Måndag is the shit!

Jaha, så har en ny vecka startat och med det träning och jobb! Var otroligt motiverad idag (trots att det var måndag) eftersom det faktiskt är en väääldigt kort arbetsvecka. Det är röd dag på torsdag och jag har tagit ledigt på fredag. Dessutom är måndagen röd dag. Det innebär att det blir en liten minisemester på 5 dagar! Wow! Jihaaa! Blir avkoppling, träning och renovering på landet. Med tanke på väderprognosen blir det nog lite solande också :) Ska bli underbart att få vara med familjen och bara njuuuta!


Ska njuta precis lika mycket som Ebba ser ut att göra på den här bilden!

Vi har annars träning måndag, tisdag och onsdag! På onsdag ska vi vara på Hellasgården och springa som tokar (antar jag). Känns som att vi har grymma träningar nu. Alla ger järnet och det är en go stämning helt enkelt!

Handbollsfys är hur gött som helst att köra. Bara att njuta. :)

Äh, dags att smaska i sig kvällens middag:

Blodpudding, keso och bacon!

Smaklig spis till mig!!


Renovering på landet

Det har varit en rolig helg på landet. Vi har fått mycket gjort. Kom upp sent på fredagskvällen, men både lördag och söndag har handlat mycket om renovering i lillstugan. Den här helgen var fokus på att måla golvet. Förra helgen slipade vi golvet, och nu skulle golvet alltså få färg.


Så här såg golvet ut efter att vi slipat det.


Såhär såg det ut efter första målningen. Färgen blandades ut med lite vatten för att få ett tunt första lager.


Och så efter tredje lager färg!!

Vi funderar till och med på att köra på ett fjärde lager. Sedan ska naturligtvis panelen målas, samt tapeter sättas upp på väggarna. Det är väldigt mycket jobb, men när man ser resultat känns det betydligt lättare. Till höger står en vedugn som också måste snyggas upp.

Nästa helg kommer hela familjen åka upp igen (då även inkluderat AC och Arto). Så då kommer det mer arbetskraft :) Det går så mycket fortare när man är fler!!

Mats har hätjat vid elden igen!! Han är en riktig pyroman. På lördagen eldade i tunna, men på söndagens förmiddag tog han och eldade på marken. Bra att det hade regnat på natten :)


Mats och Ebba jobbar på :)

Snart blir det landet igen! Längtar redan!


Det känns!

Det är en mör kropp jag har nu. Det är alltid så första veckan när man drar igång med ffa handbollen. Fys har man ju faktiskt kört på med under "lediga veckan" (dock mycket sparsamt), men handbollen har helt legat på is. Tror mina ljumskar och axlar är i lite chocktillstånd ;) Men nästa vecka är de på G igen.

Veckans träning har verkligen varit toppen!!! Fysen och handbollen har varit kanon. Det har verkligen kännts motiverande och jag ser redan fram emot nästa vecka! I helgen ska vi köra ett gympass och ett löppass. Så har redan planerat in att det blir löpning på lördag och gym på söndag!! Imorgon blir det bara jobb och sedan ska jag och Mats upp till landet! *Hoppas på bra väder*

Relativt sen träning ikväll. Men man blir så glad när man kommer hem till dukat bord!



Hamburgaren satt som en smäck!!!

Nu ska jag gå och lägga mig. Måste vila min ledbrutna kropp ;)

Nu är klockan alldeles för mycket för mig. 22.00 brukar vara standardtid för nattinatt.

Sov gott köra läsare!!


Första träningen

Igår var första träningen med nya fystränaren Oskar! Vi hade lite teori, rörlighets/balanstester samt coopertest. Bra uppstart helt enkelt. :) Cooper hatar väl alla att springa, men när det väl är över är känslan så positiv. Efter kvällens träning känner jag mig hur som helst mycket positiv. Vi kommer köra på med massa handbollsfys i veckorna och jag som älskar sådan träningar blickar verkligen framåt. :) Att springa livet ur sig på handbollsplan är ju faktiskt betydligt roligare än att springa livet ur sig i ett terrängspår. Terrängspåret har vi ägnat stor del åt hela säsongen och kommer självklart ägna stor del i under sommaren....och därför känns det extra kul att få köra mycket handbollsfys nu fram till midsommar!!

Träningen igår drog ut väldigt mycket på tiden. Trodde vi skulle sluta 20.00 men vi började inte springa cooper förrän 20.20 så jag var inte hemma förrän 22.00. Som tur var kunde jag ringa Mats och be honom steka en köttbit till mig som jag åt med kryddad keso :)

Har även pratat med chefen idag om att få börja lite senare de dagar vi har sena träningar. Igår satt jag i omklädningsrummet 90 min innan träningen började..och det är absolut inget jag vill göra säsongen igenom. Ev. kommer jag lägga in ett gym/rehabpass innan träningen men det tar faktiskt inte 90 min att köra. Men det kommer bli bra.

Blicken framåt! Here we go!


Helgen på landet

I fredags tog jag, Mats, AC, mormor, Gonzo och mamma den lånade brumbrumen till landet. Pappa var redan där med Ebba. Det gick bra att åka upp och det var väldigt skönt att komma upp till landet. När man kommer upp till landet kopplar man av på ett helt annat sätt, så hur kan man bättre spendera den sista lediga helgen innan handbollen drar igång igen?


Gonzo var jätteglad och visslade högt :)


Glad Gonzo på promenad!


På lördagen tog jag och AC cykelrunda...


AC in action


Paus i skogen


Endel njuter....

På lördagen fixade Mats, AC och jag i uthuset. Vi slipade golvet med handslipar och nästa helg ska det målas i ljusgrå färg. Dock åtestår mycket jobb med huset. Väggar ska målas och vedspisen ska skrapas samt målas. Mycket jobb som sagt, men alltid roligt att se när något nytt växer fram.



En glass smaskas upp :)

Känner mig ganska utvilad efter helgen. Samtidigt ganska slut eftersom man fått väldigt mycket frisk luft i helgen :) Nu väntar en vecka med jobb och handboll. Känns väl sådär kul att starta upp med coopertest imorgon, men det ska bli spännande att träffa vår nya fystränare. Vet faktiskt inte mer än förnamnet på honom.

Ciao!


Träning & hudvård

Igår hände ganska mycket för att vara en torsdag. Som vanligt arbete 7-15.30 förstås. Men måste säga att jag känner mig betydligt piggare nu när ljuset har kommit. Man vaknar trött, men efter en kopp kaffe har jag inte alls den här trötthetskänslan som man kan ha på höst- och vinterhalvåret. Man orkar mera med andra ord!

Direkt efter jobbet drog jag iväg till gymmet. Körde ben och överkropp för att sedan åka raka spåret och möta upp AC och Smilla för att inhandla lite sushi. Andra dagen i rad - med sushi som middag. Men jag älskar sushi så jag skulle inte säga nej till sushi måndag till fredag :P

Kvällens planer var AloeVera-kväll. AC har nämligen en kollega som säljer AloeVeras hudvårdsprodukter. Det blev bara jag, AC och Blanka som testade (mats vågade inte och Arto var inte hemma). Alla fick en spegel, en liten tvättsvamp och en skål med vatten. Så fick vi testa två olika serier med scrub, ansiktsvatten, ansiktscremer m.m. Det var riktigt skönt. Funderar på att köpa den ena serien bara för att se hur den är att använda under en längre tid.


Haha! Hoppas inte AC blir arg när jag lägger in den här bilden. Kommentera gärna vad vi tycker om hårbanden som alla fick ett varsitt av. Hehe!



När vi var klara med hudvårdsprodukterna hade AC förberett en rabarberpaj som vi smaskade av. Kaffe till det och kvällen var räddad :P Mmmm. Jag längtar efter att kunna plocka rabarber på tomten (på landet) och fixa ihop en rabarberpaj. Smulpaj är ju faktiskt både gott och enkelt att fixa ihop.

Innan 22 gick vi hem och jag kan säga att det var en väldigt lyckad kväll. Roligt att testa lite produkter och mycket trevligt sällskap på det. Torsdagskvällar kan innehålla mycket.

Idag är det fredag och efter jobbet styr vi upp mot landet.


Bio med Matsen

Onsdag och lillördag. Idag har jag lagt in en vilodag från träning, så efter jobbet åkte jag in till stan. Innan Mats kom in satte jag mig på Kungsgatan och tog en stor sushi. Älskar sushi. Kan lätt äta sushi fem dagar i veckan utan att tröttna. Mmm. Vid 17.30 kom Mats till bion och vi köte biobiljetter till filmen Insidious - skräckisen. Jag ska erkänna att jag (trots att vi satt i en biosalong) höll krampaktigt i Mats och hoppade till många gånger. En tant framför oss skrek flera gånger, men annars var det ganska lugnt :)

Innan jag träffade Mats shoppade jag lite:



Dessa fyra små sötnosarna köpte jag. Fina att ställa fram när man bjuder på te. Storleksmässigt passar precis en tepåse på dem. Fiiiint.

Vill ni  veta var jag fann dem? Fråga då :)

Ahh...imorgon tar vi nya tag. Jobb & egen fysträning.


Vardagen

Hej hopp.
Jag är trött. Väldigt trött. Tyvärr kan jag inte skylla på semestern i Turkiet. Det känns liksom inte rättvist för de som varit hemma i Svedala och jobbat. Efter många dagar utan träning fick jag äntligen lufta mig igår. Efter jobbet körde jag 5km löpning, gympass och 5km cykling. Så skönt att få röra på sig igen. Tyvärr har nog Mats fått tagit endel snytingar när min träningsabstinens tagit överhand :P Men nu är man på banan igen. Vardagen rullar på och det är på ett sätt ganska skönt. Jobb, träning och allt annat flyter på. Det enda jag saknar är att få sova sig utvilad. Men knasig som jag är vaknade jag många gånger vid 7-tiden. Kan inte förstå varför, men det gjorde jag. Pigg som en mört dessutom. 

Sista "lediga" veckan...sedan drar handbollen igång igen. Tänk att vi haft 3 veckor utan att spela handboll. 3 behövliga veckor om du frågar mig.

Fick planeringen från Erik, och det verkar bli 4 handbollspass i veckan fram till midsommar. Sedan en massa fys såklart. Just nu känner jag mig faktiskt mest motiverad till fysen. Att få vara ute och springa i sådant här vår- och sommarväder är ju faktiskt helt underbart!

Har slutat jobbet nu och ska ta mig raka vägen hemåt. Har redan laddat en tvättmaskin som jag ska starta igång, och sedan ska jag ut och springa långdistans längst med vattnet.

Antar att soffan kommer bli min bästa vän ikväll.


Turkiet 2011

Jag och Mats har haft en mycket bra resa till Turkiet. Jag kan inte påstå att vi var utvilade när vi kom hem, men vi har upplevt mycket och framförallt sett mycket av Turkiet...alltså inte bara legat på en solstol.


Efterrätten på det 5 stjärniga hotellet var gaaaanska bra ;) Hur mycket som helst att välja på.


Frukosten var inte heller helt fel ;)


Härligt nere vid hotellets strand.


Pamukkale - sk bomullsfästningen. Fina klippor som formats av kalk.




Besökte också mattillverkare. Wow vilket jobb kvinnorna gör för att tillverka dessa mattor. De knyter alltså varje matta för hand med millimetersknutar. Herregud!


Mats vid en fin matta!


En stackars hemlös vovve..


Mats & jag


Mats nere vid hamnen - gamla stan i Antalya

Har massa massa bilder, men bjuder bara på dessa än så länge. Vill ni se fler får ni skriva en kommentar :)


Filmkväll med vänner

Trevlig och rolig kväll igår. Så som det alltid är när tjejorna kommer på besök :) Vi hade lite knytis och resultatet blev pizza. Hehe! Vi gjorde en banan/currypizza och en salamipizza. Malin hade gjort degen och den innehöll grahamsmjöl. Väldigt god deg. Mycket bättre än den färdiga degen man kan köpa i affären. Heja Malin.

Fullt med pizza i magen startade vi filmkvällen. Vi gick ut lite slappt med Peter Pan och slutade ganska tufft med Synecdoche New York. Herregud vilken film. Att dessutom försöka tänka klart när man är så trött. Haha!





Eftersom vi hade som mål att titta på mer än en film startade vi middagen i bra tid. Sedan var vi självklart tvugna att tänka på att efterrätten skulle få plats också ;)






tok 1 o tok 2


tok 1 o tok 2

Ja det var iallafall en mycket trevlig kväll. Och det kan inte bli en bättre avslutning innan jag och MAts nu åker till Turkiet. Flyget går 14.05 och det ska bli skönt att få semester. Får se om man kan komma åt en dator någon gång under vistelsen, men antagligen inte. Kommer inte springa runt i Turkiet och leta iallafall :P

Ciao!


Innebandy

Heyyy!
Vilken lördag det varit! Startade dagen med frukost på balkongen. Solglajjor på och det var bara att njuta. På förmiddagen åkte Mats, jag och AC till Blåsut för att spela innebandy. Vi blev tre lag och körde 3min matcher. Bra intervallträning ska tilläggas.





Det var otroligt varmt i hallen och man kunde vrida ur tröjan efteråt. Men väldigt skönt med kamp och spring. Löpning o gym är kul, men det går aldrig upp emot match.





Solen är underbar så det går ju inte att inte njuta.

Nu sitter jag hemma hos AC och Arto. Snart kommer vänner och då blir det hemmalagad pizza och filmkväll. Tänk vad bra den här dagen har varit, och än är den inte slut :) 

Och...imorgon är det Turkiet för Mats och mig!!!

♥ 


Bingoooo...

Godermorgon!
Idag tänkte jag tipsa er om en sida där man kan spela bingo och vinna många slantar. Det är både enkelt och roligt. Att man dessutom kan kika in och spela på datorn göra det ännu mer smidigt. Det är verkligen mycket mer bekvämt. Så vad säger du. Vill du ha en bingovinst med dig hem?

Jag har själv aldrig spelat bingo på nätet mer än någon gång. Jag har testat det helt enkelt och när man sitter där fängslas man något enormt :) Hade även olika sifferuppläsare. Man kunde välja allt från Leif Loket Olsson till Bingo Remer. Haha! Varför inte?

Det handlar heller inte om några stora summor. Man kan logga in och testa för någon tia, sedan välja att inte spela mer. :)

Visste ni förresten att det var först på 1990-talet som man började godkänna kontantvinster på bingohallar? Innan dess kunde man bara vinna presentkort eller presenter. :)

Kika in och kolla läget.


Avsked!

Ingen träning igår. Konstigt men också ganska skönt. Så direkt efter jobbet åkte jag hem och dammsög samt satte igång en tvätt!!! Vid 18-tiden var Mats påväg hem så vi bestämde oss för att besöka mamma och pappa eftersom det blir sista träffen innan vi åker till Turkiet :) Vi fikade och hade hetsk debatt om visdomständer ;) Haha! Jag tror jag vann före mamma ;) Eller hur mammsen ♥




Mats och Gonzo går bra ihop :)



När vi skulle gå hem passade Ebba på att få upp pappa. Haha! Hon är underbar lilla Ebba!


Barcelona Tapas - smask!

Igår hade jag en riktigt bra onsdag. Det var nästan så att lill-lördagskänslan infann sig :) Hade utbildning på eftermiddagen i Solna där vi slutade lite tidigare än beräknat. Eftersom jag inte hade något planerat förrän 18 inne i stan åkte jag till Vallen och gymmade. Blev både mage, axlar, rygg och ben. Härligt. Har tränat både tisdag,onsdag nu och ska faktiskt ta en vilodag idag. Vi har ju faktiskt vilovecka vilket man ska ta till vara på.

Efter dusch fick jag skjuts av pappsen ♥ till Ropsten och eftersom jag redan var ganska tidig åkte jag in till Fältöversten för att möta upp AC och Arto. Vi kikade runt lite i affärerna, men mest strövade vi bara omkring i blindo *haha* Närmare 18 åkte vi in till Centralen och mötte upp Mats som kom raka spåret från jobbet, och så gick vi gemensamt till Barcelona Tapas som ligger i anslutning till Kulturhuset. En liten och ganska mysig tapasrestaurant. Smockat med folk var det, men vi lyckades få ett bord efter 15 min.

Att välja bland alla tapasrätter är inte det enklaste ska jag säga, men Mats och jag bestämde oss tillslut för:

Vitlöksmarinerade champinjoner, vitlöksfrästa scampi, vitlöksbröd med fjärilskotlett, grillspett med oxfilé,champinjoner och tigerräkor + friteradpotatis o aioli, bäckfiskringar med aioli & sist men inte minst ost/kycklingtortillias med vitlöksyoghurt.


Smaski smurum ;)

Det här är definitivt ett tapasställe jag kan rekommendera. Helt ok priser. Gott så in i norden.


R2 & AC


Vaaaad ska vi välja tro?

Var hemma strax innan 21. Hela den här veckan har jag varit så otroligt trött, trots att jag verkligen varit noga med att gå och lägga mig i tid. Är det det tråkiga vädret som spelar ett spratt? Kallt och ruskigt är det ju ute nu. När ska det vända?

4 dagar kvar till Turkiet resan.....


Lövkrattning & löpning

Idag efter jobbet åkte jag (nästan) raka vägen till mormor. Jag gjorde ett litet stopp på Akademibokhandeln i Mörby Centrum för att inhandla en liten reseguide till Turkiet :)
Hos mormor blev Ebba tokglad när vi kom. Hon hoppade och studsade och hämtade sin lilla pipjulgran.
Innan jag och AC hjälpte mormor med att kratta löv på baksidan åt vi mat. Så gott. Det satt verkligen perfekt i magen och gav kraft för att ge sig ut i det ruskiga vädret med kratta, påsar och handskar.


Ebba lika söt som vanligt :)

När vi var klara med trädgården var det dags för hemresa. För min del väntade löpning från Rudboda-Larsberg. Det är faktiskt ganska skönt att springa i sådant här väder. När man blir varm svalkar det nämligen jmf med om man hade sprungit på sommaren. Bra gick det iallafall och jag försökte trycka på lite mer än vanligt.


Spriiiing spriiing!!!

AC hakade på så mycket hon kunde - med cykel alltså. Kändes bra att ha någon med sig även om vi inte pratade sådär jättemycket.

Nu väntar en liten del av kvällen och Mats och jag ska sätta oss ner i soffan och softa.

Ha det bra kära vänner....

5 dagar kvar till Turkietresan....


Discgolf på Bosön

I dag efter jobbet åkte jag hem och inhandlade grejer till att göra lite varma mackor. Vid 18 kom Ann och Mats och vi åt tillsammans innan vi rullade med brumbrum mot Bosön.


Jag kastar på första hålet..

Det här var nog den värsta discgolfrundan gällande blåst för mig. Flera hål ligger nämligen nere vid vattnet och vi ska nog vara glada att ingen disc flög i vattnet. Phu.


Mats plockar upp sin discgolfväska :)


Ann kastar ut ett stenhårt kast på hål 1.

Jag gjorde tyvärr inte en av mina bästa rundor och lyckades komma sist. Men så är det. Mats och Ann var bra. Men nästa gång då jäklar ;) Brrrr. Synd att vädret var så kyligt, annars hade jag velat spela mer...och om inte semifinalen mellan Eslöv och Lugi lockade. En semi där Eslöv gick vinnande. Grattis!!!!!

NÄ, SER FRAM EMOT NÄSTA DISCGOLFRUNDA..


Handbollsfri vecka...

...och vad kan man då tänkas göra?
Jag kan inte påstå att det finns lite man kan hitta på...eller som måste göras. Med tanke på att Mats och jag åker till Turkiet på söndag finns det endel som måste fixas innan dess ex. växla pengar, packa osv.

Bortsett från sådana grejer tänker jag lägga in lite träningspass (löpning, gym).

Ikväll ska jag, Mats och Ann till Bosön och spela discgolf. De har bara 9 hål där, men jag tror det räcker med tanke på det kliga vädret, att Mats slutar först kl 17 och att det faktiskt är den avgörande semifinalen på TV mellan Lugi och Eslöv. 20.10 kommer jag sitta bänkad framför TV´n :)

Imorgon ska jag och AC hjälpa mormor att kratta tomten. Vi kommer åka till henne direkt efter jobbet. Tänk vad bra. Att få träffa mojmoj ♥ en vardag och samtidigt kunna vara behjälplig :)

Ahh...det finns lite annat på schemat också.

Häng med i veckan så får ni se vad som händer...


Helgen

Godkväll.
Snart ska jag krypa ner i bingen, men tycker jag kan uppdatera lite här på bloggen innan. Det har varit en bra helg. Jag kan inte klaga. Har haft fullt upp med shopping, födelsedagskalas, lite mer shopping och fika hos syster yster.


Smilla har hoppat upp och står med framtassarna i mitt knä :)

Idag tog äntligen Mats & jag tag i inhandlandet av diskmaskin. Den kommer med hemleverans på fredag :) Men innan vi åkte iväg tog vi och sprang ett snabbdistanspass vid Kyrkviken. Inspirerande att springa på andra ställen än man brukar! Men oj vilken kylig vind som blåste. Det var riktigt april-väder idag. Brrr.
Efter shopping av diskmaskin, ytterligare lite balkonggrejer m.m. så for jag och Mats mot ön. Vi gjorde dock en avstickare till AC och Arto för fika. Mamma och mormor var också där :) Arto lyckades skicka iväg (läs. tappa) mitt SIM-kort till min nya iphone i kaffebryggaren, men tro det eller ej så överlevde det :) Haha! Galet!

Nu börjar en ny vecka med jobb och lite träning.

Jag hoppas kunna uppdatera bloggen bättre med bilder!

See you...


RSS 2.0