Vilken dröm!

Jag ser, jag ser ju för tusan utan glasögon eller linser. Det är helt otroligt. Men jag ska början från början och berätta.(Jag opererade mig med inLasik)

Jag infann mig på Noviusögonklinik strax innan kl14.30. Efter ett tag fick jag en lugnande samt en smärtlindrande tablett. Jag trodde faktiskt att man kunde välja om man ville ha den lugnande tabletten - men det verkade inte så. Efter 30 min fick jag  följa med in på ett rum. Jag fick skyddskläder på överdelen samt en urful mössa på skallen. Mössan var egentligen som ett sådant där skoskydd, ja ni vet en sådan där blå tossa.  Sedan fick jag smärtlindrande ögondroppar och ögatkändes lite stelt och konstigt.

När de hade börjat verka var det då dax. Jag var faktiskt lugn som en filbunke - så den lugnande tabletten måste ha gett bra verkan :) haha!

Operationen var uppdelad i två moment.

Moment 1:
Jag fick ligga i en stol ala tandläkare. De spände upp en grej på ögat så att jag inte kunde blinka och jag fick hela tiden smärtlindrande ögondroppar. Sedan satte det något på ögat så att det blev som ett vakum. Det spände lite i ögat men kändes helt okej. Efter detta var det en maskin som tryckte till ögat så att lasern kunde rista bort linsen.Detta tog 30 sekunder. båda ögonen fick jag små kupor över ögonen (så att det inte skulle bli torrt) och fick sedan åka rullstol till nästa rum *haha jo det är sant*

Moment 2:
Jag fick ligga på en brits, sedan fick jag spänna upp ögat igen så att jag inte kunde blinka. Hela tiden skulle jag titta på en grön lampa. Sedan började läkaren pilla på linsen och vek den sedan åt sidan så att lasern kunde börja jobba. När lasernvar på ögat såg man som vitt som spred sig kring en svart prick. Helkonstigt. När det var klart la han på linsen igen. Det kändes inte ont alls utan jag kände bara att någon rörde i ögat.

Det känns helt underbart att ha gjort operationen.

Efter operationen fick jag vänta i 15 min innan läkaren tittade på ögat igen. Allt var bra och jag fick ögondroppar, kortisondroppar och antibiotikadroppar att ha i ögonen.

Imorgon ska jag på återbesök hos läkaren och han ska titta att allt är okej.

Jag åkte faktiskt tunnelbana hem men kan ångra att jag gjorde det eftersom jag var enormt ljuskänslig (kunde knappt öppna ögonen), hade värk i ögonen samt att det kändes som att någon hade lassat in 2dl smågrus i varje öga. *aj* Men jag ska inte klaga, jag är så glad att jag kan se. Jag såg nämligen bra direkt efter operationen bortsett från en lätt dimma. Som tur var hade jag mamma som mötte upp min vid Karlaplan så att vi kunde åka tillsammans.

Jag har fått ett par fula glasögon som ska användas nattetid. Man får nämligen inte klia eller trycka på ögat, och därför måste dessa användas. De ska användas några veckor (tror jag)


Haha, men jag bjuder på det....Zzzz...

Det finns faktiskt sådant man inte får göra efter operationen. Ex ska man inte sminka sig på ett par veckor. Inte mascara eller eyeliner iallafall. Sedan ska man helt inte sola på 6 månader. Träning ska man hålla upp i 2 veckor vilket passar perfekt eftersom jag inte vilat våra 2 träningslediga veckor.

Ögat har som blåmärken, som stora ringar upptill *läskigt*


Röd som ett lingon i ögat, men det försvinner undan för undan...


Ser lite läskigt ut :)


Kommentarer
Postat av: Emelie

Va skoj att det gav omedelbar verkan då! :D

Måste kännas jätte skönt att slippa linser och glasögon :)

Det är ju trots allt ingen stor summa för att slippa sådant, speciellt för dig som sportar och så.

Grattis =) eller säger man så? ;P



Och tack för din fina kommentar =)

2009-05-19 @ 19:21:16
URL: http://mymitire.blogg.se/
Postat av: Sandra

Vad bra att det gick smidigt och bra :) Hur länge ska du ha dom där glasögonen på natten? Vad får man inte göra under den första tiden? Antar att man inte kan sminka sig kanske.. berätta! ;)

2009-05-19 @ 19:54:50
URL: http://sandrajjj.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det är ju ganska mkt rött =) Snart min tur...gah! Men skönt att du gjorde det först...men jag vill inte åka rullstol när alla ser haha Man skulle haft ett kort på det...

2009-05-19 @ 21:58:48
Postat av: Sandra

Vad kul att du svarade på frågorna.. och usch vad läskigt det ser ut när ögonen är sådär röda.. men det blir ju bra i slutändan ;) Måste kännas riktigt bra :)

2009-05-19 @ 21:59:01
URL: http://sandrajjj.blogg.se/
Postat av: Anna-Carin

oj..det var jag som skrev föra inlägget...

2009-05-19 @ 21:59:15
URL: http://annacarinpetersson.blogg.se/
Postat av: Anonym

Grattis, vad skönt att det gick bra!!!



Kram kram

2009-05-19 @ 22:19:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0