Rabarberpaj

Hej! Att vakna upp på landet är wonderful =) Det är skönt att bara kunna öppna dörren och vara ute i naturen. Ebba är nog den som är mest tossig. 6.30 i morse vaknade jag av att hon tryckte upp mulen i ansiktet på mig. Hon tittade med sina mandelformade ögon och skulle bara ut. Som tur var gick mamma upp tidigast och Ebba fick sin vilja igenom.

Idag har jag klippt hela gräsmattan samt vår gräsmatta som hyrs ut. Det tog någon timme. Jag var tacksam att det var sol :) Men det är ganska skönt att klippa gräsmattan. Det blir så bra resultat!


Mitt på dagen bestämde vi oss för att göra rabarberpaj. Vi har massa rabarber nere i trädgården. De är fortfarande späda men desto godare. Gonzo var väldigt behjälplig (not) och var med både när pajdegen gjordes, när vaniljvispen skulle vispas samt när pajen skulle ätas upp (såklart).


Mums - gott med smör och vetemjöl...


Att åka elvisp är bättre än karusell på Grönan...


Tagen på bar gärning....men visst är det gott med vaniljvisp.Det spelar liksom ingen roll om man är människa eller papegoja :)

Det är full rulle med Gonzo. Han har varit ut hela dagen (i buren) och han har solat sig. Nu ville han dock in lagom till fikat och det var väl minst sagt perfekt för hans del. Allt sött smakar gott.

Igår köpte vi lite fikon, galiamelon och kiwi som han har fått i matskålarna idag. Han är lite kittslig med frukt. Färska fikon verkade iallafall falla grabben i smaken. Han är en riktig finsmakare.

Kommentarer
Postat av: marita blücher

Hej Emma,

Så härligt att höra att man varit saknad - tusen tack för dina varma ord på min blogg. Vilket roligt inlägg och fina bilder på den visp-åkande finsmakaren. Lycka till i nästa vecka med ögonoperationen.

Ha det så bra tills vi hörs igen.

Kram/Marita

2009-05-16 @ 18:25:26
URL: http://marita-amouseinahouse.blogspot.com/
Postat av: Emelie

Haha vilka bra bilder du fick in på han! Typiskt gojor det där!

Jasså så Gonzo är en finsmakare han? Isildur äter ALLT förutom citrusfrukter av någon anledning, dom vägrar han och ligger alltid kvar i fruktskålen. Kiwi och vindruvor är favoriterna hos både han och Mitire dock. Kiwi har ju små goa kärnor att mumsa på. Fikon kan jag tänka mig e gott för dem med, dem har väll också kärnor i köttet om jag inte misstar mig. Måste jag pröva att ge till gojorna någon dag, men våra butiker har inge bra utbud på frukt o grönt =/

2009-05-16 @ 20:09:53
URL: http://mymitire.blogg.se/
Postat av: ♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly bloggen på nätet ♥ ♥ ♥

Hihi.. va söt Gonzo är som "hjälper" dig så ;)

2009-05-17 @ 08:45:20
URL: http://bambi.blogg.se/
Postat av: ulrika

Det är inte bara jag som är "kommen" till denna jord för att träna det som nu kallas tålamod :) Det gäller nog alla papegojägare. Jättefina bilder.

2009-05-17 @ 09:58:02
URL: http://bokstaverat.blogspot.com
Postat av: ulrika

Det är inte bara jag som är "kommen" till denna jord för att träna det som nu kallas tålamod :) Det gäller nog alla papegojägare. Jättefina bilder.

2009-05-17 @ 09:58:45
URL: http://bokstaverat.blogspot.com
Postat av: Sandra

Vad söt Gonzo är :)

2009-05-19 @ 12:38:01
URL: http://sandrajjj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0