Handboll i veckan

Hipp hurra.
Ny vecka och nya tag. Vaknade som en zombie i morse efter att ha somnat 22.30 och sedan vaknat 01.00 av att Mats spelade upp helgens videoklipp på Kärsön  (på datorn) :) Haha! Hyschade att han skulle sänka volymen och sedan snorkade jag vidare för att vakna av klockan 5.10.

Den här veckan känns bra för min del. Idag börjar den kollektiva träningen med laget igen. 18.00 ska vi ha möte i Skurustugan och med alla förhoppningar kan Skuru presentera en ny huvudtränare (?) Spännande!
Ac och jag ska hinna köra ett löppass innan 18.00! Måste börja beta av alla veckans fyspass.

En glädjande nyhet och som får mig att ha fjärilar i magen är att JAG FÅR BÖRJA SPELA HANDBOLL IGEN! 12 veckor efter min skada ska jag äntligen få ställa mig på handbollsplanen igen! Jag slipper numera den hemska cykeln. Jag slipper nöta kilometer på cykeln Bettan. I love it!  Än får jag dock inte köra med kamp. Sjukgymnast Britta på Bosön vill först och främst att jag tränar lite start och stopp. :) Men kan ni förstår hur glad jag är (?) Det kommer vara så underbart att få starta igång! Har även fått klartecken att köra löpning och styrka (knäböj, marklyft, frivändning etc etc) utan begränsning!! Ska självklart inte börja köra knäböj på maxvikter...men jag får ändå köra med fria vikter, och tungt :)

Jipiiiiii!
GLAD GLAD GLAD!!


Discgolf på Kärsön

Idag var det som sagt discgolf på Kärsön som gällde. Vi var där redan 10.30 för att möta upp resterande golfare; AC, Arto,Mattias och Martin. 11.00 började vi kasta. Egentligen är det för många med 6 st, men samtidigt kul! Det negatiav är att det tar väldigt lång tid att gå en bana på 18 hål. Vi körde på mellan 11 och 16 sedan var jag och Mats tvugna att avsluta. Riktigt bra väder även om myggen trivdes allt för bra :/ Gah.


Arto, Mats och AC...sugna på att ge sig iväg för att kasta!


Jag Emma "Rishögen" Petersson. Haha!


Efter halva banan blev det fika i gröngräset.

Det var verkligen en fantastiskt dag. Bra gäng att discgolfa med och jag tycker det börjar kännas bättre och bättre med hur det går för mig :) Kul. Ska dessutom köpa ytterligare någon disc i veckan :)

Grillningen i VH tillsammans med Mats bror med familj + mamma M var väldigt trevlig, såklart. Gott och trevligt sällskap. Dessutom blev det tårta till fikat vilket var riktigt gott.

Den här helgen har varit bra på många sätt. Har klivit upp med klockan 8 och 8.30 men i och med det även fått mycket uträttat :) Bra bra bra helg!!!


Ösmoloppet,Nynäshamn

Här kommer gårdagen i bilder:


Mats och Mattias sprang och svettades :)


Det ösregnade och haglade. Mats körde flygplanet på andra varvet :)


Bästa Mats :)


Fika i Nynäshamn på "Kroken" tillsammans med Mattias, och Maria. Mycket trevligt ska tilläggas!

Nu drar vi ut och spelar discgolf på Kärrsön!

Ösmoloppet

Gårdagen var knaon i många avseenden. Löpningen gick bra (tog 45min) även om jag var totalt slut i ben och kropp efter att ha varit hos sjukgymnast Britta på Bosön i torsdags. :) Kämpade verkligen och lyckades. 45 min löpning blev det. Så skönt! Kvällen spenderades hos mamma och pappa. Blev mycket god lasagne och till fikat äppelpaj som Ac hade bakat. Mums. Kvällen förgylldes med Mats hemmavideo (semestervideo) som han spelade in 1996. Haha! Så mycket annorlunda och udda :)

Imorse satte vi klockan på 8. Känner mig lite seg, men har trots allt fått 8h sömn inatt. Får man vara glad över. Sitter nu i Tugelsta och vi ska snart bege oss. Mats springer Ösmoloppet klockan 12.00 och då ska jag ta kort och hejja :)

Ikväll har vi bokat biljetter till improvisationsteatern "Avspärrat" som ligger på Odenplan. Var där i höstas och såg teatern "Choklad". Det är verkligen hur kul som helst. Hela föreställningen är improviserad. Det finns inga manus eller någonting. Kan bara bli galet :)


(AC och jag i  tunnelbanan)

Det här kommer nog bli en superbra dag. Gummistövlar och paraply med bara!! Vädret verkar inte vilja vara på vår sida. Men det finns visst inget dåligt väder :/

Ha en bra dag! Lite kommentarer skulle ju inte skada. Alltid kul att läsare tittar in, men med tanke på läsare vs. kommentarer känner jag mig lite besviken ;)

Kommisarie Späck

Igår gick jag och Mats på förhandsvisningen av Kommisarie Späck. Filmen började 21.00 och var cirka 1h 30 min lång. Vi kom 10 min innan 21 och fick sitta på andra raden. Som tur var såg vien svensk film utan text,annars hade det blivit som att se tennismatch :) Mats, stackarn, lyckades hamna bakom en kille som stank svett. Blä. Jag adapterade mig,men Mats mådde typ illa hela filmen :p



Filmen då?
Jag ska erkänna att filmen egentligen var ganska barnslig.Men det var lite det som var roligt också. Jag kom på mig själv att sitta och le. Haha! Jag skulle nog ge filmen 3-. Handlingen var ju allt annat än bra, men själva parodin på Beck och Irene Huss var rolig. Stort skratt åt Per Morberg som spelar chef :) Hahaah!


Klockren!

Kanske inget jag skulle rekommendera er att se på bio. Men kanske kul att hyra en och titta på :)


Barnvakt

Ikväll är jag barnvakt åt Ebba och Gonzo eftersom mamma och pappa ska bort på middag. Det är en ära att få ha de små liven här. Jag älskar dem ♥ Ebba ligger lugn och sover i hallen medan Gonzo far omkring som en uppskruvad leksak. Helt i sitt esse. Nu har jag satt på lite John Mayer i bakgrunden. Får se om det lugnar ner honom något :)

Hände en lien pinsam sak när jag skulle upp med hela patrasket. Pappa skjutsade mig nämligen och jag blev avsläppt väldigt nära. Men med Gonzo i sin färdbur och Ebba i koppel kände jag mig som cirkus. Ebba lätt stressad i kopplet och Gonzo glatt flöjtande för hela centrum. Busvisslingar och glada tjut. Nu efteråt kan jag skratta åt det, men det kändes lite jobbigt där ett tag :) En familj kom fram och försökte hälsa på Gonzo...men då blev han plötsligt blyg som en 3-åring :)


Frenetiskt bitande på pennan :)


Intresse för stenarna vi plockade i Kroatien :)

Ebba tog jag inget kort på. Hon har mest tagit det lugnt, den lilla skruttan :)


Trevlig kväll!

Det blev en bra och trevlig kväll igår. Jag sprang iväg direkt när jag kom hem från jobbet. Körde 4min intervaller och trodde jag skulle krevera. :) Det var många veckor sedan jag körde ordentlig intervallträning. Jag har mest legat och kört långdistans. Dessutom var mina rumpmuskler inte glada att springa iväg med den träningsvärken. Aitscho. Som tur var kändes det bättre efter ett tag, men jag märkte att jag var trött i musklerna. Gah. Otroligt skönt efteråt hur som helst.

Mats och jag fixade cesarsalladen lagom till att de kom. Smakade faktiskt riktigt bra. Vi testade att ha kavringskrutonger istället för ljust bröd och det var verkligen toppen. Det är mycket mer smak i kavring...så tummen upp för det! Mums. 2kg kyckling stekte vi, och då kan ni nog förstå att det blev mat över. Ikväll blir det rester vilket jag absolut inte klagar över. Efter maten fikade vi med te. Dricker mest kaffe, men ibland kan det vara riktigt gott med te...speciellt kvällstid. Lyckad kväll helt enkelt!  Syndade med några mini-Lindt ägg (choklad). Hur goda som helst. Fanns mörk/naturell och vit choklad. Jag dööör så gott.

Somnade vid 22.30 och upp igen 5.30. 7h sömn. Ok. Men trött som bara den. Mats klev upp med mig samt åkte samtidigt vilket gjorde morgonen något lättare. :)

Idag ska jag till sjukgymnast Britta (Bosön) kockan 15.00. Ska bli  spännande att höra vad hon säger. Förhoppningsvis får jag köra ytterligare hårt! Hoppas hoppas!! Jag vill helst av allt börja spela handboll snarast. Nästa vecka drar nämligen den kollektiva fysen igång, och TÄNK om hon skulle godkänna mig att vara med rdan då :) *hoppas och håller tummarna hårt*

Ikväll blir det att vara barnvakt åt Ebba och Gonzo. Mamma och pappa ska iväg på middag hela kvällen. Självklart kan inte de små liven vara ensamma då. Så Gonzo och Ebba ska hem till mig.
21.00 ska jag och Mats se på förhandsvisningen av filmen "Kommisarie Späck". (Jag lovar att recensera den efteråt). Jag garanterar att jag kommer vara zombie på fredag morgon. Hjälp. Kommer nämligen inte komma isäng förrän 23.30 som tidigast :/ :O

Ha en toppen dag!!


Bra värk!

Det finns faktiskt positiv och negativ värk. Idag vaknade jag med en positiv värk, framförallt i min vänstra skinka :) Glad värre! Jag är glad eftersom musklerna svarar. Jipi. Igår var det faktiskt riktigt jobbigt. Jag körde det jobbigaste programmet med hopp och styrka för benet. Känslan efteråt är så bra!

Idag vaknade jag relativt pigg och känner att det kommer bli en bra dag.
På schemat står naturligtvis jobb till 15.30. Väl hemma ska jag snöra på mig löparskorna på momangen för att köra intervallträning ala 4min. Ska bli skönt att trycka på lite. Vädret ser ju inte ut att vara fy skam heller.

18.30 kommer AC och A på besök. Det ska bli mycket trevligt. Vi tänker bjuda på Ceasarsallad.




Idag är det full fart här på jobbet. Försommarlunch för di gamla. Det är uppskattat kan jag säga!

Bye bye


Bosönbesök

Det blir sällan som man tror, och sällan som man planerar heller verkar det som. Jag hade som ni vet tänk bjuda hem AC på middag den här torsdagen...men eftersom Mats lyckades få gratis biobiljetter klockan 21.00 samma dag valde vi att justera om hela programmet. Så efter jobbet for jag som tänk till Bosön. Väl där körde jag 2 pass (benrehab och överkroppsstyrka) istället för bara ett (intervallträning). På det sättet hinner jag hem imorgon och springa ett löppass...för att sedan fixa middag tills AC och A kommer på besök. :) Jag har redan frågat Mats om han kan handla innan jag kommer hem. På det sättet slipper jag handla och vi tjänar tid :D Det kommer hur som helst bli väldigt trevligt!!!
Jag ska göra Ceasarsallad till middag. Hur gott som helst! :)
Kyckling,bacon,ägg,krutonger,romansallad......mums!

Kvällen har spenderats i lugnets tecken. Skönt! bland går tiden alldeles för fort om man sätter på en film. Shoff säger det så har 90 min passerat.

När jag sitter här känner jag hur trött jag är. Zzz. Ska bli skönt att krypa till kojs vid 22...dock mindre skönt att vakna klockan 5.10. Blä. Skönt att det är ljust ute iallafall. :) Men imorgon stundar en händelsefull dag på jobbet. Jag hoppas jag inte kommer ha tid att tänka på min trötthet då :)

Förresten. När jag sitter och tittar igenom Mats Kroatienbilder känner jag en enorm längtan :,/ Jag vill tillbaka till  Plat och Dubrovnik. Ett fantastiskt land med otroligt trevliga människor i.


Jag vill tillbaka!!

Tisdag och full vecka!

Så har veckans andra dag nått oss. Jag har en dag full med aktivitet. Jobb naturligtvis, sedan raka rör till Bosön för rehabträning. Bosön är en grym träningsanläggning men förjäkligt jobbig att ta sig till och från. I-landsproblem, jag vet, men har man tidsbrist och jagar dygnets timmar är det lite segt. Har fått ett rehabkort som gör att jag kan träna gratis där. Perfekt eftersom varken Vallen eller Nacka Bollhall har alla gymutrustningar speciellt inte maskiner.

Molnigt och trist. Regn och mulet. Men jag klagar inte eftersom jag sitter inomhus hela dagarna, nästan.

Har lagt upp min vecka nu, och tycker den ser väldigt fullmatad och trevlig ut :)

Tisdag: Jobb + Bosön (träning)

Onsdag: Jobb + gym och löpning + bio?

Torsdag: Jobb + Bosön (träffa sjukgymnast Britta) + ta hand omGonzo & Ebba + bjuda AC på middag

Fredag: Jobb + löpträning (springa med AC från Bergshamra) + middag hos päronen

Lördag: Träning på Vallen + se Mats springa Ösmoloppet

Söndag: 11.00 Discgolf på Kärsön

Jääää vilken vecka! Älskar att ha fullt upp. Synd att sömnen blir lidande dock. 6 1/2h sömn är egentligen för lite. Men vad ska man göra? Jag försöker verkligen gå och lägga mig klockan 22 på vardagarna, men jag kan ju inte gå och lägga mig innan 22. :/ :)

Är glad att jag är på väg att sälja bort en jacka som jag bara har haft hängande i garderoben. Bra att få x-tra slantar. Kan lika gärna sälja jackan om jag ändå inte använder den.

Go och glá kexchoklá


Gissa(!) Vilka är dessa mån tro(?)


Födelsedag

Snart fyller Mats år! Jag har en bra idé på födelsedagspresent, men har även fått lite tips på sajten Wishpot. Wishpot är en väldigt smart och praktiskt sajt där man kan logga in och skriva sig egna önskelista. Sedan kan nära och kära se vad det är man har på önskelistan och hur man prioriterar. Fördelen är att man kan skriva upp var presenten går att hitta, samt pris. :)

Men jag är som sagt lite lurig, och har kommit på en bra present själv. Jag vet att det är något som han både behöver och blir glad av! Perfekt.



Eftersom han fyller år på tisdag gäller det att sätta igång med ihandlandet, speciellt med tanke på att det kanske ska inhandlas på nätet.

Spännande spännande!
Jag tror Mats är jättenyfiken!


Gokväll


Rabarberpaj

Nu blir det rabarberpaj med vaniljsås. Till detta ska mysa med filmen "Sommarminnen". En ganska bra söndagskväll med andra ord. Kan inte avsluta veckan bättre. Mats var nästan nerkyld när jag mötte upp honom efter hans discgolfrunda. Så nu blir det kaffe till pajen också :)

Imorgon startar den hårda skolan igen. Måndag till torsdag inget godis, kakor, glass, läsk, hämtmat etc. Men man njuter desto mer på helgen. :) Det är man värd efter så strikta restriktioner tycker jag :)

Vad ska du hitta på denna kalla och regniga söndagskväll?

Renovering

Renoveringen i stugan på landet har gått kanon. Började i lördags när jag kom upp. Rev upp hela golvet tills jag kom ner till det fina trägolvet. Tyvärr fanns endel plankor som behöver bytas. Därav kommer vi inte kunna slipa golvet direkt. Men sådant som händer. Jag kan redan se mig framför hur fint det kommer att vara när det blir klart. Måla hela rummet och vedspisen :) Lovar er bilder när det är klart. Tyvärr har jag inte tagit några före-bilder. Men spelar kanske ingen roll.

Har tränat gym på Vallen och mumsar urgod spagetthi med köttfärssås hos världens bästa mamma och pappa.

Nu drar jag hem till Mats och gör rabarberpaj (med rabarber från landet).

See you!


Robin Hood

Gårdagens kväll blev tipp topp! Tyvärr fick jag äta mat själv inne i stan (blev sushi på Kungsgatan) men samtidigt gjorde det inte så mycket. Gjorde en shopping räd också. Köpte en tuika Esprite och ett par byxor. Kändes som att det var på tiden att shoppa något nytt. :)

Filmen då?
ROBIN HOOD



En väldigt bra film måste jag säga. Samma regissör som har gjort filmen Gladiator, och dessutom samma skådespelare. :) Den här filmen var inte lika maffig som Gladiator, men helt klart värd att se på bio.

Av mig får filmen 4-
(Svag fyra med andra ord)

Efter en löprunda nu på morgonkulan drar jag upp till landet, där mina nära ock kära är.


Bilpriser

Nu tänkte jag att jag skulle informera er lite om en bra sajt! Jag har typiskt nog inte körkort själv, och ingen bil heller för den delen. Men eftersom jag har hört från utomstående om den här sajten kan jag trots allt skänka lite ord om den.

Sajten heter Bilpriser och är en sajt för dig som vill sälja din bil.  Bilpriser har helt enkelt en värderingstjänst som är väldigt lätt och smidig om du själv vill sälja din bil. Jag har bekanta som har använt sig av tjänsen. De är mycket nöjda och rekommenderar mer än gärna denna sajt.

På hemsidan kan du gå in och värdera din bil gratis genom att skriva in registreringsnumret på sajten. Denna tjnst är välanvänd med över 5 miljoner värderade bilar per år.

Vill du sälja din bil?
Vill du byta in din bil?

För bästa (!) och mest prisvärda värdering ska du kika in hos Bilpriser. Det är inget att tveka över. Istället för att åka till en bilförsäljare som värderar din bil kan du enkelt och smidigt värdera din bil via nätet och sedan sälja den på rätta grunder. Helt enkelt det bästa!

Värderingsmännen ska jag också plussa för. De har stor erfarenhet och kunskap. Bästa på marknaden!

På hemsidan kan man också kika in och se försäljningar på bilar! Du kanske ska köpa en ny bil?

Tveka inte! In och kika på sajten!


Helgen

Det har blivit lite ändrade planer för mig i helgen, men mest på träningsfronten. Idag skulle jag egentligen ha åkt raka vägen till Bosön för att träna. Men ändrar dag till söndag istället. Passar perfekt eftersom jag kan få skjuts till Bosön då från landet :) Jipi. (Hatar Bosönbacken) På lördag blir det ett löppass. Kändes grymt bra igår när jag sprang och förhoppningsvis kan jag köra lite hoppträning efter lördagens löpning :)

Fredag - Efter jobbet drar jag in till stan. Ska handla lite kortare strumpor innan jag möter upp älsklingsMats för något att äta innan bion. ♥ Det blir en träningsfri fredag med andra ord. Så skönt. När det blir tidiga bion hinner vi dessutom få lite hemmakväll också. Perfekt.

Lördag - Så fort jag vaknar och ätit frukost beger jag mig ensam till Norrtälje, Vätö. Mamma, pappa, mormor + alla älskade djur är redan där. Ska bli så mysigt. Längtar enormt efter Ebba, S och Gonzo! Har ett stort projekt på  landet. Jag ska nämligen "renovera" lillhuset. Jag ska riva upp golvmattan så att det fina trägolvet kommer fram, sedan ska jag måla väggarna. :) Innan middag ska jag träna löpning. Härligt. Förhoppnigsvis ska vi grilla på kvällen - om inte vädergudarna vill annat.

Söndag - Sovmorgon - ja tack. Känner att jag behöver mer än 6 1/2h sön per natt. Rehabträning på Bosön! Annars ska jag nog vänta ut och se vad söndagen kan erbjuda. Soft antagligen eftersom en ny vecka startar på måndag.

Vilken härligt helg jag har framför mig!!!!!


Fredag - hur slutar det?

Jag ♥ fredagar! Någon som inte håller med?

Jobb
Mina underbara russin ska tränas. Promenad i solen är bra träning.

Träning på Bosön
Jag ska dit direkt efter jobbet och köra ett av mina rehabpass. Benen ska skaka efteråt.

Bio
Det blir den sena bion eftersom jag ska träna innan. Förhoppningsvis hinner jag och Mats med en bit mat innan. Vet inte vad vi ska se än, kanske Robin Hood? Någon som sett den? Till bion ska godis intas. Älskar godis!

Kommentera gärna. Jag behöver det ;)


Skuruavslutning

Planeringsdag med jobbet har gjort att jag inte kunnat uppdatera något idag, men här kommer det som hänt. Planeringsdagen på jobbet var bra. Skönt att bybta lite miljö. Slutade 16 och for som ett skott till Nacka och Nackabollhall. Fick som tur var skjuts av en från jobbet och entrade hallen 16.45. 17.00 sprang jag och AC Nyckelvikens runda. Enormt härligt väder!  Jag bara njuuuter. Som jag har längtat efter att få springa, och längre än fjuttiga 12 min. *glad glad glad*

18.00 var delar av vårt lag samlat för att dela ut priser till yngre lag. Kändes bra att vara där. :)

Avslutningens höjdpunkt!!

ÅRETS SUPPORTER!

Ingela Wallin!!!



Utan Ingela hade läktaren varit tyst som i graven. En otroligt engagerad supprter som ger av hela sitt hjärta. Dessa människor växer inte på träd och därför känns det enormt bra att det uppmärksammas!

Tack även till Mange med flera som gjort ett grymt bra jobb med hela avslutningen!

Vad skulle man göra utan alla dessa eldsjälar??


Fler bilder från Kroatien

Jag lovade er bilder, och här kommer det.


Godis? Såklart :)


Mats och *tänker* Sjuksköterska Emma (tihi)


AC och Mats poserar


Härlig utsikt vid poolen.


Kisse + AC.

Jag kan lova er att jag har otroligt mycker fler bilder att bjuda på. Men dessa får räcka för ikväll!

Middagen hos A + A var toppen. Hemgjord pizza alá havet samt ala kronärtskocka ;) Inte jordärtskocka alltså. Haha. Eller hur var det nu? :) Den bjuder jag på.

Ska gå och lägga mig snart. Har lite sovmorgon imorgon eftersom vi har planeringsdag med jobbet 9-17. Suck och stön. :) Ha det bra.

Saknar era kommentarer. Många som kikar in, men sällan någon kommenterar tycker jag! :(


Back on track

Så är man på banan igen, nästan. Det är alltid lite tungt första dagarna efter semester. Har blivit lite lite sömn sista dagarna också. Att gå och lägga sig 23 när man  ska upp 5.30 känns. Att gå och lägga sig 22.30 när man ska upp 5.10 känns också. :) Jag är med andra ord ganska trött, men är ändå glad eftersom den här dagen kommer ha mycket att ge!

Först ska jag i vanlig ordning jobba fram till 15.30. Sedan blir det raka vägen till Vallen för att springa och köra gym. Ska bli riktigt skönt att ge sig ut i spåret och springa. Yeah! Vädret verkar också vara med oss i dag :)
Vid 19 ska jag och Mats hem till AC på middag :) Tata! Ska bli mycket trevligt. En fågel viskade hemgjord pizza. Hur gott är inte det på en skala? Mums.

Som jag skrivit tidigare har jag fått äran att buzza om Neutrogena.



I måndags fick jag sms om att jag kunde hämta ut mitt paket :) Så ikväll efter träningen tänkte jag hämta ut paketet innan jag går till AC :) Trots att jag vet vad det innehåller känns det spännande :) Jag ska dela ut prover till vänner, bekanta och familj. Alla ska få säga sitt. Älskar att buzza.

Men som sagt. Jobb, träning,middag. Kan det bli en bättre dag(?)

- Trevlig dag -


Hemma fån Kroatien

Nu är jag åter hemma i Svedala efter att ha tillbringat en underbar vecka i Kroatien, Plat. Det har varit en vecka med full fart, så kan knappast påstå att jag kommer hem utvilad. Men det har varit roligt varje minut och sekund. Hur nöjd som helst är jag :) Har väl tagit flera hundra bilder och filmat många många filmer :) Här kommer lite bilder från resan.


Jag och Mats på Arlanda. Vi fick springa till gaten pga stressad personal. :)


Första dagen. Soligt och varmt.


Vi var i Dubrovnik, Kroatiens pärla. Där blev vi guidade i Gamla Stan. Hur fint som helst.


AC och jag ville köpa den här söta bilen, men det gick inte :/ ;)


Vi gick på den 2km långa muren som gick runt hela Dubrovniks gamla stad. Höjdrädda jag höll på att dö några gånger men höll mig från att svimma. Haha. Hur fin utsikt som helst och värt varenda krona.


Fint att stå på muren och blicka ut över hamnen.


AC inburad :)

Jag har så otroligt mycket bilder. Det här var ynkliga några. Jag skulle sätta in hur mycket roliga och fina bilder som helst, men har inte tid just nu. Det kommer, om ni vill :)
Det har hänt så otroligt mycket dessa dagar.

- Besökt Dubrovnik med guid (besökt museum + fått veta mkt om Dubrovniks historia)
- Besökt Montenegro en heldag (Kotorbukten m.m.)
- Varit ute i Adriatiska havet och besökt två öar en heldag.
- Bestigit högsta toppen sett från Dubrovnik, ett fort som Napoleon byggde för länge sedan.
- Badat i havet flera gånger och även i poolen
- Gått på muren i Dubrovnik (Gamla Stan)
- Ätit god mat och märkt att det kroatiska folket är mycket vänligt och hjälpsamt
- Träffat två trevliga prickar från Skåne.
- Sett förödelsen över kriget som pågick i Kroatien 91-95. Bland annat på eget bevåg gått in i ett hotell (Hotel Ambasador) som sorgligt nog blev totalförstört. :/ Sorgligt att se bilder i en broschyr, hur hotellet en gång sett ut och sedan varit inne i hotellet och sett konsekvenserna av kriget.

Återkommer som sagt.


Kroatien

Sitter nu vid receptionen, pa vart hotell, i Kroatien. Blir valdigt kort inlagg, mest for att visa att jag lever :)

Pa mandag kommer vi hem och da lovar jag att ni ska fa se massa bilder!

CIao

Casino

Mitt i allt elände kanske man skulle börja spela CasinoCasino online? Där kan man ju faktiskt göra riktigt gött med pengar :) Dessutom kan man testa casino bonus när man ändå är i farten :)

Spela casino. Inget att förlora!

Money money money.


Tråkigt sms

Vaknade upp vid 8 och såg att jag fått sms från Mats klockan 00.16. "De har stängt luftrummet över Kroatien......" Fy vad trist att få ett sådant sms när man har bokat in en veckas solsemester i Plat (Kroatien). Men eftersom det tydligen inte verkar vara (just nu iallafall) totalt flygstopp så finns en liten strimma ljus. Det komiska i hela situationen är att jag hela tiden har varit inställd på att detta kan hända. Kommer vi inte iväg känns det tungt, men samtidigt är det inte en världssak. Det finns faktiskt värre saker. Men det är klart att en vecka i Kroatien vore underbart.



Den som lever får se....


Innebandy - slutspel

Liljeholmshallarna klockan 18.30

Stockholm Södra BK vs. Ragnar

4-1




AC och jag var tokiga huliganer...


En galen AC.


Jag kanske inte var mindre galen? Haha!


Jag och Mats. Vad gör vi tror ni?


Mats - skytten :)

Jag är helt slut och ska kasta mig i sängen nu.

Sov gott.


Frisbeegolf + träning

Jag är slut som "jag vet inte vad". Blev inte sådär jättemånga timmar i natt. Kom hem sent från årsfesten pga. en busschafför som körde med tuggummi under bussdäcken. Vi missade pendeltåget med en meter och fick vänta 30 minuter på nästa pendeltåg. Sådär kul mitt i natten. Gah. Men hem kom vi, om något sent.

Ställde klockan i morse eftersom vi skulle spela discgolf med Mattias klockan 10 i Haninge. Blev en snabbfrukost för att sedan springa iväg till tåget.


Mats nöjd :) Kastade hål nr 6 på par 3


Den här skylten ligger nära ett utkast, nära en gångväg.......


....och där hamnade min disc :)

Det var bra väderförhållanden. Det kunde i och försig vara liiite varmare. Frös om fingrarna i slutet och måste få skylla lite på att det var svårt att kasta utan känsel i fingrarna :) ;)


Men vad hände här? Mats gräver under granen ;)


Hihihi!

Efter drygt 2h var jag tvungen att avsluta kastandet och bege mig till pendeltågsstationen. Skulle nämligen till Lidingö för att köra ett rehabpass. Gah. Trött som bara den, men fokuserad körde jag på. :)

Nu sitter jag hemma hos världens bästa syster. Vid 17-tiden ska vi bege oss till Liljeholmen och se när Mats och hans innebandylag Stockholm Södra BK spelar slutspel. Ska bli skoj!

Zzzzzz...........


Lördag

Hann inte skriva igår, då kvällen var helt fullsmockad. Hur som helst avslutade vi kvällen i soffan. Det blev filmen Sympatico med chips och godis. Perfekt, lugn hemmakväll helt enkelt :)

Den här dagen började med sovmorgon. Vaknade pigg som en mört klockan 7, men lyckades somna om till 9 iallafall :) Vi har ätit frukost och jag har börjat packa lite inför Kroatienresan eftersom både den här dagen och morgondagen kommer vara full med aktiviteter. Det känns lite jobbigt att packa till en resa som kanske inte blir av :/ Men bara att gilla läget. Det är vulkanen på Island som bestämmer.


En bild på Gonzo när han mumsar tomatkärnor


Ebba med sina flygplansöron

Snart ska jag och Mats bege oss till Vallen för träning. Jag ska springa 4min intervaller 3 set (känns ynkligt) och sedan köra överkropp och bål. Kommer gå på dryga timmen.

Förhoppningsvis hinner vi till stan eller Vällingby innan det är dags för årsfest för Mats innebandylag Stockholm Södra BK. Men vi får se. Det kommer nog bli en bra dag iallafall :) Tyvärr är det molnigt och 7 grader...men det funkar :)

Nu ska jag fortsätta tänka på min packning!


Kroatien?Osäkert.

Vår Kroatienresa har helt plötsligt blivit oviss. Kommer vi ens komma iväg? Det känns verkligen jobbigt att inte veta. Suck. Det bästa är nog att ställa in sig på att det inte blir någon resa. Trist. Men man ska inte ta ut något i förskott. Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi kommer iväg. Imorse läste jag att vulkanen åter igen spyr ut aska, och att den kan nå Europa på måndag - den dag vi åker iväg :(

Under torsdag 6 maj kommer Irland fortfarande att beröras av ett askmoln med relativt låga halter av aska. Hela Europa beräknas därefter vara i stort sett fritt från aska i luften åtminstone fram t o m måndag 10 maj, för Sveriges del ännu ett dygn, under förutsättning att vulkanaktiviteten och askutsläppen inte ökar ytterligare i intensitet. Däremot kommer ganska omfattande askmoln under hela perioden fram t.o.m. måndag att finnas över havet väster om brittiska öarna och söder och väster om Island.

Eftersom vi åker från Sverige är ju risken ganska stor att flygtrafiken ställs in :/

Jag ber till vulkan- och vädergudarna att det här kommer gå vägen. Jag har TVÅ veckor under alla årets veckor som jag kan åka någonstans - UTAN att köra 11 pass i veckan. Ska man kunna ha sådan här otur då?
(Jag ska iof löpa och köra min rehab för låret, men inte i en sådan uppfattning att det stör)

Snälla snälla snälla!




Bilder.


Diva? Haha!


En banan som inte mår så bra :/


Efterrätt på G hos Richi!


Lidingövallen

Mot Lidingövallen och första "löppasset" utomhus...sedan över 8 veckor sedan. Gulp.
Vidare in och pumpa järnet på gymmet. Stånk, stön. Snabbdusch. Hem till lyan där det blir trevligt sällskap och taco + film. Det här kommer bli en bra avslutning på dagen :)

(Gammal bild på mig med godispåsen i högsta hugg)


4 dagar kvar

Vi är inne på torsdagen. Skönt. Veckan har verkligen varit bra hittills. Skönt och lite lyxigt att ha en ledig tisdag med bio. Det är inte ofta jag kan gå på vardagsbio eftersom jag ofta har träning. Den sena bion är dessutom för sen eftersom jag ska upp vid ottan varje vardag. När det dessutom finns rabattkort att köpa, som gör att man går på bio för halva priset måndag-torsdag, är bio dessa dagar att föredra.

Jag håller redan på att knopa ihop hur min helg ska se ut. Det ser ut att bli en riktigt innehållsrik och trevlig helg. Inte dåligt att se fram emot. Dock krävs planering när det är så mycket som ska hända på tre dagar.

Fredag:
Jobb, träning på Bosön, Herbalife-återbesök (kommer ni ihåg?) och myskväll hemma med mat och bra film

Lördag:
Sovmorgon, träning på Vallen, se Damfinalen i handboll på TV, Mats innebandy lag Stockholm Södra BK har årsfest. Ska väl hinna fixa inför resan också (växla pengar etc)

Söndag:
Sovmorgon, discgolf i Rudan om vädret tillåter, träning på Bosön, se Match slutspel i innebandyn, packa det sista inför resan.

Jag ser verkligen fram emot helgen!

Sedan måste jag bara testa Marabous NYA sommarsmak!!! Polkagris! Yum yum. Jag tror definitivt att det är en Emma-smak :) Så fort jag ser den i butik kommer jag köpa den :) Någon som redan testat kanske?

 

image


Min dag - onsdag!

Såhär ser min soliga och underbara onsdag ut:

7.00-12.00 Jobba

13.00- Till IKEA med jobbet. Vi ska ordna om på kontoret. Bland annat få nya kontorsstolar. Jag har en ergonomisktanke och följer med för att se över dessa. :D

16.45- Träning på Bosön. Jag ska börja köra mina två nya rehabprogram. Ett program med mest styrkeövningar och ett program med mest hoppövningar. Jag ska vara fokuserad till max och köra järnet!

18.00 Efter dusch beger jag mig raka vägen till Tungelsta. Där ska Mats kompis berätta lite om Kroatien :) Hans föräldrar bor nämligen i Dubrovnik och han kan säkert ge lite tips på bra resmål :)

Jag hoppas det kommer bli en bra dag.


Kick-Ass

Det blev bio igår :) Jag och Mats möttes upp vid Sergelbiografen. Jag var sugen på at se filmen "Hierro" medan Mats tyckte filmen "Kick-Ass" verkade rolig. Det blev "Kick-Ass" som började 18.50 och var nästan 2h lång. Innan bion började hann vi äta och köpa godis (MYCKET viktigt) *tihi*

Kick-Ass

Filmen var egentligen ganska rolig. Det var lite spridda skurar på skämt och en hel del roliga kommentarer. Men efter 1h blev det lite segt och man började sakta men säkert förstå hur allt skulle sluta. Mats tyckte inte alls att filmen var förutsägbar...och egentligen var den kanske inte det. Men på något sätt segade den ut sig sista 50 min.

2+ blir mitt betyg.
Lite mer än godkänt alltså.

Jag kan tycka att den var lite väl blodig ibland, speciellt när en tjej som är i 12-års åldern slås blodig, får käftsmällar osv. Men det är min åsikt. Plus till filmens roliga manus :)


Biokväll eller hemmakväll?

Kvällens i-landsproblem.

Mats tränar innebandy till klockan 17.00 (ute i Haninge)

Jag ska ha individuellt samtal med lagets fystränare (inne i stan) kl 17.15

Frågan och det fruktansvärt svåra beslutet vi ska ta:

Ska vi gå och se filmen "Hierro" på bio eller ska vi fortsätta med filmen "PS. I love you" hemma i soffan?

Hjälp. Hjälp.

18.50 börjar bion.

Den som lever får se.


6 dagar kvar

Det tickar sakta men säkert nedåt :) 6 dagar kvar till Kroatienresan.

Igår var jag hos sjukgymnasten på eftermiddagen. Det går verkligen fort fram, och Britta (sjukgymnasten) säger själv att hon aldrig trodde att jag skulle kunna hoppa efter så "få" veckor. Men det var det jag fick göra idag. Jag fick köra indianhopp, jämfotahoppoch enbenshopp. Känns väldigt bra. Men jag känner ganska stor skillnad vad gäller styrka och kontroll, om jag jämför de båda benen :/ Ska denna veckan få öka på löpningen med 4 min 3 set. Fantastiskt. Veckan därpå när jag är i Kroatien får jag öka på till 5 min 3 set. Längtar enormt.


AC och jag - muppar(?) Ja kanske. Iaf jag :)

Idag är det vila från träning. Känns skönt, för känner träningsvärk sedan flera dagar tillbaka. Dessutom var gårdagens övningar nya vilket känns idag. Gah. Ska träffa vår fystränare inne i stan vid Bolero kl 17.30. Individuella samtal. Vad som händer efter detta få vi se. Försöker locka med Mats på BIO, för att se filmen Hierro...men han verkar svårtflörtad :p

Ha en bra dag!!!!!!


7 dagar kvar

Nu börjar nedräkningen inför Kroatienresan den 10 maj :) Resfeber? Närå. Ingen fara på torpet. Haha! Men det ska bli underbart att fara iväg och njuta av lite annat än jobb, handboll, träning.

Den här veckan är egentligen (i princip) HELT ledigt från träning. Dock kommer jag köra på med träningen som vanligt 6 dagar/veckan. Jag kan inte sluta köra eftersom jag varit skadad. Det är nu min rehabilitering är som viktigast. Jag har precis fått börja springa och lägga på mer vikter på styrkan. *glad* Så u ska jag köra skiten ur mig med rehabilitering, bålträning, överkroppsstyrka,cykling och löpning :) Härligt!!!!!!
Ska prata med Britta (sjukgymnast) på Bosön om hur jag ska lägga upp träningen i Kroatien. Ska till Bosön idag kl 16. Jag hoppas så innerligt att jag får börja springa längre redan nu!

Annars hoppas jag veckan har lite annat att bjuda på. Ska träffa vår fystränare på tisdag klockan 17.30 och ska efter det försöka få Mats med på bio 18.50, med filmen "Hierro".

Vad har du att vänta denna veckan?


Träning, Dischgolf....

Den här söndagen har gått i superfart. Ställde klockan på 8.30 eftersom jag skulle träna på Najaden kl 10-11. Det blev cykling och bålträning. Min träningsvärk i rumpan är inte att leka med. Aj! Men träningen gick bra och direkt efter dusch mötte jag upp Mats och Mattias på Rudans discgolfbana. Jag hann vara med på hål 7-14, sedan var vi tvugna att bege oss till Åkeshov. Vid 14-tiden skulle vi nämligen fika tillsammans med Lina, Christian och Maja. Vi köpte med oss lite fikabröd blev det kaffe till. Smask. Det blev ganska snabb visit innan vi var tvugna att åka hemåt. Vid 17.00 var vi nämligen bjudna på middag hos päronen. Trevligt!


Gonzo tittar när Mats är inne på datorn
(OBS OBS!!!!!!! DET ÄR INTE GONZOS VANLIGA BUR UTAN EN FÄRDBUR SOM HAN SITTER I KORTARE STUNDER.TEX DÅ VI ÅT MIDDAG)


Underbara Ebba

Nu sitter jag mätt och belåten. Ett litet blogginlägg såhär på söndagskvällen. Nu ser jag fram emot att veckan ska börja :) Jag ska räkna ner dagarna till Kroatienresan. Ska bli underbart.

Tjing tjong


Gårdagen: Valborg

Gårdagen gick i eldens tecken. Det var väldigt länge sedan jag gick och tittade på majbrasa, men det var riktigt mysigt. Kören sjöng in våren och det doftade gott.


Mycket folk och trevlig stämning.


Mats ♥


Det blev hamburgare efter majelden. Mums.

En sen middag och trevligt sällskap på Floris. Blev ganska sent. Kom inte hem förrän vid 01-tiden.

Mats och jag stod för efterrätten som blev 70-talets favorit: Inlagda päron med after eight + vispgrädde. :)



Nu är vi hemma hos mamma och pappa. AC och mormor är också här. Vi tittar på matchen mellan Sävehof-Lugi. Snart ska jag och Mats bege oss till Västerhaninge på inflyttningsfest.

kram


RSS 2.0