Tonight

Fredagkväll. Kan inte kännas bättre. Har precis landat i syrrans soffa. Det blev väldigt sen träning idag. Slutade redan 15.00 men åkte förbi morfar ♥ en timme. Sedan mötte jag upp syster i stan där hon inhandlade ett par nya handbollsskor (Adidas). Jätte fina...får se om det är samma modell/färg som vi ska prova ut med laget senare.

Vi åkte sedan tillsammans till Bosön och körde gym, hoppkoordination och hoppstyrka. Det var väldigt kämpigt, men känslan efteråt är skön. Kroppen försöker jäklas med mig just nu. Den vill inte riktigt...men bara att kämpa emot. Den vänjer sig snart :) Det är efter första handbollspasset (efter sommaren) som man förstår hur mycket stryk kroppen tar när man spelar handboll. Aj :)

Efter träningen åkte jag hem till migoch packade allt införsöndagens avresa mot Danmark. Det blev en fullsmockad väska, en ryggsäck samt en kasse. Lyckades knata de 15 min gångavståndet från mig till syrran. Det var riktigt skönt, och med Lars Winnerbäck i öronen blev det ännu bättre. Det slog mig hur mörkt det blivit nu i augusti.

Äntligen ska middagen intas. Jag är hungrig som en varg. Tur att AC har köpt godis till efterrätt ;)


Ja, jag ska sluta nu...

Lunchdax

Ge mig mat innan jag kreverar....Gah!

Eftermiddagen består av "inskolning" på det boendet där jag ska vikariera som sjukgymnasten. Det kommer bli tufft att vara på tre till fyra (i värsta fall) ställen. Jag kommer åka omkring som en skållad råtta. Yummi.

Var är alla kommentarer?

Much to do :)

Godmorgon!
Härligt att det äntligen är  f r e d a g  :) Jag måste berätta lite om gårdagen. Det var verkligen full rulle från morgon till kväll. Direkt efter jobbet mötte jag upp AC vid Bergshamra. Det var långdistanslöpning (45-50 min) i lugnt tempo. Nådde 47 min löpning eftersom vi sprang fel en gång när vi skulle springa en smart väg så att vi kom fram vid Ropsten. Men det gjorde ingenting. Vi fick springa på bra underlag (grus) istället och mina knän jublade :)

I Ropsten var det snabba bud. In på SevenEleven för en rågsmörgås och yalla. Pappa hämtade upp oss och det var raka vägen till gymmet. Pumpade på (med svordomar och annat) i 60 min. Min kropp skrek verkligen "neeeeej". Veckans maxtester och gårdagens pass gjorde verkligen sitt. Men jag tycker vi körde på bra trots mycket gruff :)

Klockan 19 träffade jag och AC upp L och C. Vi shoppade loss på Willys och alla blir väl förvånade (n o t) när jag säger att det blev  T A C O  till middag. Vi ♥ Taco. Det var jätte trevligt att träffas igen.


Gammal bild på Wii-spelande tokar :) Vad gör ac? Haha!

(Min dator har åkt in på service hos pappas arbetskamrat. Hoppas verkligen att jag får den idag)

To-dolista fredag-söndag:
- Besöka morfar idag kl 15.00
- Träna ett gympass och dubbla hoppass idag
- Packa inför en veckas träningsläger/tunering i Danmark
- Fotboll med vänner på lördag kl 11.00
- Filmkväll på lördag?

Jag älskar livet ;)

Jag lever...

Jag känner att jag har höftböjare, längrygg, magmuskler. Aj. Ouf. Oh. (blink) Nu ska jag snart ut och röra på fläsket. Ska köra ett långdistanspass med syster, sedan raka spåret till gymmet.

Kvällen ska förgyllas. Ska träffa C och L för middag. Yummi.
Jag lever, det känner jag iallafall. Inte illa.

Bye bye facebook

Rykten sprider sig snabbt med vinden. Läste att facebook skulle bli en betalsida. Illa. Det skulle visst kosta 21kr/månad..något jag garanterat inte kommer betala för. Det är inte värt det.

Nästan varenda kotte har facebook nu. örjar det kosta hoppas jag verkligen inte att alla är så dumma att de börjar betala. Då kan man snart bli garanterad fler kostnader vad gäller olika applikationer osv. Jag tror det blir facebooks död.

Lunarstorm hälsade ju hem ganska fort när de började ta betalt....

R.I.P Facebook

Kvällen

Gårdagen var verkligen bra från morgon till kväll. Vaknade relativt pigg, hade en dag bra på jobbet, första handbollspasset för säsongen (tufft ska tilläggas), skiiiitjobbiga intervaller efter handbollspasset och en suverän filmkväll med allt vad det innebär :)

Kan man begära mer?

Vi såg filmen  D e j a v u. Jag kommer ihåg att det gick på bio för ett tag sedan, och fick ganska bra kritik. En actionfilm. Vet inte om vi var så fokuserade på filmen. Vi hade ju lite annat att prata om *gapskratt* Men lite här och lite där hängde jag med. Kanske får se om den om jag ska förstå allt som hände.



Blev hur som helst Thaimat och fruktsallad till. Mums. Fruktsalladen innehöll galiamelon, äpple, päron, nektarin och banan. Lite planering inför lördagen hann vi också med. (Observera liiite planering). Vi vet att det blir fotboll någonstans i staden. Tid är inte hundra ännu och platsen ett frågetecken. Men vi har ingen panik. Bara vi vet att det är tillräckligt med folk så löser det sig. Ska bli riktigt kul att spela fotboll. Kan inte påstå att jag har sådan talang...men fullt ös medvetslös så brukar det gå bra.


Säsongen 09/10



Magnus Jansson i Skuru IK har skrivit ett inlägg om vår kommande säsong i Elitserien.
Läs gärna den här.

Som jag skrivit tidigare ser det riktigt intressant ut och känslan är på topp i laget!

Skuru IK

Onsdag

Oj den här veckan pinnade ju på ganska bra. Känner mig väldigt pigg idag vilket jag tror beror på att jag varit noga med att gå till säng kl 22.00 varje kväll. Det lönar sig att vara punktlig *hehe*  Det sliter endel med tester också, både fysiskt och psykiskt. Men nu är de avklarade och jag ser verkligen fram emot veckan i Danmark.

Ikväll blir det hårdkörning. Handboll 90 min + intervallträning efteråt. Förhoppningsvis hinner jag köra hoppstyrkan innan träningen också. Men det kommer verkligen bli fulltecknat nu. Men det hindrar mig inte från att klämma in en filmkväll ikväll. Mohaa. Vilken film det blir? Det får vi se.

Jag läser ju endel bloggar (ffa. där bloggarna har djur)



Tycker Triquetra skriver ett otroligt bra och tänkvärt inlägg i sin blogg. Läs och fundera här.



Sedan vill jag gärna tipsa om Emelie blogg där man kan följa hennes papegojor :) Isildur är en svarthuvad vitbukspapegoja, precis som Gonzo. Roligt att se hans strapatser :) Läs och le här.

Nu tycker jag ni ska gemig lite tips på trevliga bloggar som jag kan kika in på titt som tätt :)

Tack och adjö!


Fystester dag 2

Jag är slutkörd och helt matt. Dagens fystester tog kol på mig. Direkt efter jobbet tog jag mig in till stan för att hitta ett par Adidastofflor som man kan toffla omkring i när vi åker till Danmark. Hittade ett par svart/röda på Stadium för 199:-



Hann med toffelinhandliingen eftersom träningen inte började förrän 18.00. Dagens tester var spänst, snabbhet och 5km. Kändes helt okej idag också. Förbättrade allt förrutom spänsten, men känns egentligen inte som någon katastrof med tanke på att säsongen inte börjat. Är mest nöjd med 5 km löpningen där jag förbättrade mig med 13 sekunder. Kanske inte såå mycket, men jag är helt klart nöjd.

Efter testerna kom dopingkontrollanter. De håvade in ett par spelare som fick testa sig. Är så otroligt glad att jag för det mesta slipper sådant. Har i och försig fått testa mig ett par gånger, men endel har verkligen oturen att testas varje gång.

Direkt efter testerna var det sedan möte. Sedan raka spåret hem. Imorgon blir det äntligen handboll. Jipiiii!

Måste också passa på att säga att alla i laget verkligen varit duktiga. Alla har kämpat under testerna och gjort sitt yttersta. Härligt att se. Det går vi långt på!!!!!

Kram

Morning has broken

Klockan ringde i en djup sömn där jag skulle gå på bio med ett par härliga människor. Typiskt. Är det inte (?) Kommer inte ihåg vad vi skulle se, bara att det fanns en tecknad hund med som jag kliade på magen. Scary. Någon som kan tyda drömmar? Antar att hunden syftade till Ebba. Skulle vilja pussa henne på mulen nu ♥

Idag är det veckans andra dag och dag nr 2 på fystesterna. Vi ska testa oss i spänst, snabbhet och 5km. Jag hoppas solen inte visar sig idag. Det räckte med att vi sprang beep i en bastu igår. *tack* Ser ganska lovande ut än så länge iallafall.

Skuru IK Damer A 2008-2009
Förra årets lagbild....

Det har faktiskt skett endel förändringar. 4 spelare har försvunnit helt och 3 st tillkommit. Alltid trist när spelare försvinner men alltid lika kul när nya ansikten dyker upp :) Det är hur som helst ett härligt gäng nu. Ska bli riktigt inspirerande att åka till Danmark en vecka. Förra året blev det tre pass per dag (2 bollpass á 90 min + 1 fyspass). Får se hur upplägget blir i år. Det enda jag vet är att jag kommer ha ont i kroppen hela veckan. Det vet man när man spelat/tränat elithandboll i 6 år. Aj. Oh. Ouf. Aj. Åh.

Here we come.

Tester dag 1

Kvällens fokus var utan tvekan fystesterna. Jag brukar alltid vara nervös och ha testerna i tankarna hela dagen. Men så var det verkligen inte idag. Har inte slösat en massa energi på nervösa tankar, vilket känns väldigt skönt.

Det var kul att träffa alla i laget. Såg alla innan midsommar men sedan har jag inte sett ett ansikte. Känns riktigt peppande och kul att köra igång det kollektiva igen.

Testerna gick väldigt bra och det känns otroligt skönt. Jag har (som varje sommar) tränat som jag ska och äntligen ser jag tydliga förbättringar. Framförallt på styrkan. Persade i både bänkpress, chins och knäböj. Nöjd som attan är jag. Imorgon är det spänst, snabbhet och 5km. Har egentligen inte höga förväntningar på spänsten och snabbheten. Men jag ska in och göra mitt max. Oftast kommer spänsten och snabbheten när handbollen drar igång....

Kände mig lite stressad att fara hem fort och laga mat. Inte van att behöva stressa. Men antar att det bara är att vänja sig. Gah. Blev ett riktigt stort mål mat iallafall. Försöker få i mig så mycket som möjligt för imorgon.

För att byta samtalsämne. Lotta Engberg verkar vara en riktig karltjusare. Så fort hon får chansen pussar hon någon. haha


Löning

Först idag fick jag min lön. Jipi. Egentligen är det korkat att man inte får lönen innan helgen, men jag överlever :)

5.15 - klockan ringer
6.45 - sitter ombytt och klar på jobbet
7.00 - jobba
15.30 - åker kommunalt till träningen
17.00 Roliga tester
19.00 Dusch
19.20 åker kommunalt hem
20.00 Förhoppningsvis hemma i lyan
????????????

Spännande va? Hum.
Måste hitta på något som gör min vardag mer spännande, men vad?
Några tips?

Söndag - ej enligt planerna

Dagen har rullat på. Endel planer gick i stöpet, men det spelar ingen roll eftersom dagen blev bra iallafall. Avslutade dagen med middag hos mamma och pappa. Efter middag tog jag och AC Ebba på en promenad, och handlade lite ingredienser i samma veva. När vi kom hem gjorde vi en kladdkaka och serverade vispgrädde och jordgubbar till. Hur gott som helst. Nu har jag kommit hem och slappar framför TV´n.

Känner inte alls för att jobba imorgon. Men M är tillbaka efter semester och det gör att det känns lite lättare iallafall.

Imorgon drar den kollektiva träningen igång och det är fulls ös.
Eftersom vi har tester, möte och mycket egen fysträning kommer kvällarna bli långa. Mm. Man har blivit väldigt bortskämd med långa sommarkvällar...men nu är det slut med det.

Jag har iallafall hittat min IPOD och jag är såå glad :)


Nu blir det äntligen bättre mornar på tåg,tunnelbana och buss :)



Trampbåt, fotboll och filmkväll

Lördagen var så bra. Startade dagen med en äggfrukost :) Med tanke på vädergudarna hade vi inget bestämt. Men vädret var helt okej så vi bestämde oss för att åka oss till Djurgården. På Djurgårdens sjöcafé kan man hyra kajaker, trambåtar, kanoter, inlines etc. Perfekt om man vill aktivera sig lite. Vi valde trampbåt och begav oss ut i farvattnet :) Trambåten var som en tegelsten. Snabbt gick det inte. Men det var mysigt att trampa omkring. Vi gick till och med i land och fikade. Haha. AC var skeptisk till att bara lämna trambåten otöjd, men det gick galant :) hehe.


Jag och AC i trampbåten på Djurgården


Två förvirrade kineser som hade tagit två kanotpaddlar iställetm för åror. Herregud. De åkte bara runt i cirklar på vattnet. Tycker faktiskt riktigt synd om dem. Vi hann gå i land, fika och trampa tillbaka....och ändå var vi före dem.

Eftersom vi hade planerat in fotbollsmatchen BP-Kalmarkl 16.00 blev det "kalabalik" (nästan) när vi skulle hinna. Vi trampade som dårar, men snabbt gick det inte. Benträning - check.

Andra halvlek av BP-Kalmar hann vi iallafall se. 1-2 till Kalmar och vi såg alla Kalmars mål :)
Tycker synd om BP eftersom de ledde med 1-0.

Kvällen spenderades med filmkväll. Såg filmen "Marley och jag". Fy vad sorglig den var. Men rolig också. Hua. Kan rekommendera den som film, men alltid jobbigt med sorgliga scener.

Handlar om den bångstyrige hunden Marley och hans familj. Händelserik film.

Det var en fullspäckad, rolig och trevliglördag. Kan inte begära mera.
Ajöken!




Snart pengar från gratisbio

Igår var det dags igen. Jag gjorde en beställning på Gratisbio. Andra gången på kort tid nu. Jiha. Inte illa. Jag har samlat poäng genom att besöka hemsidor, värva vänner och delta i gratistävlingar. Hur enkelt som helst med andra ord.

Varje dag kan man vara garanterad 4 poäng. De har nämligen gjort så att du får poäng för:
- 1 poäng för att skriva i ngn gästbok
- 2 poäng om att du blir vän med någon
- 1 poäng vid inloggning på Gratisbio

Lägger du upp ett foto på din profil får du dessutom 5 poäng. Det är alltså väldigt enkelt att som nu (framförallt) komma upp i höga poäng tidigt. Här kan ni läsa om min tidigare beställning :)

Så tveka inte. Bli medlem. 75 välkomstpoäng och jag blir väldigt glad om du blir medlem via mig :) HÄR!
Det krävs bara 200 poäng...sedan har du skrapat ihop till presentkort på 50:-

Hoppas du blir medlem. Härligt med lätta pengar...

Resten av dagen

Nu ska jag ta mitt pick och pack och bege mig från jobbet. Dagen har varit intensiv men bra. Ska åka raka vägen till mormor ♥ Där ska jag och syster köra ett löppass samt hoppstyrka. Phu. Fredag eftermiddag och jag är totalt tröttkörd...men det brukar kännas bättre när man tagit de första löpstegen :)

Ska köpa med mig middag också. Det blir (inte helt överraskande) tacos :) Jag älskar tacos.  Jag skulle nog kunna äta det fem dagar i veckan. Mums.

Annars är senare delen av fredagen än så länge oplanerad. Men en film brukar inte vara helt fel. Har ju fått bastning (heter det så?) om att bli bättre på film. Ett steg i rätt riktining iallafall :)

FROZEN RIVER kanske?

FROZEN RIVER

Frozen River utspelar sig dagarna före julafton i en gränsstad mellan USA och Kanada. Två ensamstående mammor som lever på minimilön lockas av möjlighet att tjäna snabba pengar på människosmuggling, men det visar sig snart att riskerna är större än väntat.

Eller VÄNNER FÖR LIVET?

VÄNNER FÖR LIVET

Handlar om Charlie Fineman (Sandler) som har tappat greppet om verkligheten efter förlusten av sin fru och sina barn i terrorattackerna den 11:e september.

Men Charlies liv tar en positiv vändning när han stöter ihop med sin gamla rumskompis från college, Alan Johnson (Cheadle), som slits mellan kraven från jobbet och familjen. Båda männen blir berikade och upplysta av den återupptagna vänskapen som påminner dem om deras gemensamma band.

Tål att tänkas på!
Älskar att bara få ta det lugnt ibland :)

Freeeedag

Härligt att veckan går mot sitt slut. Äntligen helg och ledighet. Ska bli så skönt.
Har endel planer för helgen och jag hoppas det ska bli genomförbart. Mm. Annars brukar plan B också fungera :)
Skulle dock behöva lite tips från er.

Vad kan man hitta på en solig alternativt en regnig dag?

Här kommer mina tips. Väl beprövade.
Gröna Lund

Tennis


Beachvolleyboll


Kajakpaddling

Bio

Men har man du gjort alla dessa aktiviteter vill man testa annat. Därför behöver jag era tips. Tack ♥

7-16.30 Jobba
17.30 Löpträning + hoppstyrka
19.00 Åka hem till mormor (igen) ♥

Men kom igen och ge lite tips på aktiviteter.

Kramkalas...

Hate

Hata är ett starkt ord, men den människan gör mig djävulsk.


Beachvolleyboll

Gårdagen bjöd på en tuff (väldigt tuff ) match i beachvolleyboll. Mötte upp AC,J och M vid Ropsten sedan var det bara raka vägen till Sticklingebadet. Grym volleybollplan måste jag säga. Vi spelade först till 21 poäng, bäst av tre set. Det sved ordentligt att förlora. Grr. 17.00-19.30 spelade vi och jag kan meddela att mina vader fick sig ett ordentligt pass. Gah. Det suger verkligen i benen.

Efter matcherna svalkade vi oss med ett dopp. Sååå skönt. Efteråt kändes det som att jag hade ett kilo sand i håret. Urk. Men det var hur som helst otroligt kul, och jag kommer absolut spela det fler gånger. Absolut.



Efteråt var det mat som gällde. Huuur hungrig som helst (men inte törstig) ;)

Dagen blev rolig, trevlig, spännande....
Det var länge sedan jag somnade så fort när jag kom hem. Egentligen inte så konstigt med tanke på att det bara blev 5h sömn i går natt...men iallafall. Jag somnade direkt när jag la huvudet på kudden.

Idag är det jobb som gäller (nähäää) sedan ska ett gympass klaras av. Mina vader är inte glada kan jag säga. Men jag ska pllåga dem ordentligt ;) Mohaaaooo

Borat - oj oj oj.

Gårdagens filmkväll var i vanlig ordning bra och trevlig. Middag med taco var inte heller fel. Kan man någonsin tröttna på taco? Jag skulle nog ha tröttnat nu i så fall.

Filmrecension då....

Borat

Filmen får *** av *****

Egentligen en helkorkad film. Haha. Men många skratt blev det. Är osäker på om många av scenerna är iscensatte eller med "dold kamera". Kanske en **** av ***** om det är med "dold kamera". Endel scener var hemska (läs hotellrumsscenen) och endel var pinsamma (läs. middagsscenen) men det mesta bjöd på skratt.
Nu är frågan - ska man se Bruno eller inte?


Hur kan detta vara en Borat?
Mysterium....

Hahha.......vad ger du för betyg till den här filmen?

Snart slut.

Dagen går mot sitt slut. Ännu ett arbetspass till enda. Phu. Men visst har jag ett underbart jobb. Jag trivs som fisken i vattnet. Att få hjälpa äldre människor med hjälpmedel, träning, förflyttning osv.

När jag slutar jobba ska jag storhandla och sedan blir det löpträning idag. Kvällens ska spendras hos syster yster med filmkväll. Hur bra som helst.

Vilken film det blir?


BORAT!

Jag vet, det är illa att jag inte sett Borat tidigare. Men ikväll blir det iallafall av. Måste ju ha sett Borat om jag ska se Bruno. Hehe. Hade ingen aning om att det är samma kille som spelar Borat och Bruno. Mm. Snygga är de inte iallafall.

21.30

Igår stupade jag i säng kl 21.30. Imorse var jag väldigt trött. Jag kände att jag sov djupt när klockan ringde. Hur som helst känns det skönt att ha sovit nästan 8h i natt.

Igår kom det preliminära schemat för handbolls/träningsåret. Som vanligt är veckorna fullspäckade. Även denna säsong kommer vi ha kollektiva handbollsträningar på mån,tis,ons,tor,lör + match sön. Men jag säger som alltid "Med planering kommer man långt. Då finns det massor med tid över till annat".
 
Dagens fråga! Hur många tvillingar och tvillingpar finns i Skuru?


Anna-Carin PeterssonEmma Petersson
AC och jag :)

Emelie WestbergJohanna Westberg
Emelie och Johanna :)


Emma och Lina :)

Nathalie Hagman
Nathalie och Gabrielle :)

Som om inte det vore nog har vi även Bodil som är tvilling. Dock spelar inte hennes tvillinghalva i laget :)

Bodil Norrbom

Twinpower kanske? Hahahaha....

När vi sedan möter Eslöv (som har ett tvillingpar i Anna och Maria Olsson) kommer det kanske finnas fyra tvillingpar på banan. Härftigt. Hur ofta sker det egentligen?

Twwwiiiiiiiiiiiinnn........

Söndagen

Helgen har varit hur fullspäckad och trevlig som helst. Lördagen var super och söndagen med.

Söndagen började med sovmorgon. Hur skönt som helst. Sov till 9.30 och var riktigt utvilad. Klockan 11.30 var jag och AC på Bosön för att köra ett tufft gympass. Gah. Gjorde nytt rekord i chins efter att ha kört tungt i bänkpress - nöjd som bara den :) Skönt när man märker att träningen ger resultat ;)

Klockan 13 var vi + P i Ropsten för att hämtas upp av J. Raka vägen till tennisbanan :) Lite klättring på höga höjder och tennisen kunde börja. Varför spelar man inte tennis oftare? Sjukt kul sport, trots att bollen inte alltid åker dit man vill. Haha. Vi spelade ganska länge innan det blev ett svalkande dopp i havet. Brr. Men så skönt.


Syster och jag! Jag vann....


J, P och en hoppande AC.


P var grym och vann lätt över mig :(

18.00 hejjade "vi" fram DIF på Stockholms Stadion. Tyvärr vann Elfsborg med 1-2. Illa. Mycket illa. Djurgården var helt klart det laget som hade övertag och flest målchanser. Grr. Men så är idrotten.

Kvällen avslutades med filmen "2 dagar i Paris" Jag kan kaxigt konstatera att fortsätter filmtittandet i den här farten...då....

Sent i säng och upp tidigt i morse......men helgen har varit helt outstanding :)

Bilder kommer. Han inte hunnit.

Kajakpaddling och sol

Lördagen var hur bra som helst!! Kan inte klaga på någonting :) Vi var vid Pampas Marina (i Solna) klockan 10.00 för att se till att vi fick tag i kajaker till dagens äventyr. Det blev enmanskajaker vilket var det bästa. Det var AC,J,P,L och jag. Alltså fem enmanskajaker som gav sig iväg strax efter 11.30. Med karta i hand begav vi oss till Långholmen. Vi tog det ganska lugnt på ditvägen. Riktigt mysigt att paddla. Dessutom var vädret med oss. Jiha.






J och jag redo att paddla hemåt


AC in action

Vid långholmen gick vi iland på en strand. Det blev sol, bad (årets första för mig) och glass. Jätte trevligt. Skäms fortfarande över att mitt första dopp kom i slutet på juli. Hehe. Men nu är det iallafall gjort.




J, AC och P

Vid 16-tiden paddlade vi tillbaka. Det blev lugnt även tillbaka. Men armar och bål tar ganska hårt ändå. Gah. Alternativ träning var det ja :) Kan verkligen rekommendera er som vill ha träning och nöje i ett.

Direkt efter paddlingen var alla hungriga och vi begav oss till restuarangen Nirvana (indiskt) i Solna. Åt en jätte god rätt med kyckling samt nanbröd. Mums. Halv sovande åkte vi sedan hem till P där vi avslutade kvällen med skräckisen SAW I. Gahh. Mer äcklig än läskig, men då har jag ju inte sett fortsättningen. (hjälp)

Det var hur som helt en superdag!!!!
Bilder kommer...

Pampas Marina

Snart bär det av till Pampas Marina och dagens händelse. Vädret ser perfekt ut! Paddla kanot i sådant här väder blir underbart. Bilder kommer. I promise;)

Inredning - detaljer


Mina gröna växter fick samsas i den fina krukan..


Bonsaiträdet (halvt dött?) har fått flytta till avlastningsbordet i vardagsrummet...


Min RE AD bokstäver har äntligen fått en plats i bokhyllan.

Vad tycker ni?

De är hemma nu

Nu är mina sötnosar äntligen hemma. Jag har pussat dem och pussat dem. Gonzo är fantastiskt kelig just nu, och vill hela tiden ha kli i nacken. För tillfället håller han på att byta endel fjädrar så pennorna kliar väl. Gonzo var helt klart den som var mest glad åt att komma hem. När han fick sitta på sin bur kvittrade han och var hur glad som helst :)


Glad och uppburrad


Jag och lillkillen

Kelen som aldrig förr


Klia i nacken - det är skönt

Ebba var som sagt grinig av att komma hem. Hon älskar att vara på landet, springa lös och känna alla lukter från rådjur, älg etc. Det är en vanesak, men just nu är hon lite bitter. För att liva upp henne tog vi en långpromenad. Jätte skönt. Hon kraffsade, fräste och kissade (jag tror det var) 100ggr. Reviren var det ja!


Mycket lukter i skogen

Det känns iallafall mysigt att ha dem hemma ♥

Ebba och Gonzo - mina sötnosar :)

Sunshine

Huu vilken dag. Väldigt mycket att göra....väldigt mycket att göra. Nu är det lugnare och snart väntar lunchen. Pju. Förhoppningsvis sitter vi ute och äter lunch. Vem vill sitta inne frivilligt en sådan här dag?

Idag blir jag hämtad efter jobbet av la familia. Otroligt skönt att slippa åka kommunalt. Jag ska pussa sönder Gonzo och Ebba. 7dagar utan dessa underbara varelser är för länge.

Blev otroligt glad när jag (nästan maniskt) tittade hur lördagens väder skulle bli.

Klart väder. 20-24 grader :)
Klart och uppehållsväder
Temperatur
20°

14:00

Prognos
Mest klart och uppehåll
Temperatur
24°

Yes yes yes! Perfekt!

Nä, min mage håller på att dö av hunger. Dags att dra sig ner till lunchen!


Yes man



Efter träningen igår hyrde jag och J film.
Det blev filmen Yes man. Hade hört från vänner att den skulle vara riktigt bra och det var den verkligen. Bara Jim Carrey lyfter hela filmen. Hans minspel är speciellt och inte minst i scenen när han virar in ansiktet i tejp. Haha.



Tycker absolut att du ska se den, om du inte gjort det.

* * * * av * * * * *

Vill man skratta - då passar den här filmen utmärkt. Det fanns många roliga scener. Allt från galna turer på en vespa till sektliknande och pinsamma händelser på "yesguruns" scen.

Tänk om man själv skulle ha en yes-vecka. Undra hur den skulle sluta :)

Stockby motionsgård

Nu slutar jag jobba och beger mig raka vägen till Stockby motionsgård för löpning :)
Häääärligt....

The day is today

Godmorgon.
Vaknade trött - men är nu pigg. Skönt som sjutton. Morgonpromenaden från Mörby Centrum till Klingsta är verkligen uppiggande. Morgonpromenad är bäst!

Det blev ändrade planer på träningsfronten. Lägger in ett löppass idag istället för vila. Det passet ska avverkas på Stockby motionsgård. Gillar att springa i skogen. Veckan på Öland, där jag bara sprang på asfalt, var inte rolig för knäna. Aj, houff, aj.

Lördagen är som sagt spikad. Det blir paddling vid Pampas Marina och sedan tennis. Ser verkligen fram emot det! Vad tycker ni är roligast, kajak eller kanot? Har tittat på väderleksrapporten (som en tok) och blev glad när jag såg en stor sol på lördagen. Jippi! Finns det något bättre än att vara ute en hel dag?

Förresten tror jag att jag är bagare nr 1 tillsammans med vänner. Eller vad säger ni om detta?

Pralinkurs med arbetskompisar

Jag bakar kanelbullar

Kakbak med syster

Filmjölksbröd ala me

Jag vet att dte finns fler baktillfällen här på bloggen, men det här var de jag valde ut :)

Mormor & morfar <3

Är precis hemkommen från mormor (världens bästa). For dit direkt efter att jag slutade jobbet. Hann med ett löppass innan mormor och jag åt middag samt fikade. När jag var klar med löpningen plockade jag en bukett rödklöver och klippte gräsmattan. Det var jätte mysigt att vara hos mormor.

När jag var klar med löpningen såg jag hur mycket blåbär det fanns i skogen. Om ni bara visste hur stor lust jag har att plocka blåbär. Jag kan vara ute i timmar och plocka blåbär. När det nu är ett blåbärsår är det desto roligare att plocka. Stora och fina blåbär. Mmm...funderar när jag ska klämma in en blåbärsrunda...



Blåbärssylt, blåbärspaj.....yummi. Det är mycket roligare att göra sylt eller paj på egenplockade blåbär :)

Imorgon är det redan torsdag..yiha. Får se vad dagen har att bjuda på.


Mitten av veckan

Onsdagen är här. Skönt att ha kommit till mitten av veckan. Snart är det torsdag och sedan fredag. På fredag ska la Familia åka hem från landet. Då har alla avslutat sina semestrar och vardagsbubblan är ett faktum. Det glädjer mig att lördagen är spikad. Kommer bli vilt. galet och roligt. Så som det brukar vara när alla träffas. Crazy helt enkelt.


Jag "stal" den här bilden från AC´s blogg. Är han inte söt där han sitter och mumsar? Jag har varit ifrån Gonzo sedan i fredags och har abstinens. Den lilla parveln är verkligen älskvärd ♥ (Ebba lika mycket såklart).

Ska jobba klart mina timmar här, sedan bär det förhoppningsvis av till mormor. Blir det så, ska jag nog köra löpningen i Rudboda. På torsdag är det helvila från träning. Längtar dit just nu. Mina ben är inte så medgörliga idag. I natt höll jag på att få kramp i högerlåret. Hjälp, av, nej. Men som tur var blev det inget. Tror minsann jag är dålig på att dricka vatten. Måste bli en bättring där.

Tjingling!

Bosön

En trött och spagetthi-ben Emma är hemma. Det blev raka vägen från jobb till Bosön. Att åka hem innan är bara slöseri med tid eftersom bussarna går väldigt sällan då det är sommartidtabell som gäller. Hur som helst gick det bra att köra även om det helt klart är tråkigare att köra själv. Löpning är mer okej...men under gymmet kan man prata mellan seten vilket gör det roligare :) Men icke, ensam var jag.

Ikväll blir det ren TV-kväll.
19.30 Halv åtta hos mig
20.00 Allsång på Skansen


Ska försöka komma tidigt i säng (om det går).

Nu ska jag bjuda på endel bilder:


Haha..yatzyflickan :)


Min supersyster :)


C och jag på Liseberg förra året.

Angående "Allsång på Skansen" är jag otroligt sugen på att ta mig dit någon tisdag och titta live. Skulle vara kul eftersom man bara sett det på TV. Jag vill....


Tisdag

Dag nummer 2 i veckan. Skönt att det rullar på. Var extremt trött i morse när klockan ringde. Mina ögon är inte helt vakna ännu, men lite kaffe så ska det nog ordna sig.

Har en arbetsdag framför mig och sedan ska jag åka raka vägen till Bosön och köra gym. Känns trist att köra gym själv, och framförallt svårt med tanke på att vi ska ligga så nära max som möjligt. Men jag får göra det bästa av situationen.

Gick tillbaka i bloggen och läste om vad som hände förra året den här tiden. Jag ska erkänna att det sved till lite när jag läste att jag förra året (vid denna tidpunkt) ännu inte hade påbörjat min semester. Hum. Sen semester är bättre, faktiskt. Men jag ska inte vara bitter. Har haft en skön semester och ska nu försöka få ut så mycket som möjligt av helger och veckodagar. (Läs om Juli 2008 här)


Kaffe - tack!

350 kr i brevlådan

Tack Gratis Bio. Idag fick jag mina presentkort som jag enkelt lyckats skrapa ihop genom att bli medlem på GratisBio och samla poäng. Känns riktigt bra :) Ett presentkort som i princip går att använda i alla affärer :)



Vill du bli medlem? Gå in här.

Är positiv till GratisBios nya koncept. Numera har alla en profil där man kan tjäna poäng genom att skriva i andras gärstböcker, bli vän med någon etc. Jätte bra :) GratisBio är med andra ord inte bara en bra sida om man vill tjäna enkla pengar.

Nu blir det bakning igen!!!!
Vi kommer bli grymma bagare :)


Tillbaka till jobbet

Jaha, då var man på jobbet. Hur det känns? Riktigt bra. När man varit borta ett tag från jobbet och kommer tillbaka märker man hur bra man trivs. Riktigt bra. Nu känns det skönt att vara tillbaka till jobbet. Det var jobbigt att kliva upp i morse, men jag kvicknade till ganska fort.

Det är fullt upp här. Måste jobba...

Suck

Hej alla människor.
Sitter helt ensam i lyan och har en köttfärspaj i ugnen. Dagen har gått alldeles för fort och det lider mot jobbet imorgon. Egentligen vet jag inte varför jag känner att det ska bli tungt. Men det är väl just nu det känns så.

Vaknade vid 9 imorse och klockan 11 körde jag och AC ett löppass. Det var tungt idag. Men då är det som det ska vara. Direkt efter löppasset körde vi hoppstyrka och sedan plockade vi rödklöver. Jag har fyllt en vas med dessa underbara blommor och det är verkligen "sommar".



Efter duschen for vi in till Fältöversten. Där blev det sushi till lunch. Såg Johan Becker på OnOff. Det är så konstigt hur långa människorna blir i TV. (Undra hur lång jag skulle se ut). Han var kort och hade ben som var smala som sugrör. Haha.

Nu måste jag försöka äta lite paj...

Lördagen

Gårdagen var full fart från morgon till natt. Hur kul som helst.

Bakmästerskapet var kul, men jag vet inte vem som vann. Banan/daimtårtan var hur god som helst och mina chokladkakor också :) Vi säger jämt skägg :)



Eftermiddagen spenderades med basket, fotboll, golf :) Jag lyckades skrapa upp stortån under baskettävlingen (stress) och fick kurera tån med aceton (eller hur var det) Hehe. Tur att ingen hade en tändare i närheten. Då hade det blivit skrik, gråt och en förkolnad stortå. Aj. :)


Jag var golfproffs...NOT.


Ja, man skulle ju träffa hålet ja.

Nu börjar ångesten ta över. Semestern är över och imorgon stundar jobbet. Gah. Det är jobbigt med dubbla känslor. Det ska bli kul att träffa arbetskamrater och boende men att gå upp tidigt, sakna friheten...osv är pest. Direkt efter jobbet är det raka vägen till gym eller löpslinga. Jobbigt, jobbigt, jobbigt.

Men jag ska inte bryta ihop :) Jag trivs på jobbet och älskar att träna.

Snart ska jag och AC ut och springa. Ska bli skönt att röra på sig. Sedan får vi se hur det slutar. AC ska upp till Norrtälje igen...hon har ju en vecka kvar på semestern.

see you!




 

Bakmästerskap

Godmorgon.
Har varit upp sedan kvart över 7. Jäkla fönster som släpper igenom allt ljus :( Frukosten är avklarad.

Idag är det stora bakmästerskapet hemma hos mig. Vi ska kora den bästa bagaren i stan :) Det kommer bli helvilt och spännande. Yeah. Jag har inte riktigt bestämt vad jag ska göra. Det enda jag vet just nu är att det ska bli något med choklad i. Småkaka? Mjukkaka? Har inte riktigt bestämt mig.

Gårdagen var hur som helst bra. Eftersom vädergudarna bjöd på sol tog jag och AC en promenad ner till vattnet. Vi hade Ben&Jerrys cheesecakeglass med oss + yatzy. Det var riktigt skönt.







Det var skönt att få vistas lite i solen iallafall. Det blir ju slut på det nu när min semester är slut :(

Sedan måste jag visa er en bild på en av mina sötnosar. Yatzy är som sagt väldigt kul. Gonzo tycker också det även om han nog mer är intresserad av tärningarna :)





Vilken dag...

Det är fredag och jag är hemma på den sköna gröna ön :) Åkte från landet vid 10-tiden. Det blev verkligen en resa av stort mått. 25 min med buss till Norrtälje, 1h buss från Norrtälje till Stockholm, 10-15 min med buss från Tekniska Högskolan till Ropsten och sedan 10 min resväg till Lidingövallen där dagens träningspass ägde rum. Det var gym och det var riktigt skönt att köra. Phu. Efter passet blev det åter igen bussresa. Inte lika roligt att vänta på bussen i 20 min men hem kom vi.

Jag och syster var hungriga som bara den - därför tillagades kokt färskpotatis och lax med romsås. Yummi.

Annars har jag donat hemma. Kändes som att det behövdes. Tvättmaskinen går på högvarv och jag har stått och strykit en massa tvätt. Gah. Men det är skönt när är klart.

Har dessutom donat i hallen. När jag var på landet köpte jag en skohylla från Mio. Så jag har knåpat ihop den och det blev genast mer ordning i hallen :)

Före:


Efter:


Är ganska nöjd med resultatet. Nu ska jag bara få upp griffeltavlan och nyckelskåpet samt inhandla en korg som kan stå i hörnet. Det kommer bli finfint :)

Nu ska jag och AC ner till bryggan och sitta i solen..

My eyes

Ibland kan det vara kul att tänka tillbaka till olika händelser i livet. En händelse som verkligen har förändrat något, och som jag är väldigt glad över, är att jag opererade båda mina ögon med laser. Det kostade mycket pengar men är värt varenda korvöre. Att slippa svidande ögon och rosa ögonvitor är en befrielse. Så fort klockan passerade kväll började ögonen ge upp. Då ville de inte vara med längre. Nu, efter operationen, känns ögonen pigga hela kvällen :)

Om i vill kan ni läsa mer om operationen här.

Jag kan inte förstå att det var i maj jag opererade mig. Nu är det juli och jag ser oförskämt bra :)


Den här fulbilden tycker jag visar hur mina ögon såg ut ett tag efter operationen. Det röda är bllödningar som uppkommer under operationen. Inget farligt, men lite irriterande att gå omkring och se ut som en mördare.

Jag vet inte hur många gånger i ordningen jag fick berätta att det röda i ögonen uppkom i och med ögonoperationen :) Sååå många gånger. Därför känns det skönt att ögonen äntligen ser normala ut :)




Vill du veta något om hur ögonoperationen gick till osv är det bara att fråga :)



Bye - bye

Hela natten har det ösregnat och hela dagen kommer det fortsätta. Jag är glad att det är vila från träning idag. När jag ligger här i sängen och blickar ut känns det som att vi glidit in i september månad. Det är okej om dessa dagar kommer ibland, men att regna bort en hel vecka känns inte speciellt kul.

Vad kan man göra idag?
Jag ligger i sängen och är glad att jag har en dator med mobilt bredband.
Jag är också glad att jag har endel filmer på datorn. Kanske korkar upp filmen "Det flyter".
Någon som har sett den filmen?


En bild från ett gott minne förra sommaren när jag, AC, L och C tog en weekend till Göteborg.

Jag tycker det är dags att göra en spännande resa igen. :)


RÖSTA PÅ EBBA!

Nu kära läsare ska ni få hjälpa Ebba att bli en riktig drottning :) Det är nämligen så att det pågår en fototävling på en internetsida. Jag skulle bli mer än tacksam ifall ni ville hjälpa till genom att gå in och rösta på den här sidan:

http://svenskaspel.se/p4.aspx?pageid=823&image_id=2366

Det är den här bilden som Ebba tävlar med:



Är hon inte söt?

Snälla, snälla, snälla.

Gå in och rösta så gör ni oss en dundertjänst :)

En vän i trädgården

I dag har vädret var it bättre och jag har varit riktigt verksam :) Har klippt gräsmattan, plockat bort stora grenar från en tall vi tog ner för någon dag sedan samt hjälpt till att bära upp byggställningen dit den ska vara. *klapp på axeln* Riktigt bra gjort. Haha. Jag var iallafall till hjälp :)

När jag klippte gräsmattan såg jag en liten sötnos. Liten kanske var fel ordval. Paddan var ganska stor. Hade strax innan sett en bebisgroda och i förhållande till den krabaten var paddad ett monster.


Vi kan väl kalla honom Grodan Boll :)

Dagen har passerat i lagom tempo. Ska ut med syster yster och köra dagen träningspass. Gah. Det är ganska varmt, men hellre det än spöregn. From nu ska jag aldrig klaga när det är 30 grader och sol :)

Annars rullar dagarna på. Antagligen åker jag hem på fredag för att ha helgen hemma. På måndag börjar jag jobba igen. På ett sätt ska det bli skönt att jobba. Det är mest de tidiga mornarna som är skräckinjagande. Annars älskar jag mitt jobb som sjukgymnast :)

Sol och vind...

Norrtälje - ströva

Det har verkligen varit en usel dag i väderväg. Det är synd att man ska vara så väderberoende. Träningen idag spenderades i totalt ösregn. Det var långa intervaller och det tog verkligen tid. Det blev rejält blött och kallt. Men sommarträningen ska göras och regn kan inte stoppa mig. Efter löpningen körde jag o AC hoppkoordinationen. Det var verkligen ett tufft pass med tanke på vädret men vi klarade det. Kände mig riktigt trött efteråt.

Efter dusch och annat bestyr for hela familjen in till Norrtälje. Det blev en liten tur. Handlade ingenting mer än godis :)

Ikväll är det Allsång på Skansen. Ser fram emot Rolandz ikväll. Ska bli skönt att skratta av sig lite. Måste dock säga att jag tycker väldigt synd om de trogna Allsångtittarna, de måste vara hur blöta som helat nu. Dessutom har jag hört att det ska åska som bara den i stockholm. Hur gör man då? Är ju inte särskilt bra att sitta upp på Skansen med paraply.



Nu blir det TV! Hoppas verkligen vädret blir bättre imorgon!

Ge mig sooool!

Regn och rusk

Kändes sådär lagom kul när man vaknar till moln och regn. Mm. Men vad göra? Har iallafall ett löppass att köra. Intervaller i vanlig ordning. Sedan ska gräsmattan klippas och grenar från tallen (som fälldes igår) ska plockas bort. Men det känns egentligen inte så inspirerande om jag ska vara ärlig.

Vad kan man hitta på när det regnar ute?

- Spela spel tillsammans (Yatzy, Playstation, sällskapsspel)
- Läsa bok
- Blogga (helt plötsligt finns det massor med tid)
- Titta på film (deckare, skräckis, komedi)

Ja, lite tips iallafall.


Gröna Lund

Gårdagens förmiddag på Gröna Lund var mycket lyckad. Tjejerna tog hem segern och L var bäst i det mesta :) Vi körde femkamp, var uppe i spelhuset och åkte attraktioner. Hur kul som helt. Åkte Insane för första gången och trodde jag skulle tuppa av när vi stod i kön. Under färden blundade jag många gånger, men är lite stolt över att jag överhuvudtaget vågade mig upp där. Haha.


Vilda musen - behöver inte säga så mycket mer...


Scary. Insane var inte att leka med.

Efter Gröna Lunds vistelsen bar det raka spåret till ön för grillning. Bilfärden på ön var riktig kul. Stora glasögon, röd toppluva och mycket skratt. Länge sedan jag skrattade så mycket. Det bästa är att allt finns dokumenterat på film. Haha.


När i gräver guld...


Efter grillningen, for vi hem till Ac och spelade Yatzy. Jag tror AC får kliva ner på tronen som Yatzydrottning. Kanske ska jag liva upp på tronen Haha! Kul var det iallafall.

Det blev en väldigt lång dag! Fick ut väldigt mycket av dagen! Vädret var hyffsat och lagom till grillningen sprack himlen upp och solen värmde. Härligt.

Nu ska jag bege mig från bloggandet.

See you!

Morgonpass

Dåligt väder på förmiddagen resulterade i tidigt träningspass i form av intervallträning och hoppstyrka. Pust. Men det är verkligen skönt att ha kört träningen på morgonen. Då behöver man inte ha träningen i bakhuvudet utan kan lägga upp dagen som man vill. Perfekt. Annars fungerar det bra att köra löpträning med pulsklocka. Känns som att man börjar känna hur mycket man kan gå på för att köra på rätt puls. En skön känsla.

Efter träningen har jag AC och D spelat fotboll. Vi har spelat här på gården. Eventuellt blir det mer fotboll efter maten. Förra året cyklade vi iväg till en fotbollsplan som ligger någon kilometer här ifrån. Där är det oftast tomt på folk :) Riktigt kul att spela. Varför valde jag handboll *haha*

Ikväll blir det grillning. Hoppas verkligen vädergudarna kan vara med oss. När vi fikade idag öppnade sig plötsligt himlen. Inte kul alls. Håkler tummarna för hyffsat väder :)



Norrtälje sommarstad

Idag var det en sådan här vakna-tidigt-och-åka-till-gymmet-dag. Ställde klockan på 7 och var på gymmet vid 9. Gymskrället öppnade inte förrän kl 10, men vad ska man göra när bussen bara går en gång på två timmar? Köpte tidningen och lusläste den. Som tur var lyckades vi komma in en stund tidigare på gymmet. Det blev dryga timmen med styrketräning. Direkt efteråt kom mamma och pappa och hämtade upp med bil. Det blev lite shopping i Norrtälje. Tyvärr är Ebba ingen hund som kan gå bra i stan. Hon blir stirrig och vill helst av allt ligga hemma på gården och sola. Men lite social träning blev det iallafall.

Jag avslutade stadsvistelsen med att köpa min efterlängtade skohylla från Mio. Äntligen kan jag börja ha lite ordning på alla mina skor. Det blev en (skräll) vit skohylla av namnet Tuva.

Tuva

När vi kom hem var det mat och sedan for jag och AC upp i skogen med cyklarna för att plocka smultron. Massa smultron :) Vårat alldeles egna ställe.Hehe.

Imogon väntar en ny dag - nya äventyr.

30 grader

Svensk sommar är verkligen härlig när den vill. Idag har jag nästan fått kämpa för att vara i solen. Det har verkligen varit varmt, men hur härligt är det inte på en skala? Träningsledigt idag känns behövligt. Tog en cykeltur till affären och det var riktigt skönt. Alla sötnosarna stortrivs också. Gonzo har badad som en tok. Han vågar inte kliva i vattenskålen helt men doppar ner stjärten och flaxar. Hur söt som helst.


Byggnadshjälp -not.

Har faktiskt badat lite idag och det friskar verkligen upp kroppen. Mera bad åt folket. :)

Ikväll rullas grillen fram men innan dess ska två tallar avverkas. Kanske. Förhoppningsvis.


Utlovade bilder


Sola, ja tack!


Syrran o bollarna :)


Ebba - den lilla rackarn


Blicken neråt..

Bye bye allesammans.

Nu vill jag ha jordgubbar och ett stort glas iskall saft...

Mulet

Man har blivit lite för bortskämd med sol och värme. Idag var det dis redan på morgonen och hela dagen låg det ett molntäcke över oss. Men det är skönt med en mellandag ibland. Kroppen behöver vila lite från solen. På sommaren är man ute konstant. Att sitta inne en solig dag får jag bara dåligt samvete av. Är det sommar så är det.

Dagen har passerat utan större göromål. Vaknade redan kl 7 i morse. Suck. På semestern ska man ju sova ut.

Vid 16 tog jag och AC oss upp i skogen för intervallträning. Jag trodde i ärlighetens namn att jag skulle tuppa av. Värmen var näst intill outhärlig men vi klarade det. Hoppkoordination var också inlagt i dagens träning. Imorgon är det äntligen en vilodag. Ska bli otroligt skönt. Mina ben, armar, huvud - ja hela kroppen behöver det. Haha.

Nu ska jag kika in på några av min favoritbloggar:

Emelies blogg

Alexandras blogg

Ulrikas blogg

Ha nu en fortsatt trevlig kväll!!!!
Ska försöka visa lite roliga bilder i morgon....

kram
.

RSS 2.0