Kan någon vänlig själ hjälpa till?

Snart är det vår och vad hör inte mer till våren än nya sneakers? Kollade runt lite i dag på Scorett, Jerns och några fler kedjor. Hittade dock inga som föll i smaken. Testade det där franska märket...men tyckte de såg ut som ankfötter då jag hade på mig skorna. Inte riktigt så man vill känna då man köper sig nya skor. Därför blev det inga nya skor. Annars var de ganska prisvärda skor...400:- Min gräns för skopengar går ungefär vid 1000kr. Men då ska det vara skor jag verkligen vill ha till 100%, inga skor man känner "helt okej" för.
Har inte kollat runt på sportaffärerna Intersport, Teamsportia och Stadium...men det känns inte som att det är där man ska hitta dem. Kan dock ha helt fel.
Var har du köpt dina sneakers?
Jag har tidigare/och använder nu märket lacoste. Trvs verkligen i dem, så det är ett märke jag verkligen kan rekommendera. Känner dock att 2 par räcker...och att jag vill ha en lite annorlunda modell som ändå är klassisk med snörning. Hjälp mig!! Behöver dina tips för sneakers våren 2008.


Shopping

Äntligen fredag!Känner mig glad, efter en snabb vecka som dock tagit ganska mycket kraft är det äntligen helg =)
Var som sagt på dagverksamheten 9-14.30 idag.Trevligt! Var egentligen inte så mycket sjukgymnastiskt utan mer vardagligt med de äldre som samtal, promenad. Men det var kul iaf.
Efter att jag slutade åkte jag med buss till Solna C där jag mötte upp AC. 30 minuter bussresa...ganska mycket faktiskt. Men egentligen hade jag ingen stress eftersom jag inte fick kontakt med AC via mobilen...hon trodde jag slutade 15 (trodde jag med) så hon kollade inte mobilen förrän då. ehhe..hon hade 10 missade samtal..alla var från mig *hahha* Vi gick i centrum i över en timme. Lyckades handla en hel del....

image122

Mina t-shirtar från Ginatricot

image124
Inhandlat från bokrean =)

Sedan handlade jag andra grejer som tex lite sminkgrejs och annat. =)

Nu ska jag kolla på "så ska det låta" med Peter Settman. Sveriges grymmaste programledare...


Annorlunda dag idag...

Jag sitter hemma nu och klockan är 7.40. Egentligen brukar jag ha varit på jobbet för 20 minuter sedan. Men idag är inte som alla andra dagar. Jag ska nämligen vara på en dagverksamhet för dementa. Börjar inte förrän 9 vilket var extremt skönt. Lyx i vardagen med sovmorgon. Gick dock upp tidigare än jag behövde. 6.30 närmare bestämt. Men det var ändå skönt eftersom jag vanligtvis ALLTID går upp 5.30. 1h gör stor skillnad.

Nu sitter jag med en lite halvbråkig Gonzo. Han har bestämt sig för att bita lite i gardinern. Envis som en åsna. Men också kolosalt söt.

Idag slutar jag 15 eftersom dagverksamheten inte håller på längre. Och chefen sa att jag inte behövde kommit till jobbet efteråt. Så det blir lite fredagslyx. Nu ska jag snart ta bussen som går 8.03. Ser fram emot den här dagen.

Kram på er

Apmamma.

Nu har jag fått bekräftat att jag är orangutangfadder =) Känns bra. Fick hem ett fadderbevis i brevlådan idag. Nu kan jag bara försöka få andra att göra samma goda gärning. Det är inte mycket pengar det handlar om, men det hjälper verkligen sååå mycket.

image121
Mitt adoptionsbevis!!

Ligger och tittar på efterlyst nu. Det ska komma reportage om Solnabon som blev misshandlad. Han hamnade i koma men återfick medvetandet och ikväll får man följa hans rehabilitering. Fattar inte hur någon kan vara så grym och icke empatisk. Det måste ju vara något som är fel i hjärnkontoret..om det ens finns något hjärnkontor.

Degigt värre..

Ska snart dra iväg till träningen! Phu! Har precis knådat trolldeg med några tanter här på boendet. Riktigt roligt! hehe! Bra för händerna samt att de ofta behöver lite sysselsättning.

image119

Gjorde lite bakelser och liknande som de fick gissa vad det var...och så knådade de själva såklart.
Dagen idag har ju varit alldeles underbar i väder sett. Kan det bli mer vår i luften? Kunde kanske vara lite varmare men iallafall. Ljust och värmande sol räcker för att jag ska känna vår i luften. Har varit ute med fyra boende idag. Det uppskattas verkligen! De får frisk luft vilket verkligen gör dem gladare, sedan får de promenadträning. Flera flugor i en smäll! Vi har vår/sommar promenad två ggr i veckan. Men vi har inte dragit igång det ännu. Så än så länge blir det bara då och då...


Inte som alla andra dagar.

Imorgon blir det inte som alla andra fredagar. Imorgon ska jag nämligen vara på en dagverksamhet hela dagen från 9-15. Ska bli kul! Det är en dagverksamhet för dementa. Jag har lite tur för det kommer innebära att jag får sovmorgon och får sluta tidigare också för den delen =) Så AC och jag har kommit överens om att jag ska ta bussen till Solna Centrum efter jobbet. Ska kolla lite i affärer bara. Har inte riktigt något som jag behöver köpa, även om sneakers vore skönt att ha köpt när våren är här.

Kanske hittar något i present väg till mina vänner som snart fyller år!! =D
Bra att vara tidigt ute. Längtar lite tills fredag.

image118
Shoppa bör man - annars dör man!

Lyckad kväll!

Gårdagens kväll hos syrran blev kanoners. Från träningen fick vi skjuts ända fram till dörren eftersom G pappa hade bil. 19 var vi hemma cirka vilket var otroligt skönt. Jag gick och handlade frukt medan AC fixade maten som för kvällen blev laxwok med nudlar *mums* Jag köpte mango, melon, äpple, päron, banan och apelsin som jag gjorde fruktsallad av...sedan keso att ha i. Dunder gott alltså. Godare än godis (!!!!)
Det okända stod på programmet kl. 20.00. Fascineras verkligen av sådant. Älskar att titta på sådant. Det här programmet var dock inte alls lika bra som tidigare. Tycker det finns två medium som äger...Evens och han den andra manliga....(kommer inte på namnet).....
Skulle jag vakna upp av att ett spöke stod vid sängen skulle jag bli så rädd att jag kröp ur mitt eget skinn Brrrr......

Laddad för många steg.

Yes! Fick reda på att vi på vår arbetsplats ska delta (de som vill) i en tävling som Korpen fixar.
Man deltar i lag (måste vara 10 personer/lag) där alla deltagare får en stegräknare. Tävlingen pågår i 6 veckor med start den 29 april. Tävlingen går ut på att gå så mycket som möjligt och att rapportera det via internet.
Känner mig så laddad. För att hålla sig i form skaman gå 7000 steg per dag. Eftersom jag inte kan ha på mig den på handbollen läste jag att man för 30 min motion får 2700 steg. Så eftersom jag iaf tränar handboll 1h 30 min/dag blir det redan där 8100 steg. Sedan går jag alltid 1500m till jobbet. Bra dagar totalt 3000 meter =D
Sedan finns det fina priser..bla. resechek a´5000:-, finlandskryssning, mp3 spelare, pulsklocka....!!
Ska verkligen peppa mina arbetskamrater att motionera. Jipi!!!!!!!!

Gå in på www.korpen.se och anmäl ditt lag. Det kostar pengar att delta men gör gott för hälsan!!

Ugglas villa!!

image117

12.00 gick jag promenad med ett par arbetskamrater. En arbetskamrat hade sitt barnbarn i barnvagn..så vi gick en promenad på 45-50 minuter. Inte det roligaste vädret om man ser ur solsynpunkt..men desto skönare att gå och få frisk luft :0) På promenaden gick vi bla. förbi Magnus Ugglas villa. Coolt. Jag som tycker hans låtar är grymma =) Villan ligger bara några hundra meter från mitt jobb...ännu coolare ;0)

Skotips?

Jag vet inte vad det är..men på flera veckor nu har jag kännt mig lite trött och seg. Känns som att förkylningen och halsontet har hängt lite utan att visa sig ordentligt...! Att det kommit ut mer i trötthet. Så nu sitter jag och ska klunka i mig ett glas c-vitaminer. Mmm...tropisk smak. Faktiskt smakar det som läsk utan kolsyra :)

Idag kom min lön! Fanfar......!!! Jag fick ovanligt mycket denna månaden vilket beror på att jag fick flera hundra retroaktivt sedan förra månaden då jag fick löneökning. Yes! Sedan kommer lite skurupengar också. Ska skicka in 900:- för linser också. *kom ihåg det*

Funderar vad som står på min shopinglista. Snart är det dags för sneakers på hel tid. Har redan haft sneakers i veckan. Men jag skulle vilja ha sneakers med snörning. Har ett par lacoste nu med smala karborreband. Någon som har tips om sneakers som är snygga???

Jag är tillbaka..

Back to buisness efter ännu en tisdag med demenskurs. Väldigt intressant och otroligt engagerad och duktig föreläsare. Verkligen! Vet ni varför äldre människor tex. kan prata högt och tydligt om vad de tycker om människor i affären utan att bry sig? Jo, det finns ju olika delar av hjärnan som styr och bestämmer olika saker...frontalloben tex. är den del av hjärnan som har hand om kosekvenstänkandet, motivationen och omdömet. Och den är färdigutvecklad då vi är kring 20-25 år. Efter det börjar den långsamt (det är normalt) bli mindre och mindre...och då vi är gamla..kanske 80 år eller så har hjärnan minskat med 200g (och frontalloben ganska stor del av det). Och det är därför äldre intehar den där riktiga känslan för att tala tyst *ehhe*

Imorse såg jag snödroppar på en trädgård...tänka sig. Läste även i tidningen att änderna har fått ungar men att det blir svårt för dem att klara sig *snyft* Tycker det är så sorgligt....=( Usch vill inte tänka på det ens..

Träningen har varit förvånandsvärt soft den här veckan. I går hade vi målvaksträninge...lugn träningen i den bemärkelsen att det blir väldigt lite spring...desto mer skott vilket kan kännas i både armbåge och axel *aj* Men jätte kul!! AC o jag kom 30 min innan träningen började och körde hoppstyrkan. Skönt att hinna med det innan så att man kunde komma hem lite tidigare.

Tittade på "Kolonilotten Iris" på tv4+ och jag vet inte om det är "töntstämplat" eller inte. Jag bryr mig inte hur som helst.Tycker det är en mysig serie. Alla donar i sina små lotter =)

kurs igen och sushi

Jaha,har lyckats hinna med lite data innan jag skuttar iväg till lidingöbanan. Demenskurs idag! Har kommit på att veckorna går mycket fortare när man har en hel utbildningsdag såhär i veckan. Så det är skönt! Fick sovmmorgon idag...halv 7 väckte mamma mig. Inte illa. Gick och lade mig i sängen vid 21 ca och släckte lampan 21.45 efter att ha läst boken. Skönt att man är ordentlig med sömnen..annars hade jag nog inte fungerat.
Just nu skriver jag ner allt jag äter för att se om det är något med kosten som gör att jag blivit så trött sista veckan. Men jag tror inte det är det som är problemet. Har inte ändrat konsten på dessa veckor...och för några veckor sedan var jag jätte pigg. Men det är väl en period som går över....

Idag känner jag mig iaf pigg...hoppas det håller i sig hela dagen. Funderar på sushi till lunch idag. Mmm...

Nu trot jag att jag måste sluta...har lite grejer att fica med här...

kram

image116

Haha..

Sitter på jobbet och ska göra ett morgonprogram som jag ska köra med personalen varje morgon kl. 8!!!
Så jag satt och googlade på bilder och hittade en rolig bild....hehehe....



image115

Erkänn att det var en rolig bild? Inte för hundstackaren utan mer för hela grejen. Man funderar...har inte ägaren undrat varför hunden inte ätit något? Tar han inte av hunden selen varje dag? Om, borde han inte känna att hunden var lite väl benig då han tog av/satte på selen? Ja,ja..ingen idé att försöka vara snille i Internet-världen ;) *blink*
Skratta och må gott....

Thaimat,stegräknare...

Nu har jag ätit lunch. Thaimat! Räkwok med nudlar.  Kan det bli bättre? En på jobbet som åkte iväg och handlade maten på ett ställe i Solna. Så nu är jag verkligen laddad för att jobba på hela eftermiddagen =) Mormors pannbiff får vänta till imorgon. *mums*

På jobbet ska vi snart starta igång med stegräknar tävling från Korpen. Tävlingsmänniska som man är kommer det säkert gå alldeles utmärkt. Jag går otroligt mycket på jobbet..då jag springer omkring på alla fyra våningar...upp och ner...ner och upp...hela dagarna. Sedan har jag 1500m till jobbet från >Mörby Centrum och lika långt tillbaka. Så nu när vi får dessa stegräknare kommer jag nog gå både till och från jobbet. Nu går jag iallafall ena sträckan. Sedan pratar vi på jobbet om att gå på lunchen. Jag äter lunchen på max 30 min och varför inte ta adnra delen av lunchen till motion?

Nu ska jag jobba vidare. Vad tycker ni om denna mumsiga burk med ögon?

image114
Rent av skrämmande skulle jag säga.....hjälp

Läser bra bok!

Vaknade ganska utvilad i morse vilket var otroligt skönt. Gick och lade mig innan 22 igår kväll...läste bok och somnade kl 22. Har börjat läsa en bok av Vibeke Olsson "Molnfri bombnatt". Mamma tipsade mig om den och jag har pratat med många som säger att de läst den. Jätte bra bok...en sådan där bok man inte vill sluta läsa. Handlar om Hedwig Johansson som berättar om tiden för andra världskriget. Hon skilldrar världskriget utifrån sin situation. Rekommenderas! Såg att den kan köpas på bokrean på Akademibokhandeln. Passa på!

Ikväll är det löppass och fystester. Vilka fystester (?)  jo brutalbänk, triceps, chins. *go for it*

Nu har alla ungdomar sportlov..haha...själv sitter man och sliter på jobbet. Oj,oj,oj.....men gör inte så mycket eftersom det känns så skönt när det dimper  ner massa pengar på kontot snart. *haha*

Kram på dej och kram på mej ;0)

Söndag....

Söndagskväll
Känns oftast lite tungt att veta, imorgon är det åter till "verkstaden" och arbeta. Men samtidigt en vecka full med träning och allt som hör till. Har redan börjat planera för semestern. Ska ta 3 veckor bara. 1 vecka på Öland, 1 på landet och så 1 vecka (kanske) med mina underbara vänner!!!! Hoppas verkligen det går!!! Skulle vara så kul så det finns inte. Vad vi ska hitta på? Resa förhoppningsvis! Jag har sparade pengar att ta av....men bäst att tänka till lite iallafall...tänk om en bra lägenhet skulle dyka upp! Jag får fast (i kommunen iaf) till sommaren....då kan jag ta lån och förhoppningsvis köpa min drömlägenhet *hehe*

Har kollat hur träningsveckan ser ut...
Måndag: Löpning + fystester
Tisdag: Boll + hoppstyrka
Onsdag: Boll+ gym
Torsdag: Boll + löpning
Fredag: ledigt
Lördag: Boll
Söndag: Gym


Ingen match!!! Det blir på måndag....efter denna veckan ovan....mot Västerås.


Annars så är jag lite glad över bollträningen på lördag!Ska nämligen ha träningen på Bosön. 10 min från där jag bor ;) Gaaanska skönt att inte åka till Nacka Bollhall (för en gångs skull). De har Bygg Ole cup där, det är därför vi får flytta träningen till Bosön =)

Nu har jag tyvärr inte tid med dig längre...dumburken väntar...


Bussresa med duktig Ebba..

Är nu på besök hos mormor och morfar. Har precis intagit mycket god måltid =) Mums! Idag fick vi ta bussen eftersom pappa jobbade och jag ska säga att Ebba klarade bussresan väldigt bra. Hon är inte så van att åka buss. Blir lätt otålig och gnyr. Men som sagt, duktig ändå =)
Ikväll är det åter igen "I en annan del av Köping"  och det ser jag fram emot. Ska bli riktigt roligt...någe mer skoj på tv?
Snart ska AC och jag ut i löparspåret. 3-4km lättare jogg. Ska bli skönt....men känner mig trött idag med. Förhoppningsvis känns det bättre efteråt.
Förmiddagen idag har gått i slow motion. Harhunnit med en massa. Fixat iordning med min Itunes och laddat på ny musik på min Ipod. Googlat runt på Internet....och massa annat. Jo städat rummet också *klapp på axeln*
Hej svej..nu ska jag snart i väg och springa.....

BILDER från mobilen

image109
Här skrittar jag fram...

image110
Har ett roligt program på mobilen där man kan göra sig extra snygg....

image113
Mobiltönt....

Trallalallalalalla.............

Utorrent - hjälp!

Då var det söndag igen och man har hunnit med att förlora en match i Göteborg. Tungt!! Ska man någonsin kunna bli en bra förlorare? Tror inte det. Tyvärr påverkas dagen efter....inte roligt.
Sitter i köket och försöker förstå mig på musikprogrammet Utorrent, som man kan ladda ner musik med. Någon som vet hur man gör?
Har DC++ nu och jag har hört att Utorrent ska vara bättre. Men jag förstår mig inte på den..suckar djupt. KAn inte något snille skriva och berätta hur man gör?

nej

det blev förlust i matchen mot önnered....tyvärr. känns pissigt...verkligen. Men så är det en dag imorgon...kämpa på i veckan...träna o stå i....nästa match mot Västerås hemma...ser fram emot den....

Snart åker jag...

Snart är man på resande fot. 10.10 går tåget mot Göteborg och Önnered. Blev lite orolig igår då det blåste 36m/s och 80000 hushåll var utan el. Men gick in på sj´s hemsida och såg att de aldrig slutade åka på linjen sthlm-gbg och tvärtom. Det ska nog gå bra. Ofta brukar det vara att det blir svårt att komma hem istället..´

Känner mig redan taggad. AC har gjort iordning pastasallad till lunchen och jag har packat ner datorn + filmerna. Här ska ses på beemovie.

Har haft fullt upp med gonzo nu på morgonen. En riktigt liten filur...klättrar och kräver 100% (eller 110%) uppmärksamhet. Gullungen!

Nu ska jag fixa iordning det sista..innan jag går ner med syrran och åker det nostalgiska lidingöbanan....

Kram Kram

<3 Pussgurkorna <3

Hemma efter jobbet, har ätit och är väldigt mätt. Han smita ner i badkaret också så nu känner jag mig verkligen "helfräsch" haha! Gonzo sitter på min axel nu och kvittrar glatt. Han älskar då många i familjen är hemma...och samma sak gäller för Ebba. Hon känner verkligen på sig då det är fredag. Nu ska jag låta er njuta av bilder av mina älsklingar.

image106
En trött Ebba ligger som en kringla i soffan...

image107
Ett litet ben som jag o ac gav ebba i somras då vi kom ner till öland.

image108
Det är jätte roligt att bita sönder pennor....

Så nu har jag fått skryta ännu mer med mina sötnosar....Vad tycker du?

Snart är det dags!

Sitter på jobbet och räknar ner. Snart ska jag hem. Först ska jag dock till Mörby Centrums H&M och handla underkläder =) Sedan till ön och till optikern. Ska köpa linser.......
Har funderat mer och mer på att operera ögonen med laser. Känns lite läskigt men jag har pengar nu och det skulle vara så skönt att slippa linser. Någon som har erfarenhet av laseroperation av ögonen??

Motvind och rolig gubbe i morgonrock...

Vet inte om denna morgon började på bästa sätt. Menom den inte gjorde det, hoppas jag iallafall att dagen blir bättre och bättre. Höll för övrigt på att blåsa bort då jag gick de 1500m från mörby centrum till jobbet. Usch! Irriterande motvind hela vägen. Sedan då jag kom vid villakvarterat fick jag nästan tuggummit i halsen. En äldre man ska hämta tidningen och kommer utgående med morgonrock och seglarskor. En munter syn som, tror jag, muntrade upp min dag lite.
Läste i DN i morse att någon finurlig politiker (Jan Björklund?) ha de sagt svar på tal angående om att ta hem militärtrupper då regnperioden kom..."De får väl ta på sig stövlar då" Vet inte vad jag ska säga om det.....
Blev lite glad igår på träningen. Vi fick reda på att vi imorgon inte åker till Göteborg förrän 10.10. Sovmorgon! Tycker det gör att fredagskvällen blir trevligare...ingen stress om att gå och lägga sig 22-tiden för att orka upp pigg och kry.

Börjar så smått planera in en filmkväll med vänner......ska bli trevligt!!


image105
Visst är vi lite konstiga? hehhe

*kämpar mot tunga ben*

Tung,tyngre,tyngst. Fattar inte. Hur kan man vara så tung? Har kännts ganska tungt hela veckan vilket gör mig lite besvärad. Vill inte känna så.....Imorgon är det vila och jag hoppas verkligen det ger resultat. Vill vara pigg till matchen mot Önnered på lördag.
På kvällens träning nötte vi ganska mycket försvar och spel. Ganska stillastående vilket gjorde att jag blev seg pga det. Men tänker man ett steg längre är det inte så konstigt att man är lite tung. Tung fys i måndags, tung fys i tisdag....det räcker. Ingen vila heller onsdag,torsdag...så man kanske inte hinner återhämta sig. Men som sagt, vila imorgon och då brukar jag bli pigg.
Nu ska jag ladda som en tok....ska bli skit kul att spela match mot Önnered. Ett roligt lag att möta.....
Cioa!

Toalettspring..

Hela dagen har jag kännt att "nu måste jag på toa igen" och jag har verkligen funderat över varför. Det slog mig dock ganska snart att det berodde på att jag åt asiatisk mat igår. Det brann i munnen. Kände mig nästan som en eldsprutande drake. Så när man satt och åt drack man flodvis med vatten. Inte underligt att toaletten varit välbesökt idag...all vätska måste ju ut. Skönt iallafall.....att veta.
Gud vad mätt jag är. *rap* Förlåt.....

Träningsprogram med bra musik

Har tagit med mig min bärbara dator till jobbet idag. Har lovat en arbetskamrat att  jag ska göra ett träningsprogram till henne. Hon har gummiband och hantlar...och behöver ett program hon kan köra efter. Har hunnit så långt att träningsprogrammet är klart. Men nu fattas musiken....och det var därför jag tog med mig min dator. På den har jag massor med musik. Har suttit lite här på morgonen och plockat ut bra låtar. Det gäller att personen som tränar gillar musiken och att det är glada/peppande låtar. Vem vill träna till lugna favoriter? (inte jag iallafall).

image104

Tror jag ska försöka smuggla med syrran hem idag...mm...vad kan man locka med? Pussar från Ebba och Gonzo? Ska du med hem syrran?


Fyra hörn

Igår skrev jag inget på kvällen. Anledningen var att midagen på RICE med några lagkamrater blev väääldigt trevlig och jag kom inte hem förräns närmare 23.00. RICE på Nybrogatan 16 kan jag verkligen rekommendera. Jätte trevlig personal, god mat osv. Tyvärr blev vi inte så många som följde med och åt. 5st bara....men i ärlighetens namn känns det som att det spelade mindre roll eftersom vi hade så trevligt. Vi kom dit 4 minuter sent vilket höll på att sluta med att vi inte fick ett bord. Det löste sig dock..... Maten var super....man fick så mycket sushi man orkade..och det var bara att säga till så fick man det till bordet. Avokado och lax var godast =) Orkade förvånandsvärt mycket mat vilket kan ha berott på en sak: PINNARNA!!!
Vi åt med pinnar vilket resulterade i ett inte allt för fort ätande...vilket var skönt. Hatar att kasta i mig mat.

Måste erkänna att jag var ganska trött idag. Men konstigt (eller inte konstigt) nog ringde klockan (mammas röst) ändå kl. 5.30. Bara att kliva upp och försöka vara människa för en dag....haha
Nu sitter jag på jobbet och det känns som att jag kommer överleva denna dag också....

image103

Någon som vill ha min lunch idag? Vet inte om jag orkar..... ;)

Isn´t she lovely....

isn´t she wonderful?

image99

image100

image101

image102

Tyckte låten passade alldeles utmärkt på denna lilla sharpeiflicka =)

Full i skratt

haha blev lite full i skratt då jag kollade runt lite på www.inreda.com De har mycket fina grejer där..och uppdaterar nästan dagligen med nya produkter. På måndagar har vi inte handboll utan fys gemensamt. Och några gånger har vi, för att bli extra varma, hoppat långhopprep. Ganska kul faktiskt.

image98
Vad säger ni om detta hopprep? Är det inte gulligt??

150 miljoner

Läste i tidningen idag att någon skänk 150 miljobner kronor till Karolinska Institutet....så att de kan bygga en aula. Där ser man...blir glad då jag läser att stormrika människor gör något vettigt av sin förmögenhet.
Ibland kan jag tänka att "varför skänker inte dessa miljonärer mer pengar till välgörenhet" ? Men så tänker jag ett steg längre och då kan jag förstå. Jag tror många skänker utan att de berättar det öppet. För vad skulle hända då? Jo alla skulle böna och be på sina bara knän "Skänk pengar till oss" och det kan man ju gärna vara utan......

Hade jag flera miljoner skulle jag skänka pengar till:
Djurens Rätt
Organisationer som tar hand om skadade djur
Någon organisation som hälper människor......vet inte vilken bara

Men i första hand till djur efter som alla andr av sveriges befolkning i första hand tänker på människor.....det behövs sådana som tänker på djuren också..en av dem är jag =)


image97

Bilder (Vet att jag tjatar)

Här kommer fler bilder..älskar bilder som visar action =)

image95

image96

Yeaahhhhh.....

Back to buisness

Är tillbaka på jobbet igen efter en heldags kurs i demens. Känns skönt! Även om kursen var väldigt intressant!

Onsdag! Och vad står på schemat idag?
Jobba hela dagen som vanligt. Sedan iväg till träningen. Äta med laget på RICE! Sova!
Låter inte så roligt om man skriver det sådär kanske. Men ser fram emot dagen. Ska bli trevligt att gå ut och äta med laget. Det har varit uppstyrt väldigt länge nu....bara för att alla ska ha chans att vara med. Det är ju i slutet av månaden, men eftersom vi berättade om det redan i början av månaden räknar man med att de som vill och kan hänger på.

Igår efter träningen satt en kvinna på bussen och läste Nacka Värmdö Posten. Såg att hon närmade sig sportsidan och kunde inte låta bli att lägga en blick över axeln. En stor bild på Mia och nästan en helsida om matchen. Tufft!
På deras hemsida var bara en gammal bild på AC..från Eslöv matchen..så det var kul att de tog med en aktuell bild i tidningen.

Vill på ssa på att tacka C för nedladdningen av filmer. Du kommer göra vår resa ner till Götet trevlig =) Hoppas kunna se både Beemovie och Beckfilmen!!! Jipi!! Mmm..undra vilken man ska ta på nervägen....blir nog Beemovie =) Nu ska jag göra nytta......

Dag full av demens

Nä jag har inte fått dåligt minne...jag har varit på demenskurs hela dagen. En fyra dagarns kurs som kommunen betalar. Jätte bra och intressant kurs men otroligt bra föreläsare som verkligen vet vad hon pratar om. Fattar inte att jag inte hade mer myror i brallar. Men jag tog det som bekräftelse på att föreläsaren var bra! Hon gjorde det intressant att lyssna och visste då hon skulle lägga in fikapausar ;)
Demens måste vara den mest fruktansvärda sjukdomen som finns. Vi fick bla. se en film om en Alzheimers sjuk kvinna då hon befann sig i de olika skedena av sjukdomen....och det stämmer verkligen att det är "de anhörigas sjukdom" samtidigt som det är fruktansvärt att se denna kvinna förstå att hon bara blir sämre och sämre. Usch!!!

Föreläsaren sade en ganska rolig och egentligen ganska sann grej....tänk om man skulle leva livet åt motsatt håll...vad mycket bättre det skulle vara....och jag är beredd att hålla med.....

Åt sushi till lunch...mums..älskar det!!!! Och imorgon efter träningen blir det middag med laget på RICE, på nybrogatan. Buffé ala sushi,asiatiskt. Gott värre.....

Handbollsträningen idag gick bra...och efteråt körde AC och jag gym. Pju! Lite tunga ben idag faktiskt. Intervallerna och fysen igår satte sina spår.

image94


Totalt färdig

Oj,oj,oj...fattar inte att jag är så slut. Det tog emot en aning idag på väg till träningen. Vilket berodde på att jag hade ont på ganska många ställen...hand,knä och rygg. Men så kommer man och träffar alla i laget och man önskar inget annat än att man var där. Hur kul hade det varit att sitta hemma och glo på dumburken?? (Inte kul)
Men denna träning var något extra.
Intervaller 60s arbete 20 sek vila 20set.......oj oj oj...tufft...men vi klarade det!!!!!
1h fys med fotarbete,spänst och styrka...trodde ett tag att mjölksyran i ben och mage rent visuellt skulle spruta ut. Som tur var hände det inte...!!! Var skönt med ordentlig strecth och nedjogg efteråt.

I morse kunde man som sportintresserad läsa om oss och vår vinst mot Hammarby =)
Dock återstår det underliga dilemmat varför gubbsporter alltid får mer skrivet. Har faktiskt helt seriöst slutat läsa sportbladet som aftonbladet har. Ingen idé att läsa när ALLT som står bara handlar om herrar inom ishockey och fotboll. Inget jag är intresserad av..därför läser jag den aldrig.

I denna tidning kan du läsa om oss:
http://213.115.165.49/pdf/pdf/2008/02/SCity-2008-02-18.pdf

Haha..sitter och tittar på "Simon och Thomas" Engelsmannens svenska ord är helsköna "Hejsan på dig piggnisse" säger han tex tidig morgon då en av målarna redan målat endel....

Nu ska Ebba få tömma blåsan.....så ingen olycka sker...

image93

Fler matchbilder..

image91
Jag - in action...

image92
Malin gör ett av alla sina mål....

HEJA SKURU vi är BÄST!!!!

-jaha-

Varmt som en början till vår.Fåglarna kvittrar och en hemsk tanke kommer flygande...tänk om det blir riktigt kallt och vinter. Vad händer då med alla småfåglar? Eller alla vårblommor som redan slagit ut?
En på jobbet berättade att det flera år sedan var liknande klimat och att det på sommaren var helt dött på kvitter efter att alla fågelungar dött av kylan. Deras klocka inne i kropparna tror juattdet är vår och äggdax. Men så blir det kallt och ungarna klarar sig inte =( Nä..hemska tanke....
Sant är iallafall att det är det varmaste klimatet i Sthlmstrakten på 250 år...fattar ni? Helt sjukt...

image90

Nu ska jag ner och äta min lunch.....
Den här förmiddagen har gått så otroligt fort så så det liknar ingenting...

Oförskämt - rent ut sagt.

Vara så här pigg en måndagsmorgon!!!! Fattar inte själv. Brukar vara jätte trött...men inte idag *glad*
Vet inte anledningen, men det jag märkte tydligt imorse var att det var mycket ljusare ute. Då jag klev in genom dörrarna på jobbet kl. 7.15 var det ljust! Så skönt. Orkar mer, piggare.....

Vaknade även med "ont lite här och var". Stukat lillfinger, ont i fotknölen, uppslipad höft och annat..men vad gör det när vi tog en vinst igår? Hade "nästan" (OBS nästan) kunnat kliva av banan med bruten lilltå.....bara vi vunnit.

Ikväll är det nya tag som gäller..fys fys och fys. Ingen tanke utan bara att köra på..skönt!!!
Ska se om jag kan ladda upp lite bilder från matchen som inte bara är "JAG". Stort Ego igår ;) Nä..så illa är det inte..

Men kolla min blogg under dagen.....

kram

Matchbilder

image87
Rött kort??

image88

image89

We are tha Champions.....

Just nu!

image85

Underbart

vinst i kvällens match mot Hammarby. Viktigt. Hammarby ligger näst sist i serien..men det är absolut inget som gör det självklart att vi ska vinna. Som tur var var alla taggade och många visade att de vill spela. Tyvärr släpper vi in alldeles för många bollar. Vi måste verkligen få till det bättre bakåt för det är där allt börjar. Speciellt viktigt är det då vi möter bättre motstånd. Då straffar det sig direkt om man spelar dåligt i 5 minuter. Själv gick det bra i första halvlek tycker jag...och det räckte för att kamma hem matchenlirarepris. Tycker dock att många var bra och det kunde nästan ha gått till vem som helst. Det var verkligen roligt att se junisarna också =) Full fart framåt!!!!

Innan vi åkte hem hämtade vi Ebbis hos mormor och morfar. AC och jag köpte 2 packe tulipaner...röda. Lite försenat alla hjärtans dag. Älskar er!!!! Kom hem och åt makaroner och köttbullar...mums. Så nu är jag mätt och laddad för "I en annan del av Köping" Heja Köpinggänget!!!

Får se om jag lägger upp lite bilder under kvällen..matchbilder alltså.....håll ut så kommer de snart..=)

Melodifestivalkvällen...

image82

image83

image84

Bye Bye....

Trevligt

igår blev dagen väldigt lyckad. Bra morgon träning!!!
Sedan mötte jag o systra upp Lina inne i stan. Vi gick kungsgatan, humlegårdsgatanoch nybrogatan. På vägen hann vi se en demostration där kurder skrek något om Öscalan.
För min del blev det endel saker shoppade:
Nämligen 2st grytvantar från Village och 3st köksredskap från Bruka Design.

    
Hoppas ni ser vad det är - trots små bilder...

Vid 16-tiden kom vi hem till AC. C spelade match kl.17 och det blev vinst med 3-1! Heja Kasam!
20.00 kom C och vi kollade på Melodifestivalen. RÄTT låtar gick vidare till final.
Röstade två gånger på tvillingarna Romedal. (Twinpower) Dem och deras låt var grymma!!

image81
Duktiga artister - verkligen.....

Efter schlagern började "Se upp för dårarna" och det kunde vi bara inte missa.....

Nä..det blev en fullspäckad och mycket trevlig och lyckad lördag!!!!

Tack för det!!!

Snart bär det av...

till träningen i Nacka Bollhall. Handbollsträning med matchförberedelser ...för imorgon smäller det. Då möter vi Hammarby i en viktig match. De har inte gått bra för dem..men alla vet att bottenlag kämpar på och har allt att vinna. Så här kan man absolut inte ta ut något i förskott.

image77
Gå in på meez.com och gör ditt eget jag. Vad tycker ni om denna figur, liknar det mig? Väldigt rolig sida där man kan ändra bakgrund, accesoarer och allt. Vem gojjan är?Gonzo såklart =)

image78
Här är det lilla livet <3 Kände dock inte att jag var särskild taggad på att vara med själv på bild ;) hehe

Bye Bye

BILDER!

Här kommer lite bilder...

image74

image75

Tack för ikväll......

image76

Presenter och soffan!!!

Härligt!!!! Hemma nu. Har precis dragit av en ansiktsmask. Fick massa skönhetsartiklar av syster på alla hjärtans dag. Idag fanns tid att ta hand om sig lite grann....


image73

Alla hjärtans dags present....

Gick lite på Åhlens City efter jobbet. Massor med härliga vårkläder. Vill ha! GANT hade urhärliga skjortor,tröjoroch toppar. Sedan blir jag besviken på många av märkena som i princip har samma kläder året runt. Känns så iallafall. Blev sugen att köpa Björn Borg trosor men man gör inte det när man kan köpa för 100kr billigare på Barkaby Outlet. Där har de verkligen alla färger och mönster.

Såg jätte söta plånböcker från Longchamp...199:- på Åhlen´s. Fanns i massa fina våriga färger.

Tacos

Så har jag lunchat färdigt med alla kollegor. Tiden går så fort då man sitter och babblar en massa skit i lunchrummet. Tack vare systrami fick jag tacos i matlådan. *tack* Riktigt gott. Lagom lunch med mycket sallad. Tittar ut genom kontorsfönstret nu och ser hur underbart fint vädret är. Ser nästan ut som en junidag. Men där tar man helt fel. Riktigt kallt ute vilket jag fick känna i morse. Brrr...Vädret spelar en verkligen spratt. Ena dagen vårkäsnlor och andra dagen vinter. Help!

Håller på att komponera ihop en liten "förflyttningsgenomgång" som jag ska ha för en personal nästa vecka. Ganska kul faktiskt. Mycket handlar om att utbilda personalen i tekniken vid förflyttning tex. att arbeta med tyngdöverföringar, att arbeta nära kroppen för att göra det lättare viktmässigt samt att arbeta i rätt arbetshöjd. Många som har haft förflyttningutbildning tar inte till sig den här kunskapen utan kör på i det gamla mönstret. Problemet är att en skada kan komma så plötsligt. Räcker md att man hjälper gamla Astrid att resa sig upp, vrider sig lite...och *poff* så har man fått ryggskott.

image71

Nä nu ska jag iväg och träna med några.....ganska blir ett rollatorrace också innan jag går hem kl. 16.

HAhahaha....

image70
Klockren..................

Inredningslänkar

JAPP....här kommer massor med inredningslänkar som jag varit inne och snokat på.
Håll till godo.

www.bluebox.se
Bra hemsida med stort utbud. Här hittar man sådant man aldrig kunde drömma om att det fanns.

www.inreda.com
Min favorithemsida. Kanske beror på att deras "affär/lager" ligger på Lidingö och att jag därför inte behöver betala frakt utan kan hämta varan där. Massor med fina barbapappa grejer.

www.frapp.se
Mkt bra hemsida om du är intresserad av köksmaskiner. Det är här jag har min favorit pryl..nämligen köksmaskinen för 6000:- Jätte fint i röd. Kolla vet ja!

www.finating.se
En sida med massa gerjer för den trendmedvetne. Rekommenderas om man vill betala en extra slant.

Kommentera gärna vilken sida ni tyckte mest om?

Så var det åter fredag...

och det känns verkligen så skönt. Är dock lite besvärad över att jag vaknade av lite "ont  i halsen"-känsla. Men jag hoppas att det inte är något...konstigt om det skulle bryta ut igen.

Längtar till dagen är slut. Då man får gå hem och bara slappa. Längtar verkligen efter en sådan kväll.

Efter jobbet ska dock Ac och jag inhandla en dag gammal alla hjärtans dag present till mamm och pappa. Har inte hunnit i veckan och till helgen passar det bra iallafall. Vet inte vad vi ska köpa bara..mm....något förslag?

Dagens.......
höjdpunkt:slappa i tv-soffan
suck:8h arbete innan hemgång
lunch:torillas
vill ha:frukost
fokus: klingsta stugan

Nä nu har inte jag tid med er längre..(på ett tag)

Alla Hjärtans Dag


*fanfar* Idag läser man i varenda tidning om "alla hjärtans dag" Tycker egentligen inte att det är så speciellt måste jag säga. Men samtidigt är det roligt att ge någonting till sina älskade.


image69
Har skickat iväg något e-vykort och mms....annars har jag inte gjort något speciellt.
Såg att det stod en gelehjärtansask på kontoret......

Ikväll väntar ett styrkepass och handboll. Go for it!!! Blir nog endel spring trot jag. Matchförberedande träning blir det nog på lördag. Hoppas på spring så att man kan springa av sig lite.
Pju..ska på möte kl 14 idag. På något sätt blir man lite bekväm av sig...tycker det känns lite motigt att ge sig iväg från jobbet...! Speciellt då det är 1,5km att gå till Mörby Centrum och sedan buss. Men,men.....
Nu ska jag äta lunch.....mums

Snart är jag fadder...

Imorse köpte jag ett frimärke och postade ansökan om fadder för den lilla orangutangbebisen Kesi på 3 år. Så snart dras 75 ynka kronor från mitt konto varje månad....
Känns bra att skänka de pengarna. Tänk själv!! Dra in på annat och skänk pengarna till någon som behöver. Du behöver inte ändra hela din ekonomi utan dra in på:
- Läsk
- Cigaretter (om du nu inte redan har kunskapen om att rökning dödar)
- Öl om du tex går på puben
- Godis (strunta i att handla godis en helg)
Det finns massor med onödiga grejer man kan strunta i..och på det sättet spara pengar till något viktigare...

Persbrant på besök?

Ja varför inte? Visst hade det varit möjligt. De ska nämligen spela in en serie som ska sändas i tv snart....och då behövde de låna en lägenhet i vårt område. Det hela började, tror det var i förrgår kväll, då pappa hade varit ute med Ebba efter kl 21. När han gick in genom porten som blir låst efter 21 kom en mörk man springande efter (antagligen för att hinna in innan dörren gick i lås) och lyckades fånga upp dörren. Sedan "sprang" han efter pappa upp i trappan. Ebba märkte direkt att det var någon som var efter så hon började skälla....så pappa gick snabbt in genom dörren. Då mannen kom efter trodde pappa att det var någon försäljare och drog igen dörren med orden "Vi ska inte ha något".

Så imorse kl. 6.30 stannade en bil utanför vår port och började lassa ut grejer. En matta faktiskt *ler* (Vi såg att det var samma kille som sprungit efter pappa i förrgår....mattförsäljare sade vår fördomsfulla tanke) Så när pappa gick ut för att åka till jobbet frågade han var han skulle göra.....svaret blev att de skulle spela in den här serien med Persbrant =) Hahaha.....där ser man....en efterföljsam mattförsäljare blev helt plötligt någon annan....
Han hade följtefter pappa i förrgår för att fråga om vi hade lust att låna ut vår lägenhet för inspelning.....hehehe..

image68
Ska bli roligt att se serien sedan......

Handbollsbilder - ego

Matchbilder...

image66
Frikast blev det......


Helgen fullbokad

Ja det är verkligen så att helgen, innan den ens har börjat, är fullbokad.

Lördagen: Träning 11-13, sedan måste jag hem och fixa iordning lite. 17.00 är det avspark på stora mossen för FC KASAM som spelar match. Sedan blir det Melodifestivalen hos AC. Så den här dagen kommer gå i ett..men med otroligt trevligt sällskap.

Söndag: Match mot Hammarby. Det är det som händer...och det är dagens höjdpunkt. Allt fokus åt det. Så är det.

Iallafall gick träningen bra idag. 1h 30 min boll och inslag av fotarbete och snabbhet. Sedan hade jag möte med Elitkommitén.

image64

Vårat vääldigt ostädade omklädningsrum...

image65
Min plats......

Vår i luften

sitter inne på kontoret på jobbet...har öppet fönster och känner verkligen att det är vår i luften. Härligt!!!
Mm...lite lustigt att det dock bara är mitten av februari..Hoppas ingen mer snö kommer....

Äntligen blev han fäld...

Tito Beldram!! Äntligen fick han sin dom! 2 års fängelse...men han kommer säkert komma ut efter 1 år. Så är det. Vad ska man säga? Egentligen känner jag mig lite kluven till alla offentliga domar.
Vi har läst om Rickardos mördares domar och senast om just Titos dom. Det första som slår en är ilska över ganska snuttiga domar där de åtalade snart  är ute på fri fot igen. Sedan börjar jag fundera över Rinkebymordet. Läste nyligen den boken. Där journalist och författare, som hävdar att 2 av bröderna är oskyldiga, skriver denna bok för att för att försöka bevisa deras oskyldighet. Efter detta funderar jag ofta över hur sann domen är. Det är ju inte säkert att media vinklar allt rätt. Hur är det i Titos fall? Inte vet jag, och inte lär jag få veta det heller...

www.rinkebymordet.se

Läs och begrunda....


Mycket på en gång just nu...

Jag känner det, veckorna springer på att man nästan inte hinner med. Så känns det på jobbet också. Tiden har på något underligt sätt blivit mycket snabbare. Eller så är det jag som blivit långsammare helt enkelt =) HA!
Ikväll stundar ännu en handbollsträning vilket känns inspirerande. Som vanligt!! Jag o E körde hoppstyrkan igår efter träning och det kändes ganska bra. Har inte kännt av någon trötthet idag efter alla hopp =)
Imorgon är det alla hjärtans dag och jag funderar över hur jag ska ha tid att ta emot alla blommor och gelehjärtan ;) Bästa kanske är att ta ledigt från jobbet så att man kan vara hemma och ta emot alla blombud. Grannarna blir väl inte glada om det står massa blommor i trapphuset =) Skämt och sido. Funderar över om jag ska hitta något att ge till mina kära föräldrar. Brukar ofta bli något symboliskt. Kanske blir försenad present på fredag då jag kan handla något efter jobbet. Mmm....

Vad skulle du ge dina föräldrar på alla hjärtans dag??

Det märktes direkt - vilket är skönt.

Igår kände jag mig egentligen trött hela dagen, vilket blev ännu värre när jag kände hur huvudvärket började accelerera. Idag är jag mycket piggare. Gick till sängs tidigt igår. Sedan har jag sett att vädret ska vara fint idag vilket gör att man blir ännu gladare. Var redan ganska ljust då jag kom till jobbet innan halv 8.

Nästan hatar mina ögon. (Jag vet, hata är ett starkt ord *ler*) Men jag känner bara att jag inte orkar med svidande ögon längre. Trycka in linsen tidigt i ottan lockar inte direkt. Förr kollade jag upp lite om laseroperation för ögonen. Kostnad blir ca. 25 000:- för båda ögonen. Men problemet ligger inte i kostnaden egentligen. Problemet är att man måste vara linsfri ca 5dgr innan undersökning och operation. Hur ska jag kunna vara det när jag träna varje dag? Jag kan ju inte springa omkring med brillor på planen, hur skulle det se ut? (IIla och ganska opraktiskt med tanke på min spelstil) Glasögonen skulle flyga som glasögonfåglar *ahha*
Sedan finns det ju en annan lösning....sommaren. Skulle kanske stå ut med att köra fys med brillor...men det som svider är att man då inte får bada och sola efter operationen =( MmM.....jag får fundera vidare....

Vill inte vara glasögonorm längre =(   OBS! Skojjade för de som inte förstod ;)

 Söt va?

Äntligen..

"I en annan del av Köping" släpper dvd för 199:- som går att köpa på Åhlens. Grymt. Frågan är om den kommer sälja? Det tror jag.Kan de sälja dvd med "Idol" och annat mindre bra så kommer garanterat dessa ärliga och egna människor gå genom rutan. KÖP DEN!

Annars kom jag ganska precis hem från träningen. Har ätit fiskpinnar och spenat..mums...sååå gott. Så nu skriker bara min mage efter sött =) Men jag har bestämt mig för att inte äta så mycket sött. Ofta hamnar man i en ondcirkel där sockersuget kommer mer och mer. Nä tack!

Jaha...och fadder blev man till en liten orangutang unge också =)
Så varje månad stödjer jag nu Djurens Rätt, Greeenpeace och så Orangutang fadder.

image61  image62


Jag har blivit med apa!

Jo,det är sant...jag skojjar inte. Läste på en dagstidning om att man kunde bli fadder till en orangutangbebis för 75:- i månaden. Så nu har man blivit mamma ;)
Gå in och bli fadder på http://www.orangutanger.se/ 
Hur mycket är egentligen 75:- i månaden för dig? 
Nu är jag fadder åt 3-åriga Kesa.  Ursöt! Eller vad säger du?
image60

Det var jag och en på jobbet som tog tag i saken!! Annars pratar man om det men handlar sällan.
Så varje månad skänker jag pengar till:
- Djurens rätt
- Greenpeace
- Borneo Orangutan Survival Sverige (fadder alltså)

Känner mig sååå stolt....är du också det??

Hemma igen

Hemma efter 2 pass - fys. Ett intervallpass och ett styrke/fotarbetspass. Tänk explosivt!! Ingen rolig syn då vi kom till slussen och såg "Ropsten 10 min" Men med trevligt sällskap gör det mindre.

Sitter och har precis kollat klart på "Simon and Thomas" Stod mellan det och Outsiders och det första programmet kändes lite hetare. Älskar inredningsprogram även om jag tycker detta program inte gav något fint inredningsresultat. Men smaken är som baken..delad!!

Nu åkte Gonzo in med mamma. Han ska alltid sitta hos henne och gosa innan han nattas i sin bur. Rutiner är viktiga för de små liven =)

 Här ligger den lilla princessan på ärten Zzzzz.....

Imorgon väntar ännu en dag med jobb och träning. Ibland känns det att man är i ett ekorrhjul. Det är viktigt att man stannar upp ibland och funderar över hur man vill ha det. Jag gör det ibland och varje gång blir svaret...att handboll och träning verkligen är det som är roligast. Hur roligt skulle det vara att varje kväll lunka hem till lägenheten och bara kolla tv (?) Inget för mig iallafall.

Gäsp..börjar bli lite trött nu. Igår gick jag och la mig lite för sent..22.30 med andra ord. Inte konstigt att ögonlocket höll på att ramla ner om och om igen.

Ser fram emot kurser och utbildningar jag ska gå på jobbet framöver. Endel är gratiskurser från olika företag som säljer hjälpmedel. Men idag kom chefen in och frågade om jag trodde kursen "Rörelse...." var något för mig. Det var en inspirationskurs för tex. seniorgympa, sittgympa, balansträning, koncentration- och koordinationsträning samt yoga. Låter riktigt intressant faktiskt. Längtar tills jag får gå den. Kostar 800:- som jobbet betalar.

Hej då...


Tranieren.

Oj,aj..lite ont i kroppen idag. Vet inte varför. Borde vara tvärtom med tanke på det lätta lölppasset igår. Tanken var ju att lätta upp kroppen lite.Men icke.Sprang i och försig inte med armarna *blink*
Men sett över en längre period måste jag säga att jag känner mig mkt lättare fysiskt sett. Nästan Duracell-känsla *hehe* SE UPP DURACELL - HERE I COME!!!

image58
Man känner att man orkar mer på matcherna också vilket är en skön känsla. Dock vore det konstigt om träningen inte gav resultat,med tanke på alla fyspass man lägger i veckan.

Lantlig stil

Jag vill ha en lägenhet NU!!!
Ser jag en jag älskar slår jag till ;)
JAg har stenkoll på hur jag vill ha det. Älskar den lite lantliga stilen.

image52 Vissa detaljer här gillar jag....


image53Nice....

*kurr* Oj vad hungrig jag var..dags att gå ner och äta lite.....

Kvidderitt..

Imorse då jag gick ut genom porten möttes jag av fågelkvitter. Lite märkligt med tanke på att det inte är vår ute...det är ju bara februari. Men på någon underligt sätt han man känslan av att det är vår. I lördags, då vi var i Lund och spelade, var det verkligen vårvärme. Och då vi var ute på promenad innan matchen var det vårblommor som var helt utsprungna. Det värsta som skulle kunna hända nnu är om det kommer snö som har ihjäl alla fina blommor. *hemska tanke*

Jag blev så glad igår då jag fick reda på att Sanna Kallur slagit Ludmilas världsrekord på 60m,inomhus. Sanna Kallur är verkligen en sådan där ödmjuk person som man vill ska lyckas!!!!
Snart tar hon väl världsrekordet på 110m häck också!!! Heja Kallur!

Har kommit ifrån läsandet ett tag nu.....mmmhhh...
Läste Camilla Läckberg för inte så länge sedan...extremt bra författare......


 "Isprincessan" Läckbergs första bok som alla borde läsa. Har man börjat läsa hennes böcker finns inget stopp. Går och väntar på att hon släpper nästa bok.....

I en annan del av köping

like it!!! "I en annan del av köping" är verkligen en helskön dokumentär där man får följa några förståndshandikappade människor på ett gruppboende.
Jag skulle verkligen kunna tänka mig att arbeta med liknande jobb.
Vem är din favorit?
Jag tycker alla har sin charm.


Linda - glad och positiv människa. Tummen upp!
Tobbe - Lite ilsk och konstant kaffedrickande. Har ont lite överallt.
Mats - Lindas kille. Rolig filur som håller på att ta körkort.
Micke - Sjungande och talför. Älskar att hålla tal.

image49

Enligt mig är denna dokumentär lätt den bästa!!! Outsiders och alla andra halvflummiga dokumentärer kan dra åt pipsvängen...hehe. Det här är så äkta....till skillnad från många andra.

Nu ska jag gå och sova...

image50


Alla <3 Dag!


image44


På torsdag är det alla hjärtans dag. Ännu en dag att handla grejer inför. Det tackar nog alla butiksägare för.

Tänkte ge lite tips på alla hjärtans dag prylar......

  265:- på www.bluebox.se

 59:- på www.bluebox.se

 65:- på www.bluebox.se

Jag handlade 2 saker till syrran....vad det är?? Säger jag inte......


Kvällen...

Jag älskar söndagar. Eller, jag gillar söndagskvällen. Oftast består den bara av tv och fika. Man gör inte så mycket utan förbereder sig psykiskt för att börja jobba. Men samtidigt som man gör det kopplar man av. Låter lite motsägelsefullt....men så känns det.

Gonzo har varit med precis hela dagen.

 Här är Gonzos leksaker. Pipleksaker, små som storlek av tändsticksask.

På eftermiddagen tog jag och syrran en löparrunda. Kändes skönt att få springa lite. Men visst kändes det att man spelat match igår. *pjiiuu*

Då jag kom hem väntade en varmt bad *mm* Gonzo ska alltid vara med då man badar...han tycker om då det blir tropisk värme i badrummet. Så han sitter glatt på en öppnad skåpslucka och flöjtar. Undertiden jag badade fick han en apelsinklyfta. Den smaskade han glatt i sig =)

image43

Smakar gott gott med apelsin........


Inredningsdag!

Söndag! Har hunnit med en hel del idag. Började med att jag och pappa åkte med en tv-bänk till mormor och morfar. Många bilbyten innan vi var klara med det. Fattar inte hur 2h kan springa iväg på det sättet (?)

Fram till 14.00 var jag,mamma och pappa hemma hos AC. AC o pappa satte upp hennes platt-tv på väggen. Ganska komplicerat kan jag säga....suck! Men nu är det färdigt iallafall.

Nu sitter jag hos mormor och morfar. Har precis hjälpt till att installera bredband.....så nu kan mormor surfa omkring hur mycket som helst =)

Duschade papegoja!

Gonzo är en svarthuvad vitbukspapegoja! Han är ett år och fyller 2 år i oktober. Jag och min syster köpte vår lilla guldklimp påsken 2007.

Namn: Gonzo
Ålder:  1år
Gillar: Vindruvor, apelsin, dammsugaren, att bli duschad med blomsprutan, att gosa.
Gillar inte: Att vara ensam, att klippa vingarna.
Favoritleksak: Har så många, men alla pipleksaker i miniatyr tex. "wellow submarine".

image41

Så här stilig ser man ut då man har duschat med blomspruta......."så du vacker?" :)

Förlust som svider som eld

ja så känns det verkligen. Loosade mot Lugi med någon boll....tungt.
Men siktet är inställt på matchen mot Hammarby på söndag istället....

Dax att ta nya tag med andra ord....

Jag vill bo i en svamp...

annars får jag kramp....

Haha..kommer ni ihåg den låten? Vem var det som sjöng dem? Säkert någon gammal lekfarbror *ler*

Vilket av nedanstående hus skulle ni vilja bo i om ni var smurf??

image36image37 image38 
Modaniteter, Klassisk svamparkitektur eller Öppen planlösning....  ??

Vad väljer du?

På ett tåg till skåne (lund)

Åkte 8.20 i morse från T-centralen (Sthlm)....lite trött var jag då jag gick upp, men det gick över ganska fort. Som tur är =) Nu är klockan 11.00 snart. Har hunnit med att titta igenom 2 matcher....Senaste Eslövs matchen och förra mötet mot Lugi! Den sista ger inte direkt gåshud. Usch..en riktig plattmatch!!

Varför jag kan skriva blogginlägg kan jag tacka en äldre kvinna för. Hon gav mig nämligen uppkopplingskupong till Internet. Vet inte om hon skulle av..men hon gav iallafall biljetten till mig *tackar* Vänlig själ =)

Nä nu ska jag surfa vidare mot intressanta mål.....blir nog:

www.damhandboll.nu

www.hemnet.se

Kram på er....

image35
Jag vill bo i ett smurfhus....


Nyckelringar - vill ha!

Jag vill, jag vill, jag vill.....

image33 Finns på www.ceannis.com

image34 Finns på www.coolgifts.com


Laddar...*grrrrr*

Kaffe och bulle! Kommer det göra sitt?

image32
Runt i skallen snurrar tankar om matchen imorgon......ska till Lund och möta Lugi!!! Grrr! Förlorade förra matchen med 2 bollar och vi kommer vara väldigt revanschsugna. Är övertygad om att ingen kommer vika en tum.

Nu ska vi slå dem!!!

Vi kommer slita som  image30och vara aggresiva som image31.

Åker 8.20 imorgon från T-centralen. *gäsp* Tar nog med mig datorn. Ska kolla förra matchen mot Lugi och se hur vi ska agera mot dem. Har pratat en massa på träningarna. Men imorgon kan man sitta och titta mer noggrant på vad den man möter gör individuellt. ALLT BÖRJAR I FÖRSVARET!!!!


Biiiiiiiiiil!!!!*brum*

Har varit och handlat lite nu på eftermiddagen/kvällen. Var iväg till Solna med mamma och pappa. Handlade mat...
Åkte sedan och hämtade AC på jobbet (Hallen). Råkade ut för en fyllegubbe som var helt galen då vi stod på övergångsstället med bilen. Han gick rakt in i bilen och hela komiska situationen slutade med att gubbj*veln pekade finger åt oss. Tur att Ebba började skälla och skrämde iväg f-nskapet.

image24
En ganska exakt kopia av mannen i fråga......

Egentligen rätt tragiskt att sådana finns...

Från det ena till det andra....

Jag har suttit så länge nu och försökt designa om min blogg. Är roligare om man kan få den att bli lite personligare.

Finns en massa vänliga själar som via internet hjälper en att designa. Bra beskrivningar finns också!!!

Gå in på http://www.google.com/ och sök "hjälp designa blogg" så kommer det komma upp ett flertal sidor.

Bla.
http://designhjalp.blogg.se/ 

Va inte rädda för att testa runt lite.....

Städjävulen

image14Vet inte vad som flög i mig....

men nu har jag städat hela Gonzos bur.....

jag har dammsugit hela mitt rum.......

sedan har jag moppat hela rummet.....

städat iordning smågrejer som inte gör någon nytta.....

diskat Gonzos matskålar......

DET MÅSTE HA VARIT STÄDDJÄVULEN!!!


Ledigt...

Skönt att vara ledig idag! Har haft ont i halsen hela veckan och behöver nog den här dagen för att ta igen mig. Idag känns det dock bättre i halsen...vaknade tyvärr upp med huvudvärk, med det finns ju magnecyl. ;)

Vad kan man hitta på idag då? Någon som har ett förslag?

Jag vet att jag ska städa i Gonzos bur......



.....städa lite i rummet. Göra lite nytta med andra ord.

www.designonline.se har många fina grejer...tycker om deras Marimekko skålar t.ex.

image13
269:- kostar dem. Sedan finns det endel färger som är mycket dyrare tex. den fina röda färgen.
Perfekt till present.

Lite förälskad

Eftersom jag går i tankar om att flytta...måste man ju ha startkapital i form av porslin m.m.
Har redan väldigt mkt vilket känns bra. Har verkligen köpt det porslinet som jag vill ha.

Bruka design och Mateus har verkligen trevligt porslin.
Bruka design har jag bl.a. tallrikar och assieter i rosa färgen, chips och godis skålar (vita med silver text).
Mateus har jag bla. deras ostronskålar i ljust grönt.
Mycket vill ha mera!!!

image11

Är de inte ett underbart porslin? Jag älskar  det!!!
Bruka design har bra butik på Östermalmstorg. Verkligen trevligt att ta en titt in där.......

Kebabhouse och försenad semla

Efter träningen gav vi oss iväg till Folkungagatan.
Hungriga som vargar...nästan! In på kebaben och åt kebab med bröd. Gott! 39:- kan rekommendera detta stället. Även om såsen var i det lite hotta laget..men det gick ner...trots att det sprutade som eld genom öronen ;)

Semlan åt vi på ett konditori och den torra semlan är inget jag rekommenderar. 25:- Då handlar jag hellre 2st semlor på Konsum! Mkt godare faktiskt.

Så....akta er för folkungagatans semlor......

Tjäna lätta pengar idag!

Gå in på länken http://www.emailadvert.se/ref.php?user=23680 och bli medlem idag!
Jag har varit medlem ett tag och redan skrapat ihop 100:- så enkla pengar att tjäna.
Flera gånger i veckan skickar de ut mail till dig som du bara tar emot och öppnar. För varje öppnat mail tjänar du en peng. Helt klart värt!!!! Testa NU!

Konstig känsla

Jag spelar och tränar i princip 11 pass i veckan inkl. match. Därför blir det aldrig att man kan träffa vänner på vardagar. Igår var det dock ett undantag. Syrran är genomförkyld och hemma från träning. Därför bjöd hon hem 2 vänner på middag och jag kom dit efter träningen. Det blev TACO =) Mums! Så när man satt där och åt kom en konstig känsla smygande...är det fredag..eller lördag??? Det var verkligen så....därför kändes det på något sätt ganska bra att komma till insikt att det var tisdag....för snart är det fredag igen =)

Sitter på jobbet och funderar över om det finns några mirakelkurer mot halsont..om man redan fått det.

Har häll upp ett glas med vatten och intag dagens c-vitamin kur...men tror inte det hjälper tyvärr..gott är det iaf. Som läsk utan socker ;)
image7
Vet du något som är bra mot halsont?

Snart är det alla <3 dag! Har redan inhandlat till min syster.
Har man inte handlat något har www.inreda.com väldigt fina och bra grejer.
Vad sägs om dessa?
image8image9image10
Helt klart fina grejer, och lite speciella också vilket oftast är roligt.


Ibland förstår jag ingenting

Hur kan man vara så trött. Gick och lade mig 21.00 och gick upp 05.30 och ändå faller ögonlocken på mig. Zzz.....

Semlansdag. Mums! :0d
Men det komiska är att det sålts semlor sedan annandag jul läste jag i tidningen. Men vad spelar det för roll när det är så gott? *ler* Åt en semla igår. Tycker den ska ätas med kall mjölk ,då är den godast. Har inte riktigt förstått mig på de som lägger semlan i varm mjölk. Tycker mest den blir som svamp i munnen då. *goaahäää*

image5
Har tagit semester på fredag. Kände bara att jag behövde det helt enkelt. Framförallt eftersom jag är "sjuk", har ont i halsen. Märkte idag hur slut jag är. Pju!
Har dock inte planerat något för den dagen,men det ska man kanske inte göra heller om man vill ta igen sig!!

Adios...

Ont i halsen,fy fasen.

Syrran har haft ont i halsen och varit förkyld länge. Inatt vaknade jag o kände att det var något på gång. Orkar inte med detta. Suck! Någon som har en bra kur för att stoppa det? Känner att det är lite svullet och strävt =/

Köksmaskin...en sådan skulle jag behövs i helgenen då jag bakade kanelbullar. Har gått och blivit halvt förälskad i KitchenAid´s kökmaskiner. Vill ha.....

image4

Åhh.....jag vill, jag vill, jag vill ha.....
Men den kostar 6 lax om man ska ha skål med...mmm...

2 viktiga poäng!

Efter vinsten igår mot eslöv var det ganska svårt att sova inatt. Vaknade dessutom redan kl 7.30 i morse. Mörkt det är då. Fattar inte att man sitter på jobbet den tiden på vardagarna.

Dagen har tillbringts i syrrans lägenhet. Vi gick dit med Ebba.
Sedan bakade jag kanelbullar medan Anna-Carin skruvade ihop en tv-bänk. Stod att det skulle ta 45 minuter men det blev betydligt mer kan jag säga.

Åt mat hos mormor och morfar...mysigt att träffa dem.

Nedan bild på mig mot Hammarby =) Tidigare under säsongen.
image3

Älskar detta....

de som inte spelar i ett lag (handboll i mitt fall) kan nog inte föreställa sig den känslan som innfinner sig efter en enormt viktig seger. Jag spelar i Skurus damlag, elitserien. Jag lägger ner 11 pass som mest i veckan. Visst f-n vill man att dessa timmar ska ge resultat. IDAG tog vi ett stort steg framåt efter en lite motig höst. Vinst mot Eslöv!! Fattar inte..helt underbart!!! Jipi! Så skönt när laget gör insats..o inte bara individer. Kommer suga på denna karamell tom måndag!

bilder kommer...

Tankar en fredag - vid lunchtid!

Fredag!!! Är det inte underbart. Bara 4h kvar innan man får gå hem och rå om sig själv. Ska dock iväg en snabbis till sturecompagniet och kolla väska. Funderar också på att möta upp mamma vid östermalmstorg och gå humlegårdsgatan upp. Jätte trevliga butiker där, inredningsbutiker. Hans Michael, Gåvan m.m. Får se hur det blir med det.

Jag har nu jobbat som sjukgymnast vikarie i 1år och 5månader. Blev därför glad då jag läste om den nya Las (Lagen om anställningsskydd) som började gälla 1 januari 2008. I den står att om man gått som vikarie i 2 år under en 5 års period blir man fast anställd. Ingår en anställning vid den 1 januari 2008 kan man tillgodoräkna sig tiden innan 2008...och det är precis så det är för mig. Jag har nyligen skrivit på ett kontrakt om att jag får anställning som vikarie from 1 jan 2008 tom 31 december 2008. Dvs, jag har vid den sista december 2008 varit anställd som vikarie i över 2 år! FAST JOBB!!! I like it!!

Så dax att ta lägenhetsgrejen på allvar. =)


RSS 2.0