Zinkhus

Zinkhusen är verkligen fina och stämningsfulla. Därför är det självklart för mig att delta hos Gårdsromantik Havsviken.



Delta du med.

1:a Advent

Tänk att det redan är första advent. Älskar det stämningsfulla.  Är hos mormor och morfar nu. Har ätit julkorv och sedan fikat med lussebullar, pepparkakor med glögg och kaffe. Mums! Lite julmusik hade inte  heller varit fel kan jag säga.

Innan maten gav AC och jag oss iväg på en löprunda. Det var 5km löpning. Vi sprang så det sjöng om det. Det var verkligen skönt att få trycka på i löpningen. Det var verkligen bra terräng för snabbdistans.

AC har shoppat på IKEA åt mig.
Tillslut blev det:
4 st blockljus
1 stort paket med långa stearinsljus
1 trådbox

Jätte nöjd blev jag. Nu är det iallafall färdigpyntat hos mig. Adventsljusstakar i alla fönster.

Trevlig kväll!

Bada i efterrättsskålen

Mamma. Gonzo och Ebba är hemma hos mig nu. Trevligt. Gonzo kan ju verkligen inte sitta still många sekunder. Men efter att ha fått bada lite samt att ha blivit sprutad med blomsprutan är han relativt lugnare. Pepparkaka smakade också bra :) Lussebullen var mest rolig att doppa i vatten och grisa omkring med på diskbänken.

 
Blaska och skvätta är jätte kul. Att sedan hoppa upp i blomkrukan så att det yr jord överallt är också roligt.


En fotovänlig Ebba ♥

Gardiner måste vara det jobbigaste att fixa i inredingsväg. Då menar jag inte panelgardiner utan gardiner som är sydda för symaskin. Jag är glad att mamma hjälper mig, annars skulle det inte gå. Symaskinen krånglar också. Tråden går av, nålen går sönder....suckar...hoppas resultatet blir bra iallafall.

See you!


Söndagmorgon

Vad skönt det är att få sova ut. Känner mig som en ny människa efter den här helgen. Gårdagen var jätte trevlig och i vanlig ordning hann vi med väldigt mycket. Idag kommer det också bli en fulltecknad dag. AC har redan åkt iväg till IKEA med pappa och jag har skickat med en lista på saker jag vill ha. Bl.a blockljus, vanliga långa ljus, trådbox att ha i garderoben, en hylla och två konsoller. Ska nämligen sätta upp en öppen hylla i badrummet.

Ska snart trava iväg till mamma. Hon ska hjälpa mig med vardagsrumsgardinerna. Sy iordning kappan. Så vi ska gå med Ebba tillsammans innan vi går upp till mig.

Vid 14 ska hela familjen till mormor och morfar ♥ Vi ska mysa till första advent och jag + AC ska ta med våra pepparkakor och lussebullar. Gud vad mysigt.

Nä, har inte tid att sitta vid datorn nu, ska även hinna med ett löppass...så dax att sätta igång.


Julpyssel

Trodde jag hade allt pyssel hemma hos Ac. Men med närmare kik hade jag faktiskt ganska mycket pyssel. Så vi tog helt enkelt alla grejer och satte oss i köket. Nu har vi pysslat med julkort ganska länge. Riktigt mysigt.


Det blir ganska tökigt då man pysslar.


Mina två verk :) Vilken tycker ni mest om?
Jag gillar den vänstra mest, brun är inte min favvorfärg
.

Det finns endel man ska skicka julkort till, men samtidigt kan man inte skicka till alla. Det skulle bli för många. Men det blir nog de närmsta iallafall :) Det var lite synd att jag inte hade mina stämplar och ballografpennor. Men man tager vad man haver, som Kajsa Varg sa. *blink*

Lussebulls- och pepparkaksbak

Vi har bakat och bakat. Nu känner vi oss verkligen som bagare. Vitt lite överallt och god doft i hela lägenheten :) Det blev först och främst pepparkakor av alla de slag. Från vanliga pepparkaksgrisar till hemgjorda hus och stjärnor :)








Ebba


Lovade bilder

Sitter här och har fått upp det mesta i adventsväg. Två ljusstakar, hyacinter i kruka och mina aventsljusstake. Det höjde verkligen mysfaktorn här i lägenheten. Ikväll kommer det bli ännu mysigare.


Köksbordet. Julstjärnan på plats.


Min adventsljusstake från Bruka Design


Hyacinten med svampar och äpple

Nu är AC och Ebba här. Vi väntar på C och L som ska komma så att vi kan åka och handla till dagens bakning. Det blir iallafall lussebullar. Sedan får vi se vad som hinns med :)

HÄRLIGT!

Mysfredag

Det är så mysigt när det börjar mörkna utanför fönstret och man kan tända en massa ljus. När det dessutom är fredag är mysfaktorn 10 :) Är hemma hos mamma och pappa nu ♥

Efter jobbet åkte jag och mötte upp AC vid Östermalmstorg. I Mörby hade jag köpt två vita hyacinter. Medan jag åkte och hämtade min adventsljusstake på Apoteket hoppade AC av och handlade till Ebba på Lovans Djurcenter. Det blev två tuggben och en hundjulkalender. (Bild kommer) Kalendern innehåller visst lite nyttigare godias med vitaminer och mineraler :) Bra för gumman ♥ 
 
Efter middagen har jag pysslat med mina hyacinter och min adventsljusstake. Så nu är mossan dit satt och nu fattas bara äpplen och flugsvampar :) Jag är lite sur, för jag har inte min dator här...vilket innebär att jag inte kan sätta in bilder på mitt pyssel. Trist! Det blev verkligen fint. Imorgon ska ni iallafall få se bilderna.

Nu kikar jag på COPS - amerikanskt polisprogram *scary*



malplacerad sommarbild


Arbetsskor!

Idag såg jag att mina arbetsskor var lite trasiga i sulan. Sulan hade börjat spricka, precis där sulan böjs då man skjuter ifrån. Egentligen är det inte konstigt att skorna slits, så mycket som man går varje dag. Jag tror jag har haft skorna i två år så det är nog dags att börja tänka på nya skor. Men kanske inte nu i juletider. Det får snarare bli efter jul.

JOBI brukar ofta komma ut till oss och sälja arbetsskor. De har även en hemsida där man kan gå in och skicka efter skor. Besök den här. Jag har kikat ut lite skomodeller som jag föredrar:

29100 »
649:- för dessa röda sandaler

74320 »
Kanske inga jag föredrar, men har hört att de är sköna.
549:- kostar dem.

11064 »
398:- Snygga tycker jag.

Hä var några av alla deras modeller. Just nu har jag Birkenstock med hälrem. Tyvärr verkar det vara en utgående modell. Är jätte nöjd med dem och skulle gärna vilja ha ett par likadana. Dessutom har de plastsula vilket gör att de inte nöts genom nedslitning. Jätte bra tycker jag!

Tack AC!

Nu har jag smaskat i mig min matlåda, tack AC! Hon var nämligen så vänlig att hon gjorde en matlåda till mig igår kväll. Jag kan välja att äta på jobbet, men ofta har de extremt mycket grädde och smör i maten att jag faktiskt hoppar det. Har ätit någon gång per vecka, men skulle jag äta varje dag skulle jag faktiskt rulla hemåt om dagarna.

Har plockat min mossa. Så nu längtar jag bara efter att få komma hem och fixa iordning hyacinterna. Hyacinter är verkligen jul! Doftar underbart gott. Sedan bör man faktiskt ha en amaryllis nu när vi närmar oss jul. En vit skulle vara jätte fint!! Kanske något jag kan köpa idag?



H e l g  -  h e l g s t ä m n i n g!
D e t   l i g g e r   i   l u f t e n.

Förresten, någon som sett NK´s julskyltning i år? Här kommer lite smakprov:



Lite för rörigt för min smak och alldeles för lite traditionell känsla.

Vad tycker du?

Jag älskar!!!

Godmorgon godmorgon! Fredagen är kommen och det ska bli så skönt att få helg. Känner på mig att den här helgen kommer gå i det mysiga tecknet. Det är ju faktiskt första advent och man ska äta lussebullar och pepparkakor tillsammans med varm glögg. Mysigt värre!



Ska fixa iordning mina hyacinter idag. Köpte inga igår eftersom jag ändå inte hade någon mossa. Vill nämligen ha grön mossa och inte grå (som man kan köpa i affären). Sedan ska jag hämta min Bruka Design ljusstake. Säljaren har nämligen lämnat in den på Apoteket i centrum. Den ska naturligtvis också pyntas med mossa. Åhh..vad jag längtar. Ska plocka grön mossa från jobbets trädgård. Där har de sådan där gosig mossa. :D

Funderar på att fråga chefen om jag får ta med mig en av de julgrupperna som står ute till försäljning. Egentligen tänkte jag beställa en julgrupp till den 2:a december. Men då måste jag kånka den till och från träningen (urk tänk onda backen) och det slipper jag gärna.

Jag har en glad nyhet, för mig. Eventuellt ska jag nämligen få en vit skänk av mamma och pappa. Jipi! Den ska stå i sovrummet. Perfekt med massa förvaring till pyssel och annat. Tycker det är fint att ha lite grejer framme. Men lite scrap, pärlor etc kan man ju ha i skänken!!! Får se om jag eventuellt kan ta hem den i helgen?


Lussebullar

Hemma från kvällens träning. Handboll och hoppstyrka. Vi var få spelare idag med eftersom det var spelare som skulle vara med på JSM-träningen. Men vi gjorde en riktigt bra träning trots detta. Bra koncentration och intensitet. Hoppstyrkan sög bra i benen och det var skönt efteråt. Skönt att slippa halka ner till bussen efteråt, tror inte musklerna hade haft så mycket kraft att hålla emot.

Ikväll blir det tråkmat - ris och fiskbullar!

Måste berätta om dagen på jobbet. Var nämligen behjälplig med lussebullsbak. Tro det eller ej. Ibland får man vidga sjukgymnasttänket :) haha! Har gjort min första saffranslängd också. Tjuvtränat lite inför lördagen med andra ord hihi!





Massa lussebullar blev det. Gott så in i norden.

Hemma börjar jag förbereda för 1:a advent. En julstjärna är inköpt och imorgon ska jag göra iordning mina hyacint krukor. Var på Åhléns idag och köpte sådant jag ska pynta krukan med. Äpplen och flugsvampar :)
Antagligen köper jag hyacinter ímorgon efter jobbet eller på lördag morgon.



Jag lovar att ni ska få se resultatet då det är klart.

Kramiz

Snart dax

Tiden tickar och det är snart slut jobbmässigt. Raka vägen till mitt andra hem; (eller är det första?) Nacka Bollhall. Handboll och sedan hoppstyrka. Får se hur vi löser poblemet var ska vi hopa. Man vill ju inte direkt hoppa utomhus. Eller, det är klart att det är ett alternativ, om man vill stå på näsan X-antal gånger.

Efter träningen måste jag handla. Ska köpa hyacinter och mossa så att jag kan pynta mina krukor. Det kommer bli så fint så. Får se om jag hinner in på Åhlen´s så att jag kan köpa lite flugsvampar som jag kan dekorera kring hyacinten.

Imorgon stundar veckans näst bästa dag: FREDAG! Dagen då man mest är hemma och bara tar det lugnt...för på lördag blir det full fart med julpyssel och lussebak. Får se om det blir pepparkakor också. Skulle vilja hinna med lite julkort iallafall...och vi har ju hela dagen på oss :) L, C och Ac ska hem till mig så vi ska stöka :)

Dax att dra sig snart....



Sälmördare

Godmorgon, inte en ända vurpa till jobbet trots isgata överallt. Jag är stolt! Tog bussen en station för att inte råka ut för onödiga vurpor, så jag får väl ta igen det genom att gå (inte ta bussen) på hemvägen.

Stolt medlem i Djurens Rätt!
Jag vill berätta för er om hur mycket hemskheter som händer med stackars försvarslösa sälar. Dem klubbas ihjäl framför sina mammor. Det här får bara inte ske, men det gör det ändå. På Djurens rätt´s hemsida kan DU skriva på en protestlista. Snälla! Vi måste hjälpas åt allihopa för det som händer där ute är helt fruktansvärt.
Egentligen kanske det "bästa" eller mest chockerande skulle vara att lägga upp bilder på detta, men eftersom jag mår så extremt dåligt av det struntar jag i det. Istället mber jag dig gå in på DEN HÄR SIDAN och göra ditt jobb.

Skriv en kommentar i det här inlägget när du skrivit på protestlistan.

KOM IGEN!!!!!!!!!!!



Kan du motstå den här blicken?

Sushi och Leila

Nu är jag hemma hos AC och tittar på Leilas Jul. Har tryckt i mig 10st sushibitar vilket var alldeles underbart gott. Fick ingen soppa med oss tyvärr. Det som jag älskar :( Men jag överlever nog ;)



Annars passerade kvällens träning. Helgersson (numera proffs i Nordstrand, Danmark) var nere och tränare idag. Hon spelar i landslaget och eftersom de ska till EM i Makedonien på måndag har hon mellanlandat i Sverige :) Vi var få spelare idag eftersom endel spelade med Nacka, därför var det extra tacksamt att hon var med och tränade. Sedan ger hennes grymma inställning och kamp mycket :)

Bodil, AC och jag gav oss iväg på ett lugnare löppass efteråt. Skönt, även om jag hade önskat lite bättre underlag.

Imorgon redan torsdag och jag längtar till helgen nu.

På jobbet ska A-S baka lussebullar på förmiddagen! Antar att jag hjälper till om jag har tid. Mysigt.


Juldekoration

Idag på jobbet kom en kvinna som säljer juldekorationer av gran samt julkrukor med hyacinter tomtar etc. Jätte fina! Juldekorationerna av barr är gjorda som renar och björnar och är ganska stora. Jätte fint att ha utanför huset (om man bor i villa). Bra priser var det också.

Jag funderar på att köpa en julkruka. Den kostar 200:- Såå fina! Har tagit kort på en sådan som jag kan visa er ikväll. Man kan nämligen beställa till nästa vecka. Ska ge den till mamma och pappa ♥ :) Jag kommer nog inte vara hemma så mycket i jul...därför tror jag den kommer ses av fler hemma hos mamma och pappa.


(Bilden har jag googlat på)

Nu ska jag äta lunch! Magen skriker efter det.


Brrrr!

Trots bussen som var försenad och kyla är jag iallafall på jobbet. Var extremt tungt att kliva upp i morse. Ville bara borra ner huvudet i kudden och somna om. Det var så varmt och mysigt under täcket. Men det var helt enkelt bara att ta tjuren vid horna. Och man piggnar faktiskt till efter ett tag. Åt min hallon/banan smoothi (som jag gjorde igår kväll) och åt en vitamintablett :) Gott, gotti, gott gott!

Känner att jag måste ha lite kaffe också. Annars orkar jag inte med den här dagen.

I kväll ska jag till AC och sova över. Vi ska kika på Leilas jul! Eftersom vi ska ha pyssel och julbak på lördag (hela dagen) med C och L kanske man kan få lite tips på godsaker. Rocky Road är en favorit! Berättar mer om den på lördag, då vi antagligen kommer göra sådan. *mums mums* Klockan 20.00 är det Det okända. Det vet jag dock tyvärr inte om vi hinner hem till eftersom AC, jag och Bodan ska ut och löpa efter handbollen.

KAFFE TACK!


Ett riktigt kap!

Jag vann en budgivning på Tradera, nämligen om en Bruka Design julstake i porslin. Jipi! Perfekt lagom till advent. Inte sämre att hon som säljer den bor på Lidingö. Hon sa att hon kunde lämna in den på Apoteket så att jag slipper betala frakt. Snällt.

Adventsljusstake från bruka

Fin va? Det kommer bli jätte fint att ha fyra ljus, mossa och lite svampar som dekoration. Längtar tills jag får fixa iordning det :) Kommer ha ljusstaken i köket och tända ljus varje morgon.

Förresten. Nu på kvällen gjorde jag smoothi med äppel/hjortron youghurt, banan och frysta hallon som jag ska ha som frukost imorgon. Självklart kunde jag inte låta bli att smaka av den lite nu på kävllen :) Mummi!

Dags att natta! Sweet dreams :)

Jag tävlar!



Jag tävlar hos Kronblad och lantliv om dessa vackra bokstäver.
Vet ni vad? Jag har vunnit ett bud på Tradera. Snart får ni veta vad :)

2 linser i varje öga

Hahaha! Vilken träning. Jag har spelat handboll med 2 linser i varje öga. Varför? Jo, svaret är enkelt. Jag glömde mina linser hemma och kan faktikst inte (nej jag kan inte det) spela handboll med glasögon. Min spelstil är alldeles för farlig för glasögonen. Så jag fick helt enkelt ta fyra linser från AC. Eftersom jag har dubbelt så dålig syn som henne kunde jag ploppa in två liser i varje öga och se bra :) Knasigt va.

Nä, jag ska inte göra om det..tror inte ögat mår bra av det.

Ikväll blev det lax..igen! Älskar lax. Snart är det löning. Tråkigt nog är det mycket utgifter den här månaden.



PUUSSS!!!

HJÄLP ORANGUTANGER!

Jag är sedan lång tid tillbaka fadder för en orangutang som heter Kesi. Jag skänker varje månad en lite slant. Väldigt liten med tanke på hur mycket den hjälper. Jag hoppas hellre över en påse chips och en cola, och skänker istället pengarna till just denna hjälporganisation.




Gå in på länken nedan och skriv in mailadress [email protected] så vet de att det är jag som värvat dig. http://orangutanger.se/466-17-105.html. Jag vill verkligen be er att tänka till. Varför inte ge en adoption i juklapp till någon? Man får varje månad ett nyhetsbrev där det står hur allt fungerar. Snälla! Vi måste göra det tillsammans!

Dagen går

Tiden rullar,  dagen går. Har haft det lite stressigt på förmiddagen, men det hör till. Ska bli kul med handboll ikväll igen :) Efter veckan utan handboll kliar det verkligen i handbollsfingrarna :) Pratade med B om att lägga in ett lugnare löppass på onsdag och sedan köra snabbdistansen i helgen. Fick nämligen reda på att lördagens morgonträning blev inställd. Inget jag gråter floder över eftersom vi inte har någon match i helgen. Istället blir det "my best friends" :D

Kvällens träning blir annorlunda. Vi har inga juniorer eftersom de ska träna sig samman till JSM i helgen.
Efteråt blir det ett eget fyspass. Får se om det blir hoppstyrka eller bål :)

Bye!

Kalender/almanacka - egen design

Snart är 2009 här, och eftersom jag är en sådan ordningsam människa som måste ha koll på allt är det självklart att jag måste ha en ny almanacka :) Tidigare har jag köpt min almanacka på Ordning&Reda. Men egentligen är det ganska dyrt där om man jämför med tex. bokhandeln. Samtidigt tycker jag bokhandeln har ganska trista och opersonliga almanackor. Därför tänker jag helt enkelt designa min egna på den här sidan.

Kostnaden är 275:- INKL. MOMS OCH FRAKT!



Jag valde en brun almenacka med rosa text :D
Sedan står det "Emmas liv" och "Året är 2009" på framsidan.
Jaglängtar redan tills den dimper ner ibrevlådan :)

Skador pga. onda backen?

Måste bara avsluta kvällen genom att berätta om det som hände efter träningen. Bodan, Ac och jag hade ganska bråttom till bussen...därför småsprang vi. Bodan hade dock fått ett sms av Gippe där det stod att vi skulle vara försiktiga i Onda backen (Den väääldigt tuffa backen upp till hallen) eftersom det var väldigt halt där.

Vi hade bråttom men tog det lite lugnare på vägen mot backen.

Tyvärr spelade det inte så stor roll hur lugnt vi tog det. AC och Bodan var framför mig....så man kan säga att jag var ganska ensam då jag tre gånger i rad ramlade på rumpan. Som tur var hade jag min väska som dämpade fallet en aning :) Tur att datorn inte gick sönder :)

Mitt i onda backen sa AC: - Vi kan ju sitta på huk nerför backen.
Jag vet, det gick inte någe bra och AC gjorde en vurpa. Bodan lyckades faktiskt stå på benen.

Väl nere ringde AC upp Fredrik (Ass.tränare) som hade ringt både henne och Bodan.
Vad han ville?
Jo han ville varna oss för den hala backen. Både han och T hade druttat i backen flera gånger.

Som tur var kom alla helskinnade från Onda backen

Alltså inga rubriker i NVP:

"7 av 16 spelare skadade efter träning pga. halkan"

Det var nog dagens berättelse..


Målvaktsträning

Första handbollspasset på en vecka var ett faktum. Fick tidigare reda på att fd. landslagsmålvakten (visst var hon?) Anna Lena Phil skulle komma ner och hålla i en målvaktsträning. Ibland kan man tycka att dessa träningar inte är så roliga och motiverande för oss utespelare. Men egentligen är det helt fel att tänka ¨så. Det är på dessa träningar som man kan fokusera på sin egen teknik. Det är ju dessa träningar vi utespelare får skjuta så mycket. Passet var iallafall väldigt bra. Applåder till Pihlen :)

Efter handbollpasset väntade ett gympass. Bodan hänkade på och vi körde frivändningar, mage, sneda rygglyft, press bakom nacke, axlar och ännu en ryggövning. Kändes bra. Får se om någon träningsvärk smyger sig fram imorgon.

Här hemma har jag lagat en av mina favoriträtter - lax med pesto.

Yummi!!!!

Dessutom kan jag säga tt jag har varit snäll i dag. Jag har nämligen hjälpt Dölså att hon slipper stå ute vid ICA och sälja julkalendrar :) Jag har köpte Bingolottos julkalender för 50 kronor. Hoppas jag vinner =)


Världens bästa!

♥ Idag har världens bästa morfar namnsdag! ♥

Många pussar och kramar!!!

Älskar dig!



Har ringt och grattat morfar på förmiddagen!!

Hade faktiskt planer på att skicka ett blommogram, men såg att man måste skicka iväg det före klockan 12 för att han skulle få det levererat idag.
Typiskt! Men jag tror morfar blev glad över telefonsamtalet. Nu ska jag ner och äta.


Snökaos

Snön yr och det är allmänt kaos. T-banan var självklart försenad vilket innebar att jag fick traska 1,5km i snökaos. Blåst, kyla och snö. Jag är tacksam att jag tog på mig ordentliga vinterkläder; vinterjacka med luva, långkalsonger, vantar.

Nu sitter jag iallafall på jobbet, inne i värmen. Skönt.

Vet inte om jag vill gå härifrån på eftermiddagen. Vill inte ut i stormen.

Nä, ingen idé att fundera över sådant nu. Nu ska jag jobba!!

Martina och jag

Kvällen har rullat på. Jag har tittat på dokumentären om "Martina och jag". En levnadsberättelse om en flicka med downs syndrom. De har följt henne från att hon var 5 år gammal tills att hon fyllde 40 år. Väldigt häftigt att se. Då hon föddes sågs barn med downs syndrom som mindre värda. Därför är det så speciellt att se hennes mammas kamp för att få Martina att komma in i den vanliga världen. Hon gör verkligen allt och lyckas.

Imorgon måndag.....

Träningen fortsätter som vanligt vilket fanktiskt känns skönt. Men en vecka utan handboll var också behövligt. Jag hoppas och tror alla är laddade till tänderna nu.

Nu ska jag gå och lägga mig...natti natti!


Träning

Så har man kört ett längre löppass samt några gymövningar på det. Jag har tidigare lovordat snön för att den gör naturen så fin...tror jag tar tillbaka det ett tag nu. Fy för snö och vind när man ska ut och springa. Brrr. Jag har helt nya löparskor på mig, men ändå har jag noll fäste. Inte konstigt att det tog på benen idag. *grrr*

Det är det här som gör att jag funderar över om jag gillar eller ogillar snön. Den har helt klart sina för- och nackdelar.

Ska hem till mamma och pappa och äta middag. Det blir skinkpaj vilket låter alldeles utmärkt i mina öron :)
Mums fillibabba!

Ses och hörs!

Lite kommentarer är aldrig fel...

Utförsäljning

Det blev iallafall två inköp på utförsäljningen. Lagom för mig, inte minst med tanke på att det faktiskt är i slutet av månaden :) Det var endel folk och en massa fina krukor, tallrikar etc. Jag var ute efter två mindre krukor och hittade det jag skulle. Sneglade in mig på en karott men ångrade mig. Kanske ingenting jag måste ha egentligen.



Visst är dem fina? Och vet ni vad jag gav för dessa två? Jo 100:-. Det är ju som hittat. Vet inte om bilden luras men storleken är så att det skulle vara perfekt att ha en hyacint i krukan. Kinesiskt porslin är verkligen fint. Har många sådana krukor hemma, dock använder jag inte alla just nu.

Har ni gjort några fynd i dagarn?

Vit promenad

Nu har jag, AC och Ebba varit ute på en härlig vinterpromenad. Kallt och vitt kan jag sammanfatta promenaden :) Glömde komiskt nog vantarna, men jag får skylla mig själv. Kameran åkte förstås med, inte minst då Ebba hade på sig sin vinterrock. Värmande och skön. Hon gillar den verkligen.







Det var verkligen en mysig promenad.

Nu ska jag, mamma och AC på utförsäljning av porslin (kinesiskt). Får se om jag kommer hem med något fint. Har lite planer för julen och julklappar. Vet inte om jag ska avslöja det dock. Den som lever får se.

Sover sött

♥ Söndag ♥
Jag brukar inte vara så lycklig över söndagar. Det är dagen före måndag och tyvärr blir aldrig söndagar den vilodag man vill ha innan en tuff vecka. Men idag har jag verkligen bara roliga saker framför mig.

Vaknade på världens bästa sätt i morse. Ebba kom fram till sängen och pussade mig rakt i ansiktet. Sedan satte hon sig ner och ville ha massage. Är hon inte underbar?

Ska ta henne på morgonpromenad strax. Dock har hon lyckats hoppa upp i soffan nu (den vita soffan) och ligger i lugnan ro och snusar.





Visst ser det mysigt ut. Hon brukar inte gå upp i soffan själv, men när hon gör det är det absolut tillåtet. Vem kan mostå det lilla hjärtat? Hon sover i våra sängar, hon sover i soffan och hon sover i sin säng. Vilka valmöjligheter va? :) *ler*
Tänkte att jag skulle ta med mig kameran då vi går ut och går. Jätte mycket snö ute!!!

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Emelie. Utmaningen går ut på att plocka fram en bild ur sitt fotoalbum på datorn. Självklart antar jag utmaningen :) Dock inser jag att det i princip kan bli vilken bild som helst.

Regler:

Man ska ta den 6e mappen och sedan den 6e bilden och publicera den på sin blogg

Här kommer min bild.....



En urdålig mobilbild på en av mina bästa vänner. Jag (i mitten) gör världens fulaste min. Men har man blivit utmanad så har man. Tack för utmaningen Emelie.

Ny människa

Tillbaka från en välbehövlig och underbar weekend på Torpa pensionat och Sydpoolen SPA. Direkt efter jobbet for vi iväg och checkade in på pensionatet. Ett jätte gulligt och personligt pensionat som jag verkligen kan rekommendera. Vi togs emot på ett jätte trevligt sätt och direkt efter att vi bonat in oss lite i rummet serverades fika med tårta. *gött* Senare på kvällen var det middag på Wärdshuset Glashyttan.
Senkvällen spenderades på rummet med IDOL såklart :)

AC och jag delade rum och lyckades få bröllopssviten *klockrent* haha! Sänghimmel och hela paketet. Sov som en princessa hela natten även om kuddarna var stora och bulliga.

På morgonen serverades frukostbuffé innan det var dags att checka ut och bege sig till Sydpollen SPA. Lite förvirrade var vi allt innan vi (eller om det var Christian) hittade oss och SPA avdelningen. Det var bubbelpool, bastu (vanlig och ångbastu). Det serverades frukt och juice. Sedan kunde vi naturligtvis inte låta bli att bli av med lite energi i äventyrsbadet. Vem var snabbast i rutschbanan?


AC och min säng - bröllopssvit.


Jag - slö innan middagen

   


Bjuder på en minibild på våra ansikten med mask.
Fula vi är....

Förresten, vi fick ett spakit också =)



Det har varit en fantastisk helg! Dessutom mötte en överlycklig Ebba upp oss då vi kom hem till mamma och pappa. Nu kommer det bli en bra vecka. Pigg och glá , mjölkchoklá.

Nytt kök

Sista inlägget, sedan kommer vi inte ses förrän jag kommer tillbaka (läs som en ny människa) efter SPAt. Dagen har varit ganska bra. Jag har tävlat som en tok på en massa bloggar. Tycker jag märker fler och fler bloggar med lantlig inredning. Är det någon som är "inne"? Jag älskar den lantligt vita inredningsstilen. Klassiska stilen är också något jag försöker gå efter då jag inreder min lägenhet.

Håller på att spara pengar till att totalrenovera mitt kök. Jag vet precis hur jag skaha det. Jag ska byta ut rubbet. Jag ska ha IKEAS Lidingö kök. Jag ska ha hantagen Antik. Sedan ska jag ha ett kakel som finns hos Kakelspecialisten (se bild nedan).


Biselado

Nu är köket från då lägenheten byggdes. Suck, gillar det inte alls...men får helt enkelt stå ut tills tillräckligt mycket pengar trillat in på kontot. Jag har faktiskt en reperationsfond också...därifrån tänkte jag köpa ny spis och diskmaskin!!!

Jag vill ha nytt kök nu! Åhh..har inget tålamod alls känner jag...

Tävling

Min syster köpte nyligen ett zinkhus. Hon hämtade ut det från posten samma dag hon skulle sova över hos mig, därför testade vi att tända ljus i det på kvällen! Gud så mysigt det blev. Har sett att det även finns vita sådana hus, men jag kan hålla med min syster om att det kan bli för mycket vitt med ett vitt hus eftersom jag i övrigt har mycket vitt i inredningen.

Såg den här tävlingen, och var bara tvungen att tävla:
Såg dock att priset var hemligt, men man kan väl iallafall hoppas att det är ett zinkhus som står på spel :)



Vill du också tävla? Tryck HÄR då.

Nu kan jag bara be er hålla alla tummar ni har....

Blickar mot kvällen

Fredag - fredag- fredag - fredag.
Me like.....

Idag ska jag arbeta nästan 8h, sedan bär det av till SPA! Hoppas det blir som vi tänkt oss.

Schemat för kvällen:

17.00 Incheckning på hotellet
19.00 Middag


(Ska erkänna att lördagens schema lockar mest. Då blir det frukostbuffé på morgonkulan, sedan bär det av till SPA med bubbelpool, relax, frukt och juice + 50 min helkroppsmassage.)

Jag packade allt nödvändigt igår kväll. Vad behöver man egentligen? Handduk (för säkerhetsskull), neccesär, underkläder, badkläder. Nothing more (?)
Höll på att glömma tandborsten (något av det viktigaste för mig) och packade för säkerhetsskull med AC´s också. Och tänka sig, hon hade faktiskt glömt att packa ner tandborsten. Tur att du har syster yster.

Jag packade ner min burk med grön ansiktsmask som jag fått av Pharaons. Kan vara trevligt att rå om sitt ansikte ikväll? Testade den bruna lermasken förra helgen och den är verkligen skön att ha i ansiktet.

Myror i brallan

Jag älskar att träna! Det bara är så, att inte träna gör att jag får myror i brallan. Därför var det skönt att få köra ett löppass och ett gympass idag. AC och jag möttes upp hos mig sedan gav vi oss iväg. Jag snörade på mig alldeles nya Adidasskor, men jag slapp konstigt nog kramp i foten. Efter gymmet (körde igenom hela kroppen) blev det en visit på Solarieholmarna..lite ljuterapi i novembermökret. När man ligger där kan jag nästan somna, och det är nästan så att man vaknar upp ur lätt drömmande och tror man är på en varm strand. *suckar*

Imorgon smäller det.

SPA WEEKEND!
Vad jag har väntat på den här helgen. Det ska verkligen bli underbart att få rå om sig själv. Middag på fredag kväll och på lördagen blir det frukostbuffé, spa med spaavdelning med juice och frukt, behandling, fika. Man ska även få en spaneccesär och överraskning på rummet - suprise!!!



Nu ska jag snart titta på "Nytt läge" Kul inredningsprogram tycker jag!


Gris - nöff!



Den här grisen (Lottas Bamse) skulle jag vilja köpa till jul. Istället för den blå rosetten kan man trä ett rött fint sidenband. Grisen finns i de flesta "bra" inredningaffärerna. Jag kan t.ex. tipsa om Koffert  på Humlegårdsgatan. Webbutiker har också denna lilla rara gris. Cirka pris är 199:- och det skulle jag garaterat kunna lägga ner :)

Skridskobana

Ja, så var det torsdag och vi närmar oss helgen med stormsteg. Morgonen är här, men redan ser jag fram emot kvällens träning. Den första denna vecka - abstinens men också skönt - eftersom vi ska ha en lugn vecka från handboll framförallt men även fysen. Imorse har jag dock åkt skridskor hela vägen från Mörby C till Klingsta. Jag lovar, bortsett från själva skridskon så stämde det. Gångbanan på ca 1,5 km var totalt isbelagd och jag fick ta myrsteg för att överhuvudtaget komma fram. Hur tänker Danderyds kommun? Är det inte tillräckligt med fotleds- och lårfrakturer?

Lite framförhållning tack!! Det var väl ingen överraskning att det skulle bli halk idag?

Nä, som tur var kom jag fram helskinnad. Men vad händer om en 70+ gumma går ut på det där hala?

Från arg till glad!!

Som sagt tidigare blir det träning ikväll. Ska springa ett lugnt och långt löppass + lägga in ett gympass med ffa. rehabövningar. Vill inte ha axelsmärta det första som sker när man kommer tillbaka. Sedan kanske jag tar en sväng till Solarieholmarna. Vi får se...

Sist av allt måste jag bara tipsa er om en väldigt trevlig och inbjudande blogg, nämligen A Mouse in A House Blog
Där ska jag verkligen gå in fler gånger och inspireras av den lantliga, franska stilen.


Pepparkakor och ädelost

Kvällen passerar i lugnan ro. Var ute med Ebba då det snöade. Mysigt tycker jag. Ebba gjorde det hon skulle och var nöjd efteråt. TV´n är verkligen en sann vän :) Har aldrig tid att ligga och slöa framför TV´n annars...så den här veckan har verkligen varit ta-det-lugnt-framför-TV´n-tid.

Efter jobbet smet jag in på ICA och köpte med mig lite gott till kaffet.


Det bästa och godaste fikabrödet den här tiden på året är utan tvekan:

PEPPARKAKOR OCH ÄDELOST

Egentligen förstår jag inte hur dessa smaker kan gå ihop. Låter helt bisarrt att man ska äta pepparkakor med ädelost. Men det är ju bara så farligt gott *mums*



Vad äter du helst till fikat den här tiden (?)


 

Sötnosarna

Är hemma hos mamma och pappa nu. Har ätiti middag och är väldigt mätt. Alla sötnosar är här, så full rulle nu. Gonzo hänger och klänger innanför tröjan så jag knappt kan sitta still pga. att det kittlar så. Samtidigt tar han jättesmå nyp med näppen. Vilken liten baddar va?

Ebba kom hem med pappa och blev helt överlycklig. Hon är verkligen en genomgo liten dalatös. Jag gick ner och satte mig på golvet. Sedan tidigare vet ni att Ebba älskar massage. Så när jag sätter mig på golvet vet hon att hon kan få massage, och med lite guidning sätter hon sig i mitt knä. Sedan blir det ryggmassage vilken hon älskar. Visst är hon unnderbar (?)



Vad skulle jag göra utan mina sötnosar?


Ska - ska inte (?)

Igår kikade AC och jag omkring på några av våra favorit nätshoppar. En av favoriterna (och som jag även haft tävling med) är Fridas Gård. Deras lantliga inredning gör mig tokig. Jag vill ha allting :) Framförallt såg jag en tidningskorg som jag funderar på att skicka efter. Dessvärre dröjer det ett tag tills lönen klirrar in på kontot. Kan man göra ett undantag?



Det är den här vackra tidningskorget jag bespettsat mig på. Och vet ni vad den kostar? 395:- Det är väl faktiskt ett ganska bra pris? Tror att den här skulle passa perfekt bredvid min röda oxford soffa.

Åhh...vill vill vill!!!!!!!!!

Vi får se vad som händer under dagen. Eventuellt slår jag till :)

Gyllnemorgon *trallar*

Godmorgon (med betoning på god)!



Jag är pigg idag med! Härligt! Vad skönt det är att gå och lägga sig redan vid 21-tiden för att sedan släcka 21.30. Gårdagen var riktigt trevlig. Ac och jag tittade på TV med en varm kopp blåbärs/vaniljte som jag har inhandlat på AROMIA. Jag rekommenderar verkligen dem. Snabb leverans, bra priser - vad mer kan man begära liksom?

Har känslan av att den här dagen kommer bli bra den med. Funderar på att åka hem till mamma och pappa efter jobbet. Snylta lite mat och träffa Ebba och Gonzo. ♥ "Problemet" är nog att jag isåfall måste stanna till vid Lovans djurcenter på hemvägen. Ebba har nämligen blivit vääldigt bortskämd med tuggben så fort syrorna kommer och hälsar på efter ett par dagars uppehåll. *haha* Först blir man överröst av pussar, sedan börjar hon snoka igenom väska/kassar.

Så jag får väl helt enkelt in och köpa ett ben.

Kan passa på att påminna er om en bra sportfotograf som lägger upp sina bilder på http://www.sportpictures.se/
Han har bl.a tagit endel bilder på oss (Skuru). Alltid kul med matchbilder - action.

Återkommer under dagen - lunchen kommer bli underbart god idag - jag lovar!


Testund


Ännu en sådan kväll

Gud vad jag känner mig - lat latare latast - vilket nog beror på att man väääldigt sällan hamnar i situationen total vila. Men jag vet att kroppen behöver det, speciellt nu när jag är så här förkyld.

Ikväll har jag AC på besök. Jag har kört två tvättar vilket känns väldigt bra. Hur ofta har man tid att tvätta en vardag (?) Sitter och inväntar kvällens TV-program :) Märker att det mest är skit vid den här tiden. Alla bra program börjar ju senare. Dagen har varit regn och blåst. Men jag hade iallafall bestämt med mamma att vi skulle mötas upp i Ropsten och sedan åka tillsammans och handla på VIVO Superstore.

Nu har jag bunkrat upp för hela denna och nästa vecka. Skönt!

Vad gör ni ikväll?


SEAT Ibiza

Jag har inget körkort, jag har ingen bil! Men vet ni vad? Jag och en arbetskamrat ska antaligen åka iväg på en lunchrast (denna vecka) och provköra SEAT Ibiza i Bromma.
Varför då undrar ni säkert!
Jo, det är nämligen så att både hon och jag är medlemma i Buzzador. Ni vet, sidan där man hela tiden får testa nya grejer före alla andra, och före alla andra dessutom. Så hon fick det erbjudandet. Att gratis få provköra SEAT Ibiza..före alla andra. Tufft va?

Så idag ska hon ringa och boka tid.

Seat Ibiza

Ser ni en sprojlans ny bil köra omkring i 160km/h i området kring Bromma...ja då vet ni att ni ska hålla er undan.

Here we come........

Tack gode gud!

Godmorgon till en ny och bra dag! Imorse var det en mycket piggare Emma som vaknade. Otrivin nässpray och magnecyl gjorde att natten gick galant. Sov som en stock hemma hos syster yster :) Morgonen har jag kurerat mig med ytterligare nässpray, 2 magnecyl, c-vitamin brustablett och långkalsonger. Det här kommer nog gå bra. Jag känner mig absolut piggare idag. Kroppen är inte öm och slutkörd.

Idag är det tisdag - veckans jobbigaste dag - sett till hur mycket det är att göra. Framförallt förmiddagen har jag att göra. Många boende som ska träna, hjälpmedel....you name it! Därför tänkte jag sätta igång på studs.

Tittade till Superstore-reklamen igår och hittade massa med billiga matvaror jag måste inhandla.
Ett måste är ju bara - "risgrynsgröt i korv" - 5 ynka kronor. Perfekt middag nu när man inte tränar 2 pass om dagen.

Billigt och gott! Har dessutom kanel och sirap hemma!
Kvällens middag?





Smoothi

AC har precis fixat iordning supergod smoothi.

Lättfil vanilj
Björnbär
Hallon
Lite vaniljsocker
Toppa med kokosflingor

Sugröret är ett måste *blink*


Nässpray

Nu är jag hemma hos AC. Phu! Efter jobbet var jag på Apoteket och köpte Otrivin för min förkylning. Hjälper verkligen, men istället rinner näsan hela tiden. Pest eler kolera? AC bjuder på middag ikväll. Det blir skink och broccolipaj. Mums! Ska bli riktigt gott. Dessutom är paj det bästa att ha med sig i matlådan. Det är verkligen gott att värma paj.

Var uppe hos mig innan jag for hit.

Dagen kunde ha varit bättre. men nu har jag tagit mina två magnecyl (de försa på hela dagen) och de börjar hjälpa. Vet inte varför jag är så korkad som inte tar tabletter innan.

Ikväll har jag spanat in TV-kanalerna litegrann.

Simon and Thomas har sitt inredningsprogram ikväll. Kul!




Energi - påfyllning!

Snart är det lunch, och jag känner verkligen att jag behöver fylla på energiförrådet. Hade sittgympan alldeles nyss och kände mig  helt färdig efteråt. *haha* Ikväll skajag bara titta på TV och ta det lugnt...hela kvällen. Jag ska vara så lat så lat. För den här veckan ska verkligen bli en degis vecka samtidigt som jag göra sådant jag annars aldrig hinner med.

Träffa en fd. lagkamrat från Skånela
Lägga in två löppass och rehab gym
Åka till solarieöarna
Åka på SPA fredag till lördag

Jag ser verkligen fram emot den här veckan!
Men just nu känner jag mig som Tommy Körberg...

Att tänka på...

Snoris

Genomförkylda Emma skriver. Snor snor snor! Har inte sovit mycket i natt. Vaknat varannan minut och kännt hur snoret rinner och täpper för så att jag inte kan andas. Tur att den här veckan är lugn i träningsdos. Nu ska jag verkligen kurera mig och bli frisk som en nötkärna. Har ni tips om hur man lindrar förkylningen är de tipsen varmt välkomna!

Att vakna upp med en seger är alltid underbart. Man riktigt känner segersötman i mungipan *flin*
I morse gick det att läsa om vår vinst i DN!
B Ä S T   I   S T A N!

I dag harjag lite ärenden att uträtta. Måste köpa nässpray så att jag kan sova i natt. Det irriterar mig så att jag sovit illa de senaste nätterna. Man kommer liksom in i en dålig cirkel. I natt ska jag bryta den cirkeln.

Vi kommer garanteras höras under dagen!!!

Matchbilder


Jag satsar - full fart.


Malin hoppar - spänstigt!


Mia - hoppar och flaxar - MÅL!


Våra supertvillingar nr 2

Tänk vad coolt med så många tvillingar i ett lag. Hade Patti och Angelica spelat kvar hade vi haft 3 tvillingpar och ytterligare två spelare som har en tvillingsyster som dock inte spelar i vårt lag.
Tvillinglaget Skuru :)

Matchdag

Idag kl 14 möter vi Spårvägen i Eriksdalshalllen. Kommer bli en tight och tuff match! Stockholmsderby och allt. Samling där kl 12.15 och innan dess ska jag få något i magen. Har laddat upp på morgonkulen. Har tagit en blöt promenad med Ebba. Urk! Jag väntar på snön (om den ligger kvar).

Men nu ska jag som sagt ladda upp med något att äta. Känns lite konstigt att sova till 9, äta frukost och sedan äta lunch igen så fort. Men,men...

Ses senare!

Gillar, gillar mycket, gillar mest :)

Lördagkvällen rullar på i ett behagligt tempo. Skltittar lite på TV, men tycker "Stjärnor på is" är ganska tråkigt. Lan inte sätta fingret på vad det är, men ganska alldagligt program även om jag förstår vilka framsteg åkarna gör och vilken tid de lägger ner på att träna. Vad hände med "Robinsson" och lite äventyr?

Har precis satt på en ansiktsmask från Pharaons men besparar er den bilden :) Ska inte skrämma bort er från bloggen.

Glömde att berätta att pappa och jag (innan middagen) var iväg till mig och borrade upp en massa saker i mitt sovrum. Vi borrade upp min konsolhylla ovanför skrivbordet, sänglampan ovanför sängen och tavlan på Gonzo/Ebba/S! Sedan fixade vi såklart fönsterbrädan och den blev kanon =) Fixade med en del andra grejer också. Bla. fick hösyglöden byta plats från krukorna i köket till krukorna i vardagsrumet.


Mitt vardagsrumsfönter....
Tycker höstglöden gjorde sig riktigt bra i de där krukorna :)

Fortsatt TV-tittande nu --> ögonen kommer väl se ut som TV-rutor snart (?)

Shopping

oj vad dålig jag har varit på att uppdatera bloggen idag. Men här kommer hela dagen i ett svep. Lördagens mornar går numera ständigt i träningens tecken. Handboll 1h och efter det snabbhetspass med rusher. Tycker det är kul då alla kör tillsammans. Sedan kan vi konstatera att "klappning" gör träningen ännu bättre då man även får träna på snabbhet i starten. 

På en lördag får jag lätt myror i brallan om det inte händer något. Därför beslutade Ac och jag oss för att åka till Östermalmstorg, närmare bestämt Humlegårdsgatan, för att kika i inredningsbutiker.
Det fann hur mycket fint som helst. Och hade det inte varit för slutet av månden hade jag nog fått med mig en lampkjol för dryga 300 kronor (från HansMikael). Gillar deras ljusa inredning mest!

Mamma och pappa skulle till Arninge C så vi hänkade på där. Och jag faktiskt en timer på Cervera för 99:- (Se nedan).

 

Sedan har jag länge funderat på att köpa nya fönsterbrädor från Lundbergs. Ska såsmåningom byta ut dessa både i köket, sovrummet och vardagsrummet. Men indag köpte jag bara till sovrummet.

Här nedan har jag tagit ett foto från deras produktsida, där de visar just den fönsterbrädan jag köpte idag :)


Jag gillar kanten på den här fönsterbrädan. Fint!

Eller vad säger ni?


IDOL - ILLA!

Jaha, bara att inse hur IDOLs duktiga sångare får lämna plats för skrikiga småglin. Herregud! Hur dålig är inte den där Johan P? Har kan ju inte sjunga. Det går väl inte att skylla på målbrottet hela tiden?

Jag tycker Kevin är outstanding tillsammans med Alice. Duktiga både som sångare och underhållare.

Att Robin åkte ur var trist! Tycker han har gått från klarhet till klarhet.

Vad tycker du?

HEJA KEVIN, HEJA ALICE!
Synd bara att ingen lever vidare efter att IDOL´s rampljus har slocknat.

Bye!

Älsklingarna! *pics*

Hemresan med buss gick galant. Ebba älskar att åka buss och kan inte vänta när bussen kommer. Hon drar och skäller för att först få komma på. Väl på bussen är hon jätte lugn och duktig. Fick beröm av en resenär och som syster sträcker man lite extra på ryggen *hehe* Vi fick vänta i trappuppgången då vi kom hem. Jag hade lånat ut nycklarna till AC. Men jag passade på att ta lite kort på Ebba med mobiltelefonen.



Gonzo bara älskar att få vara med då TACOsen ska fixas. Det som drar mest är tomatkärnorna.



Sedan kan jag garantera för er läsare att om man försöker mota Gonzo blir han väldigt irriterad. Han försöker verkligen vara herren på täppan. Men det gäller att visa vem som bestämmer.

Trevlig kväll!!

Tingeling!

Tingeling
Har tittat på en film alldeles nyss, nämligen Tingeling. Nya filmen från Disney. Söt film tycker jag, som egentligen är för de yngre. Men även för Disneyälskare :) Den handlar om älvan Tingeling  som ställer till trubbel då hon vill kunna andra talanger än vad hon är född till! Slutet är iallafall gott...som i alla Disneyfilmer :)

Dags att bege sig hemåt snart. Dagen hos mormor och morfar har verkligen gått fort. Har sovit ett par timmar också...vilket jag säkert behövde. See you

Bilder hemifrån!

Nu har jag iallafall varit duktig och strykt all min tvätt. Phu! Det är ganska jobbigt faktiskt! Men det känns riktigt bra efteråt. Har strykt AC´s tvätt också!

Ska göra iordning mig det sista för att knata ner och ta bussen till mormor och morfar. Men först måste jag visa er mina höstglöd. Jag rekommenderar verkligen den blomman till er som inte har så gröna fingrar. Dock ej sagt att jag inte har det *blink* Men de kräver nästan ingen omvårdnad, skrumpnar inte.


Har haft den i flera veckor faktiskt!

Sedan måste ni bara se Ebbas korg som jag har gjort i ordning. Korgen är köpt från IKEA och den mysiga pläden i är från RUSTA. Vet dock inte om jag kanske måste köpa ännu en pläd att ha under. Ebba är riktigt kittslig med bekvämligheten. Men det är klart, är hon van att ligga i mamma och pappas säng eller i hennes egna gustavianska säng så får man ha lite krav då man kommer till syrran också.


Myspys till hjärtat!

Dax att dra sig, men återkommer under dagen!


En bra frukost

När man är ledig en vardag är det så skönt att bara få sova ut och sedan i lugn ro får gå upp och göra frukost. Sätta sig med morgonrocken i soffan och bara titta på TV undertiden man äter sin frukost. Det är ju det jag gör nu =) Vaknade 7.20 redan, men kunde inte somna om. Då slog det mig att jag faktiskt har endel att göra, så varför bara ligga och försöka sova? Kommer ta det lugnt framför TV´n ett tag dock :)


Dålig bild, jag vet :) Mörka mornar nu :)

Ska göra lite nytta här hemma, som sagt, men sedan for jag iväg till världens bästa mormor och morfar ♥
Ibland behöver man sådana här dagar, jag tog lite lyx idag faktiskt :)

Ebba här hos mormor och morfar varje dag då vi är på jobbet, så henne ska jag naturligtvis också pussa på!!


God middag

Nu sitter jag hemma hos syster. Har ätit en god middag; kyckling och pasta + sallad. Verkligen gott *smask* Tänk om man kunde ha en hemma-syster som varje kväll stod med maten klar. Vore toppen.

Kvällens träning var lugn. En fd. Skuru-spelare (numera proffs i Danmark) var nere och körde. Kul! Efteråt tog Ella och jag tag i skivsstängerna och pumpade loss. Körde i princip alla övningar tidigare i veckan, men ingen mår dåligt av lite extra pumping. Fick sällskap till T-centralen också!

Måste passa på att risa SL i Nacka! Vad händer med busstidtabellerna egentligen? Existerar busschaffisarnas klocka över huvudtaget? Sover de eller? Surnar till ordentliget när man kommer till en station 19.10 och får vänta till 19.30 innan bussj*veln kommer! Varför har man ingen bil?

Imorgon är jag ledig!!! JIPI! Ska sova mååånga extra minuter.


Jag och Mia! Lite rolig bild!

Korkat test

Hur svensk är du?

[X] Ditt efternamn slutar på ...son
[X] Du känner/vet någon som har samma förnamn som du
[X] Du känner/vet någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som dig
[  ] I din familj är ni 3 barn
[  ] Du bor i villa/radhus
[X] Du bor i en tätort
[   ] Dina föräldrar är mellan 35 och 50 år gamla -
[   ] Dina föräldrar har gift sig - men nu är dom skillda
[   ] Din pappa är yngre än din mamma  -
[X] Din familj har en Volvo
[  ] Din pappa heter Lars
[  ] Din mamma heter Anna
[X] Du har blåa ögon
[X] Du har tillgång till Internet hemma
[X] Du har egen mobil
[X] Du har ett eget rum
[X] Du har varit i Danmark
[X] Du har varit i Norge
[   ] Du har varit på Gotland
[X] Du vet vilken av vänern o vättern som är störst
[X] Du vet vad värnern o vättern är för något
[  ] Din familj har en husvagn
[   ] Du känner någon som har husvagn
[   ] Ingen av dina föräldrar röker eller snusar
[X] Du har ingen släkt som kommer från andra länder,
[X] Du idrottar minst 2 gånger i veckan
[X] Du har husdjur
[   ] Du får månadspeng
[X] De flesta i din familj är blåögda
[   ] Du äter McDonald´s - är det svenskt? :P
[   ] Du följer en serie på TV
[  ] Du är kär - oj svenskt
[   ] Du ä född i mars, april, augusti, juni eller december - ???
[   ] Du är blond - eller asså jag var när jag var liten, nu vet jag inte riktigt

Multiplicera ditt svar med 3

Svar : 52


20-40 = Du är blatte.

40-60 = Halv svensk

60-80 = Du är svenne

Va, vaddå halvsvensk...jag fattar ingenting! Dåligt test!


Middag i kväll :)

Nu vet jag vad jag ska se fram emot ikväll! Middag hos Syster Yster. Hon har lovat att laga mat till mig eftersom hon är "sjuk" (ont i halsen) och inte ska vara med och träna. På fredag, alltså imorgon, har jag tagit semester. Längtar mest av allt efter att få sova ut. Zzz....

Ebba är skendräktig. Första gången faktiskt. Iallafall första gången hon visar det tydligt genom att bädda och bete sig lite oroligt. Mamma berättade att hon har drömt väldigt mcket på nätterna. I natt gnydde och skällde hon. Sedan hade mamma märkt att hon klivit upp och snokat in hos dem för att kolla att allt var som det skulle.
Mardröm kanske?
Tycker det var gulligt att hon gick in hos mamma och pappa för att kolla läget.

Idag har jag mest varit kontorsråtta. Har skrivit om vår förflyttningsutbildning på datorn...det ar tid kan jag säga. Det är verkligen viktigt att ha det utskivet på papper också, inte bara sparad på datorn. Märkte nämligen att hela min mapp hade försvunnit. *hjälp* Vågar inte ens fundera över om jag hade mycket viktiga dokument i den.


Godmorgon!

En ny dag väntar, och den har iallafall börjat bra...hittills! Kom till jobbet utan problem. Ska träffa en kollega kl 8 där vi ska förbereda oss inför en förflyttningsutbildning vi ska hålla i. Utbildningen ligger i slutet av november, men det är alltid bra att vara tidigt ute.

Dagen ser ut som följande:

7.15-15.45 Jobba
17.00-18.30 Handboll
18.30-19.00 Gym



Dagen fråga lyder: Söt eller ful?

Jag tycker den är söt, jo det är sant!

*klapp på axeln*

Vad skönt det är att hela tiden beta av sina egna fyspass, dag efter dag. Man känner sig så duktig. Kvällens träning med boll var ganska lugnt. Jag var tacksam eftersom jag gick ut och sprang efteråt. AC är sjuk idag (vagel, ont i halsen, förkyld...you name it) och eftersom många sprang innan träningen var jag helt ensam efteråt. Men, bara att ta tag i det..vilket jag gjorde...gick väldigt bra! *klapp på axeln Emma* Känslan efteråt är verkligen skönt!

Efter handbollspasset var det "psyktest" *haha* En fd. Skuruspelare kom ner och lämnade ut enkäter som skulle fyllas i. Hon pluggar nämligen en kurs där en uppgift var att undersöka lagsammanhållningen i ett lag. Man var anonym och fick svara på ex frågan "Finns någon av dina bästa vänner i laget?"
Undra vad resultatet visar....

Nu är det "Bonde söker fru" och snart "Efterlyst".
Intressant!!

Tittar du på Efterlyst?

Bra bok

Idag på lunchen läste jag klart boken "Nattfåk" av Johan Theorin! Vilken kalasbok! Rekommenderas varmt till alla som läser min blogg. Man skulle kunna säga att det är en deckare med lite kusliga inslag. Det positivaste med boken är att händelserna i boken ofta utspelar sig spöklikt/osannolikt men då man når slutet nystas allt upp till verkligheten. Sedan handlar allt på Öland - världens bästa och trevligaste ö.


Jag ser redan fram emot nästan bok av Theorin.

Jag älskar att läsa böcker och har speciellt fastnat för Camilla Läckberg, och nu, Johan Theorins böcker. Kul när man fortsätter läsa böckerna vart efter de kommer ut :)


Two of my favourites!

Vill ha hos Inreda

Får ofta nyhetsbrev från Inreda. Och man blir ju bara så sugen att shoppa loss land deras inredningsprylar. De har så mycket fint och smakfullt. Tror jag kan locka er endel också, eller vad sägs om dessa:

Aluminiumställ, Post
169:- för det stilrena poststället

Aluminiumställ, Räkningar
169:- för det "roliga" räkningsstället.

Delicious Skål, Soft Powder, Rice
140:- för vacker skål, till sallad kanske(?)


Te i plåtburk, Angel Whisper, GreenGateTe i plåtburk, Holiday Spirit, GreenGateTe i plåtburk, Heaven Scent, GreenGate
Te i vacker burk 130:-/styck


Förvaringsboxar i plåt, set om 3, Klara, GreenGate

265:- för tre burkar. Vackra vackra!

Jag har knepet

Imorse var det så skönt att vakna utvilad. Vilken skillnad. Inga svullna ögon, ingen hjärna i dvala. Så idag hoppas jag dagen rullar på smärtfritt :) Har många jag ska träna med. Har journaler att skriva. Det ska nog gå bra.

Pappa har skrivit ut en massa matchbilder (från senaste Lugi-matchen) på fotopapper som jag fick med mig. Ska sättas upp i omklädningsrummet. Toalettdörren (hela) är redan full.

L har skickat in till Roomservice (och något mer inredningsprogram) om att göra om i omklädningsrummet. Det skulle verkligen behövas målas och fixas bättre förvaringar. OCH PLATSER! I vår hörna där AC och jag sitter är det sååå trångt. Man får nästan klä på sig som att man sitter i en liten låda. Kan inte sträcka på armarna utan att dra till någon rätt i nosen. Dags för omplacering kanske? Tycker B och G har väääldigt luftigt där borta.



Ha en bra dag! ♥

Varg Emma

Idag var jag hungrig som en varg efter träningen! Handbollspasset var nästan i mördarklass (nästan) och efter det körde kärnan *ler* styrketräning. Vi var sååå effektiva, och körde 6 övningar i cirkelbana. Så man körde alltid någonting. Ingen stod och tittade. Härligt! Men som sagt, hård träning tar och jag har precis ätit middag. Ibland känner jag dock att jag bara skulle vilja ha en mat-hjälp som sa vad jag skulle laga för mat då jag kom hem.

När man bodde hemma stod maten klar...det är ju inte riktigt så nu när man bor ensam.

Tittar på SOS FAMILJ! Herregud, vilka ungar det finns. Man blir nästan lite rädd. Tänk om man får en problemunge! Urk! Men man får väl uppfostra sitt barn som man själv blev uppfostrad. Då kommer det ju gå kanon *blink*

Just nu längtar jag till fredag då jag har tagit en ledig dag.


Ser ni vad det här är för filur?

Dax för Seniordagen

Har ätit en god lunch och ska snart bege mig till Mörby Centrum med M.  M har informerat mig om en super bra auktionssida på nätet. Gooba heter den. Man lägger bud på en vara inom auktionstiden, sedan ingår frakt + exp.avgift.

Har iallafall registrerat mig nu och sedan får vi se om jag köper något!



Kika in får du se. M hade själv en bekant som hade gjort riktiga kap :)

Ett litet shoppingtips från mig bara :)

Äntligen en lösning!

Skit telefoner. Hela förmiddagen har telefon och dator krånglat. Grrr! Men nu är det som sagt löst! Fick en liten överraskning i går eftermiddag. Fick nämligen reda på att jag skulle vara med på seniordagen i Mörby Centrum. Har säkert skrivit det i tidigare inlägg. Är dock lite vilsen över vad jag ska där och göra. Men det mesta är välatt le och se glad ut samt svara på endel frågor :)

Har varit extramt trött hela förmiddagen. Fick lov att fylla på sockerförrådet med kaffe och kaka uppe på avdelningen! Det hjälpte faktiskt endel. Nu är det snart lunch och jag har beställt lax från köket. Måste passa på då det är fisk!

Men undrar ni varför jag är tyst (på bloggen) under eftermiddagen så vet ni varför!!!

Ha det bra så länge!

Sängen för mig och tävling

Snart är klockan 22. Jag är trött och mätt. Känns som att jag kommer somna som en stock ikväll. Har tittat på matprogrammet på TV4 (om skolmaten) samt ett program om en klass som skall tävla mot en idrottsklass. Det slår mig verkligen hur mycket allt är inriktat på mat och hälsa. Bra tycker jag.

Imorgon är det Seniordag i Mörby Centrum. Då ska äldreboenden stå i Centrum och göra reklam för just sitt boende. Jag ska också stå där, när vet jag inte riktigt. Men det ska bli intressant att se om vi kan värva några :)

Sist av allt:
Tävla här så har du chansen att vinna följande.


Färdmedel på väg med Skuru

Nu är jag äntligen hemma hos mig efter handbollspass och ett "dö-och-plåga-långsamt" intervall pass på 70/20*16. Jag lovade tidigare att visa er söndagens färdmedel till restauranten Telegraf, där vi åt innan matchen mot Lugi!
Vi skulle som sagt åka buss från Nacka Bollhall till Telegraf. Värsta coola bussen. Det roliga var att bussen i stort sett var överbeskyltat med pensionärsskyltar:


Rullstolsburen, med käpp. *hehe*
Som godisråtta blev jag lite sur på skylten längst till höger. Vaddå, inte äta eller dricka sött :)


Här ser ni tvillingarna Westerberg och AC mumsandes i bakgrunden!

Jag kan iallafall berätta för er att Telegraf hade vääärldens godaste brunch! Det var verkligen allt. Goda pålägg, bröd, pasta, ost..ja..vad fanns inte på deras brunch? Tur att vi spelade bra på matchen också :) Hade det inte blivit vinst...ja vad hade vi då gjort inför nästa hemmamatch? *haha*


Alla tjejer i våra mycket fiiina tröjor! Synd att de inte syns bättre.

Nu ska AC få datorn!! Byee!


Ser fram emot kvällen!

Sitter här på jobbet och har haft full rulle efter lunch i och med att en ny boende har flyttat in. För min del ska hjälpmedel fixas i första hand. Det är först efter några dagar som vi gör en ADL (Aktivitet i Dagliga Livet -hur mycket klarar personen av själv i förflyttning, hygien etc).

Ikväll är det som sagt träning och sedan löpning! Det har varit lite olika bud på löpningen. Men nu senast fick jag ett mail från tränaren om att vi skulle byta ut 100m intervallerna mot 15m rusher istället. Kanske inte helt tokigt med tanke på att det faktiskt är mer handbollsmässigt.

AC ska antagligen sova över hos mig i natt. Får se vad det blir till middag. Har inte riktigt klurat ut det ännu.
Vad vill du ha AC?
Ett tag till på jobbet, sedan raka spåret till Nacka Bollhall (mitt andra - eller första hem).

Tränaren hade en liten idé igår. Eftersom vi nästan spenderar all vår tid i Nacka Bollhall kanske vi skulle hissa upp madrasser i hallen där vi kan sova, plugga etc. Och jag vet inte riktigt Åke...men jag tror ändå inte det är en bra idé *hehe*


-Ensam-

Sitter helt ensam idag på kontoret. M är sjuk och det är verkligen jätte trist! Mycket trevligare att ha någon att prata med då man sitter på kontoret. Det är klart, en och annan spindel finns väl att umgås med. Men eftersom jag är ganska spindelrädd så känns den kamratskapen inte så trevlig.

Visst ser den här filuren läskig ut?
Veckan som börjat är väldigt tuff om man tittar träningsmässigt.

Måndag: Handboll + löpning intervaller
Tisdag: Handboll + löpning
Onsdag: Handboll + gym
Torsdag: Handboll + löpning
Fredag:   VILA
Lördag: Handboll + gym
Söndag: Viktig match mot Spårvägen

Jag har faktiskt tagit semester på fredag. Har ganska många dagar sparade och tycker jag är värd en helt ledig fredag!


Mör och måndag

Ska man skratta eller gråta? Måndagar är aldrig roliga...ja, okej, bortsett från på semestern kanske. Men ingen idé att vara bitter över ännu en måndag. Veckorna springer ändå iväg och snart stundar helgen igen.

Lite bilder från gårdagens match förresten:


Helt plötsligt förstår jag varför jag har så ont i huvudet och nacken idag.


Malin - full fart!


AC gör ett av sina 10 mål!

Natti gör mål på straff - härlig stil :)

SVT (sportspegeln) var på matchen och filmade. Titta själv här. Kul att de för en gångs skull visar damhandboll på TV. Ska man vara glad för det lilla? Egentligen tycker jag vi borde ställa högre krav. Inte minst när det snart stundar EM i handboll. Hur många visste det bland er som läser...och som inte spelar handboll själva? Jag hade nästan inte koll själva.

Nu ska jag vakna till här på jobbet, kan behövas!


32-31

Det blev tillslut vinst över Lugi! Slutresultatet präglade väl inte direkt matchen. Vi ledde i princip matchen med 4-6 mål, till att det blev 10 minuter kvar. Herregud, det spelet vi hade då var inte mycket att hänga i julgran. Men en vinst är alltid en vinst och vi fick 2 viktiga poäng med oss.

Jag ser redan fram emot nästa helgen då vi möter Spårvägen. Den här matchen fungerade i princip ingenting framåt för mig. Kändes som att jag inte fick något att jobba med. Men det är bara att plocka fram klyschan "bara att komma igen".

Vi vann som ett lag, och det känns underbart!

JAG ÄLSKAR ATT VINNA!

Imorgon kommer jag berätta mer om telegraf och ni kommer få se bilder från våran pensionärsrutt.
Kika in i morgon, ni kommer inte bli besvikna *haha*

Promenad i värmen

Nu har jag varit ute med Ebba på promenad och hon har gjort A och B. *Duktig flicka* Vi träffade en liten valp (en blandis) men jag blir så irriterad på Ebba. Hon är verkligen hur social som helst mot andra människor, men mot andra hundar vill hon bara visa sig moppsig emot. En liten valp som vill leka. Mmmm! Ja,ja...hon är iallafall världens sötaste vovve ♥



Är hon inte söt?

Bra natt

Jag har sovit som en princessa inatt. Var helt färdig igår kväll och somnade ganska tidigt för att vakna upp först kl 9.30 i morse. Härligt. Känner mig riktigt utvilad nu!

DAGENS AKTIVITET/HÄNDELSE:

Hemmamatch mot skånelaget Lugi!

           

Det kommer bli en tuff match med mycket kamp och spring. Lugi har många duktiga spelare, framförallt på 9M. Vi har jobbat mycket i slutet av veckan med att lösa Lugis försvar. Vi får helt enkelt se om det har givit något.

Kl. 16.00 smäller det i Nacka Bollhall.

En positiv grej som hände i veckan var att vi fick reda på att Telegraf (restaurang i SaltsjöBoo) kommer att sponsra oss med lunch inför varje hemmamatch! Kan det bli bättre?
Sponsoransvarig i klubben berättade bland annat att kocken jobbat på en del kända och bra restauranter. Så mina krav har absolut höjts. Förra året hade vi Järla Sjökrog som matsponsor....tyvärr gick de i konkurs. :(


HJÄLP MIG ATT HJÄLPA DJUREN!

Jag är sedan många år tillbaka medlem i Djurens rätt! Det är självklart för mig att hjälpa djuren. Det är så tragiskt att de inte kan prata för sig själva utan hela tiden måste lita på människan. Fick ett mail från dem om att vi nu tillsammans måste hjälpas åt att få burhönsen befriade. Och det kan du och jag göra genom att skicka ett mail till Coop och ICA där vi ber dem sluta sälja ägg från burhöns.

GÅ IN HÄR OCH GÖR DITT JOBB!



Sedan får du jätte gärna skriva ett inlägg här i detta inlägget så att jag vet om du gjort "ditt jobb" :)

För det är väl ingen som kan leva med att inte göra en sådan här liten sak för djuren?




Full dag

Sorry för dålig uppdatering i bloggen. Hann inte skriva i morse innan träningen och sedan har det varit full rulle ända fram tills nu. Träningen i morse var redan kl 9 (som varje lördagsmorgon) men tillskillnad från andra lördagar var löppasset innan handbollspasset.

Direkt efter träningen for hela familjen till Barkarby. Gillar verkligen det. De har de flesta butiker och dessutom har de faktiskt IKEA. Handlade en massa och måste nog konstatera att det inte blir något mer shoppande den här månaden :)

- 2 par björnborg trosor
- en vit kofta från Newhouse
- en tunn långärmad boomerangtröja
- 2 vita kuddar med bollar på Linum
- en vit filt från IKEA
- rivjärn *här ska rivas morötter*
- ljus vita blockljus
- guldknoppar till hallens garderober från IKEA
- en vit adventsljusstake
- en blå pläd från Rusta (till Ebbas korg hos mig)

Sedan tror jag inte det var fler grejer, men jag kan ha glömt något ;)

DJURFÄLL 70X60CM 
Här är iallafall Ebbas pläd av polyester, ljusblå och fin för att inte eventuell rosa färg skulle skära sig med min röda soffa.

Nu skajag nog slappa framför TV´n!

IDOL

Har sett kvällens IDOL med rocktema. Helt okej framträdande faktiskt! Lars skämde inte ut sig denna gång och Robin B rörde sig någolunda på scen.

Min ranking:
1. Kevin
2. Robin H
3. Alice
4. Johan
5. Lars
6. Anna
7. Robin B

Jag tror med andra ord att Robin B äntligen kommer att få åka hem. Jag tycker inte han har något i IDOL att göra.

Vad tycker du?

God middag

Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa. Har precis ätit en underbar middag. Köttbit med klyftpotatis och en väldigt speciell sås. Gonzo brukar alltid få åka in i buren under middagen men alltid få komma ut efteråt och plocka på alla tallrikar :) Så skedde även denna gång. Han var helt betuttad när han åt av en köttbit, och blev ursinnig llsammans så fort pappa visade tecken på att närma sig. Han tror verkligen han är "den som bestämmer".

Ebba fick såklart också smaka kött, men de bitarna hon fick i matskålen (tillsammans med hundmaten) plockade hon snart ut. *Vilken fuling va?*

Är det inte underbart med husdjur så säg.

Juste, shoppingen efter jobbet gick väl sådär.
Köpte två tändsticksaskar på Bruka Design. Jätte söta!

Resten av shoppingen sparar jag till imorgon.


En lite solig bild från sommaren underbara bålpass :)

Dags att lämna stället

Klockan tickar på och det är dags att avlägsna sig från jobbet....ta helg med andra ord! Har precis haft en Vårdplanering och känner att de ska bli skönt att få komma hem och bara ta det lugnt framför TV´n :)

Funderar på att stanna till vid T-banan Östermalmstorg och kika förbi Bruka Design! Älskar hela deras inredningsstil och skulle lätt kunna hitta mycket att köpa där. Försökte få med mig syster dit, men hon skulle eventuellt till Solna Centrum.

.

Men jag återkommer om eventuella köp!
Jag skulle faktiskt behöva köpa några korgar till mitt sovrum. Dessvärre kan det vara ganska klumpigt att ta med sig sådana då man åker kommunalt!

Synd att det dröjer tills det blir löning :) *moaaa*


Billigt pyssel

Jag älskar verkligen att pyssla. Tyvärr tillåter inte riktigt tiden att ja prioriterar just det :( Men för några veckor sedan såg jag ett erbjudande hos CreativeClub. Man kunde bli medlem och få ett välkomstpaket med scrapbookingprylar bara genom att betala frakten på 35:-. Sagt och gjort så beställde jag det. Så igår då jag kom hem låg paketet i brevlådan.



Så imorse har jag betalt de 35 kr till CreativeClub. Mycket billigt måste jag säga! Har även gjort en liten ful sak, nämligen gått ur medlemskapet direkt då jag fick paketet. Vill inte ha något som kommer hem i brevlådan titt som tätt utan att jag behöver det..
Funderar på att ha någon pysseldag snart! Kanske bjuder in några vänner till en dag med scrapbooking och fika! Det är faktiskt jul snart (ja nästan snart iallafall) och då kan det vara kul att göra egna julkort.

Har endel julstämplar sedan förra året. Det jag kan hoppas på är bara att stämpeldynan inte har torkat ihop. Gör den det efter ett år? Någon scrapbookfantast som vet och kan svara?

Fredag <3

Älskar fredagar, helt underbara och fantastiska faktiskt! Kändes betydligt lättare att kliva upp idag. Hoppas hela dagen fortsätter i samma goda anda (det tror jag). Efter jobbet ska jag kanske till Åhlens och inhandla "Vår kokbok" för det ynka priset 149:-. Egentligen kostar den över 400:-, men rean har dragit ner betydligt på priset.

Ser fram emot kvällen med den obligatoriska middagen hos mamma och pappa ♥

I helgen hoppas jag även få hjälp av pappa med att borra upp min sänglampa, tavla och en konsolhylla. Nu måste det börja hända grejer på inredningsfronten. Står mest stilla nu pga. tidsbrist!!


Eftersom det är fredag bjuder jag på Dagens outfit *OBS jag skojjar*

Linas muffins!

Nu håller jag på att äta upp världens godaste tonfisksallad med pasta. Ägg har jag också kokat :) Fick lite inspiration av Bodil och Martin i bilen mot Slussen :) Kvällens träning hade en liten stjärna..och då syftar jag på Linas muffins. Hallon och vaniljkesella-muffins!!! Ljuvliga!


Inte nog med att det var riktiga kondismuffins! Fint kakfat också :)

Hur som helst så har jag en positiv känsla efter kvällens träning. Efteråt körde B,AC och jag bålstabilitet. Är glad att jag körde löppasset igår och inte idag. Nu gäller det bara att få upp känslan inför söndagens match mot Lugi!
Gårdagskvällen gick åt till att titta på Lugi-Eslöv. Har framförallt analyserat den spelaren jag ska möta.

Imorgon är det äntligen fredag! Underbart! Hoppas helgen blir toppen!!

Längtar efter Ebba och Gonzo nu. Imorgon ska jag pussa dem mååånga gånger.



Kallt=soppa?

Eftersom AC och jag åt sushi igår till middag blir det lunch från jobbets kök idag. På menyn står tomatsoppa och blåbärspannkaka. Inte helt fel kanske? Många säger att pannkaka är en efterrätt, men min bestämda åsikt är att det absolut inte är så. Jag ♥ pannkakor! Kommer ihåg då jag var yngre och alltid åkte till mormor och morfar efter skolan. Då hade alltid mormor eller morfar stekt pannkakor som C och jag fick äta med hemmagjord sylt och vispgrädde.

♥ Vilka minnen ♥



Eftermiddagen går som sagt i mötets tecken. Inge vidare om man heter Emma. Men ska väl fixa iordning kaffe och fikabröd, då blir det genast lättare *blink* En eftermiddag utan kaffe går ju bara inte att överleva :)

Ringde alleles nyss till morfar och pratade lite ♥

Dags att göra nytta!

Långkalsonger?

Är tidigt på jobbet idag, redan här drygt kl 7.10. Tog den nostalgiska Lidingöbanan i morse, och hann med en tidigare buss mot Tekniska Högskolan. Så nu sitter jag här i min ensamhet och väntar på M. Den här dagen kommer vara lite annorlunda i den meningen att hela eftermiddagen kommer att ägnas åt möte med de andra sjukgymnasterna och arbetsterapeuterna i kommunen :) Alltid bra att ha utbyte av varandra i olika frågor.



Jag myser lite åt att det faktiskt redan är torsdag. Har kännt mig så trött hela den här veckan. Tyvärr kan jag ju inte se fram emot en sovmorgon på lördagen, eftersom vi har morgonträning kl 9 redan, men på söndagen ska jag iallafall sova ut ordentligt. Zzzz........

Nu ska jag börja använda hjärnan lite, men kaffesuget smyger sig på en aning snart (kan jag lova)


Sushi

Är hemma hos syster nu. Träningen gick som vanligt bra :) Mycket spring i slutet vilket alltid är kul. Efteråt gav AC och jag oss iväg ut på löprunda. Var faktiskt riktigt skönt att springa. Vädret var dock inte det trevligaste, men vad kan man begära en novembermånad som denna?

Middagen blev sushi (12 bitar). Orkade faktiskt inte alla bitar, men jag blev mätt vilket brukar vara huvudsaken *blink*


Jag och fisken, lika som bär? *haha*


Sushimanér

Nu sitter jag och tittar på Efterlyst, och skräms av hur mycket otäckheter som sker dagligen runt omkring en. Vågar man gå utanför dörren efter kl 19 på kvällen? Vet inte jag...

Förresten tycker jag ni ska delta i min bloggtävling. Har inte uppnått 100 deltagare ännu, först då drar jag nämligen en vinnare så har du inte tävla....så TÄVLA NU!!

Matlådan

Kurrelikurr! Magen vill ha mat, vilket den också ska få alldeles snart. Det blir gårdagens middag, nämligen köttfärssås ala Emma. Kan ni tänka er vad duktig jag är!?

AC och jag har diskuterat kvällens träning. Det blir ett extrapass ikväll, nämligen ett löppass. Känner faktiskt att kroppen inte riktigt har återhämtat sig efter pencilinkurens verkan :p Men antar att det bara är att köra på.
Det värsta med löpträning den här tiden på året är kylan och halkan. Blä! Storängensrunda är dessutom kallare än någon annan runda eftersom den i stort sett ligger i en dal. *eller?*


McCain eller Obama?

Slog på TV´n och såg att Obama vunnit presidentvalet i USA. Yes säger jag, vad säger du? Det är historiskt eftersom han är den första svarta presidenten. Grymt! Har är dessutom ung och energifull. Vad hade hänt om McCain tög presidentplatsen? Han´hade nog inte haft intensiteten tror jag.

Annars vaknade jag ganska pigg idag. *skräll*

Idag är det onsdag, lillördag, vad det nu gör dör skillnad?
Dagen bjuder på jobb, träning.
Ska fortsätta läsa min bok "Nattfåk". Imorse var det tjockdimma då jag tittade ut genom fönstret.



Ikväll är det Leilas fest kl 21.00 men jag trycker nog på TV3 isället och tittar på Efterlyst. Hur gör du?


Läs tips!

Måste bara tipsa er om Malin och Linas blogg som de skriver vi Nacka VärmdöPosten.  Senaste inläggen hade de med en bild från lördagens Buzz-eftermiddag hos AC. Bara måste sno bilden. Får helt enkelt betala tillbaka med en länkning. Gå in här och läs!































Jag tycker Ebba är riiiktigt söt (vad annars?) hehe!!!

Dags att sova........


Sovtiden är inne

Klockan är bara 22.30 men jag ligger redan i sängen. Skönt faktiskt. Måste berätta för er om boken jag läser nu. Skrev tidigare om boken "Skumtimme" av Johan Theorin. Nu håller jag faktiskt på att läsa hans andra bok i Ölandsmiljö. Den andra boken heter "Nattfåk".



Äntligen kommer uppföljaren till Skumtimmen!

När den kraftfulla storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg.

I Johan Theorins nya bok har det blivit vinter på norra Öland. Familjen Westin har nyligen flyttat dit från Stockholm, till en stor gammal ödegård som de tänker renovera. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse. Eller? Det dröjer inte länge innan svårförklarliga saker börjar hända.

Eftersom jag är på Öland varje sommar, då mormor och morfar har stuga där, är det verkligen trevligt att läsa om att vad hör Öland till. ♥


Godis i brevlådan

Nu har jag lagat middag, blev köttfärssås ala Emma och pasta till det. Riktigt gott faktiskt. Blev en matlåda också. Perfekt! Känner att jag slarvade med maten innan kvällens träning. Inte bra! Men jag får slå mitt kast. Man presterar inte bra på träning om man inte äter ordentligt innan.

Körde iallafall handboll och sedan blev det ett hoppkoordinationspass. Betar av pass efter pass.

När jag kom hem hade jag fått hem ett paket med GODIS.



Är nämligen medlem på Gratisbio och fick idag hem min tredje order. Inte illa!! Tycker inte jag har ansträngt mig ett dugg. Något för dig? Skriv en kommentar så ger jag dig en länk.

Nu ska jag titta lite på TV, men ikväll blir det också tidigt isäng. Har vaknat som en zombie de senaste dagarna :)

Gonzos holk

Pratade precis med mamma, och hon berättade att ett litet mirakel har skett. I somras byggde AC och jag en liten holk till Gonzo. Vi läste nämligen att svarthuvade vitbukspapegojor gärna har holk. Problemet var att Gonzo var ganska rädd för holken till en början. Vågade max kika in med huvudet för att sedan dra tillbaka huvudet.

image424
Så här såg det ut i somras :)

Men vi hängde iallafall in holken i hans stor bur och den har egentligen stått orörd ända fram till igår. Då berättade mamma att när hon skulle natta Gonzo blev han plötsligt så intresserad av holkens hål...och började kika in....och stack in huvudet. Och vips så var hela Gonzo inne i holken. Han gick i och försig ut ganska omgående, men han var iallafall inne i holken. Roligt!! Så nu ska vi lägga in något mjukt där så atthan kan mysa lite. Vem vet, han kanske gosar omkring i holken på dagarna?

Har din papegoja holk?

Jag har blivit utmanad

Det stämmer, Helena har utmanat mig i sin blogg.

Det hela går ut på följande:

*Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
*Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
*Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
*Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

*klara färdiga gå*

- Jag har spelat fiol då jag gick i lågstadiet. Men AC och jag slogs mest med fiolstråkarna.
- Jag spelar min sjätte säsong i elitserien.
- Jag hatar höjder och vågade inte gå höjdbanan då vi var i Idre med laget. *fan också*
- Jag älskar inredning - tyvärr är det ganska dyrt.
- Jag har stukat tummen rejält då AC o jag (vi var inte gamla) hoppade omkring i varsitt byxben hos mormor och morfar ♥
- Jag har alltid gått i samma klass som min tvillingsyster
- Jag föredrar choklad och lakrits framför sura och geléaktiga godisar.

Härmed utmanar jag följande:

http://www.jessi.se/
http://annacarinpetersson.blogg.se/
http://mymitire.blogg.se/
http://metrobloggen.se/lindis78
http://sarabeatrice.blogg.se/
http://www.nvp.se/sv/Blogg/Skuru-Handboll/
http://www.alltiallon.se/

Ska bli kul och se hur många som antar min utmaning :)


Trött morgon

Varför måste man kliva upp 5.30 varje morgon? Kände verkligen så i morse. Gick och la mig innan 22 igår eftersom jag vet hur lite sömn jag fick igår natt. Men jag hoppas piggna till mig under dagen :)

Har skrivit med en väldigt trevlig tjej, som liksom mig har papegoja (men hon har två). Igår fick jag en underbar länk av henne på en vitbukis som ramlar ner i en diskho då matte diskar. *helskön*


Tryck och titta på videon ovan. Jätte kul!

När man tittar på gojjans rörelsemönster är det så kul, för det skulle lika gärna kunna vara Gonzo. De ser precis likadana ut. Kanske ska lägga in en video på Aftonbladet jag med? :)

Zombie-Emma

Godkväll, nu är jag hemkommen från träningen. Sitter framför datorn/tv´n med en kryddig och spicysoppa framför mig. Gott, inte minst med tanke på det kalla vädret. Håller bokstavligt talat på att frysa skallen av mig då jag åker hem från träningen. Måste fixa en varm mössa.

Kvällens träning var relativt lugnt handbollspass, men efteråt gav AC och jag oss iväg på helvetets-löpningen. 1000m intervaller, 6st. Skönt efteråt kan jag iallafall säga....

Jag funderar mycket över min inredning i vardagsrummet. Vill ha två bokhyllor men tycker Billys bokgyllor är ganska trista. Skulle behöva eran hjälp med inredningstips på lite snyggare bokhyllor. Alla tips är välkomna!!!

Film ikväll?

Nu har jag äntligen filmen "Tingeling" i min dator. Någon som har sett den och som kan berätta ifall jag som 24-åring kan se den filmen? Är jag för gammal? Men man brukar ju kalla Disneyfilmerna för familjefilm....och då ingår faktiskt alla åldrar :) *ler stort*



Började titta på filmen, bara några sekunder och kan tänka mig att den är sådär Disney-mysig. Animerade filmer brukar faktiskt vara trevliga. Kan rabbla upp en hel drös med bra Disneyfilmer.

VILKEN ÄR DIN FAVORIT FILM FRÅN DISNEY?

Vet inte om jag har någon favorit film direkt..
Får fundera på det ett tag till.

Tomhet

Känns just nu som att det ekar i min mage. Är hur hungrig som helst. Tur att jag har mammas matlåda :) Spagetthi och köttfärssås. Underbart! Yummi!

Idag skulle pappa vara snäll och köra upp min gustavianska stol till lyan samt min nya tavla. Har mycket i inredningsväg som måste sättas upp på väggar etc. Fick med mig en sänglampa också som ska upp i sovrummet. Så nu måste jag fixamed fyra tavlor, en hylla, en vägglampa. Mycket va? Och jag som inte kan kontrollera en borr.



Känner mig fortfarande väldigt trött i huvud och kropp. Får se om det blir bättre då jag fått i mig lite lunch. Från början var det tänkt att AC och jag skulle köra 1km intervallerna ikväll. Men som sagt, får se om det blir senare i veckan..
Lunchen väntar

Tungt denna dag!

Förlusten svider ännu, lätt haltande pga lårkaka, trött som vet inte vad. Måndagen kunde nog ha börjat liiiite bättre. Tåghelvetet var försenat en timme på hemvägen från Göteborg och jag kom inte isäng förrän 23.30 cirka. Blir man glad när klockan ringer 5.30 imorse? Nä, inte speciellt.

Såg iallafall en skräckis på hemresan. "Från andra sidan"

DVD Film: Från andra sidan

Sjuksköterskan Amy blir tillkallad för att hjälpa till på ett över 100 år gammalt barnsjukhus som är på väg att stängas. Amy märker snart att det är något som inte stämmer. Sjukhuset har nämligen en skrämmande hemlighet. Något hemskt har återvänt från det förflutna - något som inte borde ha kommit tillbaka. Personalen vägrar att lyssna på Amy och hon måste själv kämpa för att skydda de sjuka barnen.

Kan väl inte påstå att den var så bra, men helt okej att fördriva tiden med.
+++ av +++++

Nä, måste ta mig samman och piggna till lite snart..kaffe kanske vore något?

Förlust

Tyvärr blev matchen mot Sävehof en ganska tråkig historia. Förlusten skrevs till 37-30. Berg och dalbana i matchen gjorde att vi förlorade helt enkelt. Vi gör bra grejer också men går det upp och ner - funkar det inte....

Inget att deppa över..bara ett tag...på söndag gäller det...då möter vi Lugi hemma.

Nu blir det en skräckis...

På tåget

Efter lite strul med signalfel är vi snart ikapp tidtabellen och snart i Göteborg. Har tittat på "Flyga drake" men den var lite för seriös för mig tror jag. Saknar deckare :)



Känner mig lite seg, men måste vakna till iv nu =)
När vi kommer fram ska vi äta och sedan bege oss till hallen....

Matchdag

Idag smäller det bort i Göteborg, eller rättare sagt borta i Partille, klockan 16.00. Då möter vi nämligen Sävehof, ett lag som vunnit alla matcher hittills och som absolut förväntas fortsätta göra det. Vi ska gå in och kämpa järnet, inte vika ner oss ett dugg utan bara köra på. Fullt ös medvetslös.

Vi åker från T-centralen kl 10.10. Samling 9.52. Observera de två minutrarna. *ler*

Fick reda på att vi faktiskt kommer att komma hem vid 22-tiden. Helt okej. Trodde vi skulle komma hem vid 00.00-tiden. Har med mig min dator också så att jag kan fördriva tiden med film :)





GOOOO SKURU!!

Knasbollar


Mitt paket

Nu ska ni äntligen få reda på vad det var som kom på posten idag. Jo det var nämligen min tavla som jag köpte på Konstbolaget. Jätte fin! Den kostade över tusenlappen, men det var det absolut värt. Det är en litografi av Martina Lang. Härliga färger och man blir allmänt glad.


Guldramen kommer passa perfekt i mitt vardagsrum.



Nu ska jag bara veta var jag ska hänga tavlan. Har ju inte möblerat klart i vardagsrummet ännu! Då den hänger på väggen lovar jag att visa er hur det blev :)

Buzz eftermiddag

Förmiddagens träning på Bosön gick bra, dock lite flåsig efter 5 dagar som sjukling. Tror morgondagens match kommer bli tyngre jämfört med tidigare, men bara att kämpa på. Efter träningen lunchade vi (nästan hela laget) på Bosöns lunchrestaurant. Bra lunch med salladsbord, bröd, dricka och bra mat.

12 stycken blev vi iallafall hemma hos AC, och innan vi åkte dit susade vi förbi Superstore och handlade lite snask :)


A, U myser med Superstores apa, gulligt va?

Vi delade upp Buzzkontrollerna med 3 personer per kontroll. Mitt lag vann en av gångerna, mer säger jag inte. *ler*


Fullt hus - inte sant?

Ebba var med också. Sötisen skötte sig utmärkt...såklart!



Gick förbi mig påvägen till mamma och pappa och hade fått en avi i brevlådan. Vad det var jag skulle hämta ut? Kollla in om ett tag så visar jag bilder...

Alarmklockan ringer

Oj det var lite jobbigt att vakna till en alarmklocka. Trodde jag skulle slippa det, men närå, klockan började ringa och ingen sovmorgon här inte. AC gick upp och fixade frukost så jag kunde snooza lite. *ler*

Gårdagen var väldigt lyckad och idag är en ny dag.

Träning kl 10 på Bosön. Blir nog matchförberedande inför morgondagens elitserie match bort mot Sävehof.



Vi åker kl 10.10 imorgon från Stockholms Central.
Har laddat datorn med filmer så att de tre timmarna inte ska bli allt för långa.

Nä, dags att sätta i linserna i ögonen (första gången denna veckan). Hoppas mina nya OpticAirlinser fungerar som de ska :)

Ha en trevlig dag!

RSS 2.0