Kvällen - pralinkurs

Nu är jag hemma igen efter pralinkursen. Det var riktigt trevligt! Jag rekommenderar er verkligen att gå en sådan här kurs tillsammans med vän/pojkvän/kollega. Den här kursen gick egentligen inte ut på att lära sig så mycket, utan mer på att alla skulle få göra praliner. Men det finns även kurser som är 3h där man kan lära sig mer.

Direkt efter jobbet åkte jag och M hem till A-S. Vi åt middag och jag fick smaka på världens godaste kålpudding. Mums! Sedan busade vi med A-S´s hund. Gud så rar han är :)


Rocky :)

Vi mötte upp A i Solna och åkte tillsammans till Upplands Väsby. Kursen höll till i Ulrikas villa. Jätte trevligt. Vi var totalt 7 personer, vilket jag tycker var alldeles lagom. Vi blev uppdelade två och två, och fick instruktioner efter hand.

Vi gjorde praliner och tryfflar. Vi lärde oss temperera och gjuta choklad. Det var en alldeles lagom stor kurs med tanke på att det är första gången jag gör det. Efteråt fick vi pralinerna och tryfflarna i fina presentpåsar. Mums. Jag och AC har redan smakat på en varsin av varje sort - och de smakade mumma. I pralinerna fick man välja fyllning och jag och A-S valde hallonsmak. Godare än kaffe och whiskey.

Lite bilder:





Fjärilformadepraliner och kardemummatryfflar. Så gott!
Nu ska jag sova. Imorgon är jag ledig och ska göra synundersökningen inför eventuell laseroperation. Ska nog vara pigg då. 9.30 ska jag vara där, så det blir sovmorgon iallafall :)

Jag är jätte nöjd med kvällens pralinkurs och vi funderar på att gå den längre kursen framöver...

Kommentarer
Postat av: Sandra

Låter kul :)

2009-05-19 @ 08:22:15
URL: http://sandrajjj.blogg.se/
Postat av: Malin

Hej Emma,



Vet inte om du minns mig, men vi skrev i varandras bloggar i våras. I din sista kommentar frågade du om jag hade anmält mig till Ulrika's pralinkurs i Väsby. Det hade jag inte få, men nu har jag det! Jag ska dit den 23 november och det ska verkligen bli kul! En av sorterna vi ska göra är bl.a hallontryffeln som du fick göra.



Mvh,

/Malin

2009-11-08 @ 22:37:49
URL: http://gulahuset.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0