Gårdagens pain

Som jag skrev var det sjukgymnastbesök på Bosön som gällde för mig igår kl 15.30. Gick 14 från jobbet, och jag kan åter igen rosa min chef för den förståelsen hon visar. *tack* Jag vet att det väntar smärta varje gång jag går till Britta :) Men egentligen är det inget negativt med det. Jag vet att den smärtan i längden kommer att göra att mitt lår repar sig bättre. Framförallt är det stretchövningarna som smärtar. Fy fasen säger jag bara. När man inte reglerar stretching själv är det fruktansvärt. Men jag ligger verkligen på britsen och försöker tänka att "det här är bra, det kommer ge resultat, bara håll ut".

Träningen på Bosön gick galant. Vi började med att jobba med knäextention (knästräckning) liggande på rygg med 2kg vikt om vristen. När jag gjorde knästräckningarna hade vi även kopplat på TNS (dvs. elektrisk stimulering) på de tre musklerna på framsida lår. Det är framförallt för att jag lättare ska hitta musklerna. Muskeln på insida (m. vastus medialis) hittar jag knappt, därför är elektrisk stimulering väldigt bra.
Har TNS-apparat på jobbet som jag ska låna hem. Då kan jag även köra med el-stimulering de passen jag inte är på Bosön!! (Tipp topp!) Men att 2kg är så tungt är skrämmande. Herregud 2kg! Det är ju så lätt för mitt starka ben. Ja,ja...ska väl egentligeninte tänka så. Läget är som det är - bara att köra på!

Efter styrka blev det bassängträning. Jag fick låna flytväst och springa i vattnet. Tog ett tag innan jag kom på tekniken, men sedan gick det riktigt bra! Riktigt konditionspass ska tilläggas!  Men sedan kom det jobbigaste, nämligen simning med simfötter. Jag fick två flythantlar att ha i händerna så att jag kunde koncentrera mig enbart på benen. Det blev magliggande och ryggliggande. Den mjölksyran är inte rolig ska jag säga. Gah. Och flåset....! Men det var grymt skönt att få köra på. Cykling kan också vara jobbigt, men det här tog ändå priset!
Det komiska är att det är jobbigast för mitt friska/starka ben. Det beror nämligen på att jag har lättare att koppla på dessa musklerna, medan jag måste kämpa betydligt mer för att få vänsterbenet att jobba. Men det kändes bättre och bättre hela tiden. Var totalt slutkörd efteråt vilket kändes så bra!

Är grymt nöjd med besöket!!!
Brtta är grym sjukgymnast!!! Så är det!

På torsdag är det nytt besök för bassängträning!!!!!!!
Jihaaaaa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0