Irritation

Kan någon vettig människa förklara varför en liten bit av linjen åker fram och tillbaka på det här "tv-uppehålls bilden"? Det irriterar mig något hemskt :) Kan ni förstå mitt i-landsproblem?



Jag tror jag ska skriva in till TV och försöka få dem att fixa till det. Tänk på alla pensionärer som sitter framför tv´n dag in och dag ut. Det måste ju vara irritation. Inte konstigt att endel äldre är arga ;)


Paintball

Lördagen var en lyckad dag! Började dagen med 90 min handboll i Nacka. Det kändes riktigt bra. Bra tempo och bra övningar! Me like. Har mer och mer börjat tycka om att träna på förmiddagen. Efter handbollen följde ett alternativt gympass. Hade gott om tid och körde på bra.

Vid 13-tiden begav sig jag, Gippe och AC till Älvsjö för att möta upp alla som skulle med på paintballen. Totalt var vi 17 personer. Alldeles lagom. Antalen killar och tjejer? 4 tappra tjejer och resterande killar. Hehe. När vi kom till Huddinge där de har paintballen blev det vissa förseningar. Men nä vi väl kom in körde vi 2h! Vi delade upp alla i två lag och spelade. Jag både tog och gav hårda skott. Bland annat lyckades jag bli träffad både på bröstet och på ena låret. Aj. Men är man med i leken....! Det var iallafall hur kul som helst. Rekommenderar det som gemensam aktivitet. Dra ihop ett lag och kör.


Gippe och jag i våra snygga overaller...


AC och Gippe skjuter skarpt..


Jag tyckte jag var ursnygg..


Lilla My (?) vs jag funderar över hur jag bäst ska komma undan hårda skott...


Jag är glad att jag inte är kille...mohaaa...

Kostade 250:- för utrustning, halvt magasin kulor och ansiktsmask. Sedan fick man betala dryga 40 öre per kula. Per person blev det ytterligare 225:- för kulor. Han som höll i paintballen var imponerad av att vi smällde av så många kulor. Inte illa. Det sköts rejält kan jag säga. Kulor ven runt öronen hela tiden.

Här kan ni gå in och läsa om paintballen i Huddinge.
Man kan inte bara spela paintball utan även köra folkrace och fyrhjulingar.

Det var en grym dag.............


Filmkväll

Filmkvällen igår var väldigt lyckad. Det var trevligt sällskap, mycket skratt och en bra film. Det blev såklart taco till middag (min favoriträtt för den som inte vet) och sedan tittade vi på filmen "Ett öga rött" som är en svensk komedi. Det blev några skrattanfall. Den rekommenderar jag till er som tycker om svenska filmer :)



Efter att filmen var slut och  vi tittat lite extra på extramaterialet visade M oss ett otroligt mupppigt youtube inslag. En videoblogg av blondinen som bloggar på någon fjortisblogg (vet ej vad hon heter). Amanda något..




Ska hon vara någon förebild bloggmässigt? Vi bara garvade för det är tamme sjutton värre än Blondinbella. Urk! Vi skrattade iallafall så vi höll på att döööööö.

Kommentera gärna *mmm*

HAHAHA!


Tack Gratisbio!

Och så var det dags att fylla på presentkortsboxen med ytterligare 200kr. Det går som en dans att samla poäng på GratisBio :) Totalt har det blivit 700kr. Inte illa. Funderar på vad jag ska köpa för dessa pengar. Presentkorten sträcker sig till de flesta affärer, bla. Åhléns, ICA, Bikbok, Guldfynd, Ginatricote...mfl. Så det kanske blir en shoppingrunda snart :)


Dagens roliga överraskning i brevlådan :)

Totalt har det alltså blivit 700kr i presentkort.
 

Vill du också bli medlem på GratisBio?
Bli det här.


Filmkvällen (torsdag)

Gårdagens kväll var bra!!! Bra film, bra sällskap och väldigt god mat. Det blev M-hamburgare med svampstuvning. Hur gott som helst. Kommer garanterat att göras om i mitt kök :) Mums. Och jag kom fram till att det inte var så svårt att stuva svamp (någon som trodde det?).


Filmkväll var det  - och film blev det.
Efter endel velande blev det filmen "The boat that rocked". En komedi och sådär lagom flummig ;)



Handlingen cirkulerar kring den unge Carl under 1960-talets England. Det är en tid av illegala piratradiostationer som uppkommit på grund av att BBC endast spelar popmusik 45 minuter om dagen. Carl hamnar på en av dessa illegala piratradios, som är en båt som ligger och sänder från Nordsjön.

Filmen handlar om en grupp tuffa DJ:s som sänder dag och natt från båten till Storbritanniens befolkning. Till landets premiärministers och flera ministrar stora missnöje, vilket leder till ett hemligt krig mellan dessa parter.

Jag kan nog säga att jag skulle  r e k o m m m  e n d e r a  denna film :)


......

Idag var träningen tung, väldigt tung. Men jag gjorde mitt yttersta och gav allt jag hade. Man kan faktiskt inte göra mera. Var så trött och hade så ont i kroppen att jag var tvungen att flytta de korta intervallerna till på söndag. Blä för tunga ben. Men samtidigt gör det ju ingenting eftersom vi inte ska vara som piggast nu.

Idag klockan 12 förgyllde jag mig dag genom att luncha med syster yster. Det blev mat på thaien/sushin i Mörby Centrum. Deras kyckling med casewnötter är jätte god. Har blivit mycket lunch ute nu när jag jobbar på två andra boenden. Det unnar jag mig.

IDAG VAR DET FÖRRESTEN LÖNING!

Tror jag ska ta och beställa hem en fotölj från MIO, nämligen en röd Oxford fotölj. Hur fin och mysig som helst. Eller?




Vit är fin, men röd är ännu finare:)

Nu blir det filmkväll med god mat!


Törsdag

Veckan rullar på. Jag tycker veckan har gått väldigt fort. Det känns skönt att det rullar mot helg. Som det ser ut nu:

Fredag: Filmkväll
Lördag: Morgonträning i Nacka, gympass, paintball i Huddinge, lagfest i Tyresö
Söndag: Träning?, till mormor och morfar ♥

Jag har världens bästa och härligaste mormor och morfar. Bara så att ni vet. Älskar er!

Ikväll är det handboll och löpning på schemat sedan raka spåret hem för mat och film :) Trevligt, trevligt. Vi ska vara hos AC ikväll. Så det blir nog att jag nattar över där också :)

Vad händer idag för dig?

Jag lever.....tror jag!

Kvällens träning var allt annat än en lek....och då syftar jag till den kollektiva fysträningen efter 90 min handboll. Marius är otroligt tuff och det gillar vi! Vad gör man på en fysträning om man inte ger allt? Vi körde ciekelbana i 60 min med saxhopp, armhävningar på bänk, springa på tjockmatta, plankan, sitta 90 grader mot vägg, komma runt en bom högt upp. Vi körde inga 30s utan 2 j*vla minuter. Några gånger trodde jag att musklerna skulle dö av utmattning...men I´m still alive och kommer få grymt skön träningsvärk!!!!!!

M hade tagit sig ut till Nacka så jag och AC fick sällskap till ön. Trevligt!

Nu ska jag äta lax. Känner att jag behöver mat. Hungrig som en varg!

Idag kom förresten mina Ipod högtalare som jag köpt via Tradera. Bra ljud och jag får nog säga att jag är nöjd :)

IPOD SPEAKERS / HÖGTALARE PASSAR ALLA MP3 SPELARE/MINI/NANO


Fick den dessutom för oförskämt bra pris!

Nu ska jag lyssna på Lasse Winnerbäck i mina superfina Ipodhögtalare :)

Pöss


Glädjande

Tror ni jag blev glad då jag såg att jag får sova ut till klockan 8.30 på lördag trots att det är morgonträning? Jipi. Täningen börjar kl 10.30, så egentligen vet jag inte om man kan kalla det morgonträning. Mer förmiddagsträning kanske (?)

Zzz..........

Mörkret kommer...

Jag sov oroligt i natt. Inge vidare alls. När klockan var 23.30 låg jag fortfarande och vred mig. Känner att dryga 5h sömn inte är någon höjdare. Men tack vare J vet jag att man inte behöver stressa upp sig :) Kroppen anpassar sig.

Det var nästan becksvart ute när klockan ringde. Välkommen hösten! Menjag ska inte deppa för det. På hösten kan man fortfarande hitta på mycket kul och mysigt framförallt. Tända massa levande ljus och vara inne i värmen :) Titta på film, baka, äta trevliga middagar!!! You name it!

Helgen närmar sig med myrsteg och jag har lite planer på G.
Det ända som är riktigt bokat än är morgonträningen på lördag. 90 min handboll kl 10.30. Sådant gillar vi. Sedan lagfesten såklart. Vi ska hålla till i Tyresö. Så se upp alla Tyresöbor ;) På söndag ska jag pumpa musklerna på gym. Trevigt värre. Sedan får framtiden avgöra...


Jag och min supertvilling..
Godis i munnarna?


Full rulle hela dagen..

Här loggar man in första gången för dagen och inte en jevla kommentar - illa. Ni kan väl uppmuntra mitt bloggande lite iallafall? Förbättring tack....

Dagen har verkligen varit full fart. Hade surströmmingslunch på jobbet med en massa förberedelser. Tog i princip hela dagen men ska man genomföra sådant krävs samarbete. Det blev iallafall riktigt lyckat och uppskattat. Vi satt inomhus (in the middle of the place) och det var väldigt många som rynkade på näsan. Haha. Men jag älskar surströmming i klämma. Hur gott som helst.

Vid 15.30 begav jag mig raka spåret till Nacka för att studsa fram i löparspåret. Det var favoriterna....400m intervaller 12 set. 30 s vila är inte speciellt mycket. Gah. Men det är otroligt skönt att ha pulsklockan att gå efter. Träningen blir mycket mer effektiv då.

DIrekt efter löpningen var det träningsmatch mot Hammarbys a-pojkar. Det blev förlust med 9 bollar, men Hammarby är duktiga och bland toppen i Sverige. Hur som helst bra träning. Dem är långa och snabba...perfekt att träna försvar mot. Kul som bara den. Ser fram emot alla träningsmatcher på tisdagar!! Fattar inte att benen var så pigga efter intervallträningen. Yes yes yes!

Shit pommes, kom hem vid 21.30 och snart raka vägen i säng...
Korta kvällar tyvärr...

Päron

Det blev middag hemma hos päronen efter träningen. Men nu sitter jag hemma igen. Det var naturligtvis trevligt att träffa mapa, Ebba och Gonzo. Ebba har blivit en riktigt liten knubbis och och med att hon löper nu. Hon är ett riktigt matvrak nu...hon som egentligen är en riktig fis när det gäller mat. Men det är bara positivt eftersom hon får ner AloeVerakuren i och med maten. Perfekt.

I och med löpningen har Ebba fått trä på sig trosan/blöjan. Hon är hur duktig som helst och nästan lite mallig :)


Påskkärringen från Larsberg..♥

Såg att man kunde köpa lite finare trosor till hundar på djuraffären. Där man trär in svansen finns tex en blomma. Hur sött är inte det? Kanske något Ebba skulle kunna ha?


Hiss eller diss?




Imorgon ska mina russin få äta surströmming till lunch....

Helvetesmorgon

I morse trodde jag att det skulle bli en vanlig morgon. Men ack så fel jag hade. Det hela slutade med att jag satte mig på tåget till jobbet kl 7.00 och var framme 10.15. 3h 15 min resväg idag alltså. Varför? Jo det var nämligen så att det blev stopp på röda linjen, vid Karlaplan. Det var total kaos i hela stan.

Försökte ta mig från Karlaplan till Östermalmstorg. Men inte ens där ifrån gick det att ta tunnelbana. Sedan gick jag ner till Stureplan för att ev. hitta en buss att åka med. Men varenda buss som kom var "sardinburk" och det var ingen idé att försöka kliva på. Därför tog jag mig vidare till Norrmalmstorg och tog bussen till T-centralen. Var det kaos vis Stureplan var det kalabalik vid T-centralen. Det var huuuur mycket folk som helst. Ingen visste någonting och inte gick det att få vettig information heller. Det kom en mindre ersättningsbuss inom loppet av 40 min, och det var naturligtvis fullproppad  med folk. Efter drygt 90 min i ett virr varr skrek en SJ-människa att trafiken var igång på röda linjen och alla kunde maka sig ner i tunnelbanan igen. Gah. Åkte tunnelbana i en sardinburk till Mörby Centrum där jag sedan tog buss vidare till jobbet.

3h 15 min resväg i morse från LIdingö till Enebyberg! Fy f-n!

Hade jag varit klok nog hade jag använt mig av SL´s resegaranti, men orkade verkligen inte lägga ut med pengar som man kanske inte får. Blä. Jag som skrev att det här var en bra måndag. Suck. Måste nog ändra mig en aning :)

Men nu kan eftermiddagen bara bli guld och gröna skogar!!!!

Puss på er!

Månensdag..

Idag är det måndag. Lite tungt men samtidigt okej eftersom helgen varit riktigt bra..

Jobba och träna....

Söndag

Det har varit en riktigt bra söndag! Den har innehållit skratt, sport, träning och mycket annat. Startade dagen med en långdistansrunda på 45 min i sol. Helt underbart! Att springa långdistans längst med vattnet och solen i ansiktet är verkligen njutbart. Me like.

Direkt efter löpningen var det hopp in i duschen och sedan vidare in till stan. Shoppade loss lite på NK. Det blev två par jeans. Ett par Hilfiger jeans och ett par Tiger jeans. Är riktigt nöjd faktiskt. Nu behöver jag inte köpa fler jeans på hela vintern :)


De mörka Tiger och de ljusare Hillfiger

Vid 14 mötte jag och syster upp L,R,L, C och P vid Flemminggatan. Det blev pastarätt till lunch och det smakade riktigt gott. Mums. Mätta och belåtna begav vi oss för att möta upp H och bege oss till Biljardhuset :) Vi spelade två och två. Har inte spelat biljard på åratal men lyckades få i några bollar iallafall. Kommer garanterat bli biljard fler gånger.


L och jag


Jag,Lina och Richi spelar. Full fokus.


Jag äter en kö. Mums!

Blev en förlust och en vinst i biljarden. Men det viktigaste var sällskapet. Riktigt trevligt i vanlig ordning.

Efter biljarden skulle C och L bege sig hemåt, men vi hade glass och Djurgården i tankarna. Tyvärr skrotade vi Djurgården då regnet tog vid, och istället tog vi oss till Norrmalmstorg. Hur gott som helst med mjukglass och jordgubbstopping. Mmm.


Härliga människor!

Nu tittar jag på filmen "Män som hatar kvinnor". Hemsk film. Gah.

Välkommen ut, Hjördis!



Varning på stan. Hjördis (min gamla cykel) är pumpad och redo för trafiken. Nu får ni se upp. Jag kommer susa förbi på ön i hög fart. Hjälmen? Nja, har inte skaffat en sådan och tror inte det blir någon heller. Sa jag att jag skulle köra fort? ;)

Det var igår som jag och AC tog en kvällspromenad till mig för att rusta Hjördis. Lite sent med tanke på att sommaren är över, men bättre sent än aldrig (?) Vi tog oss in i cykelförrådet och pumpade henne. Hon var helt platt fram och bak, stackarn. Men när hon blev pumpad och rullade fint blev hon såklart glad :)


Fick lite dåligt samvete när jag såg i vilken miljö hon stått i hela sommaren. Fy skäms på mig. Cykelplågeri?
Men hon hade iallafall endel cykelkompisar!


Syster Yster pumpade Hjördis med en cykelpump jag fått från pappa ♥ Blev förvånad när jag märkte att hon spann bra. Då kom jagpå att pappa faktiskt fixade växeln förra sommaren. När jag fick Hjördis var nämligen tredjeväxeln i hela tiden. Det var ganska trögt att cykla, speciellt till AC då det är lite uppförsbacke.

Välkommen ut, Hjördis

Wii och mumsiga muffins

Vid lunchtid kom C och L hit och medan jag bakade kladdmuffins åkte de iväg och handla lunch. Jag fick ett så kallat "bakryck" och det gick riktigt fort att slänga ihop 12 muffins.


In i ugnen med er...


Dekorerade och påkladdat med chokladcreme...

Det var verkligen en skräll-lunch - T A C O. Vad annars? Haha. Det smakade iallfall riktigt gott och med ananas var det ännu bättre :)


Sedan blev det slappt..


Med magarna fulla av tacos spelade vi Wii. Vi spelade Mario Party och jag var den lilla rosa figuren med stor mun. Söt. Tror det är den figuren som trycker ut ägg ur munnen :)

1:a Christian
2:a Lina
3:a jag
4:a AC


En galning där...haha

Jag var sämst på att spela minigames, men åt nog mest snask av alla (på spelet alltså)! Hehe.
Nu får vi se vad som händer under resten av kvällen! Det kommer iallafall bli en bra söndag!

Lördag

Det var inte igår man sov ut till klockan 10.00. Skönt var det iallafall och nu sitter jag + syster och inväntar härliga vänner. Planen var att åka till Kärsön och sola/bada/spela volleyboll/basket men det sket sig ganska fort. Vem vill sola utan sol och bada i regn? Istället blir det en mysig dag hemma. L och C skulle ta med sig deras Wiispel. (Bilder utlovas i kväll). Har inte testat det nya Wii så det ska bli kul!

Nu är Gonzo ♥ och Ebba ♥ med päronen på landet. De små  r u s k p r i c k a r n a.

Ebbas AloeVera kur är i full gång. Just nu när det är svalare ute ser huden betydligt bättre ut. Men det spelar ingen roll. Vi ska testa det iallafall, för gör det någon verkan så kommer vi garanterat fortsätta. 300:-/månaden är korvören för vår lilla guldfia :) 


Jag och hjärtat.


Tyvärr verkar det som att Gonzo kommer få tillbringa dagen utomhus på landet. Han som älskar att vara ute. Då sitter han i buren och flöjtar, mumsar frukt och mår allmänt bra.  


Akta er här kommer Gonzo på moppe

Nu börjar en bra lördag - ha det bäst!

1 poäng

FC Kasam visade att kämparglöd och vilja räcker långt. 2-2 med en reducering i sista sekunden. Härligt.


Bästa Christian!
Backspecialisten!

Blev lite häng med C,L,J och syster efter matchen. Alltid trevligt!!!!

Oj vad många pundare som strövar omkring den tiden. Hjälp!

Zzzzz....

Efter 14 dagar utan sovmorgon ska jag vila mitt tunga huvud på kudden. Godnatt!

Helgen stundar

Yes yes yes! Nu har jag gjort allt som ska vara gjort innan helgen. Jiha. Om 10 min beger jag mig. Ska möta upp syster yster i Ropsten. Ska köpa med oss mat till mormor och morfar ♥ Ska bli underbart att träffa dem. Tyvärr tar jobb och handboll allt för mycket tid ibland.

Kl 19.30 är Silverpilen i Ropsten - för att sedan dra vidare till Åkeshov där FC KASAM spelar match kl 20.00.



Efter några tyngre försluster hoppas jag att de kan plocka poäng ikväll. Vädret ska visst bli dåligt, men jag har iallafall paraply om regnet skulle stå som spön i backen. Bara det inte börjar åska. Hjälp.

Vi har seglat över havet för att se det bästa laget,  K A S A M.

Vi har gått över bron för att se på vår kanon, K A S A M

Man har ju varit med förr ;)


Lampa tack!

Nu när hösten snart knackar på dörren blir det bara mörkare och mörkare på kvällarna. Redan igår kände jag att vardagsrummet kändes allt för mörkt trots att TV och ena bordslampan var tänd. I ena hörnet där mitt lilla runda avlastningsbord står behövs en lampa. Jag testade med bordlampan från hallen och det behövdes inte mer.

Därför är jag numera på jakt efter en hög bordslampa.

Lampfot i vitt trä - hög
38cm hög lampfot från Alvas Hus?
299:-


Mässing fot 49cm hög hos Syster Lycklig
429:-


Trevliga webbsidor med höga och vita lampfötter mottages gärna....



Lovely friday..

Fredag ♥
Det var länge sedan det var så här skönt att vakna upp till en fredag. Helgen är fullspäckad och det kommer garanterat bli en bra helg. Redan ikväll kommer jag befinna mig på Åkeshov kl 20.00 för att stötta Kasam :) Hoppas det blir poäng.

Jag lägger ut en  k o n t a k t a n n o n s  på en människa som kan hjälpa mig med mitt mobila bredband. Hjälp. Har TELE2 mobilt bredband som inte fungerar efter att jag fick hjälp att byta ut hela hårddisken på datorn. Kan någon hjälp mig? Drivrutiner hit och drivrutiner dit. Hur ska man fatta det?

Gårdagens träning var iallafall bra. Började kvällen med korta 20s intervaller på Järla IP. Solen gassade och jag,G och Ac sprang på som skållade illrar. Direkt efter detta blev det bänkpress och stöt i vårat grymma gym. (Är nöjd att gymmet har utvecklats. Numera finns musik att tillgå) :) Sedan handboll i 90 min - härligt.

Kika in lite senare så ska jag delge er ett jätte gott recept på lax...

*simmar vidare*


Annan plats

Idag arbetar jag som sjukgymnast på två andra boenden. Dags att göra nytta...

Ikväll blir det intervallträning, lite gym och handboll!

Kvällsläsning

Det var en glad Emma som öppnade dörren och såg att den nya  I K E A  k a t a l o g e n  kommit. Det blir mysigt att kika igenom den. Hoppas de har fått in lite nya lampor för jag behöver en till belysning i vardagsrummet.



Som om inte IKEA-katalogen var nog kom dessutom MIO´s nyheter. Inte illa.

Känner att jag måste börja ta tag i den fortsatta inredningsbiten. Det har stått lite stilla i lägenheten nu.

Ska inhandla - elementskydd till vardagsrum + sovrum.
- MIOs röda oxford fotölj
- Belysning för vardagsrummet
- Matta till köket

Ni ser att det är endel att inhandla. Gah. Måste kika ut en helg där jag kan komma till skott med detta.

Har ni något ni ska förverkliga i inredningen hemma?

Du ska dödens döööö

Idag känner jag mig otroooligt ilsk och ganska (läs mycket) förbannad. Att börja dagen med att läsa om en jevel som plågar hundar och katter till döds är inte bra. Inte för mig och säkert inte för många andra heller.

Skulle jag veta vem människan var.....då hade han inte haft många timmar kvar på jordelivet.....

På den här hemsidan kan man se bild på jeveln.

Jag hoppas bara att någon tar tag i saken......

400m intervaller 12 set

Överskriften säger sitt. Jag behöver inte gå närmare in på träningen. 90 min handboll med fokus på egen teknik. Kors i taket att vi fick spela fotboll :) Tack Helena ;) Gamlingarna kan - still going strong. Ynglingarna tog nämligen ledningen med 2-0 när vi var en man mindre, men sedan så. Jiha! Älskar att vinna!

Idag har jag varit med om två konstiga händelser - lite obehagliga sådana.

1. I Mörby Centrum går en tjej (cirka 15-16år) ut genom KICKS. Alarmet om stulen vara går och en personal ropar efter tjejen. "Ursäkta" "Ursäkta - stanna" Men tjejen pinnar bara på snabbare och snabbare. Tillslut börjar hon springa och undkommer. F-n varför ingrep jag inte? En väktare kom sedan, men till vilken nytta? Tror de själva att tjejen strosar vidare i centrum efter en stöld?

2. På bussresan, påväg till ett boende där jag vikarierar nu i sommar, hände något läskigt. I en korsning körde bussen bara rakt ut och höll på att krocka med en stor cement bil. I sista sekunden tvärbromsade bussen och cementbussen tutade med stora tutan. Hjälp. Ett barn blev så rädd att det började gråta. Som tur var skulle jag av vid nästa station.
Min fråga är: Borde inte chaffören frågat om alla på bussen mådde bra? Tvärniten var verkligen med full kraft.

Hjälp klockan är över 22 och jag har varit trött hela veckan. Bäst att sova..

Kram på er!

Orkar inte

Jag är så otroligt trött idag. Åh. Nu längtar jag mer och mer till helgen. Jag ska sova ut och bara njuta. Just nu är jag otroligt glad att våra morgonträningar (på lördagar) är kl 10.30 och inte klockan 9.00 som det var förra året. Jag behöver inte få sova till 11 för att vara utvilad 7.00 eller 7.30 räcker för mig!! Zzz...

Igår fick AC hem AloeVeradrycken som Ebba ska få testa mot sin hud. I sommar har hon haft lite "problem" framförallt på grund av värmen. Nu har huden blivit betydligt bättre, men jag tror ändå på AloeVera. Vi får helt enkelt se hur det fungerar. Det är som sagt en AloeVeradryck men finns även som gel.



Sötnosen på strandäventyr

Någon som har erfarenhet av AloeVera?

Ikväll är det sen träning dvs. 18.30-20.00. Det innebär att man hinner köra ett av veckans löppass innan handbollen. Idag blir det antagligen 400m intervaller. Helt sjukt jobbiga intervaller. Gah. Det bästa är att springa på 400m-banan utanför hallen. Då kan man passa på att träna psyket. 12 varv ska avklaras med 30s vila mellan varje varv. Men som sagt, bra t träna psyket. Det är nämligen på samma löparbana vi testar oss på 5km. Runt, runt, runt.

Nä, ska snart bege mig till jobbet. Börjar inte förrän 8 idag.

Emma Alias Lasse Åberg: "Jag orkar jobba - jag är inte död."

Kvällen

Kvällens träning innehöll ca 1h gym och 90 min handboll. Blev ett ganska segt handbollspass för mig, eller känslan var iallafall så. Att dessutom ha kört gym innan med bla. knäböj och frivändningar gjorde ju inte benen flinkare direkt.

Måste meddela att våra junisar skött sig utmärkt i Ungern. Dem är vidare i slutspel efter att ha spöat Danmark och Rumänien. Härligt. Det var starkt med tanke på pressen efter att de förslorat första matchen mot Holland. Nu håller vi tummarna för att de ska gå långt. De har dessutom en blogg där de uppdaterar om hur det går därnere. Här hittar ni den.
Annars är det planering för lördagen. Än är inget bestämt.
Vi får helt enkelt se.


Muppar är vi allihopa...

Tack gratisbio!

Det är egentligen ganska galet. Jag har alltid varit medlem på en massa olika samla-en-massa-poäng-sidor, men aldrig uppnått några större summor. Men så blev jag medlem i Gratisbio för något år sedan och presentkorten bara rullar in. Senast fick jag 350kr i brevlådan (läs här) och några veckor efter det kkunde ja skicka efter 150kr. Jag har alltså lyckats få ihop totala 500kr i presentkort från GratisBio. Inte illa pinkat.

Senast idag tittade jag till mitt konto och såg att jag hade över 900kr i poäng. Det innebär alltså att jag kommer kunna lägga in en beställning på presentkort värde 200kr. Yeah!

Jag har tjänat enkla poäng genom att besöka hemsidor, värva några vänner, sskriva i andras gästböcker... helsimpla grejer.

Sedan hoppas jag såklart att jag ska kunna värva dig. Då får du dessutom välkomnande poäng :)
Bli medlem här idag. Du kommer inte ångra dig.





Tips från mig angående poäng samling.

- Logga in på GratisBio varje dag (1 poäng), skriv i någon annans gästbok varje dag (1 poäng) och bli vän med någon varje dag (3 poäng). Alltså 5poäng/dag för den aktive. 35 poäng/vecka alltså.

- Besök hemsidor. Bara ett klick och du får 1-2poäng. Simpelt.

- Ska du ändå premenurera på en tidning? Gör det via GratisBiolänken så kan du tjäna flera hundra poäng.

- Värva vänner och bekanta. 5 poäng för varje medlem och när de når 175 poäng blir du 200 poäng rikare.

Övertygande va? Bara att bli medlem!



Trökmåndag

Måndagar kan vara hemskt tråkiga. Idag känner jag inte alls för att jobba. Jag skulle helst av allt velat vara hemma i sängen och sova några timmar extra. Känns som att jag behöver det. Men icke. Istället sitter jag på jobbet och måste hålla ögonen öppna med klädnypor (typ). Gäsp. En helg utan sovmorgon sliter vekligen. Funderar över hur jag ska orka med den här veckan, men det rullar nog på. Har iallafall helgen att se fram emot. Redan på fredag händer det kul grejer. Ska nämligen vara publik när FC Kasam spelar match kl 20.00. Heja Kasam! De har förlorat de senaste matcherna och behöver hejjarklack ;o) Pompoms och en stark röst. Host. Får nog knapra ännu mer Zyx...

Annars ser veckan ganska vanlig ut. Ikväll är det lite senare träning tillsammans med u-laget. Ska hinna med ett gympass innan handbollen. Gah. Ikväll ska jag äta och sova. Inte göra någon annan nytta alls.

ZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.........

Det är över nu...

Helgen i Katrineholm var bra. Jag ska förklara lite dag för dag, sedan hoppas jag kunna bjuda på lite bilder senare i veckan.

Fredag:
Jobbade halvdag och kom till Nacka vid 13-tiden. Hann köra ett intervallpass på Järla IP innan det var dags att entra bussen och åka till Katrineholm. Dryga 2h var ganska lagom restid och när vi kom fram blev det middag. Det är lite nostalgi att komma till Katrineholm eftersom alla RIKSläger ägt rum där. Lukter och annat får en att åka tillbaka i  tiden :) Vid 19 hade vi ett handbollspass på 90 min. Eftersom alla våra junisar är iväg med landslaget körde vi hela helgen tillsammans med u-lagsspelare. Alltid kul att se nya ansikten :) Blev hopp i säng (läs stenhård luftmadrass på hårdförläggning) vid 23-tiden. zzz..... "Berit" knäckte på natten men höll sig iallafall liggandes *blink*

Lördag:
Var det någon som hade räknat med sovmorgon så kunde man ju kasta den tanken ganska fort. Det var upp kl 7 (med Robin Hoods ohdiladiii-låt som alarmklocka) och träning redan kl 9. Gah. Gillar inte allt för tidiga morgonpass, men inget att göra, utan fullt ös :) Andra handbollspasset var redan vid 13.30.


Mitt kit. Ingen handboll utan skor o knäskydd :)
 
Efter sista träningen var det fadderverksamhet för hela slanten. Hade F-96 tillsammans med Hawiorna och det är riktigt kul att se. Är övertygad om att flera spelare kommer dyka upp i Skurus a-lag i framtiden :) Heja! Var med på träningen och gav tips och råd. Hoppas iallafall att jag gjorde lite nytta :) Innan fadderverksamheten drog igång lånade vi en bil och åkte för att titta på Guif - Spårvägen. På söndagen skulle nämligen vi möta Guif i träningsmatch :) Lördagskvällen spenderades sedan på rummet och frågesport där Ac o Lollo stod som vinnare ;) Grattis.


Sara och jag var grymma på frågesporten :)

Söndag:
Upp samma tid som på lördagen. Var faktiskt vaken innan klockan ringde :) Även denna morgon var det handboll kl 9. Fokus var försvarsspel, men eftersom en träningsmatch väntade kl 14 var passet bara 70 min långt.
Matchen mot Guif startade kl   14 och det blev en behaglig seger med 42-14. Lollo släppte bara in 6 mål i första halvlek. Grymt eller grymt? Nöff. Kul att spela match! Är imponerad av alla junisar :) Fullt ös - sådant gillar jag!!!
Hemresan var kl 17 och vi var hemma i Stockholm vid 19. Känns riktigt skönt. Har ont i hela kroppen men konstigt annars. Nu väntar en vecka med jobb och träning. Tufft!!!


Äta bör man - annars orkar man inte..

Annat kul som hände i Katrineholm.

- Två billån - fullproppade bilar för att kunna se Guif-Spåret samt för inhandling av snask :)

Nu ska jag nog fika. Kaffe tack!

Kram

Halvdag - mot Katrineholm

Jaha, så var det äntligen fredag och det återstår bara någon timme för mig här på jobbet. Har nämligen tagit halvdag idag eftersom vi ska till Katrineholm på träningsläger fredag-söndag. Ska bli riktigt kul. Min hals är inte riktigt hundra. Tyvärr har det satt sig på stämbanden vilket innebär att jag låter som en gammal tant. Knarrar riktigt på rösten.

Ska ta bussen 12.08 härifrån och möta upp syster i Slussen. Sedan raka spåret till Nacka. Där ska ett löppass avverkas på Nacka IP. Vad sägs om 20s arb- 10 s vila  4 0  set? Gah.

Har dessutom ett handbollspass ikväll när vi kommer fram.

Kommer inte kuna uppdatera bloggen något i helgen eftersom mitt trådlösa inte fungerar. Men ni får överleva ändå. Släng gärna in några kommentarer så blir jag glad på söndag :)


Bullfest

Det är redan torsdag och jag tycker den här veckan har rullat på fort. Känns skönt. Igår blev träningen inställd :( Jag som hade tänkt spela handboll fick istället pumpa på gymmet en timme. Phu. Det positiva var att AC och jag planerade in en bakning av kanelbullar. Mums. Vi bakade en halv sats och dem blev faktiskt riktigt goda. J kom vid 20.30 och det blev bullfest till Sveriges match mot Finland. 1-0 till Sverige var väl ingen höjdare, men vinst är alltid en vinst.


Endel ingredienser behövs....

Idag ska jag till ett annat boende och arbeta. Det ligger fortfarande i Danderyd, och jag ska vara där kl 8. Sovmorgon alltså. Jag förstår inte att 45 min sömn kan vara sådan stor skillnad. Natt och dag, pigg och trött.

Ikväll står löpning och gym på schemat. Hoppas verkligen att jag kan köra det idag. Halsontet är betydligt bättre, men har övergått till snorighet i ena näsborren :) Har hört att det inte är farligt att träna när man är snorig. Stämmer det?

Efter att ha tränat måste jag hem och packa inför helgens träningsläger i Katrineholm. Hårdförläggning svider. Känner redan nu hur kroppen kommer kännas efter helgen. Aj. Men men, man har ju varit med förr :) Bara att bita i det sura äpplet. Smarr!

Ha en bra dag!

Träning

Jaha, trött som en --- (vad säger man). Skulle jag lägga huvudet på en kudde nu skulle jag garanterat somna. Var pigg i morse men tröttheten/utmattningskänslan har kommit smygande under dagen.

Känner av halsen man ska ändå försöka träna idag. Ska iallafall känna hur det känns. Blir det allt för jobbiga övningar får jag väl gå av. Men suget efter handboll är verkligen stort.

Fredag - söndag blir det som sagt träningsläger i Katrineholm. Det är ett läger som hela SKuru IK åker på. Tyvärr blir det hårdförläggning och det vete katten om min kropp kommer acceptera. Grr. Ett hotellrum vore inte fy skam och det är nästan så att jag skulle kunna lägga ut en slant för att få sova och äta gott på hotell. :)

Fredag:
Avresa kl 15.00
Träning på kvällen

Lördag:
Fm pass
EM pass

Söndag:
Fm pass
Matchpass mot Guif

Som ni ser blir det träna, äta och sova helg.
SIktet är inställt på den 17 september då det är seriepremiär borta mot Rimbo (nykomlingar)

M Å L   I   S I K T E

Onsdag

Igår fick jag äntligen tillbaka min dator efter att hårddisken helt klappat ihop. Tyvärr gick det inge vidare att komma in på nätet :( Förstår inte vad problemet är. Finns det något datasnille här så räck upp en hand.

Senare på kvällen kom pappa och hjälpte att borra upp nyckelskåp och spegel i hallen. Tog bilder och allt, men eftersom internet inte ville fungera blev det inget :( Får se om jag får igång det ikväll.

Halsen gör sig fortfarande påmind. Knaprat Bafucin samt druckit varmt te.

Ikväll vill jag verkligen vara med och träna. Får panik av att sitta hemma i soffan. Handbollsabstinent :D


SKURU IK!

Hahahah! Den här ska jag ta fram varje dag jag känner mig lite nere. Då får man sig ett gott skratt. Jag ska inte peka ut någon, men endel gör sig verkligen snygga på bild (NOT) Hehe!

Other place

Godmorgon
Sovmorgon till 6 har gjort susen. Att jag dessutom gick och la mig kl 22 gjorde det hela ännu bättre. 8 timmars sömn var länge sedan på en vardag. Käns en aning bättre i halsen. Har dock tagit det stort beslutet att inte träna idag. Förhoppningsvis känns det ännu bättre på onsdag så att jag kan köra då.

Idag spenderar jag hela arbetsdagen med att flänga runt  på två olika äldreboenden som vikarie.

Uppdateringen blir antagligen senare ikväll!!!

Päronen <3

Nu är jag hemma hos mamma och pappa. Har haft pusskalas med Ebba och Gonzo sitter för tillfället i mitt hår och flöjtar. Gladare fågel får man leta efter. Tror inte de växer på träd. När AC kom hit fick Ebba dentalstix och blev såklart jätte glad. Det skar lite i ♥ när jag kom på att Gonzo inte fick någon fröstång. Får inhandla det imorgon kanske.



Ja jag älskar handboll :)

Kvällen ska spenderas med la Familia. Det var faktiskt länge sedan jag var hemma över en kväll och det ska bli riktigt mysigt. Är dessutom inte helt kry med tanke på min hals. Som tur var inhandlade jag Bafucin och Zyx på Apoteket. Jag hoppas verkligen att de ska göra susen. Har inte tid att vara sjuk nu. Suck.

Ni missar väl inte Lotta på Liseberg ikväll kl 20.00?

Nu när man har kommit hem till vardagslunket igen saknar jag veckan i Danmark. Kroppen känns faktiskt redan återhämtad. Vill bara spela ännu mer handboll. Gah. Som tur är kommer helgen spenderas från fredag till söndag med fem handbollspass och en träningsmatch mot Guif. Kul i jul :)

Sedan ska vi alla hålla tummarna för våra junisar som ska iväg och spela UEM på onsdag. Håll tummarna HÅRT!
.

Vardagen igen

Godmorgon!
I morse var det konstigt att  i n t e  vakna upp i ett litet rum, i en stenhård säng med en drös underbara lagkamrater. Men det var även otroligt skönt att vakna upp i sin egna mjuka säng. Var inte särskilt trött i morse heller. Skönt. Dessvärre vaknade jag med halsont. F-n. Blir så irriterad. Jag har inte tid att ha ont i halsen. Jag ska träna som en gnu hela veckan och sedan åka på träningsläger till Katrineholm fredag till söndag. Helvete. Som tur är har vi vila idag och på tisdag får jag känna hur det känns. Jag har en förmåga att träna trots halsont, men jag vet att det är helkorkat. Inte bara för mig själv, utan även för mina lagkamrater som kan smittas. :(

I morse läste jag i Metro att hundar är intelligenta som 2-åringar. Jag visste det. Ebba är klok...det har jag sagt hela tiden! Där fick ni - ni som inte trodde hunden var förståndig :)

Måndag - jobba - planera veckan!

Hem från Saeby

Nu sitter jag på x2000 från Göteborg. Veckan i Danmark har varit grymt bra. Lagsammanhållning är tipp topp och spelet börjar formas. Det är framförallt försvarsspelet som är nytt för i år. Känns inspirerande och kul!

Har tidigare berättat om alla våra tvillingar i laget. 4 tvillingpar och en tvilling (dock ej medtillhörande syster i laget) känns nästan lite osannolikt. Men icke. Här kommer bildbevis:


Yngst till vänster: johanna, jag, lina, natti.
Älsta till höger: gabbi, emma,ac och emelie.
Bodil in the middle :)



Sedan hände något.När alla tvillingkramades :)

Ska summera veckan i Danmark:
- 2-3 pass per dag (2 handboll + 1 fys)
- Drygt en mils promenad 3 dagar
- Samma lunch varje dag
- Ont i kroppen
- Hårda madrasser att sova på
- Arga danskar på cykel
- En läskig/äcklig puckelgubbe i hallen

Det har varit jätte bra i Danmark och för att summera ytterligare slänger jag in ett par bilder:


Vi går över dagsstänkta berg fallera...


Min elaka tvillingsyster *hjälp* haha!!!!
Korvkniven (vid grillningen) användes väl ;)


Yatzy. Och jag vann mest (eller?)

Tack alla för en dundervecka!!!!!!

Skagen

Igår hade vi en jätte trevlig dag i Skagen. Dagen började med ett träningspass men efter lunch tog vi oss med buss till Skagen. Vi gick hela stranden upp och ner. Jätte fint. Vädret var dessutom jätte fint. Klarblå himmel och strålande sol.


Fiiiint.


Kasta macka?


UllaBulla och AC

Efter att ha vandrat upp och ner för den vackra stranden tog vi oss in till staden. En jätte mysig stad ala Borgholm. Det blev en glass i solen och febrilt letande efter dessa förbaskade wienerbröden. När vi väl hittade ett konditori tog dem inte svenskakort. Grr.


Inge wienerbröd här inte...


Mysig stad.

På bussen hem deckade de flesta. Sol, vind och vatten tar verkligen på krafterna. Och efter att ha ätit middag stupade jag i sängen...för att sedan väckas. Liten promenad och det var dags för match mot förra årets vinnare Sönderjyske.


LADDAT!


Match!

Tyvärr vann vi inte mot Sönderjyskeäven om vi hade chansen. Men bara att jobba vidare. Idag gäller det, två tuffa matchermot Horsens och Fox.

Kraam från Danmark (molniga Danmark)

Bild från pappa



Hur mycket hemlängtan får man inte när det kommer en sådan här bild hemifrån????

Skulle bara vilja pussa henne...........

Åhhhhh

Danmark dag 4

Dagarna rullar på och allt är i sin ordning. Vi har hur kul som helst. Träningen ger resultat och det känns väldigt bra. Idag har två handbollspass körts igenom. Bra drag och intensitet. Tänkte bjuda er på lite bilder:



Vi har inhandlat lite godis där jag och Anna blev tagna på bar gärning. Inte varje dag man hittar godis för 10kr/hg. Ett rån. Gah. Men ärman sockerberoende så är man. Haha.


Karin och Svampen :) Lika som bär :)



Vid 19 begav vi oss ner mot stranden för att ha lite deb. tal för alla nya spelare. Riktigt bra och alla skötte sig utmärkt. Endel hade det lite jobbigare med endel pinsamheter. Men skönt när folk bjuder på sig själva.

Vi hade lite roligt på vägen ner till stranden. Endel posande. Haha.


Hela goda laget!!!!!!!!


Hela laget samlat under de nya spelarnas deb.tal.


Pose!

Nä, imorgon är en ny dag. Det kommer bli en kanondag. Två handbollspass och ett löppass. Shit var vi kommer bli möra! Me like. Zzzzz.....

Godmorgon - aj!

Onsdag morgon är här. Det var stelt att kliva upp i morse. Klockan ringde vid 7.45 så ska inte klaga. Riktigt skönt att få sova ut faktiskt. Okej frukost och lite vila förklockan 10 är det träning igen.

Tyvärr har vi träning i hallen far far away, vilket innebär en promenad på dryga 2km dit och lika långt tillbaka. 1 milspromenad per dag med andra ord. Mina ben skriker. Samtidigt ger det lite cirkulation.

Bild från en skottövning i går. Gippe har visst inget huvud.

Annars ser dagen ut som följande:

10.00 Träning 90 min handboll
Lunch
15.30 Träning 90 min handboll + 30 min fys
Middag

Får se vad som händer efter middagen. Vet att vi har endel nya i laget som ska få köra sina deb.tal. Kul kul.

På fredag blir det iallafall Skagen efter morgonpasset. Vi spelar inte vårförsta match förrän sent på kvällen.

Tjing tjong

Backträning

Vi har tagit oss igenom dagens alla tre pass. Det sista passet var backträning, vilket sög rejälti benen. Imorgon får de nog byta blöja på oss...eftersom ingen kommer kunna besöka toaletten. Haha. Nä,så illla var det inte...men det kommer absolut kännas imorgon.

Heja heja. Alla jobbade på super bra!!!!

Bilduppdatering

Här kommer litebilder från Danmark. Vi har det kanon här och tränar, äter och sover. Har ont i kroppen, men sådant som hör till :) Aj.


På väg från träningen..


Jag är trött..


AC har blivit vänsterhänt..


Två muppar ;) Johanna och Lina:)


Bodil - målvaktsträning.

Nu ska vi dra iväg på dagens tredje pass - backträning. Ska bli riktigt jobbigt, men känslan efteråt är alltid lika skön. Kommer somna som en stock inatt. Zzzz....

Fler bilder???


Danmark - update

Hej allesammans!
Här kommer lite uppdatering om dagarna som varit i Danmark. Vi kom i söndagseftermiddag och startade upp med ett handbollpass på dryga timmen. Var ganska lugnt och mest för att komma igång.


Yatzy på båten...

Idag var första dagen med fler pass. Började lyxa till det med sovmorgon till 9. Sedan var det inte träning förrän 12, så hann med att sova ett par timmar. Första passet var 90 min handboll och sedan 30 min fys med kroppen. Döjobbigt och svetten lackade. Andra passet var inte förrän kl18 så hann med någon timme sömn innan det var dags. Man gör inte så mycket mer än äter,sover och tränar.


Vårt rum. Stort, luftigt och ganska tråkigt.


Äta var det ja...

Imorgon väntar två handbollpass och ett löppass. Kommer bli tufft. Kroppen börja kännas av. Lite ont här och där. Aj.Puf.Oh. ;) Men samtidigt är det så skönt att kropen ofta kommer igång när man blir varm. Jag ser fram emot tuneringen på fredag:)


Lek :)



Fotboll och sushi

Uppladdade med stadig frukost (smoothi och äggsmörgås) megav vi oss till Åkeshov. Där har de nämligen en fotbollsplan medkonstgräs som har sk. väggar runt. Perfekt för en handbollsspelare som mig:) Vi blev totalt 11 personer som spelade. Hur kul som helst. Hade jag inte spelat handboll hade det nog blivit fotboll :)

Vi spelade match i 90 min drygt. Grymt kul och grymt jobbigt. Turligt nog var det moln för annars hade vi nog inte klarat av att spela så länge. Många fotbollsspelande personer förgyllde :)


Efter fotbollen blev det lite basket :)

Det blir garanterat fler uppstyrda fotbollsevangemang.

Direkt efter fotbollen åkte vi till en sushirestaurang i Bromma. Jag älskar sushi.


Gott med wassabi

Senare på eftermiddagen fick vi för oss att plocka blåbär till en blåbärspaj. Det blev ganska mycketpå 20 min plockande, och det räckte gott och väl till en paj.


Jag traskar efter blåbär:)



Jag kan verkligen rekommendera glass och vaniljsås :) Huuur gott är det inte?


En melon kanske?


Balansträning

Kvällen avslutades med filmen "Number 23" med Jim Carrey i huvudrollen. En jätte bra film. Ingen skräckis men ändå lite läskig. :) **** av *****.

Fotbollsdax

Kl 11.00 ska vi befinna oss vid Åkeshov för att spela fotboll. Räknar med att vi blir över 10 personer. Riktigt kul ska det bli. Fotbollsskor? Nej. Skydd? Nej. Glatt humör? Ja.

Men först blir det uppladdning med smoothi, äggsmörgås och gott kaffe :)

Nu kommer två bilder på hjärtat:





Hej svej leverpastej...


RSS 2.0