Gratis?


För den som redan är med på Gratisbio, men som känner att den har tid att tjänapengar på andra sidor också!


Äntligen fredag

Jag tyckte den här veckan gick lite segt i början...men sisa dagarna har det rullat på i bra fart. Har en arbetsdag att se fram emot, sedan stundar helgen som i princip är bokad in i minsta detalj (Sickan).

Fredag
Träningsledigt, vilket känns behövligt. Låret mår annars bra och jag känner mig bättre och bättre...starkare och starkare. Ska förbi Mörby Centrum efter jobbet. Bland annat fixa armbandslängden på min röda klocka samt handla lite hårnålar/ansiktscreme. Kvällen startar med majbrasa i Västerhaninge för att sedan fortsätta kvällen med middag på Floris :) Var 100år sedan jag var på majbrasa, men kameran är med och det ska bli riktigt mysigt. Fick tyvärr inte med mig stövlar pga. utrymmesbrist. Därför hoppas jag att regnet stannar i himlen.

Lördag
Efter lite sovmorgon och frukost tillsammans med Matsen ♥ ska jag bege mig till Lidingö för att träna på Vallen. Fokus kommer ligga på löpning och knärehab (Knäböj, enbensknäböj, stabilitetsövningar, tåhävningar). Tyvärr kan jag inte hålla till på Bosön, men Vallen är också bra inte minst pga. det finns löparband.
Efter träningen far jag hem till päronen för att titta på den femte och avgörande matchen mellan Sävehof och Lugi.Shit! Ska Lugi ta steget till final eller avgör Sävehofs erfarenhet? Spännade!
Klockan 17 är det inflyttningsfest hos Mats syster i Västerhaninge. Blir mat och tårta. Trevligt! Antar att det inte blir allt för sent där, så kanske hinner i med en liten filmkväll efteråt :D

Söndag
Sovmorgon - ja Tack! Beroende på väder kommer vi träna eller spela frisbeegolf på förmiddagen. Antagligen träning på Najaden i Haninge för att sedan kasta bort frisbees i Rudan. Haha. Ska bli spännande att kasta med min nya disc, som är betydligt lättare än de jag har sedan tidigare. Mittpå dagen ska vi träffa Lina Christian och lilla Maja :) Ska bli kul. Hon växer så det knakar! Kvällen spenderas med middag hos mina päron på ön. Jag kommer pussa sönder Ebba och Gonzo! Mina sötnosar. ♥

Ska verkligen uttnyttja att jag har kameran med mig i helgen. Ska fotografera allt jag ser - nästan. Självklart kommer ni få ta del av en massa bilder också!

Ha en solig och ljummen dag.

Tjo flöjt!


Träning och härlig efterrätt

Direkt efter jobb och utbildning åkte jag till Ropsten för att möta upp Mats. Vi åkte sedan raka vägen till Vallen för att träna. Jag körde mitt första "löppass" på löpband. Trots att jag bara får springa 3min 2 set känns det underbart. Jag är hur glad som helst. Det blev även lite bål, benstyrka,axelrehab. Cirka 1h träning och svetten lackade :)


Här är jag - ego jag vet. Men så ser det ut där jag tränar :)


Här sprang jag och var otroligt glad trots att det bara blev 9 min totalt :)

Vi har ätit lax ikväll. Det är verkligen hur gott som helst. Romsås (creme fraiche, rödlök och rom) och ris + tomat och kvällsmaten är dundergo :) Efterrätten ska snart intas. Det blir snart filmen "Bonboondock Saints" tillsammans med denna goooda efterrätt. Tyvärr inga svenska jordgubbar. Tycker det var dyrt med spanska jordgubbar för 30 spänn.


Jordgubbar, kiwi och mjölk.

Ha en superbra kväll!


Snart är det dags

Jag kan inte fatta att det snart är dags att resa till Kroatien. Vi åker måndagen den 10:e maj. Det är alltså bara dryga arbetsveckan kvar innan vi åker :) Ska bli så otroligt härligt!


En vecka här känns ju inte helt fel :)

Många säger att Kroatien är otroligt vackert, och jag tror på dem. Jag tycker det räcker med att titta på den här bilden. Jag vill dit NU! Brukar kika in och se efter vad de har för väder där just nu. När vi åker kommer det vara försommarvärme mer är högsommar. Men det passa oss bra. Även om vi vill njuta av solen känns det enformigt att bara ligga och sola heeela tiden. Försommarvärme är ju positivt på det sättet att man faktiskt kan göra saker utan att svettas bort. :D

Innan resan ska lite praktiska saker fixas. Packlista ska skrivas, pengar ska växlas......

Snart börjar nedräkningen!


Knäppa jag!

Jag lovade er en massa bilder från gårdagskvällen när jag och Mats var barnvakter till lilla Gonzo. Jag hade kameran med och fotade massa. Jag tog bild på när han mumsade på äpple, när han satt på skåpdörren i köket och när han åt middag med oss. Tyvärr var jag klantig som få när jag skulle sätta över bilderna till datorn. Jag lyckades radera bilderna på minnet innan jag hade kopierat över de till skrivbordet. Ibland undrar man hur man är funtad. Blä. Därför blir det Gonzo-löst i det här inlägget. Ni får helt enkelt studera honom närmare i tidigare inlägg istället :) Den lilla älsklingsplutten! (Skyller min klantighet på stress - skulle precis börja titta på film och klockan var över 21) :)

Nu är vi hur som helst inne mitt i veckan. Skönt. Vacknade upp och trodde det var helg eller närmare ledighet - vilket var lite tungt. Men bara att kämpa på. Efter jobbet ska jag ut till Nacka och träna. Ska köra cykling, bål och axelrehab medan de andra kör handboll. 19.30 ska jag delta i Mariusfysen. Var med redan förra veckan, och kände hur skönt det var att köra med laget. Så jag kommer köra på med det, men byta ut endel benövningar till lättare tex. utfallssteg, tåhävningar. Go go go! Det blir alltså sent idag och jag förmodar att jag inte kommer hinna hem till Mats innan 21.30 :/ 30 min innan läggdags med andra ord. Inte så mycket att göra. När klockan ringer kl 5 vill man inte vara totalt färdig!

Ha en bra dag!


Jag får jogga!!!!!!!!

Jag är totalt överlycklig!!! Idag när jag var hos sjukgymnast Britta på Bosön såg hon min förbättring. Jag får numera strunta i de mesigare övningarna "tugggång" mfl. :) Nu är det tuffare tag med mer belastning på enbensknäböj, utfallssteg m.m. Känns underbart. Dessutom fick jag jogga 5 min på löpband idag. Kändes lite konstigt. Det var faktiskt 8 veckor sedan jag joggade ordentligt. Men känslan är total!!!! Jag längtar till tuff intervallträning och annan löpning :) Nu ska jag "bara" få köra 3min jogg med 1min vila 3 set. Men för mig känns det så skönt. Det är verkligen ett steg (ett STORT steg) framåt för mig. Britta sa själv att hon inte trodde att jag skulle kunna jogga så fort. Nu hoppas jag bara att det känns bra imorgon när jag vaknar.


Jag och AC - äckligt svettiga i juni 2009 när vi spelade Eken Cup. Så här glad känner jag mig idag - om inte ännu gladare! :)

Puss


Barnvakt

Har pratat med min kära mamma på förmiddagen ♥ Hon ska ut och äta med arbetskamrater efter jobbet, vilket innebär att lilla Gonzo blir hemma ensam då pappa är på konferens med jobbet. (Ebba sover över hos mormor). Hur som helst så löste vi problemet med att jag, efter sjukgymnastbesöket på Bosön samt handling på ICA, kommer hämta Gonzo uppe hos mamma och pappa! Sedan får han följa med hem till mig och vara där tills mamma hämtar honom :) Åh vad mysigt att ha honom ett tag.



Kanske lägger jag upp lite bildr från kvällens barnvaktande ;)


Update

Gårdagen var riktigt bra. Körde på bra på träningen (1h 45 min) med cykling 2ggr 25 min, bålprorammet och överkroppsstyrka. Hann med ett pendeltåg tidigare än beräknat och var hos Mats redan klockan 19.30. Det är ju ljust som mitt på dagen den tiden. Jag älskar vår och sommar på det sättet :) Kvällen spenderades med middag framför skräckisen "Wild chill" (ev. recension kommer). Helt ok skräckis, om än liiite seg.

Kände mig helt ok pigg i morse. Mats var uppe redan vid 3-tiden eftersom han inte kunde somna om. Därav fick jag frukostsällskap vilket alltid är lika trevligt :) Nu sitter jag på jobbet och har en förmiddag med mycket jobb. Efter lunch har vi stormöte för hela huset. Tyvärr kan jag inte delta på hela mötet eftersom jag måste iväg till sjukgymnasten på Bosön. Ska vara där vid 16. På kvällen hade jag och Mats planer att gå på 19-bion med filmen "Hierro". Dock kanske vi skrotar den idén och istället tar en lugn hemmakväll.

Har stor lust att laga något gott till middag ikväll. Funderar på lax eller mini-vårrullar med ris. Mums! Får se vad det blir. Förhoppningsvis har min buzzadorkampanj kommit också. :D

Ha en bra dag!!!


Buzza med Neutrogena



Så var det åter dags för mig att buzza. Som ni vet sedan tidigare är jag i full färd med att buzza om Sensodyne tandkräm. En tandkräm som efter kort användning visar sig ha väldigt bra effekt mot ilningar i tänderna. Jag har delat ut tandkrämstuber till vänner och bekanta. Ska bli roligt att se hur många som tycker att tandkrämen gett effekt. :)

Hur som helst, så ska jag iallafall börja buzza om Neutrogena :) Ska bli bli riktigt kul. Någon som är intresserad av att testa???


Ny vecka

Så är vi redan inne i vecka 17, som snart blir maj-månad. Är det inte fantastiskt? :) Idag var det riktigt skönt på morgonen. Jag hoppas den här temperaturen är här för att stanna :)

Har försökt planera veckan så gott det går. Det blir i vanlig mycket träning och jobb. Ska till sjukgymnasten den här veckan också. Börjar längta olidligt efter att få beskedet att det är okej att börja jogga. På fredag är det 8 veckor sedan jag "skadade"/vaknade upp med den groteska blödningen i låret. Herre min gud. 8 veckor!

Måndag:
Jobb + träning i Nacka

Tisdag: Jobb + sjukgymnast/träning där

Onsdag: Jobb + träning i Nacka (och Mariusfys)
Torsdag: Jobb/utbildning em + träna själv på Lidingö

Fredag: Till Mats och titta på brasan (VILA från träning)

Lördag: Träna själv + inflyttningsfest

Söndag: Träna själv + testa Bosöns frisbeegolf + träffa Christian,Lina och Maja (Äntligen).

Det kommer gå i ett. Antagligen svischar veckan iväg lika fort som tidigare veckor. Hinnr knappt blinnka innan det är fredag igen :D Har dessutom endel grejer jag måste fixa. Fixa flygstolar till Kroatienresan bland annat.

Ha en bra dag!


Discgolf

Idag har jag och Mats varit i Rudan (Haninge) och åter spelat en kortare runda med discgolf. Vi spelade de sista 5 hålen, eftersom Mats ville avsluta sin tidigare runda. Idag gick det faktiskt riktigt bra, och jag är nöjd. Gjorde ett kast över par på nästa 4 hål. Men då passade också de sista banorna mig ganska bra!

När vi skulle börja kasta träffade vi Södertörns diskklubbs ordförande. Han rekommenderade oss att bli medlemmar i klubben för 100kr och då få en disc + en liten markeringsdisk. Vi slog till direkt. När jag fick mina två första diskar av Mats kostade de nämligen drygt 150kr styck på Stadium. Så det var rena kapet! Köpte dessutom ytterligare en disc för 50kr. En vit disc som skulle passa mig som oftast får disken att gå åt vänster :) Ska försöka få in en bild ikväll, på mina nya diskar.

Nu ska vi snart bege oss till barnkalas här i Västerhaninge.

Direkt efter det beger jag mig till Bosön för att köra mitt rehab pass. Sedan måste jag storhandla lite, och förbereda mig för en fullspäckad vecka!!!



Lite uppdatering.

Mycket trevligt födelsedagskalas i Västerhaninge.
Kom dit kl 15 och gick vid 18. Var skönt att få skjuts ner till pendeltågsstationen. Tack vare pappa kunde jag träna på Vallen i cirka en timme. Kändes bra, och jag ser fram emot veckan som kommer vad gäller träning :)

Har nu tagit kort på mina disckar som jag har.


Två stor diskar som man kastar med. Båda har olika egenskaper. Den lilla blå disken är bara en markeringsdisk som man lägger på platsen där disken hamnat. Framför denna får man inte trampa över när man kastar.


Här är alla mina fyra diskar.

Någon som kastat discgolf?

Härlig dag

Idag har det varit en riktigt trevlig dag. Bara att börja dagen med sovmorgon gör att man känner sig på bra humör :) På förmiddagen tog jag och Mats en lång promenad till Floris. Vi promenerade i 60 min, och med tanke på det härliga vädret var det riktigt skönt :) På Floris hjälpte vi till med lite trädgårdsarbete innan det blev fika i solen. Sitter man i solen med lä är det riktigt skönt :) Fick nog lite färg i ansiktet också!

Nu är det grillning som väntar här. Det grillas revbensspjöll. Doften av grill gör ju bar att man flyttas framåt till sommaren! Härligt. Längtar tills värmen slår till lite bättre. Aprilvädret är inget att lita på ;)

Imorgon är dagen lite mer planerad. Bland annat ev. frisbeegolf, födelsedagskalas och innebandy för Mats. Dessutom ska jag till Bosön på eftermiddagen för att köra mitt rehabpass. Har träningsledigt fredag, lördag vilket behövs. Har kört på 11 dagar i sträck nu.

Nu måste jag avsluta. Lite kommentarer vore inte fel :)

Back again

Så är jag tillbaka efter att ha haft en väldigt liten bloggpaus. Vill inte gå in på vad som varit de olika skälen. Jag kan bara konstatera att lusten att skriva ett blogginlägg är tillbaka.

Har haft en ganska intensiv dag på jobbet. Bland annat ny boende och hjälpmedel + träningar. Men det är skönt att ha mycket att göra. Det är så tacksamt jobb jag har (sjukgymnast)!

Har tagit ut en timme idag för att kunna komma till Löplabbet i Solna klockan 15.30. Ska nämligen få nya skoinlägg. Gjorde inlägg på Rehband för länge sedan. Då gjorde man en gipssko som man sedan kunde använda som mall. Nu går det betydligt smidigare. Nu använder de nämligen scanner. De scannar helt enkelt fötterna och utifrån det gör de nya skoinlägg. Bra va?

Kvällen kommer tillbringas med min kära ♥

 

Tjingeling!


Tålamod

Kära läsare.
Halite tålamod med mig :) Ska försöka ta tag i det här snart, bara jag hittar krafter någonstans ifrån.


Ingen lust

Just nu har jag ingen lust att skriva av lite olika skäl. Återkommer dock.

kram på er


Filmer

Nu var det ett tag sedan jag betygsatte filmer här på bloggen. Eftersom Mats är film-tokig ;) blir det endel film. Senast igår såg vi klart på "The wild", en tecknad familjefilm som hade endel roliga inslag. Jag gillade den. Dock är man i en viss sinnesstämning ibland, så allt är inte lika kul. Men jag skulle nog ge den filmen en 3:a.



Rolig animerad film som det svänger om. Finns många roliga karaktärer. Bland annat en virrig "gnagare" som man inte blir klok på. Har en bra berättelse som självklart slutar lyckligt.

Allt om min buske är en annan film vi såg för ett tag sedan. Jag hade endel förväntningar där Ola Rapace var med, men det kändes som att det blev lite pannkaka. En väldigt konstig handling rakt igenom med väldigt många konstiga karaktärer. Inget jag skulle rekommendera. Därför blir det en 2-.


Konstig film rakt igenom.

Det får räcka med två filmer för idag. Skulle dock behöva lite hjälp från er. Skulle vilja ha lite filmtips. Vilken film känner du att du skulle vilja rekommendera mig?

Kram


Bosön

Så har jag varit på Bosön och kört mitt rehabpass. Det tog dryga timmen idag med, men jag märker att jag börjar kunna övningarna bättre och bättre. Hann med bussen hem och tog en varm dusch. Nu blir det lite TV.

Har egentligen inte så mycket att skriva, så tänkte bjuda på lite bilder:


Älsklings Gonzo


Skrynlan Ebba


Måndag

Som ni märkte var det ganska dåligt med uppdatering här i helgen. Men det har helt enkelt bara gått i ett. Jag har knappt varit hemma mer än på fredagskvällen. Jag är allt annat än utvilad men har haft otroligt kul. Några av höjdpunkterna var lagfesten och frisbeegolfen. Blev bara 6 1/2h sömn natten mot söndagen vilket gjorde att jag kände mig totalt utmattad efter hela söndagen. Att vara ute en heldag (löparlopp inne i stan och ca 2 1/2h frisbeeglf i Rudan) är verkligen härligt, men det tar på krafterna. Frisk luft är uttömmande på ett positivt sätt. Blev relativt sent i går också pga. vissa grejer så idag är jag trött som en "vet inte vad".

Är iallafall på jobbet nu och hoppas jag orkar med den här dagen. Klockan 16.30 ska jag till Bosön för att köra mitt rehabprogram själv. Har sedan ett sjukgymnastbesök instoppat på torsdag klockan 16. Jag hoppas verkligen att det har gått framåt då :) Veckan har varit ganska mycket träning ändå.

Mån: Rehab + cykling
Tis: Gym överkropp
Ons: Sjg-besök + träning med sjg Britta
Tor: Cykling + bål + axelrehab
Fre: ehabprogramet på Bosön
Lör: Lätt cykling + överkropp
Sön: Cykling

Kanske ska vila någon dag också?

Tungt med måndag - blä.


Händelserik söndag!

Söndag!
I morse tränade jag på Najaden i Haninge/Handen. Det blev cykling 25min x 2. Skönt!
Sedan åkte jag o Mats in mot stan. Mats skulle springa "Run for water". AC kom dit o var publik med mig.





Sedan var det frisbeegolf som gällde. Riktigt kul även denna gången!









Efter en frisbeegolfsrunda på 2½h bar det av till Fasta strand för en Farsta-strand-macka! Det behövdes efter all rörelse den här dagen!


Min lördag

Det är en dag full med aktiviteter, därför har jag inte tid med ett långt inlägg.

Träning på Lidingövallen

Födelsedagskalas i Västerhaninge

Skövde - Eslöv matchen hemma hos Lollo

Lagfest i Skurustugan

Låt dagen börja.

Har träningsvärk efter gårdagens pass på Bosön.

Aj! Yes!


Bosön + mys

Träningen på Bosön gick jättebra. Det tradiga är egentligen att ta sig till och från. Tack vare världens bästa pappa hann jag börja träna innan klockan slog 16.30, för han skjutsa dig mig :) Träningen tog dryga timmen, och jag kan meddela att backen från Bosön inte är särskilt rolig när man tränat båda låret till max :) Men jag ska inte klaga. Det är underbart att få ta ut sig och bli riktigt trött i musklerna.

Middag har spenderats hos päronen ♥ Det har varit en riktig degkväll, vilket behövs efter en vecka med jobb och träning. När helgen dessutom är fullsmockad behöver man ladda upp med fredagsmys. Imorgon ska  nämligen ytterligare en sak planeras in. Nämligen födelsedagsfika i Västerhaninge kl 14. Klockan 16 ska jag vara i Nacka. Det ska nog gå. Allt går - utom nyfödda och tennsoldater.


Gonzo och jag.

Kvällen är ung och imorgon blir det sovmorgon.

Ska bli riktigt kul med den här helgen.

Lördagen:
Träning på Lidingövallen
14.00 födelsedagsfika i Västerhaninge
16.00 Se handboll hos Lollo i Nacka
18.00 Lagfest i Skurustugan

Fullt ös medvetslös!!!!!


Fredag

Jag ♥ FREDAGAR!
Jag tror den här dagen kommer gå ganska fort dessutom. Har bara halv dag på arbetsplatsen, sedan ska jag till rehabmöte på eftermiddagen. 15.30 stundar helgen :)

Hoppas ni alla kommer ha en trevlig helg. Själv är min i vanlig ordning ganska fullproppad.

Fredag:  Jobb + träning på Bosön + fredagsmys

Lördag: Träning fm + lagfest på kvällen

Söndag: Träning fm + 13.30 ta emot Mats när han springer Run For Water + frisbeegolf i Rudan (Haninge).

Lördagen är inte bestämd till 100%. Har som ni ser endel tid där mitt på dagen. Skulle ha varit skönt att bara sätta sig på en uteservering någonstans. Men vädergubbarna/tanterna har inga höga förhoppningar om lördagens väder tyvärr. Trist värre. Men får se om det kanske blir en vända in till stan iallafall. Ska egentligen spara pengar till Kroatienresan, men lite shopping går allt :D

Hur ser er helg ut? Ska ni hitta på någon speciellt?


Fortsättningen...

Snart är det dags att bege sig till Nacka för dagens träning. Har varit en bra dag på jobbet. Perfekt när man kan ha gångträning utomhus med de äldre. Det är bra träning samtidigt som de får lite sol på näsorna.

Ikväll har vi desutom ett möte klockan 19, där jag hoppas att vi kan bli lite klokare.

Träningen kommer alltså hålla på ganska länge, närmare bestämt 17-19, och på den tiden ska jag cykla 2ggr 25 min, köra igenom hela bålprogrammet, rehaba min axel och sedan köra överkroppsstyrka med AC. Kommer bli jätte bra!

Avslutar inlägget med en av mina favoritbilder.


Två sötnosar och supersyrran på samma bild. Kan det bli bättre?

Ciao!


Buzzar Sensodyne

Igår fick jag ytterligare en avi i brevlådan. Det var Buzzadorkampanjen med tandkräm Sensodyne som hade kommit. Två stora och 15 mindre tandkrämstuber. Här ska provas! Har redan tagit med mig småtuber till Maria och Alex på jobbet, och sedan ska familjen också få testa.



Sensodyne har bra effekt mot ilningar i tänderna. Den börjar verkar efter redan 7 dagar och efter 4 veckor säger 92% att deras problem lindrats.

Dessutom är det ett beprövat märket, så Sensodyn är inne på sitt 40:e år i branschen :)

Sensodyn finns dessutom i så många olika sorter, att det passar alla!
Gentle Whitening, Fresh sensitive, Flour, Multicare, Vital och Gel. In på Sensodyns hemsida och titta!

Ha en bra dag.


Elisabeth Arden i brevlådan



Idag kom dessa sötnosar hem i brevlådan. 50ml av Elisabeth Ardens Eight Hour Creme.

Jag var inne på KICKS och tittade på den. Men 350:- var jag inte intresserad av att betala. Men på GlossMe kostade den bara 192kr inkl. frakt. Där snackar vi "spara pengar".

Visst är det en härlig produkt?


Svettigt på Bosön

Redan vid 14-tiden stack jag från jobbet för att hinna till Bosön innan 16. Jag skulle nämligen vara uppvärmd och klar till 16. Man känner alltid sig inspirerad när man går till sjukgymnasten Britta. Hon får verkligen ut max av varje patient och motiverar till max.

Dagens pass tog i vanlig ordning 90 min. Jag fick köra ren styrka och stabilitet för benet. Bland annat skridskohopp, stående knäböj på halvmåneformad balansboll, knäböj med och utan vippbräda, hopprep,tåhävningar, höftlyft med benpress, vanlig benpress, upp och ner på stepbräda, långsam/med balans löpning, knäextentioner med 5kg m.m.m. Det var riktigt skönt att köra! Jag var totalt slut i båda benen. Det komiska är att jag nästan är mer trött i höger ben eftersom det kopplar mest just nu. Mitt skadade vänster ben är inte riktigt med till 100% än.

Sist körde vi elektrisk stimulering på mitt vänsterben samtidigt som jag körde statisk sittande i 90 grader med boll mot vägg. Shiiit vad jobbigt det var. Men vilken underbar känsla att få köra sig riktigt slut. Yes,yes,yes! 

Vi har kommit överens om att jag ska köra fler pass på Bosön. Där har jag det jag behöver, vilket inte finns i Nacka Bollhall. Min rehabilitering kommer gå betydligt fortare om jag kan köra på Bosön. Så på fredag ska jag dit direkt efter jobbet och köra själv. *tagga* 

Lite tråkigare när jag hörde att jag inte skulle kunna springa ordentligt förrän om några veckor. Några veckor är väääldigt långt. Men samtidigt måste jag tänka positivt. Jag ska bli helt bra och köra rehabiliteringen i rätt takt. Varför ska jag stressa fram något? Britta kan sin sak och jag har fullt förtroende såklart :)


(innan skadan) 


Projekt Herbalife

Som jag skrivit tidigare (läs här) så har jag börjat dricka proteinshake från Herbalife samt ta deras multivitamin + örttabletter. Jag tog smaken choklad. Under samtalet med försäljarna, eller coacherna som det så fint heter, fick vi veta att dessa proteinpulver smakade riktigt gott. Vet inte om jag kan hålla med till 100%, även om det smakar  helt ok. Jag har testat att blanda pulvret med vatten (apäckligt), yoghurt (helt ok) och juice (helt ok). Jag har valt att ta shaken både som frukost klockan 5 eller direkt efter träning.

Någon dag framöver ska jag bli bättre på att göra en god shake. Man kan blanda proteinpulvret med youghurt, juice och någon god frukt tex. banan. Tänk er själva! Choklad + banan. Mums.

Under samtalet med försäljarna påpekade en av försäljarna att "Man känner sig mycket piggare och vaknar innan klockan ringer. Många säger att det bara beror på att det är ljusare ute, men så är det inte". Två mornar i rad har jag nu vaknat innan klockan har ringt. Det irriterar mig eftersom jag inte vill tro att det är så bra. Haha.

Skulle vara kul att veta om någon av er testat Herbalife eller annat peoteinpulver :)


Onsdag

Idag är det mitten av veckan. Det är arbete som gäller och vid 14-tiden iväg till sjukgymnasten på Lidingö. Jag hoppas få lite mer avancerade övningar :) Numera märker jag inte av låret alls (i vardagen). Jag har inte ont, jag kan böja maximalt och gå obehindrat i trappor. *glad Emma* Men dessvärre har jag inte full stabilitet i knät än och det är det jag måste träna upp.

Kul att ni var några som diggade bilderna jag la in igår. Hade med kameran hela helgen, vilket resulterade i endel bilder under framförallt frisbeegolfen. :) Två kommentarer tycker jag dock var lite klent ;) När jag kikar in på någons blogg lämnar jag ofta en kommentar. Det är så mycket trevligare att logga in och få lite kred. SÅ SHOOT :D

Fick en avi i brevlådan igår som jag är mycket nyfiken över. Är det Esisabeth Arden läppbalmen eller kanske byzzadorkampanjen (tandkräm Sensodyne) som har kommit. Ikväll blir det uppdatering här :)

Ha en bra dag.
(Idag ska jag försöka få ut så många russin som möjligt - de ska få njuta av solen genom en promenad!


Lite blandat

Jag tänkte liva upp bloggen med lite bilder. Har precis laddat upp bilder från kameran och bjuder på några till er:


Mats cyklar på gymmet.


Mats visar sig stark ;)


En glad AC. Resan till Kroatien är bokad den 10 maj :)


AC provar sina nya gummistövlar.


Mats och AC vid ett utkast för frisbeegolfen.


Mats och jag i Tungelsta.

Vad tycker ni. Fler bilder?

:)


Blicken framåt

I dessa tider känns allting så mycket lättare, och det är många faktorer som spelar in. Det enda som känns tungt är att sitta i soffan och titta när Eslöv möter Skövde, eller när Lugi möter Sävehof i elitseriens slutspel. Där hade jag mer än gärna velat vara. Men varför ska jag sitta och ta upp det negativa (?) Här kommer det som jag har att se fram emot.

~ Rehaben av mitt lår går framåt. Förra veckan började jag med basala styrkeövningar/stabilitetsövningar. Snart får jag förhoppningsvis börja springa.

~ Den 10 maj är en resa till Kroatien bokad. Ska bli ganska så underbart. Lite värme tackar man aldrig nej tilloch så har man världens bästa ressällskap också ♥

~ Nu blir det bara ljusare och ljusare. Jag tar för givet att man blir piggare och piggare också :)

~ Snart drar en jobbig försäsong igång, men efter min skada längtar jag bara efter att få köra skiten ur mig!

~ Min ränta på lånet kommer sänkas betydligt nu i maj. Lite extrapengar med andra ord.

Därför känns det bra just nu :)


Min dag

Idag har det varit jobb hela dagen. Klockan 15.30 ska jag bege mig raka vägen till träningen i Nacka för att köra min rehab medan de andra spelar handboll. Eftersom jag bara får köra benstyrkan varannan dag blir det mån,ons,fre,sön den här veckan. Ska även hinna med att cykla lite längre idag. Jag tror inte ni kan förstå hur mycket jag längtar efter att få börja springa. Jag längtar verkligen efter att få springa långt eller att sprinta intervaller. Men jag ser ljuset i tunneln vilket känns riktigt bra!!

Är man desperat när man sitter och tittar på innebandyn (igår) och tänker "vad lyxigt att kunna springa max, göra helvändningar" etc. Jag tror att jag måste få ut och springa nästa vecka...annars får jag krupp :D

Ikväll ska jag ut till Tungelsta!
Tidig uppstigning imorgon med andra ord. Gäsp!


Vinnare i tävling med Tefrossa!

43 deltagare har jag och Tefrossa haft i tävlingen. Jag tycker det är en ganska bra siffra. Det är kul att så många deltagit. Egentligen var det igår jag skulle plockat ut en lycklig vinnare, men med fullspäckad dag hann jag helt enkelt inte. Men vad kan vara bättre än att få glädja någon en molnig, disig måndasmorgon?

Den lycklige vinnaren är iallafall:

ANGIE med bloggen "Angies tankar"
Angie skrev att hon helst skulle vilja prova FTO Rooibos Grape & Ingefära, det låter vårfräscht och riktigt gott.
Detta är iallafall något du kan fylla din söta burk med :)

Jag skulle helst vilja prova FTO Rooibos Grape & Ingefära, det låter vårfräscht och riktigt gott.



Stort grattis till dig.

Du kommer att få en jättesöt prickig bricka samt teburk hemskickad från Tefrossa.

Skicka ett mail ([email protected]) till mig där du fyller i namn, adress så kan jag vidarebefodra detta till Tefrossa.

Vill sist men inte minst passa på att tacka Tefrossa så mycket för att jag fått ha en tävling med er. Det har varit hemskt trevligt. Era teér är fantastiska!!

Ha en bra och härlig dag allesammans!!!!


Frisbeegolf och innebandy

Idag har jag tillbringat tiden på bästa sätt. Förmiddagen tillbringades till att boka en resa till i maj. Nu är det klart! Den 10 maj åker vi iväg till Kroatien i en vecka och det ska bli helt underbart. Att få komma bort och njuta!!!
13.00 var vi på Rudans frilufsområde för att spela frisbeegolf. Vi hade verkligen de bästa förutsättningarna. Alla hade gummistövlar, det var vackert väder och alla var glada :) Vi hann spela 5 hål, vilket tog dryga timmen. Frisbeegolf är verkligen en bra sport om man vill ha promenad och sport i ett. Prova det. Jag blev fast direkt.


En glad Mats. Själv är jag ganska passiv vid fotottillfället:)


AC´s frisbee.


Mats!

Direkt efter frisbeen åkte jag med till Mats och såg han spela innebandy. Två matcher - två vinster. Härligt.

Nu är vi hemma hos Ac och har ätit hamburgare. Hur gott som helst. Nu rullar en film på TV och jag ska genast bege mig och fortsätta titta.  


Boka resa

Idag är det äntligen dags att boka en resa till i början av maj :) Destination är ej bestämt till 100%, men vi har pratat om Turkiet. Men vi får se vad som finns. Eftersom Mats har innebandymatcher söndagen den 10:e blir det en resa efteråt. Det ska hur som helst bli grymt skönt att få en vecka utan hårt träning och med en massa sol. Inte ofta det finns tid för det, men nu har vi två helt träningsfria veckor i maj. Har dock redan förstått att det inte kommer bli helt träningsfritt. Jag har min rehab att sköta och finns det annan träning så är det bara skönt :)


Jag rehabar. Här får baksidan jobba.

Nä, dags att börja kika på resor :)

Jipiiiii!


Känga till SVT!

Blir riktigt förbannad när man sitter och tittar på SVT1, på slutspelsmatchen mellan Skövde och Eslöv. En jämn match som tillslut går till förlängning. När förlängningen börjar bryter de helt plötsligt sändningen och en urpositiv hallåa informerar om att man måste gå in på svt- play om man vill fortsätta se matchen. Istället rullar Helgmålsrigningen i SVT1. Fy vad arg och sur jag blir!!!

Hade det varit en ishockey, fotboll eller handbollsmatch för herrar hade det utan tvivel fortsatt!
Hur jävla jämställt är det egentligen inom idrotten?

Jag hoppas det är fler som reagerar över det här.

Stor fet känga till SVT!!!!!!!



BLÄÄÄÄÄÄ!


Träningsvärk

Imorse vaknade jag med träningsvärk i vänster lår. Yes yes! Enormt skön känsla! Framförallt känner jag i baksida lår :) Det var inte igår jag hade träningsvärk i benen. Ett steg framåt. :)

Idag är det fredag vilket känns väldigt skönt!
Helgen som i princip var helt oplanerad är nu fullspäckad!


Fredag: Egen träning + fredagsmys med middag hos päronen

Lördag: Egen träning + boka Turietresa + se handboll på TV (semi Skövde mot Eslöv) + filmkväll i Tungelsta

Söndag: Frisbeegolf i Tungelsta + se Mats spela innebandymatcher + filmkväll hos AC

Det kommer gå i ett hela helgen. Men det är roligt med sådana helger också. Vem vill ligga i soffan en hel helg? Not me!


Elisabeth Arden

Jag har blivit sugen på att köpa Elisabeth Ardens eight hour creme. Den är dock förbaskat dyr, nästan 200:- för 50ml. Men den är väldigt dryg och bra.

Elizabeth Arden Eight Hour Skin Cream, 50ml
Förut sa man att det var kamelskit i den. Hur mycket sanning det ligger i det vet jag inte. Är det någon som också hört något liknande får ni gärna kommentera här och berätta :)

Får se om jag kikar förbi Åhléns efter jobbet nu.
Känns dock lite smartare att köpa den hos Nordic feel. Där kostar den nämligen bara 185:-

Jag får la se :)


Bra sjukgymnastbesök

Imorse var jag hos sjukgymnasten Britta på Bosön. Sovmorgon till 7 kändes ljuvligt efter att ha gått upp i ottan igår morse. Blev en Herbalife-drink på morgonen :) Det finns en massa olika smaker och jag valde choklad. Mums. Man ska blanda proteinpulvret med yoghurt eller jos.

Sjukgymnastbesöket gick iallafall galant! Senast jag var där var låret retat och jag kunde knappt böja utan att det gjorde ont. Det var verkligen hämmat. Men idag var det tipp topp med rörligheten! Jag har lika bra rörlighet i vänster som höger lår. Den största skillanden just nu är styrkan i vänster lår jämfört med höger. Jag är egentligen svag i höger lår också, men det vänstra är verkligen chicken. Så nu har jag fått många styrkeövningar som jag ska köra varannan dag. Cykling kan jag köra 3-4ggr/veckan. Sedan såklart överkroppsstyrka.

Styrkepasset på Bosön innehöll bla. knästräckningar med 2kg manschett och TNS (elektrisk stimulering) på låret för att lättare koppla musklerna, träning av baksida lår, stablitetsövningar för knät. Mycket av just stabilitetsövningar där man tex. står på balansplatta eller går upp med ett ben på step-up bräda.

Känner mig ytterst glad nu! Det går verkligen i rätt riktning och jag längtar något enormt efter at få börja springa. Nästa vecka lovade Britta att jag skulle få springa på tjockmatta och lägga in det i egna programmet. Så snart, snart är jag nog ute i löparspåret. *hehe*

Go och glá kexchoklá


Kroppsscanning (Herbalife)

Idag efter att jag varit och tränat min underbara cykling (läs rehab) åkte jag in till Kungsholmen för att möta upp Mats. Han hade fått två gratis kroppsscanningar när han sprang premiärmilen och det skulle vi testa. När man gör en kroppsscanning mäter man kg muskler av kroppsvikten, bukfett etc. Väldigt intressant. Det slutade med att vi kom hem med produkter från Herbalife. Jag har länge funderat över proteinpulver att dricka efter/innan träning och det var bland annat med i det här paketet.



Som ni kanske förstår är inte min tanke att gå ner i vikt, och det är jag verkligen noga att säga. För mig handlar det om att få i mig rätt näring/protein etc. och få ut mer av min träning!

Vi ska testa detta i 2 veckor, sedan ska vi tillbaka till Herbalife och göra samma kroppsscanning för att se skillnad.

Jag känner mig faktiskt riktigt nyfiken. Ska bli så kul att se om man själv känner någon skillnad. Självklart pratar försäljarna om hur de blev piggare etc. Men nu är det jag som ska känna efter.

Någon som testat något liknande?


Status 4.50

Imorse ringde klockan redan 4.50. Igår när jag skrev in klockslaget på mobilens alarmfunktion såg jag hur galet det såg ut. När jag sover hos Mats brukar jag gå upp klockan 5, så egentligen är det ingen skillnad. Men tänkt vad 10 min kan göra vid den tiden på morgonen. Gah. Vaknade iallafall hyffsat pigg, och med kaffe kändes det ytterigare bättre :) (Tack till den som uppfann kaffet)

Känns konstigt att det redan är onsdag idag. Men jag ska inte klaga. Snart är det helg igen. En helg som för övrigt är ganska oplanerad. Inte helt fel det heller. Får se vad som händer helt enkelt. Annars ser min vecka ut som följande:

Onsdag: Jobb + rehab (cykling/gym) + kroppsscanning med Mats (Kungsholmen)

Torsdag: Till sjukgymnast +Jobb + rehab

Fredag: Jobb + rehab + frdagsmyyys

Helgen så gott som obokad. Tror dock det blir att boka Turkietresan till helgen. Tjoho!


Dagens tips!
Hacka ner olika frukter och servrea Kersella vanilj till. Grymt gott och relativt nyttigt :)


Back to work

Godmorgon.
Så var man tillbaka på jobbet igen. Känns bra. Var lite tungt när klockan ringde i morse, men hade inte något annat alternativ än att gå upp. Har ju fått sova ut och ta det lugnt hela påsken. Nu hoppas jag verkligen att allt fungerar bra med mitt lår. Gah.


Ikväll och imorgon är det fystester med handbollen, sedan egenträning resten av veckan.

Om jag ska summera påsken tycker jag att den har varit riktigt lyckad. Det har varit påskmat hos mina och Mats päron, biobesök (Änglavakt), Cosmonovabesök (Disnosarier i 3D), träning, film och annat trevligt :)

Nu börjar vardagen...

Kom igen och fortsätt tävla om du inte har gjort det.
Tefrossa och jag lottar ut en fin bricka och teburk.

In och tävla här nu!


Spelkväll och bio

Igår fanns ingen tid att skriva. Var hos Mats päron vid 14-tiden för att för att äta påskmat. Jätte trevligt. På kvällen spelade vi "Pratmakarna" och ett blev endel stilpoäng, inte minst för mig ;) haha!

Idag har vi varit på bio och sett filmen "Änglavakt". Grym film som jag verkligen rekommenderar. Bra story, bra skådespelare. Budskapet var också bra. Jag är nöjd att jag har sett den. Trodde faktiskt att den skulle vara sorgligare än vad den var.



Filmen får en stark 4 av 5.

Imorgon är det arbete som gäller. Nu hoppas jag verkligen inte att influensa och överbelastad lårmuskel sätter stopp för allt.  Orkar inte något sådant nu igen :(


Cosmonova & påskmat

Igår fick vi ett infall och bestämde sent på kvällen att vi skulle gå på Cosmonova idag. Det var många år sedan jag gick på Cosmonova och numera kan man även se 3D. Klockan 11 var vi på plats och såg "Dinosarier i 3D". Varje film är 45 min lång och kostar 90kr för vuxna.







Vid 14 var vi bjudna att fira påskafton hos päronen. Massa påskmat och massa påskfika. Påsken handlar mycket om att äta och umgås. Glufs glufs. :) Så nu är man mätt och uppblåst som en ballong :)




Gonzo ville gärna ha påskmust


Gonzo älskar att klättra i gardiner.


Ebba och AC är söta ihop :)

En bra dag helt enkelt!


Glöm ej att tävla

Det är kul att många deltar i bloggtävlingen från Tefrossa. Men med tanke på hur många som läser bloggen tycker jag ändå att fler borde kunna delta. Kom igen!

Klicka in dig här och tävla!

Tefrossa


Vad man förväntar sig?

Någon som såg Talang 2010? En chilienare. En grymt stark röst. Man rös. När de intervjuade honom var han osäker och visade egentligen inget självförtroende. Men när han började sjunga...oj oj oj....vilken röst. Gåshuden var ett faktum. Makalöst. Det är ganska roligt om man tänker på vilka förväntningar man hade på honom efter intervjun. Inte höga kan jag säga. Men, som sagt, riktigt bra!!



Kanske inte ser så mycket ut för världen :)
Men OJ vilken röst :)


Bosön + smörgåstårta

Idag har jag kört ett gympass. Efter många dagar klubbad i en soffa, har jag äntligen börjat träna igen. Mats och jag åkte från Tungelsta till Bosön och Anna-Carin mötte upp oss i Rudboda. Igår och idag har mitt lår kännts riktigt bra. Men jag vill inte ta ut något i förskott, därför ligger jag lite lågt.

Dagens pass innehöll iallafall cykling, bänkpres, triceps, sned mage, rak mage, rygg.
Grymt skönt att köra igen. Mats var ute och sprang medan jag och Ac gymmade. Hade inte varit helt fel att ge sig ut på ett löppass...om jag bara kunde med låret.



Direkt efter träningen begav vi oss till mamma och pappa för att mumsa smörgåstårta. Mamma gör den godaste och den finaste smörgåstårtan. I promise. Eller vad säger ni?

 
Den är fin - och lika god som den ser ut!


Japp, jag gillar påskmust ;)


Mats gillade smörgåstårtan :)


Ett skämt

1 april och man ska leta efter det stora skämtet på TV och i alla tidningar. Jag tänker iallafall hålla mig till sanningen ;)

Jag har fått veta att det åter igen är dags för mig att Buzza :)
Jag ska få hem Sensodyne tandkräm att testa och sprida information om.




Ska bli intressant att testa tandkräm :)

Förhoppningsvis får man finare tänder ;)


RSS 2.0