...lill...

Kul att min tävling med CALAS rullar på. Varje deltar några stycken. Hoppas det fortsätter så :)
Har du inte tävlat kan du gå in och göra det här. Det härliga med den här tävlingen är faktiskt att alla kan delta, samt att det bara krävs en liten kommentar.

Idag har vi redan kommit till lill-lördagen. Är det inte underbart? Imorse läste jag om de frysta hallonen som man kan få magsjuka av. Gulp. Verkar som att det bara handlar om importerade hallen, från Polen. De stod i tidningen att det berodde på de som plockade dem. Men jag har tidigare hört att de ska bero på att de gödslar med ren skit. Trevligt. Så tänk på det ästa gång du ska göra dig en härligt krämig smoothi *blink*


"Mums! Hoppas jag slipper toaletten idag"

Gårdagens blogg var seg, varför jag inte lyckades logga in och skriva om gårdagens träning. Intervallerna fick köras i terräng eftersom fotbollskids och mumintroll (Läs:föräldrar med barnvagnar) hade belamrat hela löparbanan. Puckon. Mumintroll tror de äger det mest på denna gröna jord. Men intervallerna gick bra även om det var tufft!

18.30 mötte vid Boltons 93-killar. Vi var övertygande med över 10 bollar (?) Riktigt bra försvarsspel vilket är glädjande. Framåt gick det det också bra. Alla var bra!


R.I.P


(Bild lånad av Aftonbladet)

R.I.P
Ulf Larsson

Usch vad tragiskt och sorgligt.

:(


Tvillingbild


Tvillingbild som lokaltidningen "Mitt i" tog på oss.
Synd att alla inte tittade in i kameran. Och AC ser väldigt förvånad ut. Hoppas du inte blir arg över att jag publicerar den här bilden AC?

Vi måste ju bjuda på den här?


Så trött

Jag somnar ståendes..nästan. Därför kommer jag gå och lägga mig nu. Handboll och gympass. Skönt att köra igenom ordentligt. Yehaha!

Imorgon väntar träningmatch mot Boltorns killar. Ska bli riktigt kul, men innan dess ska ett löppass avverkas.

400m intervall 8 set - 30 sek vila mellan varje set
1 min vila
200m intervaller 8 set - 15 sek vila mellan varje set
1 min vila
100m intervaller 8 set - 15 sek vila mellan varje intervall.

Jag är taggad för detta. Nu jeklar!

Godnatt


*Änglasmycken*

Gäsp. Åh. Trött. Måndag.

Tur att man har grym musik i öronen när man går till jobbet.

Lars Winnerbäcks nya skiva är grym. "Tänk om jag ångrar mig, och sedan ångrar mig igen" är så bra. "Järnvägsspår", "Fribiljett mot himlen"......

Jag har verkligen fastnat för alla hans låtar. Har inte lyckats lyssna sönder någon än, trots att jag lyssnar på honom flera timmar per dag. Haha.

Glöm inte att delta i min bloggtävling. Vinn änglasmycket. Hur sött som helst, och enkelt att delta i tävlingen också. Gör det nu HÄR!



Calas har många olika änglasmycken. Alla är handgjorda och får därför sin egna prägel. Helt underbara i form och färg. En fin present till någon man tänker lite extra på? Jag har själv ett halsband och ett armband ala änglasmycken. Hur fina som helst. Både hals- och armbandets ängel är grön, men i olika nyanser. Me like.


Genomskinlig eller svart?

Själv hittade jag min favorit i färgen rosa (skräll?) Underbar, verkligen.

Klicka för att visa större bild...
Min favvo helt klart.

Beställ idag.


Tävling med Calas



Nu är det åter igen dags för en tävling här hos mig.

Åter igen ska jag ha en tävling tillsammans med CALAS.
Massa fina smycken. In och kika.

I tävlingen lottar jag ut ett änglasmycke. Jag vill att många ska kunna vara med, därför är det enkelt att delta i tävlingen. Så delta och berätta/länka gärna vidare.


Te och scones hos mig

Idag hade jag bjudit hem mormor, mamma och AC till mig för scones och te. Jag bjöd på tre sorters scones från bakboken "Leila - a piece of cake". Min favoritbok när det kommer till bakning. Fina bilder och härliga recept.

Det blev vanliga scones, chokladscones och blåbär/citronscones. Till sconesen fick man välja på apelsin-, aprikos- och hallonmarmelad samt lemon curd. Mums. Chokladscones med hallonmarmelad var riktigt gott.


Choklad-, naturell- och blåbär/citronscones.




En sconessugen Ebba ♥

Det har varit en trevlig dag så här långt. Jag ska snart dra igång en bloggtävling som jag har tillsammans med Sussi från CALAS. Hon säljer superfina smycken. Så in och kika. Änglasmyckena är garanterat mina favoriter. Finns i en massa olika färger och stenar.

Annars har jag kikat lite på min nya Ipod Touch. Måste försöka förstå mig på den också. Men nya prylar är alltid kul =)

Tävling - håll utkik!


Gårdagens kväll

Så är det söndag igen. Gårdagens var riktigt trevlig. Det blev tillslut film hos AC - inget mindre än SAW II- Läskig värre. Men jag har fortfarande svårare för filmer såsom "The shining", "The other" och andra.

Trevligt sällskap hade vi iallafall. J kom vid 20 och sedan trillade både M och P in lite senare. Efter filmen varvat med fika blev det tillslut Buzz-spelande. Kul som gatan. Haha.


4 galna människor - jag vet.

Hur som helst blev den här kvällen otroligt lyckad. Men med så trevliga, snälla och galna människor kan det väl inte sluta på något annat sätt?

Idag ska jag ha la familia på teparty. De kommer vid 12 så dags att börja göra scones. Det blir vanliga scones, blåbär/citronscones samt chokladscones. Till detta flera olika marmelader. Bilder kommer garanterat. I promise :)

Bye bye


Lidingöloppet

Det här har varit en riktigt bra dag. Inte nog med att solen har skinit hela dagen, jag har dessutom gjort mycket. Precis så som det ska vara på lördagar:)

Träningen i Nacka gick galant. Stefan (Tumba) höll i träningen och det var en riktigt bra träning. Fartoch fläkt och endel nya övningar. Sådant gillar vi. Lite förnyelse förgyller, heltklart. Ett gympass efter handbollen och dagens träning var avbockad. Skönt.

Efter dusch begav vi oss till Forum Nacka. Jag hade siktet inställtpå en Ipod Touch. Min Ipod Nano krånglar när jag ska föra över musik till den. Typiskt. Jag var på Expert och Media Markt, men ingen hade. Jag fick gå till Teknik Magasinet för att få min lilla älskling :)


Ipod Touch, fodral och skydd för skärmen.

Vid 16.00 var jag och AC åter på ön. Marcus skulle nämligen springa Lidingöloppet och vi var inte självklart skulle vi vara där och ta emot hjälten. 3mil. Fatta 3 mil. Jag är mer för intervaller och hade garanterat kroknat efter dryga milen. Gah. Men Marcus tog sig igenom loppet med bravur!!


Hjälten!


Jag väntar vid Lidingöloppsmålet.


Oförskämt pigg efter 3 mil? Moha.

Direkt efter att ha tagit emot Marcus vid målet begav vi oss till en japansk restaurang för att äta. Alla var hungriga. Smakade väldigt gott.


Coolt place - gooott.


Två muppar. Haha.

Direkt efter maten åkte vi hem till AC för att fika. Vi mumsade i oss morotskakaoch tårta till gottkaffe. Inte kattskit inte :) Mums.

Kvällen kommer gå i filmens tecken. Jagf fick tre koder till hemsidan www.film2home.se där jag kan ladda ner tre filmer gratis. Antagligen blir det en film därifrån. Jipi. Där finns fler än 2500 filmer att ladda ner. Trevligt trevligt:)

Dagen is great.


Lördag

Blä, känner mig på något underligt vänster lite konstig i kroppen. Ont i huvudet också. Skit.

Om 10 min rullar jag iväg till träningen i Nacka. Det blir 90 min handboll och sedan ett tungt gympass. Gah. Hoppas dagens träning fortlöperi ett bra tempo. Roligast då.

Direkt efter träningen ska jag förhoppningsvis hinna in till Fältöverstens Onoff och inhandla en Ipod Touch. Jipi. Efter det drar ac och jag vidare till Grönsta för att heja fram Marcus som kommer i mål runt 16.20. Då har stackaren sprungit 3 mil.Tossigt. Jag skulle aldrig springa så långt. Tackar vet jag kortare intervaller. Phu.

Jag tror och hoppas det här kommer bli en kanondag. Solen skiner dessutom.

Förhoppningsvis avslutas kvällen med en bra film. Yeahh!


Födelsedagskalas

Nu har alla gått hem för kvällen. Det blev en jätte trevlig kväll. Totalt var vi sju personer. Middag och fika. Redan vid 16.30 kom första personen. Ebba och Gonzo var i vanlig extas. Båda älskar när det är mycket fart och fläkt. Gonzo är lite extra kvittrig. Visslar Gökvalsen och busvisslar.


Ebba - nöjd och belåten


Gonzo fick såklart äta av AC´s morotstårta


Min älskade syster


Gonzo gillar att förstöra..

Det har varit en bra födelsedag. Full fart, men bra på alla vis. Tackar så mycket för alla sms och facebookhälsningar :) Värmande.

Imorgon ska jag se om jag kan inhandla en födelsedagsresent för pengarna. Har funderat på en IPOD Touch. Min Ipod Nano strejkar lite. Inge bra alls. Men den som lever får se.

Nu är jag trött som bara den. Dags att natta!


Kanelbullar - check

Dagen har rullat på. Jag handlade på ICA innan jag tog med med buss till AC. Nästan med en gång satte jag igång med bullbak. Kanelbullar. Mums. Det gick ganska fort. Två plåtar bullar blev det. Godkända - för jag och AC delade på en bulle ;) Nu är det AC´s tur att baka. Hon står och river morötter. Det ska nämligen bli morotskaka.


Jag knådar deg :) Haha.


Och bullar blev det.


Känns underbart att det är helg. En fullspäckad helg.

Fredag: Hemma och dona inför kvällens kalas med släkt.

Lördag: Träning 10.30-12.00 + gym efteråt
Heja fram Marcus i Lidingöloppet
Pizza och minikalas på kvällen

Söndag: Träna
Ha familjen på teparty:)

Ha det bra så länge...


25 bast

Jaha, så är man 25 år och lastgammal. Haha. Åldersnoja? Nä. Det känns bra att fylla år, även om man tyvärr inte känner den där pirriga känslan i kroppen som liten. Men det ska bli riktigt trevligt att fira med släkten ikväll. Har dock endel att göra. Ska strax knata ner till affären och inhandla tunga kassar med potatis, läsk m.m.

Världens bästa mamma har redan gjort klart maten för ikväll. Gott som bara den.

Under dagen ska jag och AC göra iordning tårtan, baka kärleksmums alt morotskaka samt kanelbullar! Bara att kavla upp ärmarna och börja jobba i köket. Men det känns samtidigt mysigt att vara hemma.


(Födelsedagskalas med C och L förra året)

AC och jag har planerat att denna dagen blir träningsfri. Istället får vi köra gym imorgon efter handbollen och sedan springa de korta intervallerna på söndag. Perfekt. Tror vi behöver all tid vi kan få idag.

I övrigt hoppas jag att ni får en bra dag.

kram och puss


Behöver inte säga mer

90 min handboll + 400m intervaller 12 set. Behöver inte nämna mer tror jag. Jag är trött, kanske lite sliten. Men imorgon är jag ledig, så ska inte klaga. Sovmorgon - ja, tack.

Dagen kommer spenderas med att träna, baka kanelbullar, baka morotskaka och göra iordning tårtan. Fyller man 25 år så gör man. På kvällen blir det middag och fika med släkten. Trevligt värre. Vi ska vara hemma hos AC och det kommer bli väldigt trevligt. Ser fram emot det.




00.00 blir jag 25 bast!
Coolt.


Zzzz...

Godmorgon Zzzz...
Har lyckats ta mig till jobbet iallafall Zzzz.... sådär lagom trött Zzzzz....

Nerå, så illa är det inte. Jag kommer överleva den här dagen också. :) Krafter finns att hämta. Jag lovar. När kraften tryter finns det alltid lite mer att hämta..

Imorgon är jag dessutom ledig eftersom jag fyller år och jag, mamma och AC ska fixa födelsedagsmiddag. Vi ska laga mat, fixa tårta, baka kanelbullar och kärleksmums. Hu. Mycket att göra med andra ord. Inte så mycket till sovmorgon tror jag :/ Dessutom måste jag och AC hinna köra vårt korta intervallpass under dagen. Men det kommer garanterat hinnas med. Bara skönt att få en liten paus från allt vad bak heter :)


Kakmonstret - radera kakor?!
Avslutar med en söt och rolig bild.

Ha en bra dag allesammans. Lite kommentarer skulle glädja mig i dag...


Klapp på axeln

Kvällens träning var försvar för hela slanten och det kändes mycket bättre idag. Härligt tjejer. Bara vi ger oss fanken på det så. Ska bli kul att möta Lugi nästa match. Dem är riktigt duktiga, men vi har visat att vi kan. Det kommer nog bli en jämn match. Hoppas på mycket publik.

Kvällens fys var i klass med hulken. Mycket kroppskontakt och jobbigt som bara den. Slutet var dock roligare och vi fick använda hjärnkontoret också :) Fick till och med ge oss själva en klapp på axeln. Sådant gillar vi.

Nu har jag inte träffat Ebba och Gonzo på några dagar. Längtar så klart efter dem. Dem är ju bara för underbara. Personliga som få och mysiga in i själen. Älskar dem.


Är man söt eller är man söt?


Fin och underbar tjej.

Åh vad jag vill pussa dem :)


Onsdag

Det var med en lättnad jag vaknade i morse. Testerna är avklarade. Hur skönt som helst. Måste dock understryka att jag inte alls är lika hatiskt mot tester. Man lär sig med åren. Bara att gå in med full inställning och göra så gott man kan. Mer kan ingen begära. Jag är otroligt glad och imponerad över alla i laget. Fortsätter det så här (vilket det självklart kommer göra) blir vi definitivt det bäst tränade elitserienlaget. Absolut.

Idag är det jobb fram till 15.30 sedan raka vägen till Nacka Bollhall. 90 min handboll (i vanlig ordning) och sedan mördar-fys-i-Birka-med-Marius. Help me. Har valt att inte planera in den egna fysen måndag,tisdag pågrund av testerna. Istället blir det egenfys torsdag,fredag,lördag. Men vad gör man inte för att få vara lite pigg till fystesterna?



För övrigt försöker jag få tag på en tantalona i min bostadsrättsförening. Men kärringa verkar som bortblåst. Svarar varken på hemtelefon eller mobiltelefon. Vad händer liksom?

Ha en bra dag - det tänker jag ha!


Fystester - check

Först nu kom jag hem från träningen. Gud. Snacka om sent. Som tur var hade jag fllrberett extra tonfisksallad från igår. Mums.

Träningen började inte förrän 18.30. Väldigt sent. Eftersom det var tester kunde man inte köra något eget pass innan. Istället blev det TV i cafeterian. Tyvärr fanns inte TV4 sport. Typiskt. Landslaget spelade nämligen World cup mot Ryssland och Natti var med. Istället blev det Känsiddjungeln - sådär lagom intressant :)

Testerna gick riktigt bra. Förbättrade allt! Snabbhet (20-40-20), spänst och 5km löpning. Hur glad som helst. På löpningen vill jag bara tacka Lina och Emma för draget. Utan er hade det nog inte gått så bra. Våra speedisar :) Alla i laget förbättrade sig från 20s till över 1 min. Hur skönt som helst. Alla har kört på grymt bra och nu är det bara att fortsätta!!!

Är grymt nöjd med förbättringen på över 1 min. Herregud!!! Skönt när träningen ger resultat. Jipi!

Nu ska jag sova snart. Behövs nog efter kvällens pass.

Emelie kom med världens godaste Äppelkaka efter träningen. Till på köpet glass till detta och iskall mjölk. Underbart bra. I klass med två tårtor tycker jag!!!

Zzz.....


Glad Emma

Jaha, dagen rullar på i sakta mak. Känner mig i mycket bättre sinnestämning nu. Jag brukar inte vara sur, men ibland så. Men som sagt, nu känns det betydligt bättre och tur är väl det. Klockan 15.30 rullar jag härifrån. Träningen ikväll består av tester (snabbhet, spänst, 5km) och videoanalys. Vi ska begrunda vårt usla 6-0 försvar. Det kommer vara jätte nyttigt för alla att se hur det ser ut på film. Innan tänkte jag att jag skulle hinn in på Åhléns och kika efter en scarf eller två. Just nu är det kyligt på morgonen, men ändå inte så kallt att man kan ta på sig halsduk. Får se om jag hittar några fina scarfar.

Annars finns det endel bra webbutiker som säljer scarfar i alla dess färger.
In här och kika om du är intresserad. Scarbyscarf har verkligen alla modeller/färger.





Det här var bara en tårtbit av alla scarfar. Finns hur många som helst.

Tyvärr har jag inte riktigt det tålamodet som krävs för att skicka efter en scarf. Inte för tillfället iallafall. Jag behöver en på stubinen - nu!

Övrigt. Jag är trött som 90-åring och trög som en sengångare. Blä. Fy. Jag vill sova nu.


Jävligt

Idag är jag arg. Dagen började på sämsta sett.
Illa illa illa!

Jag blir så jävla irriterad...


Så var det middag..

..och jag sitter och äter en väldigt god tonfisksallad. Yum yum. Tänkte ha ägg i men orkade inte koka dem. Jag vet, jätte B. Men nu är det faktiskt Simon och Thomas på TV. De ska snygga till Sveriges fulaste hem - intressant.

Gör den här salladen. Enkelt och super gott.

Pasta, tonfisk, majs, äpple, gröna oliver, gul paprika. (Ägg - om man orkar -haha) Bara att mixa och sedan köra på lite citronpeppar. Glöm inte dressing - om man vill ha :) Smaskens.
Har gjort två portioner så att jag kan ha imorgon efter träningen. Det kommer nämligen bli sen träning imorgon. Bäst att förbereda. Vi ska ha tester och sedan gemensam videoanalys. Behövs ska jag säga.

Jag har blivit såld på Farmiville på Facebook. Hjälp. Det har gått så långt att jag och Maria på jobbet skickar sms till varandra när det är dags att farma. "Emma, skynda dig hem till farmen. Dina pumpor måste skördas"
Haha. Så vill ni ha annat att göra om dagarna än att famra? - gå inte med i Farmville.


Jag och AC. Vem är vem?


Lunchdax

Så var den här morgonen och förmiddagen finito. Herregud vad tiden springer  iväg. Swotsch! Nu skriker min mage efter mat. Hungrig, hungrig.

To-do-listan växer:
- Fixa iordning en banner till min tävling med CALAS.
- Invänta samtal från MIO angående rätt tyg till min beställda fotölj.
- Komma iväg och inhandla en diskmaskin
- Fixa ny mobiltelefon eftersom min nuvarande stänger av sig själv samt är tung och otymplig. Dessutom har jag Telenors abbonemang som är det dyraste av alla mobiltelefonsbolag.
- Få hjälp av pappa att borra upp min griffeltavla i hallen.
- Få upp en hylla i badrummet. Me först måste hyllan kapas och målas. Suck.
- Planera mitt teparty på söndag för familjen ♥ Här ska bakas flera sorters scones.

Gah listan växer bara. Måste verkligen se till att bocka av lite där. Men när?


Jipii jaj jaj

Att vakna upp efter en seger är som att vakna upp på moln :) Grymt skön känsla. Verkligen. Dessutom har jag tagit ledigt på fredag vilket innebär att veckan kommer bli relativt kort. Sådant gillar jag. Dessvärre tynger dig mig att vi har fystester (igen) på tisdag. Gah gah gah. Men det är sådant som ska göras, och går man in med 110% brukar det alltid gå bra.

Har en liten hemlis på gång. Mer säger jag inte....

Veckan ser annars ut som den brukar. Jobb på dagarna och träning på kvällarna. Måste maila fystränaren om hur fysen ser ut i veckan. Brukar alltid sätta mig ner på måndagen och planera veckans fyspass.




Skuru - Kroppskultur


Vi rockade inte fett i dagens elitseriematch mot Kroppskultur, men vi vann med 37-34. 2 viktiga poäng i årets elitserie. Vi måste helt klart hyffsa till försvarsspelet...men nu har vi två veckor på oss. Allt handlar om inställning!!! Har man inte rätt inställning fungerar det aldrig i försvarsspelet.

I första halvlek blandade och gav vi. Vi ledde som mest med 8 bollar, och sedan slappnade vi av och lät dem komma in i matchen. Suck. Men jag tycker vi ska ta med oss att vi ända vinner en sådan här match!!!

Som vanligt hade vi två maskotar med oss på matchen! Alltid lika kul! Sedan var obligatoriska Ingela på läktaren med trummor och allt. Härligt. Med sådan bra ledare på läktaren blir det alltid fart och fläkt. :) Hade inte Ingela stått på läktaren hade det nog varit tyst som i kyrkan.

Nu är jag hemma hos päronen. Har mumsat en god middag och hämtat nya krafter. :)


Två maskotar. Maria och Ester. Kul att ni var med :)


Jaha, o vad hände här? :)


En ego bild till =)


Ullis i full action! Härligt att se!


Gippe scorar! Mycket bra match av Gippe.

Fullt ös från Johanna!


Nya, långa (läs:LÅNGA) Skuru-strumpor;)


2 viktiga poäng!!!


The day

Hej alla glada människor!
Visst är det härligt med helg :) Harlängtat efter den här helgen ett tag ska jag säga. Gårdagen var riktigt mysig hemma hos päronen. Mat, fika, bra TV och trevligt sällskap. Ebba fick sin längre promenad och hon var glad i vanlig ordning :) Körde ett gympass efter jobbet, så nu är alla fyspassen avklarade..."alla". Med tanke på att vi har två seriematcher var det ganska lugnt med fysen denna veckan.


Jag och hjärtat :)

Gick hem vid 23-tiden och somnade som en stock :) Zzz...

Idag är det nya tag! Träningen blev omflyttad igen. Ingen träning 14.30 alltså, utan 10.30-12.00. Me like. Inge kul att man planerar en lördag som sedan skrotas rejält pga. ändrade träningstider. Men nu är jag inte bitter längre. Det blir Gröna Lund direkt vid 13, då M/hans vän bjöd med mig. Gah. Insane lär det iallafall bli. Åkte den förra gången jag var på Grönan. Gulp. Men jagöverlevde och den gången stannade iallafall inte karusellen....

Klockan 18 ska vi vara hemma hos AC för spelkväll. Vi har laddat med "Rappakalja", "Barinstorm" och "Med andra ord". Kul i rutan. Jag sticker ut hakan och säger att jag vinner hela skiten :)



Nu ska jag göra mig ordning för att klockan 9.27 ta det blåa skrammliga tåget...


Matchbilder Rimbo - Skuru


Lollo laddar inför matchen


Emelie och Johanna med tvillingtäck


My twinsister :)


Haha! Vad görJohanna? =)


Jag - lite arg?


Emma Hawia-Svensson - en av alla tvillingar :)


Jag - skrik, grimasera och gör ful min!


Lina Hawia- Svensson ännu en tvilling ;)


Sara - släppte bara in 9 mål :)

Fler bilder(?)


Snart är boken min.

Fyrvaktaren

Nu har jag äntligen klickat hem Camilla Läckbergs nyutgivna bok "Fyrvaktaren".
Jag loggade in på Adlibris och shoppade. 179:- för den boken, och ni kan bara föreställa er vad jag längtar efter att få hem den.

Läs om den nya boken på Camillas egna hemsida.

Diskuterade Läckbergs böcker med en dam här på boendet. I den sista boken Sjöjungfrun blir slutet nämligen drastiskt när Erika (Patriks fru) och flera andra krockar när de åker bil. Slutet får man aldrig veta eftersom boken slutar där. Därför känns det extra spännande att få fortsätta läsa vad som händer i Fyrvaktaren. Läser man baksidan verkar iallafall Erika vara levande...mm....kanske måste läsa slutet på Sjöjungfrun för att veta exakt hur allt slutade?

Jag vill ha hem boken nu!!!

Mysigt att krypa upp i soffan med den boken och en varm kopp te. Höstmys med andra ord!!


Seger i seriepremiären + målrekord

Yes yes yes! Det blev vinst och 2 poäng i Seriepremiären mot Rimbo igår. Hur skönt som helst. Inga premiärnerver heller :) Vi tog kommandot direkt och vann tillslut med 18-54. Försvaret var egentligen lamt hela matchen, men jag hoppas vi kan tuffa till oss framöver när motståndet blir tuffare. Det var inget snack om saken - vi skulle vinna och visa dem. Över 500 på läktaren - kul! Fullt i hallen alltså och endel höll inte på att komma in.

Det var den längsta match jag spelat på väldigt länge. När 15 min hade gått av matchen hade vi sprungit som tokar - och i princip bara gjort kontringsmål :) Men jag tycker det känns enormt skönt att vi sprang matchen igenom. Dessutom gjorde alla i laget mål (inte målvakterna dock). Hipp hurra!! Sådant känns extra bra, och viktigt.

Sara och Lollo stod en halvlek var - släppte in 9 mål var. Heja. Bra med tanke på det försvaret.

Lind gjorde elitseriedebut (?) och scorade. Härligt.

Tyvärr skadade sig en av deras spelare i första halvlek. En typisk korsbandsskada, vilket känns riktigt trist. Man kan bara hoppas att det inte är korsbandet, det skulle vara riktigt  hemskt :/

Bilder kommer garanterat ikväll.
Pappa har tagit en drös bilder.

Läs lite om matchen här och här. Sedan har NVP skrivit lite här.

Extra kul! Expressen tog kort på alla tvillingar och reportaget skulle komma ut i dagens tidning. :) Yeaha! Inte dåligt att damhandbollen får lite publicitet. På tiden kanske?

Kika in ikväll!


Calas bra!



Bloggtävling ja!
Det var verkligen ett tag sedan. Ska försöka dra igång en bloggtävling snart tillsammans med Sussi på CALAS. Sussi gör otroligt fina smycken. Själv är jag stormförtjust i Sussis änglasmycken.

Klicka för att visa större bild...Klicka för att visa större bild...
De finns i flera olika varianter. Sådant gillar jag!

Så håll utkik för snart kanske det dyker upp en tävling här :)

Klicka för att visa större bild...
Varför inte gå in och klicka hem en fin ring i silver?

Klicka för att visa större bild...
Ett sådant här armband skulle jag kunna drömma om :)

Sitt inte där och slöa. Klicka in på CALAS nu och se om det är något som passar dig :)

HÄÄÄÄÄR!


Seriepremiär!

          

Ikväll smäller det i Norrtelje Sporthall klockan 19.00!

Då hoppas jag det är fullt på läktarna och att vi är taggade så in i bomben. Har längtat efter seriepremiären länge nu. Avslutade slutspelet i våras och har efter det kämpat med en massa handbolls- och fyspass. Det är nu man får betalt för möda och slit (?) Det är nu det roliga börjar (!)

Många/alla skriver att det är vi som kommer vinna. Absolut hoppas jag på det. Men, det gäller att inte gå in med fel inställning. Att tro att man är överlägsen....att tro att "det här kommer vi fixa"....det kommer garanterat inte fungera. Rimbo är underdogs som kommer gå in med fullt ös och max inställning. Ligger vi på en lägre nivå kommer det definitivt inte gå vägen.

Vi har gjort tabben en gång tidigare och det hoppas jag alla lärde sig en läxa av.

Nä! Vi ska in och köra. Max i alla situationer!!!!!!

Heja Skuru IK!!!!


Heliga nummer...

När en spelare, som varit mycket aktiv i en klubb, avtackas är det speciellt. Alla klubbar har olika typer av cermonier. Endel ger blommor, andra annat. Ibland händer det att man gör ett tröjnummer till  h e l i g t , dvs. att ingen någonsin kommer få ta det spelnumret framöver. Rätt eller fel?

Jag måste säga att jag tycker det är konstigt. Varför skulle ingen annan spelare få ha det numret på tröjan som den avtackade spelaren haft under sin långa karriär? Hur långt framöver kommer detta nummer att vara heligt? Någon som har ett bra svar?


Jag med mitt favoritnummer 14 :)

Skulle vara kul om några av er hade lite funderingar kring detta. Kommentera och skriv vad ni tycker.


September..

Så har vi redan hamnat på onsdag. Lill-lördag också om man vill. Det närmar sig seriepremiär och sedan helg. Har endel planer för helgen. Tyvärr skrotades endel i och med ändrade träningstider. :( Känner mig lite deppig faktiskt. Fy f-n om vi inte gör en bra träning på lördag eftermiddag. Då j-vlar. Grr. Akta er.

Det märks att kylan börjar smyga sig på. September rullar på. Snart fyller man år också. Trevligt värre. 25 bast. Inte illa pinkat. Ska väl sno ihop någon bjudning också. Suck. Känner inte riktigt att tiden räcker till. Går till jobbet kl 5.50 och kommer hem vid 20-21-tiden. Men ska egentligen inte klaga. Älskar handboll och träning. Trivs ypperligt på mitt jobb. Har dunder bra lagkamrater och arbetskamrater. Nä, det finns andra som har det sämre. Hur kul skulle det vara att sitta hemma hela kvällarna? Nä, slut på i-landsproblemet nu Emma. Så.

Vad hände i September för ett år sedan? Läs och begrunda.


Mycket inredning i min nya lägenhet. Sakta men säkert tog köket form.


Min kära arbetskamrat fyllde år och jag gav ett inslaget paket..


Jag höll endeltävlingar på bloggen. Bla. kunde man vinna detta fina smycken från
CALAS. Jag fickockså välja ut en ängel till mig, och blev naturligtvis överlycklig :)

Hoppas slutet av September blir ett bra slut


Spidigonzales

Idag har jag arbetat som en spidigonzales. Ibland är det sådana där dagar när allt händer. Så var det idag. Men jag kom iväg vid 15.30 från jobbet. Hade egentligen ingen brådska eftersom den kollektiva handbollen inte började förrän 18.30. Men innan dess skulle jag och AC köra korta intervaller. Dessutom var det lagfotografering och jag ville inte se ut som en tomat på det fotot. Men det gick bra. Hann iväg vid 17.00 och hann lugna ner sig ordentligt till 18.30.

Nu börjar vi sakta men säkert närma oss   s e r i e p r e m i ä r. Gah. Känns riktigt inspirerande och roligt. Jag hoppas och tror att Norrtelje Sporthall kommer vara proppfull av supporters på torsdag kl 19.00. Har fått en känsla av att Rimbo har en aktiv publik. Men sådant älskar jag. Det ska vara fart och fläkt på läktaren.

Rimbo vs. Skuru

Nu ska jag sova. Känner att jag måste få all sömn jag kan få.


Sådan här glädje på torsdag?


Tvillingmagi?

Idag kommer tidningen "Mitt i" ut med artikeln om alla Skurus tvillingar :) Tidningen kommerut i dag, men man kan faktiskt gå in och läsa om artikeln på nätet också. Hitta tidningen här.

Jag tycker det är roligt när de tar lite bilder. Tyvärr vet jag inte om jag och AC blev så bra, men vem bryr sig? Vi skulle ställa upp bredvid varandra och sedan göra ett hoppskott. Ser väl inte så "normalt" ut (som om man tagit bild under match) men vad gör man inte för tidningen *blink*

Gå in och kika vettja.

Artikeln kommer bara komma med i "Mitt i Nacka" och alltså inte i någon annan av Stockholms stadsdelar. Ska åka förbi Nacka Forum (innan träningen) och hämta ett exemplar. Måste ju sätta in artikeln i handbollspärmen :)

Nu ska jag snart äta lunch!!
Hungrig som en varg..Grr!


Gårdagens RICE

Direkt efter träningen igår åkte alla (förrutom en i princip) i laget till restaurangen RICE inne i stan. AC hade bokat bord till 19.50. Dock lyckades vi (tror aldrig att det hänt tidigare) vara där betydligt tidigare. Som tur var fanns det gott om bord, och vi slapp vänta. Alla var nämligen hungriga som vargar. :)


Emma och AC - crazy =)


Johanna och jag mindre crazy?

På RICE får man beställa in hur mycket sushi som helst. Mums. Det bästa är att de gör sushin direkt då man beställer. Man slipper med andra ord torra sushi bitar som legat hela kvällen :) Efter sushin tog vi från deras asiatiska buffé. Hur gott som helst. Tyvärr blir man mätt alldeles för tidigt. Avslutade hur som helst middag med med efterrätt. Glass, frukt och en massa sås :) Yummi.

Rekommenderar verkligen RICE som restaurang. Mysigt och lugn inredning.
Plats: Östermalmstorg, Nybrogatan.

Rice Asian Restaurant & Bar Stockholm

Vid 21.30 rullade (observera rullade) alla hemåt. Mätta och belåtna :)

Jätte trevlig kväll!!! Tack allesammans :)


Vill ha!

Detta står högst upp på min önskelista just nu:

 - Ascaso DREAM Cream

Espressomaskin. Ja tack. Kostar bara 7000:- Som hittat, not. Men fy bubblan vad jag vill ha en sådan här cremefärgad espressomaskin. Gah gah gah. Köp den till mig är du gullig. :)



En vit cubos eller varför int en silverfärgad? Saknar verkligen en radio hemma. Dessutom kan man spela CD på den här smarta ljudanläggningen också.


Om ni bara visste hur mycket jag önskar mig en termos. En fin termos. Perfekt att ha med sig på picknik och på andra äventyr :) Åhh...åhh...jag vill ha den här.

Kanske ska försöka inhandla något av ovanstående? Helst av allt skulle jag vilja prioritera en radio/cd spelare. Verkligen. Får se vad som händer nästa månad.


Glad morgon!!

Godmorgon godmorgon. Det blev verkligen en god morgon. Min kontorskollega M ringde nämligen alldeles nyss och sa att hon inte ska åka till Turkiet idag utan om en vecka. Det blev verkligen en bra överraskning på morgonen. Ett kontor utan M är nämligen väldigt tomt.

Stockholm Handboll Cup

Ska berätta lite om gårdagen. AC och jag var nämligen i Nacka för att dela ut medaljer,pokal, t-shirtar och matchenslirare. Vi åkte dit vid 14.45 eftersom vi planerade att köra ett tungt gympass innan. Gympasset gick alldeles utmärkt. Vi stängde in oss i en korridor och pumpade järnet :) Gah, pust. Matcherna var 20 min försenade så vår match började inte förrän 17.20, men det gjorde ingenting eftersom vi i stället kunde kika lite på a-flickornas match.

AC och jag såg iallafall finalen mellan Gustavsberg och Haninge i flickor -97. Endel spelade var riktigt duktiga. Jag imponeras verkligen av spelare med rätt inställning. Redan där ser man en eventuell elitseriespelare. Man kommer såå långt på det. Jag lovar. Spelare som ger allt - både framåt och bakåt. Sådant gillar jag.

Åkte sedan hem kommunalt med Ullis och AC.
Det blev en bra söndag :)


Jag har ont i magen..

Jag vrider mig av skratt. Det här måste vara det bästa sättet att träna magen på. Haha. Helt galet. Stackarn.


Fy sjutton var roligt...

Ni missar väl inte Bagges kommentar i slutet?
"Margaretha, när börjar grisfesten?"
"E de nu de?"
HAHHA!


Hemmadag

Jag har varit hemma hela förmiddagen. Jag har dammsugit, tvättat golvet, vattnat blommorna, handlat mat, strykit tvätt och torkat av lite möbler. Phu. Samtidigt som det är lite slitigt är det behagligt att vara hemma och att i lugn och ro kunna dona runt.


Min chiliplanta som fick sig en slurk vatten. Blomförsäljaren sa att man kunde äta frukterna, men att man helst skulle öppna alla dörrar först. Jag tror han syftade på hur starka frukterna är. Haha.

För tillfället sitter jag hemma hos syster yster. Inköpen av fönsterbrädorna blev fel. Grr. Skulle haft 5cm bredare fönsterbänkar.Får se om det går iallafall. Jag är lite petig med hur det blir. Blir det inte hundra känns det bara onödigt.

Sitter för övrigt och mumsar BRAGOkex ala kärlek. Bäst värre. Och har gott samvete eftersom det står att de innehåller fibrer.Haha. You wish.


Observera de 58% fullkorn.



Vid 14 bär det avmot Nacka- Mitt andra hem. Där ska jag och AC köra tungt gym och sedan dela ut priser till F-97. Efter detfår vi se vad som väntar.Har endel planer men inte till hundra procent.

Tiden får utvisahelt enkelt...


Så var det söndag igen.

Vilodag för endel, men inte för mig. Väcktes både igår och idag av att AC ringde. Suck. Har med andra ord inte fått sova ut ordentligt den här helgen heller. Grr.

Har gjort en beställning via pappa på fönsterbänkar (så heter det väl?) Han och AC ska nämligen till Arninge. Själv tänkte jag ta tag i lite städning, tvättning och dammsugning. Ni vet sådant där som är jätte kul och inspirerande.

Vid 14-tiden tänkte jag och AC åka iväg till Nacka. Vid 17 ska vi nämligen dela ut matchenslirarepris samt medaljer till flickor 97. (Stockholm cup) Och eftersom vi har ett tungt gympass kvar denna veckan var tanken att köra det vid 15-16. Härligt härligt.


AC och allas underbara Ebba. Är hon inte fin så säg.

Antar att jag måste lämna datorn nu och dammsuga eller nåt.


Paddling i Kräftriket

Vid 11 var vi tre tappra som hade tagit oss till Kräftriket (vid Universitetet) för att paddla kajak. Förhållandena var perfekta. Sol och vindstilla. Ypperligt :) Priserna är dessutom väldigt förmånliga. För att paddla i 4h betalar du endast 150:-. Då ingår kajak, flytväst, paddel och sådant där brunnskydd.


Hur kom jag ner nu då? :)


Men vad händer här? Marcus skulle ju faktiskt vakta AC´s kajak. Men icke ;)

Vi bestämde oss för att ha ett mål. Längst bort i "viken" ligger nämligen ett litet Sjöcafé. Jätte trevligt ställe. Där intig vi lite fika i solen. Jätte kul och trevligt. Vi skojjade om att det blev mer fika än paddling. Men skyllde på caféts långsammaste service ;)


AC försöker komma i land.


Jag och M funderar..på något.

Tyvärr kunde cafét inte ta kort vilket gjorde att vi var tvugna att knata upp till ICA Bergshamra och ta ut pengar. Men det var det värt. Vi fick ju gott kaffe och underbara kanel/äpplebullar. Yummi. Avslutade dessutom om en ägg/kaviarsmörgås. Dundergod efter att ha paddlat.


Jag hoppar ehhh högt?


Jag och Marcus är sötsugna :)


Rakt in i vassen..

Vi paddlade totalt 4h (nästan). Det var en riktigt bra dag. Bra människor att umgås med och härligt väder och natur. Like it a lot. Lot lot lot. :)


Ballong-Emma krympte

Ballongkvinnan blev sur efter en vecka på jobbet. Hon krympte för var dag som gick. Tror Maria får göra en ny till nästa vecka. Känns bra att ha lite sällskap vid skrivbordet :)

Före:



Efter:



Ikväll kommer bilder från paddlingen...håll ut :)


Dagen P

Idag blir det paddling. Ska snart dra mig iväg till Lidingöbanan för att åka ut till Universitetet och Kräftriket där det finns en kajakklubb. Vädret kunde ju inte vara bättre. Glad för det. Det blir nog 4h paddling den här gången också :) Tyvärr kunde inte M följa med. Men har man ont i halsen är det nog ingen bra idé att ge sig ut på vattnet. Speciellt inte om man plurrar. Hihi.


Jag höll mig iallafall ovanför vattneytan de två tidigaste gångerna. Hur det går idag får vi rapport om i eftermiddag. Håll utkik. Plums eller ej?


Kvällen!

Det har varit en jätte mysig kväll. Direkt efter jobbet åkte jag till Lidingö Centrum och inhandlade den flätade korgen som jag funderat över ett tag. Perfekt att ha i hallen och lägga handskar, mössor eller annat i. Kostade 300:- vilket kanske var lite dyrt. Men samtidigt skulle jag aldrig ha hittat en liknande korg någon annanstans. Runda korgar växer inte på träd.


Passade perfekt där i hörnet, om ni frågar mig :)

Sedan hämtade jag ut mitt paket på ICA. Hade nästan glömt bort var det var jag skulle hämta ut. Men blev glad när jag kom på att det var spelet jag köpte. Haha. Längtar till nästa lördag när det blir spelkväll. Mohaa. Taggad som få.


Någon som spelat det här spelet?

Efter att ha donat lite hemma gick jag över till päronen där det blev middag ala kräftor. Mormor var också där och det var hur mysigt som helst. Vad hade jag gjort utan er? ♥

Ebba och Gonzo var naturligtvis i sina essen. AC och jag tog en längre promenad med Ebba. Hon är helt underbar.
Nu sitter jag hemma helt alene. Men spelar ingen roll eftersom jag ska hoppa ner i sängen. Trött som en 100-åring. Gah. Ska bli underbart att INTE gå upp kl 5.15 imorgon. Eller kanske ska ställa klockan på 5 iallafall? Och sedan somna om? Skulle inte tro det va..


Snart är arbetsdagen finito..

Jag har verkligen kämpat mig igenom den här arbetsdagen. Känns skönt att jag snart kan byta om och ta mig hemåt. Fick hem en avi i brevlådan igår som jag tänkte hämta ut. Tror det är mina SB12-boost tuggummin som jag vann i en bloggtävling i veckan. Kul att testa. Har sett dem på reklam och nu får jag äntligen testa.
(Utvärderar givetvis)

Sugna på dagens?

Dagens ord: Träningsfritt (veckans enda lediga dag ala träning)
Dagens jobbiga: Tröttheten som legat över mig som ett täcke hela dagen..
Dagens mat: Kyckling och ris. Vi måste ha det bästa köket här på mitt jobb.
Dagens väder: Klarblå himmel och sol som sedan omvandlades till molnighet.
Dagens tråkiga: Ett par glasögon (hos en boende) som gick sönder. Försökte limma med superlim - vilket gick åt pipan. Tejp fungerade bättre men känns inte så estetiskt kanske (?)
Dagens efterrätt: Dundergod tårta.


Ikväll får jag träffa dessa underbara ♥ Gonzo och Ebba. För ni ser väl Gozo på mitt huvud?

 


Älska fredagar

När fredagen kommer känns det bara för underbart. Den här veckan har varit otroligt krävande på många sätt. Väldigt jobbigt. Men jag är en positiv person som försöker se allt från den positiva sidan. Jag hoppas det fungerar nu också. Jag hoppas verkligen det.

Idag är det jobb hela dagen (i vanlig ordning). Känner att heltidsjobb är tufft. Men samtidigt känner jag verkligen att jag vill jobba 100%, inte minst med tanke på lönekontot :) Efter jobbet ska jag dra en sväng förbi Lidingö Centrum. Har kikat in en brun, rund korg som jag tycker skulle passa alldeles utmärkt i hallen. Har det väldigt vitt i hallen och känner att jag behöver bryta av med något. (Bild kommer garanterat).

Ikväll ska la familia har kräftis. Ska bli riktigt mysigt. Har inte ätit en kräfta i år och tycker det är på tiden.



Annars kan jag garantera att jag kommer att stupa i säng tidigt. Veckan har som sagt inte varit helt hundra :(
Ska jag dessutom upp i bra tid på lördag för att hinna köra löpning och sedan paddla kajak...ja då måst jag faktiskt vara utvilad :) Absolut.

Hoppas verkligen det blir kajakpaddling - tredje gången gillt :)


Vinst mot Bolton

Vi spelade 20 min * 3. Vi spelade hyffsat. Ledde med 7-8 bollar ett tag, men spelade uselt ett tag vilket gjorde att de tog ikapp. Hur som helst lyckades vi hålla undan och vinna med 2 bollar. Härligt. Älskar att vinna. Vinna med en eller 10 bollar spelar ingen roll. Lollo i målet skötte sig väldigt bra.

Intensitet är a och o. Har vi inte det spelar vi som krattor i försvar. Så är det. Inställning!!!

Nu har jag inte tid längre...

Heja Skuru :)


Läckberg - äntligen!

Som jag har längtat. Snart kommer Camilla Läckberg ut med sin nya bok "Fyrvaktaren". Sedan den senaste boken har jag verkligen längtat. Läckberg är bland de bästa författarna (J.Mårtensson och J.Theorin också) när det gäller deckare. Den 16 september kommer den nya boken ut och jag kommer garanterat köpa boken.

Fyrvaktaren

Polisinspektör Patrik Hedström har precis återvänt till arbetet efter en tids sjukskrivning. Han har försökt vila upp sig, samtidigt som han har tagit hand om sin fru Erica och deras för tidigt födda tvillingar.

Men knappt hinner han kliva in på polisstationen förrän han kastas in i en ny utredning. En man har hittats mördad, skjuten i bakhuvudet hemma i sin lägenhet.

Offret är Mats Sverin, kommunens ekonomiansvarige, en alltigenom trevlig och omtyckt person. Ingen har ett ont ord att säga om honom.

Tillsammans med sina kolleger börjar Patrik kartlägga Mats liv, som rymmer fler hemligheter än någon kunnat ana. Varför lämnade han Göteborg hals över huvud för att flytta till sin barndoms Fjällbacka? Vilken är hans roll i projektet att bygga om det gamla badhotellet till spa? Och är det en slump att även Mats ungdomskärlek Annie har återvänt? De har inte haft kontakt på många år, men nu befinner hon sig med sin son på ön Gråskär utanför Fjällbacka, där hennes släkt har vistats i generationer.

Också Gråskär bär på hemligheter. I folkmun kallas den Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda går igen och att de har något att berätta för de levande ...

Åhh...vad jag längtar!


Det blir vad man gör det till

Inställning. Viktigt. Mycket viktigt.

Känner jag efter riktigt noga nu så är jag trött som en påse nötter (cashew?)
Känner jag inte efter känner jag mig ganska pigg.
Jag tror jag väljer att inte tänka så mycket.


Torsdagen är kommen

Den här veckan är på väg att försvinna lika fort som den kom. Av olika anledningar. Olika anledningar ja.

Idag var jag trött som skrutt när jag vaknade. Varför finns det något som heter trötthet? Varför finns överhuvudtaget trötthet? Va var det för pucko som uppfann tröttheten? Räck upp en hand, tack. Jag ska givo dig på moppo. Mäh.

Jag blickar fram mot helgen. Det känns som en evighet. Men egentligen är det inte så långt kvar.

Kvällen kommer bjuda på två hårda pass. Gårdagens handbollsoch fyspass känns. Man känner att man tog ut sig rejält. 4h sömn och sedan så hård träning - jo tack. Ikväll är det först 400m intervaller (12 st) sedan match mot Boltons a-pojkar. Det är riktigt kul att möta killar!! Dock hoppas jag att Boltons killar håller högre klass än Skurus. Förra matchen vann vi som sagt med 25 mål. Gah.

Annars hoppas jag att dagen fortlöper som den börjat.

Jag lever i nuet...


Hamburger

Nu blir det hemgjord hamburgare hos världens bästa syster. Intervjun, fotograferingen och träningen (handboll + fys) gick bra. Man börjar vänja sig vid muskelsmärta och smärtan som orsakas av mjölksyran. Aj. Att stå och trampa med höga knän på tjockmatta i 2min 30 sek smärtar - rejält. Testa själv.

Efter träningen hade Natti bakat kladdkaka *tummen upp* Hann faktiskt inte smaka på den innan den var slut, men drar slutsatsen att den var riktigt god :) Natti har endel tårtor att beta av så jag väntar till nästa kladdkaka ;)


Datanörd, jag vet.

Imorgon är det redan torsdag och jag längtar till helgen.


Intervju

Efter jobbet ska jag och alla skurutvillingar träffa en reporter från "Mitt i" för intervju och fotografering. Kul att de tar upp tvillinghysterin haha. Får väl vara glad att media tar upp damhandboll överhuvudtaget. All medial uppmärksamhet är positiv.

Sedan blir det handboll och "kämpa-på-tills-du-inte-kan-röra-dig"-fys med Marius. Sådant gillar vi. Känner mig oförskämt pigg i kroppen faktiskt. Jag vet var krafterna kommer ifrån.

Igår sprang vi iallafall beeptest för hela Lidingös damlag (handboll). Tränaren samt flera utespelare är sådana jag spelat med tidigare när jag spelade i Lidingö. Dessutom var vårat u-lag på läktaren och klappade igång :) Heja heja. Är grymt imponerad av alla i laget. Vi ligger verkligen på en bra beepnivå om man tittar på snittet. Great. Fysen är otroligt viktig. Fuskar eller slarvar man med fysen kommer det garanterat slå tillbaka fortare än man hinner tänka. Elithandboll är tuff och ska man hålla hela säsongen gäller det att man inte legat på latsidan i somras. Kom ihåg det.

Sommarträningen ----> Säsongen



Förresten. Vårt u-lag vann över Lidingö och nu väntar DM-semi för deras del. Jag tror på guld för våra duktiga juniorer :) Vet inte vad gårdagens resultat slutade på, men vinst för de gröne blev det iallafall.


Tester avklarade

Det var inte länge sedan vi hade fystester, men igår var det dags igen. Jag ska nog säga att jag är nöjd - om man någonsin kan bli nöjd (?)

Jag har kommit på att chins är en favorittest :) Hur kul som helst. Speciellt när resultatet går spikrakt uppåt.

..........

..........

............

Överkligheten smyger sig på....
Man fattar liksom inte........


Media - Nacka Värmdöposten

Få har väl undgått att vi har totalt 9 tvillingar i laget (?)
Idag går det att läsa om tvillingarna Hawia i NVP (nacka Värmdö Posten) Nackas lokala tidning. Läs här.

/Global/Nyhetsbilder/2009/2009_37/Skurutvillingar-RQ-1.jpg
Lina och Emma Hawia (jo det är ätt ordning, för jag tycker inte alls att de är speciellt lika. Kanske beror på att jag känner dem samt själv är tvilling?

Det är kul när det blir lite uppmärksamhet i media. Man får vara glad om det sker på lokal mark. Moha! För vem tror att damhandbollen kommer få stort utrymme i TV? Där har mina förhoppningar skrotats för flera år sedan. Fotboll med Zlatan (var det så han hette - haha) och ishockey med andra stora profiler får allt för stort utrymme. Kom igen media! Skriv lite om damhandbollen.

Snälllllllllllllllllllllllllllllllllla *hahaha*

 


Veckans träning

Måndag: 90 min handboll + rehab
Tisdag: TESTER + ev löppass
Onsdag: 90 min handboll + 60 min kollektiv fys
Torsdag: 400m 12 set + match mot Boltons a-pojkar
Fredag: "Inte träna ett skit"
Lördag: Löppass
Söndag: Gympass

Träna bör man, annars dör man...


Michael Ruff

När jag åker kommunalt på morgonen (på eftermiddagen också för den delen) har jag alltid min ipod på. Det känns mycket trevligare att ha skön musik i öronen än att höra andra människors ointressanta koversation eller skrikiga barn Haha! Nerå, men det är ritkigt skönt att lyssna på musik.

Kom på att det kanske inte var så bra idé att lyssna på Michael Ruff klockan 6 på morgonen. Han har alldeles för sövande musik. På morgonen behövs det lite go i låtarna. Höll nästan på att slumra till på tunnelbanan. Det blev tillslut Lars Winnerbäck som fick underhålla mig med sin ljuva stämma och sina bästa låtar.

V a d   l y s s n a r   d u   p å   n ä r   d u   å k e r   k o m m u n a l t ?



Mina favorit artister just nu:

- Lars Winnerbäck
- Milow
- Michael Ruff
- Jason Mraz
- Amy McDonald

Tralalalalaa............


Tack - mariga Maria!

Jag måste ha de roligaste och bästa kollegorna i hela vida världen :) Vi sitter tre personer på kontoret och de är urhärliga människor. Eller blir man inte extra glad när man får en sådan här gullig present på skrivbordet?


Är den inte söt? Jag älskar den och den kommer få stå på mitt skrivbord så länge den kan :)

Jag har inte döpt henne ännu. Jag tänkte höra om ni har något bra namnförslag? Det är en kvinna, om ni skulle tveka :) Kom igen! Hon måste heta något ju :)

Pussgurka!


Nytt spel

Jag har precis klickat hem ett sällskapsspel. AC har tidigare köpt spelet Brainstorm (som vi testade på tjejkvällen i fredags) och nu har jag alltså klickat hem ett spel till. Planerna är nämligen att ha spelkväll på fredag (dock inget bestämt ännu av olika skäl). Förhoppningsvis hinner jag få hem spelet tills dess. Det skulle nämligen ta 1-3 arbetsdagar. Hoppas hoppas!!

Vill ni veta vilket spel det blev?



Ett jätte roligt spel där man "med andra ord" ska beskriva ett ord samtidigt som stressen viner kring öronen. Det blir antagligen helt bäng i kolan när man vet att timglaset sinar.

Klicka för att förstora bilden

Det kostade hela 373:- på Spellandet. 

Jag trodde sällskapsspel var billigare, men icke. Samtidigt är det värt att köpa ett spel eftersom jag är övertygad om att det kommer användas endel framöver. Jiha. Jag hoppas det blir av redan på fredag :)

PLAY IT!!!


The haunting in connecticut

Gårdagskvällen gick i filmens tecken - igen. Dessutom gav vi oss på min nya bakbok och valde att baka en citron/apelinostkaka. Den var helt okej, men inte den godaste kakan jag ätit kanske.



Filmen baserar sig på en sann historia vilket alltid gör det lite mer spännande. Filmen handlar om en familj vars son får veta att han har fått hjärntumör och måste behandlas på ett sjukhus i Connecticut. Mamman ser till att familjen får hyra ett stort sekelskiftshus under behandlingstiden. Mycket märkliga saker börjar hända i huset. Inte nog med att huset tidigare varit en begravningsbyrå, dessutom var den tidigare ägarens son Jonah ett demoniskt sändebud som kunde öppna portar till andra sidan. Nu väntar ofattbar terror när Jonah återvänder för att släppa lös en ny form av onska på den oskyldiga familjen.

Den får +++ av +++++

Det var endel skrämmande scener. Bland annat än där alla i soffan hoppade högt. Men annars var den ganska förutsägbar. Men eftersom jag gillar skräckisar får den ändå tre plus.

Ska ni köpa en bakbok ska ni köpa Leilas bakbok. Bra recept och fina bilder. Man inspireras verkligen till att baka. Får se när nästa bokning går av stapeln :) Fredag kanske?

Ny vecka - nya tag...


Shopping

Efter att ha kört dagens träning begav sig jag och AC in till stan. Det kändes som att det var väldigt länge sedan vi var inne och shoppade, så det var på tiden. Tyvärr tycker jag inte alla butiker hade plockat fram höstkläderna riktigt. Vi gick lite i Gallerian och sedan tog vi PK-huset vid NK.

Jag blev tre tröjor rikare samt köpte smink och bakbok. Jag har länge gått och kikat på Leilas bakbok "A piece of cake" och när Emma serverade en kladdkaka från LEilas recept kunde jag inte låta bli att köpa den. Den kommer garanterat användas i flitighet. Absolute.

Här kommer mina shoppingkap:


Jätte trevlig bakbok!


Är jätte nöjd med den här tröjan!


Älskar H&M :)


En riktig höstkofta.

Det blev endel handlat iallafall. Men det är lika bra att passa på. Man vet aldrig när det blir nästa gång. Nu har jag iallafall lite nya kläder vilket alltid är kul.

Snart hoppas jag AC kommer hem till mig så att vi kan baka något från Leilas bakbok :)


Löpning med Lidingöloppsmänniskor...

Löpningen (snabbdistans) gick galet galant :) AC och jag gav oss iväg och stötte på en massa andra löpare. Idag är det nämligen "inför Lidingöloppet" vilket innebär att olika grupper med löpare ger sig iväg ut i Lidingöloppsspåret. Vi sprang mot strömmen *haha*

Det var iallafall perfekta förhållanden att springa i. Frisk luft, svala vindar. Perfa!

Nu beger sig jag och Ac till staden för att eventuellt hitta något att shoppa. Känner att jag behöver fylla på höstgarderoben.

Eventuellt dyker det upp lite bilder på eventuella köp senare..


Söndag

Hade endel planer idag som tyvärr verkar gå i stöpet. Känns lite trist eftersom man gärna vill göra det bästa av en söndag. Får helt enkelt tänka om. Köpa diskmaskin - nop Spela fotboll i Åkeshov - nop. Bored.

Snart ska iallafall jag och AC ut och springa. Skönt att springa ur sig endel tankar. Att springa i skogen är nog den bästa terapin enligt mig. Dessutom har alla mörka moln skingrats och solen börjar visa sig lite.

Känner lite träningsvärk i överkroppen efter gårdagens paddling. Bra där. Alternativ träning är verkligen effektiv. :) Man har roligt och tänker inte på att det samtidigt ger bra träningen. Great.


Kusinens katt. Hur söt som helst.

Nu ska vi ut och springa i skogen. Önska mig lycka till. Känner konstigt nog mycket i benen efter paddlingen. Jorå, det kan man göra trots paddling...iallafall utifrån det sättet jag paddlar på :)


Träning och paddling

Förmiddagen gick till träning. Det var 90 min handbollsträning. Kändes som ett bra pass. Både endel spring och endel uppställt. Men som sagt, en bra träning!

I vårat lag har vi något som kallas "tårta". Det är som ett slags straff, som innebär att man måste betala laget med en tårta (eller annat bakat) eller med duschcreme/shampoo. Straffet delas ut om du ex. kommer sent utan anledning, har mobilen på vid samling/träning, glömmer utrustning... Vi har endel tårtor i laget redan. I dag betades dock några av. Det var Hawia och Per som hade "tårta" med sig. Det blev vaniljbullar (otroligt goda) och spättekaka (helt ok). Fortsätter tårtorna att rulla in i detta tempo kommer vi i skulle snart att rulla fram. Flin.

Direkt efter att ha duschat åkte jag och AC in till Slussen för att möta upp Niklas och Marcus. Här skulle paddlas. Eftersom det var rökutveckling vid T-centralen tog vi taxi som SL sedan får stå för. Vi kom fram till Universitetet strax efter 13. Sedan var vi i vattnet ganska fort.


Kajak,paddel,"kjol" och karta...


Jag med kajak och paddel. Perfekt väder...


Vatten, banan och karta...


AC och Niklas på havets våg..

Vi tog en paus. Vi behövde sträcka på ryggarna.


Jag donar...

Det blev verkligen ett äventyr. M druttade i vattnet, fick fel kajak och äventyret var ett faktum. Men tillslut var iallafall alla samlade och vi kunde gå il and och fika. Det blev en latte + glass! Man ska försöka bevara sommaren så länge som möjligt!!


Fika....



Det var en bra dag! Att röra på sig är hur skönt som helst. Att dessutom umgås med trevliga människor samtidigt...kan inte bli bättra va?

Cioaaa!


Tjejmiddag

Gårdagens tjejkväll var mer än lyckad. Alltid lika trevligt att träffa gänget, även om våran kära Malin inte var med. AC och jag tog cyklarna (utan hjälm) *jag vet att det är aja baja* till Lidingö Centrum för att hitta något att ha med oss. I samma veva köpte AC ett sällskapsspel, Brainstorm. Jätte roligt spel. Detkommer garanterat bli fler spelkvällar framöver:)

Vi var hos E klockan 18.30. Det blev en supergod middag med hemgjord pasta och tomatsås. Gott gott gott!!!! Skulle nog aldrig våga mig på egen pasta, men E verkar ha gjort det många gånger tidigare och alla njöt:)


Underbar middag


Med underbar efterrätt


B och jag:)

Till efterrätt blev det den berömda Leila kladdkakan. Har ni inte smakat den, gör det. Den finns på www.recept.nu Jag funderar starkt på att inhandla boken snarast :)

Eftermiddagen spelade vi AC´s inköpta spel Barinstorm samt Emmas spel Rappakalja.Båda spelen var riktigt roliga och det blev många skratt.


Bästa gänget


Skit att man var tvungen att ha dessa vackra glasögon
under spelet Brainstorm :)


Me and my lovely sister...


Blanka är koncentrerad :)


AC med Eivor. Hon har girat fast sin "big bag" hårt....här ska inget
ramla av när Eivor störtar fram i nedförsbackarna:)

Vi pratade en massa, massa skratt och klockan tickade på. AC och jag rullade hemåt i mörkret. Utan hjälm och cykellyse....jag vet...korkat...men hem kom vi iallafall. Jag fyller år den 25 september så kanske ska önska sig en störtkruka då? Nä.

Var lagom kul att vakna till klockan i morse och att under frukosten märka att man gått upp en timme för tidigt. Men jag överlever. :)

TACK EMMA med sällskap FÖR TJEJKVÄLLEN!!!!


Jag vann!!

Jag blev jätte glad när jag fick ett meddelande om att jag vunnit i Charlottes tävling. Hur kul som helst. Jag brukar delta i endel tävlingar, och då och då lyckas man vinna :)



2 pkt med SB12 boost tuggummin á 10 tabletter. Ska bli intressant att testa dessa eftersom man sett endel reklam om dem. Yeah Yeah! Jag funderar på att göra en liten utvärdering om dessa tuggummin när de dimper ner i brevlådan :)

Någon som testat dessa förresten?


Ditrict 9 på bio

Ska ni på bio snart? Då kan jag rekommendera er att se filmen "District 9". En riktigt bra film som handlar om utomgjordningar. Jag brukar inte vara scienfictionfreak men det vette katten om detta ändrade mig lite. Sedan har filmen fått väldigt bra kritik från "experterna" och jag kan bara hålla med. När man går och ser en scienfictionfilm tror man inte att den ska innehålla skämt, men det gjorde den här filmen vilket höjer den enligt mig.



Filmen är cirka 1h 50 min vilket var alldeles lagom. Det hände något hela tiden och man satt aldrig och funderade på när filmen var "slut". Gå och se den här. Ni kommer inte bli besvikna.

Jag tycker utomjordningarna eller de sk. "räkorna" var riktigt söta emellanåt. Eller vad säger ni?




GÅ OCH SE DEN HÄR NU!


Träning

Godkväll.
Det var en tuff träning ikväll. Tack Marius :) Handbollen var bra (i vanlig ordning). Det var efter handbollen som det "helvetiska fyspasset" började. Det är tufft men otroligt skönt. Mycket kroppskontakt och fysiskt. Sådant gillar ju vi handbollare :)

Efter träningen drog jag hem till päronen. Har snyltat middag här och varit på promenad med Ebba. Hon blev så nöjd. Det var riktigt skönt ute nu. Gick bara i t-shirt. Kommer sensommaren nu?


Stora planer

Mina helgplaner blir större och större. Och det gillar jag. Jag gillar när man ser fram emot helgen. Och det gör jag nu.

fredag har jag tagit ledigt för att hälsa på mormor och morfar ♥ Väldens bästa och snällaste mormor och morfar. Älskar er! Älskar er! På kvällen blir det tjejmiddag hos vänner. Ska försöka ta mig dit (det ska vara på Lidingö) med Hjördis (min cykel). Förhoppningsvis har hon luft kvar i däcken :)

lördag är det förmiddagsträning som gäller. 10.30-12.00. Handboll! Me like! Sovmorgon också för den delen. 8.30 kommer klockan ringa. Zzz..! Jag behöver all sömn jag kan få. Efter handbollen kommer jag dra med syster och köra ett av fyspassen. Det blir det tunga gympasset. Härligt härligt. Knäböj, friväningar, stöt,bänkpress m.m. Jiha. 
På eftermiddagen är plan att ett kompisgärn ska ut och paddla kajak. Vi ska övernatta i tält och leva rövare. Så håll er undan. Det komer gå vilt till. Jag älskar att slåss med paddeln ;) Gah. Vet ej ännu hur många vi blir. Har hört mig för via facebook till endel. Hoppas hoppas!
Kommer ni ihåg hur det var senast jag var ute med kajaken? Läs här. Då var det mer sommar i luften, men vi kommer nog överleva höstmörkret också. Vi är ju inga veklingar (?)

söndag ska jag åter igen till min älskade mormor och morfar. Sedan blir det nog en lugn kväll med TV eller film. Kommer nog vara ganska mör efter att ha sovit ute på hårt underlag. Aitsch.

Lust att följa med på paddlingen? :)


Nya Emma

Gormorgon, godmorgon!
Fy farao vad trött jag var igår, men idag är jag pigg som en piggelinglass. Slurp.

Gårdagens träning är värd ett inlägg. AC och jag körde 400m intervaller innan och det var tungt som betong i benen. Men trägen vinner!! 12 stycken intervaller är väldigt tungt och speciellt när man är trött. Men vi klarade det och gick i mål med flaggan i topp :) Efter att ha slurkat en Gainomax var det dags för träningsmatch mot Skurus a-pojkar. Tyvärr blev det ingen spännande match utan vi vann med över 20 mål. Lite trist att a-pojkarna inte kunde behandla bollen. Men jag förstår dem. Har man inte passat med klister på bollen tidigare blir det knas. Förra veckan när vi mötte Hammarbys a-pojkar var det en betydligt tufare match. Dem var mycket starkade fysiskt och hade lite mer jävla anamma.

Efter att ha duschat fick jag,AC,Bodil och Ullis skjuts av Gippe till Östermalmstorg. Vi fick åka en stor vit minibuss ala SKVALP (med andra ord fick vi åka KTH-bil). Ullis och jag (yngst) fick såklart de sämsta platserna i bilen. Vi fick sitta i baksätet på bilsäten som var nerfällda. Mm. AC har tagit bild på det och jag lovar att försöka få upp en bild på galenskapen :) Haha!

När jag kom hem blev det snabb tacos och sedan hopp i säng. Somnade direkt och sov djupt till kl 5.30 i morse då klockan ringde. Idag är jag en ny Emma. Pigg! Piggelin, men lite snorig :)

Ha en bra dag! Det tänker jag ha!


De sju dvärgarna

Trötter? Toker? Det måste vara jag som är trötter. Gäspar varje minut och ögonen går nästan i kors. *gäsp* Men jag kan inte hålla på och vara trött nu. Har en massa saker att göra. Bland annat kommer det bli en tuff träning ikväll. Vi ska spela match mot Skurus a-pojkar och innan det ska jag och AC ut och springa 400m intervaller. Det kommer bli sjukt jobbigt. Men bara att  le och vara glad. 12st intervaller är inte så mycket (eller?)

När jag kommer hem ikväll ska jag laga till något fort och sedan krypa ner i sängen. Jag får ont i kroppen när jag tänker på hur onsdagens Marius-pass kommer att vara. 2 min armhävningar? 3 min armhävningar? Man vet aldrig. Det gör man faktiskt inte.

Vet inte varför min näsa snorar igen framåt kvällningen. Tror det försöker få mig att inte träna. Men då kan den ge upp. Jag har inte tid att vara hemma och vila. Suck. Men helt ärligt hade jag inte bangat en träningsfri kväll. Jag brukar inte känna så, men idag är jag otroligt trött.

Zzzzz-hälsningar från Emma


Dubbelt

Det kan vara jobbigt ibland....


RSS 2.0