Norrtälje för gym

Hej där ute i det vackra vädret.
I morse var första gången på semestern som jag satte klockan (klockan 7 ringde det). Idag var det nämligen dags för gymträning och AC och jag var tvugna att ta oss in till Norrtälje. Det enda gymmet med fria vikter var Friskis och Svettis. Så klockan 9 var vi först in och körde på i dryga en timme. Ett riktigt bra gym ska tilläggas. Där blir det definitivt fler besök :) Bussarna till och från Vätö går en gång på två timmar, därför blev det glass i solen. Riktigt skönt.

Vädret idag har varit soligt men blåsigt. Men det är väldigt skönt eftersom det alldeles för varmt annars.

Sedan har panelbygget kommit igång på huset. Pappa och T jobbar för fulla muggar och de har redan hunnit riva ner hela panelen. Det kommer bli hur fint som helst :) Men oj vilket jobb det innebär. Det är bra när man kan ta och dela upp jobbet under flera somrar.


AC äter glass i solen :)


Jag tränar bål :)

Nu ska jag och AC ta en cykeltur och plocka blommor :)




Värme o sol

Det är underbart att vara på landet. Värmen och solen gör sitt och jag bara njuter.

Ska läsa deckaren "palatsmordet" av Jan Mårtensson.



Ha en skön dag!

Intervaller -check

Kvällens träning var intervaller. Jag föredrar faktiskt intervaller före långdistanslöpning eftersom man kan lägga i en andra växel när man springer intervaller. Känns bra att ha en pulsklocka att gå efter. Då blir träningen ännu mer effektiv.

AC och jag har en slinga i skogen som är alldeles perfekt till intervallträning. Jag känner verkligen att löpningen på Öland, när jag sprang på asfalt, inte var bra för mina knän. Men den här slingan är bra.


Jag med Gonzo på huvudet och Ebba i famnen :)



Landet - i´m here!



Direkt (i princip) efter att jag kommit hem från Öland var det raka spåret till Vällingby för bio med vännerna :) Trevligt att träffas. Trodde inte jag skulle hinna ut, men hann med 15 minuters marginal.

Filmen "The Proposol" var bra och rolig. Jag var nöjd. Man kan säga att dagen blev fulländad. Inte sådär jätte kul att sitta i en bil i 6h. Dessutom trist eftersom jag längtar så otroligt mycket efter mormor och morfar.

SF Bio: The Proposal

Nu är jag iallafall uppe på landet. Helt makalöst väder. Har klippt gräsmattan så svetten lackade. Pju. Nu ska jag ut och fortsätta läsa Jan Mårtenssons deckare "Palatsmordet". Älskar deckarna om Johan Kristian Homan. Perfekt sommarläsning. Köpte dessutom boken "Sommarbarn" av författarinnan Katarina Janouch.

Ha en bra dag. Sola och njut.


Jag och min älsklingsgumma :)

Hemresa

Idag åker hela familjen från Öland. :( 6-7 timmar i en bil. Vad ska jag hitta på? Det känns iallafall riktigt trist att åka hem....

Öland ♥

Första beställningen - Gratis Bio

Snart kommer presentkort på 350kr på ICA dimpa ner i min brevlåda. Jipi vad bra. Och enkelt var det dessutom. Snacka om att GratisBio är en supersida. Är du inte medlem än så rekommenderar jag dig verkligen att bli det. Bli det via mig här. Du kommer inte ångra dig.



Vill även passa på att berätta att GratisBio ändrat sin sida. Det har verkligen blivit ett lyft i design etc. Nu kan du dessutom växla in dina poäng tidigt. Det räcker med 200 poäng så kan du få ett presentkort på 50kr. Man kan välja en massa butiker bla. ICA, Åhléns, BikBok, Ginatricot. Det finns verkligen något för alla.

Var nu inte så dum att du inte tror på mig. Av alla "gratissidor" är detta den absolut mest lönsamma. Man behöver inte alls tjäna poäng på sådant man inte vill. Jag har tex tjänat poäng genom att besöka hemsidor och delta i gratis tävlingar. Jag har gått en enkel väg. Gör det du med, bli medlem nu!!!!


En dag i Kalmar

Idag har dagen gått i ett. I natt vaknade jag av att Ebba prompt skulle ut. Hon var helt tossig och sprang omkring och kände lukter av katter. Inte nog med att hon skulle ut mitt i natten. Två gånger väckte hon mig och sista gången fick jag en tass rakt över ansiktet. Hon gav sig verkligen inte och än en gång stärks sharpeins drag av envishet *ahha*

Nattkalabaliken gjorde att jag sov enda till 9.30 och var inte på gymmet förrän 10.30. Men vad gör det egentligen?



Hur som helst bestämde vi att dagen skulle spenderas i Kalmar. Har inte shoppat särskilt mycket i sommar så tyckte jag kunde shoppa loss lite *blink* Det blev endel bla. bikini,BjörnBorg trosor, ett par sneakers, fröstänger till Gonzo och en neccesär. Jag är jätte nöjd.



 

Det känns sorgligt att det är sista kvällen med gänget. Imorgon åker vi hem. Gud så trist. Kommer sakna mormor och morfar något otroligt :( Sedan är Öland en alldeles underbar plats att vara på under sommaren. Verkligen. Nu är det två veckor kvar av semestern. Ska självklart bli jätte mysigt att åka till landet också, men att skiljas från Öland är alltid jobbigt. Man vet att det dröjer ett helt år innan man är där igen.

Annars ska ett Gröna Lund besök inbokas någon helg eller vardag för den delen.

Ha en bra kväll!!!


Underbara Öland

Kvällen har löpt på. Jag, mamma och pappa tog en ride upp till Löt för att titta i inredningsbutiken Vic & Mic. Det är en liten inredningsbutik som drivs av ett par från Stockholm. Mycket fina saker bla. från Greengate, Bruka Design och andra välkända märken. Hittade ingenting till mig själv men köpte present till mamma ♥ Känns skönt att kunna bocka av det iallafall och presenten var jätte fin.



Efter maten började Ebba skälla och visa att "nu vill jag ut och göra stort A" så pappa och jag tog henne på promenad längst med vattnet. Det blåste som sjutton och jag begriper inte att det var folk som badade. Ebba gjorde det hon skulle och var nöjd. Vi gick längst med strandpromenaden precis där 21-åringen blev ihjälstucken med kniv. Det var ljus tända och låg en massa hälsningar vid platsen. Sorgligt.





Ikväll är det fotboll på TV, ska kanske titta på det.



Ha det bra.
Lite kommentarer vore inte helt fel ;)


Torsdag

Börjar man ha det lite väl bra om man inte kan sova på natten? Sov inge bra alls. Gick till sängs vid 23.30 och vaknade vid 7-tiden. Mm. Antar att jag fått sova ut lite väl mycket i ett par dagar *blink*

Vid 10 gav jag mig ut på ett långdistanspass. Fixade pulsklockan för någon dag sedan. Men jag blir inte klok. Jag sniglade mig fram men kom ändå upp i ganska hög puls. Mm. Konstigt. Ska jag behöva gå mina 40-45 min jogg för att det ska bli lagom puls?





Nu sitter jag ute i solen. Det är på gränsen till för vamt, men varför klaga?

Gonzo har badat i Ebbas vattenskål. Han är rolig den lilla filuren. Han är lite feg och doppar bara ner stjärten. Sedan måste jag skopa över honom vatten på ryggen och över huvudet. Han blir alldeles genomblöt och nu sitter han och torkar i solen. Han älskar att vara på Öland ♥


Fulltecknat

Första uppdateringen för dagen och klockan är 22.30, inte likt mig ;) Men dagen har verkligen gått i ett. Vaknade vid 8 och åt en frukost ute i solen. Hur bra som helst. Vid 9.30 var jag på gymmet i Borgholm efter en cykeltur på 4km. Perfekt att kunna värma upp på vägen till gymmet. Det blev ett gympass på ca 60 min sedan cyklade jag de 4km hem igen. Vädret har verkligen varit underbart den här veckan. Det har blåst, men med klarblå himmel och strålande sol ska jag inte klaga.

Vid 14-tiden åkte jag och pappa in till Borgholm. Det var nämligen marknad där och trots att det mest är småsaker är det alltid kul att gå omkring och kika. Köpte lite nötter och godis, men inget annat.

Vid 16 var hela familjen bjuden till pappas syster. Vi grillade och hade det riktigt trevligt. Det är så trevligt när alla kusiner träffas. Jag är ju bara på Öland en gång per år.



Vi kom alldeles nyss hem och jag är trött. Känns som att jag haft en tuff arbetsdag bakom mig :) Men jag antar att det är solen och vädret som tar lite krafter också. Men det är så underbart väder så jag ska inte klaga.

Mer sol åt folket :)


Ebba älskar massage :)

Imorgon redan torsdag. Fy om någon kan sakta ner dagarna lite vore det tipp topp :)

Gonzo - klanten


Så här såg Gonzo ut efter att han tagit ett (icke planerat) plums i diskhon. Jag var i full färd med att diska när Gonzo blev alldeles för nyfiken. Plums sa det så var han genomblöt. Det blev raka vägen ut i solen för torkning :)


Gårdagen bjöd på jordnötskrokar. Gonzo var inte sen att hugga in :)


Allsång

Ni missar väl inte Lotta Engbergs Allsång på TV4?
kl 20.00 kommer i allafall jag sitta bänkad.


Bild lånad från Aftonbladet.

Ska du se på allsången ikväll?

Underbar dag

Idag vaknade jag upp till en underbar morgon. Klarblå himmel och frukost utomhus. Kan det bli bättre? Ofta ligger träningen som ett gnagande så jag bestämde mig att trotsa värmen och köra intervallträningen på förmiddagen. Så vid 10-tiden gav jag mig iväg. 4min intervaller i 8 set. Varmt, svettigt men otroligt skönt efteråt. Phu.

Gonzo och Ebba njuter i kapp i solen. Har precis varit i affären och köpt ett gäng vomburgare till Ebba och passionsfrukt till Gonzo. Det verkar vara så typiskt papegojor att tycka om kärnor. Gonzo plockar nämligen alltid ur kärnor ur frukter som tex. kiwi.


En njutande Gonzo =)

Ska nog vila mig lite från solen. Man sitter hela dagen i solen och timmarna går. Tillslut sitter man där som en kräfta - inte bra. Nu blir det mat. Är hungrig som en varg.

Kram från soliga Öland


Lite trist...

En lite tråkig dag idag med tanke på att V och AC åkte från ön :( Verkligen tomt och trist. AC kunde nämligen inte ta ledigt kommande veckan eftersom de måste matcha med övriga paramedare. Så istället kommer hon få vara kvar på landet en vecka när det är dags för mig att avsluta semestern. Sånt är livet. Är övertygad om att det finns värre saker som kan hända, men tomt är det.

Dagen har varit ganska lugn. Har kört ett långdistanspass nu på eftermiddagen. Phu. Ofta är det ganska skönt med långdistans, men solen visade sig faktiskt och det blev väldigt varmt.

Kom precis hem efter en promenad till ett litet tältvaruhus. Det blev lite jordnötskrokar eftersom Gonzo älskar sådana. =) Han har varit ute hela dagen och det svarta kring ögonen blir bara mörkare och mörkare.

Nu blir det snart en promenad med Ebba. Hon har vankat av och an här.


Fönsterkikare :)


Flygplansöron :)

Nu ska jag njuta av kvällssolen


Denna dagen

Godkväll.
Dagen har varit riktigt bra. Tyvärr har väl inte vädret varit bra, men lite växlande molnighet iallafall. Var inne en runda i Borghom och kom hem med bokstöd och ett par Adidasshorts. Var tvungen att köpa ett par träningsshort eftersom jag lyckades glömma packa ner det. Men 125:- var helt okej pris. Bokstöden har jag kikat på tidigare. De är av trä och står i bokstäverna "RE" och "AD"



Jag gillar bokstäverna jätte mycket. Det ska bli kul att se hur de ser ut i bokhyllan :)

Kvällen har faktiskt bjudit på sol, så jag har suttit och slappat lite i solstolen. Ebba har också fått följa med på en runda. Hon är underbar och visar så duktigt när hon behöver gå göra-behov-promenad.


*gäsp*


Gonzo med sin mini-dammsugare :)

Nu är det fotboll på TV. Riktigt ala sommar!

Tidig träning

Det är midsommardagen och jag har redan kört ett av veckans fyspass. Redan vid 10.30 var jag och syster på vägen. Det var pyramidintervaller på schemat. Urk för dessa intervaller, men jipi för att det är avklarat. Kändes helt okej, om det inte hade varit för att himlen öppnat sig och det bara öste ner regn. Kom in som en dränkt katt. Blä. Tröja, löparbyxor och skor var totalt genomblöta. Inte en torr fläck någonstans.

Snart ska vi iväg till Borgholm. Det blir en ride dit idag också. Såg en klocka och en spegel som jag var intresserad av. Får se om jag shoppar loss ;)

Tack "Kalle Klättrare" och "Öjje Öland" *blink* Mer kommentarer år folket *haha*

Kommentera på!!

Ha en bra midsommardag. Min har börjat på bästa sätt.

Till er alla!




önskar jag, Ebba och Gonzo er alla som läser bloggen :)

Borgholm, träning och kusinvitamin

Dagen som länge såg ut som tråkig-regn-dag blev tillslut en härlig och solig eftermiddag/kväll. Väldigt typiskt Öland. Har varit i Borgholm och shoppat lite. Det väldigt lite folk, men de flesta kommer ikväll. Skönt att kunna strosa runt. Och det var när vi var i Borgholm som himlen plötsligt öppnade sig och solen värme. Riktigt trevligt.

Det blev endel shopping. Köpte ett "Gripsholm" påslakan, en vattenkanna samt en tavla.




Tavlan föreställer ett porträtt som Einar Nerman målat. Gav 15 kr vilket kändes oförskämt billigt.

Gick i endel klädesaffärer men hittade faktiskt ingenting i klädväg. Har dock en skoaffär kvar som ska kikas i.

Direkt efter Borgholmsvistelsen var det dags för träning; löpning med 4min intervaller. My favourite. Idag kändes benen som blyklumpar vilket jag i efterhand ahar analyserat. Antagligen beror det på den tunga benstyrkan i onsdags adderat med gårdagens sittande i en bil 6h. Tungt var det hur som helst.

Vid 19 åkte pappa, ac och jag upp och hälsade på vår kusin. Hon har världens sötaste hund och dundersöta katter. En kattunge som man bara smälte av att se. Vill ha dem allihop.





Apropå träningen (speciellt löpträningen) här på Öland. Det är inte på många ställen man kan springa och samtidigt njuta av naturen. Eller vad säger ni?



(Taget med min mobilkamera, under vilan på löpningen)

Nä, det här har varit en bra första dag på Öland :)

Första dagen

Vaknade upp ganska sent i morse. Inte så konstigt eftersom vi anlände till Öland vid midnatt. Men att få sovmorgon var hur som helst jätte skönt. Tyvärr är vädret uselt idag. Har bara slappat på förmiddagen. Tycker det är tjusningen med semester, även om jag helt klart kan bli tokig av att inte göra något. Men idag har det bara varit skönt att ta det lugnt.

Funderar på om vi ska in till Borgholm idag. Kika lite i affärer. Men det är så blåsigt och kallt, så jag vet inte. Det ända jag vet just nu är att jag och syster ska ut och springa intervaller. 4 min intervaller 8 set. Det är lite nära-döden-upplevelse. Men det är så sommarträningen ska vara.

Vid 17-tiden kommer ytterligare en släkting hit. Kommer bli mysigt.

Ikväll blir det soldans för hela kitet.
Imorgon hoppas jag nämligen på en solig midsomma...

.....på solen och vindarnas ö :)

I bilen - mot Öland


Vid Järla station sitter en reklampelare för Orangina, ni vet den drycken som jag fick buzza om. Känns bra att ha varit först med att testa Orangina innan den kom ut i handeln. Jag vet hur den smakar :)

Nu sitter jag i bilen påväg ner till Öland. Vi har varit och ätit i Söderköping. Jag längtar tills vi rullar in i Köpingsvik. Ska bli riktigt skönt. Men det kommer bli sent. Spelar i och för dig mindre roll. Jag längtar bara så otroligt efter mormor, morfar och Ebba.

Vad ska ni göra i midsommar?

Öland

Godmorgon!
Idag är det sista dagen på jobbet innan semestern. Känns riktigt skönt. Ska bli underbart att träffa mormor, morfar och Ebba ♥  Det traditionella midsommarfirandet med familjen slår allt. Hoppas solen kan visa sig en aning också. Vem vill sitta inne och uggla? Så efter jobbet blir det raka vägen hem för att packa det sista. Måste också inhandla lite färdskost. Har faktiskt några filmer som jag tänkte titta på under alla timmar i bilen.





Men först ska jag faktiskt beta av ett arbetspass. Har mycket att göra eftersom det är sista dagen.

Idag är det alltså träningsledigt. Veckans enda lediga dag. Jag ska försöka njuta så mycket jag kan. Resterande dagar är det tuff löpträning med inslag av hoppstyrka. Gah. Men det känns som rena lyxen eftersom man inte ska jobba utan kan lägga in träningen precis när man vill :)

Kram!

Stress

Idag har jag stressat från det att jag gick från jobbet. Var tvungen att stressa till träningen för att hinna köra gympasset innan handbollen. Kom nämligen på att det inte går att köra gym i midsommar eftersom gymmet är stängt. Istället blir det löpning för hela slanten :) Men det är skönt.

Var inte alls taggad för handboll idag. Nu vill jag bara köra skiten ur mig med löpning och styrka. Min kropp är inte sugen på att spela boll. Men nu är det ingen mer handbollsträning förrän i slutet av juli. Jag garanterar er att jag kommer vara mer än sugen då. Det kommer det verkligen vara den känslan....

Efter träningen hade jag mitt PUP-samtal med J. Det kommer bli bra. PUP = Personlig Utvecklings Plan. Det gäller såväl handboll som allt personligt.

När jag åkte hem såg jag Simon i "SImon and Thomas". Båda bor ju på Lidingö, i en villa, och jag såg alltså Simon stå i trädgården och hugga ved. Haha. SÅg lite konstigt ut. Han hade såklart sin rosa skjorta. Nice.

Nu ska jag packa till imorgon. Då börjar min semester och det bär av till Öland ♥

Välkommen!

Här med vill jag välkomna solen som valt att kliva ut ur sitt hölje. Visst är det underbart? Jag kommer sitta inomhus hela dagen (nästan) men det spelar ingen roll. Man blir både piggare och gladare av lite sol och värme.

Gårdagens träning gick bra. Det blev tillslut löpning (långdistans) och hoppkoordination eftersom kroppen kändes som den gjorde. Blev en tur till Bosön. Fleecetröjan var inte alls varm, vilket verkligen bevisar hur kallt det var utomhus. Brr.

Idag kommer det bli en stressig dag. Förrutom det vanliga arbetet har jag bokat in två träffar/möten. En uppföljning av förflyttningsutbildningen och en introduktion till sjukgymnasten som ska jobba för mig i sommar. phu. Dessutom måste jag stressa iväg till träningen för att hinna köra ett löppass innan handbollen början kl 17.30. Efter handbollen är det sedan PUP (personlig-utvecklings-plan) möte med J. Wroom. Efter det är det raka vägen hem och laga någon snabb middag och sedan packa till Öland. *flämt* Jag är stressad nu eftersom jag vet hur stressigt det kommer bli.

And you thought there was stress in your life ...
Jag ska verkligen försöka att inte stressa.
Andas in, andas ut.

Hoppas ni får en trevlig dag!

Fler bilder - eken cup

Här kommer fler bilder (som önskat):


Många ombyten blev det....


Anna med googles :)


Trött var det här..


Jag och AC - snygga (?)


Jag - glad vinnare :)

Orangina - buzz

Som jag tidigare berättat fick jag hem 12 st 33cl flaskor av Orangina. Orangina är en läsk med riktigt fruktkött i. Den laserades första gången på 30-talet men är nu alltså åter i affärerna. Trevligt värre.



Jag har som sagt testat den här produkten :) och tänkte sätta lite + och - på produkten.

+ Lätt kolsyrad
+ Fruktkött
- Flaskans utseende

- Lite fruktkött

Jag tycker faktiskt ni ska prova Orangina. Skulle jag gå in i affären och välja mellan en Cola och Orangina skulle jag garanterat välja Orangina. Cola är gott, men Orangina smakar mer naturligt. Men som sagt, lite mer fruktkött hade inte varit fel.

Mer Orangina åt folket ;)


En idé

Jag tror jag vet varför kroppen ömmar. Inte nog med att det var matcher på helgen, veckans träning var också ganska fullspäckad. Inte en enda ledig dag.

Måndag: Maxtester
Tisdag: Maxtester
Onsdag: Maxtest 5km löpning
Torsdag: Gym
Fredag: Löpning
Lördag: Tunering
Söndag: Tunering

En ledig dag gör faktiskt att man återhämtar sig. Men icke sa Nicke.

Nu ska jag äta lunch. Min mage skriker efter något ätbart.

Trött morgon

Jag ska försöka vara pigg. Jag ska. Men jag är trött som en död fisk. Men jag ska försöka vara pigg.

Jag har ont i axeln, vänster knä, båda ljumskarna - men  V I   V A N N   G U L D  mot några puckon från Lettland. Det är verkligen värt blåmärken, skrapsår och smärta. Speciellt när man spelar med så underbara lagkamrater :)

Idag är det veckans tråkigaste dag - måndag. Vädret är skit och jag ska köra skiten ur mig efter jobbet. Har inte planerat klart träningen till 100% denna veckan. Men antagligen blir det gym och hoppkoordination idag på Bosön. Syster Yster ska nämligen dit och prata sommarträning med landslagets fystränare.

Kan ni förstå att Eken Cup fortsättter idag? Det är tunering både måndag och tisdag. Stackars ungar som ska spela.


Bild lånad från www.ekencup.se

Nu ska jag njuta av att jag får sitta på kontoret och att jag slipper vara ute i lervällingen.

Tack till kommentarerna förrsten, alltid kul att få lite respons :)
Har lite fler bilder från Eken Cup - vill ni se?

Guld i eken cup



Yes vi vann GULD i Eken cup. Vägen dit var väldigt enkel. Exempelvis vann vi i semin med ca 20 bollar. I finalen mötte vi ett lag från Lettland. Det var armbågar i ansiktet, boxningsslag i magen, fula efterslängar och jag vet inte vad. Deras tränare hade en fickplunta som han drack ur mitt under matchen. Helt galet. Dessutom fick domaren avbryta matchen tidigare då deras tränare var hotfull och fick rött kort.

Men vi var glada och fick guldmedaljer samt lyfta pokalen. Det har varit en kall helg med regn i stort sett hela dagarna. 10 grader och blåst. Brr. Men vi har spelat på konstgräs hela slutspelet och ska nog vara glada för det.


Vårt nya tvillingpar :) Emma och Lina. Nu har vi tre tvillingpar i laget :)


Kallt som attan var det.


AC, Emelie och Lina:)


Jag, Lina, Gippe och Karin Fryyyyyser...
 
Det har som sagt varit svinkallt men även otroligt kul. Lollo (mv), Lina Hawia (V6) och Emma Hawia (H6) är nya spelare för kommande säsong och alla har skött sig ypperligt. Härlig go och bra insatser. Det gillar vi =)

Lite kommentarer vore glädjande =)

Dag 2 Eken Cup (morgonen)

Godmorgon.
Har sovit riktigt bra och vaknade faktiskt innan klockan ringde. Kan sova till 7.00 men vaknade redan 6.30. En bra idé hade varit att dra ner persiennerna ;) Men jag har iallafall sovit näst intill 8 timmar.

Kikar ut och ser regn.....stooooora vattenpölar. Det har i princip regnat hela natten och jag vill int ens tänka på hur planerna på Gubbängsfältet ser ut. Leråker, gyttjebad (?) Men jag ska inte gnälla. Det är första året på tre år som vi får spela Eken Cup. :) Kul.



Nä nu ska jag äta en ordentlig frukost med smörgås och smoothi sedan bär det iväg ut i solen....mhrff...jag menar regnet. (En dröm for förbi mig - det var visst inte sol ute)

Eken cup dag 1

Jag är trött. Dagen har spenderats på Eken cup (handboll på gräs) på Gubbängen. Om jag tar det från början samlades vi 8.30 vid Skurutältet. Moln på himmelen men helt okej väder. Vi spelade vår första match mot Vallentuna. Vinst med 36-7. Tror inte jag behöver säga mera. Vi gjorde som vi ville. Den här matchen var planen riktigt bra. Man kunde till och med ha klister och bollarna gick att fånga normalt :)


En torr Emma - ett litet tag till iaf



Egentligen skulle vi mött Tyresö vid 12-tiden men eftersom de dragit sig ur blev det att titta på lite andra matcher samt värma dig i Gubbängshallen. Precis innan vi skulle samlas för vår match mot Gustavsberg började det regna. Vägar och planer blev mer och mer lera. Gah. Sista matchen mot Gustavsberg lyckades vi vinna med det var väl inte direkt något skönspel. Endel vurpor fanns att bjuda på. Riktigt kul var det iallafall.


AC, jag och Gippe. Tack vare ett liggunderlägg höll vi oss lite torrare iaf.


Elof, Ullis och Karin. :)


Trötta - jag och AC



Glad Ullis

Imorgon är det kvartsfinal kl 10.10. Ska bli riktigt kul. Vet dock inte vilka vi möter. Men det spelar inte så stor roll. Nu när jag kom hem har jag kört två tvättar och tvättat knäskydd, matchkläder och tjocktröjor/byxor. Skönt. Har syster här och vi myser framför TVn och ska titta på film lite senare.

Ha det bäst - det ska jag ha!

Spöregn vs Emma

Hahaha! Som att lite regn kunde stoppa mig. Never :) Det blev ett långdistans pass med syster. Väldigt skönt måste jag säga. Sådär  lagom varmt i luften och regn är ganska skönt att springa i. Inte en kotte ute så vi hade vägarna för oss själva. Väldigt behagligt.

Har satt i mig en bamseportion med thaimat. Hur gott som helst. Jag skulle passa att bo i Thailnad :) Jag fattar inte att jag kunde äta upp allt, men det satt där de skulle iallafall.

Tyvärr blev det ingen fotboll idag :( Regnet  gjorde sitt så nu håller jag tummarna här hemma istället. Min trötthet är också stor och med tanke på att vi ska upp vid 6 imorgon, och spela tre matcher borde jag nog tänka på att komma i säng tidigt. Zzz....
Det ska bli riktigt kul med Eken Cup. Vädret spelar roll, men lite lerhandboll är också kul. Inte något man gör varje dag precis. Hehe! Nu börjar snart talang 2009.

Just nu tittar jag på "En orangutangs dagbok" där  man får följa hur de hjälper orangutanger. Det är till det centret jag skänker pengar varje månad. I kvällens program såg jag just den orangutang jag skänker pengar till, nämligen Kesi. En underbart söt orangutang med stump på vänster armen.
Vill du också hjälpa orangutanger? Gå in på www.orangutanger.se och läs mer.

Nu TV och fredagsmys ;)

Vatten - stan är full av vatten *tralllatrall*

Himmel öppna dig!
Vad är det som händer där uppe i himmelen? Håller änglar och gudar på att gråta ihjäl sig? *flum flum* Det har regnat som bara den. Tre gånger har himlen öppnat sig och det har verkligen öst ner. Som tur är har det slutat ösregna nu, lagom tills jag ska gå hem. Men jag har faktiskt paraply om det duggar.



Kvällens aktivitet ligger fortfarande i något mellanläge. Att titta på fotboll i regn är ingen höjdare, samtidigt som jag naturligtvis vill se om KASAM kan trycka dit Vasastan :) Jag är otroligt trött idag och en filmkväll vore inte helt fel heller. Vad jobbigt det blev helt plötsligt. Mmm. Det ända som verkligen är bokat är ett långdistanspass. Det seplar ingen roll om himmelen öppnar sig - löpningen ska utföras - that´s it. Regn har väl ingen kolavippat av?

Just nu är det mest handbollssnack här i bloggen. "Tyvärr" blir det nog detsamma i helgen. Men jag ska även försöka visa er lite inredningsbilden. Sounds good? Goodie goodie :)


Tar tillbaka allt!

Jag tar tillbaka allt jag nämde om att jag inte behöver semester. Allt. Iallafall känns det så nu. Jag är heeelt slut. Känner mig som en zombie. I natt vaknade jag dessutom av kramp i vänster vad. Tack för den. Aj. Träning och jobb är full rulle och jag sover "bara" 6 1/2h per natt. Lite för mig. Jag behöver iallafall somna vid 22 för att kliva upp runt 5 snåret. Suck. Tur att det är fredag iallafall. *gäsp*

Planerna för den här kvällen är vaga. Direkt efter jobbet ska jag och systra köra ett långdistanspass. Klcokan 20.00 spelar FC KASAM i Åkeshov. Eventuellt och förhoppningsvis ska vi kika på den matchen :) Skulle vara kul.



FC KASAM möter VASASTAN på hemmaplan.

Sedan är helgens planer EKEN CUP. Ska bli kul att spela. Jag hoppas på sol, men jag tror det blir regn. Det var tre år sedan jag spelade Eken och då var det sol. Jag tycker vädergudarna kan vara lite snäla mot oss. Vem vill spela i lervälling? Vem vill frysa näsan av sig? Inte jag.

Som sagt, fredagen är lite oviss, men jobba ska jag iallafall göra...hela dagen.

Blev ingen handboll :(

Vad hände med vädret? Solen skiner och det är klarblå himmel. Ändå blev det ingen utomhushandboll på Tollare. Mitt på dagen såg det nämligen inte så lovande ut och det blev inställt. Men eftersom jag och Ac ändå skulle ut till Nacka och hämta löpargrejer körde vi ett tufft gympass. Pju. Jag är helt slut.

Känns otroligt skönt att förflyttningsutbildningen är checked :)  Imorgon är det fredag och sedan stundar en trevlig helg. Full med handboll. Utomhus. Sol (?) Jag ska dansa soldansen hela fredagen.

Är hemma hos mamma och pappa nu. Gonzo är helt i sett esse. Han tar min mobil som ligger på vardagsrumsbordet...och släpar den  till bordskanten för att i nästa sekund droppa ner den. Duns. Det är väldigt roligt att kasta ner mobiltelefonen på golvet. Suck. Är det Gonzos vårkänslor som sprudlar?

Har hämtat mitt Buzzadorpaket i dag. 12 33cl flaskor med Orangina.
Jag lovar att läsken ska utvärderas här på bloggen :)



Min dag..

Godmorgon!
Idag är det torsdag för er som inte visste. Jag är relativt pigg. Idag kommer jag vara jätte dålig på att uppdatera eftersom jag har en hel dag med förflyttningsutbildning. Det ni.

Träning eller inte träning? Allt beror på vädret. Ösregnar det ställer vi in den kollektiva träningen eftersom vi ska träna ute på gräs. Kan väl inte påstå att vädret ser så lysande ut just nu. Men jag tror det värsta är dimman. Det stod faktiskt att det skull bli sol på dagen. Så vi får hoppas. AC och jag har hur som helst bestämt oss för att det blir träning i Nacka - gym och handboll eller bara gym. Vi åker ut hur som helst alltså.


Ebba är på Öland nu, med mormor och morfar. Gissa om jag längtar efter henna ♥



5km - släng dig i väggen

Hemkommen efter det förbaskade 5km testet på löparbana. Det var horribelt men otroligt skönt efteråt. De två sista varven var ett helvete. Jag tror jag är ganska nöjd med resultatet. Nöjd eftersom det var första gången på löparbana. Nu ska jag jobba skiten ur mig hela sommaren. Resultatet ska bli bättre.
Hade ett gäng irriterande hockeykillar som värmde upp på löparbanan när vi sprang testet. Eftersom jag kört mycket av löppassen på samma löparbana och råkat ut för iriterande hockeykillar vid flertal tillfällen undrar man om alla hockeykillar har DAMP? Haha! Vaddå generalisering? hehe. Men jag blir så irriterad.

Efter testet hade vi möte med laget som jag tycker var riktigt bra. Det är viktigt att gå igenom värderingar. Det måste alltid uppdateras och diskuteras.

Det känns som att jag checkar av lite tunga grejer...vilket är skönt.

Förflyttningsutbildning dag 1 - check
Tester dag 1 - check
Tester dag 2 - check
Tester dag 3 - check

Imorgon är det ytterligare en heldag med förflyttningsutbildning. Kommer kännas skönt efteråt.

Jag är glad. Jag hoppas nämligen att vädergubbarna/tanterna för en gångs skull har rätt med sina prognoser. Imorgon är det nämligen utlovat sol. Växlande molnighet iallafall. Det innebär alltså att det blir utomhushandboll på Tollare imorgon kväll. Här ska tränas inför helgens Eken Cup. Jiha!

Dags att trycka asniktet i kudden och sova.........


Snart buzzning

Som jag skrivit i tidigare inlägg har jag fått äran att vara med i en Buzzador kampanj för läsk/juice Orangina. Ska bli riktigt spännande att testaderas dryck. Självklart kommer jag göra utvärdering av läsken här på bloggen. Bilder lovas också. Såg att paketet äntligen har sorterats, så snart kommer nog ett sms om att jag kan hämta ut paketet.

Nästan 7kg väger paketet. Jises! Får nog försöka prata med pappa om han kan skjutsa mig till macken när det är dags.

Jag ska lta vänner och bekanta testa. Ska även ta med mig till jobbet.
Det ska bli rktigt kul!

Är du inte medlem i Buzzador?
Vill du bli medlem i Buzzador?
Skriv in en kommentar så kan du bli medlem via mig :)

kram

Sommaren är kort.....

Gud vad jag kände "NEJ" när jag vaknade imorse. Sov ganska dåligt i natt. Typiskt. Var inge kul när klockan ringde i morse. Men samtidigt har jag bestämt mig för att göra det här till en bra dag. Trötthet och smärta kan man faktiskt lura kroppen på - I promise.

Idag är jag tillbaka på jobbet. Känns bra. Eftersom jag är bort två heldagar denna veckan är det mycket att göra. Tror det är en fördel - för då har jag ingen chans att känna av tröttheten (hoppas jag).

det regnar och regnar och regnar. Höll inte på att komma in på jobbet idag eftersom jag glömt nycklarna på kontoret. Hjälp. Tillslut öppnade en vänlig själ. Idag ska vi springa 5km test på löparbana. Tagga tagga! Jag ska springa tills jag spyr. Härligt värre. 400m löparbana - 5km = dryga 12 jevla varv. Ja ni förstår nog.
Fystest? Psyktest? Jag tror på det sista :)

Eftersom vädret är dåligt och veckan är jobbig tänkte jag ge er ett gott skratt. Det förlänger ju livet. På den här sidan kan man hitta roliga serier.


Den här serien var jätte söt. Titta vad gullig snigel är :)

Ha en trevlig dag - det ska jag försöka ha!

Dålig uppdatering

Godkväll. Sorry för den usla uppdateringen. Har inte haft någon som helst tillgång till dator idag eftersom jag varit på annan plats och hållt i förflyttningsutbildning med en arpetsterapeut. Jag är ganska slut efter en sådan dag. Phu. Nu är det bara en utbildningsdag kvar (torsdag). Det kommer vara så skönt när det är överstökat. Då är nämligen fystesterna också över och jag kan blicka framåt mot semestern. :)

Kvällens handbollsträning var som sagt vigt åt endel tester. Idag var det dock lugnt eftersom det bara var spänst och snabbhetstester. Vet inte om jag är nöjd eftersom vi gjorde testerna på lite annorlunda sätt jämfört med tidigare gånger. Eftersom det bara var två tester hann vi spela riktigt mycket handboll. Super kul! Blev inriktning på försvarsträning. Intensitet och aggresivitet. Såg riktigt bra ut tycker jag!! Jocke är riktigt bra på försvarsspel och det kommer bli kanoners nästa säsong :) Några käftsmällar blev det (dock ej med flit) men det är sådant som händer.


Jag älskar mitt lag :) hihi!

Idag blev jag trött i benen efter Jockes intensiva försvarsträning. Fötterna smattrade på som trummpinnar. Gah. Snart kommer syster och jag ska bjuda på middag. Gotti.

Fystester - check

Yes, skönt att ha betat av en dag med fystester. Testades för beep, knäböj, chins och bänkpress. Gick bra och det känns skönt att det är klart. Vår fystränare har tagit bort endel tester av olika anledningar bla. dips, frivändningar och brutalbänk. Men vi kör ändå frivändningar på träning eftersom det är ett av de bästa övningarna om man både vill bli stark och explosiv. :) Jag gillar frivändningar.

Har gjort mig en middag med tortillini, avokado, bacon och paprika. Riktigt smarrigt. Fick panik när jag stod i affären. Det blev något virr-varr. Men huvudsaken är att det smakade bra. Viktigt att äta ordentligt efter träning och inte minst efter fystesterna. Imorgon stundar snabbhet och spänsttest. Vi kommer med all säkerhet även kunna köra handboll :)

Här kommer lite äldre handbollsbilder:


Lek på golvet. Crazy :)


Grillning såklart. Och natt under vindskydd. Ganska många timmars sömn faktiskt. Men korkat nog hade vi vindskydden på en äng. Alla scoutermänniskor vet hur fuktigt det blir på en äng *haha*


Mysigt var det faktiskt.

Ja, det är alltid kul med sociala läger. Handboll i all ära, men det är br att ha enbart sociala läger också.

Tung vecka

Godmorgon.
Det var inge kul att vakna i morse. Har en tuff vecka att se fram emot även om slutet av veckan kommer bli riktigt rolig. På arbetsfronten är det mycket just nu. Har heldagsutbildningar i förflyttningsteknik tisdag och torsdag. Det är verkligen tufft eftersom man måste vara på alerten hela dagen. Suck.
På handbollen är det tester som gäller måndag, tisdag och onsdag. Men jag måste säga attt jag känner mig riktigt laddad. Det värsta med tester är egentligen att man kräver så otroligt mycket av sig själv. Jobbig känsla samtidigt som det förhoppningsvis kan tagga upp en. :)

Det roliga den här veckan är Eken Cup. Vi ska spela lördag och söndag. Förhoppningsvis blir det tre matcher på lördag och tre matcher på söndag. Hoppas! Matcherna spelas på Gubbängsfältet. Massa folk, massa gräs och förhoppningsvis en massa sol :) Har faktiskt inte tittat efter hur väderprognosen ser ut för helgen. Någon som vet?

Snart dags för lunch! Det behöver jag...

(Väntar med spänning på min buzzadorkampanj)


Heja Sverige

Har precis tittat klart på Sveriges match mot Montenegro. VM-kvalmatch. Det blev en ganska enkel seger för Sverige. Madde Grundström var som en vägg och tog både skott utifrån och frilägen. Hur grym som helst. Helgersson spelade också riktigt bra. Kul att se. Nu väntar en borta match mot Montenegro.

Fick springa hem (nästan) från L´s konsert för att hinna till matchen. Tack vare pappa hann vi lagom i tid. Missade bara de första minutrarna. L sjöng solo och spelade klarinett. Jätte fint!!! Det var sommarkonsert med låtar som bla. sol,vind och vatten, små lätta moln. Stämningsfullt.

Just nu håller Gonzo på att driva mig till vansinne. Hans energi är på topp. Tur att det finns en liten bäckfisksleksak som får ta all skit. Han hoppar, studsar, rullar, leker. Han är galen.



Nu ska jag gå ut på en lite längre promenad. Ebba ska rastas. Tur att vädret tillåter en härlig promenad. Solen skiner...

Time to say goodbye.


Valdagen

Idag är det söndag och det är dags att knalla iväg till vallokalen. Suck. Men jag tycker det är viktigt att man röstar. Vi ska vara glada att vi får rösta. Det finns så många länder där medborgarna inte får göra sin röst hörd.

Ska ta en promenad med Ebba. Sedan ska jag och syster ta och köra ett cykelpass innan vi beger oss in till stan. 16.00 sjunger L solo på en konsert. Vi ska vara där och heja fram henne. Det kommer gå jätte bra.

17.30 sänder TV (kors i taket) damhandboll. Landslaget möter Montenegro i VM-kvalet. En otroligt viktig match. Natti är med och jag hoppas och tror att hon får spela. Direkt efter konserten är det snabba ryck för att hinna hem. *håller tummarna för Sverige och Natti.



Nu är det dags att låta dagen börja....

Solen är här också...tackar.

Bjuder på mig själv..



Varsegoda.

Dagens shopping

I morse, efter att ha tagit Ebba på morgonpromenad, tog jag mig in till Fältöversten. De öppnade inte förrän kl 12.00. Man glömmer nästan bort att det är som en söndag idag. Men öppet var det iallafall. Har varit på jakt efter både sneakers och arbetsskor och äntligen blev det två fullträffar.


Ett par vita Hilfiger kom med mig hem....


Billiga sandaler till jobbet..perfekt! Inte så snygga kanske, men who cares?


En blus från Indiska blev min...

Är ganska nöjd med mina inköp. Framförallt är jag glad att jag hittade det jag skulle. Sedan är det alltid så att man kommer hem med mer än man räknat med. Typiskt. Men det är roligt med shopping :)

På Fältöversten har de ett zoo. Kikade in där och hittade en perfekt leksak till Gonzo. 69:- kostade den. Han som älskar att klättra och använda näbben. Nu kan han verkligen bli sysselsatt.


Där hänger den bra. Gonzo har inte vågat sig fram ännu. Men snart så...

Gud vad hungrig jag är. Tror det är dags för lite middag.

Keramikhjärtan

Igår efter jobbet gick jag en snabbis på Åhléns och hittade två jätte söta keramikhjärtan för 25:- styck. Valde ett svart och ett vitt för att få lite brytning. Dem hade även keramikkaniner i vitt. Fint att ha som dekoration.





Till en ynka kostnad hände det iallafall något =)





Jag ska få buzza

Nu är jag mätt. Riktigt mätt. Har intagit mammas goda köttfärspaj. Hur gott som helst. Var riktigt hungrig efter gympasset direkt efter jobbet. Nu skulle jag behöve 60 min massage. Min kropp är riktigt mör nu.

Ikväll blir det bara slö framför TV´n. Jag behöver verkligen det.

Fick ett glädjande mail. Jag ska få vara med i Buzzador-kampanjen Orangina. En läsk med riktig fruktjuice i. Yummi. Ska bjuda hem vännerna samt ta med till jobbet. Man ska ju sprida budskapet till så många som möjligt.
Tänkte dessutom göra lite inlägg här där jag utvärderar läsken. Bilder kommer såklart.


Är fortfarande besvikna på er. Många läsare idag, men bara tre stycken som kommenterat att de skrivit på för djuren. Illa. Mycket illa. Kan jag inte begära mer? Nä, skärpning.

Hur mycket är djur värda?

Godmorgon!
Trött i morse, men samtidigt pigg eftersom det är fredag och det kommer bli en kväll i tv-soffan. *gäsp* Det här vädret piggar väl inte upp en direkt. *sur* Var tog sommaren vägen? 5 grader en junimorgon är  i n t e  okej.

I morse blev jag så j*vla förbannad, men samtidigt lättad. Min puls steg nästan till maxpuls när jag läste om 29-åringen som hade sprayat kycklingar med färg och tagit in de på nattklubben F12. Hur jävla känslokall får man vara? Lättnaden bottnade i texten om att han åtalats. En kyckling dog och vad som hände med de andra vet jag inte. Men när jag läser sådant här blir jag bara så ledsen och förbannad. Hade jag varit där när det hände......(säger inget mer) Hur kan man utsätta dessa oskyldiga djur för något så hemskt? Fy fan säger jag bara.



I helgen är det val. Jag vet precis vilket parti jag ska välja på. Ska sedan röst på en viss person. Vem? En person som värnar om djuren. Vi måste ta större ansvar - djuren måste få det bättre. Varför är människan så ond?

Känner du för att göra en godgärning?
Gå in på Djurens Rätt och skänk en gåva. Det gjorde jag den här månaden. 100kr blev min gåva.

Vi måste stå upp för djuren!!!!!!!!!!!

Pyramidintervaller

Här halvligger jag och har utstått kvällens jobbiga pass. Ingen kollektiv träning idag utan bara egen träning. Det blev pyramidintervaller. För er som inte har kört dessa intervaller kan jag bara översätta det med ett-helvetes-pass-som-man-nästan-tuppar-av-utav. Sedan hoppkoordination för min del.

Har snyltat mig hem till päronen och intagit en middag. Nu sitter jag och tittar på "Halv åtta hos mig". Ett väldigt trevligt program där Helge Skoog är klockren i sina kommentarer. Han är lite småfräck med all rättighet.

Nu ska jag bjuda på lite trevliga bilder:


Gräsligt....


Jag bakar...


L och jag posar..


Lovely sisters...

Vill ni se fler bilder?


My day

Sedan veckan dragit igång och det blivit 90 min handboll + stentufft fyspass har jag börjat äta som en häst igen *haha* Är hungrig hela tiden, nästan. Speciellt på morgonen :) Frukost nr 1 intas kl 5.10 och sedan frukost nr 2 runt 8-tiden. För dem som inte tränar så mycket måste det låta väldigt mycket...men min mage skriker efter mat. *kurr*

Idag ser min dag lite annorlunda ut. Jag ska ha ett lunchmöte med en av mina paramedicinkollegor och gå igenom de förflyttningsutbildningarna vi ska hålla i. Det är hemtjänstpersonal som ska få utbildning i förflyttning och hjälpmedel. Just nu är det fullt upp med jobbet. Lyckades boka om fredagens introduktion för sjukgymnasten som ska vikariera för mig i sommar. Pju. Full rulle, rulla.....

Ikväll har jag inte bestämmt om det blir alternativ träning eller pyramidintervaller + hoppstyrka. Har däremot bestämt mig för att åka till mamma, pappa, Ebba, S och Gonzo ikväll. Inta lite middag också (?) Men som sagt. Första ska helvetetspasset genomlidas. Med tanke på att två i laget spydde efter dessa intervaller vet jag vad som väntar.

1. Inte äta för mycket innan träningen........
2.
Se till att vara utom synhåll när sista intervallen är avklarad....


Vilken burrig herre :)


Umpa pumpa

Godkväll. Den regniga kvällen blev ganska solig till slut. Hoppas morgondagen också startar som kvällen slutar :)
Veckans tredje handbollspass var såklart bra. Men tänk att man kan få så "ont" bara för att man hållt upp med handbollen i några veckor. Tänk vad mycket stryk kroppen tar egentligen. Tänk hur mycket stryk kroppen tar på en match. Hjälp. Hoppas kroppen inte tar illa vid.

Efter handbollen körde jag och syster ett gympass i hallen. Nu ska vi ligga på 85-90% av max och inte klara det sista repset. Herregud. Men det kommer ta otroligt mycket och vi kommer bli starka som oxar. Mitt baspass bestod av:

- Bänkpress
- Knäböj
- Frivändning
- Båltwist på boll
- Båltwist med skivstång
- Kickstöt (stöt)
- Svärdet med gummiband


Passet tog ganska lång tid vilket också kan bero på att vi testade vikter samt pratade endel med Marius (fystränaren).
Efter träningen fick vi skjuts av M hela vägen till Ropsten. Hur snäll får man vara? Vi var så tacksamma och det underlättade verkligen när det gäller kvällsbestyren. Middagen med lax och nudlar blev yummi.


Äta bör man - annars dör man

Snart premiär för Saltön

Som jag har längtat efter att serien Saltön skulle dra igång igen. Jag tycker verkligen det är en mysig serie. Mysig handling och mysiga karaktärer. Helt enkelt genomgo. Och visst har det hänt endel sedan vi sist träffade dem. Men det är väl så det ska vara när serien har legat i dvala ett tag. Det hade nog inte varit kul ifall allt rullade på i samma spår som tidigare. Det behövs lite nya karaktärer och händelser. Bla. ska Claes Malmberg spela Johannas nyfunna kärlek. En ostronplockare. Kan det bli mer passande? Tror inte det.

MacFie, som spelas av Per Myrberg, och Sara (Hanna Bogren) f
McFie och Sara har fått bebis
Foto: lånat från Aftonbladet

Ulla Skoogs rollfigur Johanna är en rastlös själ som öppnar
Johanna har öppnat ostron-bar.
Foto: Lånat från Aftonbladet

Det är något trevligt med dessa serier och jag jämför dem gärna med Skärgårdsdoktorn. Det är något speciellt med Carin Mannheimers "Saltön" Än har jag inte läst Viveca Lärns böcker,men jag hoppas kunna göra det någon gång i framtiden :)

Ska du följa Saltön på tv?

Svaret och tack :)

Tack för alla era kommentarer angående val av tavlor. De flesta tyckte att jag skulle köpa de första tavlorna. Det jag inte berättade för er är att det skillde ca 200:- mellan alternativ 1 och alternativ 2. De stora tavlorna (alternativ 1) var alltså betydligt dyrare. Men jag tror det behövs lite större tavlor ovanför avlastningsbordet. Därför ska jag ta mig en funderare innan jag klickarhem tavlorna :)


(Mitt avlastningsbord - som nytt)

I ett av kommentarerna fick jag en fråga från Andreas angående mig ögonoperation.
Jo jag har opererat mig på Novius ögonklinik (Östermalm, Stockholm) och jag är mer än nöjd. Jag tittade runt på endel andra alternativ och var till en början ganska inriktad på "vad de bästa priserna var". Bla. funderade jag på att operera ögonen utomlands. Men med närmre eftertanke blev jag lite orolig och ville helst operera mig i Sverige. Jag rekommenderar er verkligen att gå till en erfaren och seriös ögonläkare. På Novius har de opererat med laser väldigt länge och har bra resultat.
Till en början trodde jag att ögonoperationen skulle kosta 25 000kr för båda ögonen. Men eftersom jag var gravt närsynt rekommenderade han en metod som heter inLasik och kostar 35 000kr för båda ögonen. Den andra metoden för 25 000kr heter Lasik/Elsa. InLasik har många fördelar. Bla. är läkningstiden betydligt kortare, vilket jag också fick erfara då jag var på jobbet dagen efter :) Den länken du gav mig har jag aldrig sett tidigare faktiskt.

Långt svar...jo....men kände att jag ville svara på Andreas fråga :)

Idag händer inte så mycket faktiskt. Ska iväg till Nacka för handbollsträning kl 17-18.30 sedan ska jag köra ett av dödens gympass. Det kommer bli riktigt tufft. Betar av pass efter pass. Skönt att kunna lägga in en vilodag på söndag.

Sov gott..jag menar...arbeta hårt *hehe*

Er hjälp tack!

Jag har länge varit ute efter två tavlor som ska sitta ovanför mitt avlastningsbord i vardagsrummet. Fridas Gård har många fina tavlor. Speciellt är jag ute efter tavlor med vit ram - precis sådana som Fridas Gård har.
Nu tänkte jag ta er till min hjälp. Vilka tycker ni att jag ska köpa? Alternativ 1 eller alternativ 2?

Alternativ 1:


Alternativ 2:



Alternativ 1 är större än alternativ nr 2.
Alternativ 1 är 35cm i bredd och höjd medan alternativ 2 22 cm.

I övrigt är jag helt färdig efter kvällens träning. Handbollen var endel fys på och helt okej fart. Det var nog mest löppasset efter handbollen som satte sina spår. Det var nämligen intervallträning. 4min intervaller med 1 min vila, 8 set. Jag trodde jag skulle dö, nästan. Ni kan nog gissa hur skönt det var efteråt.

Jag har proppat i mig en middag och måste i säng tidigt. I dag gick jag i sömnen hela dagen kändes det som.

Men som sagt, hjälp mig med valet av tavla :)

2 veckor sedan

Idag är det två veckor sedan jag opererade mina ögon med inLasik på Novius Ögonklinik på Östermalm. (läs om operationen här) Jag är hur nöjd som helst. Båda ögonen är fortfarande röda, men det försvinner mer och mer. Läkaren sa att det var individuellt hur röd man blev. Men det känns som en bagatell med tanke på att jag fått syn :) Jag ser dessutom bättre än vad jag gjorde med glasögon eller linser.

Ögondropparnas antal per dag börjar också klinga av. I dagarna ska jag droppa i 2 kortisondroppar och 4 smörjande ögondroppar per dag att jämföra med 5 kortisondroppar, 4 antibiotikadroppar oh 4 smörjande ögondroppar som det var från dag 1. Skönt när jag slipper några alls.

Har du funderat på att operera ögonen? Det är bara att ställa frågor om operationen som du undrar.



Idag är det tisdag och jag vaknade med ögonen i kors. Antar att det dubbla passet satte sina spår. Handboll är en kontaktsport (jo tack) och det märker man dagen efter. Speciellt när man inte spelat handboll på 4 veckor *ahha*

Idag tar flera skolor studenter. Trist att vädret inte kunde hålla bättre klass. Igår 30 grader idag kyligt och grått och regn att vänta? Nä, man tar studenten en gång och då får det gärna vara lite sol...

Ikväll väntar handboll och sedan blir det lpning efteråt.

Järnrikt

Nu sitter jag hemma och äter upp mig på järn. Det blev blodpudding till middag idag. Den absolut bästa måltiden om man vill fylla på järndepåerna. Eftersom jag en gång tidigare lidit av extrem järnbrist är jag noga med att få i mig ordentligt med järn. Den känslan av "orkar inte ett dugg" vill jag inte få igen.

Kvällens träning var handboll. 60 min handboll var väldigt kul. Räknade ut att jag inte klistrat in en handboll på 4 veckor. Helt galet. Lite knaggligt gick det kanske. Men det var nog mest timingen som saknades :)
Direkt efter träningen blev det löpning ala långdistans. Nyckelviken - nostalgi - oj vad många gånger man har sprungit där. Låg puls skulle det vara. Svårt med tanke på endel backar, men vi gjorde vårt bästa.

Blev så glad när jag fick ett mms i mobilen på Hugo (Plutten) med familj:


Det är så kul att Hugos nya ägare själv tar initiativ till mms och sms. Det visar att hon är engagerad och bryr sig om alla fåglarna. Glad jag blir :) Ser ni kärleksparen?

Nu ska jag titta på Shrek =) Älskar det..

Sommardag

Idag är det en sådan här sommardag. En dag som man ska vakna upp till och vara ledig. LEDIG! Jo tack, jobbar hela dagen. Suck. Att sitta inne en sådan här dag kan ju inte vara hälsosamt. Tänk vad bra man hade det när man pluggade. Kunde plugga ute i solen och hade långt sommarlov. Kanske dags att plugga igen *heeh*

Ikväll är det handbollsträning och kort möte efteråt. Det är en månad sedan jag spelade handboll. Antar att jag både kommer vara kass samt ha jedrans träningsvärk imorgon. Ska lägga in ett av mina löppass efter handbollen också. Vet inte om jag ska välja helvetespass nr 1 eller helvetespass nr 2 *ahha* Får se ikväll. :)


Ikväll kommer bilder från gårdagen.


RSS 2.0