Mycket på kort tid

Idag är det lördagen med stort L. Det har varit en kanondag hittills. Började med att vakna runt 7 snåret. Pigg som en mört såklart. Blev planering av dagen och jag åt en snabbfrukost för att sedan ta ett xtra löppass runt 9. Sprang nere vid vattnet och riktigt njöt. Var inte så många ute och gick heller. Dessa stunder kan jag förstå de som går upp tidigt och springer. Det ligger något lugn över hela ön då :)

Vid 10.30 var jag och Mats påväg till IKEA. Vi skulle byta två korgar som vi ska ha ute i hallen (på hatthyllan). Redan vid T-centralen köpte jag dock pocketböcker. Det blev två fakta-pocket.


Boken om Thomas Qvick har jag redan börjat läsa. Riktigt intressant då jag sett endel dokumentärer med honom.

På IKEA uträttade vi det vi skulle men kom såklart hem med endel annat också. Bland annat en hallmatta, en badrumsmatta, fyra stoldynor. :) Det finns så otroligt mycket bra på IKEA! Like IKEA! *tummen upp*


Självklart fikade vi på IKEA :)

Det gick ganska fort att handla på IKEA och efter det åkte vi in till stan för att ta en titt på Pride-tåget. Jag har aldrig sett det förrut och tyckte det skulle vara kul att se. Det var sjukt mycket folk nere vid Dramaten. Såg en "bekanting" i tåget, men Mats och jag stod så långt bak att vi inte kunde göra oss hörda :)


Mats & jag


Mats i sin snygga mundering :)


Goa gubbar :)


På dramatens balkong stod en kille och kommenterade hela tåget :)


En kändis! En av mååånga!

Nu ska jag och Mats jobba lit här hemma. Kaoset ska bli mindre kaos :) Sedan ska jag fixa iordning en tomatsoppa till middag innan vi åker in till Gröna Lund och kör 5-kamp med vänner :)


Minigolf i Kristineberg

Igår efter jobbat for jag raka vägen till Kristinaberg för att möta upp vänner och spela minigolf. Jag har aldrig tidigare spelat på just Kristinebergs minigolfsbana, men det var praktiskt att ta sig dit och trevliga banor :) Vädret var väl också helt ok, med undantag för det blåsiga vädret som gjorde att håret stod åt alla håll och kanter :) Men med bra sällskap kan man nog konstatera att det spelade mindre roll :)


Ann och Arto funderar hur de ska slå hole-in-one på första banan :)


Jag, Mats och Mr. Handley :)


AC koncentrerar sig och sedan drar hon till så in i bängen :)


Ann slog, men jag vette katten hur hon kunde se VAR hon slog :) Tihi!


Glada gänget!!!


Ännu ett glatt gäng!

Vem vann då?
Mr Handley låg länge i bakre ledet och kom på slutet när allt skulle avgöras. Riktigt bra gjort. Mats och Arto kämpade om första och andra platsen länge....trodde vi, men i slutet kom Ann och knep delad 2:a plats tillsammans med Mats som på sista hålet tappade formen totalt.

1:a Mr Handley
2:a Mats ♥
2:a Ann
3:a Arto
4:a Jag
5:a AC

Efter minigolfen begav sig några av oss till Solstugan. Det blev fika med latte. Riktigt gott!


God latte och äppelkaka!







Härlig kväll, med härliga människor!





Fredag(mys)

Äntligen den underbaraste (nästan) dagen i veckan! Det är sådan skön känsla att vakna till en fredag. Förhoppninsvis ser man fram emot helgen också, vilket jag definitivt gör nu.

Efter jobbet har några vänner bestämt att vi ska spela minigolf i Kristineberg. Spännande. 16.30 har vi sagt som tid. Spelade endel på Öland (bland annat i Borgholm) , med blandat resultat. Men idag är jag taggad till tänderna ;)


Den som vi kan hoppas på är uppehåll. Att spela minigolf i regn är ingen hit. Jag hoppas verkligen inte att himmlen kommer att se ut som på fotografiet ovan. Från när vi spelade discgolf i våras. Gah! Hjälp.

Men jag tror vädergudarna är med oss. :) Håll gärna tummarna!

Annars har helgen mycket att bjuda på. Träning,picknic vid pridetåget, Gröna Lund, Taxinge slott för fika. Mycket är tyvärr väderberoende...så vi får se vad som går att genomföra :)





Förbereder.

Jag har kommit hem någolunda torr. Vad hände med detta väder? Regn från Polen hörde jag. Jag har hellre värme från Ryssland :) Ska snart bege mig upp till päronen för att hälsa på en snabbis. Har förberett kvällens middag. Ska göra en jättegod rätt. Det är mammas specialare. Man har i paprika, purjolök, champinjoner, räkor och har en sås på vispgrädde, curry och ketchup. Det svischar sedan in i ugnen och serveras med pasta. Yummi!


Hackat och klart.

Vad som händer till kvällen får vi se. Jag vet bara att det kommer bli slappt eftersom mina 5h 30 min i natt var i minsta laget. :/ Men imorgon är det fredag och det känns otroligt skönt. Den här veckan har rullat på grymt bra vad gäller jobb och träning.

Ciao!


Dubbla pass och sen bio!

Det blev sent igår...väldigt sent. Jag dunkade inte huvudet i kudden färrän klockan var 00.00. Snark! Jag har med andra ord bara sovit 5h 30 min inatt. Vaknade ganska trött som ni förstår. Som tur var är jag träningfri idag efter jobbet, eftersom jag körde löpning och gym igår på Bosön. Bion började 21.15 och det var Mats som hade fixat gratisbiljetter till förhandsvisningen av filmen "Bröderna Karlsson". Det är en film som jag ville se första gången jag såg trailern. Framförallt är det lite kul att se en film med tvillingar eftersom jag själv är en sådan :p Sedan är det kul att se hur de lyckas få det att stämma tekniskt. Björn Bengtsson som spelar tvilling är ju faktiskt båda karaktärerna :) Men jag tycker de gjorde det riktigt bra, och det var helt trovärdigt!


Björn Bengtsson - tvilling :)

Jag skulle nog ge filmen en 3:a. Jag tyckte om den. Jag skrattade många gånger! Sedan är det lite extra kul att filmen handlar om tvillingar :) Jag är glad att AC är en bra tvilling ;)

Ha det bra!


Hoppstyrka

Jag fick tidigare en kommentar från Kajsa som frågade mig vad hoppstyrka egentligen är för något. Ni som läser min blogg ofta vet att jag ofta skriver om hoppstyrka, hoppkoordination osv. När Kajsa skrev och frågade mig vad det egentligen innebär slog det mig att jag ofta skriver om olika träningsformer men aldrig riktigt beskriver vad det är jag gör.

Hoppstyrka

Är bra styrke- och spänstträning för benen. De innehåller flertalet hopp:
- Upphopp på stället: Händerna i sidan, gå ner cirka 90 grader i knät, hoppa maximalt rakt upp på stället. 10ggr 3 set
- Skridskohopp: Vanliga skridskohopp. Fokusera både på att komma långt åt sidan men även längre fram. Observera dock att varje hopp ska vara kontrollerat! 20ggr 3 set
- Grodhopp: Hoppa så långt (men även lite på höjden) som möjligt i följd. Landa med cirka 90 grader i knät eller där man känner sig starkast. 20ggr 3 set
- Enbensknäböj: Hopp på ett ben så högt och långt man kan. 10ggr 3 set/ben

Jag tror det var alla hopp. :)

Det viktigaste att tänka på när man tränar hoppstyrka är att alla hopp är kontrollerade. Börjar man landa svajjigt och okontrollerat är det bättre att hoppa kortare så att det blir en säker landning.


Här är det inte hoppstyrkan, utan hoppkoordinationen vi kör!

Kajsa! Hoppas du förstod vad hoppstyrkan innebär :) Fråga gärna igen om det är något du vill veta!!


Gårdagen med Nadia

Gårdagen var tipp topp på många sätt. Korta intervaller och hoppkoordination klarades av i tropisk värme. Shit vad jobbigt det var. Trodde ett tag att jag skulle kollapsa. Låg dessutom på mycket hög puls hela passet vilket var bra :)

Efter träningen mötte jag och AC upp kära Nadia!! Alldeles för länge sedan vi sågs. Det tar liksom för lång tid mellan gångerna vi ses. :/ Medan Ac och Nadia gjorde Willys, för inhandling av kvällens middag - TACO - for jag hem och tog en snabbdusch. Sedan tog jag mig till AC där vi skulle äta. Att taco kan vara så gott. Jag älskar verkligen den maträtten, och den ska absolut klassas som min favoriträtt nr 1. Vi åt med mjuka bröd.

Efterrätt bestod av godis som intogs tillsammans med Allsång på Skansen. Det är verkligen ett program som jag personligen tror kommer gå i graven snart. Det var mycket bättre när Lasse Berghagen gled in i sin blåa kostym och sjöng. Jag tycker att det minsta man kan begära av en programledare för Allsång på Skansen är att han ska kunna sjunga.

Kvällen innehöll i vanlig ordning många galna skratt! Härligt härligt.

Vid 22 gled jag hem och avslutade kvällen med att se slutet av skräckfilmen "The Wicker man" tillsammans med Mats innan jag besökte kudden och somnade som en stock!

Iadg är det bara att ta nya tag. Arbeta till 15.30 sedan raka vägen till Bosön för att köra intervaller och alternativt gym. --> Tuta och kör. Fullt ös medvetslös!

Ska lite senare svara Kajsa från Göteborg som frågade vad hoppstyrka innebär. Kommer under dagen!


Sista Bosönbesöket

I morse klockan 7.30 begav jag mig med lite nervositet till Bosön och sjukgymnast Britta. Det var idag den slutliga "domen" angående mitt lår skulle bli av. Jag har kämpat på som en dåre för att få tillbaka styrkan och explosiviteten i låret. Man blir alltid lika glad av att se Britta. Hon är alltid så glad och inspirationsfull :)

Styrketesterna gick iallafall PRIMA!!! Jag var lite svagare i vänster låret, men så lite att det inte kommer påverka mig. Härligt. Blev så glad när jag hörde det. Det var verkligen en förbättring jämfört med innan sommaren. Jipi!!
Sedan gjorde vi även endel hopptester, där jag komiskt nog hade liite bättre testvärden i vänster (det skadade) låret. Testerna var bland annat:
*Ett maximalt enbenshopp där landningen ska vara med full kontroll och balans
* Tre enbenshopp i följd där landningen skulle vara med full kontroll och balans
* 40 cm enbens sidohopp i 30 sek, där man räknar antalet hopp
Jag kan säga att det var underbarkänsla när jag gick ut från Bosön. Nu är det bara att köra vidare som tidigare med full fokus på träningen!

Idag till lunch ska jag och Maria fira dagen med jordgubbar och vanilja kesella! Mums!

Ha en bra dag.
Kvälens korta intervaller och hoppkoordination kommer gå som smort :)


Kvällens träning

Det är riktigt bekvämt och lyxigt att ha egenträning nu. Man har riktigt långa kvällar trots att man kör dubbla pass. Yeah! Ikväll var det tillexempel både både löpning och hoppstyrka. Den här hoppstyrkan tar verkligen rejält. När vi var klara kände både AC och jag att benen var som spagetthi. Jag hade redan träningsvärk i vänster skinka efter söndagens gym. Men det blir bra :) Det ska kännas när man tränar.

Kvällens middag blev god sill med färsk potatis. Riktigt gott, och enkelt! Enkel middag är verkligen underskattad :) Tänk vad mycket tid man sparar med enkla middagar :)


Bild från Parloppet 2010

Vi planerar att delta i Bellmanstafetten om det inte krockar med min handboll :) Vore riktigt kul om vi kunde delta där. Ja ja ja!! Hoppas hoppas hoppas!

Nu blir det för ovanlighetens skull (not!) film. Slappa framför en bra film, och ladda inför morgondagens besök på Bosön klockan 8.00! Då får jag antagligen mitt sista och slutgiltiga utlåtande om låret.

Måndag till söndag

Det händer mycket just nu :)

Måndag: Jobbar, träna, se sista delen av gårdagens film

Tisdag: Besöker min sjukgymnast på Bosön kl.8, jobbar, tränar, träffar Nadia.

Onsdag: Jobbar, tränar, går på förhandsvisningen av Bröderna Karlsson

Torsdag: Jobbar, vilar.

Fredag: Jobbar, spelar minigolf med vänner.

Lördag: Taxinge Slott för fika?

Söndag: Taxinge slott för fika? Tränar.

Yeah!! Livet leker!


Söndagen

Ska man ta det lugnt på helgen? Inte om du frågar mig. Det är på helgen man ska hinna med sådant som man aldrig hinner med annars + träning :)

Igår var jag och Mats på IKEA. 6 förbaskade timmar. Egentligen var vi inte effektiva, men vi kom hem med inspiration. Stackars pappa bara. Men nu har vi iallafall köpt skohylla, skåp till badrummet, 2 konsolhyllor till vardagasrummet och en massa förvaringslådor. Check! Nu ska vi jobba på med att få iordning på alla böcker och kläder. Man kan inte fatta vilket jobb det är att föra samman två boenden.

Vid 18-tiden ska jag (och kanske Mats) ta en promenad. Vi har varit inne nästan hela dagen (Jag har iof åkt i väg och kört ett tungt gym - men iallafall) och det ska bli skönt att få lite frisk luft. Att få träffa Ebba och pussa på henne är ju inte heller fy skam. En liten puss av Gonzo kan man nog också få, när vi hämtar Ebba hos mamma och pappa!


Sommarbild på ett av mina hjärtan!

Regnet hänger i luften, och åskan står på intåg (?) Varmt och kvalmigt är det iallafall.

Lite senare ska jag göra iordning middag.
Färsk potatis och sill. Mums vad gott!

Ha det bra!


IKEA

Gröna Lund - skrotat.

Paddling i Kräftriket - skrotat.

Men det kommer bli en bra dag iallafall.


Fredaaaaag!

Arbetsveckan är snart avklarad.  En, förhoppningsvis, trevlig och händelserik helg öppnar sig. Härligt. Betydligt kallare idag. Riktigt kyligt. Men jag klagar inte. Tropisk medelhavstemperatur är inte ALLTID så underbar som man kanske tror. Det är egentligen mest när man är ledig som det är tacksamt :)

Efter jobbet har AC bestämt att vi ska mötas upp vid Östermalmstorg. Vi ska besöka SOLO och jag ska få en namnsdagspresent :) Vad snällt!! Det är Emma-dagen idag. Tidigare i veckan var det Margareta-dagen: även det min namnsdag :) Spännande att se vad syster yster hittat på :)

Efter detta ska vi ha fredagsmys hemma hos päronen. Var uppe hos de en snabbis igår kväll. Pussade lite extra på Ebba och Gonzo :) Jag tror Gonzo gillade skarpt att återse sin bamse-stora bur. :)

Träningledigt idag också vilket känns underbart. Pyramidintervaller och hoppstyrka tar dagen efter ska jag säga :)
Dags att göra nytta!


Middagstips

Efter tuff träning med pyramidintervaller och hoppstyrka var det riktigt gött att få äta något så mumsigt som färsk  potatis med tonfiskröra. Hittade faktiskt på och improviserade endel. Gott blev det dock :) Tänkte dela med mig av detta i ett litet middagstips :)

Tonfiskröra:
- Tonfisk i olja
- rödlök
- creme fraiche
- oliver i god marinad
- avokado
- cocktaitomater
- citronpeppar

Servera färsk potatis till detta!



Nu är jag som sagt mätt och belåten.

Imorgon är det en underbar fredag. Första arbetsveckan är avklarad och det har varit riktigt bra. Skönt att vara tillbaka till rutinerna. Snart kommer Matsen hem och jag har gjort iordning en tallrik med middagsmat :)

Ha en bra kväll!


Shopping & bio

Tänk vad lyxigt det känns att ha en träningsfri dag ibland. Direkt efter jobbet åkte jag in till stan och mötte upp Ac. Hon skulle nämligen hjälpa mig att köpa en ny ryggsäck. Min gamla ryggsäck har länge krånglat med blixtlåset och i helgen gick det naturligtvis sönder. Det var bara att kasta ryggsäcken :( Men idag kom jag alltså hem med en sprillans ny ryggsäck från Everest. Är väldigt nöjd med priset också. Jämför man med Haglöfs känns det gratis *ahha*

Vid 17 mötte jag upp Mats vid biografen Rigoletto. Mats ville gärna se actionfilmen A-team, vilket egentligen inte är någon film jag själv skulle se. Men vem vet, det kan vara kul att se filmer man aldrig skulle sett annars :)


Det var, som jag förutspådde, lite väl mycket pang-blow-poff-smash effekter i den här filmen. Samtidigt var det en spännande actionfilm som jag sätter en 3- på. Jag vet att det absolut inte skulle vara en sådan serie (på TV) som jag skulle bänka mig framför, men hur som helst rolig att ha sett.

Någon annan som har sett den kanske?

Kom hem i bra tid och har hunnit möblera om lite i sovrummet. Imorgon ska Mats fixa iordning böckerna och endel kläder. Saaaakta men säkert börjar den kaosliknande lägenheten likna ett hem. Men det kommer nog ta sin tid iallafall :) Mats tycker jag ska ha bättre tålamod med detta, men det vette katten :)

Ha en trevlig kväll! Nu ska jag snart krypa till kojs!


Kvällens träning

Intervaller och alternativt gym på Bosön. Mats cyklade till Bosön, runt på Bosön och sedan hem. Kvällens träning klar. Check! Jag älskar att träna. Man mår bra helt enkelt.


Bra skådespelare(!)

Sedan jag träffade Mats har jag börjar titta mer och mer på film. Jag hade aldrig tittat så mycket på film om det inte vore för Mats :) Man upptäcker hela tiden nya skådespelare. En som jag tycker är riktigt bra är bland annat Jessica Alba. Hon är riktigt duktig. Såg henne senast i den lite läskiga filmen "The eye". Hon spelar verkligen så bra. Sedan finns det såklart andra bra skådespelare också, men det här är en av de alla.

Jessica Alba

Har du någon favorit skådespelare? Manlig? Kvinnlig?

Ska vi g å till de manliga skådespelarna gillar jag svenska Kjell Bergqvist. Haha! Han kan jag skratta gott åt då han bland annat gör rollen i "Bästa sommaren" och "Bröllopsfotografen".

Kommentera gärna!


Dålig natt...

Gud vad dåligt jag sov inatt. Vände och vred på mig och kände inte alls den här sköna tröttheten. :( Igår kväll när Mats och jag såg på en skräckis (parodi) kände jag verkligen att jag började somna så smått. Men är det inte typiskt att man piggnar till när man lägger  sig i sängen? Försökte vara duktig och sova innan 22, men icke. Hur som helst kändes det helt ok i morse. Trött var jag, men det funkar.

När man har varit med familjen hela sommaren känns allt plötsligt tomt när man kommer hem till vardagen :/ Man har varit van att ha så mycket djur och människor omkring sig, men så shooof är det inte så längre. Saknar Ebba, Gonzo, mormor, mamma, pappa...mfl. Längtar till på fredag då jag får träffa de igen ♥

GRATTS världens bästa MAMMA på namnsdagen!!

Puss!


Första arbetsdagen

Vi åkte från Vätö klockan 6 i morse och hann till och med tanka bilen på vägen. Skönt att bli avsläppt precis utanför jobbet - lyx. Första dagen på jobbet har passerat bra, tycker jag. Trött är jag. Punkt. Men jag har fått många glada blickar när jag kommit tillbaka till mina russin. Vad bra det känns att ha ett arbete där arbetet alltid (för det mesta) är uppskattat. :D Jag kan känna att den jobbigaste känslan är dagarna innan semestern slutar. De dagarna är nästan jobbigare än första arbetsdagen. Hur konstigt det än låter så är det skönt att vara på G igen. Vardagsrutinerna sätter igång. Man uppskattar det lilla. På onsdag blir det t.ex. antagligen bio direkt efter jobbet. På onsdag är det nämligen träningsledigt och det känns jättelyxigt att få vila en dag :)

Någon som har tips på någon bra bio film just nu?

Direkt efter jobbet kommer jag åka hem. AC och jag har lagt upp veckans fyspass på ett mycket bra sätt och ikväll ska vi springa korta intervaller samt köra hoppkoordination. Känner mig lite trött efter gårdagens löpning och hoppstyrka, men det är så det är. Bara tuta & köra! Nu har vi bara 2 veckor med egenträning sedan drar handbollen igång med kollektiva handbollspass, träningsläger, träningsmatcher och gud vet allt. Det kommer verkligen bli tufft...och kul såklart!

Nu ska jag jobba på lite till innan jag knatar hemåt i värmen.


Datorbord till salu...

Någon som är i behov av ett datorbord? Om så är fallet så kan du få köpa ett i princip helt oanvänt för 500kr.



Mycket fint datorbord i aluminium med glasskiva. Nypris 700kr.

Mycket praktiskt då det väger extremt lite.

Hör av er till mig om ni är intresserad. Först till kvarn. På onsdags läggs den ut på Tradera om ingen är intresserad.


Perfekt löpväder.

Vaknade upp till ett molnigt väder idag. Skönt att slippa gassande sol och 30 grader, faktiskt. Jag bestämde mig redan igår kväll att träna på morgonkulan, och då passade dagens väder ännu bättre. Sprang iväg på intervaller runt 10.30 (lite senare än beräknat) och efter det körde jag hoppstyrka. Herregud vad tördtig jag var efteråt. Kändessom att jag kunde dricka en tank med vatten efteråt. Klunk, klunk, klunk.
Nu är alla veckans fyspass avklarade. Check!

Snart måste jag börja planera nästa veckas fyspass. Det blir betydligt tuffare - inte minst psykiskt. På morgonen ringer klockan 5.15, 8h arbete i värmen, sedan hem för att träna. Det är inte som på semestern då man kan välja att träna morgon, dag eller kväll - och då totalt utvilad med sömn. Men det är så det är. Jag är väldigt glad att jag har det heltidsjobb jag har. Absolut. Jag älskar att jobba med mina russin.


Här är en lite rolig bild från Skansen (då vi var där i förra veckan). Visst är det gulligt att jordekorrarna har små hus.
Hur som helst har jag och Mats bestämt oss för att sova över här på Vätö inatt, och åka hem imorgon. Eftersom jag börjar jobba imorgon klockan 7.00 släpper Mats av mig vid Mörby. Vi måste alltså gå upp i ottan. Men det kommer bli en sista kväll med gänget ikväll. Bööööl! Jag vill ha semester.....!! :)

Nä, snart blir det fika här.


Möhippa på Fjäderholmarna!

Den enda dagen på min semester, där jag ställer klockan på alarm. 7.20 ringde klockan och jag var sådär lagom trött. Får väl vara glad för de timmarna jag fick, och som faktiskt är räknade till 8h.

Vi skulle samlas 10.00 vid Dramaten i Sthlm dit Emma (dagens "offer") skulle föras med hjälp av sin Christian. Hon trodde hon skulle till badstranden och bada, men droppades av mitt i stan. Hihi. Spännande!

10.30 tog vi båten till Fjäderholmarna för glasblåsning, picknic tillsammans med ett riktigt trevligt gäng!


Fina Emma :)

På Fjäderholmarna fanns det glasblåseri där Emma fick blåsa två fina glas + två hjärtan. Så duktig var hon! Verkade väldigt svårt att få till glasen men hon gjorde det med bravur!





Ebba blev fotograferad tillsammans med två deltagaren från barnteatern som låg precis vid båtbryggan. Haha! Killen som var katt var verkligen överambitiös. Slog med svansen hela tiden och försökte fånga in alla barn.

Det har varit en fantastiskt trevlig dag! Mycket trevlig! Alltid när man träffar alla vill man träffas snart igen, och jag hoppas verkligen att så ska bli! Grillning i sommar förhoppningsvis :)

Kom upp till Vätö vid 18 igen efter drygt 2h resväg. Galet lång resväg egentligen. Åkte jorden runt med bussen på Vätö innan jag var framme. Väl framme hade Sirpa, Matthias och Viveka varit där ett tag och vi grillade!

En riktigt bra dag!!!!
Tack kära vänner!


Sommarbilder


Smultron & rabarberpaj...


Besök i Kalmar...


Mats hoppar högt. Kvällsdopp i Köpingsvik, Öland.


Glass är gott...


Dans på gymmet i Borgholm.

Fler bilder???


En dag mot slutet av semestern

Det börjar närma sig slutet på semestern. Känns lite bittert. Samtidigt har det varit en riktigt bra semester. 3 veckor som är fulla av underbara minnen.

Idag har vädret i vanlig ordning varit kanon. Dock endel moln och lite vind, men bara behagligt. Hade som plan att träna på kvällen. Igår var Mats och jag nämligen till Väddö hos en vän till Mats. Vi badade och grillade. En mycket trevlig eftermiddag och kväll. Dock tar det ett tag att åka från Väddö till Vätö och vi var inte förrän efter 00.00 vilket innebar att det blev lite sovmorgon i morse. Men vid 13.30-tiden tog jag tjuren vid hornen och körde pyramidintervaller. Herre min gode gud vad jobbigt det var. Trots vind och endel moln var det fruktansvärt varmt och kvavt. Men känslan då passet var över kändes underbart. Gaaaah! Blev ett plums i pölen för att kyla ner mig.

Under dagen har jag och Mats hjälpt till lite med att bära byggställning och annat.

Här kommer lite bilder på Ebba, den lilla sötnosen:


Ser ni de söta framtänderna? :)

Gonzo älskar att vara ute i sin bur. Vi lägger in stora grenar från äppelträdet som han sitter och gnager på. Äppelkarten verkar också på ett aktiverande sätt. De sätter han näbben i direkt och smular sönder. Idag fick han krusbär och röda vinbär - som han älskar!

Här kommer en ganska bra bild på den lilla rackaren:


Nyfiken i en strut :)

Snart blir det taco här. Gott som 17!

Ikväll blir det film och Ernst såklart!


Casino - spel!

Jag har aldrig spelat Casino på nätet. Aldrig någonsin. Inte än. Men nu när det kommer mer och mer information om olika Casinosidor blir man mer och mer inspirerad att testa. Varför inte liksom?

Problemet för mig som aldrig spelat är att jag inte riktigt vet vad det finns för spel. Men efter att ha kikat runt lite märker jag att utbudet faktiskt är väldigt stort. Det finns tex blackjack och roulette. Riktiga spännande spel.

Har du testat att spela Casino på nätet någon gång? Har du vunnit något?

Jag skulle bli jätteglad om jag vann :) Tänk om man vann 1 miljon!!!
Vad skulle man göra då?
Jag skulle nog göra en riktig shoppingräd. Haha! Dra stan runt och bara shoppa!
Sedan skulle naturligtvis Ebba och Gonzo få några riktigt smaskiga ben :)

Nä, kanske är det dags att prova spela för första gången?
Kanske har man tur?

Den som lever få se.

Gå in på länkarna ovan och se er omkring!





Skansen

Dagen har varit riktigt trevlig. Att få tillbringa tid med djur är verkligen underbart. Vi bestämde att vi skulle träffas vid Karlaplan 10.30 för att kunna vara på Skansen kl 11. Mimmi mötte oss vid entrén och släppte in oss både till Skansen och sedan till Aqvariet. Vi fick en privat visning och vi fick gå in till silkesaporna och tittiaporna. Mimmi hade med sig vindruvor som vi fick mata de med. Såå söta. Tyvärr har jag inget kort på mig och sporna. Det var bara Mats som lyckades charma till sig flera silkesapor. De hoppade upp på hans axel :)


Den lilla apan har precis fått en liten vindruvsbit.


En hungrig lemur.

Vi lyckades får se utfodringen av lemurerna. Alla var glupska och snaskade i sig de goda frukterna först innan de gick på sallad, foder och potatis :) Hihi. Djur kan man verkligen inte se för mycket på.


Många hungriga apor!

Naturligtvis skulle vi klappa ormen Snoddas också. Vi fick till och med ha honom runt halsen eftersom Mimmi var med. Lite läskig känsla då han mer än gärna snodde runt sig kring handled eller bröst :) Haha! Mig lyckades han ta ett riktigt grepp under brösten. Se själva.


Ingen bra bild, men tycker den visade känslan ganska bra. Push-up bh heeelt gratis ;)


AC med Snoddas.


Mats - halvt strypt ser det ut som!


Som lite extra info måste jag bara berätta att jag FAKTISKT klappade spindeln på bakbenen. Yes vad nöjd jag var. Jag som tycker spindlar är lite sådär halv-läbbiga. En vinst över mig själv *stolt*

Efter att ha besökt Mimmi och Skansen begav vi oss till Östermalmstorg för att inta lunchbuffé på RICE. Deras sushi är verkligen så god. Mums. Värt hundra lappen tycker iallafall jag!

På kvällen åkte jag med AC och Arto till klubben för att köra ett gympass (bas). Gah vad jobbigt det är. Smilla var tillsammans med oss under passet.  Hon är gó.

Vid 20.00 (efter dusch) mötte jag upp Mats i Ropsten med bilen. Vi åkte raka vägen upp till landet och vid 21.15 anlände vi. Jättemysigt. Nu blir vi här några dagar sedan får vi se...


Discgolf i Åkersberga

9.00 rullade bilen från Vätö. 4 personer som var sugna på att kasta discgolf. Alltid roligt att besöka nya banor, dessutom. Vi hade bestämt att möta upp Richi kl 11.30, sedan åkte vi gemensamt till friluftområdet vid Åkersberga sporthall. 18-håls bana!




Såhär såg banan ut. 18 hål i alla möjliga längder och terränger. Riktigt kul!


Jag försöker mig på ett kast.


Arto kastar med full fart. Riktigt duktig! Andra gången bara!

Det var riktigt varmt att spela, speciellt då det var mitt på dagen. Jag svettades som en gris trots att jag bara hade bikiniöverdelen på mig. Helt sinnessjukt. Man tror inte man är i Sverige, utan i ett tropiskt land. Gah. Men ska inte klaga. Det är riktigt skönt de dagarna då man kan lägga sig i en solstol och bara njuta...och gå mellan vatten och sol :)


Obligatorisk lagbild, såklart!!

Någon av er som läser som kanske spelat discgolf? Vore kul att höra i såfall :)

En dag i Norrtälje

Det har varit en heldag i Norrtälje. Det startade redan vid 10.30 då vi befann oss på Nottäljes Friskis & Svettis för att köra ett gympass. Egentligen var tanken att vi skulle ta bussen in, men jag min nöthjärna lyckades se fel på sl.se när bussen skulle gå. :/ Som tur är har man en snäll pappa som körde in oss hela vägen till gymmet. Riktigt bra gym. 80kr känns dock som lite väl dyrt.



Det blev lite shopping, men inte värst mycket. Köpte bland annat en GANT tenniströja, mascara, eyeliner och långarmad tröja från H&M.

Dagen avslutades med fika på Caféet "En liten smula" som har fått bra kritik.




Bra väder, trevligt sällskap. Vad mer kan man begära?


Korv var det hääääär :)

Nu ska vi titta på fotboll. Ska Tyskland ta hem bronset? Jag hoppas på det. Kanske har jag blivit inpräntad att hoppas på Tyskland eftersom Mats hejjar på dem(?) Heahea! Men hur som helst tycker jag att de har endel intressanta spelare som är grymt duktiga. Det är alltid kul att se spelare kontrollera bollen :)

Ha det bra!

(Många kikar in men få stämplar en kommentar...trist. Kom igen. Lite kan ni väl skriva iallafall? Var anonyma om ni inte vill skriva vem ni är)


Inget nytt

Har egentligen inget nytt att berätta. Dagarna rullar på och jag njuter i fulla drag.



Älskar landet


Sola och bada

Underbart med semester. Jag njuter varje minut och sekund. I morse sov jag till 8.30. Skönt att ha helt obegränsat med sovtid på morgonen. Man slipper det förbaskade alarmet klockan 5.15. Njuter också av att få vara med med familj och de jag älskar! ♥

Idag har jag och AC tränat på förmiddagen. Det är alltid skönt att ha träningen avklarad. Intervaller stod på schemat och det var inga roliga intervaller. Spring 10sek - vänd - spring 10sek - vila 10sek. 25 min totalt. Trodde det var ett skämt när klockan visade 7 min. Ahhhh. Trött och utmattad men det hade bara gått 7 min och 18 min återstod. Men bara att kämpa på. I slutet gick det dock lättare och när 24.30 hade gått njöt jag riktigt ordentligt. 25 min - YEEES!!


Glass är gott! Riiiktigt gott :)

Dagen har annars tillbringats i sol. Har badat också. Riktigt mysigt.

Lite senare ikväll ska vi rulla in mot Norrtälje och hämta Arto som varit hemma i Stockholm och jobbat. Svänger nog förbi Rusta och de andra butikerna i samma veva. Jag och Mats ska nämligen göra om på balkongen. Den ska få sig en "uppfräsching". Trall till golvet, nya blomlådor, nya stolar och fina stolsdynor :)

Nu ska jag njuta ytterligare!!


Äntligen Vätö

Nu är vi på landet, äntligen! Kom iväg så vi var på landet på vid förmiddagen. Riktigt skönt att komma upp så att man har hela dagen framför sig. Dagen har mest bestått av lugn och ro. Vi har fikat och haft det allmänt trevligt. Ebba blev dunderglad när vi kom. Man blev nästan bortslickad. Haha! Så glad. Riktigt mysigt att få träffa henne också. Räcker med några dagar för att man ska sakna henne (och Gonzo förstås) :)


Till middag blev det grillat och jag stod för grillandet. ;)

Efter middagen vilade jag och AC magen. Vid 19 var det träning på schemat. Intervallträning och hoppkoordination. Gah. Men idag var det riktigt skönt väder att springa i. Men oj vad trött jag var! Man är verkligen utpumpad efter de här intervallerna. Ebba kom och pussade om en efter löpningen. Go hon är!


Världens sötaste tjej!

Nu är det fotboll på TV!
Kul att ställningen är 1-1. Spännande!


Mot landet

Gah! Både igår och i morse vaknade vi av hackade borrar ute på baksidan. Den riktigt svider i öronen. Morr. De ska nämligen bygga ett ICA Kvantum här nedanför och är i full färd med att bygga grunden. Igår började de redan 6.45 och då är man lagom glad på dem. Som tur är ställde vi klockan relativt tidigt i morse...för idag bär det av upp till landet. Vi kommer ta "paddan" (mormors bil) och rulla upp. Klockan 9 ska vi hämta Ac i hennes lya!! Ska bli underbart att komma upp dit!



Min hals har blivit lite bättre idag. Jag hoppas det fortsätter så. Då kan jag köra ett löppass ikväll! Egentligen skulle jag inte kört det där tunga gympasset i förrgår..men var 17, då hade jag ju inte ont i halsen  :/

Aja, nu måste vi snabba på lite. Uppdatering från landet kommer. Bilder o allt :) Promise!


Molnig välbehövlig dag

Idag är det sista dagen hemma innan det bär av upp till landet. Idag har det varit en sådan där dag när vi har slappat inomhus, packat upp prylar, kastat prylar osv. Det är ingen träning idag. Det känns också skönt. Någon sådan här dag behöver man också då och då. Det är verkligen mental avkoppling.

Blir ett ganska tråkigt inlägg.

Håller på att ladda upp 100 bilder från Öland. Det är gratisframkallning som jag fick i senaste Ameliatidningen. :)

Nu blir det lite mer jobb och sedan ska vi fika med iskaffe och gott bakverk på balkongen!


Långholmen

Vid 13 var vi på Långholmen för sol och bad. Det var Arto, Ac, Smilla och jag som begav oss. Underbart väder nu och man kan inte låta bli att njuta. På långholmen var det verkligen knökat med folk. Alla låg som packade sillar, och det var nästan lite genant att knöa ner sig. Men tillslut hittade vi en ganska ensam plats nära till skugga för Smilla. :) Smilla är jätteduktig. Inte alla hundar som anpassar sig så väl i alla möjliga situationer.


Bilden luras - det ser ju väldigt luftigt ut överallt.

Hur som helst badade jag och AC två gånger. TVÅ gånger. *nöjd* Men det var hela 21 grader i vattnet och då kan man inte bara strunta i att svalka sig. Hur skönt som helst var det iallafall. Smilla badade också såklart. :) Den lilla griiiisen ;)

Efter lättare lunch begav vi oss till gymmet på Söder. Det blev ett ungt gympass idag trots att vi redan kört ett den här veckan. Anledningen är den att det blir landet på tisdag, och när vi kommer dit blir det svårt att ta sig till ett gym. Istället flyttar jag alltså mitt alternativa pass till kommande vecka!

Nu ska Mats och jag sätta på en bra film! Kvalitétstid!! Skönt att bara få slappa. Är väldigt slut efter en dag i solen!

Sol & grillning

Hemma på ön får jag krupp av att vara inomhus, därför gick jag, Smilla och AC ner till vattnet och solade medan Arto var på fotografering med Taekwon-Don. Det fläktade riktigt bra och därför var det riktigt skönt att sitta där. Smilla skötte sig också bra, även om hon knorrvade runt i början och vägrade lugna ner sig.


På kvällen har vi grillat lite korv hos AC. Kvällssol och allt. Jätte ljummet ute. Perfekt.

Innan grillningen såg vi matchen Tyskland - Argentina och såg ett Tyskland som lekte. Gah. Jag undrar om det inte blir ett VM-guld där? Kanske något att sätta en peng för?

Nu blir det mera fotboll på TV. Spännande att se vem som vinner utav Paraguay - Spanien. Jag tror Spanien vinner och att Torres gör mål - äntligen.


Hemma på ön

Jaha så var man hemma på Lidingö igen. Kom hem från Öland igår. Alltid lika sorgligt att åka där ifrån. Det är ju så underbart härligt där. Vetskapen att man ska åka till landet (Vätö) gör dock allt lite lättare. Har faktiskt två veckor semester kvar.

Är dock riktigt irriterad på att jag lyckats få ont i halsen. Kände att något var på G i förrgår kväll och mycket riktigt vaknade jag med halsont i går morse. Att ha ont i halsen i den här värmen är verkligen inte kul. Vila från träning stod redan på programmet eftersom det var hemresa. Dock återstår korta intervaller och alternativt pass. Är rädd att jag missar det ena åtminstone. Jag hoppas verkligen det känns bättre imorgon. :(

Idag är det som synes underbart väder, igen!!! Vilken värmebölja. Klagar dock inte!!!! Idag får vi se vad dagen har att erbjuda!!!


Äventyrsgolf

Ikväll har vi spelat äventyrsgolf eller crazygolf som de kallar det :) Det kryllar verkligen av minigolfbanor i Köpingsvik. Men att det här var just äventyrsgolf gjorde det hela lite mer spännande :) Det blev bara Mats och jag som hade suget efter ytterligare golf (4 gången gillt).

För mig gick det käpprätt åt helsike. Jag var totalt usel och får skylla på en alldeles för lätt boll jämfört med minigolfboll. Gah. Bollen flög för 17 som ett jihuuu. Suck. Kul var det iallafall, trots att Mats vann enkelt. :p


Pappsen "Shreck" vill man alltid pussa :)


Ett av de roliga hålen. Slå bollen utan att träffa tärningarna, för att sedan nå fram till en roulette där man kunde få minusslag :) Självklart hade jag oturen att bara få minus 1.


Swing it!!!



Riktigt kul var det iallafall!!! Man kan inte alltid vinna??

Sista kvällen med gänget är det iallafall här på Öland :( Imorgon åker vi hem från den här underbara ön.

Trevlig kväll!!


RSS 2.0