Semlansdag..

Godmorgon!
Jag känner mig pigg idag vilket är till fördel. Sov dock inge bra inatt utan vaknade upp minst 10ggr och trodde att klockan hade ringt. Är man stressad då? Men nu sitter jag iallafall på jobbet. Har skrivit endel journaler och snart blir det väl fika.

Jag tror inte någon har missat att det är  f e t t i s d a g e n  idag. Man måste äta en semla. AC och mitt löfte om snaskfria dagar måndag till torsdag gör uppehåll för en semla idag. Herregud, inte ska min mage lida för att jag inte får äta gott idag. Nä, man måste få göra ett undantag idag :)


12 februari 1771 (fettisdagen) avled den svenske konungen Adolf Fredrik (Gustav III:s far). Detta skall ha skett efter att han förätit sig på bland annat semlor.

En semla, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller hetvägg, är en slags bulle eller bakelse av ljust vetebröd med söt fyllning. Ordet semla var från början endast beteckningen på själva den ljusa vetebullen, utan fyllning. I Skåne och i andra delar av södra Sverige samt i de svenskspråkiga delarna av Finland kallas semla för fastlagsbulle.

Sådär, lite fakta om semlan måste man ju ha.
Hur många semlor äter du idag?

Kommentarer
Postat av: ulrika

Förhoppningsvis många. Härligt med syndardagar då det är helt tillåtet och förlåtligt att mumsa. En gång om år är det helt ok med bruna bönor och fläsk också.

2009-02-24 @ 08:16:06
URL: http://www.bokstaverat.blogspot.com/
Postat av: Anna-Carin

Jag har avstått från en mini-semla idag....stolt Det blir ju semla på fredag iaf =)

2009-02-24 @ 12:31:16
URL: http://annacarinpetersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0