? Kläder kan man aldrig få för mycket av :) Tro mig! ;) 13.45 ska jag och AC möta upp mormor som kommer med tåg från Skåne. Vi ska bära väskan och följa med hela vägen hem :) Eftersom mormor ska hem till päronen kommer jag kunna pussa ännu mer på Gonzo och Ebba *smack*
Lördagskvällen kommer spenderas i Västerhaninge på Kräftskiva. Det kommer med all sannolikhet bli väldigt trevligt och roligt :)

Söndag:
Sovmorgon - IGEN vilket känns alldeles underbart :) Det är först klockan 12.00 som jag och Mats har en tid att passa. Då är det nämligen innebandy i Bodal Sporthall där vi bokat 2h. Yeah! Hittills är vi 10-11 personer som är på och köra. Länge sedan man spelade innebandy, men riktigt skoj!!
Efter dusch ska jag och AC träffa Nadia. Hon ska bjuda på mat hemma hos sig. Snart åker "den tredje av oss" tillbaka och pluggar :( Känns iallafall kul att hinna träffas en sista gång innan hon far!
Söndagskvällen är vigd för söndagsmyyyys! En film kanske? En skål godis kanske?

Vi får se!
Helgen är iallafall välkommen!! VARMT välkommen!!


Tillbaka!

Dålig uppdatering igår. 0 inlägg rättare sagt. Men kände inte alls för att blogga. Trött som en mupp. Kändes som att jag skulle somna när som helst både på jobbet och träningen. Gjorde dessutom en usel träning vilket gjorde det hela ännu tröttsammare. Men,men...!!

Idag är jag iallafall betydligt piggare. Sov hela natten utan att vakna upp hundraelva gånger. Att jag sedan bara körde ett handbollspass igår kväll gjorde nog att kroppen återhämtade sig fortare. Men ikväll kör vi på hårt igen. Ska köra löpning och gym innan handbollspasset. Det är perfekt att lägga det alternativt gymmet i samband med löpning då det inte är fullt så tufft som basgymmet. Go for it!

Ikväll ska jag dessutom hålla tummarna för Mats som springer Bellmanstafetten. Han ska springa med i ett lag från UC. Heja heja!! Man är tydligen 5st i varje lag som springer en 5km sträcka.


Bild från i slutet av maj när Mats sprang Ösmoloppet tillsammans med Mattias K.

Den daagen jag slutar spela handboll kommer löparlopp definitivt vara en av mina morötter för att fortsätta träna en massa. Träna är en livsstil och inte något man slutar med bara för att man inte är inne i sporten handboll längre. Never ever!

Idag på jobbet är näsklämmor redo. Idag ska vi nämligen ha surströmmingslunch för de boende. Haha! Men jag som älskar surströmming sörjer inte. Jag säger bara mums!!!


Ny handbollssko

ADIDAS STABIL OPTIFIT M WHITE  / BLACK
Vad tycker ni om den nya stabilskon som jag beställt?


Krig mot herrlaget

Under förra säsongen har det pågått ett "krig" mellan oss i damlaget och herrlaget. Vi har varit inne i varandras onklädningsrum och stökat runt, busat m.m. Herrarna hotade vår lilla groda Skurik till livet och la ut den filmade snutten på Facebook. Förnedrande eller förnedrande :)


Bakbunden och igentejpad mun :(

Men så i aöndags på träningslägrets sista dag tog endel saken i egna händer.

Det drogs snören genom hela omklädningsrummet. Kors och tvärs. Kors och tvärs.


Imse vimse spindel...


Sist av allt barikerades dörren med tejp.

Tyvärr kommer vi nog få igen :/ Men kommer hämden har vi en grymt bra idé som kommer slå alla rekord. De kommer ångra att de gav igen. Hehe!!!

Provade förresten handbollsskor nu på kvällen! Tar som alla andra säsonger Adidas stabil. Riktigt coola skor.


Oplanerat i veckan(?)

Från jobbet till Nacka. Löpning på schemat. Gick tidigare från jobbet för att hinna köra löppasset innan handbollen drog igång. Det var riktigt tungt med löpningen idag, men vi hade bra tempo. Elof låg och drog som en hare i alla backar (annars också för den delen) :) Riktigt skönt när sista intervallen var avklarad. Totalt tog passet 40 min. Handbollen var fullt ös i vanlig ordning. Jag var verkligen så trött i början av handbollen men efter att ha kommit igång med lite fotboll där gamlingarna vann (som vanligt Tihi!) kändes det mycket bättre. Hur som helst känns det riktigt inspirerande med ny tränare och alla i laget som ger 110%!!!

Veckan har verkligen blivit oplanerad träningstider sett. Ikväll blev det tidig träning kl 17, istället för sen träning kl 18.30.  Efter kvällens träning fick vi dessutom reda på att morgondagens pass också blir flyttad till tidig tid. Lite omplanering med fysen bara - så var det klirrat!!

Ingen träning på lördag (ingen gemensam alltså!) eftersom Nacka Bollhall kommer invaderas av 2m-långa basketspelare (Näää, jag är inte fördomsfull).



Ha en skön kväll!!!


Veckans to-do

Den här vecekan som kommer har många roliga aktiviteter samt mycket hårda och roliga pass. Ser verkligen fram emot den här veckan. Fortfarande finns det endel frågetecken, men som det ser ut nu är jag glad :)

Veckans to-do:

¤ De vanliga arbetstiderna måndag-fredag
¤ 4 handbollspass & 6 fyspass (träningsmatch mot Tyresö a-pojkar)
¤ 2h innebandy med vänner på söndag
¤ Löning på fredag $$$$$$
¤ Kräftor hos la familia på fredag
¤ Kräftskiva med vänner på lördag
¤ Ett magiskt datum inträffar
¤ Ev. träffa Nördia

Yeah! Mycket kul som inträffar!! Jag ska försöka njuta av den här arbetsveckan och dess aktiviteter.

See you!


Myskväll och minigolf

Har haft alldeles för dålig tid för att uppdatera bloggen, men nu så är det relativt lugn söndagseftermiddag :) Helgen har gått i handbollens tecken. Träningsläger på hemmaplan, lördag och söndag. Efter andra passet på lördag drog nästa hela laget till Westbergarna för att grilla och bara ta det lugnt. Det var jättemysigt! Emelie hade gjort Bettans ananaspaj. Bedårande god!! Yum yum! Det grillade smakade också smaskens! Jag och Linnea delade på ett paket fläskkarré som var riktigt gott.
Kvällen avslutades med en film av det annorlundare slaget. Haha! Ingen mer kommentar där, kanske. Var hemma vid 22.30 och somnade som en stock! Zzzz.
Sovmorgon till imorse när klockan ringde 8.00. Kunde dock ha sovit vidare någon timme. Men klockan 10-12 var det träning så inte så mycket att tänka på :)

Innan träningen hände något som var väldigt kul. Tyvärr kan jag inte berätta vad vi gjorde, men jag utlovar bilder i nästa vecka. Glömmer jag får ni gärna påminna mig. Har nämligen tagit bilder på överraskningen :) !!!!

Efter träningen som var väldigt bra (individuell teknik) blev det snabbdusch och skjuts av Bodil och Martin till Slurren. Vi var ett gäng som skulle träffas vid Stora Nybrotorget och spela minigolf. Tyvärr dök inte Handley upp men vi blev iallafall 5 personer.


Mats koncentrerar sig...


Arto och AC ser lite vilsna ut :)


Jag visar hur man ska spela minigolf...hum


FOKUS!!!


Gruppbild minus mig :)

Blev en jättegod kebab i bröd i närheten av minigolfen. Det är verkligen skillnad på varmt, nybakt bröd till kebaben jämfört med sådant bröd alla kan köpa i affären. Slurp!

Nu sonar Mats och jag i lägenheten. De sista kartongerna ska upp.


Fredagskvällen...

...har varit mycket bra! Direkt efter jobbet åkte jag till Vallen för att gymma. Shit pommes vad trött jag var. Jag var helt utpumpad efteråt. Suck! Men nu är iallafall alla fyspassen avklarade. Känns skönt. Nu väntar bara träningslägret här lördag och söndag.


Ja, man kan ju alltid testa att spela handboll med en medicinboll :)

Efter träningen blev det iallafall raka spåret till Lidingö Centrum. Där köpte vi gottis till kvällen och sushi till middag. 12 bitars sushi satt som en smäck :) :d


Mumma mumma!Älskar sushi!

Nu tittar jag och AC på Postkodskampen. Var otroligt länge sedan jag bara tittade på TV. Mats är filmgalning, därför blir det alltid en film som sätts på.

Nu blir det soffhäng!


Sovmorgon!

Det är underbart med sovmorgon. Idag börjar inte förrän 11.00 då jag tagit tjänstledigt ett par timmar. Kände att jag behövde sova ut lite och eftersom jag ändå ska till ett annat äldreboende (går in som vikarie för en annan sjukgymnast) vid 11.00 passade det ypperligt. Tyvärr lyckades jag bara sova till 7.30, men bättre än 5.30 iallafall :) Hehe. Har iallafall haft en riktigt mysig morgon. Känns faktiskt som lördag idag.

Gårdagens träning var bra. Vi mötte Boltons a-pojkar men lyckades inte vinna :( Vi slarvar alldeles för mycket! Vi delade upp oss i två lag och man spelade 30min i ett svep. Bra att få köra stentufft utan byten.

Kom hem väldigt sent på kvällen eftersom vi missade 20.22-bussen. När vi kom hem gjorde jag och Mats lax i ugn med oströra + bacon. Så gott! Kanske inte så bra att sitta och äta 22.30 men vad ska man göra när det blir så sent? Kan erkänna att jag hade riktigt stor lust att bara ta en stor skål gröt och äta. Enkelt men kanske inte den bästa middagen :/

Ikväll är det fredag och vi har planer på att se utomhusbio kl 20.30 i Rålis. De är gratis och man får frisk luft. Perfekt! Hade gärna sett att bion började tidigare men det måste väl mörkna lite innan de drar igång. Efter jobbet ska dock ett tungt gym köras innan. De kommer ske på Lidingövallen :) På lördag och söndag är det träningsläger i Nacka. Är taggad som bara den. Matchen mot Bolton gjorde att man känner sig mer sugen på att spela match och vägen dit är träning :)


Mums! Det här kommer bli en bra fredag!

Snart ska jag och Mats åka iväg. Mats ska hjälpa sin pappa att fälla träd och jag ska till jöbbet :)


Härligt regnväder!

Det var riktigt mysigt att vakna till regn dropparna som slog emot rutan. Sedan var det kanske inte lika mysigt att veta att man måste ta sig ut i det ovädret. Som tur var har jag faktiskt ett par stövlar sedan tidigare, samt min svarta regnjacka som jag köpte i helgen (REA på Intersport - som hittat). Då var det faktiskt inte alls lika jobbigt att traska iväg till tåget.


Sådana här gummistövlar äger jag :)

Idag känner jag att min kropp är hyffsat pigg. *yes* Det märks att det var en lugnare träning igår helt enkelt. Dessutom inget fyspass, utan "bara" 90min handbollsteknik. Min kropp lever :p
Ikväll har vi träningsmatch mot Boltons a-pojkar. Vi ska delas in i två lag som spelar 30 min var. ska bli riktigt kul! Ska hinna med att köra hoppstyrka innan kvällens pass också! Check!
På fredag blir det sedan tungt gym innan det blir träningsläger lördag-söndag. Var vilodagen tog vägen?? Ingen aning :( Suck!

Ha det bra. Jag ska njuta över att jag arbetar inomhus :)


Äggig middag

Vad kan man hitta på att äta till middag när man kommer hem från träningen och är riktigt hungrig? Naturligtvis ska det gå fort också. Omelett såklart. Det är både nyttigt och gott!!!



Det blev omelett med räkor och en glas färskpressad äppeljuice. Mums.

När Mats kom hem mojsade jag ihop en omelett med räkor och potatis till honom :)

Omelett är absolut något jag kommer ha flera gånger. Speciellt de sena träningarna när man kommer hem 21.15. Perfekt med andra ord. Det skulle aldrig funka att börja göra allt för komplicerad mat då.

Mer ägg åt folket :)

Ps. Träningen ikväll var förresten väldigt rolig. Putte från Tyresö var nere och visade oss individuell teknik. Ni fick testa på massa olika skott och finter. Riktigt kul. Sällan man får tid till att testa många olika! Tummen upp!


Blåtiror och prinskorvar

Det går hett till på våra träningar ;) Det är minst sagt fulla satsningar och tufft försvarsspel. Det är ingen träning utan att någon råkar ut för något. Som jag skrivit är det inga fula grejer, utan mer sådant som händer när ex. försvarsspelaren vägrar backa.

Emma Hawia råkade ut för det igår. Hon var etta i försvar och gick ihop som försvarsspelare. Poff. En blåtira rikare. :O Direkt när det hände såg det ut som ett blått horn nedanför ögat. Stackaren! Men med lite kyla på såg det betydligt finare ut. Får se hur det ser ut ikväll :/



Själv har jag lyckats få ett ringfinger tjockt som en prinskorv. Höger hand förstås!

Skador tillhör tragiskt nog handbollen :/


Mobydick fortsätter

Kvällens träning gick bra. Lika utpumpad som vanligt. Alla kämpar verkligen på som 17! Härligt att se tycker jag!

Kvällens middag blev sill och potatis. Yum yum!

Kvällen avslutades med fortsättningen på filmen Modydick! Imorgon ska vi se klart den sista timmen :)



Nu måste jag slocka innan jag halvt tuppar av här i soffan :)


Måndagens träning * 3

Gårdagens träning gick bra. Jag, AC, Karin och Elof körde de (Läs ironiskt) underbara 4min intervallerna samt hoppkoordinationen innan kvällens handbollspass. Kämpiga 4min intervaller. Men när man är flera som springer blir det på något underligt sätt betydligt lättare iallafall. Sista intervallen körde vi på löparbanan, occh jag är ändå glad att vi inte sprang alla intervaller där. Fy bubblan vad tungt det var. Korta intervaller är het ok, men inte 4min.
Handbollspasset var i vanlig ordning mycket kamp och spring. Något jag verkligen ser som positivt är att vi spelar så otroligt mycket på träningarna. Vi spelar 4 mot 4, 5 mot 5 eller 6 mot 6. Jag tror det är mycket av den träningen vi behöver. Vi behöver träna på att ta bra beslut trots att vi är otroligt trött. Sedan varvas träningen hela tiden med skottövningar där Lollo och Bodil får jobba hårt med feedback från mv-tränaren Martin. Riktigt bra!

Igår när jag kom hem från träningen åt jag och Mats gårdagens middag, nämligen hamburgare. Så gott!!! Att rekommendera när man ska göra egna hamburgare - köp gott hamburgerbröd. Det gör verkligen så stor skillnad. Numera kan man köpa hamburgerrestaurangen MAX´s bröd i ICA. Supergott!

Klockan 22 slocknade jag som en jag-vet-inte-vad.

Imorse kände jag mig ändå relativt pigg. Ska inte klaga. Idag jobbar jag 7-11 på Klingsta sedan jobbar jag vidare på ett annat boende från 11-15.30. Life is here. Går in som vikarie alltså. Nya boende, ny personal. :) Bara att gilla läget.

Ikväll fortsätter hård träning med löpning, gym och 90 min handboll.
Min kropp lever - jag lovar - jag känner det!


Helt slut

Min kropp strejkar rätt rejält idag. Jag har ont på de flesta ställen och det är väl så efter trippla pass. Aj. Förhoppningsvis vaknar jag upp med lite mindre värk imorgon.

Helgen = MVG!

Måndag. Låter tungt, och är väl ganska tungt också ska jag erkänna. Skulle ljuga ganska grovt om jag sa att måndagar inte var tunga. När man har  haft helg vill man liksom fortsätta ha den där lediga lyxen. Men har man ett jobb är det bara att gå upp när klockan ringer, och längta vidare till nästa helg.

Det här var en bra helg på många sätt. Att få tillbringa den på landet med världens underbaraste familj gjorde det hela bäst! Alla var samlade, vädret var bra. Klippte gräsmatta, solade, tränade, badade och grillade. Söndagen tillbringades med lite shopping och myskväll med syster. Jag ska verkligen inte klaga.


Jag leker karate. Haaaajaa!


Ebba <3

När man blickar ut över kommande vecka kan man konstatera att det kommer vara en rejäl dos med träning. Vi kommer träna måndag till torsdag som vanligt. Sedan har vi en helg med träningspass på hemmaplan. Det kommer kännas skönt att ha träningsläger i Nacka, Stockholm. Att dessutom få sova hemma i sin egna säng mår man bara bra av :) Har fått väldigt lite info dock. Vet bara att vi s ka träna två pass på lördagen och ett pass på söndagen. Fokus på handboll enbart. Yeha!

Vad händer under din vecka?


Söndag - hemresa

Vaknade upp till en mulen dag här på Vätö. Hade verkligen tur som fick det fina vädret igår. Men att det är mulet en söndag gör egentligen inget. Det är ganska skönt. Ska åka hem redan på förmiddagen för att handla lite i Norrtälje. Ska bland annat till ÖB, Willys och Blomsterlandet. Förhoppningsvis kommer vi hem med någon blomma. Orchidee och en blomma till köket. Vi får se vad det blir :) Ska även in på Rusta en snabbis och kolla trall + utemöbler till balkongen. Det är nu man ska passa på - realisation liksom :)



Ikväll skaMats och Arto på bio. Jag och AC har bestämt att vi ska hyra en Beck eller Wallanderfilm och mysa hemma. Varken Mats eller Arto är nämligen särskilt förtjusta i de filmerna. Men jag tycker de är lite halvmysiga.

Träningsledigt idag också. Min kropp ska verkligen få vila!!!!!

Ser fram emot den här söndagen...


Vätö - fredag till söndag

Vistelsen på Vätö har varit super hittills, och sämre lär det inte bli :) Sovmorgon till 7.30 i morse. Ganska typiskt att man inte kan sova längre när man för en gångs skull får och kan sova ut. :/ Knas. Startade förmiddagen med att klippa hela gräsmattan, jag, Mats och pappa. Vädret har varit bäst idag och svetten lackade verkligen när jag klippte gräsmattan. Härligt - not, men man ska inte klaga. Hellre tropisk värme än kyligt regn.

Dagen har tillbringats i lugnan ro. Solat lite. Kelat med Ebba. Pussat Gonzo på näbben. Hehe! Mats har också fått en puss på munnen. :p

Vid 16-tiden drog jag, Ac och Arto iväg för att träna. Skönt. Men kan inte påstå att jag kände mig särskilt stark. Men men, gav allt iallafall, mer kan jag inte göra.

När vi kom hem efter träningen åkte vi raka vägen till badplatsen. Brr. Det kan inte ha varit varmt i vattnet, men bada skulle vi göra. Gah.



Sakta man säkert....


Plums!


Med hjälp av en handduk kom jag upp. Tack!

Nu ska vi grilla. Är hungrig som en varg och känner mig tom i magen. Mums vad gott det ska bli.

Cioa!


Swisch!

Shit vad dagen har passerat. Turbofart minst sagt. Jag har verkligen saker att göra hela tiden. Men det är ju positivt det med. Man går inte sysslolös inte. Russinen ska träna, få hjälpmedel och annat!

Håller på att löka bort (läs: svettas) i den här klibbiga värmen. Just nu står fläkten på högsta effekt. Det är kvalmigt och soligt...inget man ska klaga över egentligen. Det är faktiskt inte sommar så länge till. Snart klagar vi på kylan :p Nä, jag ska försöka vara mer glad åt sommarvärmen som dyker upp lite då och då.

Kvällen kommer bli lång. Innan handbollspasset klockan 18.30 ska jag och Ac köra ett tungt gympass i hallen. Jag antar att vi kommer krypa in på handbollsplanen sedan. Man kommer vara spagetthi i benen, iallafall till en början! Men nu är det de sista passen innan en ledig helg. Siktet är inställt på landet och trevligt umgänge!

Bye bye!




Casino - here we go!

Någon här som missat att man faktiskt kan spela Casino på nätet nu för tiden? Det går att håva in bonusar också vill jag lova :) Och inte vilka pluttiga bonusar som helst. Jackpoten är tillexempel på sjuka miljoner för tillfället. Känner man att man han tur i spel ska man nog inte tveka sådär allt för länge. In och spela casino vettja :)

Lycka till!


När man får oväntat besök...

Tidig träning som slutade redan 18.30, innebar att jag var innanför dörren innan klockan slog 20.00. Trött och hungrig...redo att kasta mig över middagen fick jag en glad överraskning! Pappa och Ebba var på besök för att se landskampen mellan Sverige och Skottland :) Fick såklart massa smaskiga pussar från Ebba ♥ Pricken i:et hade naturligtvis varit om mamma och Gonzo varit här, men man kan inte få allt här i världen ;)


Pappa, Mats & Ebba ♥

Det här höjde helt klart min kväll. Att ha de man älskar runt omkring sig. Att jag sedan mumsat i mig en middag bestående av pasta och min paprika/räk/purjolöks/currysås var inte helt fel. Perfekt att ha matlådor redo i frysen. Me like. Att ställa sig och laga mat sent på kvällen är inte så kul. :/


Snuttis!


Imorgon tar vi nya tag. Jobb, tung styrka och handboll. Tror aldrig jag har sprungit så mycket på handbollen som jag gjort förra veckan och denna veckan. Men vad grymt bra det känns. Vi kan iallafall räkna handbollspassen som intervallträning! Att vi sedan lägger på ytterligare 2-3 löppass i veckan gör inte saken sämre :)

Yehaaa!


Jag lever

Mitt i veckan. Lillördag. Ny jobbdag. Nya träningspass.

Ikväll är det träning igen. Men eftersom jag kört dubbla fyspass både måndag och tisdag (innan handbollen), är det bara handboll som gäller. Tidigt träning dessutom. Vilken lyx :) Kommer väl komma hem strax innan 20 vilket känns som en dröm *ahha* Ikväll ska nämligen jag och Mats försöka se klart på filmen "Moby dick". Vi har sakta men säkert börjat se klart den drygt 2h långa filmen. 15 min här, 15 min där. Men ikväll blir det nog sista gången. En film som har en tendens att vara ganska seg. Efter drygt 1h är det första gången man ser Moby dick". Suck. Får se vad slutet har att bjuda på :)

Igår på träningen blev det blod, svett och tårar :O
2 näsor tömdes på blod och 1 öga blev halv demolerat. Gah!
Det ska smälla säger man ju, och det positiva med allt detta är väl att det inte sker med flit. Det är helt enkelt sådant som händer i en kontaktsport som handboll och i ett lag där alla vill vinna!
Hoppas näsor och ögon mår bättre, Emma, Henry och Johanna!

Ikväll blir det nog inte mindre smällar.

Cioa!


Ny dag idag - träning & jobb.

Så var måndagen avklarad. Känns riktigt skönt faktiskt. Träningen gick bra. 400m intervaller * 12 (30sek vila) som jag och AC körde tillsammans på löparbanorna bredvid hallen. Luften var tjock och kvalmig, men kändes helt okej iallafall. Innan handbollen drog igång klockan 18.30 hann vi även med ett alternativt gympass. Var ganska mör till handbollen, men där var det bara att tuta och köra. Ganska mycket lugnare i början av träningen om man jämför med förra veckans träningar där det verkligen bara var fullt ös medvetslös. Men det kanske är en mjukstart på veckan, vem vet? :O

Idag är det bara att ta nya tag för arbete och träning. Känner mig inte alls utvilad efter natten. Somnade inte direkt när jag gick och la mig utan snarare efter 22.30 :/ Så när klockan ringde i morse var huvudet tungt och ögonen trötta. Jag hoppas att lite kaffe och en bra start på arbetsdagen gör att jag känner mig piggare. Bra arbetskamrater har jag iallafall!!

Kvällen bjuder på pyramidintervaller, hoppkoordination och 90 min handboll. Förhoppningsvis kör fler lpningen tillsammans ikväll. Men jag förstår att de som är lediga på dagen kör fysen då. Då hinner man återhämta sig en aning innan handbollen på kvällen.



Förresten. När vi ändå är inne i träningssvängen måste jag få delge er en urgod efter/innan-träningen-mumsig-sak. Det är en egenkomponerad dryck innehållandes PROVIVA jordgubb och VERUM jordgubb/smultronfil. Blanda dessa och man får ett dundergott mellanmål.


Säljer jeans

Säljer mina Levis jeans som verkligen är som oanvända. Jättefina och fräscha. Använda några gånger bara. Passa på om du vill ha ett par fina jeans!

Levis jeans blå 29/32

In och lägg ett bud på Tradera!


Vecka 32

Måndag igen. igen. igen. Jag tycker det känns som att det existerar alldeles för många måndagar, och alldeles för få lördagar :/ Mmm. Men helgen var bra och min kropp är på topp igen. Inte ont någonstans faktiskt :)

Veckan som kommer har mycket att ge.
* Kollektiv träning måndag - torsdag med iallafall dubbla pass (handboll + fys).
* Jobbar måndag - fredag. Skräll (?)
* Till landet på helgen <3

Nä nu kör vi fullt ös medvetslös hela veckan....


Brödbak och tårtsmask

En söndag i hemma-tecken. Har spenderat den mesta av söndagen i lägenheten. Började dock morgonen med att hämta Ebba hemma hos mamma och pappa - och ta en promenad. Riktigt varmt ute, nästan kvalmigt. Ebba följde sedan med hem. Riktigt mysigt att ha henne här. Hon var riktigt duktig. Låg mest på ryamattan och snosade medan jag bakade massa tekakor :) Mums! Nu har vi verkligen frukostbröd ett tag framöver.



Dock gav vi bort bröd till både AC + Arto, mamma + pappa och till vår trevliga granne Ingmar. Vi har fått både glass och choklad av honom och kände att vi ville ge tillbaka. :) Han blev jätteglad. Bra grannar!!!

Vid 16-tiden besökte vi mamma och mormor för fika. Det var födelsedagstårtan från i fredags som skulle ätas upp :) Sedan fick vi såklart träffa Gonzo, det lilla busfröet. Den killen är det verkligen fart på.

Nu är det kväll och lite senare ska jag och Mats se klart på filmen "Mobydick".

Imorgon startar en ny, tuff men inspirerande vecka!


Regnigt Högdalen

Dagens discgolfrunda blev en regnig historia. Det var ritkigt ruggigt. Vädret var ganska osäkert redan på förmiddagen men vi bestämde oss ändå för att åka dit och iallafall spela några hål. Vi började att spela hål 1-2, men på hål 3 drog regnet igång så pass mycket att vi inte stod ut längre. Dock lugnade det ner sig och vi spelade ytterligare två hål. Men det är stor skillnad på att spela när det är bra väderförhållanden.


Det var duggregn redan på promenaden dit. Men vi gav oss inte. Vi skulle bara spela..


Blött och vått. Blä.


Jag och Mats. Taggade som bara den :)




Jag har precis kastat iväg en disc...


AC var lika glad, trots regn och rusk :)


Arto, AC, jag och Mats på gruppbild. Mattias ej med på bild.

Det var en grym dag trots att regnet öste ner. Det spelar liksom ingen roll när man har bra människor runt omkring sig. När vi kom hem ställde jag mig i duschen och duschade riktigt varmt. Sedan gick ja´g och Mats ner till affären och inhandlade grejer för att göra egen pizza. Mums.

Kvällen har annars spenderats i soffan med filmen "The informant!". Sådär film, en 2:a. Seg och lite halvtråkig.


Lördag

Sov till 9 i morse vilket var riktigt skönt. Idag kommer det bli en bra dag med endel händelser. Nu på fm ska jag och AC iväg till gymmet för att köra veckans sista pass. Det är det tunga gympasset, och jag känner mig riktigt taggad! Efter dusch blir det raka vägen till Högdalen för att spela discgolf med några stycken. Känns som att det var ett tag sedan, närmare bestämt på semestern (då vi spelade i Åkersberga). Kvällen är än så länge blank. Men det känns ganska skönt. Det får bli som det blir. Efter en dag full med aktivitet kanske man inte bangar för en hemmakväll :) Men det får dagen utvisa.


Discgolf innan sommaren kom :)


Gym

Jag har skickat iväg ett sms till syster yster. Kanske tar en promenad till Vallen istället för att åka buss. Skönt med luft samt att man mjukar upp lederna inför gymmet. Kanoooon :)

Nä, lite jobb med lägenheten samt packa väskan innan dagen börjar.


Bra fredag!

Idag fyller den bästa mamman på jorden år. ♥ Älskar dig!! Så jag ska snart ta och ringa och gratulera. Det kommer bli en bra fredag idag. Det har jag bestämt. Det är bra om man bestämmer det direkt - det blir en bra fredag idag. Punkt. Jag ska förhoppningsvis äta lunch med Mats idag. Jag ska bjuda på lunch i Mörby centrum. Trevligt trevligt. Jag ska nämligen på intro på ett annat äldreboende, där jag ska vikariera lite nu i sommar. Jag måste ändå till Mörby Centrum för att ta bussen till henne, och tänkte jag att man kunde få trevligt lunchsällskap där. Får se om det blir så.



Efter jobbet ska jag köpa en blomma till mamma. Ska kika in på blomsterbutiken i Mörby och se om det finns en vacker blomma med vas där. Fin fint!

Ikväll ska vi hem till päronen. Inget födelsekalas men lite fredagsmys.

AC och jag har köpt en väldigt bra födelsedagsprsent till mamma ♥

För övrigt börjar det hända riktigt bra grejer i lägenheten. Bilder kommer när vi har städat och donat lite. Men igår kom iallafall ett skåp i badrummet upp samt konsolhyllorna i vardagsrummet! jipi!


Spelsugen?

Jag älskar att tävla. Jag älskar att tävla i det mesta. Sällskapspel och handboll bland annat :) Numera hör man mycket i media om diskussionen angående att staten har monopol på casinospel. Angående casinospel och andra spel på internet måste jag höra med er om ni någonsin har spelat bingo eller annat spel på nätet där man spelar om pengar? Jag har faktiskt blivit medlemmar på endel spelsajter men bara spelat på de pengarna man fick när man blev medlem. Jag har aldrig satt in så mycket som en krona själv. Jag tror inte jag skulle vilja göra det heller, trots att det finns så otroligt många roliga spelsajter. Det finns bingo, roulette m.m. Men något säger mig att man kan tycka att det är så roligt att man faktiskt inte kan sluta :) Sådant har jag med andra ord inte tid med :)



Men jag tycker ändå ni ska gå in på sidan frittspel och ta er en titt. Har man lust kan man ju faktiskt testa. Jag skulle kunna tänka mig att testa bingo igen. Det är lite spänning med det hela. Sedan finns det faktiskt riktigt roliga tillägg där man kan bestämma vem man vill ha som nummeruppläsare. Allt från dogge dogeliiitooo till någon av böndnerna i "Bonde söker fru". Ganska knasigt, men roligt också.

Ha det bra!!!



A lot of things!

Veckan springer iväg och snart är det äntligen helg. Ska bli riktigt skönt. Det har varit en bra men intensiv  vecka hittills. Helgen kommer dock bli bäst. Vi har faktiskt inget kollektivt inom handbollen så jag kommer försöka trycka in brödbak, träning, discgolf, träffa päronen...och lite annat! (Ni blir såklart uppdaterade) Underbart!



Idag ska jag i vanlig ordning jobba innan jag tillsammans med min underbara syster ska bege mig  och köra korta intervaller och hoppstyrka. :) Min kropp "is back on track" nästan. Den återhämtade sig ganska bra, trots att jag inte lyckades snylta massage av Mats igår :) Dåligt ;) Men på fredag är det träningsfritt och jag kommer ta till vara på kroppen ordentligt!

Den sista tiden har bloggen innehållit extremt mycket träning. Men det är ju så mitt liv ser ut. Just nu är det mest jobb och träning. Men det ni ska veta är att jag och Mats kämpar otroligt med att ordning i lägenheten än. Att slå ihop två boenden är inte det lättaste, inte när så mycket prylar ska in i en 2:a :) Men det börjar ta sin plats, och bli riktigt bra. I dag kommer Mats far för andra gången till lyan för att hjälpa till med att flyytta lampor, lixa dimmer till flertalet lampor, få upp två konsolhyllor, få upp ett skåp i badrummet etc. Verkligen jättesnällt att han ställer upp! Det händer förhoppningsvis massa idag och jag kommer vara jättenyfiken över att komma hem och se hur det blir! Ahhh...

Avslutar detta inlägg med en bild från Kroatien som jag gillar starkt!


Gamla staden i Dubrovnik. Jättefint!



Nu blir det film

Alternativ styrka och hoppkoordination - check!

Snart blir det till att se fortsättningen av filmen "the bunker".



Spänningen stiger. Någon som sett den filmen kanske?


Efter träning kommer slapphet

Snart ska jag bege mig till Lidingö för att köra dubbla fyspass. Min kropp skriker efter vila, men man ska antagligen utstå sådan här smärta i början av säsongen. :) Åja, det går över och hårt träning ger resultat. Efter kvällens pass ska jag iallafall lägga mig och pilla naveln resten av kvällen. Jag ska göra så lite som möjligt och försöka få Mats att massera mina stenhårda vader :)

När man jobbar med äldre 85+ och själv vaknar upp med en sådan här träningsvärk kommer man till insikt med hur sina russin känner när man knackar på en förmiddag och frågar "vill du vara med på bollträning idag?". Man får liksom mer förståelse. Deras 85-åriga kroppar att stretat ett helt liv, och själv är jag bara 25år och har redan så ont. :/ Hur ska detta sluta?

Men fy vad jag klagar. Jag har valt det här själv och ska man orka en hel säsong är det så här det måste träna. Hårt, intensivt och smärtsamt. Det är ganska tufft att spela på elitnivå :p


Man orkar mer än man tror

Som ni förstår gör de sena och väldigt anstränande fys- och handbollspassen att jag deckar totalt när jag kommer hem. Igår orkade jag bara äta och se 15 min film med Mats innan jag tryckte ansiktet mot kudden och somnade. 22.00 (i bästa fall) till 5.30 är inte ens 8h sömn. Egentligen är det faktiskt 8h man ska sträva efter. Men vad ska jag göra? Jag måste ju  hinna äta och göra mig iordning? Det här är ett exempel på varför sena träningar skulle vara såå unket dåligt. Därför hoppas jag verkligen vi får max 1 sen träning den här säsongen. Jag vill gärna ha ett liv utanför handboll och jobb. Punkt.

Hur som helst var gårdagens träning lika grym som måndagens. Vi sprang intervaller på löparbanan innan vi gick in i hallen och dödade oss själva. Hah! När man tror att man ska tuppa av orkar man alltid liite till, vilket jag har fått klart bevis på de senaste träningarna. Det är verkligen 90min full rulle. Och när vi avslutar dagens träning med tävlingar att springa 20m-vända-20m-vända-25m (cirka) några set så snurrar det verkligen i huvudet :)

I går kväll och i morse kände jag mig som en 90-åring. Kunde med nöd och näppe ta på mig tröjan i morse. Fick sätta mig på en stol för att få av mig skorna. Aj!
Men jag vet att det är så här i början av säsongen innan alla muskler vant sig. Under säsongen kan man sedan köra samma träning utan att känna så här mycket - och det känns riktigt skönt att veta :) Men just nu måste jag få klaga ;)

Ikväll blir det alternativt gym och hoppkoordination på egen hand. Lite "lugnare" träning för att kroppen ska få komma igen lite. Även på torsdag har vi egen fysträning. Då vankas korta intervaller och hoppstyrka.

Härligt att man har en kropp som man använder :p


Säsongens första bollpass

Så var man igång. Äntligen. Det är alltid lika spännande, och lite nervöst, att gå in på säsongens första handbollspass. Att göra det med en ny tränare är också det speciellt!

Träningen började lite annorlunda, nämligen med kollektiv löpning. När hände det senast? Hela förra säsongen (både försäsong och själva handbollssäongen) har vi haft x-antal egna fyspass att köra. Då kunde man planera in dessa pass individuellt. Ledig på dagen - träna då. Jobbar hela dagen - träna efter handbollen osv.
Hur som helst samlades vi vid löparbanan. Det var intervaller på schemat.
400m löp 4 set
100m jogg - 400m löp 2 set
200m jogg - 200m löp 2 set
300m jogg - 100m löp 2 set.
90s vila mellan varje set.
Det var gaaanska jobbigt, då man skulle ligga på 80% av max löpning.
Alla körde på riktigt bra!!! Härligt att se!!!

Måste också säga att vi fått trekvartslöparbyxor, med Skuruloggan tryckt på! Coolt och snyggt ;)

Handbollen då? Jag kan säga att det var "åka av" i 90 min. Varvade intensiva matcher/spel/satsningar i lag med målvaktsträning. Riktigt jobbigt. Dessutom satt löpningen i koppen. Men va f-n, det är såhär det ska vara!! :) Vi hade iallafall riktigt kul. Så otroligt skönt att dra igång säsongen. Alla var mer döda än levande efter träningen.

Idag är det nya tag med löpning 17.30 och handboll 90 min. En fågel viskade att vi ska springa 14 varv på 400m banan...i jägarmarsch! Yeha!!! Bara att koppla bort hjärnan. Kanske lämna kvar den på jobbet?



Lyckades få en fläskläpp och en blåtå på gårdagens träning också....som att värken i kroppen inte räcker :)

Ha det gött!


Full helg blir till full vecka!

Det har varit en kanonhelg. Det har varit en sådan bra  helg att jag nog kommer komma ihåg den väääldigt länge. Trots att jag kört ett träningpass varje dag har vi hunnit med att besöka IKEA, se pride-paraden, gå på Gröna Lund och besöka Taxinge Slott för underbar fika. Är det inte bra så säg. Vädret har också varit till belåtenhet. Man kan nog säga att jag går in i nästa vecka med glada steg :)

Den här veckan kommer att vara väldigt annoslunda jämfört med tidigare veckor. I kväll börjar nämligen den kollektiva träningen, och handboll med det :) Ska bli riktigt kul, men också fysiskt påfrestande. Det är det alltid första veckorna innan man kommer in i det.
Fick ett lagom upplyftande sms i helgen. Fick reda på att vi kommer ha sena träningar hela veckan från måndag till onsdag, 17.30-20.00. Gahh! Kommer i bästa fall vara hemma 21.15 på kvällen. :( Men förhoppningvis är det bara så de första 3 veckorna, sedan får vi våra andra tider tillbaka.

Bara att tuta och köra. Snart är man inne i handbollsbubblan :)




Taxinge slott

Efter att ha varit på Bosön och gymmat var det dags att åka till Taxinge slott. Där var vi hela 19 personer som träffades för att fika på kakslottet :) Så mycket tårtor, bullar och kakor har jag sällan skådat. Riktigt svårt att välja ska jag säga. Men det blev en bulle och en marsipantårta - 2 säkra kort, vilket kanske var lite trist. Men Mats tog många olika sorter, så vi bytte lite sins emellan. Smask!

Tur med vädret hade vi också, även om det tyvärr inte var klarblå himmel.


Vilken skulle du vilja hugga in på?



Det var riktigt mysigt att strosa omkring i parken. Vi var även inne i Slottskammaren där de sålde en massa fina saker. Men oj vad de passar på att ta betalt bara för att de säljs där det säljs. I själva Slottskammaren blev det inget köpt, men däremot köpte vi en flaska havtornssaft i butiken i närheten. Det ska vi smaka på ikväll. Mats gillar det, men jag vet inte riktigt. Har bara smakat havtornsmarmelad, och det smakade sådär :/


Jo det regnade faktiskt lite och då åkte mitt diskreta paraply upp :)


Mats i den läskiga labyrinten. Fint!

Det blev några timmar vid Taxinge Slott. Riktigt trevligt blev det iallafall!!!


RSS 2.0