Brödbakning

Så är det onsdag. Fick ett ryck i morse och började åter igen baka filmjölks/sirapsbröd. Den här gången kom dock Mats på den briljanta idén att använda filmjölk hallon/blåbär istället för vanlig filmjölk naturell :) Vi får se hur det smakar. Han hävdade bestämt att "kan man ändra de olika ingredienserna såsom solrosfrön, aprikoser, hasselnötter etc kan man väl lika väl ändra lite på filmjölket" Jag ska erkänna att jag känner mig lite småskeptisk, men samtidigt ska det bli spännande att se hur det smakar.

Ingredienser: 

7dl vetemjöl
4dl grahamsmjöl
2dl grovt rågmjöl
1dl solrosfrön
1dl hasselnötter
1 1/2dl aprikoser
1tsk salt
1 1/2tsk bikarbonat
1l filmjölk
2dl mörk sirap

Blanda i mjölet, salt, och alla nötter/frön etc.

Blanda sedan bikarbonat, filmjölk och sirapen i en separat bunke.

Blanda sedan ihop ingredienserna till en tjock smet.

Smöra och mjöla två brödformar. Fördela sedan smeten i brödformarna. Strö lite vete mjöl på bröden innan de åker in i ugnen i 90 min på 175 grader.

Linda in bröden i handdukar och låt de vila innan ni mumsar av dem.





Har ni inget för er och vill ha lite härligt och hembakt bröd.
Kör på!
Det bästa med det här brödet är att man bara blandar allt sedan sköter den sig själv i ugnen i 90 min. Man slipper allt vad jäsning heter eftersom det är bikarbonat i degen :)

Lycka till!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0