AloeVera hem

Jag har ju berättat lite om mina växter här på kontoret (jobbet). Har en växt av palmtyp och en AloeVera växt jag fick av en arbetskamrat. De trivs ganska bra här faktiskt! Men idag ska min Aloe Veraväxt få komma hem till lägenheten. Jag hoppas den kommer trivas lika bra där som på jobbet.

Aloe vera


Ska inte påstå att jag har gröna fingrar direkt, men blommorna som jag köpte till köket  "is still alive", och det ska nog inte vara några problem att få AloeVeran att må bra heller. Har tagit ut lite info på nätet om just AloeVera.

Läs gärna:

Egenskaper: Det här är en mycket lättskött och torktolerant växt som mycket sällan drabbas av skadedjur eller sjukdomar. Avsöndrar syre och absorberar koldioxid nattetid, vilket gör den lämplig som sovrumsväxt

Placering: Växten placeras i normal rumstemperatur och trivs bäst när det är ljust och soligt året runt. På vintern klarar den ner mot 5°C, men ska då vattnas mycket sparsamt. Krukväxtnäring ges varannan vecka från vår till höst och omplantering görs vartannat år på våren.

Aloen kan också stå utomhus under sommaren på en solig och skyddad plats. Då är det dock mycket viktigt att vara uppmärksam på nederbördsmängden så att växten inte blir för blöt och ruttnar.

Skötsel: På sommaren vill aloen ha rikligt med vatten men den ska torka upp ordentligt mellan vattningarna. Eftersom den lagrar vatten i de tjocka bladen klarar den torka mycket bra. På vintern ges en mindre mängd vatten än på sommaren.

Användning: En mycket bra växt för den som saknar gröna fingrar. Det strama uttrycket gör den också till en tacksam detalj i inredningen.

Kuriosa: Växtens geléliknande kött har läkande förmåga

Apropå den läkande effekten kan den ju vara bra att ha hemma *ler*
Skata en bild på de hemma sedan så att ni kan se hur det ser ut...


Kommentarer
Postat av: Annette

Härlig sida du har, ska kolla bättre när jag kommer hem till min lite snabbare Mac dator. Är just nu på landet.

Ha en fin spa helg men vi kanske hörs innan dess.

kramis

Nette

2008-09-29 @ 18:09:46
URL: http://kurrelina.bloggagratis.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0