Utmanad

Jag blev utmanad av Alexandra
- Svara på frågorna
- Välj ut 4 st att utmana
- Skriv till dom att de är utmanade
- Skriv även till den som utmanat dej att du gjort utmaningen..


Vilken mat äter du ofta?
Taco

När du är på kalas ,är du den personen som sitter still.eller hjälper du till att duka av?
Jag är nog den som dukar av :)

Var sitter du helst när du bloggar?
Eftersom jag har en bärbar dator gillar jag att sitta i min soffa och blogga. Jag brukar titta på TV samtidigt.

Köper du ofta trisslotter?
Jag köper aldrig trisslotter. Har aldrig vunnit någon större vinst, så jag tycker det är onödigt eftersom jag bara blir fattig av det. Men vet vet, plötsligt händer det *ler*

Vilken stad eller land har vart din bästa semester?
Sverige. Ingen svensk sommar utan Sverige. *hehe* Öland och Vätö - my favourite places ♥

Vilken TV kanal tittar du mest på?
Oj svår fråga. Jag tittar nog ganska blandat men tycker att TV4 är trevlig.

Utmaningen går vidare till...

Anna-Carin

Maria B

Emelie och Johanna

Doris

Svårt att somna

Nu är jag åter på jobbet efter att ha varit ledig sedan i fredags efter lunch. Känns lite konstigt. Man är fortfarande i den här slutspelskarusellen. Men det kommer inte bli några problem att jobba. Det är full aktivitet. Lite surt att jag inte kunde sova igår kväll. Antar att det blivit lite väl mycket sovmorgon på sistone :) Men ikväll kommer jag nog somna som en stock igen.

Kvällen har matchförberedande träning att bjuda på. Vi ska gå igenom det vi kommit fram till genom våra analyser av matchen. Jag har fått äran att titta på vårt anfalsspel. :)

Jobb och träning - slutspelsbubblan är total :9 *haha*

Hallen - nästa projekt

Jag har en stor möblerbar hall i min lägenhet. Nu är den helt omöblerad, har gröna tapeter och ser allmänt tråkig ut. Jag har helt enkelt inte haft tid eller pengar att fixa hallen. Men eftersom jag köpte en gustaviansk hatthylla för ett tag sedan känner jag mig mer och mer tvungen att ta tag i det här.

I påsk har jag planerat att måla hallen vit. Vitt är finast och det får rummet att växa. Det kommer bli jätte bra. Det behövs garanterat två lager färg, men det får ta den tid det tar.

På Bloominhome hittade jag en "möbel" jag funderar på att köpa. Den skulle passa perfekt att ha till höger om dörren i hallen. Där kan man skriva upp allt viktigt.

Vit tavla med hylla
Storlek 47*31 cm och priset på 279:- lockar.

Åhh..jag vill bara skicka efter den här tavlan. Det vore väl typiskt om den skulle tas bort ur sortimentet lagom till att jag beställer den. Vad tycker ni, ska jag köpa den?

Löpning i skogen

Nu är jag hemma igen efter en dag fylld med trevligheter. Innan AC och jag åkte till mormor och morfar gick vi nämligen till mig och besökte solariet. Det var väldigt länge sedan. Jag visste att vi hade solarium i huset, men visste inte var. Idag tog vi tag i saken och lyckades hitta solariet :) För 20kr fick man sola i 30 minuter. Bra pris och ett riktigt fräscht.

Hos mormor och morfar blev det iallfall våfflor med sylt och grädde. Jätte gott. Det är så mysigt och avkopplande att vara hos dem. Ebba var också med så det blev promenad med henne också. Vid 15-tiden körde AC och jag ett lättare löppass på ca 30 minuter. Jätte härligt väder. Sedan är det så speciellt att springa i skogen.

Ska alldeles strax kika en gång till på vår match mot Eslöv. Mycket som ska analyseras och jag ska verkligen vara noga när jag tittar. Imorgon ska diskutera allas analyser. 

Annars bjuder kvällen och eftermiddag på allt annat än stress. Jag ska vara maximalt förberedd till matchen på onsdag... 


Yes - underbart

Fy vad skönt det var att sova ut, och fy vad skönt det var att vakna som en vinnare. Redan i går såg jag vår match på tåget. Jag ska analysera matchen ännu mera tills på onsdag. Vi var väldigt bra, men allt kan bli lite bättre. Vi kan iallafall vara beredda på att Eslöv kommer ge allt för att få en sista avgörande match på söndag.

Sovmorgonen var behövlig. Som vanligt har man ont lite här och var efter en match. Men det är så det ska vara.

Idag ska jag till mormor och morfar. ♥ Känns som att det var länge sedan jag träffade dem, men det var det nog inte. AC har föreslagit att vi ska ta med oss våffelsmet och bjuda mormor och morfar på våfflor med vispgrädde och sylt. Jag kan nog tycka att det låter som en väldigt bra idé :) Dessutom ska vi ta med oss löpargrejer och köra ett lättare joggingpass i skogen. Skönt med frisk luft. Dessutom tror jag kroppen mår bra av att få röra på sig lite.






Har egentligen inga planer för kvällen. Mm. Skulle i och för sig vara pasande om man kunde åka till IKEA. Jag har endel saker jag skulle behöva därifrån bla. två korgar. Får helt enkelt se hur dagen blir. Skönt att inte ha allt planerat in i minsta deltalj :)

Ses och hörs...

Bolt

Resan går mot sitt slut. Jag har tittat på filmen Bolt. En ganska mysig film. Jag gillade duvorna och hamsterns mest. Ursöta. Var väl tänkt som en barn film, men har man barnasinnet kvar så har man.



Vad skönt det ska bli att komma hem och lägga sig i sin säng. Jag tog semester imorgon vilket känns alldeles underbart. Det blir till att besöka mormor och morfar. ♥ Fick också reda på att det inte blir någon träning imorgon. Kanske ett lugnare löppass för att få ur sig lite slaggprodukter. Skulle vara skönt.

Det är verkligen full fokus på onsdagsmatchen nu.
Vi ska vinna, det finns inget annat.

Underbar vinst..

Jag är så stolt. Vi går in med underbar inställning och kämparglöd. Är så glad att få spela i ett sådant här lag där varenda kotte ger max i alla lägen. Jag glömde att skriva det viktigaste. Vi vann den första kvartsfinalen mot Eslöv. Borta i Norrevångshallen dessutom. Vi var bättre överallt och det känns så underbart att dänga dit dem med 9 bollar. *ha*
Totalt 10 målskyttar, en målvakt i Pihlen som är vägg mest hela tiden.
Jipiiiii!
Nu suger vi på den här karamellen tills imorgon. Då är det nya tag. Då möter vi Eslöv i Nacka Bollhall - vår arena - vår hejarklack. Heja Skuru!
'

AC, Anna och Ullis är glada.

Nu sitter vi på X2000. Vi åkte pågatåget från Eslöv till Hässleholm och nu är vi äntligen på väg mot underbara Stockholm.

Nu ska jag titta på filmen Bolt. Hoppas den är bra.

Återkommer



Lördag - dagen D

Godmorgon. Sovmorgon till 9 var väldigt skönt. Hotellfrukost var inte heller helt fel. Jag somnade som en stock igår kväll. SÅ nu känner jag mig utvilad och taggad inför slutspelskvarten nr 1. Vi ska inte vika ner oss en tum och Eslöv ska få känna på hur det är att möta oss. Vi har fått en liten planering. 11.30 ska vi ta promenad här i "stora" Eslöv. 13.00 är det lunch. 16.15 smäller det i Norrevångshallen.

Eslöv vs. Skuru

                    

AC håller på att photoshopa mig. Hemskt. Men jag antar att jag får leva med det eftersom jag gjorde om henne i går. Kika på snygg-Emma här. Haha, jag ser fasen grotesk ut. Men jag lovar. Jag ska hämnas det här.

Ahhhhhhhh...


Hotellet

Nu ligger jag i en säng på ett hotell i Eslöv. Vi sover fyra i ett rum och det är jag, AC, Mia och Gippe som campar. Just nu tittar vi halvt på "Jag vet vad du gjorde förra lördagen". Det måste vara det sämsta tv-programmet som sänts i år. Trist. Tyvärr är det det enda (rätt mamma?♥) som finns att titta på. I och försig har Eslöv BK middag utanför vårt hotellrum. De har en storbilds-TV där de tittar på landskampen i fotboll. Inget för mig dock.

Det svider att vi förlorar en timme i natt. Fy. I och för sig får vi sovmorgon till kl 9, men iallafall.

När vi kom till Eslöv station efter att ha åkt pågatåg såg vi något väldigt sött. Från ett litet hål i marken stack nämligen en liten mus upp nosen. Ursöt. Pepparkornsögon och bara helt underbar. Anna hade som tur var Bragokex. Vi smulade sönder ett halvt kex och la precis utanför hålet. Och vips stack musen upp nosen och tog den största kexbiten.


Är den inte söt så säg....

Jag måste få ladda upp ett urfult foto på min syster. På photoshop kan man nämligen förvränga foton genom att förminska och förstora bitar av bilden. Mitt resultat.


*haha* jag skrattar så att jag gråter.....

Nä, dags att natta snart. Imorgon ska vi ta oss an Eslöv. Jag är taggad.

Mot Malmö

Morgonträningen gick bra. Vi körde på i en timme sedan åt vi lunch tillsammans på Bosön. God wok serverades till lunch. Efter det åkte Gippe, AC, Anna, Sara och jag till Superstore och inhandlade färdskost. Frukt, godis och dricka rättare sagt. På Superstore hittade vi en jätte söt orkester :)


Komiskt nog sjöng flickbjörnen med Christer Sjögrens röst.

Direkt efter shoppingen åkte alla utom Gippe till mig. Det var skönt att hinna packa lite inför helgen. Nu sitter vi på X2000 mot Malmö. Vi kommer fram vid 20-tiden ikväll. Vi ska bo på ett hotell i Eslöv. Det ända hotellet antar jag :) Stadshotellet i bästa fall :)
Nu ska jag kolla på Rallybrudar. Någon som sett den?


Födelsedagsbarn



Världens bästa Ebba fyller år idag. Det har såklart firants med paket på morgonen. Ebba är jätte glad över att öppna paket. Det är nästan roligare än själva presenten, nästan. Nu ligger hon utslagen på golvet efter att ha öppnat paket och smaskat i sig tuggben.



Ni ser hur glad hon är i att öppna paket :)

Det blev en leksak och en massa tuggben. Klart hjärtat ska firas:)

Puss och Kram på Ebba

Slutspelsläger dag 1

Precis hemkommen från slutspelslägret på Bosön. Tycker det börjar kännas riktigt bra nu. Alla är laddade och fokuserade. Det är nu vi ska visa alla. Direkt efter jobbet mötte jag upp pappa och AC i Ropsten. Vi åkte till AC och fikade lite innan det var dags att åka till Bosön. 15.30-17.30 var det fullt fokus på handboll.

Direkt efter var det middag på Bosön. Makaroner och köttbullar + ett stort salladsbord. Som om inte det vore nog avslutade vi med kaffe  och kladdkaka. Mums. Godismagen fick sitt  och den var nöjd.

18.30 samlades vi i en sal. Där diskuterade vi allt som våa motsåndare aldrig kommer få veta. Mummen är låst och nyckeln kastad *så det så* Inte ett ord.....
Det var iallafall ett väldigt bra möte och vi fick ut mycket av det :)

20.30 var vi klara. Kan summera den här  fredagen som en positiv dag :)

Huhh..hur ska jag kunna vänta till på söndag. Jag vill spela nu.

Vad hände det för roligt på träningen?
Ella och jag lyckades snubbla på planen. Vad vad? Ingen aning. Kanske en klisterplutt *haha*


Födelsedags barn på lördag

♥ På lördag den 28 mars fyller Ebba 5 år. ♥
Tänk att vi haft henne så länge hos oss. Var har tiden tagit vägen?
Hon är iallafall den underbaraste av underbaraste. Gud vad jag älskar henne.
Eftersom jag och AC åker till Skåne på lördag ska vi fira Ebba ikväll istället. Det blir presentöppning och tårta.

Så efter jobbet ska jag nog hoppa av vid Lovans djurcenter i Torsvik och köpa ett tuggben och en leksak till henne.

image403
Hon gillarfaktiskt att bada....om hon får gå på sandbotten :)

ÄLSKAR DIG!

1152h träning

1/2 dag på jobbet idag. Känns inte helt fel att få åka till ön efter halva dagen. Det är slutspelsläger och vi ska samlas kl 15.00 på Bosön. Kommer bli kul. Vi kommer övernatta hemma, men eftersom lördagens träning inte börjar förrän 11.30 är det garanterat sovmorgon. *yeah*

Dagen nummer!
En av våra tränare har räknat ut att vi from maj förra året har lagt ner 1152h på träning. Kan ni förstå? Det är ju en evighet. Observera att resor etc inte är inräknat. *haha* "Handboll är livet" har åter igen blivit bekräftat. Jag funderar över vad man hade gjort om man inte haft handbollen. Hur hade man då fyltt upp dessa 1152h?

Hur som helst.

Nu vill jag att dagen ska gå fort så att jag kan åka iväg till Bosön och träna. Jipi!


Sushi

Det blev sushi efter kvällens träning. Gott. Efteråt har jag tagit en varm kopp vit choklad. Sött kan jag medela men väldigt gott. Den vita chokladdrycken fick jag av min arbetskamrat då hon var i London. Jätte snällt. Jag älskar mina kinesiska koppar. Stora och mysiga att dricka te och varm choklad ur :)


Mums. Sockerråttan Emma älskade den. Går att hitta i bra affärer :)


Min favoritkopp.

Jag håller på att kika på dokumentären om Arlanda flygplats. Helt plötsligt dyker en fd. skolkamrat/pojkvän för länge sedan upp *haha* Är det inte konstigt så säg. Han jobbar alltså på Arlanda som flygkoordinator eller nåt. Kul. Men oj vad han hade vuxit...haha...galet.

Imorgon blir det bara halvdag på jobbet. Känns skönt. 15.30 är det nämligen träning på Bosön. Jipi!

Ps. blomman överlevde och jag är såå glad. =)


Stackars blomma

Dags att bege sig till träningen snart. Ska hoppa av vid Forum Nacka och hämta Nacka Värmdö Tidningen. Där går det nämligen att läsa lite om slutspelet. Kul. Gå in på NVP och läs under sporten :) Där har bla. våra målvakter pratat sig samman lite om slutspel och annat.

Ikväll ska jag se om min blomma har överlevt. Igår när jag kom hem var den nämligen helt vissen eftersom den stått i gassande sol hela dagen. *stackarn* Jag dränkte den i vatten och lät den stå i vatten så jag får se om den överlevt. *hoppas* Jag har nog inte så gröna fingrar som jag tror :/

Karusellen

Den här veckan försvann verkligen fort. Redan torsdag. Känns verkligen kul att ha träffat C och L en vardagskväll. Det händer inte så ofta. Men ikväll är det back to buisness igen. Ska bli riktigt kul att dra igång hela slutspelskarusellen. Analyserade Eslöv igår kväll. Tittade bla. på vår bortamatch mot dem. Man ser mönster - och det ska vi ta till vara på. Ikväll blir det fokus på Eslöv och jag hoppas och vet att alla är taggade till att gå in och göra en riktigt grym träning.

Nu när våren nalkas är snart påsken här. Jag har bestämt mig för att ha påskris med en massa färgglada fjädrar :) Sedan har jag några påskprydnader sedan tidigare. Bla. en jätte söt porslinshare från Maileg.
Vad finns det då att hitta på nätet?

Kyckling
Charmiga kyklingar från Mixin.


Zinkfigurer ala påsk i 3-pack hos Fridas Gård.


Söt påskägg hos Elsas hem.

Charmerande "tuppring" passar till påskens ägg eller godis
Tuppring att fylla med godis hos House of Linnea.

När tar ni fram påskgrejerna?


Wåfflornas dag

Vilken trevlig kväll det blev - hur ofta händer det att man kan bjuda hem bästa vännerna på våffelfest en onsdag? Inte ofta. Men jag tror man uppskattar sådana här handbollslediga kvällar mer när de inte sker så ofta. Jag ♥ att spela handboll på kvällarna...avkopplande och med vårt härliga gäng kan det inte bli tråkigt.



Hur som helst var det riktigt mumsigt och trevlig ikväll.  Vi brassade våfflor som bara den. För min del ska det vara hallonsylt. Godast. Massa prat, tv och våfflor - me like.


Glada i våfflor.


Jag och C älskar våfflor.

Denna onsdag förgylldes naturligtvis med Det okända. Det finns spöken. ;) Eller vad säger ni? Har ni varit med om något övernaturligt? Vore kul att veta eftersom jag själv aldrig varit med om det.

Vinnaren dragen

Nu har jag och Ulla-Britt dragit en vinnare i min bloggtävling. Den lycklige vinnaren har vunnit goodiebagen från Rosor På Allt.  Vinnaren är.....*trummvirvel*

Angelica

Hennes söta motivering löd:

När jag tänker på rosor så tänker jag på min gulliga farmor och det är det bästa :)


Hoppas du blir glad för de fina sakerna.

Vill passa på att tacka Ulla-Britt och Rosor På Allt för att vi kunnat genomföra den här tävlingen. Jag tror att alla kan vara överens om att rosor är väldigt trevligt - och passar allt.

Håll utkik, snart kommer en ny tävling :)

Lite inredning

Ni ska äntligen få se mina söta sniglar som jag har på mitt ljusfat. Jag gillar dem jätte mycket, och tycker de är ett par riktiga sötisar :) Berätta gärna vad ni tycker :)





Idag efter jobbet smet jag in på Åhléns och köpte upp halva deras glaslager. Nästan. Det blev två vanliga glas som jag ska ha i mina ljuspåsar och två fina glas som man kan ha krokusar eller pärlhyacinter i. Jätte trevliga.



Typisk att jag kikade in på en annan inredningsbutik. Jag såg nämligen en jätte fin glasskål med lock. Gillade den jätte mycket och kunde inte låta bli att köpa den. Mönstret är inristat jätte fint och det kommer bli jätte fint att fylla den med färgglada karameller :) *säger godisgrisen*

195:- tycker jag var ett bra pris på en så fin sak :)



Jag har shoppat ordentligt idag. Men det var lite guldkant på tillvaron idag :) När slutspelet drar igång hinner jag ändå inte shoppa, så bäst att passa på nu *blink*

Nä, nu ska jag dra på våffelfest hos AC :) Trevligt värre. Och gott.

Skickar en uppmuntrande hälsning till Bodan! Du är stark. Det vet du.

kram

Matchbilder

Lite bilder från matchen:

/Global/Nyhetsbilder/2009_14/Skuru%20JF%201.jpg
Syster Yster


Jag eller AC?
En snyting blev det iaf ;)


Våra duktiga juniorer som vann sm-guld

Bilderna ovan har Marius tagit. Pappas bilder kommer senare.

Allt är planerat i minsta detalj

Here we go :) Slutspelet börjar snart och jag är laddad till tänderna. På fredag börjar den riktiga uppladdningen i form av ett slutspelsläger på Bosön. Vi kommer starta på fredag eftermiddag och avsluta på lördag efter lunch. Då är det raka vägen ner till Skåne med tåg. På söndag smäller det i Norrevångshallen kl 16.00.

Lägret på Bosön ser jag verkligen fram emot. Vi ska träna flera pass och prata oss samman vad gäller våra motståndare, vårt spel etc. Det är alltid extra uppladdning när man har läger tillsammans. Det visar verkligen att "nu börjar det". Det är nu vi ska njuta. Det är nu allt vårt slit på försäsongen ska ge utdelning. Alla de där intervallpassen, alla de svettiga timmarna i gymlokalen. Bah. Blod. svett och tårar. Det är nu det roliga börjar.

Jag har tagit ledigt på fredag eftermiddag för att hinna till Bosön kl 15.00. Sedan har jag tagit semester hela måndagen. Vi kommer hem mitt i natten på måndag så jag ska in upp och jobba. Skönt. Istället ska jag mysa hos mormor och morfar ♥

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Fy f-n vad vi är bra

Vi vann över regerande svenska mästarna Skövde. Fy vad skönt. Vi gjorde en riktigt bra match och alla slet hela matchen. Eftersom Västerås förlorade mot Önnered (skräll) kom vi trea i elitserien. Yes. Vi fick ta emot bronsmedaljer. Kul. Nu slutade serien som följande.

 

Klubb

MVOFGIPdiff

1.

IK Sävehof

22

22

0

0

745

507

44

238

2.

Skövde HF

22

15

1

6

661

550

31

111

3.

Skuru IK

22

15

1

6

700

610

31

90

4.

IVH Västerås

22

14

2

6

605

537

30

68

5.

Team Eslöv IK

22

13

0

9

600

542

26

58

6.

Lugi HF

22

10

5

7

579

554

25

25

7.

BK Heid

22

10

1

11

571

562

21

9

8.

Spårvägens HF

22

10

0

12

553

556

20

-3

9.

Önnereds HK

22

7

1

14

586

643

15

-57

10.

HF Kroppskultur Dam

22

5

3

14

562

630

13

-68

11.

Skånela IF

22

2

2

18

473

669

6

-196

12.

AvestaBrovallen

22

1

0

21

486

761

2

-275



Som ni ser slutade vi på samma poäng som Skövde vilket gör att man inte kan låtabli att gräma sig en aningöver Heid matchens resultat 33-33. Men jag tycker bara det känns hur kul som helst att vi kunde rubba Skövde. Vi går verkligen in och gör det vi ska. Tack fören underbar publik. Ingela och Åsa - ni skulle bara veta hur mycket ni betyder. Vår hejjarklack måste vara den bästa. Helt klart.

Det tråkiga som hände under matchen var att en av Skövdes bästa spelare Angelica Wallén skadade sig i slutet av matchen. Ska inte säga att jag vet vad som hände, men antagligen armbrott. Usch vad hemskt. Stackarn.

Vi kom hem jätte sent igår och jag somnade väl inte förrän 23-tiden. Upp nu vid 5.30 - relativt pigg. Antagligen supertrött ikväll. Men då ska det bli våffelfest med C och L hos AC. Ska bli otroligt trevligt :)

Nä, mer om planeringsdagen igår kommer :) Men det kändes bara som att den här vinsten var mer viktig att berätta om :)

Heja Skuru!


Sovmorgon Zz...

Lite sovmorgon är alltid välkommet. 30 min gör mycket även om man inte tror det. Varför denna sovmorgon? Jo, idag ska vi på jobbet ha planeringsdag på Skeppsolmen. 8.30 till 16.00. Vi ska jobba med att förbättra verksamheten. Det blir säkert mycket grupparbeten eftersom vi totalt kommer vara över 40 personer. Jag har bara varit på en planeringsdag tidigare. Förra året var jag nämligen iväg på handboll. Skräll? :)

Kl 15.45 är det samling för att åka iväg till Telegraf och inta mat. Tyvärr kan jag inte komma till det. Får äta något på vägen istället. Vi slutar som sagt kl 16.00. Skönt att vara så nära Slussen och T-centralen iallafall.

Matchen då.
Vi möter ett duktigt lag, ett topp lag i Skövde. För oss spelar det egentligen ingen roll om vi vinner eller förslorar. Det som spelar roll är att om vi gör en bra match tar vi med  oss det i slutspelet. Att gå in i slutspelet med självförtroende är alltid bra. Kan vi dessuton ge vår underbara publik ytterligare 2 poäng - ja det vore ju inte helt fel. Hoppas det kommer mycket folk idag.

                           

Heja Skuru!

Kul att webbsport sänder matchen :) Första elitseriematchen i år där de sänder från Nacka Bollhall.

Dags att göra sig iordning. Tyvärr blir det ingen uppdatering förrän senare idag...



Falukorven

Tjingeling. Nu sitter jag och intar en stor portion falukorv med pasta. Grr. Träningen gick okej. Konstig känsla att inte köra någon fys efteråt. Dessutom brukar måndagen vara den tuffaste dagen vad gäller just fys. Men nu är det som sagt slutspelstider och vi börjar lätta upp. Jag blev piggare när träningen satte igång, men liten bit av hjärnkontoret måste jag ha tappat på vägen. Kände mig inte helt med. Men ibland har man sådana träningar också. Bara att bita ihop till nästa pass - matchen i morgon.

Nu i veckan ska jag ta ut en vinnare i min tävling. Rosor På Allt

Jag blir gaaaaalen på mina ögon. Nu när jag är förkld vill mina ögon inte vara med längre. Det svider och svider. Det känns som att jag har förkylning i ögonen *jo det är sant* Nu längtar jag mer än gärna till i maj då jag ska på undersökning för laseroperation av ögonen. Hoppas jag kan opereraögonen.



Lite te efter maten skulle inte sitta fel.

Godkväll.
Tävla tävla tävla!

Zzzz....

Jag är dödstrött. Jag har svårt att beskriva med ord hur trött jag är. Zzz.... fattar inte varför.  Suck. Vet inte om det beror på förkylningen, antagligen. Ska verkligen ta och lägga mig tidigt ikväll. Dessutom får jag faktiskt sovmorgon imorgon eftersom planeringsdagen med jobbet inte börjar förrän 8.30 imorgon. Perfekt.

Idag kom dessutom planeringen för slutspelslägret i helgen. Det kommer bli en bra helg. Det känner jag på mig! Vi kommer träna och ha konferens (det stod så hihi). Antagligen åker vi iväg redan på lördag eftersom första kvartsfinalen är på söndag. Kommer bli så skönt att sätta sig på en buss och bara slappa. I vanliga fall måste man alltid tänka på att inte bli seg, men eftersom matchen är först på söndag kan man bara sega och titta på film :) *skönt*

Nu ska jag "jobba" lite till innan det är dags att bege sig till kvällens träning...

Så var det dax igen

Måndag morgon - man vaknar alltid i något negativt tänk. Men jag tänker bryta det med en gång eftersom det ser ut att bli en riktigt rolig vecka. Det är inte det vanliga vardagslunket direkt.

Redan imorgon är planerna ändrade eftersom vi har planeringsdag på jobbet. Vi ska till Skeppsholmen och arbeta. Sedan ska viäta lunch på en trevlig båt. På kvällen stundar match mot Skövde. Jag tror alla i laget kommer vara taggade till tänderna. Extra kul att Webbsport sänder matchen. Kika in där kl 19 imorgon.

Idag är det jobb hela dagen (trodde ni något annat?) Kl 17 är det matchförberedande träning. Det som verkligen är skönt i slutspelstider är att allt fokus blir på handbollen. Tränarna lägger in mer fotarbete och explosivitet på träningarna istället, och man känner verkligen hur lätt kroppen blir. Skönt som bara den.

Vi ska tamme sjutton slå Skövde.

Vetekatten

Det var såklart jätte trevligt att träffa F och M. Vi möttes upp vid Åhléns kl 16 och travade sedan iväg till Vetekatten för en fika. På vetekatten är det verkligen en mysig miljö. Det kändes nästa som att man satt hemma hos någon och fikade. Det blev en latte med fralla. Har nog slagit rekord i fika under den här helgen. Mums.



F har fyllt år och fick öppna present :) Sallad/chipsskål från Kosta Boda. AC har en sådan, jag tycker den är jätte fin :)

Efter fikat som innehöll en massa snack begav vi oss till Åhléns City. Kikade lite på kläder innan vi åkte hem.

Imorgon börjar en lite annorlunda vecka. Det handboll för nästan hela slanten. Sista seriematchen är på tisdag och fredag-lördag är det slutspelsläger innan vi åker och spelar första kvartsfinalen på lördag eftermiddag. Jag ser fram emot det. På onsdag har vi fått helledigt (ordinerad vila) och Ac ska bjuda  mig och flera på våffelkväll. Nice.

Nu blir det TV.

Sniglarna har kommit

Sitter hos AC och tittar på gårdagens avsnitt av Robinsson. Vet inte om jag har fastnat för det. Känns som att det är en repris av alla andra år. Suck. Nä, jag kommer nog inte vara Robinsson-freak det här året. Men, har man inget annat för sig en lördagkväll så.

Idag var jag nere och hämtade ut mitt paket från Ida. Jag hade gjort en beställning på tre små virkade sniglar. Jag blev jätte glad när jag fick en bonussnigel :) *tack Ida* Jag gillar att pyssla men måste säga att jag nog aldrig kommer kunna virka sådana här små sötnosar. De fick hur som helst plats vid mitt ljusfat. Därf får de snigla omkring tills jag hittar en annan plats åt dem :)


Bild hemma hos mig där AC får en dunderpuss av Ebba.
Om ni använder förstoringsglas kanske ni ser mina sniglar på ljusfatet.

Jag har tagit bilder med min kamera, men den glömde jag såklart hos mig, så fick lov att använda pappas bilder. :)


Ebba är alltid söt oavsett om hon är vaken eller sover :) Eller?

Nu ska jag hem till mamma och pappa för lunch = ) Efter det ska AC och jag möta upp friends i staden :)

Solen skiner :o)

Godmorgon. Trots att jag drog ner persiennerna vaknade jag kl 7.15 av ljuset som letade sig in i lägenheten. Men varför klaga? Jag var utvilad och det verkar bli ett riktigt kanonväder idag. Har hunnit fejja lägenheten. Man ska städa när solen skiner, man ser verkligen allt.

På förmiddagen kommer min kusin och pappas syster hit. Trevligt. Sedan tar vi en promenad upp till AC.

Vid 15.30-tiden har jag och AC bestämt träff med F och M. Det blir en härlig fika i stan. Förhoppningsvis håller vädret i sig, och kanske kan man sitta ute ? Lite sol i ansiktet skadar inte.

Många i laget klagar över mina underbart väldoftande knäskydd. (not) Jag har därför tagit saken i egna händer så nu ligger både mina och AC´s i tvättmaskinen. Bra va? Dem kommer dofta ljuvligt till på måndag :)

Nä, dags att kika runt på dagens bloggar :)

Passa på att tävla nu, för i börjar av veckan tar jag ut en lycklig vinnare av goodiebagen :)


1 ynka poäng

Det blev lika mot Heid. Man kan säga att vi vann en poäng, för vi spelade som kratter nästan hela matchen. Det som vi kan ta med oss är vissa sekvenser - och det gör vi. Nu har vi ny match redan på Tisdag. Då möter vi Skövde i Nacka Bollhall ♥ Har ingen koll på om vi har chans på tredjeplatsen, men det kvittar. Matchen är hur som helst viktig eftersom vi går in i ett slutspel där allt kan hända. Att göra en grym match på tisdag skulle verkligen vara bra inför slutspelet :)

Nu sitter jag på tåget med laget. Har köpt lite godis och en latte. Gott. Ska snart dra igång en film och bara slöa.

Skönt att komma hem i bra tid. Tåget ska rulla in på centralen vid 19.50.

Nä, dags att moffa lite. Godiset väntar och jag är trött.

Patrik 1,5

Filmen Patrik 1,5 var faktiskt riktigt rolig. Jag skrattade flera gånger. Det roligaste måste vara när Patrik frågar vad barnet ska kalla dem för när de är två pappor. Pappa och Pippe? Ja varför inte?

Känns skönt att ha betat av nästan 2h med en film. På hemresan blir det också film i form av Van Veetern. Älskar svenska deckare. Många tycker dem är platta, men jag tycker det är skönt att bara sitta och slötitta.



Bra film, rekommendras :)

När vi kommer fram till Göteborg ska vi äta vid Centralstationen. Blir antagligen på det där wokstället. Helt ok. Matchen börjar 13.30. Då jäklar ska vi vara taggade till tusen. Det finns inget annat än seger idag. Hoppas alla håller tummarna för oss. Vi ska bara vinna.


The winner takes it all..

På väg

Nu sitter vi på väg mot Göteborg. Tidig uppgång i morse. Men eftersom det är så otroligt ljust ute vid den tiden var man iallafall ganska pigg. Ska bli riktigt kul att spela idag. Viktig match.

Nu ska jag och syster yster titta på Patrik 1.5 :)

Bye bye

Gratis är gott

Gratis är gott - eller hur är det man brukar säga? Jag är medlem hos GratisBio och samlar poäng för fulla muggar. Man kan samla poäng genom att besöka hemsidor, delta i tävlingar, anta erbjudanden  etc. Det finns med andra ord mycket man kan tjäna poäng på. För mig har det gått väldigt fort. Jag har redan skrapat ihop 1272 poäng.

Poängen kan man sedan växla in till presentkort, biobiljetter, tidningsprenumeration. Jag skulle med andra ord kunna växla in in mina poäng mot 3 biobiljetter. Eller ett presentkort på 300kr. Eller varför inte en tidningsprenumeration på 380kr? Ni ser vad lätt det är. Jag har dock tänkt fortsätta spara så att jag kommer upp i ett presentkort på 700kr. Det ni =)

Vi du också bli medlem på GratisBio kan du bli medlem via mig. Dåfår du nämligen en bra start med extra poäng.
BLIR MEDLEM genom att trycka på bilden nedan.



Ett enkelt tips!

Tjingeling!

Dagen D

Jag ♥ fredagar. Någon som inte gör det?

Jag hoppas verkligen att den här arbetsdagen går i hej dundrande fart. Ikväll ska jag hem till mamma och pappa på middag. Pappas syster och min kusin är på besök från Öland. så det ska bli riktigt trevligt att träffas.

Igår damp en avi ner i min brevlåda. Blev genast nyfiken. Tror det är de virkade sniglarna som jag beställt och de virkade turtles som AC beställt hos Ida. Ida virkar jätte fina saker. Man kan göra beställningar på hennes blogg. Beställning eller inte, så skulle jag iallafall rekommendra er att kika in på hennes blogg. Fantastiskt duktig!


Hon har till och med tagit bild på de små liven ♥

Jag lovar att visa bilder från min lägenhet, var jag placerar dem osv. Jag bara älskar dem. Antagligen får de snigla runt på avlastningsbordet eller tv-bänken. Det kommer hur som helst bli fint med dem. Är det på våren sniglarna kryper fram ur sina boningar? Tack Ida för den lilla extra :)

Nu längtar jag efter att få köpa påskris och påskliljor. Mysigt med alla färgglada fjädrar.

Tyvärr leder jag inte auktionen på tavlan längre. Jag kommer inte lägga något mer bud med tanke på att priset springer iväg så med frakt och inramning. Men det kommer alltid fler tåg. Många fina tavlor finns trots allt.


Middag för en slökorv

Skönt att vara hemma efter kvällens träning. Börjar känna mig riktigt pigg i kroppen nu. Efter handbollen var det snabbhetspass. Gippe,AC och jag sprang så hela hallen vibrerade. Man kunde nästan tro att en elefanthjord var i hallen. Direkt efter träningen hade jag samtal med elitkommitén angående det som varit av säsongen. Ett givande samtal. Alltid bra att få säga vad man tycker och tänker. :)

Kvällens middag var enkel men god. Gröt och smörgås. Gott. Jag orkade verkligen inte laga någon "riktig" mat.

I brevlådan kommer det både roliga och mindre roliga saker. De lite tråkigare sakerna är väl i högsta grad alla räkningar som dimper ner *suck* Den här månaden är det mycket sådant. =( Men så är det.

Imorgon är det fredag. Älskar det ♥ Imorgon kommer pappas syster och vår kusin på besök :) Trevligt trevlig. Tyvärr åker ju AC och jag till Göteborg på lördag, men på fredag kväll ska iallafall jag hem till mamma och pappa på middag.


Jag längtar till sommaren, gör du?

Tjäna pengar?

Här kommer ett litet tips från mig. Jag har varit medlem i Emailadvert ett tag. Det måste vara ett av de lättaste sätten att tjäna pengar på. Allt du behöver göra är att ta emot mail lite då och då. Varje mail du öppnar får du pengar för. Hur enkelt som helst. Själv har jag ett konto med 110kr på. Vips sa det så tickade pengarna in. Perfekt för den som inte vill lyfta ett finger. *hhi* Bara att bli medlem med andra ord :)



Kör hårt.

Glada Emma

Godmorgon kära läsare.
Vad härligt det är att vakna upp till ännu en solig och härlig dag. Man blir glad och pigg av det här vädret. Fåglarna kvittrar och det är faktiskt vår nu. Jipi. Snart börjar solen värma marken och vi får se tussillago i alla diken :)

Grattis till Christian som fyller år idag och till Lina som fyllde år igår. Hipp hipp hurra!!


Idag är det "vanligt" jobb fram till lunch sedan stormöte hela eftermiddagen. Den stående frasen "hur ska jag kunna sitta still" är ett faktum. Men det brukar gå. Igår analyserade jag Heid genom att titta på video. Det kommer helt klart bli en tuff drabbning. Dem har både snabba och starka spelare, så vi måste verkligen vara på tårna. Vi kan iallafall inte skylla på moroten. Vinner vi över Heid har vi nämligen en avgörande match mot Skövde där frågan är - blir vi 4:a eller 2:a i årets elitserie? Fy vad taggad jag blir när jag tänker på det. Men som sagt...först ska vi vinna över Heid för att ens ha chansen :)

Rosor På Allt passar alldeles utmärkt att nämna så här i vårtider. Eller vad sägs om dessa fina....


Härliga vårkvällar med te?


När vårskymningen faller...


När rummet ska fyllas av rosdoft.

Rosdoften och mycket annat kan du vinna i min bloggtävling som Rosor På Allt sponsrar.
Mycket bra tävling där alla kan delta, vare sig du har blogg eller inte.
Delta här genom att skriva vad som är bäst med rosor.

God middag

Godkväll!
Sitter i syrrans soffa och ska snart äta en väldigt god middag. Eller vad sägs om fläskfilé i ugn med bananer och mandarin i en sås av grädde/curry/mango chutney. Till det serveras pasta :) Mums.

Kvällens träningar var väldigt bra. Mycket explosivitet och kamp. Det roligaste måste dock ha varit Åkes uppvärmning. Vi delades upp i två lag och skulle köra stafett. Dock inte vilken stafett som helst. Först skulle man springa en bana av koner och innan man växlade med en av de andra i laget skulle man tugga på ett Mariekex och vissla. Ja, det var väldigt svårt. Speciellt eftersom man andas snabbt under löpningen :) Kul. Kan konstateras att det laget som hade Fredrik som domare vann :) Jag säger inget mer... *blink*

På vägen hem efter träningen hände något speciellt. En tant snubblade vid sidan av bussen så AC och jag fick gå två stationer. Stackars AC som har skavsår =(

Dags för middag, jag är döhungrig..

Solens strålar och djurens lidande

5.30 ringde klockan. Det var jätte ljust i hela lägenheten och jag kände bara hur skönt det var att inte vakna i ett kolsvart mörker. Våren är på väg. Snart ska jag sluta tjata om det :)

Vill tacka för alla trevliga kommentarer. TACK. Det är alltid trevligt att logga in och märka att man fått lite kommentarer :)




Mitt i veckan - lill-lördag- you name it - onsdag! Det är som alla säkert vet Det okända-kväll. AC har lovat att bjuda på något riktigt gott, så mina förväntningar är skyhöga *blink* Det ska vara otroligt gott och otroligt snabbt. Det okända börjar faktiskt kl 20.00. Det är på håret att man hinner hem från träningen.

STOPP! STOPP! STOPP!
Vad f-n är det jag läser. Grisar skållas levande på slakterierna. Det började koka i skallen på mig. Hur f-n kan man vara så j*vla känslolös? Jag är otroligt glad att tidningarna skriver om det. Hoppas verkligen människor får upp ögonen för det. Som medlem i Djurens rätt och månadsfadder vill jag gärna länka och be er skriva under protestlistor.

Sälar klubbas ihjäl, är det okej? Skriv under här.

Råttor i Linköping hängs upp i svansarna, är det okej? Skriv under
här.

Fåglar plockas levande på dun, är det okej? Skriv under
här.

Tyvärr hittade jag ingen protestlista för att stoppa grisarnas plågsamma situation. Men jag hoppas det kommer snart. Har ni skrivit under så kommentera gärna här. Vore kul att veta hur många man kan påverka.

TACK!

Pralintillverkning

Min kära arbetskamrat fyllde år i går. Idag fick hon min födelsedagspresent i form av en smartbox. Jag vann som ni tidigare vet en smartbox via en bloggtävling och har inte uttnyttjat den ännu =/ Vi pratade om att gå på chokladtillverkning via smartboxen. Därför köpte jag den till henne. Nu blir det antagligen så att vi går i maj då jag har ledigt från handbollen. Men vi får se, det kan ske dyker upp en ledig dag tidigare (knappast?).

Bilder från http://www.iderika.com/



Kvällens träning var bra. Det är verkligen inriktning på explosivitet nu vilket jag älskar. Fy farao vad vi ska vara pigga till slutspelet :) Inte nog med explosivitet på handbollen. Efteråt körde jag, Gippe och AC ett snabbhetspass. 40m rusher. På träningen hände egentligen inte så mycket. Juniorerna verkar vara riktigt på tårna vilket inte är konstigt med tanke på JSM-guld. Dem kommer dra med alla i laget med den känslan - garanterat.



Har ni testat blodpudding och keso tillsammans? Yummi vad gott det var. Kan verkligen rekommenderas :) hihi!
Nä, dags att se om Moström eller ELofsson vinner tävlingen på svt.

Auktion


Den här månaden som kommer ska jag satsa på att köpa en tavla. Konstbolagethar litografier där man kan lägga bud. Jag föll för den här tavla eftersom den är så levande. Man kan titta på den och hitta lite roliga saker som händer. Gubbe med köpp, kvinna med barnvagn, kärlekspar, hundar och fåglar. Det är Valérie Hermant som målat tavlan.
Hoppas jag vinner den. Tyvärr kostar inramningen ganska mycket. Men samtidigt höjer det tavlan så otroligt mycket, så det blir värt det i slutet. Vad tycker ni?

På fredag kl 15.00 håller jag mina tummar. Då avslutas auktionen :)

Regn - regn - vad glad jag blir

När jag vaknade upp i morse var det totalt igendisat och regnigt. Egentligen ska man bara hoppa ner i sängen igen - och låtsas som att det var helg. Men samtidigt måste man tänka positivt och min tanke var nu förvinner all snö. Det kan egentligen inte bli bättre. Att jag sedan satte på mig ett par sneakers som läcker i höger tå var väl sådär - men vatten torkar så småningom.

Tiiiiisdag. Andra dagen i veckan. Vad har jag att erbjuda idag då?

Jobbet såklart. Sedan blir det taggande träning ikväll. Ska hem och titta på Heid via videoanalys. AC har redan kikat lite och förmedlat det viktigste till mig. Men man vill ju se med ena ögon också.
Jag hoppas er dag kommer bli bra.
Lite uppiggande kommentarer skadar aldrig. Blev jätte glad när jag loggade in och såg att jag hade fått hela 6st kommentarer TACK. *smile*



Fler läsare till din blogg?
Bli medlem.



Emmas tråkiga...

middag håller just på att intas. Det blev något jox med köttfärs och makaroner. Men ibland känner jag bara att det viktigaste är att man blir mätt. Kände mig riktigt pigg i kroppen idag på träningen. Herregud, kan man vila sig iform? Har faktiskt haft en larvigt lugn helg. Men ibland vill kroppen ha det också =)

Just nu är det "Simon and Thomas" på TV. Inredningsprogrammet med de två karlarna :) Dem inreder verkligen sällan snyggt. Ser mest hemskt ut om man utgår från min inredningssmak. Jag vill ha en massa vitt medan dem har de mest hemska färger och mönster. Vad krävs egentligen för att man får kalla sig inredare?


Så här ser det ut när Ebba har smygit sig upp i mammas och pappas vita soffa. Hihi. Men ingen i familjen har hjärta att säga åt henne och det vet hon. Klart hon får mysa i soffan ♥


Så här ser det ut när Gonzo ska vara med och plocka ur diskmaskinen. Alltid hittar han något att leka med :) Den här gången var det en del av mixern :) Plutten.

Nä, fortsätt tävla kära läsare. Alla kan vara med!

Scrapbookers :)

Jag tror jag vet varför det här skåpet har gått från 300kr till 2600kr i budgivningen på Metropol. Det måste vara för att det finns många scrapbookers där ute som såå gärna vill komma åt den här typen av förvaring :) För visst måste det vara en dröm att ha ett sådant här skåp om man håller på med scrapbooking?

SKÅP, med lådinredning, sekelskifte 1900, längd: 73, djup: 38, höjd: 142

Jag vet själv hur mycket plats man behöver för allt småplock. *hihi*
Så vill ni betala dyrt för ett skåp är det bara att knappa er in på Metropol :)

Själv har jag en bra skänk som passar utmärkt för det lilla jag har i pysselväg :)

Måndag morgon

Hade lite svårt att somna igår. Tror det beror på att jag sovit så mycket i helgen. För ovanlighetens skull var det faktiskt sovmorgon både lördag och söndag :) Skönt. Jag är fullt förberedd inför kommande vecka. Träningarna rullar på, dock med mindre och explosivare fyspass eftersom det snart är slutspel. Yes vad inspirerad man blir :)

Helgen som varit kan iallafall summeras som totalt super. Hade trevligt både lördag och söndag. Älskar sådana här helger när man hinner med mycket och bara har det trevligt. Mer sådant åt folket :)

Men åter till dagen.
Ikväll blir det jobb för hela slanten och sedan raka spåret till träningen där vi ska gratta våra underbart grymma juniorer som tog JSM-GULD! Jipiii! Efter handbollen blir det antingen explosivt gym eller explosivt snabbhetspass :) Hur som helst...explosivt. Go go go!

Kära  vänner....har ni helt och hållet glömt bort tävlingen?

TÄVLA HÄR.


Hos mormor och morfar

Nu är jag hemma hos mormor och morfar. Vi har ätit en jättegod middag vilket behövdes efter 45 min löpning. Det var perfekt väder för löpning och vi var inte ensamma ute i vårvädret. Många som promenerade och sprang.

Ikväll blir det riktigt lugnt. Jag har massa musik i datorn som jag ska föra över till min ipod. Det behövs verkligen ny musik att lyssna på i tidig morgon. Jag har bl.a hela melodifestivalens bidrag att lyssna på.
Själv tycker jag det var en bra låt som vann. Jag tror det är bra att skicka en ganska speciell låt som inte låter som alla andra. Vad som skulle hänt om af Uggla vann hade jag inte velat tänka på. Herregud, hemska tanke.

Nä, dags för lite fika. Blir en slät kopp för mig :)

Baktime - muffins

Söndagar är riktiga bakdagar. Då har man tid att i lugn och ro rota fram ett trevlig recept i bakböckerna. Jag tittade lite i mitt skafferi och fann en påse minimarschmallows som jag behövde göra något med. Eftersom jag inte hittade något recept i mina bakböcker sökte jag på nätet och fann ett trevligt recept på marschmallowsmuffins :) Kika in här.


Inköpta för ett tag sedan - och idag var det dax att göra något med dem :)


Pluttarna i ugnen. Nu inväntar jag att de ska smälta :) *mm*


Fin va *haha*

Nu har jag gjort en smoothi på vaniljyoughurt, ananas, jordgubbar och kokosflingor som jag ska inta till min muffins. Det ska jag stå mig på under den kommande 8km rundan :) Mysigt värre.

Superlördag

Sorry för väldigt dålig uppdatering igår. Men det var full rulle hela dagen. Träffa L och C i Nacka redan kl 11.00 sedan gasade vi iväg till Gustavsberg porslin. Jag handlade faktiskt inte någonting. Har ganska fullt med porslin nu.
Det blev även en liten snabbis i Forum. Där lyckades jag komma över ett par Hilfiger jeans på MQ. Hur sköna och snygga som helst. Perfekt med ljusa jeans nu när våren är på väg (?) En lunch med sushi var helt perfekt kan jag säga.

Eftersom C skulle spela match kl 18.00 droppade vi honom i Bromma innan vi kommunalt åkte iväg till Vällingby Centrum. Där shoppade jag bla. ett vanligt baslinne på H&M.


Vi var så fula....men det tack vare H&M´s solglasögon.

Innan vi åkte iväg till matchen fixade vi te. Brr. Jag kan berätta för er att tårna var stelfrusna där vi stod. Men vi hejjade iallafall på KASAM som tyvärr inte lyckades vinna. :( Bra jobbat dock. Inge vidare att spela på en gyttjefull grusplan :)


AC frös, men drack varmt te och tinade upp :)


Jag grimaserade och spelade fotboll för att bli varm :)

Innan vi åkte hem till C och L stannade vi till vid en kinesisk restaurang för att köpa middagsmat :) Kyckling och cashewnötter....satt där det skulle kan jag garantera.

Förresten, glömde att berätta om att vi fikade i Vällingby. Gott. Att fika är inte överskattat utan bland det mysigaste och godaste som finns :)


Gott gotti gott gott.

Vid 13.30 ska AC och jag ut och springa. Det blir en lugn långdistansrunda på ca 8km. Det är vi värda efter allt gott igår :) Efter middagen blev det nämligen marrängswish till Melodifestivalen där operasångaren vann. Hurra.

Glöm inte att tävla kära vänner.


Lördag

Sova ut är inte överskattat. :)

Det ska bli riktigt trevligt att träffa C och L. Att samtidigt dra på shoppingsrunda är inte fy skam :) Vi ska börja i Gustavsberg och sedan dra vidare till Vällingby Centrum. Skulle behöva köpa lite basplagg och är lite lite sugen på ett par jeans. Den mest shoppingen har gått till inredning på senare tiden.

Kl 18.00 spelar FC KASAM. Heja heja!
Vi tror  stenhårt på vinst.

Nu ska jag ta en promenad med Ebba.

Återkommer om det jag handlat.


Bettan åker ut

Det blev en snabb visit på ÅhlénsCity efter jobbet. Jag köpte inte någonting men hittade ett par Tiger Jeans för tusenlappen som jag hade köpt ifall det fanns min storlek. Det var en mörkare färg på jeansen. Nu när det är vår ska man ju köpa ljusa byxor, men jag föredrar faktiskt mörkare jeans om jag ska välja.

Snart börjar Let´s dance. Tyvärr tror jag alla kan räkna ut att Elisabeth alias stora håret kommer att åka hem med buller och bång. Hon har inget att sätta emot Morgan, Laila och Magnus. De är helt enkelt för proffsiga.

Ebba fick sitt tuggben. Hon blev såklart väldigt glad, men efter ett tag blev det buller i magen och hon var tvungen att gå ut och sköta magen. Pluttan ♥




Snart...

Några timmar kvar tills fredags kneg är slut. Wow vad det ska bli skönt med helg.

Jag skulle vilja ge er lite tips på läsvänliga bloggar:

Emelie och Johanna  I helgen befinner de sig på JSM finalsteget och ska blogga om resultatet :)

Hallon och Blåbär     Ännu en favorit bland pysselbloggarna :)

Villa Grå    För den som vill inspireras till fin inredning :)

Ulrikas blogg  Snart är hon papegoj-ägare och jag kommer följa henne :)

Kika in på ovanstående bloggar, dem rekommendras varmt!


Otur kanske?

Vad skönt att det är fredag och att en helg står för dörren. Jag ♥ det. Har ganska mycket inplanerat den här helgen vilket känns riktigt kul. Men först ska en arbetsdag avklaras. Känns trist att M har farit iväg till England, men samtidigt känns det mycket lättare när A-S kommer hit och jobbar idag. På eftermiddagen ska vi nämligen hålla aktivitet ihop. Kul.

Mamma och pappa bjuder på den "obligatoriska" middagen ikväll *haha* Ska bli mysigt. Måste nog in någonstans och köpa ett tuggben till Ebba. Har dessutom pratat lite med AC om att kika in lite på Åhléns City efter jobbet. Får se hur mycket man hinner och orkar. *phu*

Lördagen ser jag verkligen fram emot. Då blir det först och främst den efterlängtade sovmorgonen. Sedan får ni se upp, för hela dagen ska L,AC,C och jag ut och shoppa vårkläder. Har även planerat in ett besök på Gustavsbergs butiker där de säljer porslin i andra sorteringen. 18.00 ska vi heja fram C och FC KASAM. Varm choklad och vispgrädde måste vi ha med. Yummi vad gott.

OBS! Ni har väl inte glömt att det är Fredag den 13:e?


.!.!.!.!.!.!.!.


Favoritporslin

Eftersom jag är galen i Leilas program har jag noga studerat hennes porslin. Vem kan liksom låta bli när man ser dessa härliga pasteller? Man vill bara ha allt sammans. Porslinet heter Gerbera keramik och jag tror bestämt det är något jag ska satsa på i framtiden. Tänk vad kul att servera en härlig paj i denna glada pajform:

Pajform mellan

Eller varför inte en mumsig lasagne i denna formen:

Gratängform, stor rektangulär

Jag har mest sett dessa men såg på Casual living att de har otroligt mycket porslin. Koppar, gratängformar, kannor, tallrikar. You name it.

Vad tycker ni om deras porslin?




Fääärdig

Kvällens träningspass blev helt klart inget jag hade planerat men det var skönt att få köra själv. Intervallerna gick bra. Det var till 99% bra väglag och det kändes riktigt bra. Efter löpningen blev det ett besök på gymmet. Körde triceps, mage, bål och axlar. Allt är ett plus :) Tog sedan bussen hem och har nu duschat varmt. Brr vad kallt det är ute.

Direkt efter jobbet mötte jag och syster upp varandra för lite shopping i matbutiken :) Fick med mig en blomma hem också =) Kruka till det och nu står den så fint på köksbordet :)





Jag kommer inte ens ihåg vad blomman heter, men jag gillade färgen på den. Söt som socker.

Jag lyckades faktiskt nysta mig in hos syrran ikväll. Det bjuds på rotfrukter i ugn och till det serveras det kyckling. Yummi. Det är jag helt klart värd efter kvällens träning :)

Dags att bege sig....

Ingen träning

Fick precis ett sms från vår tränare. Det blir ingen träning ikväll. Åh. Samtiigt som det kan vara skönt att träna själv kan det vara ganska jobbigt. Jag planerar verkligen allt vad gäller jobb och träning - in i minsta detalj - nästan :) Så nu grusades mina planer för kvällen. Men det blir hur som helst löpning i form av intervaller + ett explosivt gympass.

Sedan ska jag snylta mig hem hos syster på middag.

Ljusare tider

Becksvart när klockan ringer - men väldigt ljust när jag står och väntar på bussen. Yes, det märks att vi går mot ljusare tider. Snart smälter snön bort och det knoppas i trädgårdarna.

- lite terapiprat för att vakna till så här på morgonkulan -

Idag hoppas jag att det blir en bra dag. Har mycket som ska göras på jobbet. Idag är det även den dagen då jag ska vara på det andra boendet på eftermiddagen. Känns skönt att det är sista dagen idag, för sedan kommer sjukgymnasten som jobbar där i vanliga fall hem från sin resa. Samtidigt som det är lärorikt kan det också vara lite kämpigt att fara fram och tillbaka på flera olika ställen.

Ikväll blir vi en tapper skara på träningen då fjunen ska träna ihop sig inför SM. Antar att det blir intensiv träning. Efteråt blir det intervallträning 40/20s intervaller. *gah* Frågan är hur man ska få speed under fötterna i den här snökaoset. Ja,ja..det ordnar sig nog.

Kusligt ikväll

Det okända står på schemat och det är lite kusligt. Idag bjuder jag på lax med wokgrönsaker och ett täcke av gegga gjord av cremefraiche, fetaost och italiensk salladskrydda. In i ugnen 20 minuter och sedan klart. Simpelt men väldigt gott.

Idag hämtade jag ut mina köp från Panduro Hobby. Ska ta tag i pysslandet nu.


Lite stämplar att göra kort med :)


Färgade papper i pastell, tomtehuvud i trä, lappar i rosa - etiketter.

Ni som har sett mitt pysselskåp vet att jag har ganska många pysselgrejer. Nä, måste ta tag i pysslandet.

Hur som helst tycker jag det är kul att så många deltar i tävlingen :)

Träningen ikväll gick bra. Vi var nästan fullt mannskap och det var mycket fotarbete och spring. Me like. Kamp - sådant gillar vi. Det är sådant som höjer en träning. Vi behöver bra träningar nu inför de två sista matcherna, samt inför slutspelet. Shit, vad taggad jag är när jag tänker på det. *grr*


Att motstå

Mitt godislöfte håller i sig och jag klarar det galant måste jag säga. Den värsta tiden att stå emot är dock nu på eftermiddagen. Eftermiddagsfikat med andra ord. Tilldetta intas alltid fikabröd. Men inte för mig som sagt. Idag har jag verkligen fått hålla mig i kragen. Det bjöds nämligen på kaka med smörkräm - åhhh - hur gott är inte det?




Haha! Några smörkakor ska inte kunna få mig att bryta löftet. *haha* Nä, dags att tänka på annat än sött...annars blir jag väl galen snart. Jag är faktiskt världens största sockerråtta, egentligen.

Fortsätt kära läsare

Tävlingen är igång och många har redan börjat delta :) Jag är så tacksam för att Rosor På Allt sponsrar detta underbara pris. Det är i sådana här snöiga tider man behöver lite uppmuntring, och rosor är faktiskt fantastiska.

Annars var jag i vanlig ordning ganska trött i morse. Men eftersom det ljusnar så fort hänger faktiskt ögonen med någolunda bra. Jag längtar till maj månad när jag ska titta upp om jag kan operera mina ögon med laser. Tänk att få vakna upp och se - slippa de fasansfulla linserna varje morgon *gah*

Igår fick jag se min hatthylla som jag köpte från Metropol. Den är hur fin som helst. Nu ska jag bara hitta en fin skohylla som matchar. Jag lovar att ni kommer att få se bilder när jag har fått upp den i hallen. Som sagt måste hallen målas innan, så det kan dröja ett tag. Men jag har iallafall köpt hatthyllan - ett steg i rätt riktning :)

Jag har hittat några av mina favoriter på Rosor På Allt:


En riktigt lantlig bricka - åhh vad jag gillar den.


Perfekt att ha datorn på - på skrivbordet


Om man vill lyxa till det i badet :)

Gå in och tävla här hos mig - och passa på att kika in på hemsida.

Ha en bra dag!


Rosor på allt - tävling



Nu är det åter dags för en ny tävling. Den här gången är det Rosor På Allt som sponsrar med ett trevligt och uppiggande pris. Det är väldigt enkelt att delta i tävlingen. Jag vill med andra ord att alla ska kunna delta.

1. Kommentera vad du tycker är bäst med rosor.

2. Länka gärna på din blogg. Detta är dock inget tvång, men det uppskattas och du länkas automatiskt till vänster i min bloggmeny :)

Enkelt för detta fina pris, men jag hoppas många deltar.

Tävla på - länge leve rosen :)

Vinst

Hej!
Sen träning ikväll med match mot JSM-laget gjorde att fyspassen fick läggas innan träningen. Hann köra både bål och hoppkoordination vilket var lagom. Matchen mot juniorerna spelades i 3ggr 20 min. Eftersom vi bara var fem spelare fick vi låna in en av deras spelare. Hur som helst lyckades vi vinna med cirka 10 mål. Kändes som att vi spelade ganska bra och satte våra lägen. Nu kan vi bara hålla tummarna för JSM-laget. Heja heja!

Nu känner jag mig törstig som bara den. Har fyllt på järndepån med blodpudding kvällen till ära :) Naturligtvis intas den här måltiden med apelsinjuice. Mm.

På vägen hem gjorde jag något pinsamt. När jag klev av bussen skulle jag knata så fort som möjligt hemåt. Det hela slutar (som ni kanske förstår) med en vurpa i snön. Piinsamt. Jag for upp blixtsnabbt och tror (eller snarare hoppas) att ingen såg mig. Det är så stor skillnad om man är tillsammans med någon, för då kan man skratta åt det.

Hur som helst. Ikväll lägger jag ut en ny tävling.

Tävla och länka gärna :)
Nu blir det TV och mys med shaite.


En ny favorit

Inredningsidor finns det ju så otroligt mycket av numera. Idag hittade jag en ny favorit. Tycker du ska gå in och kika lite där, om du harlantlig inredning som intresse :) Webbsidan heter Himlarum.

Här kommer några av mina favoriter :)

Stor glasburk med fransk text
Härliga glasburkar, 279kr styck.

Vägghängt vitrinskåp
1595kr kostar detta vackra skåp

Tallrikshylla med 3 st lådor
En sådan här skulle vara fin i köket, 1650kr kostar den.

Gå in själv och kika. Jag skulle kunna klicka hem det mesta om jag hade plånbok till det :)

Hallen --> rockhängare

Min lägenhet är inte färdiginredd på långa vägar. Eftersom det är så mycket som behöver göras har jag inriktat mig på olika delar av lägenheten. Äntligen börjar sovrummet och vardagsrummet se bra ut :) Köket ska jag riva ut och byta stommar, luckor och kakel på så där har jag endel att göra. Det som har legat helt i träda är hallen. Just nu är det en ful hatthylla och gröna tapeter. Gah. De första man möts av är en gräslig hall.

MEN nu har jag äntligen köpt något som kommer få hallen att börja blomstra :) Jag kikar ofta in på Metropol för att se om de har några fina möbler. I söndags fick jag tips från mamma angående en gustaviansk hatthylla (eller rockhängare) som "bara" låg på 1000kr. I söndags kväll la jag ett hemligt bud på 1300kr. Igår avslutades auktionen och JAG VANN.
Totalt blir kostnaden 1620:- vilket är värt varenda krona. I en vanlig butik kostar den över 4000kr.

HATTHYLLA, Gustaviansk-stil, längd: 104, djup: 34, höjd: 68 (nyproduktion.)

Nu blir jag med andra ord tvungen att börja ta tag i hallen. Var finns tiden?


Jag ska måla hallen vit. Otippat? Sedan skulle jag väldigt gärna vilja ha panel i hallen. Me som ni förstår är det ett väldigt projekt och inget man tar sig an på några timmar. Dessutom måste man ha verktyg. Men det ska bli iordninggjort snart....
I promise. I promise.

Dags för jobb!

Wok - yum yum.

På kvällens träning var vi inte många. Halva laget är nämligen fjun är mitt uppe i uppladdningen av JSM - finalspel. Men vem sääger att träningen måste vara lugn och tråkig för det? Det här var en grymt bra träning med mycket fotarbete och fys. Kul. Inte blev det sämre av att vi fick spela innebandy på uppvärmningen :) Sedan körde vi blindstafett. Jätte kul. Jag, Bodan och Lina var i ett lag - och vi vann! Man hade bindel för ögonen och de andra skulle vägleda den med ögonbindeln genom en bana. Vi var grymma.

Nu sitter jag och har precis svalt sista tuggan av min middag. Kycklingwok med kokosmjölk och äggnudlar till det. Jag lovar er, det var super duper gott :)

Innan jag kom hem hämtade jag ut två paket på ICA. Den ena var från mitt Traderaköp - en tavla - och den andra var virkade bakelser som AC och jag ska dela upp. Jätte fina att ha tex. i en glaskåpa på avlastningsbordet.

Åhh..jag bara älskar dessa sötnosar.



Den söta tavlan som ska hänga ovanför mitt sängbord :)

Nu ska jag titta lite på TV och sedan krypa ner under täcket.


Gratisbio



Nu har jag varit medlem i GratisBio ett tag och samlat ihop över 1000 poäng
. Det som är positivt är att jag inte behövt betala en krona utan jag har bara inriktat mig på gratiskampanjer etc. Hur bra som helst. Därför vill jag rekommendera denna sida för dig som känner att du vill tjäna lite extra pengar.

Gå gratis på bio?
Väva en vän och be vännen tjäna ihop 200 poäng. Gratis biobiljett till dig :)

Handla gratis?
Tjäna ihop 1000 poäng och du får 300kr i presentcheckar.

Förstår ni hur lätt det är?

Jag tycker du ska bli medlem på Gratis Bio här.

Gör som jag - bli medlem i Gratis Bio!

Ljust men grått

Måndagar är faktiskt inte så uppiggande. Hade det däremot varit sol ute hade det kännts liiite lättare. Men icke sa Nicke. Grått och trist är det. Ska kanske inte klaga med tanke på att all snö nästan är borta, men är det måndag så är det. Helgen har iallafall varit kanon. Har utnyttjat dagarna bra tycker jag. Efter styrkegubbens pass igår känner jag att jag lever. Det som skulle ha blivit ett lugnare överkroppspass blev istället ett rejält och tufft ben/överkroppspass. Men jag klagar inte. Han kunde sin sak och man blev sporrad :)

Hur ser veckan ut?

Måndag: Jobb + handboll och löpning
Tisdag: Jobb + handboll och hoppkoordination + bål
Onsdag:Jobb + handboll
Torsdag: Jobb + handboll och gym
Fredag: Jobb
Lördag: Shoppingride med C och L + KASAM match kl 18.00
Söndag: Lina har konsert + löpning

Det kommer antagligen bli en bra vecka :)
Glöm inte att hålla utkik efter min nya tävling.

Gå in på webbsidan Rosor På Allt.

Nyheter!

Fler matchbilder

Eftersom jag får positiva kommentarer angående matchbilderna lägger jag upp flera;


Fullt fokus..


Fläskläpp..Aj.


Vår underbara publik! ♥

Bilder tagna av pappa!

Matchbilder


Emelie - straffskytt


Malin på genombrott


Philen är stooor :)



Vågen efter matchen

Vinnare utsedda

Idag är det dags att plocka ut vinnarna på min bloggtävling tillsammans med Klockargårdens.
De var Helena på Klockargårdens som plockade ut vinnaren till Goodiebagen värde 500kr.
Hon valde Cecilias motivering:

Jag vill gärna vara med och tävla om Klockargårdens härliga goodiebag! Jag ger en kort motivering om varje produkt..

"Hundschampootvål" - innehåller insektsavstötande eteriska oljorna vilket är perfekt nu när vovven kan vara ute mycket längre och springa fritt.
Salvestift - hade varit intressant att se om de kan hjälpa min sambos mamma som lider av psoriasis.
"Solgudsskrubb" - är jag i stort behov utav eftersom jag slängde mina peelingvantar för ett tag sedan.
Äppeltvål - min favoritdoft!
Tvålfat i sten - vi flyttande in i vårt hus för 2 år sedan men har fortfarande inget tvålfat..
Doftljus - "Rent&Fräscht!" till vårt vita vardagsrum och "Skogsväg" till vårt sovrum som går i brunt och bordeux..

Kram!

Tyvärr har inte Cecilia lämnat varken mail eller bloggadress. Därför vill jag efterlysa henne här. Läser du detta så skriv ett inlägg här. Vore trist om du inte kunde få din vinst :(

Något som är roligare var att Helene valde att plocka ut ännu en vinnare. Hon plockade ut Ulrika som fick en bonusvinst i form av ett salvestift, ringblomsolja och en lanolintvål. Grattis Ulrika.

Nu hoppas jag bara att vi kan försöka få tag i Cecilia.

Vill också passa på att tacka Helene och Klockargårdens för den här tävlingen. Det har verkligen varit kul att få hålla i en så stor tävling med fina vinster! TACK!

Träning - på en vilodag

Nu sitter jag hos mormor och morfar. Har fått världens godaste mat här. Gott. Jag var vrålhungrig efter dagens träning. Vid 11.30 gav AC och jag oss iväg för löpning 5km. Vi tänkte inte trycka på, men det blev ändå bra tempo. På Vallen körde vi ett gympass. Vi träffade en äldre man som varit jätte duktig i styrkelyftning, boxning. Hann pratade som en kvarn och det slutade med att han instruerade oss i knäböj och frivändningar trost att vi inte skulle köra ben. *hehe* Han berättade att hans coachning var rysk. Ni som har sett Frankrikes damers handbollstränare på TV vet nog vad jag menar. Det var hur som helst kul och han pressade oss verkligen :)

Snart ska vi åka härifrån och jag funderar på om jag ska slinka in på Blomlandet och köpa en blomma med blomkruka till köksbordet. Fin fint. Men vi får se.

Funderar på att ta fram semelbullarna ur frysen och joxa ihop en semla till kvällens fika. Jag är totalt slut efter träningen idag och det blir en lugn kväll. *gäsp*



Fler bilder...när jag kommer hem.


Godmorgon

Pigg som en nötkärna. Vaknade 8.30 och har ätit frukost i lugn och ro. Lagfesten igår blev bra. Vi började kvällen med thaimat. Det är bara så gott. Jag tog marinerad kycklingspett med jordnötssås och ris. Yummi. Det blev thaikväll kan man säga. Hur gott och trevligt som helst var det iallafall. Twister vågade några sig på. Själv tittade jag mest på. *haha*

Det blev inte så sent, och jag kan verkligen säga att det var jätte skönt att ha så nära hem.


Glada miner, såklart!


Jag och Sara.


Twister - kul - eller hur Lina?

Nä, snart ska jag lägga in bilder från matchen mot Önnered.

Matchresultat

Det blev vinst mot Önnered med 7 mål. Härligt. Vi spelade riktigt bra och alla jobbade på bra. Det var spridda skurar över målskyttarna och många var duktiga. Det var viktigt med de här två poängen för att vi skulle hänga kvar i toppen. Vi har faktiskt fortfarande häng på andra platsen. Yes! Tyvärr ligger inte allt i våra egna händer eftersom Skövde och Västerås måste förlora någon match..men samtidigt så ska vi bara göra vårat jobb och försöka vinna alla matcher som är kvar.

Nu blir det välförtjänt fest hos Gippe. Vi hoppade faktiskt Mamas and Tapas. Avbokade bordet kl 19.30 och kör thaimat på Lidingö istället. Bättre tidsmässigt :)

Dags att gå.....

Skuru vs. Önnered

Sovmorgon = underbart. Nu känner jag mig utvilad och redo för dagens match mot Önnered. Vi ska samlas redan 11.15 för att gemensamt åka till Telegraf och äta. Egentligen skulle vi vara där 11.45, men de hade något inbokat den tiden så vi fick komma tidigare. Ska hur som helst bli riktigt gott. Alla känner till "Pers backe" numera. Idag lär det dock inte vara några problem att åka upp och ner med bilen :)

Egentligen ska jag inte fokusera på vad som händer efter matchen eftersom det är att fokusera lite fel just nu. Men jag måste ju bara berätta att det blir middag och lagfest efteråt. Trevligt trevligt. Har bokat bord på "Mamas and Tapas" för 15 personer. Det kommer bli riktigt smarrigt. Yummi.



Nu ska jag göra iordning mig....

Tävling på gång..

Jag har en ny tävling på G. Kul! Det är webbutiken Rosor På Allt som sponsrar med tre jätte fina produkter. Som webbsidans namn är allt rostema. Det älskar jag :)

Meny

Skulle jag vara er skulle jag kika in på sidan. Man hittar massa fina grejer.

Tävlingen kommer dyka upp i början av nästa vecka, så håll utkik :)

Annars tycker jag ni ska observera att tävlingen med Klockargårdens tar slut på söndag. Passa på att tävla!


Ljustokig

Det blev en sväng till Åhléns efter jobbet. Jag har inte riktigt gillat Mörby Centrums Åhléns tidigare, men nu bygger de om och det känns mycket trevligare. Framför allt sminkavdelningen är finare och större. Jag var ute efter brun ögonskugga och ett ljusfat. Min bruna ögonskugga hade jag nämigen tappat inne på toan i morse, så var bara tvungen att inhandla en likadan.


Ögonskugga och Ljusfat från Åhlens. Sedan tre godisben till Ebba som har namnsdag.

Sedan tidigare har jag köpt dekorationsstenar och stenljus. Nu när jag hade ljusfatet kunde jag äntligen fixa iordning allt.



Jag är ganska nöjd med dekorationen men funderar på om det kanske behövs ett högre ljus. Får se hur det ser ut när jag tänder det.  Berätta gärna vad ni tror och tycker.

På fredagar kommer det oftast roliga grejer i brevlådan. Denna fredag var inte ett undantag. Det låg ett brev i brevlådan, men jag kunde inte komma på vad det skulle kunna vara. Men jag blev jätte glad när jag märkte att det var mina ljuspåsar som jag köpt på Tradera för mycket liten summa. Det är gjort av en tjej så kändes nästan lite fräckt att köpa dem så billigt. Jag älskar dem.



Jag fick dessutom ett diplom i brevlådan. För vad måntro?
Jo, jag hade faktiskt glömt det själv, men för ett tag sedan skänkte jag pengar till Hundstallet. Jag gav pengar så att en hund fick ett vård dygn betalt, dvs. mat, plats, medicin etc. Det kändes så himla bra. Det kostar 200kr, men jag hoppar gärna över andra saker för att hjälpa de här hundarna.



Man fick ett nummer så att man kunde gå in och titta vilken hund man hjälpt. Jag hjälpte den här vovven:


Jag blev så himla glad när jag läste att Lina som hunden heter fått ett hem ♥

Tänk efter, kan du hjälpa till?

Mamas and Tapas

Dagen går och jag längtar när det är dags för helg :) Har precis ringt och bokat bord hos Mamas and Tapas som är en tapasrestaurang på Kungsholmen. Där ska vi i laget nämligen äta middag efter Önneredsmatchen.

Mamas & Tapas - Restaurangen

Jag har aldrig varit på den här restaurangen tidigare, någon av er som har?
Men efter en tuff match hade det förmodligen inte spelat så stor roll var vi åt, det mesta hade nog gått ner. *hihi* Man kan köpa smårätter för 43:-/st. Antagligen köper alla tre rätter var, och sedan kan man smaka av varandra. Yummi!
Egentligen borde vi ha varit tidigare ute med bokningen. Vi kunde komma första vid 19.30. Det blir med andra ord lite tid att göra ingenting på. Matchen är nämligen klar vid ca 16.45. Det verkar med andra ord som att man kan duscha och göra sig iordning lååångsamt. *haha* Vi får se, det löser sig.
Tjingeling!

FREDAG!

Jag älskar fredagar. Jätte trevligt. Det är så  skönt att komma hem efter jobbet och bara ta det lugnt. En sådan fredag kommer det bli idag. Det blir TV, Let´s dance och godis. *hhihi* Imorgon stundar nämligen en väldigt viktig match mot Önnered. *taggtrådschips ikväll?*

Idag har Ebba namnsdag, det vill säga en av mina sötnosar. Ni får jättegärna kommentera med en liten namnsdagshälsning till Ebba :) *grattis hjärtat* Efter jobbet måste jag iväg till djuraffären Lovans i Torsvik. Där ska det nämligen inhandlas namnsdag-mums. Det är ju självklart!! Hon förväntar sig nämligen något extra när man kommer hem. ♥

Annars blir det jobb för hela slanten idag. Hoppas tiden går fort..

Förhoppningsvis har min panduro hobby-beställning och min tavla kommit idag. *Hoppas* I så fall kommer bilder ikväll. Jag börjar fundera på om ICA-personalen trot att jag håller på med något olagligt. Det känns som att jag hämtar ut paket hos dem hela tiden. *haha*

Hund är illa ute

Avslutar med en lite rolig bild...

Besök hos syster

Nu sitter jag hos AC. Hon står vid spisen och jag sitter vid datorn. hehe! Är man gäst så är man. Ikväll bjuds det på kyckling. Jag vill ha wokgrönsaker till, men inte AC. Så hon ska göra sådant vid sidan av, bara till mig. moha. Jag är iallafall riktigt hungrig nu så det kommer smaka gott. 90min handboll och cirkelgym med Döl, AC och Mia tar på krafterna. *klappar axeln*

Imorgon är det fredag. Så skönt. Vill ni se en liten helgplanering?

Fredag: Ladda inför lördagens match mot Önnered.
Lördag: Match kl 15.00 mot Önnered. Träffas innan för att äta på Telegraf. Efteråt middag på "Mamas och Tapas" på Kungsholmen och efter det vidare till Gippe för lagfest :)
Söndag: Det obligatoriska söndagsbesöket hos mormor och morfar ♥ Dubbla träningspass i form av löpning och gym. Umpa pumpa. Sedan inget mer planerat.

Jag öppnar söndagen lite. Inge kul om man planerar hela dagarna. Pust. Söndagen är ju faktiskt en dag som ska vara lugn. Iallafall om du frågar mig.

Nu kommer lite fina bilder på mina sötnosar:





Ser ni bådas blick? Ebbas vindtyriga öga är bara så sött. Älskar henne så otroligt mycket och Gonzo med såklart.

Kan passa på att meddela er att det snart kommer ännu en tävling här på bloggen. Men först tycker jag ni ska tävla om Klockargårdens goodiebag. Tävla här.

Middagsdax..

Lunch - med soppa

Jag ska gå ner och lunch snart. Ska bli gott med brocollisoppa och pannkakor med sylt och grädde. Får stilla mitt sötsug med pannkakorna som nästan kan ses som efterrätt (men ändå inte). Jag måste säga att jag känner mig ganska så stolt att klara av den här inte-äta-söt-måndag-till-torsdag. Ni får ursäkta att jag rosar mig själv hela tiden angående detta...men ingen annan gör det ju ;0)

Läste i en tiding att det numera är godkänt att målvakter får spela med hjälm. *hehe* Snyggt? Kanske inte, men bra med tanke på alla hjärnskakningar. Något för Bodil, Sara och Pihlen? :) Funderar på om de koomer att se ut som boxningshjälmar, eller varför inte som Alexander Bard i Melodifestivalen? *ehhe*

Varför inte införa nya handbollsställ?




Varför ska hockeyn skrina omkring i hel utrustning?
Nä, nu skajag sluta vara ironisk. Dags för lunch!

Min dag

Godmorgon i snöyran.
Redan torsdag och jag blickar gladerligen fram emot helgen. Det händer väldigt mycket på lördag. Match och lagfest. Vi måste med andra ord vinna matchen för att överhuvudtaget ha kul på lagefesten (?) Direkt efter matchen åker vi in till stan och äter, därefter bär det av hem till Gippe.

Idag blir det för ovanlighetens skull (not) arbete. Ska iväg till det andra boendet i eftermiddag. Lite jobbigt, men samtidigt lärorikt och kul att få träffa lite nya boende, personal. Har redan fått en lista på göromål, men eftersom jag bara kommer vara där 1h får jag helt enkelt prioritera.

Jag har ännu inte fått min tavla som jag vann på Tradera. Hum. Vill så gärna se hur den ser ut. Sedan väntar jag med förväntning på mina virkade sniglar. Jag ska göra ett litet ljusarrangemang. Jag ska köpa ett vitt ljusfat i porslin från Åhlens. Sedan har jag köpt dekorationsstenar från IKEA och stenljus från Åhlens. Jag lovar att visa er resultatet. Sniglarna ska få snigla runt bland stenarna. Jag tror det kommer bli jätte fint :)



Nu måste jag dra...

TV - som vanligt.

Det okända-kvällen is going strong. Ikväll var det riktigt intressant, trots att kvällens medium inte är en av  mina favoriter. Tänk om man själv skulle råkaut för något övernaturligt. Hjälp. Inget jag vill kan jag säga.

Kvällens träning blev lite annorlunda. Jag är lite bitter över att vi inte fick spela fotboll. Grr. De pratar om skaderisk, men att slänga sig in i ett genombrottsläge skulle iallafall jag klassa mycket högre vad gäller skador. Grr. Näå, jag förstår tränarnas tankar. Men fotboll är väldigt kul. Vi gamlingar vinner alltid :)

Jag vill tipsa er om en jätte fin hemsida där Ida virkar en massa fina djur. Kika in här. Hon säljer och tar emot beställningar. Jag har själv beställt tre små sniglar med grönt, rosa och blått skal. Dem ska få vandra omkring på mitt avlastningsbord eller på min skänk i sovrummet.

Amigurumi 2 - DSCN7736663.jpg

Jag tycker dem är jätte söta och jag får lust att lära mig virka sådana också. Man kan ju faktiskt virka en massa olika figurer. Tror dock inte att jag har tid till att virka.

Någon som vill ha senaste Veckorevyn?

Ögonen svider. Godmorgon. Suck.

Det glädjs att antalet läsare ökat de senaste dagarna :) Kul! Hoppas ni hittar tillbaka igen bara. Plusgrader idag gör att mina förväntningar om snöfritt ökar. Jag vill knata omkring i vårskor nu, inte några förbaskade vinterkängor. :) Jag hoppas verkligen att snön är borta till i helgen. *håller tummarna*

KÄRA LÄSARE!
Vem av er vill ha den senaste Vecko Revyn hemskickad till er helt gratis?
Skriv en kommentar i det här inlägget om du vill det.
I eftermiddag kommer jag lotta ut tidningen. Det är alltså nästa nummer av Vecko Revyn.

 We'll be back soonish!

Hahaha! Ett skratt förlänger livet. Believe me!

Nu ska jag skriva lite journal. Kanske inte det roligaste, men något som ska göras. Ser fram emot den här dagen. Innan kvällens träning ska jag försöka hinna tidigt till träningen och köra hoppstyrkan. Bja, tungt i benen men det brukar släppa efter uppvärmningen. Förhoppningsvis känns benen lite piggare idag efter gårdagens snabbhetspass :)

OBS! Glöm inte att lämna en kommentar om du vill ha ett nummer av VeckoRevyn!

Explosivitet

Godkväll!
Hur mår ni allesammans? Jag mår bra. Sitter och tittar på mästa mästare som går på svt. Ganska kul program. Tyvärr tycker jag alla bra program går på onsdagar. Efterlyst, det okända och nya program som diagnos okänd och leila på landet. Dåligt. Men jag tror jag överlever :)

Kvällens träning hölls tillsammans med u-laget. Dem var inte heller så många vilket gjorde att det blev ganska lagom med spelare. Efter handbollen körde AC och jag snabbhetspasset. Skönt att få lite explosivitet i benen. Per (lagledare) stod för startskottet vilket var kanon eftersom man får träna starter då med.

När jag klev av bussen hemma hörde och såg jag glassbilen. Wow tänkte jag. Lever glassbilen verkligen kvar. Trodde den var utdöd för länge sedan, men icke.



Dags att diska *gah* Jag längtar tills jag gör om hela köket och sätter in en diskmaskin.



Någon med ett bra svar?







och





Hur kan det komma sig?
Kanske bara en tillfällighet? Eller inte?

Vad tror du?

Early

Sitter på jobbet och har faktiskt inte börjat mitt arbetspass ännu. Hela 4 min kvar. *hehe* Kommer oftast 10-15min innan jag börjar, men var gör det? Skönt att inte behöva börjar jobba på stubben

Idag ska jag vara här på jobbet hela dagen. Gårdagens visit hos det andra äldreboendet gick bra. Hann med 4 boende innan det var dags att bege sig till träningen. Har gått in för sjukgymnasten där i somras också, så helt lost var jag faktiskt inte vad gäller korridorer etc. Sedan har jag arbetsterapeuten att luta mig tillbaka på.

Vet inte om ni märkt att virkade bakelser blivit ganska poppis i den lantliga inredningen? Jag har själv fastnat för dessa vackra kreationer. Men visste ni har det dessutom finns de som virkar turtles? *coolt* AC har skrivit om det i sin blogg. Snart kommer det hem ett paket med flera virkade bakelser som AC och jag har köpt.



Jag skulle gärna vilja kunna virka sådana här fina bakelser. Men skulle jag ha tålamodet?

Snälla! Ge mig förslag på midagsmat ikväll!

OBS! Fler besökare till din blogg?
 

Tradera - igen

Hej alla glada. En trött Emma sitter och äter mat i soffan samtidigt som jag bloggar och tittar på inredningsprogrammet "Simon and Thomas". Ni vet min grannar (nästan) eftersom de bor på ön :) Brukar se Simon med vovvarna då de kliver på Lidingöbanan :) Hur som helst har jag lagat min alldeles egna variant av tomatkykling idag.


Yum yum :)

Ikväll var det tungt att gå ut och springa efter handbollen. Men "man ska inte tänka så mycket". Passen ska göras om man ska bli stark och orka. Jag kan berätta att det var otroligt skönt efteråt. Varm dusch är inte överskattat.

Jag har budat hem två mindre ljuspåsar på Tradera. Larvigt billigt. Jag köpte två ljuspåsar inkl frakt för 38:-

Ljuspåse Flicka Lantlig Shabby chic  Ljuspåse Flicka Lantlig Shabby chic

Vad tycker ni? Storleken är 15*11cm.

Nu börjar Advokaterna på TV4

Kom igen - tävla!

Snart ska jag bege tmig till ett annat äldreboende i kommunen. Blir taxi dit vilket känns skönt. Hade jag gått och åkt kommunalt had det tagit alldeles för mycket tid. Så dagen kommer avslutas på ett annat ställe.

Som ni märker har jag inte tagit ut någon vinnare i min bloggtävling. Jag kör den en vecka till så att fler har chansen att vinna. Det är produkter från Klockargårdens. Naturprodukter som jag tror alla skulle vilja vinna. Så tveka inte utan gå in och skriv din motivering HÄR.



Ses och hörs :)


Början.....

Veckan har börjat - helgen är slut. Liten suck. Måste dock säga att helgen var riktigt bra, inte minst med tanke på att det var långhelg med vinst i bagaget. Helgen som kommer blir också fartfylld, bland annat med match och lagfest på lördag.

Idag åker många i laget på landslagsuppdrag. Natti med a-landslaget  och flera andra fjun med u-landslaget.

Det blir jobb hela dagen och sedan raka spåret till träningen. Ikväll väntar 800m intervaller efter handbollen och jag kan inte låta bli att bäva lite för det. Men det ska göras.

Veckans fysträning att lägga in i veckan:

800m-intervaller
600m-intervaler
400m-intervaller
2 gympass
1 hoppstyrka

Ni förstår att jag har endel att göra i veckan :) Dessutom måste jag gå in för en sjukgymnast i kommunen. 2h den här veckan måste jag iväg till ett annat boende och jobba. Lite jobbigt, men bra att man kan gå in för varandra när den andra åker bort.

Semlor

Vi har bakat semlor och det blev så gott. Det går inte att jämföra butiksemlor med hembakat. Vi glömde att ha i ett ägg, men inte vet jag vad det ägget hade varit bra för. *tihi* Dem blev suveräna :)

 
Semlorna i bebisstadium och i sitt vuxna tillstånd. Nu ligger de dessvärre i våra magar :/



Jag ♥ semlor......



Anna-Carin ♥ semlor........



Ingen semla utan kaffe. Mmm. Totalt blev det 8 st semlor. Glupska som vi (inte) är orkade vi bara en var. Jag hade nog kunnat smocka i mig en till, bara för att det var så gott. Men det är godare att vara lagom mätt. Tyvärr kan jag inte klämma en semla imorgon eftersom det är "inte-äta-sött-dagar" nu måndag till torsdag.

Nu sitter vi och tittar på Bones. En bra serie, men lite väl vulgära bilder ibland. Allt från ruttna hjärnor till jag vet inte vad. *hehe* Söndagen börjar lida mot sitt slut. Imorgon börjar en ganska tråkig vecka. Inget speciellt måndag till fredag...men veckan blir vad man gör den till. Vi får se vad som händer i veckan.

Tjingeling.

Match, träning och semelbak.

Nacka vann matchen mot Hellton! Grattis! Döl var mycket duktig och fick matchenslirare men alla av "de våra" spelade bra. Härligt. Nu blir det förhoppningsvis division 1 för dem nästa år. På vägen hem höll jag nästan på att somna på bussen. Vid 11 drog nämligen jag, Gippe och AC ut på ett 45 min löppass. Vädret var bara för underbart. Vindstilla och sol. Vem vill inte vara ute och springa då?

Nu är L, C, AC här. Vi har varit och shoppat för semelbak och taco. Jag ♥ taco. Egentligen borde jag inte säga det. Men jag har ätit taco fredag, lördag, söndag. Herregud...haha! Men det är ju så gott. Jag skulle nog kunna överleva mitt liv på taco :) Semlor skulle jag också kunna äta varje dag. Hemgjorda semlor är dessutom ännu godare, Antar att ni får se bilder på hur semlorna blev efteråt.

Nu måste hjälpa mina kära vänner med mat och bak.


Gammal bild från i somras :)


Lördagen

Godmorgon alla pigga och glada!
Ellas 20-årsfest var riktigt trevlig och rolig. Middag med tacos och kladdkaka till efteråt var inte heller helt fel. AC, Gippe och jag mötte upp Sara vid Globen City vid ca. 17.00. Sara hade nämligen bil. Vi följde noga GPS:en - vilket till 99% gick galant ;) Tänk om vi inte haft den...vem hade hittat då? Inte jag iallafall, men så kan jag inte skryta över bra lokalsinne heller. Det var riktigt bra fart under hela kvällen. Kul att bordsplaceringen var fotografier som de tagit från Facebook.Endel hade turen att få "bra" bilder. Själv kan jag meddela att jag tillhörde skaran som fick en riktig ugly-picture. Antar dock att jag får skylla mig själv eftersom jag gör sådana bilder.

Hemgång vid 23-00-tiden. Fick skjuts av Sara till T-centralen. Skönt, vet inte riktigt hur vi hade kommit hem annars. Blev med andra ord inte så sent igår. 7.30 vaknade jag iallafall. Dagen har mycket att ge. Ett 8km löppass ska avverkas i lugnt tempo, ska kika på Nackas match och träffa C och L. Mycket trevligt.


Mitt bordsplaceringskort - men jag bjuder på en sådan här bild. Har inte så mycket annat val. *haha*

Nä, dags att börja dagen.....


Gå in här och lägg upp din banner för fler läsare till bloggen.

RSS 2.0