Brödbakning

Vaknade upp till en oplanerad söndag vilket kändes väldigt rogivande. Men som den personen jag är blir jag inte nöjd om det inte händer något. Samtidigt som jag älskar att ha något oplanerat vill jag ha endel järn i elden. Efter frukost gick jag ner och handlade lite ingredienser. Här skulle det bakas. Från början var jag inställd på att baka ett bröd som Bettan Westberg brukar baka till oss innan matchsamlingarna...men det tog så lång tid att jag i sista sekunden valde att baka ett annat bröd :)







Det komiska i hela situationen var att det här brödet skulle ta kortare tid (trodde jag) men det var egentligen tvärt om. Det ska jäsa två gånger och det var endel knådande. Suck. Aja, inte vet jag om de blir bra heller. Tycker degen var en stenklump. Men vi får se. Alltid lär man sig väl något (?) Hehe!

Den långa baktiden gör att jag tyvärr inte hinner följa med Mats och Ann för att spela discgolf på Bosön :/ Samtidigt tänkte jag förbereda middagen (hemmagjorda hamburgare och rotfrukter i ugn) så det kanske är lika bra att stanna hemma. Klockan 17.00 ska vi nämligen upp det mamma och pappa för att se det roliga programmet om papegojtanterna! Haha!Helgens höjdpunkt? ;)

Hej Svej!


Kommentarer
Postat av: Stevie



MADISSIMOS HURTBULLEBRÖD!



2 dl fiberberikade havregryn

5 dl vetemjöl

1 dl krossade linfrön

1 dl pumpakärnor (Lise, jag menar alltså pumpafrön)

1 dl grovhackade valnötter

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

4 dl filmjölk

1/2 dl keso

1/2 dl honung



Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser, för hand eller i en superfin Kitchen Aid som jag.

Rör därefter i filmjölk, honung och keso i den torra blandningen.

Häll smeten i en smord brödform.



Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Maddes var klar efter 55 minuter.



Stjälp upp brödet och låt svalna under bakduk.

I ursprungsreceptet var det en del andra ingredienser, Madde gjorde följande byten. Bytte ut lingonsylt mot Keso. Tog filmjölk istället för youghurt. Hade valnötter istället för hasselnötter samt att hon glömde att salta. Supergott blev det ändå! Madde älskar bröd med bikarbonat som man inte behöver jäsa utan bara kan slänga in i ugnen när man har en timme över.



Testa Madeleine Gustafsson’s recept du också!



2011-02-20 @ 13:51:22
URL: http://metrobloggen.se/esthonianangel
Postat av: linaa vikken pina

De förstår jag verkligen att de va. 40gradit vatten skulle jag behöva sitta i nu så sjukt ont i kroppen av kylan:(



Ha en toppen dag!

2011-02-21 @ 08:23:56
URL: http://linaabjornemalm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0