Grill vid Aga.

Söndagen har spenderats på ett bra sätt. Först med träning på Bosön där gym och maq stod på programmet, och eftermiddagen med grill nere vid AGA.

Träningen på Bosön gick bra. Dock är jag lite besviken över bänkpresen som kändes riktigt tung idag. Men ibland har man dagar när det känns tyngre, och idag var det väl en sådan dag :/

På eftermiddagen mötte AC, R2, Smilla och jag upp Anna och Karin för att grilla. Varken Anna eller Karin ska spela för Skuru nästa säsong vilket känns riktigt trist :( Hur som helst var det riktigt trevligt att träffas idag.





Korven smakade väldigt bra. Kanske pga. vi höll på att inte få igång grillen alls :O Det blåste ganska mycket (dock ingen kall vind) vilket gjorde att kolen inte fick fyr. Men Karin var skarp och kom på idén att ta "gammal" kol som de använt i den stora grillen som redan fanns på grillplatsen. Med den lyckades vi sedan få fyr på hela grillen och korvarna kunde grillas :)







Vid grillplatsen spatserade en trutunge omkring och verkade inte helt hundra :/ Den ville liksom inte flyga (kunde inte antagligen) och var inte särskilt rädd heller. Vi matade den med korvbröd och vattenmelon som han smaskade i sig. Sedan försökte jag ringa Viltrehabiliteringen i Stockholm, men ingen svarade :( Måste se till att göra ett nytt försök imorgon och fågeln är kvar då. Stackars liten. Han är ju verkligen illa ute om det kommer någon katt eller något annat djur :( Sorgligt.

Lagom till att vi skulle bryta upp kom Mats med bilen. Han kom från landet där han varit hela helgen. Kvällen har vi spenderat med varandra. Vi förbereder oss för ännu en vecka!!! Arbete och handboll!!!

Glöm inte att delta i min bloggtävling och sprid gärna vidare!!


Tävling med Gymvaruhuset!

Äntligen dax att sparka igång tävlingen som jag har i samarbete med Gymvaruhuset. Gymvaruhuset har en fullspäckad webbsida där man kan plocka på sig otroligt bra produkter. Bland produkterna finns både träningskläder, tillbehör till träning, kosttillskott m.m. 

 Icommerce



Den glada vinnaren kommer att få följande hemskickat:
Proteinpulver, återhämtningspulver, proteinbars, handduk, tre t-shirtar, vattenflaska och shaker.

Vad ska man då göra för att vinna?
Jo, kika in på Gymvaruhusets hemsida och leta reda på din favoritprodukt. Länka gärna med URL-adressen (men inget måste).

Tävlingslängden?
2 veckor börjar vi med. Eftersom det är semestertider kanske vi förlänger tiden ett tag :)

Så kom igen! Delta kära läsare. Vinnaren kommer dras slumpmässigt!!!


Min lördag!

Lördag! Den bästa dagen på hela veckan. Startades med morgonträning ute i Nacka. 2h handboll. Det är kämpigt med 2h, men helt klart är att kroppen har vant sig jämfört med första gångerna :)

Efter handbollen var det första delen av 5-kampen. KUBB! Mitt lag med Lollo, Johanna & Olivia (ej med idag) gjorde en godkänd insats. Vi kom tvåa med samma poäng som ett annat lag. Det blev utslagningstävling där vi tyvärr inte drog längsta stråt. Men vi kämpade väl. Nu har kampen börjat och jag tror att vårt lag "De tre vännerna & Olivia" vinner!!!! :) ;)





Roligt med 5-kamp! *like* Tråkigt att vi inte kunde vinna hela skiten ;) Men en fågel viskade att kommande kamper kan vara kanor, fotbollsgolf etc. Spännande!

Efter träningen åkte jag, Lina H, Emma H och AC till Sickla för att hämta ut löparskor på Stadium. Dock var det bara jag som kom hem med ett par. Konstigt nog  fanns Linas skor inte att hämta :/
AC och jag stannade kvar en kortis i Sickla innan vi åkte och mötte Arto i Slussen. Vidare transporterade vi oss vidare till Gavroch för att inta pizza. AC och jag delade på en pizza. Smaskigt värre. Sedan aktiverade vi Smilla lite medan vi satt och njöt av värmen. Men om sanningen ska fram håller den h är tropiska värmen på att få mig ur balans. I den här värmen ska man egentligen bara ligga vid en pool och njuta :)

Kvällen kommer spenderas hemma hos mig och Mats. Vi ska snart sätta på filmen "När lammen tystnar".

Håll ut kära läsare!
TÄVLING PÅ G!


Tävling på G!

Igår kom ett paket på posten. Jag gick ner och hämtade det 3kg tunga paketet. Tävlingen närmar sig med stormsteg :) Tack Gymvaruhuset :)



Nu ska jag bara göra en trevlig banner sedan ska ni få delta i den här mycket trevliga tävlingen :) Bland vinsterna finns bland annat. Handduk, t-shirt, vattenflaska, proteinpulver, energidryck som pulver, proteinbars, shaker..!!! Jag kommer vara avundsjuk på den lyckliga vinnaren. Själv kan jag bara gratulera då jag själv testat produkterna och gillar de skarpt.

Håll ut!!


Fredagsmys på Bodalsvägen

Så var det fredag och det känns att man varit igång hela veckan med jobb och träning. Tyvärr är det ingen sovmorgon imorgon pga. träning 9.30 i Nacka, men på söndag ska jag sova så länge jag kan :)

Efter jobbet idag har jag tränat med AC och Arto. "Rehab" stodpå schemat så det blev en joggingtur med stretch. Riktigt skönt faktiskt. Smilla var också med och sprang. Hennes kondis är inte den bästa :) Tihi.

Efter dusch och inhandling av efterrätt begav jag mig till Bodalsvägen. Där har vi nu avnjutit oxfilé med pommes och grönsaker. Riktigt riktigt gott.


Kvällens middag! Den vita lyktan fick Arto & AC av mig. Gillar den väldigt mycket.



Nu sitter vi dästa och tittar på TV. Det är fredagsmos helt klart.


Smilla! Då saknar man Ebba och Gonzo ännu mer. Tur att man fick lite pussar av de i Ropsten innan de rullade till Norrtälje (Vätö).

Nu ska jag vara lite social :)


Tidig kväll - skönt!

Hemma, färdigshoppad och färdigduschad. Check! Man hinner med mycket när man får gå tidigare från jobbet. :) Blev tidigare idag eftersom jag hoppade in och arbetade på dagverksamheten. Inte helt fel. Riktigt trevligt och roligt var det också!

Eftersom jag och Mats ska på bröllop snart har jag idag varit på jakt efter ett par skor. Lite stressad var jag allt, men jag lyckades komma hem med ett par ballerinaskor från Hillfiger som var nedsatta till 70%. Ganska bra med andra ord :) Lyckades med bedriften att även få med mig ett par tygskor från Fred Perry - även dessa på rean. Det är tappe 17 osunt att gå på rea. Haha. Men jag var nöjd med mina köp som inte kostade allt för mycket.

När jag kom hem hoppade jag direkt in i duschen. Kände mig så otroligt klibbig att en dusch kändes nödvändig. Nu sitter jag här i soffan och njuter av en ledig hemmakväll. Mats är iväg på innebandy, så har lite egentid här hemma. Snart blir det kvällens middag; filmjölk med jordgubbar & persikor. Orkar inte stå i den här värmen och laga mat...och känner dessutom inte för något varmt. Filmjölk blir tipp topp.


Den här bilden gillar jag. Såhär älskar Ebba att ligga på landet. Hon känner att hon vaktar och har uppsikt om något skulle hända :)

Sedan har jag en rolig nyhet som jag tänkte berätta för er! Det är nämligen så att det inom en kort tid kommer bli en tävling här på bloggen. Jag har nämligen fått äran att samarbeta med Gymvaruhuset . Inte illa va? Priser kommer att komma från just Gymvaruhuset, så kika in här titt som tätt och delta.

Ps. Kommentrer i bloggen är alltid upplyftande. Vilka är ni som läser min blogg egentligen? Lite nyfiken bara :) D.s


Mat på bordet!

Min kropp är inte värd många korvören nu. Haha. Totalt söndermanglad känner jag mig för tillfället. Men av erfarenhet vet jag att det är så här det känns efter de första handbollsträningarna. 2st 2h handbollspass är klara och min kropp skulle nog behöva massage :) Känns skönt att ha kommit igång igen. Jag ska inte klaga på min onda kropp. Det finns så mycket annat som är hemskt (Norgetragedin ett exempel) så när man tänker efter är det mindre än en bagatell. Det är mest för att det känns skönt att få skriva av sig :)

Idag hade vi besök av juniorlandslagstjejerna Linn &  Emma. De drar snart till Holland och EM men har några dagar nu innan de åker iväg - så de tränade med oss idag. Trevligt. Lycka tilk säger jag!!

När man är så trött som jag var ikväll och är hungrig som en varg är det extra smaskigt att få maten serverad. Lyxigt helt enkelt. Mats hade fixat kyckling med ris och det smakade helt underbart gott. Kändes även som att jag drack en liter vatten till.



Mätt och belåten tittade vi klart på en svensk film som heter "Du & jag". Lite b-film tycker jag, men samtidigt ett budskap. Imorgon har jag sovmorgon och vi har vila från träning. Därför tänker jag njuta lite extra. Får se om det blir något speciellt eller bara en lugn kväll hemma.


Sconesfrukost och kajakpaddling

Vilken härlig söndag det här har varit, och ändå är det inte slut än. Vaknade av att AC ringde och bjöd in Mats och mig på sconesfrukost. Vem tackar nej till det? Inte vi iallafall som fixade iordning oss och begav oss till Bodalsvägen :) Scones med god marmelad och ost går inte av för hackor :)





Mätta i magen åkte Mats och jag till Kräftriket för att paddla. Egentligen var tanken att AC, Arto och Smilla också skulle följa med och paddla kanadensare, men de dissade pga. blåsten. Det blåste faktiskt ganska mycket, men Mats och jag trotsade och åkte ändå dit för att paddla. Det blir det sista egna sommarpasset den här sommaren. Alternativträning helt enkelt. 2h paddling. Bra armträning :)







Det var faktiskt riktigt blåsigt när man kom ut i mitten på Kräftriket, men vi valde att paddla längst med och då blev det en trevligare tur :) Det var många som paddlade, vilket man kanske inte tror med tanke på vädret.

Efter paddlingen tog vi oss hem till ön igen. Nu intar vi middag och sedan ska vi besöka mamma och pappa en snabbis. Kela av mig lite på Gonzo och Ebba innan veckan rullar på och det blir fullspäckade dagar.

Ha det bra!!!




Spontanbesök

♥I morse vaknade vi upp på Vätö....och nu är vi åter på Lidingö. Blev ett kort Vätöbesök eftersom mamma och pappas semester lider mot sig slut och de ville hem lite tidigare. Innan vi åkte hem körde jag två fyspass; intervalllöpning och lyftpass. Kändes att det var tung luft idag. Åskan och ösregnet natten till lördag hade verkligen inte lättat upp.

Eftermiddagen var egentligen helt oplanerad. Men Mats kläckte en superidé, nämligen att vi skulle åka till mormor och köpa med oss pizza/sallad. Mormor har kom hem från Öland igår, så det passade ju perfekt.


Vi kidnappade Ebba så att hon fick följa med till mormor. Här står hon på vår balkong. Vi gjorde ett mellanstopp innan vi rullade till mormor.


Ebba tyckte att hon ägde hela bilen. När morfar levde fick hon alltid stå med tassarna på handbromsen, men eftersom Mats är allergisk var det inte så bra att Ebba tryckte upp sin stora mule :)





Efter ett tag sa Ebba till om att "Nu vill jag gå på promenad och göra mina behov" så Mats och jag kopplade henne och gick en fin promenad längst med vattnet.





Det var ett jättemysigt spontanbesök och jag är så glad att Mats kläckte idén. Det är det här som gör lediga och oplanerade dagar så där lyckligt bra. ♥

När vi skulle åka hem var Ebba lite moppsig som tidigare. Det slutade med att hon fick sitta i framsätet med Mats och jag hamnade där bak. Men det kändes betydligt lättare. Då slapp hon klättra runt.





Nä, nu ska Mats och jag mysa och titta på film. Jag hoppas jag kan lura mig till att få se filmen där Michael Jackson följs ala dokumentär. Vem vet, vi kanske hinner med fler filmer??

Imorgon blir det förhoppningsvis paddling i Brunnsviken!


När du får oväntat besök...

I tisdags bestämde Mats o jag att vi skulle överraska mamma och pappa som fortfarande är på landet. Eftersom jag bara har intervallpass, lyftpass och alternativträning kvar har jag kunnat lyxa till det med träningsledigt onsdag-fredag. Det blir med andra ord dubbla träningspass lördag och sedan paddling på söndag. Så idag blev det "överraskning" efter jobbet. Mats och jag träffades vid tekniska och tog bussen till Norrtälje. Sedan buss vidare till Vätö. En resa på nästan 2h. Men vad gör man inte för att få träffa alla för en kväll?? Imorgon ringer klockan 5.00 för att vi ska hinna med bussen 5.44.


Två busiga på bussen...

Det är inte klokt vad pappa och Tommy jobbat på med panelen på Undantaget. Det är verkligen framsteg. Blir jättefint. Tyvärr gör inte bilden sig rättvisa när ställningen ännu är kvar.  Dessutom har de inte satt på fönsterbläcken eller stupränner och det lyfter ju betydligt.



Tyvärr har jag inga före- och efterbilder på datorn. Skulle vara roligt att se skillnaden.

Nä nu ska jag mysa med min älskade familj. Tyvärr är ju inte alla här, bland annat Mojmoj, AC och Arto...men det får gå ändå.





Speltips :)

Då och då brukar jag tipsa om lite olika spel som man kan testa på nätet. Idag tänkte jag tipsa er om Betsson Casino. Det är en mycket trevlig casinosida som jag fått äran att provspela på.

För det första gillar jag hemsidan. Den är väldigt snygg designmässigt. Jag gillar färgerna och tycker att det är väldigt lätt att hitta till alla de olika spelen som faktiskt finns. Bordspel, spelautomat och minispel. Listan är lång, vilket också innebär att det i princip finns något för alla. Man behöver inte vara spelexpert för att veta hur alla de spel som finns fungerar. Det är bara att logga in på sitt konto och köra.

Det kjag gillar med sidan är också att man hela tiden ser de som vinner. Man ser hur mycket, och vem det är som vinner.



Jag kommer ihåg första gången jag hörde talas om spel på nätet. Då trodde jag att allt handlade om poker. Och eftersom jag inte kan det, har jag aldrig testat att spela på nätet. Men nu fick jag som sagt testa med en värdecheck! Var riktigt kul. Dock inser jag att det inte är så att jag kommer spela särskilt ofta. Är alldeles för osäker. Är rädd att man spelar bort mer än man vinner.

Men som de flesta säger. Man måste våga för att vinna! 
 
Har du testat att spela spel på nätet? Har du vunnit något? Vore kul att höra vad ni har att säga!


Onsdag

Var ska jag börja? Jag hinner ju inte ens blogga nu när jag börjat jobba igen.

Igår var det en solig dag. Tur att man har ett jobb där man iallafall kommer ut på promenad ibland. Vid lunch tog Maria och jag + hennes vovve Lajka en promenad. Vi lappade lite angående whippeten Noah som fortfarande inte är hemma hos sin matte :( Tänk så många månader han varit borta. Känns ändå bra att många i allmänheten sett honom. Jag hoppas hoppas han fångas in snart.

När vi kom tillbaka efter promenaden valde Lajka att bita av sitt koppel och smita in under friggeboden. En rolig syn när svansen stack ut som en råttsvans :)



Efter jobbet åkte jag hem och mötte upp Mats. Vi tog bilen till Stockby motionsgård. Där blev det löpning och bålträning. Det är så mysigt vid Stockby. Eller vad säger ni om den här bilden:


Hästarna stod precis intill målgången :) Härligt!

Ikväll är det lill-lördag och det firar jag och Mats med att gå och titta på förhandsvisningen av "Kyss mig" som går på PARK kl 18.00. Ska bli kul. Ska försöka ta en liten shoppingräd innan jag möter upp Mats :) Har endel grejer jag skulle behöva inhandla. :) Ska försöka vara duktig på uppdateringen framöver också. Det händer ju endel grejer på jobb och träningsfronten.


Första russindagen!

Jaha, så var man back on track igen. Känns bra. Det trodde nog ingen att jag skulle skriva, men faktum är att det faktiskt känns riktigt bra att vara tillbaka på jobbet. Tidiga mornar är en sak, men allt man får tillbaka av de äldre man tränar/hjälper varje dag är ovärderlig. Det är sååå bra jobb jag har! Russin is the shit ;)

Efter jobbet åkte jag till "klubben" och mötte upp AC och Arto för gym. Körde det sista passet på perioden och det var styrkepasset. Kändes riktigt bra idag. Ökade även på bänkpressen vilket alltid är härligt. Smilla var också med och förgyllde tiden. Hon är go den lilla grisen. När jag träffar henne längtar jag ännu mer till att träffa Ebba och Gonzo. De är på Vätö med mamma och pappa, som har en vecka kvar på semestern :)


Smilla är inte snål med pussarna :)

Vid Slussen mötte jag Mats för hemresa. Vi åkte tillsammans och när vi kom hem stod middag på schemat. Det blev toast ala bananpizza. Smask. Ikväll gör vi de i ugnen och inte i smörgåsjärnet. Det blir ganska mycket bröd när man gör de i  smörgåsjärnet och det slipper vi ikväll :)

Kvällen kommer spetsas med en bra film.

Jag kan inte klaga över den här dagen! Och inte slutet på den heller.






Lördag

Sista semesterdagen har passerat, närmare bestämt igår. Men det gör inte så mycket. Jag känner ingen (inte nu iallafall) ångest för att semestern är över. Det känns helt okej. Jag har haft en bra semester där jag verkligen kunnat umgås med min kära familj ♥ Det kallar jag livskvalité.

Igår kom som sagt Bempen (Mats pappa) och Bitte upp hit till landet. De plockade upp Mats i Ropsten innan de skumpade vidare hit. Vid 17 började vi med middagen så att den var klar när de kom. Det blev taco. Älskar tacos! Det är utan tvekan en av mina favoriträtter. Så när de kom åt vi nästan direkt, sedan lite senare blev det fika och soffhäng tills klockan blev för mycket. Jag har åter igen flyttat ut till Undantaget. Jag vägrar att sova där själv, speciellt när den nya dörrens lås inte är i funktion :P Fegis, jag vet. Men jag vill bara inte :)

I morse sprang jag och Mats ett lägre löppass och jag körde MAQ-programmet efteråt. Hade två minifästingar på mig efter att ha legat i gräset och kört bla. core. Hjälp. Man får passa sig. Plötsligt sätter de sig fast och så är man inte vaccinerad heller *gulp*



Annars går renoveringen av Undantaget vidare. Panelen är på plats. Mer för varje timme. Resultatet just nu:


Bild från när framsidan var klar.


Andra sidan. Nästan klart hela vägen.

Ikväll, närmare bestämt strax efter 17, är det åter igen fotboll på TV. Nu är det upp till bevis. Bronspeng eller inte? Jag hoppas och tror de kan vinna! Men då måste de definitivt spela säkrare!!!


Bjuder på en Avatar-vovve vid namn Emma ;)


Och en Avatar-kung + en avatar-kanin :)

Ha nu en fortsatt bra dag. Glöm inte fotbollen vid 17!!


Kort uppdatering

Oj klockan är ganska mycket. Blir en kort uppdatering utan bilder :/ Lovar att det blir bättre imorgon :)

Dagen har inneburit shopping av virke till Undantaget, matshopping i Norrtälje, intervallträning och middag med Bempen och Bitte som kom hit med husbilen :) De kommer vara här hela helgen. Mycket trevligt!

Höres imorgon!


Härliga sommar!

Idag är en sådan här skön dag. Klarblå himmel och strålande solsken. Man bara njuter och önskar att man hade ytterligare semesterdagar. Men det är bara att inse att det börjar lida mot sitt slut :/

Igår var hela familjen på födelsedagsmiddag ute på Rådmansö. Riktigt trevligt och gott. Ebba var självklart också med, men Gonzo fick stanna hemma. Ebba skötte sig exemplariskt :) Den lilla sockerluvan.

Igår spelades (som alla självklart vet) Sverige mot Japan i fotbolls-VM. Tyvärr var det en skitmatch av högsta klass. För Sveriges del :/ Japan var helt enkelt snäppet bättre och hade lekstuga lite då och då. Morr. Riktigt synd att Sverige inte kunde behålla bollen mer och passa där de skulle. Öqvist första mål var ju grymt snyggt, och där trodde jag faktiskt att de skulle sätta ribban. Men icke. Men bara att ta nya tag till bronsmatchen! Heja Sverige!

Fick en väldigt glad överraskning igår när vi var på födelsedagsmiddag. Vid 18-tiden ringde Mats och berättade att han var i Norrtälje. Då hade han åkt hela vägen från jobbet och hem, hämtat bilen och sedan spruttat upp till Norrtälje ♥ Blev så glad. Tycker dock riktigt synd om honom när klockan  ringde kl 5 i morse. Gick med upp och gjorde iodning frukost åt honom innan jag gick tillbaka till beden och la mig och sov till 9.30. Zzzzzz....



Här kommer en bild på Undantaget som denna sommar renoveras. Panelen byts helt och hållet och en ny dörr kommer på plats. Blir så fint. Mamma funderar nu på om stugan ska bli rödmålad eller vit. Någon som har synpunkter? :)

Ser ni den lilla parveln som låtsas leka arbetare? Gonzo the man ♥ eller Gonzo the bird kanske passar bättre....eller ÄN bättre Gonzo the parrot. Haha! Efter att fotot var taget skulle jag hämta honom från stegen, men han vägrade kliva den. Envis som en åsna :)

Har för övrigt bestämt mig för att ta en träningsledig dag idag och sedan köra stenhårt med träning resten av periodens dagar fredag-måndag. Nu återstår 3 intervallpass, ett MAQ, ett styrkepass och ett lyftpass.
Antagligen kommer Anna-Carin och Arto upp ikväll eller imorgon på morgonen och då får jag sällskap i löpningen :)

Fredag: Intervallpass + MAQ
Lördag: Intervallpass + styrkepass
Söndag: Intervallpass
Måndag: Styrkepass

Läste på damhandboll att andra elitserielag verkar köra betydligt mindre fys, under den individuella träningsperioden som är ca en månad. Endel kör visst bara 4 pass i veckan. Oh my god säger jag. Men jag trivs med att köra hårt på sommaren. Det är då man kan fokusera ordentligt på fysen, när man inte kör någon handboll alls.

Aja, dags att lägga sig en stund i solstolen igen!


Gröna Lund 2011

Det blev Gröna Lund i år med! Vi bestämde att möta upp Mats vid Slussen kl 17. Innan dess var det träning på schemat. Eftersom jag vaknade redan vid 6 (när Mats var uppe) bestämde jag mig för att köra två fyspass. Vid 10-tiden mötte jag upp AC med cykeln och sedan cyklade hon med mig medan jag sprang mitt löppass. Långlöp stod på schemat och det kändes helt ok. Har en runda som jag ofta springer längst med vattnet. Jättetrevligt istället för att springa bland bilar på asfalten. Har kommit underfull med att mitt löparknä inte alls trivs med det :/

Efter att ha matat på med lite extra energi och endel vila tog jag och AC kommunaltrafiken in till "klubben" där Arto mötte upp. För mig blev det ett lyftpass + lite annan fys. La även extra tid på stretch. Behövligt kan jag säga.


AC och Smilla leker efter ett hårt pass.


Nu är det min tur att krama och kela med Smilla :)

Direkt efter träning åkte vi hem och åt för att sedan bege oss mot Slussen. Vi tog båten över. Väldigt smidigt och trevligt. Absolut ett trevligare alternativ än buss.

På Grönan blev det 5-kamp och karusellåk.
Måste stoltsera med att jag gick vinnande ur 5-kampen. Så glad och stolt!


Gott med mat :)




Vi spelade bland annat; häxträffen, basket, bollplanket m.m. Riktigt kul var det.





Sedan var det dags för oss att åka karuseller :) Först åkte alla Twister. En riktigt härlig bergodalbana som jag tycker man måste testa. Många fjärilar i magen. Vill åka igen, igen, igen. Dock inte lika mycket "nära-döden-upplevelse"  som Insane :)


Haha! Vem ser mest rädd ut?


Sedan dagens bragd! AC och Mats åkte TILT! Inte jag, inte R2. Vi tog det lugnt istället :)

Det var en kanondag på Grönan med de bästa!!!!!

Nu är jag uppe på Vätö igen efter att ha åkt upp klockan 7 i morse. Underbart väder, underbar familj. Kan inte klaga!!!!





Från ö till ö...

Godmorgon.
Igår åkte Mats, jag, AC och Arto hem från landet (Vätö). Mats börjar jobba idag men resterande tre har faktiskt en vecka semester kvar. Anledningen till hemfärden igår kväll var att vi idag ska gå på Gröna Lund. Det är i och för sig inte förrän vid 17-tiden eftersom Mats slutar 16, men det kändes bra att komma hem igår så att vi kunde tvätta lite.

Det känns väldigt tungt att semestern snart är slut. Samtidigt trivs jag så bra på jobbet, så det är det inte arbetsveckorna som blir jobbiga. Eller säg såhär: tidiga mornar känns riktigt jobbigt, men att komma tillbaka till mina russin ska bara bli kul! Det är egentligen det inrutade livet som är jobbigt till en början. Men man brukar ju komma in i bubblan ganska snabbt :P


Kvällsgrillning, Äleklinta (Öland) 2011

Vädret idag ser helt ok ut. Ingen klarblå himmel inte, men inte gråa moln heller. Jag är nöjd om regnet håller sig borta. Det får absolut inte regna ikväll :)

Ja,ja...dags att kicka igång dagen ordentligt efter att ha varit vaken sedan 6-tiden.

Ciaooo!



Jag är så lycklig!!

Jag är mätt. Jag är färdigtränad. Jag är glad. Jag har det kanon. Har inget att klaga på för tillfället. Eller jo, det har jag ju faktiskt. Mats har bara två veckors semester. Därför måste jag beklaga mig lite. Han åker hem från landet imorgon. Så det känns riktigt trist faktiskt. :( Men jag har som sagt resten av familjen här, så jag ska inte klaga iallafall. ♥ Den enda som fattas just nu är mormor. Och morfar (som är i himlen).

Bjuder på några bilder. För bilder livar ju alltid upp!


Gonzo badar i Ebbas vattenskål. Han älskar det.


Jag var uppe och plockade blåbär på vår skogstomt, sedan fixade jag ihop en god blåbärspaj.


Endel trivs :) Hon ser väldigt ljus ut i pälsen vilket garanterat beror på att solen varit en vän ;)



Det skönaste med semester är att man kan planera sin dag precis hur man vill. Idag har vädret varit varmt med växlande molnighet. På förmiddagen gick jag och AC ut i skogen för att kolla av svampläget. Det slutade med att vi kom hem med en hel skål med kantareller. Jag är ingen fantast av kantareller, men imorgon ska vi steka till de som vill. Kantarellsmörgåas nästa :) Och mormor (om du läser detta) vi har sparat bebiskantareller vid varje svampställe och det kommer finnas att plocka till en helg när du kommer hit :)

Innan middagen var det dagens träning: Intervaller. Den här träningsperioden har intervallerna ökat längd till 3 minuter. Ganska tuffa men ända ganska sköna intervaller. Att köra på puls underlättar absolut träningen. En skön känsla om man vet att man ligger på rätt puls och kör.

Nu ska jag se TV. Mysa i soffan. Kan inte bli bättre :)


Soligt!!!

Hej hopp i ett härliga sommarvädret.
Mindre bloggande nu vilket beror på att det härliga sommarvädret kommit till oss. Det är så skönt att det inte går att beskriva. Igår satt jag ganska mycket i solen, men idag har jag varit i solen och "jobbat". Mats och jag tog oss an en stor jasminebuske och sedan har jag slipat samt börjat måla innedörren till undantaget :) Färgen var gräsligt orange, så efter första lagret med vitt känns det mycket mer behandligt. :)

Morgonen startade på bästa sätt idag. Jag skrattade så att jag grät. Vad är det som är så roligt då? Det låter inte särskilt roligt....men....det var Mats på pappas flakmoppe som fick mig att skratta. Egentligen skulle jag sätta in videon när Mats försöker starta igång moppen och tillslut (med pappas hjälp) sakta rullar iväg. Hahaha!!!! Men jag tror inte jag gör det med tanke på hur jag låter i bakgrunden. Hahah!



Jag kan inte säga varför det är så roligt. Det bara är så.

Annars rullar de härliga semesterdagarna på. Har försökt få tid hos en veterinär idag, så att Gonzo får klippa klorna. Men icke. De svarar inte ens. Varför är det alltid så på landet?? Morr. Det är egentligen inte akut. Men det är en av hans bakklor som blivit lite för lång...så vore skönt att få det åtgärdat så fort som möjligt.

På eftermiddagen ska vi åka in till Norrtälje för att köra ett styrkepass. Jag ska nog lägga in MAQ-programmet också. Bra att kunna lägga i hopp två pass och sedan ta en vilodag någongång.

Nu kööööör vi!!!


Alldeles för fort

Den här veckan är också påväg att springa all sin väg. Måste verkligen stanna upp och faktiskt inse hur bra man har det. *stanna upp* *tänka* Sovmorgon - kan det bli bättre? Träna när man vill på dagen - perfekt att träna när man känner sig mest på G. Sena kvällar - utan att känna sig stressad för att klockan springer iväg.

Tyvärr har jag en förmåga att inte kunna sova ut särskilt länge när man får sovmorgon varje dag. Men jag försöker ligga kvar lite extra och bara njuta :)

Dagen har inneburit lite projekt i undantaget. Jag har målat klart en pall och målat en andra lager med vitt i undantagets hall. Tror tyvärr det behövs ett tredje lager för att täcka helt.



Gonzo älskar att komma ut och hoppa i gräset.

Innan middagen körde jag det sista passet i period 2 - intervallträning. AC följde med och cyklade medan jag sprang. Tunga ben idag, så imorgon blir det vila från träning. Hoppas vädret är fint då. Vi har haft två totalmolniga dagar nu...så nu vill vi ha sol!!!


Norrtäljetripp

Det blev en tripp till Norrtälje idag. Vi kom iväg ganska sent, men det gjorde inte så mycket eftersom dagen inte hade så mycket planerat.

Egentligen var jag inte särskilt shoppingsugen, men det var kul att strosa runt och titta på ffa. inredningsprylar. Köpte ett klädesplagg till bröllopet i augusti, men annars nada i klädväg.

Redan innan vi åkte iväg till Norrtälje var alla inställda på att besöka Tössekonditoriet. Fika måste man ju passa på att göra på sommaren. Det är så mysigt att fika när man kan sitta ute.


Tössekonditoriet ligger vid en å :)


Kaffe är gott!

När vi gick hem gick vi över ån såg vi två konstiga konstverk.


Fråga mig inte vad det är. Nakna människokroppar med aphuvud. Crazy.


Sovande människa.

Det har varit en bra dag i Norrtälje. När vi kom hem sprack det upp lite på himlen lagom till att vi gav oss iväg och tränade. Av träningsperioden hade jag kvar MAQ, lyftprogrammet och ett intervallpass. Idag körde jag MAQ och lyftprogrammet + att jag sprang med AC det lilla hon får springa (2min 5 set).
Lyftprogrammet körde jag med en skivstång + vikter som vi har här på landet. Fungerar ok med lyftprogrammet. Måste dock in till gymmet när jag ska köra styrkeprogrammet.

Imorgon hoppas jag på sooooool!!!


Norrtälje

Ytterligare en skitdag i väderväg. Därför har vi planer på att ta brumbrum in till Norrtälje. Vi får se. Tiden får utvisa vad som händer....


Molnigt väder

Det är alltid tråkigt när det blir en molnig dag. Det ska vara sol och värme på semestern. Men idag har det alltså varit tråkväder...och vad gör man då?

På förmiddagen körde jag ett intervallpass. Här på landet kan jag springa intervaller på en skogsväg vilket är perfekt eftersom det inte är skonsamt att springa på asfalt varje pass. AC cyklade dit och sprang sedan sina ynka 1min intervaller i 4 set. Stackarn. Men hon tyckte det kändes riktigt bra eftersom det var väldigt länge sedan (meniskoperationen) som hon sprang. :) Härligt!! Nu hoppas vi att det känns bra imorgon så att hon kan få fortsätta löpträna.

Vid 14-tiden kom några bekanta förbi. Mamma stod och bakade så vi fikade med hembakt * 3. Sirapskakor, äppel/kanelkaka och banankaka. Mums. Tyvärr orkade jag inte så mycket eftersom jag smaskat i mig blåbärssoppa och keso efter träningen. Gott var det hur som helst.

När det är ruggigt väder kan det vara så skönt att ta en eftermiddagsnap. Powernap helt enkelt. Jag la mig i sängen och somnade till en kostis. Vaknade till och var sedan härligt pigg. Mats satte mig att måla i undantagets hall. Vitt såklart. Kommer behövas flera lager, men nu är iallafall grundlagret klart.



Efter Ölandsresan kom vi hem med en ny lampa. Tyvärr fanns det inte två, så Mats och jag måste beställa en likadan lampa till andra nattduksbordet. Men titta vad fint det blev:



Ikväll ska vi fortsätta se filmen "Krigets vindar". En väldigt lång film som vi sett avsnitt av hela våren. Ska bli spännande att se hur den slutar.




Semester på Vätö

Så for vi från Öland och kom till andra landstället - på Vätö. Tyvärr har det varit igenmulet hela dagen, trots att vädergubbarna/vädertanterna lovade växlande molnighet. Mats, AC, R2 och jag for upp till landet tidigt. Klockan ringde redan 7.20 och innan 9 begav vi oss från ön. Vi sa inget till mamma och pappa utan sklle överraska de med att vara före dem. I överraskningen ingick också att klippa klart hela gräsmattan. Tyvärr krånglade en gräsklippare, men vi hann en bit iallafall och nu är hela gräsmattan färdigklippt.


Älskade Vätö

Mats och jag har donat i vårat hus. Undantaget. På Öland hittade vi en massa fina grejer som vi nu har placerat ut. Bilder kommer om intresse finns? Eftersom jag inte var här helgen innan semestern hade jag inte sett det som mamma och Mats fixat. Bland annat nya gardinstänger, nya gardiner och fin bäddning.

Vilodag från träning idag. Är glad att jag körde ett löppass innan Mats och jag åkte från Öland i går. Kändes dessutom bra att ha tränat när man bara satt flera timmar i en bil. Men imorgon är det nya tag. Har två löppass, ett lyftpass och ett MAQ-program kvar av den här träningsperioden, sedan börjar nya period på onsdag och ny planering av träningspassen.

Just i skrivande stund står Arto nere vid grillen. Ska bli gott med mat. Är riktigt hungrig (som så ofta annars). Hehe! Annars får vi se vad som händer när det börjar skymma. Kanske blir en film med hela familjen?


Dagen i bilder

Sista dagen innan hemfärd från den bästa ön i detta avlånga land. Känns alltid lika vemodigt att inse att semestern på Öland brukar gå mot sitt slut.

På morgonen cyklade jag, AC och Arto till gymmet i Borgholm. Det blev åter igen ett styrkepass på ca 1h. Cyklingen till gymmet är verkligen toppen som uppvärmning. När man kommer till gymmet är det bara att köra på! Perfekt.

Direkt efter träningen cyklade vi raka vägen till Borgholms mysigaste trädgårdscafé. Där intog jag en köttfärspaj med god sallad och aioli.



Efter ett tag kom Mats och joinade oss:





Blev även lite shopping :)

Hann shoppa en Pippitröja och 7 jättehärliga lattemuggar i 7 olika pastellfärger.

Precis när vi var och shoppade ringde pappa och sa att de skulle åka upp och hälsa på vår kusin Johanna. Vi bestämde oss för att hänga på och tog cyklarna hemåt. Arto och Mats stannade hemma men mamma, pappa, jag och AC åkte upp. Johanna har renoverat kök och badrum och man inspireras verkligen till att göra detsamma hemma. Jag har planer på att göra det i mitt kök, men måste bara ta tag i det.




Johannas söta katt!


Johanna hade en jättefin hängkorg som man kunde sitta och mysa i :)


AC var också glad ;) och rädd??? ;)

På kvällen smaskade vi pizza. Sista kvällen med gänget. AC och jag delade på en tropicana. Gott.

Jag kan bara konstatera att vistelsen på Öland har gått alldeles för fort. Alldeles.
Jag vill vara kvar. Jag vill vara här minst en månad till.




RSS 2.0