Gröna fingrar?

Jag har egentligen aldrig haft bra relation till blommor. Inte speciellt mycket iallafall. Kanske beror på att jag vattnar sönder dem och egentligen inte alls har koll på hur mycket vatten de ska ha. Sedan Mats flyttade hit vattnar vi de flesta blommor på en speciell dag i veckan och blommorna mår betydligt bättre ;)

Orchideér är väldigt fina blommor, nästan min favorit.  Problemet har dock varit att jag oftast vattnar de så mycket att själken ruttnar (inte bra) och alla blommor tillslut går en tragisk död till mötes :/
MEN när jag en dag förstod varför de alltid ruttnade bestämde jag mig för att verkligen överdriva uttorkningen...och det lyckades!!! En orchideé mådde jättebra innan den (som det tillslut blir) tappade alla blommorna.
Då bestämde jag mig för att ändå låta blomman stå kvar i köksfönstret och bara "vara". Man har ju hört om alla som åter och åter igen får stora fina blommor på sina orchideésjälkar och jag tänkte att det var värt ett försök.
Nu har den stått hela vintern och jag kan glädjande visa bilder på skapelsen:


Ser ni de fina små knopparna?


Snart kommer stora fina blommor slå ut :)

Jihaaaa! Tålamod säger jag bara. Orchideén har stått hela vintern bakom gardinen i köket, men nu ska den få en betydligt finare plats :)

Kommentarer
Postat av: ac

inte dåligt med knoppar

2011-04-16 @ 20:30:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0