Nedräkning!

Wow! Kan inte riktigt förstå att det snart är dags för Mats och mig att åka en vecka till Turkiet ♥ När vi bokade resan var det så otroligt lång tid kvar, och för några veckor sedan hade man fortfarande påskledigheten i fokus. Men nu...nu är det faktiskt bara drygt en vecka kvar tills vi åker. Shit pommfrites! Ska bli otroligt underbart! Ska bli kul att inte bara lata sig på stranden, utan även se sig omkring. Ser även fram emot resan då vi kommer besöka både Antalya, Side och Pamukkale. Spännande!!!



Har lite smågrejer att inhandla innan vi åker iväg. :)

Åh, fredag idag. Inte helt fel det heller. Tyvärr får jag springa själv från Bergshamra idag då AC har springförbud (läs hennes blogginlägg här) Känns trist. Det känns extra trist eftersom det är långdistans och snacktempo som gäller. Vem ska jag prata med nu? Småfåglarna :P

Efter löpningen ska jag hem till mamma och mormor. Pappa är i Barcelona så han är inte hemma :( Mats jobbar sent idag så han kommer senare. Blir fredagsmos som de flesta fredagar. :) Känner också att löpningen kommer bli tung idag. Men jag ska köra på och försöka hitta ett bra tempo som passar min dagsform :)


Sista (kolletiva)träningen

Hej hopp!
Ikväll stundar den sista kollektiva handbollsträningen, sedan har vi tre veckor kollektiv ledighet. För mig kommer det inte innebära helt ledigt från träning. Jag kommer iallafall köra några pass i veckan, men helt och hållet efter vad jag känner för. Det är dessa tre veckorna som vi verkligen kan återhämta oss på, och då gäller det att passa på. Men samtidigt kan man inte lägga av med allt. Rehaben måste man tex. fortsätta med.

Ikväll har jag och Heddan bestämt att vi ska köra gym innan handbollen, och mellan gymmet och handbollsträningen ska hela laget ha ett möte. Då ska vår nya tränare Erik presentera sig och jag tror vi ska få reda på upplägget framöver. Jag som är en riktig kalenderråtta kommer garanterat känna en lättnad. Haha! Jag älskar att planera träning och upplägg. Då blir jag lugnet själv. :)

Den här veckan har gått så otroligt fort. Varför man kan inte hoppa över varje måndag? :P Jag hoppas helgen inte springer iväg lika fort. Har endel saker som händer, men valborgskvällen kommer gå i lugnets tecken. Klockan 14.00 ska vi hur som helst fira Mats syster i Västerhaninge. Ska bli mycket trevligt. Ett och annat träningspass ska väl också klämmas in :) Att springa i det här underbara vår/sommarvädret kan ju ingen klaga på :D Jag njuter. Perfekta förhållanden med värmande sol och lite fläktande vind!


Buzzador-time igen!

För ett tag sedan fick jag en förfrågan från Buzzador om jag var intresserad av att buzza om tandkrämen Pepsodent White now. Jag anmälde mig direkt och blev jättenyfiken när jag fick reda på att jag skulle få buzza om den.




Här är paketet som jag hämtade ut i söndags. En massa små tuber och en stor + tandborste. Har redan testat tandkrämen och måste säga att jag är positivt överraskad. Smaken är det absolut inget fel på, snarare tvärtom. Smaken är relativt mild vilket iallafall jag föredrar med tandkräm.
Om den senare ger vitare tänder är jag osäker på. Ska testa att fotografera tänderna innan och efter :) ;)

Ska fortsätta buzza med vänner och familj, kollegor.....


Discgolf på Kärsön

Jag låter bilderna tala sitt tydliga språk. Det har varit en fantastisk dag på Kärsön. På morgonen sprang jag ett löppass - 40 min långdistans, sedan tog jag, Mats och Ac brumbrum till Kärsön för att möta upp Ann, Hannes, Kerstin och Hanna-Maria. För Hannes och Kerstin var det första gången :)


Mats och jag poserar utanför brumbrum :)


Mats avfyrar...


Jag och AC softar vid ett träd :)


Terränggående barnvagn? ;)


Ann och två fula fiskar (ser ni i rotvältan) Haha!

Det blev en lång dag. 12-16.45. Så jag var väldigt trött i slutet. Lyckades dock ta en andraplats efter Mats (såklart). AC kom på 3:e plats och så Ann på 4:e. Hannes och Kerstin kämpade starkt också och kom på 5:e-6:e plats. Kanon väder med kanon människor. Kan inte bli dåligt med andra ord!!!

Känner mig redan taggad för nästa discgolfrunda!!


Påskdag på Floris

Gårdagen tillbringades på Floris. Vi vaknade upp på landet och tog sedan bilen mot Lidingö för att mellanlanda (och packa ur) innan vi brummade vidare mot VH & Floris. Vädret har varit ypperigt idag med och innan vi åt påskmat satt vi ute på verandan och njöt. Sol är verkligen så skönt.

Påskmaten smakade väldigt bra. Mm. Sill var förut något jag inte gillade, men jag måste säga att det är bland favoriterna numera :)


Påskmat!


Korv e gott :)

Efter maten bjöds vi på fika med en jättegod chokladmoussetårta som Annika hade bakat. Riktigt smakigt var det. Men vad är väl inte tårta för en gottegris som mig :P Haha!
Runt 20 rullade vi bokstavligt talat ut från Floris. Mätta och belåtna. För mig som inte kör var det väldigt skönt att åka bil hem :) Och vi kom hem lagom bra tid. Hann med både att köra en tvätt och att se film. Orphan! En skräckis som var väldigt obehaglig. Inte så mycket "hoppa-högt-i-luften-situationer" men väldigt kuslig. Brrr. Även om skräckisar med barn är lite uttjatad går det ofta hem - iallafall hos mig. Se den!!!


Påskafton







Påskafton på landet är speciellt. Det är härligt att kunna vara ute hela dagen och att inte behöva planera någonting. Man tittar inte ens på klockan. Har suttit i solen och njutit, oljat verandan, klippt Mats och tränat löpning. Perfekt dag! Nu väntar påskmiddag med familjen ♥


Välkommen till Emmas frisering. ;) Bara 100:- per klippning. Drop in :) Haha!

Nä, dax att äta snart.


Tjuvstart med brasa...?



Dagen har spenderats utomhus i solen, men arbetandes skulle man kunna säga. Vi har alla hjälpts åt att elda upp löv, brädor och annat som måste bort. Det har gått mycket bra. Halvtid fikade vi utomhus, men det var lite ruggigt på altanen där blåsten kylde ner ordentligt. Har också hunnit med att bara njuta av solens strålar. Tror dock att Stockholm har betydligt varmare än vi här på Vätö. Vi ligger trots allt mycket längre norr ut.


Altanmys!


Alla in action.

Under eldningen blev det tre explosioner - tre sprayburkar. Höhöh. Det small rejält kan jag säga. Herregud. Mats och pappa var bara någon meter i från och försvann ganska snabbt kan jag säga.


Lek i trädgården.


Kratta löv är ganska avkopplande :)

Dagen fortsätter här. Snart ska vi ut och springa sedan blir det grillning ikväll!!!!


Långfredagen på Vätö

Godmorgon där ute i slott och koja!
Vaknade som en princessa - på landet. Igår efter jobbet kom Mats, AC och Arto och hämtade upp mig, sedan åkte vi mot Norrtälje. Vi gjorde ett stopp på Willys och Rusta innan vi puttrade vidare mot Vätö med bilen full av pizza :) Kändes så underbart att komma upp till landet. Det är så lugnt och fridfullt. Mysigt att hela familjen är samlad ♥ Ska verkligen njuta de här dagarna!


Jag & Gonzo påskpussas ;)


AC och R2 har fått påskägg från mig & Mats. Stooooora ;)

Kvällen spenderades verkligen i det lugna. Var väldigt mycket mos, och det slutade med att vi gick och la oss klockan 22 efter att ha tittat på "Krigets vindar". Herregud vad trött jag var. Zzz...! Inte så konstigt att man vaknade pigg kl 7 i morse :P

Vädret var inte så bra tidigt i morse, men nu har det spruckit upp och det är klarblå himmel. Härligt. Ska försöka hjälpa till lite med krattning eller annat och sitta en och annan stund i solen. I eftermiddag ska vi träna, ska också bli skönt efter 2 dagars deg :)

Nä, kameran är laddad och med. Här ska det visas bilder.





Ha en bra och lång fredag på er :)


Hamburger-onsdag!

Onsdagen blev toppen - precis som beräknat :) Direkt efter jobbet mötte jag upp AC för att handla till kvällen. Vi shoppade loss på Superstore Torsvik och kom därifrån med tunga kassar :) Hann också förbi Lovans hundcenter för lite påskshopping till Ebba ♥

Middagen blev lite senare än beräknat, men tillslut satt vi till bords Mats, jag, Malin, AC, Arto, Nadia och Daniel. Precis att vi fick plats med andra ord! Middagen blev en favorit (nä inte tacos) i hamburgare. Går att kombinera en hel del för den som inte tror :) Eftersom middagen blev lite sen tickade klockan på ganska raskt, och eftersom Mats och jag tänkte packa för landet bröt vi upp vid 21-tiden. Att ha middag tillsammans med vänner en vardag känns fanktiskt väldigt lyxigt. När man ändå ska äta middag kan man ju faktiskt lika gärna ta med sig sina vänner - perfekt kombination :) Blev en träningsfri kväll också vilket kan vara skönt.

Innan Mats och jag gick och la oss började vi titta på filmen "Orphan". En skräckis som var riktigt spännande. Det är verkligen så att man vill fortsätäta se den, men när klockan var 22.20 orkade jag verkligen inte hålla ögonen öppna. Slocknade direkt i bingen. Men ska bli spännande att se slutet på filmen.

I dag är det ju skärtorsdag, och det ska vimla av påskkärringar. *hjälp* Endel har det ju bra och jobbar enbart halvdag, medan andra som har det slitigaste arbetet (inom vården) har heldag. Men vi är inte bittra. Ska tydligen bli toppenväder idag och då kan man passa på att träna utomhus (läs genom promenader).

Blev mycket text, men inga bilder :/ Dock tog AC lite bilder igår som jag hoppas kunna få in ikväll!

Ciao!


Måndag

Måndagar är alltid måndagar, men jag måste säga att den här måndagen blev riktigt bra :) Inte minst vädret har varit toppen!!! Man blir så glad. Det är så underbart att kunna gå utanför dörren utan att frysa näsan av sig. :) Träningen gick också bra och var väldigt inspirerande!! Det var mycket springa och det är verkligen det jag älskar!! Att stå och nöta är inte min favorit även om jag självklart förstår att det är sådant man också måste träna. Men att sköra mycket kamp och match är absolut min favorit. Dessutom var det ett tag sedan vi fick springa av oss ordentligt.


Bild tagen från i somras! Man blir inte mindre sugen på sommaren direkt!

Nä, det har varit en bra måndag som kommer avslutas framför en bra film. Imorgon tar vi nya tag.


Härliga söndag!

Godkväll!!
Dagen har varit väldigt bra. Jag ska inte klaga ett dugg! Dagen startade med ett gympass på gym ala Vallen :) Har lite känning; löparknä och öm axel men körde på med det jag kunde. Det är nästan lite terapi att vara på gymmet och köra. Det är lugnande för själen :) Man mår bra helt enkelt. Det ända jobbiga när man kör själv är att det inte blir naturlig vila, så det blev 45min intensiv träning. Men så länge man kör andra muskler gör det ju ingenting :)

Födelsedagskalaset i VH blev flyttat till kl 16, så jag begav mig hem till mamma och pappa för promenad med Ebba. I det här underbara vädret kan man inte annat än njuta. Ebba tyckte också att det var mysigt med promenad. Mamma hade berättat att "flickan skulle komma" och att hon skulle få "gå ut och kissa"...så Ebba började småbråka och visa att hon ville ut :) Gullungen!


Ser ni den stora mulen? Här trånar hon efter promenad.


Bebismagen :)

Gonzo fick också komma ut ett tag och då var han riktigt i extas :) Mamma och jag försökte spraya honom med vatten (duscha lillen) men han gillade det inte riktigt.


Busfröet Gonzo

Födelsedagskalaset i VH var mycket trevligt :) Jag och Mats gav en chokladfontän och de blev väldigt glada :) Det bjöds på väldigt mycket goda bullar och kakor + tårta såklart :) Smask!

Nu när vi kom hem har vi ätit middag - chiliconcarne :) :d Imorgon är det en ny vecka och det är bara 4 arbetsdagar. :) Tänk att en dag extra ledigt kan göra så mycket :) Trevligt trevligt. Efter påsk är det nedräkning till Turkietresan som gäller. Längtar väldigt mycket men ska njuta ordentligt av vårveckorna, påsken och allt annat :)

Shoppinglördag

Godmorgon denna soliga söndag!!!
Hade ingen ork att blogga igår. Igår tog nämligen Mats och jag tjuren vid hornen. Vi har länge pratat om hur vår balkong måste fixas iordning. Matta på betonggolvet, nya stolar med dynor, blomkrukor etc. Så igår lånade vi brumbrum och åkte iväg till Barkaby handelsplats. Vi besökte Jysk, Rusta, Plantagen, IKEA och Bauhaus. Tror inte ens ni vill veta hur länge vi var där, men vi uträttade det vi skulle och kom hem med väldigt mycket :)


IKEA´s nya inredningshatt :)

När vi skulle köpa grön matta åkte vi till Bauhaus. Eftersom vi pratat om att även köpa en ny toalettstol som är mer miljötänkande (dubbelspolning tex) kikade vi runt lite. Det hela slutade med att vi hittade en väldigt prisvärd toalettstol som fick åka med hem. Haha! Det var en tunglassad bil som skumade hem mot ön. Herregud! Jag var lite putt på Mats ett tag eftersom det kändes som felprioriterat med toalettstol, men i efterhand måste jag rosa honom. Det känns skönt att ha handlat den nu. Det är ändå något vi pratat om att ändra och nu gäller det bara att installera den :)


Full hiss... minst sagt ;)

Aja, jag har iallafall tillbringat morgonen med att klippa till och få den gröna balkongmattan på plats. Blir ju hur fint och mysigt som helst. :) Så nöjd!!!!

Bild kommer.

Men nu måste jag jobba vidare med balkongen innan jag tar mig till gymmet för veckans sista pass. Kl 14 ska Mats och jag på födelsedagskalas i Västerhaninge så jag har lagt upp värsta tidsplanen :)

Nu kör vi!!!

Gröna fingrar?

Jag har egentligen aldrig haft bra relation till blommor. Inte speciellt mycket iallafall. Kanske beror på att jag vattnar sönder dem och egentligen inte alls har koll på hur mycket vatten de ska ha. Sedan Mats flyttade hit vattnar vi de flesta blommor på en speciell dag i veckan och blommorna mår betydligt bättre ;)

Orchideér är väldigt fina blommor, nästan min favorit.  Problemet har dock varit att jag oftast vattnar de så mycket att själken ruttnar (inte bra) och alla blommor tillslut går en tragisk död till mötes :/
MEN när jag en dag förstod varför de alltid ruttnade bestämde jag mig för att verkligen överdriva uttorkningen...och det lyckades!!! En orchideé mådde jättebra innan den (som det tillslut blir) tappade alla blommorna.
Då bestämde jag mig för att ändå låta blomman stå kvar i köksfönstret och bara "vara". Man har ju hört om alla som åter och åter igen får stora fina blommor på sina orchideésjälkar och jag tänkte att det var värt ett försök.
Nu har den stått hela vintern och jag kan glädjande visa bilder på skapelsen:


Ser ni de fina små knopparna?


Snart kommer stora fina blommor slå ut :)

Jihaaaa! Tålamod säger jag bara. Orchideén har stått hela vintern bakom gardinen i köket, men nu ska den få en betydligt finare plats :)

Fredaaaag!

Galet skönt att det äntligen är fredag. Ska bli så välkommet! Dessutom känns det ännu härligare när vädret är som det är. Kan inte bli bättre helt enkelt. Har haft en helt ok dag. Har luftat endel russin också. Vi som kommer ut dagligen tar solen och luften förgivet, men är man äldre och inte varit ute sedan förra sommaren (hösten i bästa fall) är det underbart. Därför ser jag ytterligare en del i mitt yrke som är så tacksamt. Promenadgrupper it is! Träning, sol och luft = livsglädje & livskvalité.

I dag efter jobbet ska jag möta upp Mats. Vi ska åka gemensamt till mormor. Imorgon tänkte vi nämligen ge oss iväg på en köpa-utemöbler-krukor-och-massa-annat-till-vår-balkong-sväng, och kommer vi hem med det vi önskar behöver vi garanterat brumbrum. :) Därför gör vi två flugor i en smäll. Hämtar mojmoj ♥ och hämtar brumbrum ;)

Kvällen kommer spenderas med älskade familia. Ska verkligen njuta av en lugn kväll hemma där klockan är oväsentlig. Ingen stress, bara njuta. Ska desutom njuta av att inte träna idag. Min kropp känns väldigt trött idag. På 12 dagar har jag bara vilat 1 dag :/ Så min kropp bönar och ber om vila idag :) Imorgon är det gym som gäller sedan kanske söndagen endast bjuder på lugn aktivitet i form av discgolf :) Härligt!

Bjuder här på en rolig bild. Till och med jag tycker den var rolig, trots att den lilla kaninen inte hamnar i någon rolig situation. Tur att det bara är tecknat :P
funny-picture-easter-bunny.jpg


Middag efter hårt pass


Nu sitter jag djupt försjunken i soffan. Ska snart inta middag: chiliconcarne med ris och gott bröd. Är ganska hungrig efter kvällens långdistanspass. Jag och AC möttes upp efter jobbet och så sprang vi från Bergshamra till Lidingö. Det märks verkligen att muskler och leder börjar vänja sig med långa löppass. Skönt. Nu kan man verkligen börja njuta av långa löppass :) Tyvärr var inte vädret på sitt bästa humör, men det gick det med :)

Kvällen ska spenderas med hjärtat. Jag ska se klart ytterligare en disneyfilm för att snart kunna bocka av ALLA Disneyfilmer :) Disney är verkligen mysfaktor :)

Nä, dags att starta lillördagens myskväll!!!

 


Bergshamra - Lidingö is the shit!

Ja vad säger man. Igår var det så kallt att man andades ut "rök" när man var utomhus och idag känns det bara allmänt mörkt och kyligt. Men vad är väl en aprildag i Sverige. Vi får vara glada att det inte snöar (vilket brukar vara ganska vanligt i april) och att det faktiskt lovats 10-15 grader imorgon och på fredag :) Våren är underbar!

Gårdagskvällen spenderades i Nacka. Körde ett lättare gympass innan handbollen (rehab) och sedan 90 min boll. Kändes som ett bra handbollspass, även om jag egentligen skulle vilja ha väldigt mycket mer match/kamp/springövningar. Det är ju nu man kan köra på ordentligt. Men fokus är just nu på individuellteknik och det är ju iof också väldigt viktigt. 

Igår spelades den andra semifinalen mellan Skövde och Sävehof. Igår lyckades Sävehof knuta ihop matchen ganska tidigt och vann med 10. Det står alltså 2-0 i matcher till Sävehof. Jag tror "tyvärr" (vore kul med lite variation)  att Sävehof går vinnande ur semin med 3-0 och att Lugi vinner över Eslöv i den andra semifinalen. Sävehof - Lugi alltså. :) Är dock övertygad om att jag inte är ensam om denna tanke :)

Kvällens träning då? AC och jag kör en favorit i repris. Det blir helt enkelt Bergshamra - Lidingö idag efter jobbet. Kläder är packade och i morse åkte jag till jobbet i mysdräkt ;) Synd att solen inte kunde visa sig på morgonkulan, men i eftermiddag kanske. kanske? Hoppas hoppas!

Hur som helst ser jag fram emot den här dagen och inte kvällen minst!!


Speldax?!

Vi går mot våren och här kommer mitt tips till dig som spelat eller inte spelat Casino. Det jag menar är att man faktiskt kan spela även om man aldrig tidigare gjort det. Det finns alltid något för någon :) Så in och se om du har turen med dig. Spela casino!  


Gym och innebandy

Godkväll!
En händelserik söndag som blandats med det ena och det andra. Startade dagen på gymmet med AC och Smilla. Smilla var så duktig! Som tur var hade ingen annan tänk gå till gymmet den här dagen så vi kunde härja fritt bland vikterna :) Körde bland annat knäböj och det märks att det var länge sedan man körde. Oj. Träningsvärk imorgon. Dessutom känner jag att det endast har varit en dag ledigt från träning den här veckan. Benen framförallt. :) Men det är så skönt att kunna köra på nu och att inte behöva tänka att man ska vara pigg till matcherna. Nu är det bara fullt ös medvetslös hela veckorna :P



Direkt efter gymmet åkte jag till Liljeholmen där Mats skulle spela två matcher. En vinst och en förlust. Helt ok. Så det blev en bra avslutning på eftermiddagen. Träffade dessutom Natta (Wingemo) där. Hon skulle spela ib-match med ett lag. Haha! Coolt, själv är jag alldeles för feg för att ställa upp i match...träning räcker :P

Nu sitter vi mätta och belåtna i soffan. Vid 19.30 tänkte vi våldgästa Maggie & Twiggs. :) Det blir lite fika innan söndagsrelaxen sätts in. Då blir det nog en obligatorisk film. Ny vecka med jobb och träning väntar.


Päron på besök!

Igår kväll hade Mats och jag päronen på besök. De kom vid 18 och vi hade det trevligt med god mat och efterrätt. Middagen var inte helt oväntat hemlagad pizza. Smaskigt. Till det en jättegod sallad med allt möjligt i. Ebba och Gonzo kom självklart också och båda skötte sig exemplariskt. Gonzo älskar när han får mest uppmärksamhet, något han fick efter middag. Då visslades gökvalsen, han drack djupt ner i glaset och han lyckades få ner ett plastglas på golvet + att Bempen fick hela byxorna nerblötta ;)








Hihi! Mamma kines? ;) Älsklings snuttan!

Efterrätten var fruktsallad med vit chokladcreme (turkisk yoghurt och vitchoklad). Till detta serverades kokosflingor. Väldigt bra efterrätt när man vill ha något "lättare" i magen. Mums!

Jag kan inte säga mer än att det var väldigt trevligt!!!!


Nöjda!


Jag och Smilla myser i AC´s soffa. Direkt efter jobbet mötte jag upp AC för veckans tredje löppass. Den här gången sprang vi "bara" till Ropsten. Tungt var känslan, men det beror nog också mycket på att man är trött på fredagar. :) Bilden talar i allafall sitt tydliga språk. Två nöjda! Smilla blir kliad på magen och jag färdigtränad.

Nu väntar fredagsmos hemma. Jag och Mats ska dock först till Willys och storhandla inför middagen imorgon. Vi har bjudit hem mina och hans päron + älskade mormor. Ska bli riktigt trevligt.


Dagens träning!

Idag är det torsdag och jag ska snart bege mig till mitt andra (Läs: första?) hem Nacka bollhall. Innan handbollen drar igång vid 18.15 ska jag och AC springa Nyckelviksrundan som går på si sådär 40min? Tänk vilken tur vi har med vädret. Imorse var det regn och rusk, men så lagom till vår löptur spricker det upp och blir solsken!
Vad handbollen har att erbjuda vet jag inte riktigt. Dock anar jag att det bli individuellteknik och dylikt.

Bara att fylla på energibehållaren, det blir lång tid i träningsskorna ikväll :) *me like*


Mysonsdag!



Idag är det lillördag. Det är nog lätträknade onsdagar (läs vardagar måndag till torsdag) som jag kunnat komma hem direkt efter jobbet och INTE ha handboll eller egen träning att tänka på. Idag var det riktigt skönt. Direkt efter jobbet mötte jag upp Annette och lämnade över en massa lappar som ska skickas ut till villor i Stocksund där man för tillfället tror att Noah befinner sig. Efter det åkte jag in en snabbis till stan för endel ärenden. Väl hemma stoppade jag in en tvätt i tvättmaskinen och började med middagen. Tänk vad effektiv man är ibland. Lagom till Mats kom hem var nämligen middagen klar och nu planerar vi snart att fortsätta se filmen "Valhalla Rising".

Ljuset ute gör dessutom att man känner sig väldigt lugn. På vintern blir man ju halvt ihjälstressad när det är becksvart ute och klockan bara är 15.00. Nu skiner ju faktiskt solen fortfarande - bara att njuta!

Veckan rullar på. Imorgon är det torsdag och sedan fredag. Oj. Det går verkligen undan.

Avslutar här - nu blir det onsdagsmyyyys.....


Kombinerad dag!

Godmorgon!
Igår var det en sådan där bra dag. Efter jobbet mötte jag upp AC utanför hennes jobb i Bergshamra sedan sprang vi hem därifrån. Fokus - långdistans. 50 min närmare bestämt och ett tag trodde jag att mina ljumskar skulle gå sönder och samman :P Är man van vid kortare rusher och intervaller kan långdistans vara ganska jobbigt :) Men man vänjer sig. Imorgon innan träningen blir det långdistanspass igen samt på fredag efter jobbet. Det skönaste med långdistanslöpning är när man kommer in i det sköna "lunket". Långdistans kan ju springas på olika sätt...men när man springer riktigt långt ska man ju inte flåsa och frusta som på 4 min intervaller :D

Efter träningen var jag hemma hos AC och duschade samt hämtade Smille! Vi gick sedan hem till mig.

Runt 17-tiden kom Malin och vi gjorde flygande Jakob med ris + fruktsallad till efterrätt. Det kändes väldigt lyxigt att kunna kombinera träning och vänner på en och samma dag (vardag framförallt). Färdigätna såg vi filmen "Bad Santa"...OJ vilken film. Haha! Ganska galen faktiskt. Snacka om att driva med det mesta. Inget barn får se den  här filmen - då kommer synen på tomten bli allt annat är bra. Gah :)

Avslutade kvällen 21.30 då Malin, AC och Smilla traskade hemåt. Det blev bingen nästan direkt och jag somnade som ett barn. Tror löpningen tröttade ut mig rejält :)


Speltips!

Här kommer ett litet speltips till er som är intresserade av Hasardspel! Jag har själv aldrig testat det, men det kanske är någon av er som spelat tidigare och tycker det är kul?

Hasardspel är ett tärningsspel. Hur kan man veta det då? Jo för ordet Hasard kommer från arabiskan och betyder tärningen. Så nu vet ni det. Det ändå tärningsspelet jag spelat är Yatzy och det kan jag bli ritkigt biten av. Förra sommaren spelade jag och AC Yatzy hela tiden. Det är både praktiskt (tar lite plats) och bygger egentligen enbart på tur (tur för mig haha).

In och kika på sidan vettja!!


Annorlunda på träningsfronten...

När man åker ur slutspelet blir planeringen plötsligt helt annorlunda. Helt plötsligt är det inte timingen i en jugge som är prio 1. Istället är prioriteringen egen fys och individuell utveckling handbollsmässigt. Den här veckan och endel veckor framöver kommer se väldigt annorlunda ut. Vi kommer bara köra två handbollspass i veckan men desto mer egen fys. Jag kommer själv fokusera på löpningen, och framförallt långdistanslöpning. Sedan kommer jag lägga in ett tyngre fyspass och ett som är mer inriktat på rehab. Igår körde jag, Ac och Arto långdistanslöpning och gym. På gymmet körde jag bla. enbensknäböj för mitt vänstra (fd. skadade) ben. Herregud vilken träningsvärk jag har idag. Haha! Den rumpmuskeln visste var den satt. Aotch!

På kvällens träning var det lite möte och sedan fotboll och minihandboll. Kändes skönt att bara få springa av sig och leka. Men det var bara den här träningen. Kändes bra med tanke på att det var första träningen (kollektiva) efter kvartsfinalförlusten. Ibland kan det ge mer än vad man tror. :)



Nu har jag och AC planerat vår egna fys den här veckan. Känns skönt.

Träning is the shit!


Godmorgon söndag!

Vaknade vid 8.30 - inte särskilt pigg ska tilläggas. Suck. Men nu är det en ny ledig dag som står och väntar så varför sova bort den? Mats har redan gett sig iväg. Han ska spela discgolf borta i Haninge. Det innebär att jag har en lång dag att sätta sprätt på :) Mina planer är inte så stora ännu, men jag tänkte iallafall träna. Jag och AC ska ge oss iväg och springa + gymma. Ska bli riktigt skönt efter att inte ha rört på sig träningsmässigt i två dagar :) Det är nu långdistanskänslan ska kopplas på. Det kommer nog dröja ett tag till det blir intervaller igen vilket både är trist och skönt. Efter några veckor långdistans brukar iallafall jag tröttna på att bara springa lång, men det är jag.

Idag fyller världens bästa pappa år! GRATTIS!!



Jag och Mats ska dit en kortis idag. Vi firade pappa i fredags men vi ska dit och extra-fira lite på eftermiddagen.

Aja, ska väl fortsätta dona lite här hemma innan det är dags för träning. Byta lite dukar och kanske dra en sväng meddammsugaren? Vi får se.


Nordiska museet

Har haft en riktigt bra lördag, och därför känns det riktigt bra att skriva det här inlägget.



Jag och AC mötte upp Malin och Nina i Ropsten sedan åkte vi gemensamt in och åt lunch på hörnet till Biblioteks-/Mäster samuelsgatan. För min del blev det en bakad potatis med skagenröra som smakade helt ok - men kanske inte så mycket mer. Men mätt blev jag iallafall och magen blev glad :)



Mätta och belåtna begav vi oss sedan till Nordiska Museet på Djurgården. Vi har massa planer på G. Det är allt från sushikväll till weekend i Göteborg med Liseberg.

Dagens äventyr blev hur som helst lite kulturellt inslag där vi velade mellan Vasamuseet och Nordiska. Det hela slutade med att vi valde Nordiska och här kommer lite bilder.





Det fanns både tillfälliga utställningar och utställningar som i princip varit där "alltid". Det är verkligen fascinerande att se alla äldre prylar. Jämför bara dagens kameror och den kameran ovan.





Vackra dukningar från alla århundranden!


Three mupps ;) Hahaha!


AC pussar.....ähhh.....är det Arto? ;) Haha!

Det var en mycket trevlig dag! Emma A följde med på museet vilket också var väldigt trevligt! Tänk vad det klaffade tidsmässigt. Perfekt!!! Vi avslutade med en fika på Nordiska innan "tanten" ropade ut att de faktiskt stängde om 5 min. Scwoff! Så var vi ute! :)

Kvällen kommer spenderas med en lugn hemmakväll! Det är verkligen relax på schemat!!! Imorgon tar vi nya tag!!


Det kommer...

Jag ska uppdatera här, men inte just nu. Har alldeles för mycket att göra. Men det kommer :)


RSS 2.0